Webstedsfarveskemaer, du kan bruge til dit WordPress-sted

Du er lige tilmeldt dig WordPress, og du er klar til at oprette dit første websted. Problemet er, du har ingen idé om, hvordan du vil have det til at se ud. Du kan ikke blot vælge en tema og hold dig fast ved det – det er også vigtigt at vælge det perfekte farveskema.


Lyder skræmmende? Bare rolig. Jeg har samlet nogle fantastiske eksempler på webstedets farveskemaer, som du kan hente inspiration fra. Vi diskuterer også, hvad vi skal gøre for at vælge den perfekte palet til dit websted.

Hvorfor farveskemaer er vigtige

Før vi kommer ind på listen, lad os diskutere, hvorfor det er vigtigt at vælge de rigtige farver til dit websted.

For det første gør et tydeligt farveskema dit brand mere mindeværdigt.

Store firmanavne bruger normalt farverne på deres logo til deres websteder, annoncer og anden branding-indsats. F.eks. Bruger FedEx lilla og orange, mens PayPal vælger flere blå nuancer. Ved at bruge disse farver konsekvent, forbinder offentligheden det bestemte farveskema med mærket.

Et godt farveskema kan også appellere til din målgruppe.

Ifølge en undersøgelse foretaget af Scott Design ser blå og grøn ud til at være de to yndlingsfarver.

Hver demografisk gruppe har sin egen farvepræference. Deres smag kunne være påvirket af deres opdragelse, kultur, samfund og mange andre faktorer.

For eksempel kan en farve have forskellige betydninger i forskellige kulturer. Sort betyder typisk elegance, men i nogle kulturer repræsenterer det lidelse.

Virksomheder har brugt effekter af farver til deres egne fordele. For eksempel reagerer børn normalt mere positivt på lyse farver. Således et websted som PBS Kids bruger et lyst farveskema til at tiltrække børn.

Endelig kan farver føre til højere brugerengagement.

En nylig undersøgelse afslører, at CTA-knapper med farver i høj kontrast har høje konverteringsfrekvenser. Dette betyder, at knappen skal være i en farve, der skiller sig ud mod webstedets farveskema.

Så som du kan se, er det vigtigt at overveje farverne på hvert element på dit websted, selvom det kun er en knap.

Sådan vælges det rigtige farveskema til dit websted

Den nemmeste måde at vælge et godt farveskema er ved at bruge farvegeneratorer. Her er nogle værktøjer, du kan bruge:

 • Colorspire– se eksemplerne på farverne på en webstedsskabelon.
 • Paletton– se, hvordan dit farveskema ser ud i forskellige layouts.
 • Coolors– generer farveskemaer fra billeder efter eget valg.

Hvis du imidlertid ønsker at lave et farveskema fra bunden af, er det her, du kan gøre:

 1. Vælg en dominerende farve. Dette er den farve, du vil skille dig mest ud. Det anbefales at bruge dit brands farve på hele dit websted.
 2. Vælg de sekundære farver. Disse farver supplerer eller styrker din dominerende farve.
 3. Bestem, hvor farverne skal placeres. Nogle mennesker kan lide at bruge den dominerende farve til fremhævede funktioner som knapper og links. Andre bruger den muligvis til store visuelle elementer, mens de sekundære farver er til tekster. Udforsk mulighederne og find den bedste til dig.
 4. Vælg en baggrundsfarve. Folk vælger typisk en neutral tone for at holde webstedet læsbart.

8 Bedøvelse af webstedets farveskemaer

Med 34% af webstederne bruger WordPress, har jeg omhyggeligt valgt 8 typer farveskemaer, som du kan bruge som inspiration til dit WordPress-sted:

1. Levende

Besøg Klimaoptimist

Lyse, levende farver kan være et perfekt valg for websteder, der ønsker at indstille en livlig og energisk tone.

Climate Optimists websted illustrerer god brug af sådanne farver. Som en klimaændringsorganisation ønsker de at inspirere til positivitet og selvtillid for at få folk, der deltager i deres kampagne. Dette er legemliggjort i deres gule, lyserøde og grønne farveskema.

2. Dæmpet

Besøg Mosole

Hvis du vil have dit websted til at se elegant ud, skal du overveje at bruge dæmpede toner. De er måske ikke så iøjnefaldende, men den rigtige farvekombination kan virke stilfuld.

Dette websted af Mosole, en italiensk vingård, sigter mod en sådan tone. De desaturerer jordagtige farver som brun og grøn og skaber en stilfuld effekt, der stadig repræsenterer deres brand som en vingård.

