Веебли Ревиев

Веебли Ратингс & Преглед прегледа


Име: Веебли

Опис: Веебли омогућава корисницима да лако и брзо израде веб странице као услугу и укључује у посао веб хостинг. Ако желите једноставну страницу, доступна је и бесплатно.

Оперативни систем: Интернет базиран

Категорија апликације: Буилдер веб локација, Буилдер интернетске трговине, е-цоммерце решење

 • Лакоћа коришћења

 • Предлошци & Дизајни

 • Функције & Флексибилност

 • Вредност за новац

 • Подршка муштеријама

Све у свему

4.6

Резиме

Веебли је градитељ веб страница, што значи да нуди алате потребне за људе да брзо развијају сопствене веб странице и са мање напора него кодирају један од нуле. Такође је прилично комплетан, што значи да се не завршава тек у фази изградње – већ помаже на путу да имате додатне алате за СЕО, резервне копије и слично.

Сазнајте више

 • Веебли планови и цене
 • Дизајн помоћу Веебли-а (Веебли теме)
 • Веебли ФАК
 • Пресуда: Ако бисте користили Веебли за прављење веб странице?

Прос

 • Добра комбинација шаблона
 • Једноставан за употребу уређивача страница
 • Веебли Апп Центер
 • Аналитика вам помаже да надгледате своју веб локацију
 • Уграђени СЕО алат
 • Изврсно за е-трговину

Цонс

 • Блогери би се могли устрашити
 • Помоћ може бити скупа
 • Није највећи резервни систем
 • Проблеми са сликама и уређивањем фотографија
 • Пробајте Веебли бесплатно
 • Погледајте предлошке Веебли

{
"@контекст": "хттп://сцхема.орг",
"@тип": "Преглед",
"итемРевиевед": {
"@тип": "Софтверска апликација",
"име": "Веебли",
"Опис": "Веебли омогућава корисницима да лако и брзо израде веб странице као услугу и укључује у посао веб хостинг. Ако желите једноставну страницу, доступна је и бесплатно.",
"слика": "//буилдтхис-22а6.ккцдн.цом/вп-цонтент/уплоадс/веебли-ревиев-хоме.јпг",
"Оперативни систем": "Интернет базиран",
"апплицатионЦатегори": "Буилдер веб локација, Буилдер интернетске трговине, е-цоммерце решење"
},
"ревиевЦатинг": {
"@тип": "Оцена",
"оценаВалуе": 4.5999999999999996447286321199499070644378662109375,
"бестЦатинг": 5,
"најгоре оцењивање": 0
},
"аутор": {
"@тип": "Особа",
"име": "Јасон Цхов"
},
"ревиевБоди": "

Веебли је градитељ веб страница, што значи да нуди алате потребне за људе да брзо развијају сопствене веб странице и са мање напора него кодирају један од нуле. Такође је прилично комплетан, што значи да се не завршава тек у фази изградње – већ помаже на путу да имате додатне алате за СЕО, резервне копије и слично.

\ р \ н

Сазнајте више

\ р \ н

  \ р \ н
 • Веебли планови и цене
 • \ р \ н

 • Дизајн помоћу Веебли-а (Веебли теме)
 • \ р \ н

 • Веебли ФАК
 • \ р \ н

 • Пресуда: Ако бисте користили Веебли за прављење веб странице?
 • \ р \ н

"
}

Преглед: шта је Веебли?

Како функционише Веебли?

Веебли покреће више од 40 милиона веб локација. То је еквивалентно 2% свих веб локација које су тренутно активне. Изврсно изгледа када га упоредите са огромном доступношћу програмера веб локација. Основан је на уверењу да „свако треба да има алате за преношење свог посла од идеје до покретања до раста“.

Веебли функционише тако што корисницима нуди врло визуелно сучеље које могу користити за прављење њихових веб локација и уопште не захтева знање кодирања. Све што требате је да повучете и испустите ствари, промените величину ствари мишем и додате или измените текст и слике.

Примери веб локација изграђених помоћу Веебли-а

Неке сјајне веб локације са Вееблиом-

Пример 1Пример бр. 1: Лео Едвардс Пхотограпхи користи Веебли за приказ запањујућих слика богатих изгледима

Пример 2Пример бр. 2: Тхе Бок Брос је интернет продавница која нуди ручне израде по мери.

