Alternatif DigitalOcean Terbaik 2020 [Mulakan hanya dengan $ 0,004 / jam]

1

Adakah anda ingin mengetahui beberapa alternatif DigitalOcean yang boleh dipercayai atau perkhidmatan awan yang serupa?


Atau anda hanya memerlukan beberapa alternatif yang bagus untuk memindahkan projek anda yang ada dari DigitalOcean?

Hampir semua orang yang mempunyai kewujudan dalam talian mesti mengetahui mengenai perkhidmatan hosting awan Digitalocean. Sebab di sebalik populariti mereka adalah perkhidmatan berkualiti dengan harga rendah. Berdasarkan alasan ini, mereka mempunyai reputasi yang kuat dan ribuan pelanggan yang gembira.

Tetapi Tunggu!

Mengapa Alternatif Lautan Digital?

Perkhidmatan sokongan adalah salah satu faktor yang paling menonjol ketika memutuskan penyedia hosting web untuk sesuatu projek. Dan dalam perkhidmatan sokongan, Live Chat adalah kaedah yang sangat mudah untuk mendapatkan bantuan dengan serta-merta.

Tetapi DigitalOcean tidak menawarkan Sembang Langsung dan satu-satunya cara adalah dengan menghantar tiket. Menghantar tiket adalah baik tetapi untuk masalah kecil. Untuk masalah serius dan besar di mana anda memerlukan pertolongan serta-merta, menghantar tiket sangat menyusahkan kerana memerlukan berjam-jam.

Oleh itu, bagi orang yang dapat menangani aspek teknikal pelayan sendiri, ini mungkin tidak menjadi masalah untuk dipertimbangkan. Tetapi bagi pemula, ini memang merupakan masalah besar dan mereka dapat menjangkakan situasi tekanan minda kerana saluran sokongan mereka yang tidak selesa.

Sebab lain mungkin harga untuk sebilangan pengguna. Walaupun DigitalOcean menawarkan struktur harga yang sangat berpatutan tetapi sekarang kerana tahap persaingan yang tinggi anda juga dapat menjumpainya pembekal harga rendah daripada Lautan Digital.

Itulah beberapa perkara utama terutamanya sokongan pelanggan yang mendorong pelanggan untuk mencari alternatif yang berpotensi.

Dengan menyenaraikan semua alternatif, senarai menjadi sangat besar sehingga kami dengan berhati-hati meminta hanya penyedia yang lebih dekat, kuat dan kompeten.

Sekarang mari kita beralih ke subjek sebenar

Alternatif, Pesaing, dan Perkhidmatan Awan DigitalOcean Terbaik tahun 2020 [Mulakan hanya dengan $ 0,004 / jam]

1. Kamatera – PILIHAN # 1

(Terbaik untuk: Pembangun, Pengaturcara, dan Tugas Intensif Sumber)

Pelayan awan Kamatera

Kamatera adalah “kamiPilihan Teratas“Berkaitan dengan hosting awan yang berpatutan disokong oleh infrastruktur yang elegan, perkakasan yang hebat, dan komponen pelayan terkini. Apa yang menjadikannya alternatif yang sangat baik untuk DigitalOcean adalah ketersediaan puluhan sokongan sistem operasi, serta penggunaan OS khusus juga.

Terdapat pelbagai sistem operasi, termasuk Windows, CentOS, Debian, FreeBSD, dll. Yang dapat dipasang dengan beberapa klik. Sebenarnya, perisian pembangun dan CMS seperti perisian Drupal, Magento, WordPress, Joomla, Docker, LAMP, LEMP, MongoDB, dan Tomcat juga tersedia untuk dipasang.

Sama seperti penyediaan cepat Digital Oceans, anda juga dapat menyediakan pelayan awan di bawah 60 saat dengan sumber sistem yang diinginkan. Prosesnya mudah, yang harus anda lakukan adalah pergi ke papan pemuka akaun anda, pilih zon pelayan, tentukan OS / aplikasi mana yang anda perlukan, pilih inti CPU, RAM, ruang, dan tambahan lain (jika diperlukan), dan anda ‘ kembali baik. Itu sahaja; semudah itu.

