SEO for Dummies: Sådan SEO i 2020

Hvad er SEO (SEO)?

Search Engine Optimization (SEO) er processen med at finjustere et websted for at prøve at opnå højere placeringer i søgeresultater. SEO udføres delvis på:


 1. Ens forståelse af, hvordan maskiner fortolker søgernes intention og matcher det til webindhold (søgealgoritmen) og,
 2. Skøn over, hvordan mennesker interagerer med indhold, de ser online.

SEO er blevet ekstremt kompleks. Til dags dato er der mere end 200 rankingfaktorer (parametre, der påvirker en websteds placering), der er aftalt og anerkendt af Internet-marketingfolk.

Søgemaskine Land lavede dette Periodisk oversigt over SEO at forklare de væsentlige elementer i SEO-strategi.

Disse faktorer inkluderer brugere bor tid, link anker tekst, nøgleord i URL, indholdslængde, TF-IDF, titelmærke, metabeskrivelsestekst, webside-indlæsningshastighed, nøgleord i alt tekst, antal udgående links, antal indgående links, LSI nøgleord, søgeresultatside klik-thru-rate (SERP CTR), og så videre.

Disse faktorer blev anerkendt af flertallet, fordi de enten blev verificeret af en Google-talsperson eller vist sig at være (i det mindste noget) effektive i eksperimenter og casestudier, der blev offentliggjort af kendte SEO-eksperter. Mange, selv inkluderet, mener, at antallet af kritiske rangeringsfaktorer er langt større end 200. Hver af disse faktorer har en anden vægt på forskellige søgeresultatsider – hvilket gør SEO utroligt (igen) kompliceret og svært at blive forklaret. Nogle har kaldt SEO mere for en kunst end en videnskab.

Jeg har ikke til hensigt at grave i detaljerne om disse 200+ rankingfaktorer. Mit mål med denne artikel er at give dig et hurtigt overblik over, hvordan søgemaskiner fungerer i dag og dele en liste over de mest kritiske SEO-poster, du kan undersøge.

Som Google holder mere end 90% af dagens søgemarkedsvolumen, Jeg vil udskifte ordet “søgemaskine” og Google løst i min artikel.

Sådan fungerede SEO i 2005?

Lang hale kontra kort hale nøgleord.Traditionelt starter SEO-processen med nøgleordsforskning. Ideelt set ønsker du at finde nøgleord med mest søgevolumen og mindst konkurrence. Begge er imidlertid næsten eksklusive for hinanden – nøgleord med den mest søgevolumen har den mest konkurrence, mens den mindst konkurrence overhovedet har ringe eller ingen søgevolumen.

Sådan gjorde jeg SEO for 15 år siden:

 1. Kør over et sæt nøgleord på Overture (nu væk) eller Google Adwords søgeordsværktøj for at bestemme søgevolumen for hvert søgeord.
 2. Vælg et sæt på 30 – 50 nøgleord baseret på søgemængde og markedskonkurrence. Målret søgeudtryk med højere søgevolumen men lavere markedskonkurrence.
 3. Del disse nøgleord i 10 – 15 emner. Hvert emne skal bestå af et primært nøgleord og et par andre sekundære nøgleord.
 4. Fremstil indhold om emnerne – sørg for, at de primære nøgleord findes i sidetitelkoden og dvælger efter sekundære nøgleord i sideoverskrifter (H1, H2, H3 osv.).
 5. Inkluder smukke billeder og søgeordsrige alt-tekster til hver af dem.
 6. Interlink vigtige penge sider hele siden fra header og sidefod
 7. Send så mange e-mails som du kan til andre webmastere og bede dem om at linke tilbage til din webside ved hjælp af dine primære nøgleord som anker tekst.
 8. Køb backlinks fra andre websteder, hvis du har et ekstra budget.
 9. Gentag trin 1 – 6 uendeligt.

Dette var stort set, hvordan jeg byggede flere websteder og blogs med høj trafik tilknyttet i 2000’erne. Selvom denne metode stadig fungerer i en begrænset forstand i dag, er den ikke længere en effektiv tilgang. Landskabet i søgning og webteknologi har ændret sig så meget – det er simpelthen umuligt at opnå de samme gode resultater ved hjælp af denne metode.

