En alt inklusive guide til A / B-test (med eksempler)

Jo højere besøgende på webstedet er, desto flere vil mulighederne for forretningsudvidelse (få nye kunder og forbedre forholdet til de eksisterende) være. Det er konverteringstragt, der bestemmer, om dit websted vil drive massiv trafik eller ej. Og virksomhedernes vigtigste motiv er at tage en handling (konvertering) fra besøgende på deres hjemmeside. Bemærk, at hvis tragten er optimeret, maksimerer den de besøgende chancer for at konvertere.


En af de lovende måder til at optimere webstedets tragt er at udføre A / B-test. De, der ikke er bekendt med dette udtryk, vil få en krystalklar forståelse, når de vil gennemgå denne omfattende guide.

Så lad os starte med det grundlæggende.

Hvad er A / B-test?

A / B-test (undertiden betegnet som split-test) involverer en sammenligning af to versioner af den lignende webside for at analysere, hvilken der er bedst med hensyn til ydeevnen.

I ab-test kører du tests på 2 versioner af din webside for at sammenligne virkningen af ​​de foretagne ændringer. Du tager den originale version af en webside (kendt som kontrol) og ændrer den for at oprette en anden version af den samme side (variationen) (kilde).

Denne proces hjælper dig med at besvare alle relevante forretningsspørgsmål, generere højere indtægter fra webstedets trafik og lægge grundlaget for en datadrevet marketingstrategi.

Konverteringsmetrikerne er helt forskellige for hvert websted. For eksempel er det produktets salg til en e-handelsportal, mens det for B2B er genereringen af ​​kvalitetsledere til en virksomhed.

Hvorfor skal du udføre A / B-test?

Enhver virksomhed håndterer en slags problemer, som et mediehus kan have lavt seerskab, en eCommerce-butik kan have en høj nedlæggelsesgrad for indkøbsvogne, mens en B2B-virksomhed måske er fyldt med de ukvalificerede kundeemner.

Nå, disse konverteringsmetrics er i høj grad påvirket af problemer som drop-off på kassesiden, konverteringstragt lækager osv..

Lad os læse, hvorfor du skal udføre A / B-test for at tackle disse problemer:

Adresser de besøgende smertepunkter

Besøgende på et websted har et fastlagt mål, som de ønsker at nå. Det kan være forståelse af tjenesterne, at købe et produkt, få en kerne af ethvert specifikt emne eller blot at surfe efter noget. Uanset hvad deres mål er, men de står over for generelle smertepunkter, mens de opfylder deres mål: det kan være en forvirrende CTA-knap, dårligt skrevet overskrift eller andre ting. Når deres mål ikke nås, fører det til en dårlig brugeroplevelse og hæmmer også konverteringsfrekvensen.

Version A og version B er to identiske sider bortset fra overskrift og ordlyd. Resultatet – version A har øget de besøgendes udfyldning med 27,76%. Det viser, at overskriften har en betydelig indflydelse på besøgende (kilde).

Lad os tage et eksempel på A / B-test på webstedets overskrift. Den første version af webstedet viser “Opret succesfuld marketingkampagne med XYZ-værktøj”, mens den anden version viser “Marketingkampagne med XYZ-værktøj”. Besøgende vil mest sandsynligt vælge den første, da det tydeligt viser formålet.

Kør ROI fra den eksisterende trafik

I dag er marketingfolk velbevandrede med vigtigheden af ​​at erhverve kvalitetstrafik. Ved hjælp af A / B-test kan du øge konverteringsfrekvensen uden at bruge på at erhverve den nye trafik. Denne test vil helt sikkert hjælpe dig med at opnå bedre ROI, da selv en mindre ændring kan høste de forbløffende resultater.

Du skal bruge tid på at udføre optimering af destinationssiden. Layout, farver, indhold, knapper og grafik skal optimeres, da det hjælper med at konvertere besøgende. Men husk, at én størrelse ikke passer til alle. Så du har brug for forskellige destinationssider for de besøgende, der kommer gennem organisk søgning og e-mail-marketing. Med A / B-test kan du følge med på konverteringsfrekvenserne for de forskellige versioner.

