Hvordan får jeg gratis domænenavne til websteder?

At opbygge et websted for første gang kan synes at være en afskrækkende opgave. Hvis du ikke er vant til processen, kan selv valg af et domænenavn sætte dig i en smule pickle. Hvor meget skal du betale, hvor får du en fra – disse og mange spørgsmål kan komme på tværs af dit sind.


Der er ovre 348 millioner domænenavne er registreret indtil videre (ultimo 2018), og antallet vokser hurtigt. I dagens digitale tidsalder køber alle deres egne domænenavne, fra store virksomheder til enkeltpersoner, der blot ønsker deres egen online identitet.

For at få et bedre top-down billede af detaljerne involveret i webhosting og domænenavne anbefaler jeg, at du læser denne artikel om Webhosting og domæne 101 først. Hvad jeg vil diskutere inden for rammerne af denne artikel er, hvordan du kan få et GRATIS domænenavn.

Ja det er rigtigt. Jeg er sikker på, at du måske har hørt om domænenavne, der er i salg osv., Men vidste du, at der er steder, hvor du kan kræve et gratis domænenavn? Ja, nogle kommer med advarsler, men der er forskellige omstændigheder, og jeg vil dele et par af dem med dig i dag.

Der er flere måder, du kan få gratis domænenavne på, og nogle af dem indebærer ikke, at du bruger en cent. Imidlertid har hver deres egen fangst, og hvad du vælger afhænger af, hvad du er villig til at ofre til gengæld. Bare rolig, det er ikke noget uhyggeligt, men sørg for at være opmærksom på detaljerne i hver metode.

Metode nr. 1: Gratis domæner fra hostingfirmaer

Få gratis .com / .org / .net / .store / .xyz-domæne med denne metode

På trods af min kærlighed til freebies føler jeg personligt, at der er meget mere risiko forbundet med disse domænenavne sammenlignet med at købe et. Hvis du har det på samme måde, kan du overveje en webhostingudbyder, der pakker et gratis domænenavn med webhosting sammen. Når alt kommer til alt har du stadig brug for hosting til dit websted, ikke?

Fangsten – Denne skulle være lidt indlysende. Fangsten er, at fri ikke er fri; du skal betale for en pakkeaftale. Det er dog et godt valg, da du har brug for både hosting og domænenavn for at køre dit websted.

1. Hostinger

Hostinger - gratis domænenavn med hosting

Internet side: https://www.hostinger.com/

Hostinger er et godt eksempel på dette, da de har meget anstændigt prissatte pakker, hvoraf nogle inkluderer et gratis domænenavn. Deres Premium og Business delte webhosteplaner (som kun koster henholdsvis $ 2,15 og $ 3,45 pr. Måned) leveres begge med en gratis domænenavnsregistrering.

Det hjælper også, at de er en yderst hæderlig vært, og de domænenavne, du får gratis, er premium-TLD’er som f.eks. .Com eller .net.

2. GreenGeeks

Greengeeks

Internet side: https://www.greengeeks.com/

GreenGeeks har været i webhostingbranchen i over 11 år og tilbyder brugerne den unikke ændring til at blive digital, mens de er miljøvenlige. De køber energikreditter for hvor meget strøm din web-hosting kræver omkostninger og bidrager derfor positivt med hensyn til energifodaftryk.

Hver af deres planer har et gratis domænenavn, der starter fra deres mest basale Ecosite Starter-plan til kun $ 2,95 pr. Måned. Det betyder, at uanset hvilken plan du vælger med dem, er du dækket for så vidt angår et domænenavn!

3. TMD Hosting

TMD Hosting

Internet side: https://www.tmdhosting.com/

TMDHosting er en anden brancheveteran, der har meget at gøre for det. De sælger meget på hastighed, pålidelighed og mest af alt – sikkerhed. Deres hostingpakker leveres også med gratis domænenavne startende fra de mest basale planer.

De har en bred vifte af muligheder for webhosting, så uanset om du beslutter dig for at vælge deres delte hostingplaner eller endda Cloud- eller VPS-hosting, er du god til at gå. Delt hosting med TMDHosting starter fra så lidt som $ 2,95 pr. Måned.

Metode nr. 2: Gratis domæne fra gratis udbydere af domænenavne

Få gratis .tk / .ga / .gq / .cf / .ml-domænenavne med denne metode

Gratis udbydere af domænenavne er dem, der seriøst opgiver domænenavn for intet. Hver har normalt deres egne begrænsninger for, hvilket domæneudvidelse du kan registrere, men generelt opkræver du ikke et cent.

