Enkel guide til intellektuel beskyttelse for virksomheder

Denne artikel er skrevet af Marsha Kelly.


Du har set dem alle. ©, ™, ®, endda “pat. verserende.” Hvad betyder det hele? Og hvordan kan forståelse af varemærker, patenter og ophavsret hjælpe med at beskytte din virksomheds intellektuel ejendom?

Når du begynder at forstå forskellene mellem hver type licens til intellektuel ejendomsret, kan du begynde at arbejde for at beskytte dem. Generelt beskytter ophavsretten bøger og film, patenter beskytter opfindelser, og varemærker beskytter logoer og slogans. Der er ganske mange forskelle i, hvordan de fungerer, og hvordan du kan beskytte dem.

Det er vigtigt at beskytte din forretningsejendom.

Bemærk: Hvis du opretter et websted, eCommerce-butik eller en hvilken som helst type onlinevirksomhed, vil denne artikel give dig yderligere oplysninger for at beskytte dine virksomheder.

Hvad er copyright?

En copyright er primært for medieproducenter. Ifølge det amerikanske patent- og varemærkekontor kan en ophavsret være poesi, romaner, film og arkitektur blandt andre værker. De beskytter arbejde præsenteret og fastgjort på en bestemt måde at præsentere det på.

Om du registrerer din ophavsret eller ej, er helt op til dig. Ophavsretlig beskyttelse findes til arbejde i det øjeblik, det oprettes. Du skal registrere dig, hvis du vil anlægge en retssag mod en anden for krænkelse af dit arbejde.

Ophavsret blev forklaret for mig på en måde, der er svært at glemme. Forestil dig, at du sidder i et klasseværelse, og din lærer lægger ideer fra berømte oplysningstænkere op. Tænk Voltaire, John Locke, Rousseau osv. Du er helt fri til at skrive disse ideer ned. Disse tænkere detaljerede ideer om, at enhver burde have tilladelse til at gentage, ligesom forfatningsregering, som er meget populær rundt om i verden.

Når du først har skrevet noter om den lektion, er du imidlertid forfatter, og teknisk set kan disse noter beskyttes under ophavsret. Du har lavet et værk, der er fastgjort i et bestemt medium, der er unikt.

Du kan officielt registrere en ophavsret på www.copyright.gov. Webstedet estimerer, at det kræver syv måneder at behandle krav, der fremsættes på nettet.

Hvad er patent?

Når du tænker patenter, kan du forestille dig en person som Edison eller Tesla og de opfindelser, de skabte. Patenter bruges stadig i dag som en måde at beskytte værker fra konkurrerende gale forskere i en midlertidig periode, der varer fra 15 til 20 år i bytte for offentliggørelse af disse værker.

Produkter, der er beskyttet af patenter, inkluderer “fremstillede artikler”, industrielle processer, kemikalier og visse typer design. Specifikt giver patenter indehaveren ”ret til at udelukke andre fra at fremstille, bruge, tilbyde til salg eller sælge” den opfindelse, som indehaveren har foretaget. Det giver også indehaveren mulighed for at udelukke andre fra at importere den til USA. Imidlertid er tildelte patenter kun effektive i U.S.A..

Processen til opnåelse af et patent varierer afhængigt af den type patent, der indgives, men det indebærer at sende en ansøgning til det amerikanske patent- og varemærkekontor og få det godkendt af en undersøger. Kontoret estimerer, at det vil tage omkring 16 måneder at høre tilbage om de første applikationer.

Du kan starte en ansøgning til din opfindelse kl https://www.uspto.gov/patent.

Hvad er varemærker?

De gyldne buer, formen på en colaflaske, brølen fra en løve før en film, et McIntosh-æble, ”Bare gør det”, alle disse kan øjeblikkeligt genkendes som tilhørende et specifikt firma. Det var hvad disse virksomheder havde i tankerne, da de designede dem og registrerede dem som varemærker.

