Wix преглед

Оценки на Wix & Обобщение на прегледа


Име: Wix

Описание: Wix е услуга, която позволява на потребителите да създават уебсайтове дори с нулеви технически познания. Поддържат се повечето типове уебсайтове, от прости статични сайтове до магазини за електронна търговия.

Операционна система: Уеб-базирана

Категория на приложение: Строител на уебсайтове, Строител на онлайн магазини, Електронна търговия

 • Лесно използване

 • Templates & дизайни

 • Функции & гъвкавост

 • Съотношение качество-цена

 • Поддръжка на клиенти

цялостен

4.7

резюме

Приета в най-основната си форма, Wix е инструмент за изграждане на уебсайт, който предлага на потребителите възможността да създават зашеметяващи уебсайтове чрез лесен за използване интерфейс за плъзгане и пускане. Той също така има допълнителни функции, които позволяват включването на мощни добавки за разширяване на функционалността на сайта, което го прави един от по-универсалните създатели на сайтове, които излизат днес.

Научете повече

 • Wix планове и цени
 • Wix шаблони и дизайни
 • Wix ADI срещу Wix Editor
 • Присъда: Кой трябва да използва Wix

Професионалисти

 • Тонове предварително изградени шаблони
 • Много интуитивен визуален редактор на сайтове
 • Уникален редактор на мобилни сайтове
 • Налични мощни добавки
 • Налична цялостна поддръжка
 • Wix сайтовете са бързи

Против

 • Безплатното не е БЕЗПЛАТНО
 • Трудно за превключване на шаблони
 • Не можете да експортирате вашия Wix сайт
 • Опитайте Wix безплатно
 • Вижте Wix шаблони

{
"@context": "http://schema.org",
"@Тип": "преглед",
"itemReviewed": {
"@Тип": "SoftwareApplication",
"име": "Wix",
"описание": "Wix е услуга, която позволява на потребителите да създават уебсайтове дори с нулеви технически познания. Поддържат се повечето типове уебсайтове, от прости статични сайтове до магазини за електронна търговия.",
"изображение": "//buildthis-22a6.kxcdn.com/wp-content/uploads/wix-review-home.jpg",
"операционна система": "Уеб-базирана",
"applicationCategory": "Строител на уебсайтове, Строител на онлайн магазини, Електронна търговия"
},
"reviewRating": {
"@Тип": "оценка",
"ratingValue": 4.70000000000000017763568394002504646778106689453125,
"bestRating": 5,
"worstRating": 0
},
"автор": {
"@Тип": "човек",
"име": "Джейсън Чоу"
},
"reviewBody": "

Приета в най-основната си форма, Wix е инструмент за изграждане на уебсайт, който предлага на потребителите възможност да създават зашеметяващи уебсайтове чрез лесен за използване интерфейс за плъзгане и пускане. Той също така има допълнителни функции, които позволяват включването на мощни добавки за разширяване на функционалността на сайта, което го прави един от по-универсалните създатели на сайтове, които излизат днес.

\ Г \ п

Научете повече

\ Г \ п

  \ Г \ п
 • Wix планове и цени
 • \ Г \ п

 • Wix шаблони и дизайни
 • \ Г \ п

 • Wix ADI срещу Wix Editor
 • \ Г \ п

 • Присъда: Кой трябва да използва Wix
 • \ Г \ п

"
}

Преглед: Какво е Wix

Как работи Wix?

Предлага се като онлайн услуга, Wix ви позволява да работите с визуален редактор с плъзгане и пускане, за да изградите уебсайта си, дори ако имате нулеви познания за кодиране и няма предварително обучение. Мислете за това като за използване на градивни елементи, за да създадете своя личен дизайн. Системата е толкова интуитивна, че вероятно ще ви отнеме само моменти, за да се запознаете.

След като основният ви сайт е готов и визуално приемлив за вас, Wix Website Builder ви позволява също да добавяте допълнителни елементи като отделни добавки към вашия сайт, като например създатели на формуляри, форуми, онлайн магазини и множество други неща.

