BlueHost vs GoDaddy Krahasimi 2020: Rishikimi Side-nga-Side

0

Me mijëra kompani në industrinë e web hosting, është shumë e vështirë të zgjedhësh më të mirën. Të dy BlueHost dhe GoDaddy janë emra të njohur. BlueHost i famshëm për shkak të shërbimeve të tij pritëse ndërsa GoDaddy e bëri emrin e tij kryesisht për shkak të regjistrimit të domain dhe pas kësaj, ata fillojnë të presin shërbime.


Të dy synojnë të sigurojnë pritjen në nivele të ulëta. Të dy kanë mjaft klientë të lumtur. Pra, për zgjidhjen e këtij misteri që është më i miri, ne bëjmë Krahasimi krah për krah i BlueHost vs Godaddy. Ne jemi shpresëdhënës që kjo krahasim do t’ju ndihmojë shumë të zgjidhni që është më e mira për ju.

Përmbledhje e shpejtë e GoDaddy vs BlueHost

BlueHost është një nga ofruesit më të mirë të hostimit të WordPress dhe ofron një emër domain falas për një vit kur blini një plan pritës. Nëse do të përdorni WordPress CMS, atëherë zgjedhja e BH do të ishte një mundësi e shkëlqyeshme.

GoDaddy është regjistruesi më i lirë i domenit dhe ju mund të rrëmbeni domainin tuaj vetëm 0,99 dollarë për vitin e parë. Por ne nuk rekomandojmë përdorimin e pritjes prej tyre. Planet e tyre janë pak më të kushtueshme se BlueHost.

BlueHost vs GoDaddy Review 2020 (Side by Side Comparison)

uptime

Uptime është një periudhë gjatë së cilës faqja juaj është online përmes internetit dhe njerëzit mund të hyjnë në faqen tuaj ose të blini produktet tuaja. Pra, do të thotë që koha e tepërt e humbjes do të ndikojë në biznesin dhe reputacionin tuaj. BlueHost nuk po ofron asnjë garanci në kohë të shpejtë ndërsa GoDaddy ofron një garanci 99.9%.

Por vetëm ofrimi i garancisë nuk është i mjaftueshëm, shikoni statistikat e mëposhtme.

Gjatë periudhës së testimit, kemi zbuluar se në shumicën e muajit serverët BlueHost Uptime ishte 99.99% dhe madje 100% në disa muaj. Ndërsa GoDaddy nuk është duke u përqëndruar në serverët e tij në kohën e duhur dhe kjo është arsyeja pse ne përballemi me një minimum prej 99.85% dhe një maksimum prej 99.99%. Gjithashtu, ata arrijnë të japin 100% dy muaj rresht.

Në përvojën personale, ne zbuluam se Bluehost është më i mirë se GoDaddy për sa i përket stabilitetit të serverit.

fituesi: Bluehost

  • Ju gjithashtu mund të dëshironi të lexoni: Alternativa Pingdom dhe Mjete të ngjashme

Koha e shpejtësisë / ngarkesës

Koha e ngarkimit të faqes në internet është sasia e kohës për të ngarkuar plotësisht një faqe. Nëse faqja juaj kërkon më shumë se 3 sekonda për t’u ngarkuar, atëherë përdoruesit do të irritohen dhe në fund të fundit do të largohen nga faqja juaj. Gjithashtu, faqet e internetit të ngadalta janë shkaku i renditjes së ulët në motorët e kërkimit. Por sipas testeve tona, duke përdorur mjetin Pingdom dhe GTMetrix, BlueHost performon më mirë sesa GoDaddy.

Koha mesatare e ngarkesës në faqen e internetit të organizuar nga BlueHost është nën 796ms ndërsa GoDaddy merr gati 3.54 sekonda për të ngarkuar një faqe. Këtu vini re se ne instalojmë WordPress në të dy dhe nuk instalojmë asnjë prej shtojcave. Vetëm se ne nuk kemi përjetuar kohën e lartë të ngarkesës së faqeve me GoDaddy, ka edhe shumë ankesa të klientëve në lidhje me serverët e tyre të uptime dhe me shpejtësi të ulët në BBB.

