Упоређивање БлуеХост-а и ГоДадди-а 2020: Сиде-би-Сиде-Ревиев

0

Са мноштвом компанија из индустрије веб хостинга веома је тешко одабрати најбољу. И БлуеХост и ГоДадди су добро позната имена. БлуеХост је познат због својих хостинг услуга, док је ГоДадди име добио превасходно због регистрације домена и након тога почињу са хостинг услугама.


Обоје имају за циљ да обезбеде хостинг по ниским ценама. Обоје имају много срећних купаца. Дакле, за решавање ове мистерије ко је најбољи, ми то радимо Упоређивање БлуеХост-а и Годадди-а. Надамо се да ће вам ово поређење увелико помоћи да одаберете који је за вас бољи.

ГоДадди вс БлуеХост Брзи резиме

БлуеХост је један од најбољих ВордПресс хостинг провајдера и нуди бесплатно име домена у трајању од једне године када купите хостинг план. Ако ћете користити ВордПресс ЦМС, одабира БХ била би сјајна опција.

ГоДадди је најјефтинији регистратор домена и можете да уграбите ваш домен само 0,99 УСД за прву годину. Али не препоручујемо употребу хостинга од њих. Њихови планови су мало скупљи од БлуеХоста.

Преглед БлуеХост вс ГоДадди 2020 (упоредна упоредба)

Уптиме

Уптиме је период током којег се ваша веб локација користи путем интернета и људи могу приступити вашој веб локацији или купити ваше производе. Дакле, то значи да ће прекомерни застоји утицати на ваше пословање и репутацију. БлуеХост не нуди никакву гаранцију за продужење рада, док ГоДадди нуди 99,9% гаранције.

Али само пружање гаранције није довољно, погледајте доњу статистику.

Током периода тестирања установили смо да је у већем делу месеца БлуеХост сервери Уптиме износио 99,99%, а у неким месецима чак 100%. Док се ГоДадди не фокусира на продужење рада својих сервера и зато се суочавамо са минимално 99,85% и максимално 99,99%. Такође, успевају да испоруче 100% два месеца заредом.

У личном искуству, установили смо да је Блуехост бољи од ГоДадди-а у погледу стабилности сервера.

Победник: БлуеХост

  • Можда бисте желели да прочитате: Алтернатива за Пингдом и сличне алате

Брзина / Вријеме учитавања

Вријеме учитавања веб страница је вријеме потребно за потпуно учитавање странице. Ако се вашој страници треба дуже од 3 секунде, корисници ће се фрустрирати и на крају напустити вашу страницу. Такође су спори веб сајтови узрок ниског ранга у претраживачима. Али према нашим тестовима, користећи Пингдом и ГТМетрик алат, БлуеХост делује боље него ГоДадди.

Просјечно вријеме учитавања БлуеХост-ове веб локације је испод 796мс, док ГоДадди треба готово 3,54 сек за учитавање странице. Овде имајте на уму да инсталирамо ВордПресс на обе и да не инсталирамо ниједан додатак. Изузетно нисмо доживели велико време учитавања странице с ГоДадди-ом, а на БББ-у постоје и мноштво притужби купаца на њихове уптиме и ниско-брзе сервере..

Други начин да се смањи време учитавања странице је ЦлоудФларе, који је направио кеш статичких садржаја ваше веб странице тако да ће бити доступан за следећи пут. БлуеХост укључује уграђену опцију ЦлоудФларе на свом панелу и морате само да притиснете неколико кликова да бисте је активирали, али ГоДадди не укључује тако корисну опцију, што значи да ако желите да је омогућите онда то урадите ручно.

Победник: БлуеХост

Подршка муштеријама

Без обзира да ли сте стручњак, не можете рећи да можете решити све проблеме. Технологија се мења из дана у дан, а нова питања у стварном времену се јављају у било које време. Дакле, требаће вам стручан и добро упућен тим за подршку да бисте се носили са озбиљним питањима. Обе компаније пружају услуге подршке 24 сата дневно и 7 сати путем телефона и карата.

Али БлуеХост такође пружа тренутну помоћ путем Ливе Цхат-а уз помоћ кога можете затражити помоћ било кад 24/7/365. Према нашем искуству, њихов тим за подршку је прилично брз, пристојан и реагује у року од неколико минута. С друге стране, Годадди није понудио опцију за чет 24 часа уживо. Такође, ГоДадди има тона притужби када је у питању техничка подршка

Понекад због неких проблема компанија није у могућности да вам помогне на лицу места, али решење желите одмах. База знања је место на коме је компанија прикупљала податке о свим темама и питањима.