3. Lys

Besøg Bosumhus

Hvis du vil have dit websted til at se indbydende ud, anbefaler jeg at bruge lysere nuancer. Som et behageligt hjem får en behagelig webside besøgende til at ønske at bruge mere tid på din side.

Bosumhus, et hjemmebyggerwebsted, præsenterer et fremragende eksempel på dette farveskema. Mens teksterne er mørke, er andre elementer for det meste i lysebrun og beige med antydninger af jordgrøn her og der. Hjemmesiden er også en god illustration af, hvordan dine billeder kan repræsentere din farvepalet.

4. Mørkt

Besøg Critical TechWorks

I modsætning til lyse farver symboliserer mørke nuancer normalt mysterium. Derudover bruges det til at repræsentere modernitet og futurisme.

I dette eksempel bruger Critical TechWorks mørke farver til at komplementere sin identitet som en næste generations tech-virksomhed.

Webstedet illustrerer også, hvordan du kan bruge mørke farver, mens du også er fængslende. Selvom de fleste af farverne er dybe, bruger webstedet også neonblåt til højdepunkter.

5. Pastel

Besøg Mont-Roucous

Pasteller har været en designtrend i de sidste par år. Disse farver er bløde og vasket ud, og de sigter mod at se beroligende ud.

Det er typisk forbundet med spædbørn, da disse farver ofte findes i planteskoler. Imidlertid bruger mange websteder disse farver til at appellere til den unge demografiske også.

Mont-Roucous websted er et fremragende eksempel på brug af pastelfarver. Da deres produkter er beregnet til babyer, bruger de blødt lyserødt og blåt til deres brand.

6. Monokromatisk

Besøg Brightscout

Hvis du ikke ved, hvordan du kombinerer farver, kan du prøve at vælge en farve og gøre hele dit websted monokromatisk. Dette betyder, at du kun vil bruge forskellige nuancer af den samme farve på din side.

Brightscout viser, hvordan du kan bruge forskellige grønt nuancer på samme side. Selvom alt er overvejende grønt, forhindrer brug af både lyse og mørke nuancer siden i at se flad ud.

7. Accent

Besøg Frakton

Accentfarver henviser til dem, der bruges til at understrege vigtige elementer. Disse farver bruges sparsomt, og nogle websteder bruger deres mærkefarve som accentfarve.

Frakton bruger for eksempel en overvejende sort / hvid farvepalet med gule dukker her og der. Det sort / hvide skema hjælper med at henlede opmærksomheden på de gule højdepunkter, så accentfarven bruges til knapper, fremhævede tekster og overskrifter.

8. Kontrastfarver

Besøg Turner Dairy Farms

Nogle websteder kan lide at anvende to kontrastfarver for at skabe en slående visuel effekt. Disse farver sidder normalt på de modsatte ender af farvehjulet.

Turner Dairy bruger rød og blå til at sammenstille deres mejeriprodukter med deres ikke-mejeriprodukter. De opretholder denne kontrast på hele deres websted. Knapperne og overskrifterne er for det meste i rødt, mens de visuelle elementer er i blåt. De bruger også en hvid baggrund til læsbarhed.

Afslutter

At vælge det rigtige farveskema handler ikke kun om at kombinere smukke farver sammen. Det handler om at vælge en, der passer til dit brand, publikum og brugerengagement.

Hvis du vil have en problemfri proces med at finde en god palet, skal du bruge farvegeneratorer. Bestem dem, der vil være dine dominerende, sekundære og baggrundsfarver. Du skal også tænke over, hvordan hver farve skal placeres på dit websted.

Selvom jeg kun har opført 8 farveskemaer, er der utallige farvekombinationer, du kan prøve til dit WordPress-websted. Så vær ikke bange for at eksperimentere og held og lykke.

Simon Dwight Keller er en digital marketing-iværksætter, der er ivrig efter at køre masser af trafik til dit websted med kreativt og overbevisende indhold. Efter tre års hårdt arbejde som freelancer besluttede han at tage sine tjenester op til det næste niveau, han grundlagde et digitalt marketingfirma PRable. Til sidst følte Simon, at for at opnå mere, var han nødt til at starte sit eget firma – SDK Marketing. Med sit lille omend professionelle team er han klar til at tage nye udfordringer, øge din trafik og skabe flere indtægter. Udover hans brændende lidenskab for SEO er han interesseret i ishockey og rejser. Forbind dig med Simon på LinkedIn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map