Пример 3Пример бр. 3: Тампа Баи Китцхен је мала олд-сцхоол, али добар пример основне странице која све ради

Примјер 4Пример бр. 4: Ракуел Орозцо је још један добар пример интернетског модног бутика

Пример 5Пример бр. 5: Лопта вискија користи нетипични изглед менија да би направио разлику

Да бисте видели више, погледајте овај преглед прелепих веб локација Веебли.

Прос: Шта ми се свиђа код Веебли-а

1- Добра комбинација шаблона

Некада давно, Веебли је слиједио пут који је прошао већина градитеља веб страница и то је био да се корисницима понуди тона шаблона за избор. Данас су некако успели да то оптимизују иако је број смањен на неколико десетина шаблона.

Осјећам се као да је то мач с двије оштрице, јер би неки људи једноставно жељели провести вријеме прегледавајући шаблоне различитих дизајна, али и конфигурације. Међутим, на личнијој основи осећам се као да је у складу са основном мисијом Веебле-а – да помогнем у лаганом и брзом развоју места.

Док сам прегледавао њихову базу података (Веебли их назива Теме), приметио сам да они нуде ширење које, иако спартан, покрива већину категорија које би људима требале за основне веб локације. То значи да је све тамо али је усмерено на спречавање корисника да троше време и претражују на стотине шаблона како би пронашли оног “савршеног”.

Велике темеВеебли теме за различите типове веб локација.

Пре много месеци, Веебли има тону шаблона за избор, али из неког разлога су је смањили на 50-так одступљивих. Бит ћу искрен овде и рећи да сам мало на огради у вези са целим бројем шаблона.

Такође подстиче кориснике да буду мало креативнији у сопственом дизајну, тако да све у свему, сматрам да је то за њих победа.

2- Једноставан за употребу уређивача страница

Програм за прављење и пуштање је језгро Веебли система и оно је што помаже корисницима да брзо направе веб локације. Помоћу манипулација неким визуелним елементима корисници могу саставити своју веб локацију у интерфејсу „оно што видите је оно што добијете“.

Срж овога је двострук. Прво – захтева нула знања кодирања. Да, потпуно нула. Чак и ако не можете да кажете ХТМЛ од ПХП-а можете да направите комплетну и функционалну веб страницу која има потенцијал да буде тако моћна као и било која друга (скоро).

Други део је да систем омогућава брзи развој локације. Замислите то као модерну градњу где извођачи радова користе монтажне делове уместо да граде све на месту. Тоном смањује брзину развоја!

Користећи њихове програмере и предлошке, лично сам изградио функционалну веб страницу са прилагодбама за мање од неколико сати! Наравно, ово се односи само ако се не препустите да вас омета све што Веебли има.

Веебли ЕдиторВеебли демо: Да бисте додали садржај на вашу веб локацију, користите алатку за прављење драг-пада.

Веебли ЕдиторВеебли демо: Да бисте додали страницу на своју веб локацију.

Веебли ЕдиторВеебли демо: Прегледајте своју веб локацију у мобилној верзији.

3- Веебли Апп Центер

За оне који се баве основним искуством у изградњи веб страница, ту долази и Веебли Апп Центер. Сучеље за повлачење и испуштање омогућава употребу основних елемената веб локације, али центар апликација је тамо где тражите снажније алате.

Веебли овде има више од 270 апликација које су комбинација бесплатне за употребу и плаћене. Овде можете лако додати и омогућити ствари попут е-трговине, маркетинга или функција друштвених медија. Опет, не захтевају знање кодирања, мада неки могу захтевати разумевање основних концепата као што су маркетинг путем е-поште и слично.

Веебли Апп Центер

Апликације како би ваше веб локације Веебли учинили моћнијима (погледајте све апликације доступне овде).

4- Аналитика вам помаже да надгледате своју веб локацију

Једном када се веб локација покрене, власници сајтова то могу пратите како ради њихова веб локација да би пратили и разумели понашање посетилаца. Веебли вам омогућава да прегледате неке основне метрике попут страница које посећују посетиоци, колико прегледа добијате, шта људи претражују на вашој веб локацији или чак који спољни извори упућују посетиоце на вашу веб локацију.

Тачно колики ниво приступа аналитикама добијате зависи од вашег рачуна Веебли. Само бесплатни налози могу да прегледају приказе страница и јединствене посетиоце тако да ћете можда требати „платити за играње“ као што би неки могли рећи. Ипак, одлично је знати да функција постоји.

Можете пратити посетиоце и разумети вашу пословну успешност користећи Веебли Статистицс.