Syarikat ini mempunyai pengalaman bertahun-tahun (lebih dari 2 dekad), pakar dalaman ada 24/7 untuk menangani masalah teknikal melalui sembang langsung, e-mel, dan panggilan telefon. Kamatera mengalahkan DigitalOcean dalam hal ini kerana tuan rumah pesaing tidak mempunyai sokongan sembang langsung, mereka hanya membantu melalui e-mel / tiket.

Apabila kita membandingkan lokasi pusat data kedua penyedia, Kamatera juga memiliki kelebihan di bahagian ini dan juga. Mereka memiliki 13 pusat data di empat benua, sedangkan DigitalOcean memiliki 12, bukan masalah besar. Mengenai perkhidmatan dan produk yang ditawarkan oleh kedua-dua hos, anda boleh mendapatkan pelbagai perkhidmatan dari mereka, termasuk tambahan seperti sandaran, penyeimbang beban, keselamatan firewall, IP, dll..

Untuk memasang aplikasi, OS, dan persekitaran pemaju, Kamatera dan DigitalOcean menyediakan pemasang 1 klik, yang memastikan pelancaran pelayan cepat. Terdapat lebih daripada 100 gambar OS untuk dipilih untuk memenuhi semua rangkaian pengguna.

Pelan awan “Standard” asas (Droplet) berharga $ 5 / bulan mengemas RAM 1GB, 1 vCPU, lebar jalur 1TB, dan ruang SSD 25GB. Jika dibandingkan dengan Kamatera, rancangan kemasukan mereka berharga $ 4 / bulan mengemas RAM 1GB, 1 vCPU pada 2667MHz, ruang SSD 20GB, CentOS Linux 8, 1 IP Percuma, dan lebar jalur 5TB. Anda juga boleh mengkonfigurasi pelayan awan khusus dengan RAM hingga 384GB dan inti 72 vCPU juga.

Sekarang persoalannya, mengapa Kamatera?

Kamatera, sejauh ini, adalah salah satu platform cloud terbaik kerana semua pelayannya dibina dengan pemproses Intel Platinum terpantas (300% lebih pantas daripada generasi terdahulu). Setiap pelayan menggunakan sambungan internet 40Gbit, SSD untuk mengelakkan masalah, memastikan kependaman sifar, dan skalabiliti tanpa had.

Selain itu, mereka juga menawarkan akaun percubaan 30 hari percuma untuk drive drive sehingga seseorang dapat memeriksa dan memutuskan apakah itu hosting awan yang tepat untuk projek mereka. Jangan buang lebih banyak masa, pergi ke Kamatera dengan klik di sini, dan nikmati akaun PERCUBAAN HARI INI.

Pelbagai rancangan
Harga$ 4 / bln – $ 80 / bln
Laman Web / AplikasiTanpa had
CPU1 – 72 vCores
Ram1024MB – 384GB
Penyimpanan20GB – 1000GB SSD
Lebar jalur5TB

2. Vultr [Bermula pada $ 0,004 / jam]

(Terbaik untuk: Pembangun, Pengaturcara, dan Blogger)

Pengehosan awan prcie rendah terbaik Vultr

Semasa mencari alternatif DigitalOcean terutamanya berdasarkan harga, Vultr menjadi pilihan utama, terutama bagi para pembangun. Infrastruktur yang kuat dan pemantauan proaktif membolehkan mereka menawarkan jaminan masa operasi 100%. Sekiranya demikian, jika mereka gagal menyampaikan tuntutan mereka, mereka akan mengeluarkan kredit penghentian untuk tempoh tersebut.

