Weebly преглед

Weebly Оценки & Обобщение на прегледа


Име: Weebly

Описание: Weebly позволява на потребителите да създават уебсайтове лесно и бързо като услуга и включва уеб хостинг в сделката. Ако просто искате обикновен сайт, той е достъпен дори безплатно.

Операционна система: Уеб-базирана

Категория на приложение: Строител на уебсайтове, Строител на онлайн магазини, Електронна търговия

 • Лесно използване

 • Templates & дизайни

 • Функции & гъвкавост

 • Съотношение качество-цена

 • Поддръжка на клиенти

цялостен

4.6

резюме

Weebly е създател на уебсайт, което означава, че предлага инструментите, необходими на хората да разработят свои собствени уебсайтове бързо и с по-малко усилия, отколкото да кодират един от нулата. Освен това е доста завършен, което означава, че не завършва само на етапа на изграждане – но помага по целия начин да разполагате с допълнителни инструменти за SEO, архивиране и други подобни.

Научете повече

 • Weebly планове и цени
 • Проектиране с Weebly (Weebly теми)
 • Weebly FAQ
 • Присъда: Ако използвате Weebly за изграждане на вашия сайт?

Професионалисти

 • Добър микс от шаблони
 • Лесен за използване редактор на сайта
 • Weebly App Center
 • Google Анализ ви помага да наблюдавате сайта си
 • Вграден SEO инструмент
 • Страхотно за електронната търговия

Против

 • Блогерите може да се отклонят
 • Помощта може да бъде скъпа
 • Не е най-голямата резервна система
 • Проблеми с изображения и редактиране на снимки
 • Опитайте Weebly безплатно
 • Вижте шаблони на Weebly

{
"@context": "http://schema.org",
"@Тип": "преглед",
"itemReviewed": {
"@Тип": "SoftwareApplication",
"име": "Weebly",
"описание": "Weebly позволява на потребителите да създават уебсайтове лесно и бързо като услуга и включва уеб хостинг в сделката. Ако просто искате обикновен сайт, той е достъпен дори безплатно.",
"изображение": "//buildthis-22a6.kxcdn.com/wp-content/uploads/weebly-review-home.jpg",
"операционна система": "Уеб-базирана",
"applicationCategory": "Строител на уебсайтове, Строител на онлайн магазини, Електронна търговия"
},
"reviewRating": {
"@Тип": "оценка",
"ratingValue": 4.5999999999999996447286321199499070644378662109375,
"bestRating": 5,
"worstRating": 0
},
"автор": {
"@Тип": "човек",
"име": "Джейсън Чоу"
},
"reviewBody": "

Weebly е създател на уебсайт, което означава, че предлага инструментите, необходими на хората да разработят свои собствени уебсайтове бързо и с по-малко усилия, отколкото да кодират един от нулата. Освен това е доста завършен, което означава, че не завършва само на етапа на изграждане – но помага по целия начин да разполагате с допълнителни инструменти за SEO, архивиране и други подобни.

\ Г \ п

Научете повече

\ Г \ п

  \ Г \ п
 • Weebly планове и цени
 • \ Г \ п

 • Проектиране с Weebly (Weebly теми)
 • \ Г \ п

 • Weebly FAQ
 • \ Г \ п

 • Присъда: Ако използвате Weebly за изграждане на вашия сайт?
 • \ Г \ п

"
}

Преглед: Какво е Weebly?

Как работи Weebly?

Weebly захранва повече от 40 милиона уебсайтове. Той е еквивалентен на 2% от всички уебсайтове, които в момента са на живо. Изглежда страхотно, когато го сравните с огромното наличие на създатели на уебсайтове. Тя се основава на убеждението, че „всеки трябва да има инструментите, за да предприеме своя бизнес от идеята за стартиране до растеж“.

Weebly работи, като предлага на потребителите много визуален интерфейс, който те могат да използват за създаване на своите уебсайтове и не изисква никакви познания за кодирането. Всичко, от което се нуждаете, е да влачите и пускате неща, преоразмерявате нещата с мишката и добавяте или редактирате текст и изображения.

Примери за уебсайтове, създадени с Weebly

Някои страхотни сайтове, създадени с Weebly-

Пример 1Пример №1: Лео Едуардс Фотография използва Weebly за показване на зашеметяващи изображения, богати на изображения

Пример 2Пример №2: The Box Bros е онлайн магазин, който предлага ръчно изработени занаяти.