Një mënyrë tjetër për të zvogëluar kohën e ngarkesës së faqeve është CloudFlare, e cila bëri që të ruhet përmbajtja statike e faqes tuaj në mënyrë që të shpërndahet shpejt herën tjetër. BlueHost përfshin një opsion të integruar në CloudFlare në panelin e tyre dhe thjesht duhet të godisni disa klikime për ta aktivizuar atë, por GoDaddy nuk përfshin një mundësi të tillë të dobishme, kjo do të thotë nëse doni ta aktivizoni atë, atëherë bëni atë manualisht.

fituesi: Bluehost

Ndihma për klientët

Pavarësisht nëse jeni ekspert, nuk mund të thoni se mund të trajtoni të gjitha çështjet. Ndryshimet e teknologjisë nga dita në ditë dhe çështje të reja në kohë reale lindin në çdo kohë. Pra, do t’ju duhet një ekip mbështetës ekspert dhe i ditur për të përballuar çështje serioze. Të dy kompanitë ofrojnë shërbime mbështetëse 24/7 përmes telefonit dhe biletave.

Por, BlueHost gjithashtu ofron ndihmë të menjëhershme përmes Chat Live, duke përdorur të cilën mund të kërkoni ndihmë në çdo kohë 24/7/365. Sipas përvojës sonë, ekipi i tyre mbështetës është mjaft i shpejtë, i sjellshëm dhe i përgjigjet brenda pak minutash. Nga ana tjetër, Godaddy nuk ofroi një mundësi bisede live 24/7. Gjithashtu, GoDaddy ka mijëra ankesa kur bëhet fjalë për mbështetje teknike

Ndonjëherë për shkak të disa problemeve, kompania nuk është në gjendje të ofrojë ndihmë në vend, por ju dëshironi që zgjidhja tani. Baza e njohurive është një vend ku kompania mblodhi të dhëna për të gjitha temat dhe faqet e informacionit.

Të dy ofruesit ruajtën mijëra udhëzime. Kështu që në atë kohë në vend që të prisni, vizitoni qendrën e ndihmës së kompanisë, e cila mirëmbahet në faqen e tyre zyrtare. Aty mund të kërkoni për çështjet dhe zgjidhjet. Për më tepër, të dy ofrojnë gjithashtu një forum komuniteti ku mund të postoni problemet tuaja.

fituesi: BlueHost (Bisedë live 24/7)

Krahasimi i Karakteristikave të Hosting BlueHost dhe GoDaddy

Në këtë krahasim BlueHost vs GoDaddy, kohëzgjatja, çmimet dhe veçoritë e mbështetjes së klientëve janë një nga karakteristikat që duhet të kenë, por këto nuk janë të mjaftueshme. Ne duhet të krahasojmë të gjitha tiparet e spikatur të cilat janë kërkesat themelore të çdo blogu dhe uebsajti.

Bandwidth

Me fjalë të thjeshta, Bandwidth është sasia e trafikut që një uebfaqe mund të trajtojë. Të dy ofrojnë një bandë të pakufizuar në të gjitha planet e tyre.

fituesi: Tie

Hapësira në internet

Webspace është aty ku ju i ruani të gjitha skedarët, imazhet, videot dhe përmbajtjen e tekstit të faqeve tuaja. GoDaddy ofron ruajtje 100 GB në planin e saj të Ekonomisë (plan shumë themelor) ndërsa BlueHost ofron 50 GB (është më shumë se sa duhet, përgjithësisht faqet e internetit nuk marrin aq shumë).

fituesi: GoDaddy

Uebsajti, domenet dhe nënfushat

Të dy BlueHost dhe GoDaddy ofrojnë për të pritur një uebsajt dhe 25 nënfusha në planet e tyre themelore. Për më tepër, të dy kompanitë ju ofrojnë një emër domain falas në kohën kur do të regjistroheni për një plan pritjeje.

fituesi: Tie

rezervë

Krijimi i kopjes rezervë është njësoj si shpëtimi i jetës së faqes suaj. Kur keni hutuar me faqen tuaj për shkak të disa shtojcave ose ndonjë lloj ndryshimi, atëherë çfarë bëni? Këtu është mënyra e shkurtër, e lehtë dhe e sigurt për të rivendosur skedarët që keni rezervuar.

BlueHost përfshin një strukturë rezervë falas, e cila automatikisht bën kopje rezervë javore ndërsa GoDaddy tarifon 1.99 $ / muaj. për rezervë & kthej.

fituesi: Bluehost

Instalimet CMS

Instalimi i CMS nuk është kurrë i lehtë si më parë, zhvilluesit e bëjnë atë të lehtë sidomos për fillestarët që nuk kanë aftësi ose shumë të kufizuara. Tani përmes instaluesit me 1 klikim, mund të instaloni mjaft aplikime brenda asnjë kohe.