Примери за уебсайтове, създадени с Wix

Ето няколко страхотни сайтове, създадени с Wix.

Пример за уебсайт, създаден с WixПример №1: Музика на животните – Агенция за видео реклама, този динамичен сайт, който трябва да изпитате, за да повярвате.

Пример за уебсайт, създаден с WixПример №2: Моника пакет пилатес – За фитнес и упражнения, които са прости и в същото време цветни и примамливи.

Пример за уебсайт, създаден с WixПример №3: Карли Клос – Един от сайтовете с по-висок профил, създаден и хостван с Wix, от супермодел не по-малко!

За да видите повече, разгледайте нашия списък с примери за уебсайтове на Wix.

Плюсове: Какво харесвам в Wix

1- Тона добри шаблони за уебсайтове, от които да избирате

Има повече от 500 красиви шаблона за уебсайтове на Wix в 70 различни категории, от които можете да избирате. Тя покрива почти всички общи и нишови нужди. Стартирането на уебсайта Ви е толкова просто, колкото и да прегледате базата данни на шаблоните им и просто да кликнете върху този, който да използвате.

Шаблони за Wix в различни стилове - можете също да създадете уебсайт на Wix на празно платноИма повече от 500 красиви шаблона за Wix в 70 различни категории и стилове на дизайн, от които да избирате (вижте мостри).

2- Много интуитивен визуален редактор на сайтове

Предлага се като онлайн услуга, Wix ви позволява да работите с визуален редактор с плъзгане и пускане, за да изградите уебсайта си, дори ако имате нулеви познания за кодиране и няма предварително обучение. Мислете за това като за използване на градивни елементи за създаване на вашия личен дизайн. Системата е толкова интуитивна, че вероятно ще ви отнеме само моменти, за да се запознаете.

Научете повече за създаването на вашия първи уебсайт с помощта на Wix

Wix Уебсайт редактор - Добавете различни елементи на сайта с помощта на плъзгане и пусканеДемо – Редактиране на уебсайта ви в Wix. 1) Обща настройка на уебсайта – Управлявайте страници, визуализирайте вашия сайт на екрана на мобилни устройства или настолни компютри, публикувайте вашия сайт и се свържете с домейн тук 2) Меню на сайта – Задайте фона на сайта и редактирайте менюто тук. 3) Wix Editor – Плъзнете и пуснете, за да преместите елементите на вашия сайт и да редактирате текст.

3- Уникален редактор на мобилни сайтове

Wix е удобен за мобилни устройства по два различни начина. Първата е, че ви позволява или да използвате отзивчиви шаблони в синхрон с основния ви дизайн, или можете да персонализирате удобен за мобилни устройства сайт.

По-интересното обаче е уникалният Wix мобилно приложение които можете да използвате за работа с вашите сайтове на Wix от мобилни устройства. Това е нещо, което виждам, че ще бъде много полезно за соло предприемачите, които по принцип трябва да направят всичко сами.

Мобилното приложение Wix им дава начин да създават и редактират сайтовете си в движение, без да се налага да се въртят около лаптоп – просто таблет или дори смартфон с голям екран ще го направят!

Вижте демонстрацията на Wix App във видеоклипа по-долу.

?

4- Мощни добавки чрез App Market

Както споменах по-рано, Wix има много допълнителни функции, които можете да добавите към основния си уебсайт. За да ги използвате, нека ви запозная с пазара на приложения на Wix. Това хранилище работи подобно на приставки за WordPress.

Има над 260 приложения, създадени както от Wix, така и от други разработчици на трети страни, които можете да разгледате и да изберете да се интегрирате във вашия уебсайт. От всички създатели на сайтове, които съм виждал, Wix App Market е един от най-изчерпателните досега.

пазар на приложения за wixWix App Market

5- Налична пълна поддръжка

Тъй като Wix е проектиран да направи изграждането на уебсайт възможно най-просто, той не разчита само на комуникацията с екипа си за поддръжка на клиенти, за да направи това. Опитът започва от момента, в който се регистрирате с тях и системата ви помага заедно със сигнали и подкани.