Hvorfor? Fordi søgemaskiner og Internettet fungerer anderledes i dag.

Dagens søgemaskine er …

Meget hemmeligholdt

Antal søgninger skjult bag Google-kryptering.

Søgninger i dag er for det meste krypteret – dette betyder, at vi ikke længere kan se, hvad brugere skriver i deres søgelinje for at nå vores websted. De mest nøjagtige søgedata, vi kan få i dag, kommer fra en håndfuld SEO-værktøjsudbydere, der køber klik-stream-data fra tredjepartsmæglere.

Og ikke at nævne – brug af annonceblokkere og VPN’er blokerer også for, hvordan data deles mellem mindre webstedsejere. Vi kan ikke længere nøjagtigt se, hvor mange søgere der kommer til vores websted, og hvor de søger fra.

personlig

Duck Duck Go fandt 62 forskellige sæt resultater i 76 søgninger på det samme udtryk “gun control” (kilde).

Google nu serverer meget personaliserede søgeresultater til enkeltpersoner baseret på individuelle præferencer og browserhistorik. Den enhed, du brugte, f.eks. Mobiltelefonmærker, tablets, desktops, smarte tv’er og så videre, indgår også i.

Selv din opførsel analyseres også og bidrager til en vis grad. F.eks. Viser din brugshistorik, hvilke websteder du har besøgt, videoer, du kunne lide eller delte, apps, du installerede på dine smarte telefoner og andre interaktioner.

Så er der den måde, du interagerer med søgeresultater (websteder, du har klikket igennem, ting, du har søgt tidligere, annoncer, du har fundet osv.). Disse kombineres for at diktere de næste resultater, du får fra din Google-søgning. Mine top 10 søgeresultater vil meget sandsynligvis være helt anderledes end dine.

På tværs af platforme

forskellige enheder til at udføre en søgning

Søgninger udføres på forskellige typer enheder – som ofte repræsenterer forskellige intentioner for søgemaskiner. For eksempel er det mere sandsynligt, at søgere, der søger efter “aglio olio” på skrivebordet, leder efter en opskrift; men søgere, der søger efter den samme ting på mobilen, er muligvis på udkig efter en italiensk restaurant. Selv hvis du har de nøjagtige tal i et søgeordsvolumen på et nøgleord, vil det være vanskeligt at estimere den trafikmængde, du får.

Sådan gør du SEO i 2020?

Den største udfordring for dagens SEO-udøver ligger i udførelse, ikke know-how.

Jeg kunne ikke være mere enig med Kevin Indigs segmentering af moderne SEO i to kategorier

 1. Makroniveau, som involverer tekniske aspekter såsom webstedsarkitekturdesign, UX-optimering, webstedets internationalisering og så videre;
 2. Mikroniveau, hvilket involverer fokuseret indhold og on-side optimering, såsom intention matching og indhold tweaking.

Ting er, at du ikke længere kan komme med et sæt faste procedurer i SEO og anvende det lige på alle websteder og sider.

Hver branche er unik.

Hver hjemmeside er unik.

Enhver hensigt bag en søgning er unik.

SEO er ikke længere en selvstændig marketingtaktik; men noget, der skal integreres i din webudviklings- og indholdsproduktionsproces. For at rangere højt på Google og vokse dit websted, har du brug for en handlingsplan med kontinuerlig forbedring, der ser på både makro- og mikroniveaubilleder.

I denne handlingsplan er her de fem områder på dit websted, som du skal forbedre og optimere kontinuerligt.

1. Opret relevant og nyttigt indhold

Gør – Producer websider (og dit websted), der tjener et klart formål for dine brugere. Opdater konstant og tilføj værdi til disse websider. Ultimate skal dit websted give nyttigt indhold, som brugerne ikke kan finde andre steder på Internettet.

Hvis du er ny, ville en stor del af din SEO-indsats blive brugt i indholdsrevision. Stil følgende spørgsmål.