Nëse dëshironi të instaloni WordPress, i cili është CMS më i njohur dhe kryesor, atëherë ekziston një mundësi e veçantë e “WordPress” në Cpanel. Thjesht kërkon disa klikime dhe bëhet.

fituesi: Tie

Ofertat e marketingut

Si njihen njerëzit për biznesin tuaj? Përgjigja është “Shpallje”. Ju duhet të reklamoni blogun tuaj dhe faqen e internetit d.m.th. të ndërgjegjësoni ekzistencën tuaj. Por reklama nuk është falas ju duhet të shpenzoni para të bukura për të.

Bluehost nuk ofron kredi reklamuese në planin e tij “Basic”. Por nëse do të blini planin “Plus” ose “Kryeministër”, atëherë lajmi i mirë është që ato ofrojnë falas 200 $ kredi për reklama së bashku me pritjen. Por GoDaddy nuk përfshin një ofertë të tillë në ndonjë nga planet e saj.

fituesi: Bluehost

Politika e rimbursimit

Shtë periudha kohore gjatë së cilës ju mund të bëni një kërkesë për kthimin e fondeve tuaja. Ndodh kur nuk u kënaqët me shërbimet e kompanisë dhe doni që paratë tuaja të kthehen.

BlueHost ofron 30 ditë garanci për kthimin e parave. Por pas 30 ditësh ju keni ende mundësinë për të marrë një rimbursim prorated.

Nga ana tjetër, GoDaddy ofron vetëm 30 ditë për të kërkuar një rimbursim. Dhe nëse keni blerë një plan mujor (më pak se një vit), atëherë ju merrni vetëm 48 orë për të kërkuar rimbursimin.

fituesi: Bluehost

Rishikimi i Planeve Hosting të GoDaddy dhe BlueHost

Planet e pritjes së BlueHost më të fundit

BlueHost ka tre plane; themelore, plus dhe kryeministër. Plani “themelor” duket paksa i kufizuar pasi mund të organizoni vetëm një faqe në internet por ky plan është pritja më e mirë për bizneset / këmbanat e vogla. Ju mund të presë fusha të pakufizuara nëse blini një plan plus ose kryesor.

paketat më të fundit të godinës së godinës

GoDaddy gjithashtu ofron tre plane përkatësisht Ekonomi, Deluxe dhe Ultimate. GoDaddy ofron 50 GB hapësirë ​​më shumë në planin e saj të Ekonomisë. Kur bëhet fjalë për çmimet, rregullisht kostoja e planeve është saktësisht e njëjtë. Por GoDaddy ofron zbritje më të mëdha në planet e saj më të larta (Deluxe & Ultimate).

fituesi: GoDaddy

Vlera e parasë

A i vlerësojnë këto të dy kompanitë shpenzimet tuaja dhe ofrojnë mjaftueshëm?

Nëse marrim GoDaddy, planet e tyre janë shumë të ngjashme me BlueHost me çmime të rregullta ndërsa të dy ofrojnë zbritje të mëdha shpesh.

Plani BlueHost Plus përfshin veçori të etiketuara të pakufizuara. Nga ana tjetër, GoDaddy (plani Deluxe) gjithashtu përfshin veçori të pakufizuara, por nuk ofron asnjë kopje rezervë falas & kthej.

Për më tepër, GoDaddy nuk ofron opsionin e integruar CloudFlare dhe imponon kufizimin në ruajtjen e bazave të të dhënave.

Dhe nëse krahasojmë çmimet e planeve, atëherë GoDaddy është pak i shtrenjtë pasi shton koston e kopjes & mundësi rivendosjeje.

fituesi: Bluehost

Paneli i kontrollit miqësor të përdoruesit

Pasi të keni përfunduar procesin e regjistrimit, ju merrni një panel kontrolli për menaxhimin e faqes. Përmes përdoruesve të cPanel mund të kontrollojnë instalimin e CMS, krijimin e domeneve, krijimin e bazave të të dhënave, menaxhimin e postave dhe shumë karakteristika të tjera.

Aktualisht, të dy janë duke siguruar një cPanel miqësor për përdoruesit i cili është i zakonshëm në industri. Por BlueHost bëri disa ndryshime dhe lustroi panelin si ikona të reja dhe skemat e ngjyrave etj.

Pra, nëse nuk jeni të sigurt për të vendosur në BlueHost vs GoDaddy në bazë të dukshmërisë, përdorshmërisë dhe besueshmërisë së panelit; atëherë mos u shqetëso që të dy janë thuajse të njëjta.

fituesi: Tie

Ndërtues i faqes në internet

Webmasteri mund të ndërtojë modelet e tyre të personalizuara me ndërtuesit e faqeve të internetit. Por koha kishte shkuar kur keni nevojë për aftësi të veçanta programimi për të ndërtuar një sit. Tani me ndihmën e ndërtuesit Drag and Drop, çdokush mund të ndërtojë modelin e vet.