В редактора на Wix всеки дизайн на редактирания елемент се пояснява с въпросителна, за да ви уведоми, че помощ, ако имате нужда, е налична за вас.

Ако има нещо, за което все още не сте сигурни, има още самопомощ под формата на помощен център и общност на потребители или форум. Помощният център има богато познание за всички неща Wix, но също така включва много друга свързана информация като основите на SEO или маркетинг.

За по-сложни въпроси можете да започнете дискусионна тема във форума на общността и да докоснете богатството от знания, които могат да имат други потребители на Wix. Ако всичко друго се провали, винаги има възможност да се свържете с поддръжката на Wix чрез имейл.

Поддръжка на WixWix Help Center

6- сайтовете на Wix са бързи

Скоростта на уебсайта е важна както за Google, така и за вашите посетители. Когато изграждате вашия сайт с Wix Site Builder, това означава, че сте хоствани и на техните сървъри. За целите на този преглед на Wix, създадох примерен сайт с тях и тествах скоростите, които бяха доста приемливи.

Тест за скорост на уебсайта на WixТест за скорост на Bitcatcha на уебсайта на Wix. Резултат от резултати = B.

Тест за скорост на уебсайта на WixУебсайт на Wix Тест за скорост на Pingdom. Степен на изпълнение = 82.

Минуси: Това, което не харесвам в Wix

1- Безплатно не е БЕЗПЛАТНО

Добре, тази подзаглавие може да е малко подвеждаща, но безплатната версия на Wix е осакатена по много начини. Например всички безплатни сайтове на Wix трябва да носят марката на Wix, което понякога може да бъде малко досадно. Особено така, ако просто се опитвате да стартирате малък, личен сайт, от който не печелите нищо.

Проба от уебсайт, изграден по безплатен Wix планВсички безплатни сайтове на Wix носят тази реклама на Wix.

2- Трудно за превключване на шаблони

Един недостатък на Wix шаблон обаче е, че след като ги изберете, е трудно да промените мнението си по-късно. Съдържанието ви няма да бъде лесно прехвърлено от един шаблон в друг, така че ако решите, че искате друг шаблон, вероятно ще трябва да свършите много работа.

3- Не можете да експортирате вашия Wix сайт

Преместването на уеб хостове е част от живота на собственика на уебсайта. Това е просто нещо, което трябва да се направи понякога и може да се случи по много причини. Основното е недоволство от съществуващия ви домакин.

Wix взема това напълно от вашите ръце, като не позволява на потребителите да експортират уеб сайтове на Wix. Освен това не можете да вграждате никакви елементи от вашия Wix сайт някъде другаде, така че извадете това решение от ума си.

Според тях;

„По-конкретно, не е възможно да експортирате или вградите файлове, страници или сайтове, създадени с помощта на Wix Editor или ADI, до друга външна дестинация или хост.“

Wix планове & Ценообразуване

VIP
ECOMM.
неограничен
Combo
Connect

Годишна цена$ 24.50 / месец$ 16.50 / месец$ 12.50 / месец$ 8.50 / месец$ 4.50 / месец
Съхранение на дискове20 GB20 GB10 GB3 GB500 MB
SSL сигурностдадададада
Безплатен домейндадададаНе
Премахване на Wix рекламидадададаНе
App Builder на приложениетодадаНеНеНе
Приложение за бустер на сайтададаНеНеНе
Онлайн магазиндадаНеНеНе
Кампании по имейл10 имейла / месНеНеНеНе

Цени за Wix & Характеристика

Wix се предлага безплатно, но безплатните им акаунти идват с много ограничения. Например, не трябва да използвате собственото си име на домейн и сайтът ви се брандира с някаква реклама на Wix. След като сте се разочаровали достатъчно от това, е време да се насочите към техните платени планове.