Fangsten – Disse gratis domæner leveres ofte med masser af fintryk, du har brug for at læse. For eksempel med en .tk-udvidelse, hvis dit websted ikke reagerer på omdirigeringsmål, dit domæne vil blive taget tilbage af registratoren. Trafik til dette domæne sælges derefter til annoncenetværk.

4. Freenom

Freenom - Gratis udbydere af domænenavne

Internet side: https://www.freenom.com

Freenom er registrator for domænenavne på den lille ø Tokelau, et afsides og meget tyndt befolket land på omkring 1.500 mennesker. Det giver domænenavne væk og på grund af det eksploderede i popularitet.

.tk-domæner er den femte mest registrerede domæneforlængelse i verden, og du kan få dit gennem Freenom. Bortset fra det, når du søger efter dit domænenavn her, vil systemet ofte foreslå andre domæneudvidelser, du kan tilmelde dig.

5. Biz.NF

.Biz.nf - gratis domænenavnsudbyder

Internet side: https://www.biz.nf

Tilhører en anden fjernbetjening og placering, repræsenterer .nf-domæneudvidelser Norfolkøerne. Vær dog opmærksom på, at selv om TLD for .nf er gratis, skal der betales udvidelser på andet og tredje niveau såsom .com.nf eller .net.nf.

Biz.nf tilbyder nu kun gratis domæner på .c1.biz – som faktisk er et underdomæne. Hvis du er interesseret, tilbyder de også andre freebies som webhosting og udstedelse af SSL-certifikat.

6. Punkt TK

Dot TK - få gratis domænenavn

Internet side: http://www.dot.tk

Dot TK er et datterselskab af Freenom i ansigtet, bortset fra et lidt anderledes farveskema har det samme layout og funktioner. Der er ikke meget at udvide omkring Dot TK her bortset fra at nævne, at du enten kan bruge dette site af Freenom med de samme resultater.

Foretagne den samme søgning, kom jeg tilbage med nøjagtigt de samme resultater, jeg fik med Freenom – en kombination af utilgængelige navne og alternative forslag. Listen ændres, når du foretager søgningen igen, så nogle gange kan det hjælpe med at køre den et par gange, hvis du ikke kan lide det, du ser.

7. Subdomæne.com

Underdomæne - gratis domænenavn til dit websted

Internet side: http://www.subdomain.com/

Sidst på vores liste over steder, hvor du kan få gratis domænenavne, er subdomæne.com. Her kan du registrere dig et gratis domænenavn med .nu (Niue) udvidelsen. Fordelen ved dette websted i forhold til det, der tilbyder .nu, er, at du også kan få domæner på andet og tredje niveau gratis.

Der er nogle .nu-domæner, der kan opkræves, og disse er normalt i premiumkategorien, såsom domæner med et tegn, der kan gå for så meget som 500 euro.

Metode nr. 3: Gratis underdomæner med en webstedsbygger

Hent gratis underdomæner med denne metode

Webstedsbyggere giver dig mulighed for hurtigt og nemt at opbygge websteder med ringe eller ingen teknisk viden. De leverer masser af nyttige værktøjer til at hjælpe med dette og for lidt mere end prisen på, hvad standard web-hosting muligvis koster dig. Derudover har nogle gratis planer, som du kan starte med, der inkluderer gratis underdomæner til dit websted.

Fangsten – Underdomæner har en tendens til at have en vis ‘billighed’ til websteder, og det vises for brugerne, som om du ikke er seriøs nok til endda at få dit eget domænenavn. På den anden side giver underdomænet plus webstedsbygger og hosting dig et fremragende startpunkt for din karriere, der ejer websteder.

8. Wix

Wix - gratis underdomænenavn til dit websted

Internet side: https://www.wix.com

Wix er konge af hjemmeside bygherrer i øjeblikket og værdsættes af mange grunde. Et af de vigtigste højdepunkter i Wix er, at det har en gratis indgangsplan, der leveres sammen med et gratis underdomæne til tilgængelighed til dit websted.

Selvom det måske er sandt, at planen er mere restriktiv end noget andet en delt vært muligvis kan tilbyde – den er gratis! Hvis du synes, du kan lide det, kan du endda ende med at opgradere til en af ​​deres betalte planer. Jeg kan varmt anbefale Wix som en af ​​de øverste i webstedsbyggerbranchen.