Vultr mempunyai 15 pusat data terletak di seluruh dunia (Amerika Utara, Asia, Eropah, dan Australia). Ini membolehkan anda menggunakan pelayan anda di dekat pelanggan dan yang menawarkan latensi rendah semasa memuatkan halaman. CPU Intel generasi terkini digunakan oleh Vultr. Juga, pelayan mengandungi pemacu keadaan pepejal.

Seperti DigitalOcean, Vultr juga menawarkan hosting awan setiap jam dan bulanan. Pelan pengkomputeran awan harga rendah pertama berharga hanya $ 2.50 sedangkan ia menawarkan RAM 512MB, CPU 1-Teras, storan SSD-20GB dan lebar jalur 500GB. Walaupun rancangan seterusnya berharga seperti rancangan asas DigitalOcean (iaitu $ 5) tetapi menyediakan lebih banyak sumber seperti SSD-25GB, 1GB RAM, 1 Core, dan lebar jalur hampir 1TB.

Vultr bukan sahaja membuat anda dalam talian dengan cepat tetapi juga menawarkan panel kawalan yang direka dengan luar biasa. Anda boleh mengakses pelbagai sifat pelayan dengan mudah. Mereka membolehkan anda membuat snapshot pelayan yang menjimatkan masa ketika menyebarkan semula ke pelayan baru. Vultr merangkumi banyak ciri lain seperti penyimpanan Blok, Aplikasi 1-klik (WordPress, Joomla, GitLab, dll …) dan banyak templat OS.

Vultr mengekalkan aplikasi berbeza yang berkaitan dengan Linux, Windows, aplikasi pelayan dan pelayan web. Inilah perkara yang sedikit mengecewakan kami, Vultr tidak menawarkan sembang langsung. Yang boleh anda lakukan hanyalah membuka tiket dan mendapatkan bantuan daripada staf pakar mereka. Secara amnya, mereka membalas dengan cepat dan anda mengharapkan tindak balas dalam beberapa jam. Oleh itu, jika anda mencari alternatif dengan harga rendah, maka Vultr mungkin adalah yang terbaik.

Pelbagai rancangan
Harga$ 2.50 / bln – $ 640 / bln
Laman webTanpa had
CPU1 – 16 Inti
Ram512MB – 96GB
Penyimpanan10GB – 1600GB SSD
Lebar jalur0.5TB – 15TB

3. A2Hosting – Pesaing DigitalOcean Teratas untuk Blogger

(Terbaik untuk: Blogger, Pemasar, dan Webmaster)

A2 cloud vps dengan rancangan yang disesuaikan

Pilihan kuat lain yang dimainkan sebagai alternatif DigitalOcean adalah A2Hosting, ia dilancarkan pada tahun 2003. Mereka juga mengambil bahagian dalam melindungi alam sekitar dengan menyokong projek tenaga boleh diperbaharui dan bermitra dengan Carbonfund.org.

Ada ketikanya orang mungkin tidak begitu mengetahui tentang perkhidmatan mereka tetapi sekarang peningkatan jumlah pelanggan yang gembira (lebih daripada 12.3k ulasan) menunjukkan bahawa A2 mempunyai komitmen yang kuat terhadap kualiti. Cakera SSD, pelbagai alat dalaman untuk menyesuaikan prestasi menjadikan hosting A2 sebagai salah satu penyedia hosting web terpantas. Bukan hanya kecepatannya, mereka juga berkomitmen untuk menyediakan waktu operasi 99.9%.

A2Hosting menawarkan rancangan hosting awan yang telah dibuat dan disesuaikan. Dalam rancangan penyesuaian, Anda sebenarnya dapat memilih zona pelayan, RAM, inti CPU, kecepatan CPU, dan ruang penyimpanan. Plus anda membuat pilihan dari templat OS versi Ubuntu, Slackware, Fedora, CentOS, Debian dan banyak lagi. Walaupun cPanel memerlukan pengaktifan lesen. Cloud VPS dapat dihidupkan dan dimatikan atas permintaan pengguna.