Ценовата стратегия на Wix изглежда ужасно подобна на това как хостинг компаниите го правят – колкото повече плащате, толкова по-добри функции получавате. Има различни разлики между всеки от плановете, така че ги преглеждайте внимателно.

Например, ако това, което искате да направите, е да изградите онлайн магазин, тогава само подходящи за вас планове биха били двата им най-скъпи – eCommerce или VIP.

Wix шаблони & дизайни

Има шаблони за Wix, които отговарят на почти всяка категория употреба, която може да се представи. Не съм преминал през всяка от тях (отново има над 500!), Но мога да ви кажа, че забелязах много общи категории. Например, има шаблони, подходящи за бизнес като онлайн магазини и компании за недвижими имоти, чак до хоби сайтове като домашни любимци и коли.

Всички шаблони за Wix са силно адаптивни, затова ви препоръчвам да разгледате дизайна им като груби указания. Изберете най-близкия дизайн до този, който имате предвид, след което го персонализирайте според вашите нужди.

Ето няколко безплатни шаблона

Вижте всички дизайни на Wix & шаблони тук.

Прегледайте шаблоните на сайтовете, включени в платените Wix планове - За уебсайтове за възобновяванеWix шаблони: Възобновява / CV

Прегледайте шаблоните на сайтове, включени в платените планове на Wix - За модни уебсайтовеШаблони за Wix: Мода & красота

Прегледайте шаблоните на сайтовете, включени в платените Wix планове - за менюта за храна и ресторантиWix шаблони: Храна & ресторант

Прегледайте шаблоните на сайтове, включени в платени планове на Wix - За целевите странициШаблони за Wix: Целеви страници

Повече за строителя на уебсайтове на Wix (FAQ)

Wix ADI срещу Wix Editor: Каква е разликата?

Wix Editor е традиционен инструмент за плъзгане и пускане, който позволява на потребителите да изграждат сайт, без да имат познания за кодиране. Wix ADI или Artificial Design Intelligence е програма, базирана на AI, която помага на потребителите автоматично да създават сайт, отговаряйки на някои основни въпроси.

Лично аз не чувствам, че двете опции са винаги изключителни. Например, потребителите могат да изберат да използват ADI и след това да го следват, като правят малки промени в сайта в редактора на Wix. Всичко в цяло, мощна комбинация, за да сте сигурни.

Wix ADI Wix редактор Wix ADI и Wix Editor

Ето стъпката за създаване на уебсайт на Wix с помощта на Wix ADI и Wix Editor.

Безплатен ли е Wix?

Wix има безплатен план, в който потребителите могат да хостват своите сайтове безплатно и толкова дълго, колкото искат. Съществуват обаче различни ограничения, като например включването на марката на Wix, прилагани на уебсайтове, хоствани на безплатния план на Wix.

Дали Wix е правилният инструмент за онлайн магазин?

Wix предлага инструменти, които могат да помогнат на уебсайтовете да превърнат почти всичко, което собствениците им искат да бъдат. От онлайн магазините до блоговете, Wix разполага с всичко това. Имайте предвид, че по природа Wix е инструмент за бързо изграждане и именно там се фокусира.

Вижте мостри от онлайн магазини, създадени с Wix.

Колко струва Wix?

Планът за влизане на Wix започва от 4,50 долара на месец, което ви позволява да свържете своя домейн към безплатния сайт. За плана Combo ви струва 8,50 долара на месец, което е без реклами и включва безплатно име на домейн за 1 година. Wix Unlimited струва $ 12,50 на месец и е подходящ за среден до голям сайт. Ако искате да създадете онлайн магазин, VIP планът и планът за електронна търговия са опциите. И двете ви струват съответно 24,50 долара на месец и 16,50 долара на месец.

Как Wix се сравнява с други платформи?

Ние считаме Wix за един от най-добрите строители на уебсайтове на пазара. Можете да сравните всички популярни строители на уебсайтове, използвайки тази таблица.

Wix е добър блог?