Reducer afvisningsraten

For at bedømme webstedets ydelse er afvisningsfrekvensen den mest effektive måling, som du kan overveje. Mange grunde bidrager til den højere afvisningsfrekvens, såsom langsom webstedshastighed, vildledende metatag / beskrivelse, indhold af dårlig kvalitet osv. Da forskellige websteder imødekommer et andet publikum, er der ingen fast måde at reducere afvisningsprocenten på.

En ideel måde er at bruge A / B-test. Gennem dette kan du nemt teste de flere versioner af dit websted, indtil du får den rigtige. Dette kan forbedre brugeroplevelsen, få besøgende til at blive på siden længe og reducere afvisningsfrekvensen.

Version A med fremtrædende salgsfremmende meddelelse havde dramatisk mindre afvisningsfrekvens end version B (med sidebjælken) – Som et resultat reducerer det websidens afvisningsprocent på 21% (kilde)

Du tilføjer og fjerner bestemte elementer fra din webside til test, f.eks. CTA-knap, tekst i meddelelsen eller sidefeltet. Du kan endda bruge magtord med handlingord for at se, om det reducerer afvisningshastigheden.

Der er ingen løsning i én størrelse, der passer til alle, men du kan definere og spore dine egne målinger, når du udfører testene, der fører os til næste afsnit.

Hvordan fungerer A / B-test?

Takket være A / B-test bliver det praktisk at finde ud af, hvad der fungerer, eller hvad der ikke vil i en given marketingkampagne. Markedsføringsaktiviteterne udelukkende udføres for at øge trafikken, men da trafikopkøbene bliver hårde og dyre, er det nu bydende at give brugerne den bedste oplevelse (så de kan værne om længe).

Ved at vedtage et struktureret A / B-testprogram kan du gøre marketingindsatsen meget rentabel – ved at adressere de webstedsområder, der har brug for den rette optimering. Nedenfor er de sekventielle trin til A / B-testen. Lad os gennemgå:

1. Forskning

Før du udarbejder en A / B-testplan, skal du foretage en dybdegående undersøgelse af det aktuelle websteds ydelse. Du er nødt til at samle information som besøgende tæller for webstedet, hvilken side får stor trafik osv.

2. Observation & hypotese

Kom et skridt nærmere på at nå dine forretningsmæssige mål ved at udarbejde en effektiv datastøttet hypotese og logge forskningsobservationer for at forbedre konverteringsfrekvensen på dit websted. I mangel af disse vil testkampagnen være retningsløs.

3. Variationsbygning

Det tredje trin i dit testprogram er oprettelsen af ​​en variation i henhold til hypotesen, og A / B tester den mod den aktuelle version.

4. Testning

Inden for dette trin er der to statistiske tilgange: Frequentist og Bayesian. I Frequentist kan du bruge dataene fra dit aktuelle eksperiment. Mens du er i den Bayesiske tilgang, skal du henvise til tidligere eksperimenter for at få information og implementere de specifikke data i din nuværende.

5. Analyse af resultater & implementering af den bedste variation

Dette er det sidste trin, hvor du kan få fat i kampagnevinderen. Da A / B-test kræver korrekt dataindsamling og analyse, vil dit samlede arbejde blive reflekteret i dette trin.

Sådan testes A / B-test: Forskning > Observere > Lav variationer > Prøve > Analyser og gentag – lær mere og find testideer Klik for at tweet

Hvad du kan teste med A / B-test?

Webstedets konverteringstragt bestemmer virksomhedens fremtid. Så det er vigtigt, at hvert eneste stykke af indholdet, der findes på webstedet, skal være optimeret. Dette anvendes til de elementer, der påvirker besøgende opførsel og konverteringsfrekvens. Når du starter optimeringsprogrammet, skal disse nøgleelementer gennemgå en A / B-test.

Design & Layout

Mange virksomheder står over for vanskeligheder med at beslutte de mest væsentlige elementer til at holde på deres websteder og deres passende placering til placering. Dette problem kan let løses ved hjælp af A / B-testen.

F.eks. I webstedsanalyse, har du regnet med, at dit websteds besøgende besøger navigationsområdet mindre, hvor tilmeldingsformularen opbevares. Derefter kan du udføre A / B-test for at lære det område, hvor trafikken er mere. Så du kan placere din formular på det sted for at få mere indsendelse.

Navigation

Navigation er den næste ting, der kan optimeres ved hjælp af A / B-test. Det er det afgørende element for gengivelse af en fabelagtig brugeroplevelse. Du skal have et godt planlagt websteds struktur, der tilbyder problemfri navigation til brugerne.