Rancangan “Mula” mereka (berharga $ 15) adalah pilihan yang sangat baik untuk pemula dan blogger. Rancangan ini dilengkapi dengan storan SSD 10GB, RAM 512MB, CPU 2 teras, dan lalu lintas masuk tanpa had. Walaupun mereka memasukkan data keluar 2TB secara percuma dan selepas itu harganya hanya $ 0.12 per 1GB. Semua rancangan disokong dengan jaminan wang dikembalikan bila-bila masa. Anda boleh menuntut bayaran balik sepenuhnya sekiranya anda tidak berpuas hati dengan mereka. Oleh itu, anda tidak pernah terikat untuk menggunakan perkhidmatan mereka.

Semua saluran sokongan hadir untuk membantu pengguna. Kakitangan Guru mereka memberikan bantuan pada Telefon, Skype, Panggilan, tiket, dan sembang langsung. Dan untuk pertolongan diri, anda dapat melihat melalui pangkalan pengetahuan mereka. A2Hosting benar-benar pilihan yang baik yang menawarkan hosting Bersama yang pantas dan pantas, pelayan Awan, pelayan VPS, dan penyelesaian hosting Dedikasi.

Pelbagai rancangan (3 Pelan)
Harga$ 15 / bln – $ 25 / bln
Laman webTanpa had
CPU2 Inti
Kelajuan CPU600 MHZ
Ram512MB – 1GB
Lebar jalur4TB – 6TB
Penyimpanan10GB – 25GB SSD

Nota: Anda boleh merancang rancangan mengikut keperluan anda dengan 8-core, 16GB RAM, dan 200GB storage.

4. CloudWays

(Terbaik untuk: Pembangun, Blogger, Perusahaan dan Pemasar)

Cloudways menguruskan alternatif untuk digitalocean

Cloudways menjadi penyedia yang sangat berpotensi ketika mempertimbangkan alternatif DigitalOcean. Syarikat ini bermula pada tahun 2011 menawarkan rancangan hosting awan terkawal yang boleh dipercayai. Mereka menawarkan sekumpulan ciri hebat seperti penyimpanan pada pemacu keadaan pepejal, Http / 2 diaktifkan, penskalaan 1 klik, kawasan pementasan, papan pemuka intuitif kloning 1 klik, penghijrahan laman web percuma dan banyak lagi.

Cloudways menawarkan infrastruktur awan dari pelbagai penyedia Vultr, DigitalOcean, Google, Amazon, dan KYUP. Oleh itu, jika anda ingin menggunakan DigitalOcean tetapi keliru kerana mereka tidak menawarkan sembang langsung, maka Cloudways adalah penyelesaian terbaik. Mereka menawarkan pasukan sokongan dalaman 24/7 melalui sembang langsung, e-mel dan permintaan panggilan, dll semasa memilih awan Lautan Digital.

Rancangan hosting mereka menyokong banyak aplikasi dan oleh itu sesuai untuk keperluan blogger, pemaju, pereka, dan e-dagang. The rancangan paling asas ($ 7) menawarkan RAM 512MB, storan 20GB, lebar jalur 1TB, dan a percuma 1-klik sijil SSL. Lebar jalur yang lebih banyak dapat ditambahkan hanya dalam $ 0.02 / GB menggunakan platform Digital Ocean. Pelan ini disokong dengan polisi pembayaran balik 30 hari. Selain itu, dengan infrastruktur beberapa syarikat, anda pasti dapat membuat rancangan yang diinginkan.

CloudWays menyokong pelbagai platform awan, jadi anda boleh menemui banyak pusat data di seluruh dunia. Ini bermakna anda dapat memilih rancangan penyedia yang mempunyai pusat data dekat dengan khalayak sasaran anda yang meningkatkan pemuatan laman web. Bagi pemaju, mereka membenarkan integrasi Git yang mudah. Tambahan, mereka menyediakan SSH & Akses SFTP, API, pilihan pangkalan data dan pekerjaan cron, dll. Di sini perhatikan bahawa anda tidak dapat mengintegrasikan cPanel atau Plesk.