Пример 3Пример №3: Tampa Bay Kitchen е малко old-school, но добър пример за основен сайт, който върши нещата

Пример 4Пример №4: Ракел Ороско е друг добър пример за онлайн моден бутик

Пример 5Пример №5: Топката за уиски използва нетрадиционното оформление на менюто, за да промени

За да видите повече, разгледайте тази група от красиви уебсайтове на Weebly.

Плюсове: Какво харесвам в Weebly

1- Добър микс от шаблони

Някога Weebly следваше пътя, изминат от повечето строители на уебсайтове и това беше да предложи на потребителите тон шаблони да изберат. Днес те по някакъв начин успяха да оптимизират това, въпреки че броят им беше съкратен до няколко десетки шаблона.

Чувствам се така, сякаш това е меч с две остриета, защото някои хора просто биха искали да прекарат времето, разглеждайки шаблони с различни дизайни, но и конфигурации. Въпреки това, на по-лична основа се чувствам така, сякаш е в съответствие с основната мисия на Weebly – да помагам в лесно и бързо развитие на сайта.

Докато разглеждах базата им от шаблони (Weebly ги нарича Теми), забелязах, че те предлагат разпространение, което, докато спартан, обхваща повечето от категориите, от които хората биха се нуждаели за основни сайтове. Това означава, че всичко е там, но е опростено, за да попречи на потребителите да губят време и да търсят през стотици шаблони, за да намерят този „перфектен“.

Weebly темиWeebly теми за различни видове сайтове.

Преди много луни Weebly има тон от шаблони, от които да избирате, но по някаква причина го намаляват до 50-пъти по-лесно управляеми. Ще бъда честен тук и ще кажа, че съм малко на оградата за цялото нещо с „броя на шаблоните“.

Освен това насърчава потребителите да проявят малко по-креативност в собствения си дизайн, така че като цяло, аз считам това като печалба за тях.

2- Лесен за използване редактор на сайта

Създателят на плъзгане и пускане е ядрото на системата Weebly и е това, което помага на потребителите да създават уеб сайтове бързо. Чрез манипулирането на някои визуални елементи, потребителите могат да съберат своя уебсайт в интерфейс „това, което виждате, е това, което получавате“.

Ядрото на това е двойно. Едно – изисква нулеви знания за кодиране. Да, напълно нула. Дори ако не можете да кажете HTML от PHP можете да създадете пълен и функционален уебсайт, който има потенциал да бъде толкова мощен, колкото всеки друг (почти).

Втората част е, че системата позволява бързо развитие на сайта. Мислете за това като за модерно строителство, където изпълнителите използват сглобяеми части, вместо да се налага да изграждат всичко на място. Той намалява скоростта на развитие с тон!

Използвайки техния конструктор и шаблони, аз лично създадох функционален уебсайт с персонализиране за по-малко от няколко часа! Разбира се, това важи само ако не си позволявате да се разсейвате от всичко, което има Weebly.

Weebly EditorWeebly демонстрация: За да добавите съдържание към вашия сайт, използвайте конструктора за плъзгане и пускане отляво.

Weebly EditorWeebly демонстрация: За да добавите страница към вашия сайт.

Weebly EditorWeebly demo: Визуализирайте сайта си в мобилна версия.

3- Weebly App Center

За тези, които търсят миналото на основния опит в изграждането на уебсайтове, именно там идва Weebly App Center. Интерфейсът за плъзгане и пускане позволява използването на основни елементи на уебсайта, но центърът за приложения е мястото, където трябва да намерите по-мощни инструменти.

Weebly има общо над 270 приложения тук, които са смесица от безплатни за използване и платени. Тук можете лесно да добавяте и активирате неща като електронна търговия, маркетинг или функции в социалните медии. Отново те не изискват познания за кодиране, въпреки че някои може да изискват разбиране на основни понятия като имейл маркетинг и други подобни.

Weebly App Center

Приложения, за да направят уеб сайтовете Ви в Weebly по-мощни (вижте всички налични приложения тук).

4- Анализ ви помага да наблюдавате вашия сайт

След като сайтът се стартира и собствениците му след това могат следете как функционира сайта им за проследяване и разбиране на поведението на посетителите. Weebly ви позволява да видите някои основни показатели, като например какви страници посещават посетителите ви, колко посещения получавате, какво търсят хората на вашия сайт или дори какви външни източници насочват посетителите към вашия сайт..

Точно какво ниво на достъп до анализите ще получите зависи от вашия акаунт в Weebly. Само безплатните акаунти могат да преглеждат изгледи на страници и уникални посетители, така че може да се наложи да платите за игра, както някои казват. Все пак е чудесно да знаем, че функцията съществува.

Можете да проследявате посетителите и да разбирате ефективността на вашия бизнес, като използвате Weebly Statistics.

