Upwork vs Fiverr: Hvilken platform har den bedste talent?

I dag, 36% af den amerikanske arbejdsstyrke består af freelancere.


Disse fleksible medarbejdere bidrager med omkring 1,4 billioner dollars til økonomien hvert år, hvilket repræsenterer en fremragende mulighed for den nye arbejdsverden.

Mens mange arbejdsgivere undersøger fordelene ved fjernarbejdere, ved mange ikke, hvor de skal se, når de leder efter det rigtige talent. Det at placere en annonce i din lokale avis fungerer ikke i dette miljø.

Freelancer-samfund som Upwork og Fiverr er dukket op for at støtte freelance-arbejdsstyrken. Disse sider er knudepunkter, hvor du kan finde freelancere med de specifikke færdigheder, du har brug for, tildele projekter og endda spore din valgte entreprenørs arbejde.

Hvordan fungerer Fiverr?

Fiverr er et freelance-samfund designet til arbejdsgivere, der har hurtige, lave omkostningsprojekter, de har brug for hjælp til. Denne hjemmeside er fantastisk til at finde koncertarbejdere til en pris, der passer til dig.

Hvordan fungerer upwork?

oDesk er et brugervenligt websted, der tilbyder talent fra freelancere med alle baggrunde. Webstedet har over 10 millioner mennesker registreret og klar til at påtage sig arbejde.

Begge websteder giver virksomhederne en måde at oprette forbindelse til medarbejdere på tværs af en række færdighedskategorier. Hvordan disse to platforme fungerer, er imidlertid meget forskellige.

Så hvilken skal du vælge?

Upwork vs Fiverr: Hvilken platform har det bedste talent? #freelancing #outsourcing #upwork #fiverr fortæl en ven

Upwork vs. Fiverr: Hvilket skal du vælge?

Selvom både Upwork og Fiverr har betydelig tilstedeværelse i freelancing-verdenen, giver de ikke den samme oplevelse.

Lad os se nærmere på, hvad du kan forvente af hver enkelt.

1. Upwork vs. Fiverr: Prisfastsættelsen

Uanset hvad du ansætter til, vil budgettet altid være en afgørende overvejelse.

Både Upwork og Fiverr tjener penge ved at trække et gebyr fra de betalinger, de behandler på deres systemer. Hvordan de sætter priser, kan imidlertid variere.

Demo - En søgning efter SEO på Upwork.comEn søgning efter SEO på Upwork.com

På Upwork indstiller freelancere en sats og byder efter projektet eller pr. Time afhængigt af deres præferencer.

Upwork-teamet tjener penge ved at opkræve et gebyr på hvert afsluttet projekt. De inkluderer udgiften i den pris, som din freelancer citerer dig, så den pris, de giver, kan være højere for at imødekomme gebyret.

For eksempel, hvis en freelancer citerer $ 500 for et projekt, vil 20% af dette muligvis gå til Upwork, hvilket betyder, at den professionelle kun får $ 400. Upwork opkræver også 2,75% på toppen af ​​din betaling som et behandlingsgebyr.

Demo: Søger efter grafisk designer hos FiverrEn søgning efter grafiske designere hos Fiverr

Fiverr har også gebyrer for begge sider. Køberen bliver nødt til at betale forskud for den spillejob, de ønsker at købe. Gebyret er $ 2 for optrædener op til $ 40 og 5% for alt ovenstående. Sælgeren (freelancer) får 80% af deres indtjening, fordi a 20% provision går til Fiverr.

2. Sammenligning af arbejdsgang: Hvordan fungerer de?

Det er ikke kun prisfastsættelsen, der adskiller sig mellem Fiverr og Upwork.

Disse platforme er også temmelig forskellige i, hvordan de administrerer arbejde.

På Upwork for eksempel tilbyder freelancere tjenester, der er forbundet med et specifikt sæt færdigheder. Fiverr giver folk mulighed for at levere en bred vifte af forskellige tjenester på én gang.