Cloudways juga menawarkan UI Varnish yang meningkatkan keselamatan dan prestasi laman web. Mereka menyokong teknologi mesra kelajuan yang berbeza seperti NGINX, PHP 7, Memcached dan Pelayan Apache untuk pengalaman hosting yang lancar. Anda boleh menguji perkhidmatan mereka, mereka menawarkan akaun percubaan selama 3 hari tanpa kad kredit. Oleh itu, ini adalah kaedah yang lebih baik untuk meneroka CloudWays.

Nota: Cloudways menawarkan hosting awan dengan menggunakan infrastruktur DigitalOcean, Vultr, Amazon, Google dan Kyup. Berikut adalah harga Cloudways untuk platform DigitalOcean.

 Pelbagai rancangan (4 Pelan)
Harga$ 7 / bln – $ 70 / bln
Laman webTanpa had
CPU1 – 2 Inti
Ram512MB – 4GB
Penyimpanan20GB – 60GB SSD
Lebar jalur1TB – 4TB
SSLPercuma

5. Host1Plus

(Terbaik untuk: Pembangun – Akses Root Penuh)

pelayan awan host1plus

Terus ke senarai alternatif untuk DigitalOcean, berikut adalah Host1Plus. Terdapat kedua-dua pelayan awan Windows dan Linux. Pengendalian ke atas ciri mesra pemaju seperti akses SSH, pengurusan DNS dan akses API ke fungsi lain menjadikannya salah satu hosting awan terbaik untuk pembangun.

Sebab mengapa Host1plus adalah nama baru untuk anda yang dilancarkan pada tahun 2008. Tetapi syarikat ini berkembang dengan begitu pesat dan kini menguruskan lebih dari 70 ribu pelanggan di seluruh dunia. Pilihan lokasi memainkan peranan penting dalam memuatkan laman web, sebab itulah tawaran pengkomputeran awan Host1Plus kini 3 lokasi pelayan di Jerman, Amerika Syarikat, dan Brazil.

Pelayan Host1Plus dilengkapi dengan Intel Xeon E5 v3. Lebih-lebih lagi, semua rancangan mereka termasuk sandaran berjadual, satu IPv4 percuma, skalabiliti dan templat sistem operasi yang telah dipasang sebelumnya. Ia menawarkan alamat IP khusus percuma. Juga, pelayan mereka menyokong Pengawas KVM yang mempunyai prestasi dan keselamatan yang lebih baik daripada OpenVZ.

Dengan menggunakan Host1plus, anda harus bekerja terutamanya dengan baris arahan. Tetapi anda bebas memasang OS lain. Sekiranya anda tidak suka baris arahan berfungsi, anda boleh menggunakan cPanel addon dengan membelanjakan $ 15. Pelan paling asas merangkumi CPU 1-Core, RAM 512 MB, storan 20 GB dan lebar jalur 2 TB dengan kos $ 8 / bulan. Selain itu, mereka menawarkan polisi pembayaran balik 14 hari.

Untuk menyediakan perkhidmatan sokongan, Host1plus menawarkan sembang, dan pangkalan pengetahuan yang luas. Lebih-lebih lagi, kami sangat menghargai tutorial mereka yang mengandungi kandungan yang bermanfaat. Syarikat itu juga tawarkan perkhidmatan Sembang semasa 9-18 GMT + 3. Tetapi anda boleh melengkapkannya walaupun selepas waktu pejabat. Host1plus adalah penyedia yang terus berkembang yang menawarkan perkhidmatan pengkomputeran awan dengan harga rendah dengan memberikan banyak kawalan di tangan pengguna.