5- Вграден SEO инструмент

Оптимизацията за търсачки е изключително голяма глава в книгата за разработване и управление на уебсайтове. Въпреки че някои може да се надсмиват върху основните функции, които Weebly има, когато става въпрос за SEO, аз отново ви призовавам да помислите за какво е предназначен Weebly – бърза и лесна разработка на сайт.

Като такъв, в този преглед на Weebly откривам, че по-ограничените опции за SEO са по-добри за основните сайтове и това, което Weebly вече обхваща това. Те позволяват въвеждането на заглавия и описания на страниците, код на заглавието и долния край, контрол на индексирането на търсачките и пренасочвания.

Weebly SEOВ основата си покрива основните SEO функции. Можете да персонализирате персонализирането на заглавието на страниците, да създавате и редактирате карта на сайта, да пренасочвате страница с помощта на .htaccess и да променяте схемата на продуктите на таблото за управление > обстановка > SEO.

6- Страхотно за електронна търговия

Една категория от уеб сайтове, която е популярна, като се има предвид популярност на онлайн пазаруването е сайтове за електронна търговия. Weebly е просто страхотно за това и разполага с всичко необходимо, за да започнете да създавате онлайн магазин, всички сами.

Има дори система за добавяне и поддържане на продуктова база данни, пълна с изображения и категории. Техният сегмент за електронна търговия се предлага и в шаблонна форма, влияещ върху начина, по който показвате продукти. Има дори шаблони за разлики за различни видове стоки; например за управление на разделянето на цифрови спрямо физически стоки и услуги.

Характеристики и шаблони на онлайн магазинаКонфигуриране на вашия онлайн магазин Weebly – т.е. добавете купони, управлявайте продукти и настройте шлюз за плащане на Dashboard > магазин.

Добавяне на продукт към вашия онлайн магазин във Weebly.

Той дори помага на потребителите да управляват плащанията и ще ви позволи да плащате на клиентите си да плащат с различни средства като кредитни карти и PayPal. В тази област има много опции и всичко, което не можете да намерите в основната зона за плащания на Weebly, можете да намерите в центъра за приложения.

Може да ви помогне и по други начини за електронна търговия, като например:

 • Купон: Предлагайте кодове на купони, за да привлечете повече продажби сезонно.
 • Подаръчна карта: Изпратете карти за подарък изненада на вашите клиенти чрез електронна поща.
 • Доставка: Задайте правила за доставка и тарифи за различни видове поръчки.
 • Данък: Задайте данъци за всяка държава и държавата, в която изпращате продукти.

Минуси: Това, което не ми харесва

1- Блогърите може би са срамежливи

Не ме разбирайте погрешно, не е така, сякаш не можете да правите блог със сайт в Weebly. Въпреки това, за някой като мен, който е много запознат със системата за управление на съдържанието WordPress, Weebly сериозно липсва в тази област.

И все пак използването на блога на Weebly се чувства толкова много, че използвам много примитивна версия на текстов процесор, че се чувства толкова … скучно. Има много малко, което е посветено на съдържанието и позволява разширена функционалност там.

Целият опит в блоговете на тази платформа изглеждаше странно и изглеждаше като тромав опит да предложи нещо, което наистина не искаха да правят. Вашите формати са главно фиксирани и ви е позволено да създавате заглавие и зареждате съдържанието, това е въпрос.

Като се има предвид огромният брой блогове, които излизат днес, бях малко изненадан, че Weebly не изглеждаше по-заинтересован да използва и този пазар. Може би не искаше да влиза в пряка конкуренция с WordPress.com.

2- Помощта може да бъде скъпа

Поддръжката на клиентите може да бъде скъпа за компании – разбирам това. И все пак в същото време лошата поддръжка на клиенти може да направи или разруши компания. Ето защо съм малко любопитен как Weebly се реши на много ясно очертан план за поддръжка на клиенти.

Колко помощ получавате от Weebly, зависи какъв план сте с тях. Разбира се, основите са всички за всички (например база знания, факс и дори някои видео уроци), но освен ако не сте на друго, освен на безплатен или стартов план, няма да имате достъп до тяхната телефонна поддръжка или приоритетна поддръжка.

Те имат a форум на общността но когато надникнах вътре, изглеждаше малко… голо.

3- Не най-голямата система за архивиране

Weebly резервни функции

Това е нещо, което ме подлудяваше – лошата система за архивиране, предлагана от Weebly. Резервните копия са нещо, което е от решаващо значение за почти всичко, което е свързано с технологиите. На локален компютър, уебсайт или нещо друго, винаги се нуждаете от архивиране. Освен ако нямате нищо против да загубите безброй часове от работата си, ако нещо се обърка.