Yuppiechefs AB-testresultater beviser, at det ved at fjerne navigationslinjen faktisk førte til en 100% stigning i konverteringer (kilde).

For dette bør du bestemt prøve at fjerne navigationen, da det giver et løft til konverteringsfrekvensen. A / B-test viser tydeligt det. En lille ændring har øget konverteringen med 100%. Dette skyldes hovedsageligt, at det mindst distraherer brugerne.

Forms

Dette er det perfekte medium for kunderne at få forbindelse til virksomheden. Ligesom to websteder ikke kan være de samme, kan ingen to former, der er målrettet mod forskellige målgrupper, være ens. Så du er nødt til at finde ud af, hvilken form der passer til dit publikum, og A / B-test kan hjælpe dig med det.

Lad os tage to varianter af en form til A / B-test – en med en simpel tilmeldingsformular med et rent design, og andre med de flere trin, der har et attraktivt design. Den nye tilmeldingsproces understreger vigtigheden af ​​hvert spørgsmål. Og brugerne skal vælge et af flere billeder til besvarelse af spørgsmålet. Det ser mere spændende ud for brugerne, og de vil sandsynligvis tilmelde sig formen.

Undersøgelser viser, at reduktion af formularfelter faktisk havde en negativ indflydelse på konverteringer, skønt vi kender der mange friktioner, der kan påvirke udfyldelsen af ​​formularen (kilde).

Checkout-processen

Den gennemsnitlige globale afvikling af vogne i 3. kvartal af 2018 var 76,9%. Hvis du er en af ​​online-butiksejere, er reduktion af den forladte indkøbskurv den hurtigste måde at øge dit salg.

Der er elementer, hvor du kan teste under kasseprocessen, såsom at vise fri forsendelse i kassen, forkorte kasseprocessen, have et sikkerhedskort eller en SSL-certificering osv. Med A / B-test kan du fortælle, hvilke elementer der fungerer godt med din butik.

For eksempel – Fjernelse af distraktion under kassen. En redesign af kasseprocessen (bunden), der fjerner tilbudet og flytter regnemaskinen tættere på det samlede antal ordrer, viser sig at være det rigtige træk (kilde).

Call To Action (CTA)

Den virkelige handling finder sted ved hjælp af CTA-tilmelding, indkøb og mange flere. Ved at bruge A / B-test kan du A / B-test farver, størrelser, placeringer, formuleringer osv., Indtil du får den vindende variation, og derefter optimerer det yderligere for at gøre det endnu bedre.

Knappens farve påvirker faktisk konverteringsfrekvensen. Et testresultat viser, at den røde knap overgåede den grønne knap med 21%. Flere mennesker klikkede på den røde knap end på den grønne knap (kilde).

Lad os forstå dette med et andet eksempel. Vi tager to CTA-variationer for SEO-tjenester– en med anmodning om tilbud og anden med anmodning om prisfastsættelse. Den anden variation kan overgå den første og resultere i en stigning i konvertering.

En casestudie viser, at ændringen fra “Anmod om et tilbud” til “Anmod om prisfastsættelse” resulterede i en stigning i CTR på næsten 161% (kilde).

Dette skyldes, at ideen om at få et “tilbud” ikke er særlig tiltalende for mange brugere. Så dette er et par hovedelementer, som du kan A / B-test for at gøre dit websted optimeret.

Afslutter

Efter at have læst dette omfattende indlæg, er vi sikre på, at du har forstået alle ind og outs i A / B-testen. Nu er det det rigtige tidspunkt at oprette din egen køreplan for optimeringen. Gå ikke glip af en enkelt ting, mens du udfører processen nævnt her, og du kan se en drastisk ændring i konverteringsfrekvensen.

Det er klart, at A / B-test er frugtbart ved at forbedre konverteringsfrekvensen på et websted, som du bestemt bør vælge din virksomhed.

Gæstepost af Tom Hardy

Tom Hardy er en analytiker af dybtkvalitet, der arbejder hos Sparx IT Solutions i mange år. Han har rig erfaring med håndtering af de komplicerede projekter i en forskelligartet blanding af lodrette. Med sine opskrivninger kan han lide at sprede viden om den bedste app-testpraksis.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map