På Upwork byder freelancere på specifikke projekter ved at sende unikke applikationer og følgebrev til klienter, når de sender et ledigt job. På Fiverr køber klienter bestemte tjenester, som freelancer allerede har defineret.

I stedet for at indsende et job og få en ansøgning på Fiverr, sorterer du gennem en database med potentielt talent på udkig efter noget, der passer til dine behov.

Et imponerende træk ved Upwork er, at det kommer med datavidenskab indbygget i platformen. Det betyder, at platformen kan spore de bedste freelancere, der passer til dine behov baseret på en algoritmisk match.

Dette kan spare dig for meget tid på at lede efter den rigtige person blandt tusinder af freelancere. Selvfølgelig – du behøver ikke nødvendigvis at bruge freelancer, som Upwork antyder, men muligheden er der.

3. Kvaliteten af ​​freelancers arbejde

Det mest kritiske aspekt ved at vælge den rigtige freelancer er at sikre dig, at du får den kvalitet af det arbejde, du fortjener.

Begge Fiverr vs Upwork-markedspladser tilbyder en række dygtige fagfolk at vælge imellem. Der er dog mange forskelle i, hvordan du finder og klassificerer potentielle medarbejdere.

På Upwork kan du f.eks. Søge efter de færdigheder, du har brug for, ved at klikke på en bestemt niche og gennemse personer med individuelle talenter på deres profil:

Detaljeret kategorisering af freelancers færdigheder hos Upwork.

Hvis du klikker på en listet færdighed, kommer du til en anden side, hvor du kan se freelancere, der hører til den kategori. Profilerne, du finder, vil byde på masser af oplysninger om personens timepris, den tid, de har brugt på Upwork, og mere.

Fiverr giver dig også mulighed for at søge efter talent ved at indtaste et nøgleord i en søgefelt.

Fiverr bruger en mere direkte stil i talentsøgning.Fiverr bruger en mere direkte stil i talentsøgningen.

En fantastisk ting ved Fiverr er, hvor meget information du får, når du klikker på en service leveret af en freelancer. Du kan få adgang til detaljerede sammenligninger af de pakker, som forskellige mennesker tilbyder, hvilket gør det lettere at beslutte, hvem de skal ansætte.

4. Ratingssystemerne

At finde den rigtige kvalitet af arbejdet handler ikke kun om at have flere mennesker at vælge imellem.

Afskalning af penge til folk, du ikke har mødt, kan være et bekymrende perspektiv. Derfor tilbyder Upwork og Fiverr begge ratingsystemer, der hjælper dig med at få indsigt fra arbejdsgivere, der kom foran dig.

Stjernevurderinger ud for hver freelancer, komplet med muligheden for at tjekke feedback fra andre projekter, kan give dig en fantastisk ro i sindet.

For at beskytte din arbejdskvalitet er det vigtigt at undgå enhver freelancer, der har en masse afsluttede job under deres bælte, men ingen feedback. Dette kan være et tegn på, at de slipper for negative anmeldelser.

5. Pre-screening-tjenester

Ud over vurderinger og feedback går Upwork også et skridt videre for at give dig en højere kvalitet af arbejdet. Dette websted strækker sig meget for at sikre, at du ved, hvad du får fra det talent, du ansætter ved:

 • Verificering af freelancer-identiteter med henblik på sikkerheds- og overholdelsesformål
 • Tilvejebringelse af video- og chatkonferencefunktioner til interviews
 • Visning af freelancer-scoringer, succeshistorier og feedback fra afsluttede job
 • Tilvejebringelse af online-færdighedstest: Du kan søge efter mennesker, der har afsluttet test i ting som UX og HTML-færdigheder.

Der er også muligheden for at investere i Upwork Pro-tjenesten, hvis du ønsker, at en rekrutteringsperson skal finde den rigtige freelancer på dine vegne. Alt hvad du skal gøre er at give detaljerne om dit projekt, og Upwork vil dyrlæge og vælge de rigtige personer til dig.