Системата за архивиране в Weebly изисква малко навигация, за да стигнете, но най-нелепото от всичко е, че дори да сте създали резервно копие на уебсайта си, Weebly не ви позволява да импортирате архивния файл обратно в неговата собствена система!

Като се има предвид това, не съм сигурен защо изобщо позволяват архивирането.

4- Проблеми с изображения и редактиране на снимки

За създателя на сайтове „всичко в едно“ възможностите за редактиране на изображения, предлагани от Weebly, са в най-добрия случай опростени. Всъщност бихте могли да се справите по-добре, като използвате Microsoft Paint (ако сте на система Windows). В Weebly себе си всичко, което можете да направите, е Zoom, Blur, Darken или да приложите цветен филтър.

Weebly планове & Ценообразуване

Weebly планове
Безплатно
професионалист
Бизнес
Годишна цена$ 0.00 / месец$ 12.00 / месец$ 25.00 / месец
Съхранение на дискове500 MBнеограниченнеограничен
SSL сигурностдадада
Свържете домейнаНедада
Безплатен домейнНедада
Такси за транзакции3%0%
Добавете продукти25 продуктанеограничен
Подходящ за…Уебсайт за флаериМалък бизнес / Онлайн магазинВсичко и още

В Weebly ценообразуването има 5 различни планове – безплатни, начинаещи, професионални, бизнес и производителност. Безплатният план Weebly се предлага с 500 милиона долара за съхранение, реклами в Weebly и адрес на уебсайт с поддомейн Weebly.com. Основното предимство тук е, че не можете да извършвате електронна търговия на безплатен план.

Можете обаче да направите повече с Weebly, ако решите да преминете към платени планове.

Weebly шаблони & дизайни

Weebly предлага 50+ шаблона на уебсайтове в тяхното хранилище. Те изглеждат чисти, отзивчиви и категоризирани под различни етикети – като онлайн магазин, личен, блог, бизнес и т.н..

Проби от шаблони на сайтове на Weebly

Вижте всички теми на Weebly & предварително изградени дизайни тук.

Вероятно шаблониWeebly шаблони: CV / личен уебсайт

Вероятно шаблониWeebly шаблони: Бизнес сайт на цялата страница

Вероятно шаблониWeebly шаблони: Бизнес портфолио

Вероятно шаблониWeebly шаблони: Обикновено портфолио / фотогалерия

Повече за Weebly (FAQ)

Използва се Weebly безплатно?

Да, Weebly е безплатна за употреба. Можете да се регистрирате за Weebly безплатно. Но, за да използвате пълноценно всички функции като по-подробна анализа и т.н., ще трябва да се регистрирате за една от платените версии на Weebly. Въпреки това, безплатната версия на Weebly е достатъчно добра за създаване на страхотни уебсайтове.

Ето как да създадете първия си уебсайт с Weebly.

Колко струва използването на Weebly?

Цените в Weebly варират в зависимост от това какво искате да направите и колко функционалност се нуждаете. Планът за влизане започва от $ 5 на месец, което ви позволява да свържете домейн към вашия уебсайт. Про планът ви струва 12 долара на месец, когато рекламите се премахват и включват разширена статистика на сайта. Ако искате да настроите вашия онлайн магазин, можете да изберете Бизнес план, струва $ 25 на месец или Business Plus план, струва $ 38 на месец. Като цяло Weebly е една от най-изгодните услуги на този вид.

Как да създам безплатен акаунт в Weebly?

1. Отидете на уебсайта на Weebly на „www.weebly.com“ > 2. Регистрирайте се за акаунт в Weebly > 3. Изберете тема за вашия сайт > 4. Изберете име на домейн за вашия сайт > 5. Дизайн и редактиране на вашия уебсайт > 6. Кликнете върху „Публикуване“, когато сте доволни от уебсайта си. Щракнете тук, за да започнете.

Безплатен ли е домейн в Weebly?

Weebly предлага напълно безплатни поддомейни. Безплатен поддомен се форматира като yourwebsite.weebly.com. Ако не планирате да купувате домейн за вашия уебсайт, можете да използвате безплатния поддомен, предлаган от Weebly. В противен случай можете да получите безплатно име на домейн за една година и да подновите на $ 19.95 годишно, ако надстроите до платените планове.

Предлага ли Weebly безплатен SSL?