 • Er dit indhold opdateret og præsenteret klart?
 • Bærer dit indhold nok dybde (og værdi) til brugerne?
 • Viser dit indhold Ekspertise, autoritet og pålidelighed (E-A-T)?

En nyhedsside er kun gavnlig for brugerne, når den rapporterer de seneste eller vigtige begivenheder. En shoppingside skal indeholde alle nødvendige oplysninger om produktet og gøre en stærk sag til et salg. En vejledningsvejledning skal give komplette A-to-Z-oplysninger – i form af tekst, billeder eller videoer – om at få en opgave udført.

2. Byg indgående links og link med omhu

Gør – Link til dine centrale websider internt ofte (uden at bringe din webside brugeroplevelse i fare). Link ud til andre relevante og nyttige websider på Internettet. Få andre relevante websteder og blogs til at linke til dig.

Links på Internettet er som stemmer i den virkelige verden – bortset fra at forskellige links har en anden vægt i søgerangeringer. Et link fra et højt betroet websted, for eksempel Nasa.com, har mere magt end et link fra et webkatalog, der linker til 500 forskellige websteder fra en side.

Dit hovedmål med linkopbygning er at få så mange “gode” links som muligt.

Forskellige SEO-metoder tilgang til link bygger forskelligt. Nogle metoder anbefaler at producere godt indhold, der tiltrækker links naturligt (folk har en tendens til at linke til indhold, de synes er nyttigt eller interessant); mens andre får links ved handel – penge (sponsorering og annoncer), godt indhold (gæsteposter), forretningsforhold (netværk).

Tip: En god måde at finde linkmuligheder på er at se på din konkurrents backlink-profil. Der er masser af SEO-værktøjer til at gøre det, men jeg kan godt lide enkelheden i Linkologi-backlink-kontrol. Det er gratis (for op til 100 backlinks pr. Domæne og bedømm linkkvaliteten i en enkel skala fra 0 – 100. Screenshot ovenfor viser de første 15 links Linkologi, der findes på dette site.

Hver af disse tilgange fungerer muligvis ikke for dig. Nøglen i dette er at finde ud af, hvad der er din stærke dragt og vælge et par passende linkbyggetaktikker.

3. Skriv tiltalende webside-titel

Gør – Skriv titlerrige titler, der tiltrækker brugere til at klikke igennem på dit websted fra søgeresultatsider.

Din sidetitel gør to ting i SEO:

 1. Hjælp søgemaskiner med at forstå dit websidens indhold
 2. For at hjælpe med at promovere din webside på søgeresultatsider

Et titeltag er begrænset til 65 – 70 karakterer. Vigtige nøgleord og forslag til nøgleværdier bør komme i begyndelsen af ​​din sætning.

4. Match søgernes intention

Gør – Kontroller SERP for dine målrettede søgeord for at forstå, hvad Google anser for at være intentionen med søgningen. Opdater din side med nye formater og yderligere elementer, der matcher søgeintentionen.

“Søgeintention” er det mål, en bruger prøver at nå, når han udfører en søgning på Internettet.

Søgemaskine segmenterer søgeforespørgsler i tre forskellige intentionsklasser (citerer Andrei Broders papir):

 1. Navigational Den umiddelbare hensigt er at nå et bestemt sted.
 2. oplysende Hensigten er at erhverve nogle oplysninger, der antages at være til stede på en eller flere websider.
 3. transaktionsbeslutning Hensigten er at udføre nogle web-formidlet aktivitet.

Traditionelt er søgere normalt meget bogstavelige (i de fleste tilfælde) og har tendens til at søge efter nøjagtigt, hvad de vil. Derfor er grundideen med SEO at matche dit webstedsindhold så tæt på så mange relevante søgeord i hver søgning som muligt.

Moderne SEO kræver lidt mere end det. Ikke bare det, at dit indhold er nødvendigt at matche søgernes spørgsmål, men hvordan dit indhold præsenteres, gør også en forskel i hensigtsmæssig matching.