По правило Wix е инструмент за създаване на сайтове. Това означава, че можете да създавате всякакъв тип сайт с него. Има обаче специални добавки за блогове, които можете да използвате със своя Wix сайт.

Колко плаща Wix за регистрация на домейни?

Ще получите едногодишен безплатен домейн, когато се абонирате годишно за някой от премиум плановете. След това трябва да платите таксата за подновяване на домейна през следващите години, което ви струва около $ 14,95 годишно.

Има ли Wix SSL?

Всички сайтове на Wix се предлагат с безплатни споделени SSL сертификати. Потребителите могат да внедрят HTTPS на своите уеб сайтове на Wix от таблото за управление. Имайте предвид обаче, че Wix не поддържа SSL сертификати на трети страни в този момент на писане.

Как да създадете акаунт в Wix?

1. Отидете на страницата за регистрация на Wix.com > 2. Въведете своя имейл адрес > 3. Въведете предпочитаната от вас парола > 4. Кликнете за регистрация. Щракнете тук, за да започнете.

Сравнете: Wix срещу WordPress.com срещу Weebly

Характеристика
Wix
Weebly
WordPress.com
Безплатен пландадада
Най-нисък платен план$ 4.50 / месец$ 12.00 / месец5 $ / месец
Място за съхранениеОт 500MBОт 500MBОт 3 GB
BandwidthОт 1GBнеограниченUnmetered
Безплатен домейнКомбо план и по-гореДа, с изключение на безплатни плановеЛичен план и по-горе
Добавки / сайтове за добавки250+320+50,000+
Поддръжка на клиентиТелефон и имейл за платени плановеПоддръжка по телефона само за планове от най-високо нивоПоддръжка по имейл и чат на живо за платени планове
Онлайн магазин готов?Само на планове от най-високо нивоСамо на планове от най-високо нивоПлъгин зависим
Подкаст готов?даНеПлъгин зависим
Форумът е готов?даС услуга на трета странаПлъгин зависим
Безплатен SSLдадада
Вход за плащанеStripe, PayPal, Square, 2CO и дрStripe, PayPal, Square, 2CO и дрСамо PayPal
Може да продава цифрови продуктиСамо бизнес пландаПлъгин зависим
Многоезична поддръжкадаЗависи от приложениетода
бележкиWix е мощен и лесен за използване, но държи потребителите си близо, не позволява износ на сайтовеWeebly е наклонен малко повече към сайтовете за електронна търговия и има по-ограничен избор от шаблониКато цяло, WordPress е изключително мощен и популярен, но за да го използвате пълноценно, има крива на обучение.
посещениеWix.comWeebly.comWordPress.com

Преглед на Wix: Нашата присъда

Wix предлага на своите потребители възможност да създават красиви уебсайтове бързо и с нулеви познания за кодирането. Той предлага много изчерпателни функции в подкрепа на това и възможностите са огромни. Представете си, че създавате онлайн магазин и стартирате бизнеса си само за няколко часа – и това е предпоставката.

Перфектно ли е? Може би не, защото има недостатъци във всичко. Но лично аз чувствам, че недостатъците в Wix са по-комерсиални по своя характер (в крайна сметка това е бизнес), а не технически. Има някои странни ограничения, като например недопускане на потребителите да експортират сайтовете си, например лисица.

Все пак, като създател на уебсайт, опитът е много рационализиран и има много малко причини за объркване. За повечето потенциални собственици на сайтове в света Wix е много солидна оферта, която силно бих препоръчал. Има толкова много за любов в него, че е трудно да се победи предложение.

Как да започнем?

Всеки може да се регистрира и да създаде уебсайт на Wix платформа (не е необходима кредитна карта). Кликнете върху тази връзка, за да започнете.

Започнете да използвате Web Builder на Wix сегаСтъпка 1 – Регистрирайте се с безплатна пробна версия и вход в Wix.

Изберете функциите и типовете уебсайт, който изграждатеСтъпка 2 – Изберете типа на уебсайта, който искате и изберете предварително изграден шаблон.

* Превод: EN ID

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map