10 brugbare søgemaskineoptimeringstips til nybegynder

SEO eller søgemaskineoptimering er et paraplybegrep, der inkluderer al den indsats, der tages af et team for at sikre, at deres online forretning eller webstedet får større synlighed på søgeresultatsider (SERP). Der er mange måder, der hjælper dig med at få en højere placering i SERP’er. Hovedmålet med en SEO er at finde en måde, der hjælper med at optimere siden organisk.


I tilfælde af at du var ny, her er de 10 SEO ting, du har brug for at vide (og gøre), når du optimerer dit websted for bedre søgerangeringer.

1. Forbedr din sidehastighed

Hvad gør du, hvis du lander på en side, der tager for lang tid at indlæse?

Du vil trykke på tilbage-knappen og åbne et andet websted. Hvis dette sker for dit websted, er det en årsag til alarm, som sidehastighed er en af ​​Googles rankingfaktorer.

Side med langsom indlæsning er et stort nej. Selv hvis du mener, at sidehastighed ikke betyder noget i rangeringen, skal du tænke over brugeroplevelsen. I sidste ende vil du have en tilfreds bruger, og en side med langsom indlæsning er ikke noget, som en bruger ønsker.

Så det er vigtigt at øge sidehastigheden ved at decluttering.

SEO Basic - Forbedr din sideindlæsningGoogle PageSpeed ​​Insights analyserer dit websidens indhold og giver forslag til at forbedre det.

For at kontrollere dit websteds hastighed kan du bruge Google PageSpeed ​​Insight. Det hjælper dig med at kontrollere hastigheden på din side ad gangen og give feedback om din sides ydeevne. Både desktop og mobil versioner. Disse oplysninger er nyttige for dig, når du optimerer din side.

Her er nogle måder, der kan hjælpe dig med at øge din sides hastighed:

 • Reducer billedstørrelsen: Komprimér dine billeder, så de ikke tager meget plads. Sænk ikke kvaliteten, reducer kun dens størrelse. Du kan bruge Canva værktøj til redigering og komprimering af dine billeder. For WordPress-brugere kan nogle plugins komprimere og optimere dine billeder automatisk.
 • Fjern ubrugelig HTML: Skær ned unyttig HTML-kode kan hjælpe med at forbedre din sidehastighed. Værktøjer såsom HTML-strip og StripHTML kan hjælpe dig med at rydde op i det rodede HTML-tag og formatering.
 • Få en bedre webhosting: Skift til en højtydende forretnings-hosting er den hurtigste måde at øge sidehastigheden. TTFB og server oppetid er to hovedfaktorer, der skal kontrolleres, når man ser på serverpræstationen.

Hvis dit websted kører på WordPress, her er flere tip til hastighedsoptimering.

2. Generer nyttigt indhold

Når du skriver indhold til din side, er det kun en stor fejltagelse at fokusere kun på søgemaskiner. I slutningen af ​​dagen er brugerne de mennesker, der betaler dine regninger. Så du skal skrive indhold, der er relevant og af betydning for dem.

Google og andre søgemaskiner forstår vigtigheden af ​​kvalitetsindhold. De ønsker indhold, der har en langsigtet vision og forstår brugernes behov. I stedet for at fokusere på nøgleord, ønsker de indhold, der matcher brugerens intention.

Det betyder ikke, at brug af nøgleord ikke er vigtigt. Du skal skrive for mennesker og optimere til søgemaskiner ved hjælp af nøgleord, der viser brugerens intention.

Søgemaskiner i dag er smarte nok til at forstå, hvad en bruger ønsker, når han søger. Ved at bruge LSI-søgeord giver det mere kontekst til dit indhold.

SEO Basic - brug LSI-nøgleord i dit indholdLSI (Latent Semantic Indexing) nøgleord er ord, der ofte findes sammen inden for et enkelt emne og semantisk relateret til hinanden.

Google-relaterede søgetermer, der vises i slutningen af ​​SERP, er en meget god kilde til at finde disse LSI-søgeord. LSI Nøgleordgenerator er et mere nyttigt værktøj til at finde ud af LSI-nøgleord såvel som Long Tail-nøgleord.

Med LSI-søgeord er du en chance for at øge dit indholdssynlighed på søgemaskinen.

3. Optimer til mobil

I dag bruger mange mennesker mobil til at besøge websteder eller blogs, og derfor har Google foretaget mobiloptimering en af ​​rangeringsfaktorerne. Det betyder, at du skal sikre dig, at dit websted har et responsivt design til mobil og indlæses hurtigt på det.