At sikre, at du får det rigtige talent på Fiverr, er ikke altid så enkelt. Bortset fra Fiver-fordele, kan enhver sælge en service på Fiverr. Du kan give anonym feedback på denne freelancer, men der er ingen færdighedstest eller valgmuligheder for at sikre, at du ikke spilder din tid.

6. Arbejdsovervågning og bilæggelse af tvister

En anden vigtig funktion at se efter i en freelancer platform for kvaliteten af ​​arbejdet er overvågningsværktøjer.

Upwork giver dig mulighed for at organisere hele dit projekt gennem dets platform, med kommunikation mellem dig og din freelancer. Du kan tildele milepæle til en opgave og sørge for at sende betaling, når et job er afsluttet.

Upwork adskiller sig også med et fantastisk tvistbilæggecenter, du kan bruge til at løse problemer, hvis du bemærker problemer med dit afsluttede projekt. Du får en mægler tildelt din sag, der får dig dine penge tilbage, hvis de finder ud af, at dine klager er gyldige.

Fiverr har ikke det samme arbejdsstyringssystem på plads. Så længe sælgeren overholder betingelserne for den service, du køber, fungerer alting problemfrit.

Du kan dog altid kontakte sælgeren med en hurtig besked, hvis du vil kontrollere status for dit projekt.

Til løsning af tvister tilbyder Fiverr heller ikke en mægler til at bilægge din tvist. Du kan besøge opløsningscenteret for at forlænge leveringstiden på et projekt eller bede om en opdatering af ordren. Det er dog meget vanskeligere at få et problem løst, hvis der går noget galt på Fiverr.

Ansættelsesvejledning: Udbygning af din freelance-arbejdsstyrke

Ifølge Medium, freelancere vil udgøre det meste af den amerikanske arbejdsstyrke inden 2027.

Nu er det tid til at arbejde på din ansættelsesstrategi, hvis du vil sikre dig, at du får det rigtige talent.

Mens freelance-medarbejdere kan tilbyde mange fordele i form af bedre produktivitet, lavere omkostninger og større adgang til talent, kan det være en udfordring at finde de rigtige mennesker.

Hvis du ikke ansætter nogen ret til dit specifikke projekt, spilder du bare tid og penge.

Så hvordan kan du øge dine chancer for succes?

1. Definer, hvad du leder efter

Den første ting, du har brug for at vide, er, hvad du har brug for fra en ny freelancer.

Det betyder ikke bare, at man fortæller om de færdigheder, der vil være afgørende for færdiggørelsen af ​​et projekt. Du skal også bestemme, hvilken type medarbejder der fungerer bedst som en del af dit team – selvom de kun vil interagere med dig i en begrænset periode.

Kontrollering af en freelancer-profil på et ansættelsessted som Upwork eller Fiverr giver dig et indblik i deres personlighed og arbejdsetik. Dette vil hjælpe dig med at sikre, at du får den rette kvalitet på entreprenøren.

2. Gør din due diligence

Ligesom enhver ansættelsesproces er det vigtigt at lære så meget du kan om en potentiel kandidat, inden du udvider et jobtilbud.

Oparbejde kan være nyttigt med denne proces ved at forhåndscreene kandidater til dig og give dig mulighed for at være vært for videointerviews, før du ansætter nogen.

Uanset hvilket værktøj du bruger, skal du dog kunne lære noget om din freelancer ved at læse deres profiler og tjekke kommentarer fra tidligere klienter.

Sørg for, at den person, du vælger, leverer en god servicekvalitet ved at kontrollere deres anmeldelser og sikre, at de også har erfaring med din projekttype.

3. Spor arbejdet

Når du har interviewet din freelancer og kontrolleret, at de passer til jobbet, skal du huske, at du ikke bare skulle overlade dem til det.

De bedste freelancer-websteder giver dig mulighed for at føre en jævn samtale med den person, du arbejder med. Dette betyder, at du kan tjekke deres igangværende projekt og stille spørgsmål om, hvordan opgaven går.