BlueHost përfshin një ndërtues falas faqesh “Weebly” në planet e tij të strehimit. Thjesht hyni në cPanel këtu, ju shihni Weebly thjesht klikoni mbi të dhe filloni ndërtimin me mijëra shabllone falas.

Versioni falas përfshin gjithashtu mbështetje themelore SEO, e cila ndihmon në parandalimin e faktorëve anti-SEO. Për shkak se është një version falas, kjo është arsyeja pse ka karakteristika të kufizuara si numri i kufizuar i faqeve dhe mungesa e opsionit “Temat e importit”.

Lundrimi i panelit c ndërtuesit të faqes BlueHost

Tani nëse flasim për GoDaddy, ata ofrojnë provë falas të muajit të parë dhe pas kësaj, ju duhet të paguani 5,99 $ / muaj ose 71.88 $ / vit. Ju mund të krijoni faqe të pakufizuara dhe të rregulloni temat në dispozicion. Këtu janë disa shabllone

Temat GoDaddy

Por gjëja është, ka shumë ndërtues faqesh më të mirë se GoDaddy. Pra, nëse do të shpenzoni paratë tuaja, atëherë pse nuk duhet t’i shpenzoni për ato. Edhe pse, BlueHost ofron një ndërtues të kufizuar të faqeve, por është një lloj favorizimi i mirë.

Fituesi: BlueHost

Karakteristika të tjera të përbashkëta

Tani do të diskutojmë disa veçori të përbashkëta të cilat janë gjithashtu të rëndësishme së bashku me të gjitha tiparet e mësipërme. Këto karakteristika janë zhvilluar për lehtësinë e përdoruesve.

Pra, para blerjes së ndonjë pritjeje të hostit kontrolloni nëse kompania ofron këto veçori. Si instaluesi me 1 klik, versioni php, phpMyAdmin, menaxheri skedar, aksesi FTP, përcjellja e postës elektronike, llogaritë e postës elektronike, etj..

Të dy kompanitë që ofrojnë pako përfshijnë të gjitha këto karakteristika në mënyrë që përdoruesit të mund të kryejnë operacionet shpejt dhe pa ndonjë njohuri paraprake.

Specialiteti i Kompanisë

Nën këtë, ne përshkruajmë teknologjinë speciale të ofruar nga kompania e cila ka efekte në cilësinë e pritjes. Shumë kompani ofrojnë teknologjitë e tyre të bëra për të fituar një avantazh ndaj konkurrencës si SiteGround.

  • Këtu shihni se çfarë uebsajti u bë i veçantë

Pra, në BlueHost vs GoDaddy krahasim me kokën kush e mori teknologjinë speciale? GoDaddy nuk ofron ndonjë teknologji të veçantë të sajuar, e cila ndihmon për të përmirësuar performancën e serverit dhe në fund të fundit shërbime të besueshme. Kjo gjithashtu tregon se kompania kryesisht përqendrohet në biznesin e saj për regjistrimin e domain dhe duke lënë pas dore hostimin.

Ndërsa nga ana tjetër, serverët BlueHost të pajisur me disa teknologji të shkëlqyera si mbrojtja e burimeve. Mbrojtja e burimeve ndihmon për të mbrojtur të drejtat e secilit përdorues dhe për të izoluar ato faqe në të njëjtin server që kanë pikat e trafikut. Gjithashtu, ata mbështesin shkallëzimin në një rast kur doni të kaloni në VPS ose plane të Dedikuara.

Pra, në këtë epokë të konkurrencës nëse GoDaddy dëshiron të garojë, atëherë ata duhet të prezantojnë disa teknologji të sajuara për të fituar një avantazh konkurrues.

fituesi: Bluehost

Mendimet përfundimtare

Bazuar në votimin e mësipërm BlueHost vs GoDaddy, BlueHost mori më shumë vota se GoDaddy. Sipas përvojës sonë, ne rekomandojmë BlueHost sepse ato ofrojnë shërbime të mira në kohë dhe mbështetje, të cilat janë kërkesa themelore e çdo faqe apo blog biznesi..

Për më tepër, ato janë renditur në vendin e parë në faqen zyrtare WordPress.org. Pra, në një betejë BlueHost vs GoDaddy, me siguri ju rekomandojmë BlueHost për një faqe të vogël të mesme dhe veçanërisht për ata që thjesht duan të fillojnë. Por nëse po kërkoni një host të lirë të WordPress dhe keni një buxhet të kufizuar, atëherë kapni planin GoDaddy.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map