For at forbedre SEO og brugeroplevelse er det vigtigt at optimere dine sider til mobil såvel som forskellige browsere (her er en praktisk kontrolcheck til at begynde med).

Her er tre nemme måder at vide, om dit websted er optimeret til mobil eller ikke:

 • Google Chrome: Åbn dit websted i Chrome, og højreklik på siden. Vælg Kontroller, og find ikonet Toggle Device Toolbar. Klik på ikonet for at kontrollere, om dit websted reagerer. Du kan trække grænsen for at se, om webstedet ser ordentligt ud i forskellige størrelser. Hvis indholdet ser ud blandet eller billeder pixeleret, er det ikke mobilvenligt.
 • Webmaster værktøj: Googles webmasterværktøj kan vise rapport om mobil brugbarhed om dit websted. Det viser dig, hvilken side der har brugervenlighedsproblemer, når de ses på mobile enheder. Du skal bekræfte dit webstedsejerskab med Google-konsollen, før du bruger dette.
 • Google-test: Google tilbyder et websted, hvor du kan tjekke mobilvenlighed af en side selv har du ikke adgang til Google-konsol. Du skal bare kopiere og indsætte URL’en på din side og klikke på Test URL. Det fortæller dig, om den pågældende side er mobilvenlig eller ej, og hvorfor.

For at oprette et mobilvenligt websted er her de tip, du kan følge:

 • Brug flydende layout, som dit webstedsdesign kan tilpasse sig til alle skærmstørrelser og -typer.
 • Brug komprimerede billeder, så webstedet indlæses hurtigt på mobilen.
 • Reducer eller fjern al uønsket kode fra dit websted.
 • Brug ikke flash til dine websteder, da mobilbrugere ikke kan se flashelementer på deres telefoner.
 • Begræns brugen af ​​pop-ups på mobiler.
 • Brug mere hvidt rum i dit design, da brugerne kan fokusere på at læse dit indhold.

4. Hold din URL kort

Der er to typer af webadresser, den ene noget som https://www.xyz.com/articles/322345.php og den anden gerne https://www.xyz.com/how-to-lose-weight.

Fortæl mig nu, hvilken blandt de to URL’er er let for dig at forstå? Den anden, fordi den tydeligt siger, at det handler om, hvordan man taber sig, men den første holder dig på at gætte.

SEO Basic - Hold din URL kortKortere webadresser har en tendens til at rangere bedre sammenlignet med lange webadresser.

Fra en SEO-perspektiv er det vigtigt at bruge en URL som den anden – noget, der er kort og beskrivende. Hvorfor? Fordi:

Hvis et websted er bygget på WordPress, er det meget let at ændre en URL-struktur. Bare gå til siderne og rediger sidepermalinks med den ønskede URL. Det er alt hvad du skal gøre for at ændre URL-strukturen.

Hvis du har ændret webadressen, skal du sørge for at tilføje 301-omdirigering til din gamle URL. Så der er ingen trafik mistet, og dine besøgende vil ikke støde på en 404-fejlside, når de besøger den gamle URL. Du kan enten tilføj kode i .htaccess for at omdirigere siden eller bruge et plugin som f.eks SEO-omdirigering eller WP 301 omdirigeringer.

SEO-tip nr. 4 – Hold din URL kort! – Kortere, beskrivende URL’er har en tendens til at rangere bedre i SERP’er. #SEOptips fortæl en ven

5. Gør websitenavigation enkel

Webstedsnavigation indeholder, hvad der vel er de vigtigste links på webstedet. Navigationslinkene hjælper brugere med at finde indhold på dit websted. Samtidig fortæller linkene også søgemaskinecrawlere, hvilke sider der er vigtige for dig.

Kort sagt, det er en vigtig SEO-praksis at forenkle dit webstedsnavigation for både brugernes oplevelse såvel som søgemaskincrawlere. Prioriter dit indhold ved at fortælle brugere og gennemsøgere om dine vigtige sider. Giv en nem måde at komme til disse sider på.

Her er nogle almindelige typer site navigation:

 • Navigering på enkelt bjælke
 • Dobbeltbjælkenavigation
 • Dropdown-navigation
 • Dropdown-navigation med flyouts

Den bedste webstedsnavigation er, hvad der er bedst for brugeroplevelsen.

Dette skyldes, at hvis brugerne ikke let kan finde ting på dit websted, forlader de straks. Dette vil øge afvisningsfrekvensen, hvilket er dårligt for SEO.

