10 bedste websikre skrifttyper til din blog (arbejde med HTML & CSS)

Skrifttyper. Vi ser dem hver dag. Fra trykte annoncer til magasiner, der er alle slags skrifttyper ude i verden. Medmindre du ikke kan læse, forstår du sandsynligvis vigtigheden af ​​at vælge de rigtige skrifttyper til det rigtige medium


Når det kommer til blogs og websteder, er det vigtigt at vælge de skrifttyper, der bedst passer til din stil, men hvad der er mere vigtigt er, at de er websikre skrifttyper.

Hvad er websikre skrifttyper?

Alle operativsystemer (windows, mac, android, ios osv.) Leveres med en vis mængde indbyggede skrifttyper. Problemet er forskellige OS’er kan have forskellige skrifttyper installeret på deres systemer.

Det er her websikre skrifttyper kommer ind.

Websikre skrifttyper er dybest set skrifttyper, der er delte og synlige på alle platforme og forskellige systemer.

Webfontindlejningstjenester

Googles webfont eller Typekit er systemer, der tillader brug af skrifttyper, der er vært på deres servere. Typekit angiver prisen baseret på antallet af skrifttyper, webstedets trafik og antallet af domæner, i modsætning til Google Web-skrifttyper.

Takket være Google er Google Web-skrifttyper helt gratis og nem at bruge. For eksempel kan du vælge skrifttyper som Lato, Åben Sans eller Tinos. Indsæt den genererede kode i dit dokument. Og du er klar til at henvise til det i CSS.

Her er den grundlæggende HTML for begynderen, hvis du vil lære mere.

Hvorfor er websikre skrifttyper vigtige?

“Hvad du ser, er hvad du får”, når det kommer til udskrivning, men på Internettet, hvad du ser på din skærm er måske ikke nøjagtigt det samme for en andres skærm.

Her er et eksempel, lad os sige, at den designer, du har ansat, beslutter at bruge en rigtig fancy og uklar fontfamilie til dit websteds tekstdesign. Hvis en besøgende ikke har den specifikke skrifttype installeret på deres computer, eller den ikke trækker fra et webvenligt sted, vil alle de se en standardskriftsvariant som Times New Roman.

Du har muligvis et smukt designet sted med fantastiske flotte skrifttyper, det ser stadig ud og grimt ud, hvis det ikke kan indlæses for dine besøgende.

At have disse websikker font betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om, at dine tekster ser rare ud, bare fordi du valgte en skrifttype, som ingen har adgang til.

Hvis du vil finde ud af, hvordan man opretter et websted (en trin-for-trin-guide), kan du følge linket for at se en af ​​de nyligt offentliggjorte artikler.

10 bedste websikre skrifttyper, vi anbefaler

Nu hvor du ved vigtigheden af ​​en websikker font, er det tid til at begynde at bruge dem til dit websted.

Selvom der er masser af skrifttyper, du kan vælge, anbefaler vi disse 10 websikre skrifttyper, der skal bruges med HTML og CSS. De er vidt brugt og ser også godt ud.

1. Arial

arialEksempel på Arial fontfamilie

Indlæs ethvert websted, og chancerne er for, at de bruger en Arial-skrifttype.

Denne sans-serif-skrifttype er mest alment benyttet font og betragtes som standarden for alle websikre skrifttyper. Det bruges ofte som erstatning for specialiserede skrifttyper, der ikke er tilgængelige på Windows-enheder.

2. Helvetica

helveticaEksempel på skrifttypefamilie Helvetica

Hvis Arial-skrifttyper er målet for rene og professionelle websteder, ville Helvetica være designerens valg.

Helvetica tilbyder en mere stiliseret sans serif-font, der giver mulighed for dristigere design.

3. Times New Roman

Times New RomanEksempel på Times New Roman fontfamilie

En ny variation af den gamle Times-skrifttype.

Times New Roman er sandsynligvis det, som de fleste Windows-brugere er bekendt med, da de er standard serif-skrifttypen på Microsoft Words. Sammenlignet med Arial er Times New Roman lidt mere traditionel i sin design.

4. Tider

gangeEksempel på skrifttypefamilien fra Times

Hvis Times så dig kendt ud, skyldes det, at det har været den standardskrifttype, der blev brugt til gamle avistryk.

Tider betragtes som den mest traditionelle skrifttype der findes og bruges sjældent uden for tryk og aviser.

5. Trebuchet MS

trebuchet-msEksempel på Trebuchet MS-fontfamilie

Trebuchet MS blev oprindeligt designet af Microsoft i 1990’erne inspireret af gamle middelalderlige typografier.

Det blev fremtrædende brugt som hovedskrifttype til Windows XP og som body copy-skrifttyper på nettet i et stykke tid.

6. Verdana

VerdanaEksempel på Verdana-fontfamilie

Verdana er et af de sikreste valg for en webtype, og bruger enkle seriflinjer og super store bogstaver til dets design.

Det langstrakte udseende på skrifttyperne gør det til en af ​​de nemmeste skrifttyper at læse på nettet og er ofte den valgte skrifttype for mange bloggere.

7. Arial Black

arial-sortEksempel på Arial Black-fontfamilie

Hvis du elskede Arial-skrifttypen, men ville have noget dristigere og større, kan du ikke gå galt med Arial Black. Skrifttypen skete, da folk ville bruge en Helvetica-stil fed skrift, men ikke ønskede at betale for sin licens.

8. Kurer

kurerEksempel på Courier-fontfamilie

Courier skal være bekendt for alle, da den gamle monospacet font er tilgængelig på næsten alle enheder og operativsystemer som en standby-erstatning for alle “unikke” skrifttyper.

Det er ikke den mest stilfulde skrifttype, men den er meget læselig og rent designet.

9. Courier New

kurer-nytEksempel på Courier Ny fontfamilie

Ligesom Times havde Courier også en redesign, der moderniserede sin klassiske stil.

Courier New betragtes som en enkelt skrifttype og findes også på de fleste enheder og operativsystemer.

10. Georgien

GeorgienEksempel på font-familie i Georgia

Mens Verdana generelt er det sikre valg for de fleste websteder, hvis du ville have en skrifttype, der har lidt større bogstaver med samme skriftstørrelse, passer Georgia til regningen.

Skønt det skal bemærkes, fungerer skrifttypen ved bestemte lejligheder og fungerer ikke godt med andre serif-skrifttyper (de ser minusule ud ved Times New Roman).

Absolut Brug ikke: Comic Sans MS

Jo, det ser sjovt og noget finurligt ud, men brug absolut ikke Comic Sans MS, hvis du vil have dit websted taget alvorligt.

tegneserieEksempel på Comic Sans MS-font

Sans-serif-skrifttypen er en afslappet optagelse af bogstaverne i tegneserien og bruges generelt til uformelle dokumenter og børns materialer. Brug ikke Comic Sans MS, medmindre du skriver til en børnebog eller en tegneserie!

Pak ind

Formålet med websikre skrifttyper er at sikre, at hvad du designet på dit websted, vises nøjagtigt som det var beregnet på andre enheder og platforme. Selvom nogle skrifttyper muligvis ikke fungerer, er der en række gode designs, der vil få skrifttyperne på dit websted til at se godt ud.

Bare lov mig, at du ikke bruger Comic Sans MS under nogen omstændigheder.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map