For dem på den gratis plan vil dit domænenavn se sådan ud:

username.wixsite.com/sitename

9. Weebly

Weebly - gratis underdomæne navn med en konto

Internet side: https://www.weebly.com/

Weebly er en anden stærk konkurrent i websidebyggerbranchen, der også tilbyder dig et gratis underdomæne med kontoen. Da dette underdomæne ikke er bundet til dit brugernavn, som Wix gør, kan det naturligvis være lidt udfordrende at finde det rigtige navn, der passer til.

Hvis du tilmelder dig Weebly, vil dit domænenavn se noget ud;

sitename.weebly.com

10. WordPress.com

WordPress.com - gratis underdomæne til dit websted

Internet side: https://wordpress.com

Bastionen af ​​alle Content Management Systems (CMS), WordPress.com, er hvor det hele startede og er stadig et populært valg for første gang, selv i dag. Bygget på sin egen CMS-platform vil en konto hos WordPress.com give dig hosting plus et gratis underdomæne.

Mange mennesker bruger WordPress som udgangspunkt i deres spirende webkarriere, både fordi det er gratis og giver god oplevelse med den populære WordPress-platform.

11. Slående

Slående - gratis domænenavn med hosting-pakke

Internet side: https://www.strikingly.com

Påfaldende er en slags blanding mellem den pakket webstedshosting med et domænenavn, bortset fra at dens vigtigste rolle er som en webstedsbygger. Så længe du vælger en pakke med en årlig betalingsmulighed, får du et gratis domænenavn efter dit valg (så længe den er tilgængelig).

Gebyrer starter fra så lavt som $ 8 pr. Måned, hvilket er godt i betragtning af at du får et domænenavn, webstedsbygger, webhosting og e-handel kapacitet alt på én gang!

Ofte stillede spørgsmål om gratis domæner

Hvad er et domænenavn?

Et domænenavn er adressen på dit websted. Alle domæner er unikke – du kan ikke registrere et domænenavn, når det er registreret af andre. Organisationen, der styrer global domæneregistrering, kaldes ICANN.

Lær mere om domænenavn i denne vejledning.

Er der 100% gratis domænenavne?

Ja. Som nævnt i denne artikel – der er tre måder at få et gratis domænenavn til dit websted.

Hvilket gratis domæne er bedst?

Hver type gratis domæner, der er nævnt i denne artikel, har deres egen fangst. Hvad du vælger afhænger af, hvad du er villig til at ofre til gengæld. Personligt føler jeg, at enten at få et gratis domænenavn med en hosting-pakke som det, Hostinger gør, eller endda at få et gratis underdomæne, er en meget bedre mulighed. 

Hvordan kan jeg få et gratis levetidsdomæne?

Domæner, der slutter med udvidelse .tk, .nf og .nu, er gratis for livet. For at få et af disse gratis levetidsdomæner skal du registrere det hos en af ​​de gratis domænenavnsudbydere som nævnt i metode nr. 2.

Hvordan kan jeg få et gratis .com-domæne?

For at få et gratis .com-domæne – tilmelding til en hostingplan, der leveres med et gratis .com. Hostinger, GreenGeeks og TMD Hosting tilbyder for eksempel gratis .com i deres delte hostingplaner.

Konklusion: Vær forsigtig med freebies

Der er ikke noget rigtigt gratis måltid i denne verden, og som med alt, der er mærket ‘gratis’, kommer mange af disse indstillinger med en ‘fangst’ i slutningen af ​​dagen. For eksempel er gratis domæner som .tk og .nu blevet lidt ubestridelig gennem årene. Der er også meget at være opmærksom på i det fine skrift, som f.eks. At registratoren kan lukke dit websted og aflede trafik til annoncer eller andre kilder, hvis du bryder nogle af deres vilkår og betingelser.

Personligt føler jeg, at enten at få et gratis domænenavn med en hosting-pakke som det, Hostinger gør, eller endda at få et gratis underdomæne, er en meget bedre mulighed. Hvad Hostinger giver dig er et rigtigt domæne, som er godt accepteret overalt i verden, såsom .com.

Det er muligvis gratis at få et underdomæne hos en webstedsbygger, men det eroderer brandingen af ​​dit websted og i slutningen af ​​dagen, det er en del af dit websteds værdi, ikke? Vælg med omhu mellem disse indstillinger, ellers kan du ende med at skade dit eget digitale omdømme mere, end du tror.

* Oversættelse: EN ID

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map