OS LinuxPelbagai rancangan (6 Pelan)OS WindowsPelbagai rancangan (4 Pelan)
Harga$ 8 / bln – $ 156 / blnHarga$ 25 / bln – $ 152 / bln
Laman webTanpa hadLaman webTanpa had
CPU1 teras – 8 terasCPU2 Inti – 8 markah
Ram512MB – 32 + GBRam4GB – 32 + GB
Penyimpanan20GB – 1000GB SSDPenyimpanan100GB – 1000GB SSD
Lebar jalur2TB – 24TBLebar jalur6TB – 20TB

6. DreamHost – Hosting Cloud SSD tanpa had

(Terbaik untuk: Pembangun, Blogger, Pemasar)

Pengkomputeran awan Dreamhost 2017

Bekerja sejak 1997, Dreamhost dikenali sebagai penyedia yang dipercayai dan berpengalaman. Seiring dengan perkhidmatan hosting yang berkualiti, mereka juga menjadikan kedudukan mereka sebagai pendaftar domain terbaik. Mereka menawarkan untuk melancarkan pelayan dalam masa 30 saat, jadi penyelesaian cepat untuk pemaju, pemasar, dan blogger.

Syarikat ini membina seni bina pintar yang terdiri daripada teknologi terkini seperti pemacu keadaan pepejal dan pemproses generasi seterusnya. Mereka meletakkan kawalan pelayan ke tangan anda dan anda boleh membuat perubahan melalui baris perintah dan alat lain.

Dreamhost menawarkan CPU 1-teras dengan RAM 512 MB. Pelan ini juga mengandungi storan 80GB-SSD dan storan blok 100GB di $ 4.50 / bln sementara anda boleh menambahkan blok tambahan mengikut keperluan anda hanya pada $ 10 / bulan. Mereka menyediakan lalu lintas muat naik percuma sementara anda akan dikenakan bayaran untuk lebar jalur muat turun. Dan pelaburan anda dijamin dengan polisi bayaran balik 97 hari.

Perlukan rancangan yang lebih bijak? Mereka juga menawarkan pelayan dengan RAM sehingga 8GB. Kelebihan lain menggunakan Dreamhost, anda boleh menjalankan pelayan awan untuk masa yang lama sementara anda akan dikenakan bayaran maksimum 600 jam. (25 hari) pada bulan tertentu. Oleh itu, anda akan menikmati perkhidmatan dengan jangka masa yang lebih tinggi dengan harga yang rendah berbanding dengan DigitalOcean.

DreamHost juga menawarkan alat mesra pemaju di bawah DreamObjects dengan mengenakan yuran nominal. Ia merangkumi pengembangan aplikasi web, sandaran laman WordPress automatik dan penyatuan aplikasi storan anda (CloudBerry, QNAP dan Dropshare dan banyak lagi), dll..

Anda boleh menghubungi bila-bila masa dengan perkhidmatan sokongan mereka melalui sembang dan e-mel. Untuk mendapatkan bantuan di telefon, anda perlu membeli ciri “Call-back” mereka. Secara keseluruhan, DreamHost adalah pilihan yang bagus dan secara khusus, harga menjadikannya alternatif yang sangat dekat dengan DigitalOcean.

 Pelbagai rancangan (3-Pelan)
Harga$ 4.50 / bln – $ 48 / bln
Laman webTanpa had
CPU1 Teras – 4 Inti
Ram512MB – 8GB
Lebar jalurMuat naik Lalu Lintas Percuma
Penyimpanan80GB –SSD

7. HostGator Cloud Hosting

(Terbaik untuk: Blogger, Webmaster, dan Pemasar)

hostgator cloud alternatifaloalocean cepat terbaik

HostGator menawarkan perkhidmatan hosting awan yang pantas tetapi menjimatkan. Anda mungkin mendengar beberapa orang mengeluh tentang hosting bersama mereka. Tetapi dengan menggunakan hosting awan HostGator, anda akan merasai pengalaman baru. Bahkan beberapa blogger yang mapan menyebut perkhidmatan HostGator Cloud sebagai hosting web terbaik.