For at forstå, hvad Google betragter som intentionen med en søgning, skal du se på de øverste sider for dine målnøgleord. Sammenlign, hvordan er din webside anderledes end deres. Opdater din side med nye formater og yderligere elementer for bedre at matche søgeintentionen. Du kan måle effektiviteten enten via hvor mange brugere der klikker sig ind på dit websted eller har brugere, der forbliver længere.

5. Forbedre brugeroplevelse (UX)

Gør – Fremhæv UX, når du designer din webside. Kør A / B-test regelmæssigt for at forbedre din websteds brugeroplevelse.

For at hjælpe med at holde brugere, der kommer til dit websted, mere engagerede, kræves mere end blot indtjekning. Dine læsere er dine kunder, og det er uvurderligt at efterlade dem med et positivt indtryk. Dette betyder, at du er nødt til at tilbyde dem sikkerhed, en glat browsingoplevelse og et behageligt ophold.

Et par grundlæggende eksempler …

Brug af et SSL-certifikat hjælper ikke bare dine brugere med at sikre deres data, mens de opretter forbindelse til dit websted, men lader også søgemaskiner vide, at dit websted er sikkert for dem at dirigere trafik til.

Brugere, der skal vente på, at en webside indlæses, bliver ofte utålmodige og forlader, så sørg for, at dit websted også er optimeret til hastighed.

Endelig, selvom annoncer og popups kan være en effektiv måde at skabe indtægter på, kan disse blive påtrængende for brugernes browseroplevelse.

Konklusion: SEO er en rejse, ikke destination

Der er mange virksomheder og enkeltpersoner i dag, der tilbyder SEO-tjenester. Inden du engagerer dem, skal du huske, at SEO er en rejse og ikke kun en destination. Efterhånden som websteder og indhold udvikler sig, ændres SEO-krav.

Søgemaskiner ændrer konstant den måde, deres algoritmer fungerer også på, hvilket betyder, at du aldrig vil have den ‘perfekte SEO-løsning’. De centrale ligger i forståelse, eksperimentering og dedikation – en livs livs rejse, så at sige.

Ofte stillede spørgsmål om SEO

Hvad står SEO for?

SEO står for søgemaskineoptimering.

Hvad er SEO i enkle ord?

Som nævnt er SEO processen med at optimere et websted for at opnå højere placeringer i søgeresultater. SEO udføres, dels baseret på ens forståelse af, hvordan søgealroritme fungerer, dels baseret på at estimere, hvordan mennesker interagerer med deres søgeresultater.

Er ofte stillede spørgsmål gode til SEO?

En side med “Ofte stillede spørgsmål” er altid nyttig fra en brugers perspektiv. Omhyggeligt planlagt og bygget FAQ-side fungerer godt som et salgsværktøj og øger antallet af indhold på dit websted (antal ord osv.), Og øg derfor din chance for at vises i relevante søgninger.

Ofte stillede spørgsmål, når de er markeret med strukturerede data (f.eks. Denne), øger du din chance for at blive vist i rige søgeresultater og (teoretisk) hjælpe med at trække flere klik på dit websted. Henvise til Googles og Bings guide for flere detaljer i markering af websteder.

Hvad er backlink i SEO?

Backlink er hyperlink, der linker fra en webside til dit websted. En backlink, også kendt som indgående link, er af de vigtige rangeringsfaktorer hos Google.

Skulle du selv gøre SEO?

Ja og nej. Der er masser af nyttige SEO-guider på Internettet – så det er ikke svært at komme i gang og gøre det selv for at spare penge. Husk dog, at SEO er meget tidskrævende og arbejdskrævende.

Koster SEO penge?

Absolut. Baseret på min studere de top 400 freelancer profiler hos Upwork, SEO koster i gennemsnit $ 23,68 per time. Gebyret går så højt som $ 175 per time. Personligt synes jeg det er rimeligt at betale $ 1.000 – $ 2.500 pr. Måned for en god langsigtet SEO-service.

Hvordan gør begyndere SEO?

Begynd med at læse denne guide og se, hvad andre webstedsejere laver med deres websteder. Brug SEO-værktøjer som AHREFS, SEM Rush eller MOZ for at finde ud af, hvad andre gør for at forbedre deres søgerangeringer.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map