5- Уграђени СЕО алат

Оптимизација претраживача изузетно је велико поглавље у књизи развоја и управљања веб локацијама. Иако би неки могли да се ругају основним функцијама које Веебли има за СЕО, опет вас позивам да размислите чему је Веебли намењен – брз и лак развој сајта.

Као такав, у овом Веебли прегледу, установио сам да су ограничене СЕО опције боље за основне веб локације и шта Веебли то већ покрива. Омогућују унос наслова и описа страница, кода заглавља и подножја, контролу индексирања претраживача и преусмјеравања.

Веебли СЕОВеебли покрива основне СЕО функције у својој језгри. Можете прилагодити прилагођавање наслова странице, креирати и уређивати ситемап, преусмеравати страницу помоћу .хтаццесс и мењати шему производа на надзорној табли > Подешавање > СЕО.

6- Одлично за е-трговину

Једна категорија веб локација која је популарна с обзиром на популарност куповине на мрежи је веб локација е-трговине. Веебли је једноставно одличан за ово и има све што је потребно да бисте сами успоставили интернет трговину.

Постоји чак и систем за додавање и одржавање базе података производа, употпуњених сликама и категоријама. Њихов сегмент е-трговине се такође испоручује у обрасцу који утиче на начин на који приказујете производе. Постоје чак и шаблони разлике за различите врсте робе; на пример, за управљање одвајањем дигиталног од физичког роба и услуга.

Значајке и шаблоне онлине продавницеКонфигурисање ваше Веебли интернет продавнице – тј. додајте купоне, управљајте производима и подесите гатеваи за плаћање на Дасхбоард-у > Сторе.

Додавање производа у вашу интернет продавницу у Вееблиу.

Чак помаже корисницима да управљају плаћањима и омогућава вам да купцима допустите да плаћају на различите начине као што су кредитне картице и ПаиПал. У овом подручју постоји много опција и све што не можете да пронађете у главном подручју плаћања Веебли-а можете пронаћи у центру за апликације.

Такође вам може помоћи и на друге начине е-трговине, као што су:

 • Купон: понудите кодове купона да бисте сезонски привукли више продаје.
 • Поклон картица: Пошаљите купцима изненађење поклон картице путем е-маила.
 • Достава: Подесите правила и цене испоруке за различите врсте поруџбина.
 • Порез: поставите порезе за сваку државу и државу у коју испоручујете производе.

Против: Оно што ми се не свиђа

1- Блогери могу да се стиде

Немојте ме криво схватити, није као да не можете блогати с Веебли веб локације. Међутим, за некога попут мене који је веома упознат са системом управљања садржајем ВордПресс-а, Веебли озбиљно недостаје у овој области.

Ипак, користећи алатку за блог Веебли толико се осећам као да користим врло примитивну верзију програма за обраду текста, да се осећа тако … досадно. Врло је мало тога посвећено садржају и тамо омогућава проширену функционалност.

Читаво искуство блогирања на овој платформи изгледало је чудно и чинило се као тежак покушај да се понуди нешто што стварно нису желели да ураде. Ваши формати су углавном фиксни, а вама је дозвољено да направите наслов и копирате садржај, то је све у вези с тим.

С обзиром на огроман број блогова који данас излазе, био сам помало изненађен што Веебли није изгледао више вољан да такво тржиште искористи. Можда није хтео да улази у директну конкуренцију ВордПресс.цом-у.

2- Помоћ може бити скупа

Корисничка подршка може бити скупа за компаније – ја разумем ово. Ипак, истовремено, лоша корисничка подршка може да створи или поквари компанију. Стога сам помало знатижељан како се Веебли одлучио на врло јасан, сложени план корисничке подршке.

Колико помоћи добијате од Вееблиа, зависи од плана на којем сте. Наравно, основе су ту за свакога (нпр. База знања, факс, па чак и неки видео туторијали), али ако нисте на нечем другом осим бесплатном или почетном плану, нећете имати приступ њиховој телефонској подршци или приоритетној подршци..

Они имају форум заједнице али кад сам завирио унутра, изгледало је помало… голо.

3- Не највећи систем резервних копија

Значајке сигурносних копија

Ово је нешто због чега сам био луд – лош резервни систем који нуди Веебли. Резервне копије су нешто што је критично за готово све што је повезано са техником. На локалном рачунару, веб локацији или било чему другом, увек вам требају резервне копије. Осим ако немате ништа против губитка безброј сати свог рада ако нешто пође по злу.