Selain kualiti, perkara lain yang menjadikan HostGator sebagai alternatif DigitalOcean yang baik untuk blogger dan webmaster adalah harga. Hostgator hanya menawarkan rancangan cloud hatchling $ 4.95 / bulan sementara Digitalocean mengenakan $ 5 / bulan. Selain itu, dibandingkan dengan DigitalOcean, HostGator menawarkan lebih banyak sumber daya kepada pengguna mereka seperti CPU 2-core, RAM 2GB, lebar jalur yang tidak dimeterai, dan storan, dan lain-lain. Sementara DigitalOcean menyediakan CPU 1-teras, penyimpanan SSD 20 GB, RAM 512 MB, dan 1TB lebar jalur.

Skalabiliti adalah keindahan HostGator dan dengan hanya klik mudah anda dapat menambah sumber mengikut keperluan anda. Ini bukan sahaja menjimatkan kos tetapi juga membuat anda keluar dari migrasi data dan masalah luar sumber. Untuk memberikan perkhidmatan berkelajuan tinggi, mereka termasuk cache tempatan bersepadu dengan semua rancangan mereka.

Motif lain untuk memilih HostGator daripada digitalocean adalah panel kawalan. HostGator merangkumi panel kawalan yang mudah dikendalikan. HostGator juga menunjukkan lebih banyak kepercayaan terhadap perkhidmatan mereka, sebagai hasilnya, mereka tawarkan 45 hari jaminan wang dikembalikan yang melebihi purata industri.

Masih tidak terkesan dengan HostGator? Kami yakin ini akan mengubah fikiran anda. Digitalocean tidak menawarkan sembang langsung dan untuk mendapatkan bantuan, anda perlu menghantar tiket yang merupakan proses yang lambat. Dan jika anda tidak tahu banyak mengenai pengurusan pelayan dan parameter teknikal lain, anda mungkin menghadapi masalah serius. Sebaliknya, HostGator memberikan sokongan pelanggan melalui Telefon, Obrolan Langsung, dan tiket. Walaupun mereka tidak konsisten dalam sembang langsung tetapi masih jauh lebih baik daripada sistem tiket mana pun.

 Awan Penetasan, Bayi, dan Perniagaan
Harga$ 4.95 – 9.95 / bln
Laman web1 – Tidak terhad
CPU2 Inti – 6 Inti
Ram2GB – 6GB
Lebar jalurTidak bermeter
PenyimpananTidak bermeter
SubdomainTanpa had

Nota: Pelan yang lebih tinggi merangkumi ciri domain SSL dan Parked

8. InMotion Hosting

(Terbaik untuk: Pemasar Web, Blogger, dan Projek Membangun Lebih Besar)

Ulasan hosting InMotion Cloud VPS

Alternatif terbaik seterusnya untuk DigitalOcean adalah InMotion Hosting yang teratur, dipercayai dan popular. Syarikat ini dipercayai oleh CNET dan mendapat penilaian A + dengan BBB. Juga, terdapat ribuan ulasan baik dari pengguna sebenar. Mereka biasanya terkenal dengan perkhidmatan pantas, sokongan pelanggan dengan sambutan pantas dan murah hati 90 hari polisi pembayaran balik.

InMotion menawarkan perkhidmatan hosting Cloud VPS terurus yang mungkin menjadi alasan bahawa rancangan mereka mahal berbanding dengan DigitalOcean. Tetapi spesifikasi rancangan yang tinggi layak mendapat harga sedemikian. Cukup ambil contoh rancangan VPS-1000HA-S mereka (paling asas) yang harganya $ 29.99 / bulan tetapi merangkumi RAM 4GB, storan SSD 75GB, lebar jalur 4TB, 3 alamat IP, Sandaran dan banyak lagi. Tambahan, laman web tanpa had dibenarkan untuk dihoskan dalam satu rancangan. Semua rancangan Cloud VPS juga dioptimumkan untuk keperluan e-commerce.