Der er utroligt spillerum med hensyn til varemærker, du kan registrere. Det kan være så enkelt som et logo, et slogan eller et mærkenavn. Det kan også være formen på et produkt, en farve, en lyd eller en lugt.

National Football League’s aggressive håndhævelse af en bestemt varemærke nationalt fjernsynet fodboldturnering finale har fået mange ulovlige virksomheder til at undgå at bruge udtrykket helt. Varemærkebeskyttelse er grunden til, at du hører om det “store spil” snarere end dets rette navn i annoncer for varme vinger i februar.

Varemærkebeskyttelse fungerer på samme måde som copyright-beskyttelse. Almindelig ret til et varemærke kan etableres ganske enkelt ved din brug af dette varemærke i handel.

Du behøver ikke at registrere, men hvis du gør det, kan USPTO garantere en meddelelse om offentlig ejerskab af varemærket, en formodning om ejerskab landsdækkende og eksklusiv brug af et varemærke på varer og tjenester. Alle disse vil give dig betydelige fordele ved at håndhæve beskyttelsen af ​​dette varemærke.

Du kan registrere et varemærke på https://www.uspto.gov/trademark. USPTO siger, at processen kan tage “nogle måneder.” Når der er betalt gebyrer for at registrere varemærket, bliver du nødt til at foretage regelmæssige betalinger for at beholde det.

Alt i alt, hvis du vil sikre dig, at ingen replikerer dit medie, opfindelse eller logo, vil du registrere den respektive intellektuelle ejendom. Hver af disse processer kan tage betydelig tid, og selv i slutningen af ​​denne proces kan dit krav blive afvist. Websteder og tjenester som LegalZoom kan hjælpe med at arkivere disse applikationer. Læs min gennemgang af LegalZoom-patenter for at få mere information. Webstedet giver endda en søgemaskine til varemærker, så du kan se, om dit firmanavn allerede er taget i andre stater.

Om intellektuel ejendomsret

Nu, selv med så meget information om intellektuel ejendomsret, har du muligvis et par flere spørgsmål …

Ofte stillede spørgsmål om intellektuel ejendom

A: Så længe det er knyttet til et bestemt mærke, selvfølgelig! Det kan dog afhænge af, hvis patentkontoret mener, at det er adskilt nok til at kunne varemærke. Du er velkommen til at bruge en søgemaskine til at forsøge at finde lignende mærket logoer, før du arkiverer en ansøgning.

Q: Hvad er de forskellige typer patenter? Hvordan adskiller de sig?

A: Du kan arkivere for tre typer patenter, hjælpepatenter, designpatenter, plantepatenter. Hvis du læser denne vejledning, er det tvivlsomt, at du bliver nødt til at vide om plantepatenter, da det har at gøre med nye og tydelige plantesorter.

Hjælpepatenter har mere at gøre med praktiske opfindelser, og de kan gives til opdagere af nye processer, maskiner eller sammensætning af stof.

Designpatenter handler mere om kreative processer og kan anvendes på fremstillingsprodukter (f.eks. Et produkt).

Spørgsmål: Hvordan kan jeg lovligt lægge “patentventer” på mine produkter?

A: En foreløbig ansøgning giver dig mulighed for at lægge “patentsøgt” på dine produkter og tjenester i 12 måneder, som ikke kan forlænges.

Sp .: Hvad betyder symboler som ® og ©?

A: Jeg troede, du aldrig ville spørge!

© – Copyright

® – Registreret varemærke

™ – Varemærke

℠ – Servicemærke (angiver en service)

Marsha Kelly solgte sin første forretning for mere end en million dollars. Hun har delt hårde vundne oplevelser som en succesfuld seriøs iværksætter på sin Best4Businesses-blog, hvor hun også regelmæssigt poster forretningstips, ideer og forslag samt produktanmeldelser til forretningslæsere. Som en seriøs iværksætter, der har gjort ”tid” i det amerikanske erhvervsliv, har Marsha lært, hvilke produkter og tjenester der virkelig fungerer godt i erhvervslivet i dag. Du kan lære af hendes oplevelser for at opbygge din virksomhed.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map