6. Tilføj beskrivende billede alt

Udover at hjælpe brugere med synshandicap, tilføje alternativ tekst (alt tags) kan give billeder med bedre kontekst. Alt-tags på billedet kan hjælpe søgemaskinecrawlere med at indeksere et billede korrekt.

Hvis et billede ikke indlæses, hjælper det beskrivende alt-tag brugere med at forstå, hvad billedet handler om. Hvad du har brug for er at sikre dig, at beskrivelsen og filnavnet på billedet er relevant og nøjagtigt.

SEO Basic - brug alt-tekstDen fremhævede tekst viser alt-teksten (alt attribut) på billedet.

Selvom søgemaskiner er forbedret i årenes løb, kan søgecrawlere stadig ikke “forstå” billederne på et websted. Du går muligvis glip af muligheden for at rangere efter dine billeder, hvis søgemaskiner ikke fortolker dit billede korrekt.

Her er et par tip til at skrive en god alt-tekst:

 • Vær så specifik som muligt, når du beskriver billederne
 • Brug nøgleordene i dit billede
 • Hold beskrivelsen relevant
 • Undgå at bruge billeder som tekst

At skrive et beskrivende alt-tag er SEO-grundlæggende, der hjælper søgemaskinerne med at forstå dit billede og indrykke det i overensstemmelse hermed. Hvis du vil have Google og andre søgemaskiner til at rangere dit billede højere, skal du optimere det.

7. Brug skema-markering

Skema-markering hjælper Google med at forstå, hvad din side inkluderer. En side i Google-søgeresultater med billeder, anmeldelser og stjerner er et eksempel på skema-markering.

Folk har en tendens til at tjekke linket til billeder eller stjerner, og derfor vil CTR for disse sider stige med et skema.

SEO Basic - Brug skema-markeringEksempel på skema-markering i SERP.

Ifølge casestudier, detailfirmaer kan få op til 30% stigning i organisk trafik ved hjælp af struktureret markup.

Ved korrekt brug af skemaet kan du fortælle meget mere om din side som forfatteren, placering, pris, ISBN og så videre. Selvom det ikke påvirker placeringer direkte, kan det have en positiv indvirkning på siden, som er en god idé.

SEO basic - brug Googles strukturerede data markup hjælperBrug af Googles strukturerede datamarkeringshjælper til at generere skema.

Sådan kan du implementere skemamarkering på din side:

 • Gå til Googles struktureret data markup hjælper.
 • Vælg den datatype, du vil markere, fra de omfattende muligheder, du ser.
 • Indsæt URL’en til den blog / artikel, du skal markere, og klik derefter på starttagging.
 • Fremhæv de elementer, du vil markere, som navnet på artiklen.
 • Tilføj så mange elementmarkeringer, som du kan, f.eks. Navn, forfatter, offentliggjort dato osv
 • Klik på Opret HTML når det er gjort.
 • Gå til din CMS eller kildekode, og tilføj derefter den fremhævede del på passende steder.

Udover Googles struktureret datamarkeringshjælper er der andre alternative værktøjer:

For at finde ud af, hvilke sider der har brug for markeringsskema, skal du kigge efter øverste sider for de samme søgeord, du målretter mod. Husk, at dit mål er at yde bedre i SERP og foran brugere.

Funktionelt SEO tip # 7 – Brug skema-markering! – Ved at bruge struktureret markering er du en chance for at øge 30% i den organiske trafik. #SEOptips fortæl en ven

8. Forøg indholdets læsbarhed

Google er begyndt at rangere sider baseret på brugersignaler som tid brugt på siden. Hvis din skrivning er for vanskelig at forstå, forlader brugeren din side, og det påvirker din placering.

Brug simpelt sprog for at sikre, at det ikke sker. De fleste brugere vil læse indhold, der er let at forstå, så undgå ikke at bruge store ord eller tekniske jargon i din artikel. Her er nogle tip til at holde skrivningen enkel:

 • Brug simpelt sprog. Hvis du f.eks. Kan bruge ordet ‘nær’, skal du skrive det i stedet for at bruge ‘nærhed’.
 • Hold sætningerne korte.
 • Skriv uformelt, ligesom du taler til publikum. Lav ikke dit indhold som at skrive et essay.
 • Brug altid aktiv stemme i dit indhold.

Overvej nu de følgende to sætninger, og fortæl mig, hvilken er mere kortfattet og ville interessere dig? For eksempel har jeg mange bøger. Eller, jeg har 20 bøger i mit personlige bibliotek.