Dengan rancangan yang begitu berfaedah, anda dapat meneka bahawa rancangan itu dibuat untuk blogger dan pemasar web dan bukannya pemula. Oleh kerana mereka menawarkan hosting awan berasaskan VPS, anda boleh menjangkakan batu-padat 99.99% Masa Masa dan kelajuan sepantas kilat. Zon Kelajuan Maks memainkan peranan penting dalam meningkatkan kelajuan yang membolehkan anda memilih lokasi pusat data semasa proses pembayaran.

Sekiranya anda sudah menggunakan cPanel dengan penyedia anda yang ada, maka anda akan gembira mengetahui bahawa InMotion menyertakan cPanel intuitif itu dengan semua rancangan Cloud VPS mereka. Mereka juga memberikan nama domain percuma dengan rancangan 6 dan 12 bulan. Daripada 1 atau 2 core, InMotion mengembangkan sistem di mana tugas anda tersebar di core CPU yang tersedia untuk pelaksanaan lebih cepat dan oleh itu banyak tugas dapat dijalankan secara spontan.

Ciri lain yang menjadikan InMotion sebagai salah satu alternatif DigitalOcean yang hebat adalah penjagaan pelanggan. Bukan hanya Obrolan Langsung, Telefon, dan E-mel tetapi anda juga boleh bercakap melalui Skype.

Oleh itu, walaupun rancangan mereka agak mahal berbanding DigitalOcean, tetapi anda akan mendapat rancangan dengan baik yang merangkumi kelajuan pantas dengan SSD (20x lebih pantas daripada pemacu pemintalan), snapshot pelayan, sandaran, penghijrahan laman web percuma dan banyak lagi.

 Pelbagai rancangan (3 Pelan)
Harga$ 29.99 / bln – $ 74.99 / bln
Laman webTanpa had
CPUPercuma
Ram4GB – 8GB
Lebar jalur4TB – 6TB
Penyimpanan75GB – 260GB SSD
Alamat IP3 – 5
cPanelPercuma

Kesimpulannya

Cloud hosting secara beransur-ansur berubah menjadi platform yang popular untuk pemaju, blogger, dan pemasar web kerana kemungkinan manfaatnya seperti waktu operasi yang kuat, pilihan banyak pusat data, kelajuan yang cepat, dan banyak lagi.

Juga, pengkomputeran awan menawarkan ciri unik di mana data anda diklon pada pelbagai pelayan, dan sekiranya berlaku kegagalan pelayan, laman web anda masih akan beroperasi seperti biasa melalui pelayan yang berfungsi. Itulah keindahan hosting cloud yang memikat.

Memilih alternatif DigitalOcean terbaik menjadi sangat mudah dengan memerhatikan jenis pekerjaan yang ingin anda lakukan. Sekiranya anda mencari alternatif untuk mengembangkan keperluan, maka kami mengesyorkan Kamatera dan Vultr kerana anda akan mendapatkan semua alat dan aplikasi yang mesra pembangun di satu tempat. Di samping itu, mereka juga mempunyai pasukan sokongan 24/7 untuk menangani pertanyaan pengguna dengan segera.

Sebaliknya, jika anda seorang blogger atau pemasar web dan mahu menghoskan blog anda di hosting awan untuk jangka masa panjang kemudian A2Hosting dan DreamHost menawarkan perkhidmatan ketenangan fikiran. Mereka sangat cepat, memberikan uptime di atas 99.9%, mudah digunakan dan menyediakan perkhidmatan sokongan terutamanya melalui sembang langsung, telefon, dan tiket. Selain itu, terdapat banyak ulasan baik pihak ketiga mengenai kedua-dua hos.

Itulah cadangan kami yang rendah mengenai alternatif DigitalOcean. Oleh itu, pilih penyedia keperluan anda dan kongsi pemikiran yang dihargai dengan kami. Ia akan menggembirakan kami.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map