Оба пружаоца услуга одржала су мноштво смерница. Зато у то време уместо да чекате посетите центар за помоћ компаније, који се одржава на њиховом званичном сајту. Тамо можете потражити питања и решења. Штавише, обојица нуде и форум у заједници на којем можете постављати своје проблеме.

Победник: БлуеХост (Ливе Цхат 24/7)

Упоређивање значајки хостинга БлуеХост и ГоДадди

У овом БлуеХост вс ГоДадди поређењу, карактеристике за продужење времена, цене и корисничку подршку су једна од неопходних функција, али ове нису довољне. Морамо да упоредимо све истакнуте карактеристике које су основни захтеви сваког блога и веб странице.

Проток

Једноставним речима, пропусност је количина саобраћаја коју веб локација може да обради. Обоје нуде неограничену пропусност у свим својим плановима.

Победник: Кравата

Веб Спаце

Вебспаце је место где чувате све датотеке, слике, видео записе и текстуални садржај веб локација. ГоДадди нуди 100 ГБ простора за складиштење на свом економском плану (врло основни план), док БлуеХост нуди 50 ГБ (више него довољно, обично веб локације не узимају толико).

Победник: ГоДадди

Веб локација, домени и поддомене

И БлуеХост и ГоДадди нуде своје веб странице и 25 поддомена на својим основним плановима. Штавише, обе компаније нуде вам једно бесплатно име домена у време када се пријављујете за хостинг план.

Победник: Кравата

Резервна копија

Израда резервних копија је баш као што штеди живот ваше веб локације. Када сте забрљали са своје веб странице због неких додатака или било каквих измена, шта онда радите? Ево кратког, једноставног и сигурног начина за враћање сигурносних копија датотека.

БлуеХост укључује бесплатну сигурносну копију, која аутоматски ради недељне резервне копије, док ГоДадди наплаћује 1,99 долара месечно. за резервне копије & вратити.

Победник: БлуеХост

ЦМС инсталације

Инсталација ЦМС-а никада није једноставна као и раније, програмери то олакшавају посебно за новорођенче који немају или су врло ограничене вештине. Сада помоћу инсталатора за један клик, можете инсталирати пуно апликација у било којем тренутку.

Ако желите да инсталирате ВордПресс, који је најпопуларнији и водећи ЦМС, тада постоји посебна опција „ВордПресс“ у Цпанелу. Потребно је само неколико кликова и завршити.

Победник: Кравата

Маркетинг понуде

Како људи упознају ваш посао? Одговор је „Реклама“. Морате да рекламирате свој блог и веб страницу, тј. Да освестите своје постојање. Али реклама није бесплатна, на њу морате потрошити згодан новац.

Блуехост у свом „Басиц“ плану не нуди рекламни кредит. Али ако планирате да купите “Плус” или “Приме” план, онда је добра вест да нуде бесплатан кредит за рекламе у износу од 200 УСД заједно са хостингом. Али ГоДадди такву понуду не укључује у ниједан од својих планова.

Победник: БлуеХост

Политика поврата новца

То је временски период током којег можете поднијети захтјев за поврат средстава. То се догађа када нисте били задовољни услугама компаније и желите свој новац назад.

БлуеХост нуди 30 дана гаранције поврата новца. Али након 30 дана и даље имате шансу да добијете поврат новца.

С друге стране, ГоДадди нуди само 30 дана да затражи поврат новца. А ако сте купили месечни план (мање од годину дана), добијате само 48 сати за захтев за повраћајем новца.

Победник: БлуеХост

Прегледи ГоДадди и БлуеХост хостинг планова

БлуеХост хостинг планови најновији

БлуеХост има три плана; основни, плус и основни. Изгледа да је основни план мало ограничен, јер можете угостити само једну веб страницу, али овај план је најбољи хостинг за мала предузећа / богове. Можете угостити неограничене домене ако купите плус или приме план.

најновији хостинг пакети годадди

ГоДадди такође нуди три плана и то: Ецономи, Делуке и Ултимате. ГоДадди нуди 50 ГБ више простора за складиштење у свом економском плану. Када су у питању цене, редовни трошкови планова су потпуно исти. Али ГоДадди нуди веће попусте на своје веће планове (Делуке & Крајњи).