Всички планове на Weebly се предлагат с безплатен SSL. Можете да внедрите SSL във всичките си уебсайтове в Weebly без такси, като го активирате в раздела за настройки. Подобно на други създатели на уебсайтове, Weebly не поддържа доставчици на SSL сертификати на трети страни.

Мога ли да настроя моя онлайн магазин с Weebly?

Да, Weebly е един от най-добрите строители на онлайн магазини за начинаещи. Разполага с широки функции за електронна търговия от шаблони на магазини до оформления и управление на представянето на продуктите, разполага с всичко необходимо, включително шлюз за плащания, за да стартирате онлайн магазин.

Добрите варианти за Weebly включват Shopify и BigCommerce.

Weebly начислява ли такса за транзакция?

Weebly не Ви таксува транзакционна такса, ако сте в бизнес плана. Weebly начислява само 3% такса за транзакциите, ако продавате на плановете Connect и Pro. Въпреки това Weebly ще таксува всички потребители 2,9% + 0,30 долара за такса транзакция на шлюз. Доставчиците на плащания, които са интегрирани с Weebly, са Stripe, PayPal и Square.

Мога ли да използвам собствения си домейн с Weebly?

Да, можете да използвате вашия собствен домейн с Weebly. За да свържете съществуващо име на домейн към Weebly, можете или да прехвърлите името на домейна в Weebly или да актуализирате DNS записи на вашия домейн.

Мога ли да продавам неща в Weebly?

Да, можете да продавате всякакви неща на вашия уебсайт Weebly. Например, физически продукти, които изискват доставка или дори цифрови продукти за сваляне, като електронни книги и песни.

Добре ли е за блогове?

Въпреки че Weebly може да бъде полезен и дори мощен инструмент за изграждане на уебсайт, той липсва донякъде, когато става дума за инструменти за блогове. Можете да правите блог, но вашите опции тук са по-ограничени, отколкото в сравнение със специализирана система за управление на съдържанието като WordPress.

Мога ли да настроя форум или система за членство с Weebly?

Да. Weebly предлага членство / форум форум и позволява до 100 членове за Pro Plan и неограничени членове за бизнес план.

Сравнете Weebly с Wix и WordPress.com

Wix
Weebly
WordPress.com

Безплатен пландадада
Най-нисък платен план$ 4.50 / месец$ 12.00 / месец5 $ / месец
Място за съхранениеОт 500MBОт 500MBОт 3 GB
BandwidthОт 1GBнеограниченUnmetered
Безплатен домейнКомбо план и по-гореДа, с изключение на безплатни плановеЛичен план и по-горе
Добавки / сайтове за добавки250+320+50,000+
Поддръжка на клиентиТелефон и имейл за платени плановеПоддръжка по телефона само за планове от най-високо нивоПоддръжка по имейл и чат на живо за платени планове
Онлайн магазин готов?Само на планове от най-високо нивоСамо на планове от най-високо нивоПлъгин зависим
Подкаст готов?даНеПлъгин зависим
Форумът е готов?даС услуга на трета странаПлъгин зависим
Безплатен SSLдадада
Вход за плащанеStripe, PayPal, Square, 2CO и дрStripe, PayPal, Square, 2CO и дрСамо PayPal
Може да продава цифрови продуктиСамо бизнес пландаПлъгин зависим
Многоезична поддръжкадаЗависи от приложениетода
бележкиWix е мощен и лесен за използване, но държи потребителите си близо, не позволява износ на сайтовеWeebly е наклонен малко повече към сайтовете за електронна търговия и има по-ограничен избор от шаблониКато цяло, WordPress е изключително мощен и популярен, но за да го използвате пълноценно, има крива на обучение.
посещениеWix.comWeebly.comWordPress.com

Weebly преглед: нашата присъда

Въпреки че има своите предимства и недостатъци, усещам, че Weebly е успех и ще работи добре за почти всеки. Основите са там и това със сигурност е мощен инструмент за начинаещи създатели на сайтове за електронна търговия.

Основните функции са достатъчно лесни за използване за почти всеки, дори като се има предвид малко време, необходимо за запознаване. В същото време центърът за приложения дава по-напреднали използвани инструменти, от които се нуждаят, за да направят сайтовете си по-мощни.

Най-хубавото е, че можете да започнете с безплатен план, за да видите дали той ви подхожда и дали има такъв, тогава можете да изберете платен план.

Да започна

Започнете с уебсайта на WeeblyСтъпка 1 – Регистриране чрез Facebook, Google или имейл акаунт.

Изберете кой тип уебсайт искате да изградите с WeeblyСтъпка 2 – Изберете дали имате нужда от онлайн магазин (можете да промените това по-късно в Настройка).

* Превод: EN ID

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map