Систему резервних копија Веебли треба мало навигације да бисте дошли до њега, али најсмешнија ствар од свега је та што чак и ако сте направили сигурносну копију веб локације, Веебли не дозвољава да увозите резервну датотеку назад у њен сопствени систем!

С обзиром на то, нисам сигуран зашто они уопште дозвољавају израду резервних копија.

4- Проблеми са уређивањем слика и фотографија

За све градитеље сајта све могућности за уређивање слика које нуди Веебли у најбољем су случају једноставне. У ствари, могли бисте и боље да користите Мицрософт Паинт (ако сте у систему Виндовс). У самом Вееблиу све што можете је да зумирате, замаглите, потамните или примените филтер у боји.

Веебли Планс & Цене

Веебли Планс
бесплатно
Про
Посао
Годишња цена0,00 УСД / месец$ 12,00 / месечно$ 25,00 / месечно
Складиштење диска500 МБНеограниченоНеограничено
ССЛ Безбедностдадада
Повежите ДоменНедада
Бесплатни доменНедада
Накнаде за трансакције3%0%
Додајте производе25 производаНеограничено
Погодан за…Флиер ВебситеМала предузећа / Интернет продавницаСве и још много тога

Веебли прице имају 5 различитих планова – Фрее, Стартер, Про, Бусинесс и Перформанце. Веебли бесплатни план долази са складиштем у вредности од 500 МБ, Веебли огласима и веб адресом са поддоменом Веебли.цом. Главна упозорења су да не можете спроводити активности е-трговине на бесплатном плану.

Међутим, са Вееблиом можете учинити више ако се одлучите за надоградњу на плаћене планове.

Веебли Темплатес & Дизајни

Веебли нуди 50+ предложака веб локација у свом спремишту. Изгледају чисте, прилагодљиве и категорисане под различитим етикетама – као што су интернетска продавница, лично, блог, посао итд.

Узорци предложака веб локације Веебли

Погледајте све теме Веебли-а & овде су већ изграђени дизајни.

Веебли предлошкеПредложени предлози: ЦВ / лична веб локација

Веебли предлошкеПредложени предлози: Компанијска страница на целој страници

Веебли предлошкеПредложени предлози: Пословни портфељ

Веебли предлошкеПредложени предлози: Једноставан портфолио / галерија фотографија

Више о Вееблиу (ФАК)

Је Веебли слободан за употребу?

Да, Веебли је бесплатан за употребу. Можете се пријавити за Веебли бесплатно. Али, да бисте у потпуности искористили све функције као што су детаљнија аналитика и тако даље, мораћете да се пријавите за једну од Веебли плаћених верзија. Међутим, Веебли бесплатна верзија довољно је добра за прављење фантастичних веб локација.

Ево како да креирате своју прву веб локацију помоћу Веебли-а.

Колико кошта употреба Веебли-а?

Велике цене варирају у зависности од тога шта желите да радите и колико функционалности требате. План за унос почиње од 5 УСД месечно који вам омогућава повезивање домена са веб страницом. Про план кошта 12 УСД месечно када се огласи уклањају и укључују напредне статистике веб локација. Ако желите да поставите своју интернет продавницу, можете да изаберете Бизнис план, који кошта 25 УСД месечно или Бусинесс Плус план, а кошта 38 УСД месечно. Све у свему, Веебли је једна од услуга са најнижим ценама.

Како да направим бесплатни Веебли налог?

1. Идите на веб локацију Веебли на „ввв.веебли.цом“ > 2. Пријавите се за Веебли рачун > 3. Изаберите тему за своју веб локацију > 4. Изаберите име домена за своју веб локацију > 5. Дизајнирајте и уредите своју веб локацију > 6. Кликните на „Објави“ када сте задовољни својом веб страницом. Кликните овде за почетак.

Није Веебли домен бесплатан?

Веебли нуди потпуно бесплатне поддомене. Бесплатни поддомен форматира се као иоурвебсите.веебли.цом. Ако не планирате да купите домен за своју веб локацију, можете да користите бесплатни поддомен који нуди Веебли. У супротном, можете добити бесплатно име домена на годину дана и обновити га на 19,95 УСД годишње ако надоградите на плаћене планове.

Да ли Веебли нуди бесплатан ССЛ?

Сви Веебли планови долазе са бесплатним ССЛ-ом. Можете да имплементирате ССЛ на све своје веб локације Веебли без плаћања омогућавањем на картици за подешавање. Као и други произвођачи веб локација, Веебли не подржава независне добављаче ССЛ сертификата.

Могу ли да подесим своју интернет продавницу са Веебли-ом?