Jeg foretrækker den senere.

At skrive i klare og kortfattede sætninger vil helt sikkert hjælpe med at øge indholdets læsbarhed.

Her er nogle værktøjer, der kan hjælpe dig med at skrive bedre indhold:

 • Hemmingway-app: Giver dig en idé om din skrivestil. Hvor nemt det er at læse din kopi. De komplekse sætninger, du har, der gør din skrivning vanskelig at forstå. Undgå også at bruge passive sætninger i din skrivning.
 • Grammarly: Til redigering af din artikel til stavemåde og grammatiske fejl.

9. Skriv gode titler og metabeskrivelseskoder

Det metabeskrivelser og titelmærker påvirker ikke dine SERPs-placering direkte. Men de velskrevne metatags kan hjælpe med at øge brugernes klikfrekvens (CTR) – hvilket er vigtigt. Google vil betragte dig som et godt resultat, hvis flere mennesker klikker på dine links i SERP. Som et resultat vil din side rangere højere.

Undersøgelsen viser, at procentdelen af ​​CTR har direkte relevans for positionen (kilde).

En metabeskrivelse er den korte beskrivelse (maks. 156 ord) på din side. Beskrivelserne vises som et afsnit under din URL i søgeresultaterne. Din metabeskrivelse skal være klar og relevant for dit indhold. Du kan også inkludere nøgleord og en opfordring til handling, f.eks. Find ud af mere! at tilskynde brugerne til at tage handling.

Titeltaggene vises på den anden side i resultaterne af søgemaskinerne som den klikbare overskrift. De er en vigtig faktor, der hjælper søgemaskiner med at forstå din side. Titelkoder er ofte det første indtryk, som brugerne har på din side.

Hold dine titelmærker korte (anbefales under 60 tegn) og inkluder primære søgeord. De søgeord, du bruger, fremhæves i søgeresultaterne. Så vælg dine nøgleord med omhu, men brug ikke dem for meget. Mens Google ikke straffede for at bruge lange titler, skaber du en dårlig brugeroplevelse til at fylde din titel med nøgleord.

Her er et par nyttige værktøjer, du kan udforske:

10. Moderér dine kommentarer

Sluk ikke for dine kommentarer; hold dem i stedet, da det hjælper med at opbygge et samfund. Når folk kommenterer dit indlæg, viser det, at de er interesseret i det og læser det. Du skal bare filtrere spam-kommentarer.

SEO-samfundet er enig i det faktum kommentarer har indflydelse på SEO. Kommentarer er dybest set brugergenereret indhold på din webside. Det er en chance for at øge kvaliteten på siden.

Her er det viste uddrag, der blev trukket fra brugerens kommentar.

Nogle kommentarer er af høj kvalitet, så Google sprang over hovedindholdet på siden og træk fra kommentarerne for et vist uddrag. Den igangværende samtale på din webside er også det, der holder dit indhold opdateret. Ved at tillade kommentarer på din blog viser det, at du værdsætter din læsers tanker.

Desuden a blogkommentarservice giver dig også en mulighed for intern forbindelse.

På den anden side kan du bruge blogkommenteringsstrategi til at føre trafik tilbage til dit websted. Skriv en indsigtsfuld kommentar, og slip et link tilbage til dit websted, hvis der er en chance. Brug af kommentarer er en fantastisk måde at opbygge et forhold mellem websteder.

Læs – 10 brugbare søgemaskineoptimeringstips til nybegynder af Kavita @dreamerkavita fra @canva #SEOptips fortæl en ven

konklusioner

For at sammenfatte, her er de 10 grundlæggende SEO-tip, der kan hjælpe dig med at opdatere dit SEO-spil:

 • Forbedr din sidehastighed
 • Generer nyttigt indhold
 • Optimer til mobil
 • Hold din URL kort
 • Gør websitenavigation enkel
 • Tilføj et beskrivende billede alt
 • Brug skema-markering
 • Forøg indholdets læsbarhed
 • Skriv en god metakoder
 • Moderér dine kommentarer

Når det kommer til SEO er der masser af teknikker, du kan bruge. Men ovenstående tip er gode nok til at komme i gang.

Kavita Paliwal er Outreach Specialist cum Content forfatter hos Canva. Når hun ikke er limet på sin bærbare computer, kan hun findes, der laver rejseplaner, der sjældent sker. Opret forbindelse med Kavita på Twitter og LinkedIn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map