Hvis noget går galt, tøv ikke med at starte en forespørgsel med den service, du bruger også. Både Upwork og Fiverr giver dig mulighed for at annullere et job eller sende en anmodning om hjælp, hvis du tror, ​​at du ikke får det arbejde, du har brug for.

Upwork vs. Fiverr: Hvilket er bedst til hvilke job?

At vælge mellem Fiverr og Upwork vil være en personlig beslutning baseret på dine unikke behov.

For de fleste virksomheder vil Upwork være den bedre mulighed for større projekter eller opgaver, der kræver viden og indsigt fra en specialist. Hvis du bare leder efter nogen til at håndtere noget enkelt, kan Fiverr være en god måde at spare penge på.

Fiverr er en platform til outsourcing af små, lette job uden at bruge mange penge.

Fordele ved at bruge Upwork:

 • Kontrol over screenings- / rekrutteringsprocessen
 • Fremragende pre-screening support
 • Ingen forhåndsomkostninger er nødvendige
 • Fantastisk til specifik, specialiseret support
 • En massiv global talentpool

Fordele ved at bruge Fiverr:

 • Budget-venlige
 • Brugervenligt miljø
 • Aktivt samfund
 • Hurtig måde at spore talent på

Fiverr vs. Upwork: Ofte stillede spørgsmål

&# 11088; Er Fiverr eller Upwork bedre for freelancere?

Hver af disse platforme tilbyder sine egne fordele. Fiverr har ofte et budgetorienteret arbejde, hvilket betyder større volumen, mens Upwork er bedre for dygtige fagfolk.

&# 11088; Er Fiverr eller Upwork billigere?

Begge websteder oplades på forskellige måder. Freelancere på Upwork opkræver time, mens Fiverr opkræver et job.

&# 11088; Hvilken freelance platform er god for begyndere?

Fiverr har freelances adskilt efter færdighedsniveauer. Dette gør det til en god ressource for virksomheder, der ønsker at påtage sig mere budgetvenlige freelancere.

Læs mere om, hvordan man outsourcer webstedsudviklingsarbejde.

&# 11088; Er det let at ansætte freelancere på Fiverr?

Ja, Fiverr har en stor pool af talent, der tilbyder flere tjenester. Mange top freelancere på Fiverr reagerer også typisk hurtigt.

&# 11088; Hvad er det bedste freelance-websted?

De fleste freelance-websteder imødekommer deres egen profil af kunder. Den bedste er den, der passer til freelancers individer færdigheder og erfaring.

Er du klar til at ansætte dine freelance-medarbejdere?

Efterhånden som verden fortsætter med at udvikle sig, og folk søger mere balance mellem deres arbejde og personlige liv, vil freelancing kun blive mere populært.

I de kommende år har arbejdsgivere ikke noget valg, om de bruger freelancere eller ej. Selvom du måske står over for ups og downs ved outsourcing, skal du tilpasse dig, hvis du vil have det rigtige talent.

Websteder som Fiverr og UpWork, der trækker samfund af dygtige mennesker sammen i en brugervenlig platform, kan være en fremragende kilde til hjælp for folk på jagt efter freelance-medarbejdere.

Det er dog vigtigt at sikre dig, at du bruger det værktøj, der giver dig de bedste resultater.

Sørg for at vide, hvad du leder efter, inden du kommer i gang, og vælg det freelance community, der fungerer bedst for dit team.

Hvis du leder efter en budgetvenlig kilde til support til et simpelt projekt, er Fiverr muligvis din bedste mulighed.

Hvis du har brug for noget mere avanceret, og du er villig til at betale for en specialist, kan Upwork være løsningen for dig.

Kredit: Denne artikel er oprindeligt skrevet af Ashley Wilson i 2019, en digital nomad, der skriver om forretning og teknologi. Vi har opdateret indlægget flere gange og tilføjet en masse flere detaljer i marts 2020.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map