Да, Веебли је један од најбољих произвођача интернет продавница за нове људе. Има широке функције е-трговине од предложака продавница до изгледа презентације производа и управљања, има све што је потребно, укључујући и приступник за плаћања за покретање интернетске продавнице.

Добре опције за Веебли укључују Схопифи и БигЦоммерце.

Да ли Веебли наплаћује накнаду за трансакцију?

Веебли вам не наплаћује трансакцијску накнаду ако сте на Бизнис плану. Веебли наплаћује само 3% накнаде за трансакције ако продајете на Цоннецт и Про плановима. Међутим, Веебли ће наплатити свим корисницима 2,9% + 0,30 УСД за накнаду за трансакцију пролаза. Пружаоци плаћања који су интегрисани у Веебли су Стрипе, ПаиПал и Скуаре.

Могу ли да користим сопствену домену са Веебли-ом?

Да, можете користити свој домен са Веебли-ом. Да бисте повезали постојеће име домена у Веебли, можете да пренесете име домене у Веебли или ажурирате ДНС записе вашег домена.

Могу ли продати ствари на Вееблиу?

Да, на вашој веб локацији Веебли можете продавати свакакве ствари. На примјер, физички производи за које је потребна испорука или чак и дигитални производи који се могу преузети, попут е-књига и пјесама.

Је ли добро за блогање?

Иако је Веебли можда користан и чак моћан алат за прављење веб локација, мало му недостаје када је у питању алат за блогање. Можете блогирати, али овде су ваше могућности ограничене него у поређењу са наменским системом за управљање садржајем попут ВордПресс-а.

Могу ли да поставим форум или систем чланства са Веебли-ом?

Да. Веебли нуди чланство у форуму и омогућава до 100 чланова за Про план и неограничене чланове за пословни план.

Упоредите Веебли са Вик-ом и ВордПресс.цом-ом

Вик
Веебли
ВордПресс.цом

Бесплатни пландадада
Најнижи плаћени план4,50 УСД / месец$ 12,00 / месечно$ 5 / месечно
Складишни просторОд 500МБОд 500МБОд 3 ГБ
ПротокОд 1ГБНеограниченоНеизмерено
Бесплатни доменЦомбо план и гореДа, осим бесплатних плановаЛични план и горе
Додаци / додаци на сајту250+320+50.000+
Подршка муштеријамаТелефон и е-пошта за плаћене плановеТелефонска подршка само за планове високог нивоаПодршка путем е-поште и разговора уживо за плаћене планове
Спремна за Интернет продавницу?Само на плановима највишег нивоаСамо на плановима највишег нивоаДодатак зависи
Подцаст спреман?даНеДодатак зависи
Форум је спреман?даУз помоћ треће странеДодатак зависи
Бесплатни ССЛдадада
Гатеваи плаћањаСтрипе, ПаиПал, Скуаре, 2ЦО и још много тогаСтрипе, ПаиПал, Скуаре, 2ЦО и још много тогаСамо ПаиПал
Може да продаје дигиталне производеСамо пословни пландаДодатак зависи
Вишејезична подршкадаЗависи од апликациједа
НапоменеВик је моћан и једноставан за употребу, али држи кориснике близу, не дозвољавајући извоз са сајтаВеебли је мало више скочен према веб локацијама еЦоммерце и има ограниченији избор предложакаУ целини, ВордПресс је неизмерно моћан и популаран, али да бисте га у потпуности искористили постоји крива учења.
ПосетитеВик.цомВеебли.цомВордПресс.цом

Веебли Ревиев: Наша пресуда

Иако има своје предности и недостатке, осјећам да је Веебли успјех и да ће успјети готово свима. Основе су све ту и сигурно је моћан алат за израду почетника еЦоммерце веб страница.

Примарне карактеристике су довољно једноставне за употребу готово свима, чак и узимајући у обзир мало времена потребно за упознавање. У исто време, центар за апликације пружа напредније коришћене алате који су им потребни да своје веб локације учине моћнијим.

Најбоље од свега, можете почети са бесплатним планом да видите да ли вам одговара и ако јесте, онда можете да одаберете плаћени план.

Да почне

Започните са градитељем веб локације Веебли1. корак – Регистрација помоћу Фацебоока, Гооглеа или налога е-поште.

Изаберите врсту веб странице коју желите да изградите са Веебли-ом2. корак – Изаберите да ли вам треба интернетска продавница (то можете променити касније у Подешавању).

* Превод: ЕН ИД

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map