Победник: ГоДадди

Вредност новца

Да ли ове обје компаније цијене вашу потрошњу и нуде ли довољно?

Ако узмемо ГоДадди, њихови планови много су слични БлуеХост-у по регуларним ценама, док обојица често нуде велике попусте.

БлуеХост Плус план укључује неограничене карактеристике са ознаком. С друге стране, ГоДадди (Делуке план) такође укључује неограничене функције, али не нуди бесплатне резервне копије & вратити.

Штавише, ГоДадди не нуди уграђену опцију ЦлоудФларе и намеће ограничење за чување база података.

А ако упоредимо цене планова, тада је ГоДадди прилично скуп након додавања трошкова резервне копије & опција за враћање.

Победник: БлуеХост

Корисничка контролна табла

Када завршите процес пријаве, добијате контролни панел за управљање веб локацијама. Кроз цПанел корисници могу контролисати инсталацију ЦМС-а, успостављати домене, креирати базе података, управљање е-поштом и многе друге функције.

Тренутно обојица пружају цПанел прилагођен корисницима који је чест у индустрији. Али БлуеХост је унео неколико измена и полирао панел као што су нова икона и шеме боја итд.

Дакле, ако нисте сигурни да ћете се одлучити за БлуеХост вс ГоДадди на основу видљивости, употребљивости и поузданости панела; онда не брините да су обоје готово исти.

Победник: Кравата

Вебсите Буилдер

Вебмастер може да изгради сопствене прилагођене дизајне са градитељима веб локација. Али време је нестало када су вам потребне посебне вештине програмирања да бисте направили сајт. Сада, уз помоћ Драг анд Дроп градитеља, свако може да изгради сопствени дизајн.

БлуеХост у своје хостовне планове укључује стручњака за израду бесплатних веб страница „Веебли“. Једноставно се пријавите на цПанел, овде видите Веебли, само кликните на њу и започните изградњу са тонама бесплатних шаблона.

Бесплатна верзија укључује и основну СЕО подршку која помаже у спречавању анти-СЕО фактора. Будући да је то бесплатна верзија, због чега има ограничене функције попут ограниченог броја страница и одсуства опције „увоз тема“.

Навигација са панелима БлуеХост са навигацијом

Ако говоримо о ГоДадди-у, они нуде бесплатну пробну верзију за први месец, а након тога морате платити 5,99 долара месечно или 71,88 долара годишње. Можете да креирате неограничене странице и прилагодите доступне теме. Ево неких образаца

ГоДадди теме

Али ствар је у томе што постоје многи градитељи сајтова бољи од ГоДадди-ја. Дакле, ако ћете трошити свој новац, зашто не бисте трошили и на њих. Иако БлуеХост нуди ограничене програмере, али то је добра услуга.

Победник: БлуеХост

Остале заједничке карактеристике

Сада ћемо разговарати о неким заједничким карактеристикама које су такође важне заједно са свим горе наведеним карактеристикама. Ове карактеристике су развијене ради једноставности корисника.

Пре куповине било ког хостинга, проверите да ли компанија нуди ове функције. Попут инсталационог програма са једним кликом, верзије пхп-а, пхпМиАдмин-а, управитеља датотека, ФТП приступа, прослеђивања е-поште, налога е-поште итд..

Обе компаније које нуде пакете укључују све ове функције тако да корисници могу брзо обављати операције и без икаквог претходног знања.

Компанија специјалност

Под овим описујемо посебну технологију коју нуди компанија која има утицаја на квалитет хостинга. Многе компаније нуде сопствене технологије да би добиле предност над конкуренцијом попут СитеГроунд-а.

  • Ево шта је Гроунд Сите специјално

Дакле, у БлуеХост-у против ГоДадди-а упоређивати ко је добио специјалну технологију? ГоДадди не нуди никакву посебну сопствену израђену технологију која би побољшала перформансе сервера и на крају поуздане услуге. Ово такође показује да се компанија углавном фокусира на посао регистрације домена и занемарује хостинг.

Док с друге стране, БлуеХост сервери опремљени су неким сјајним технологијама попут заштите ресурса. Заштита ресурса помаже у заштити права сваког корисника и изолирању тих веб локација на истом послужитељу који имају вртове промета. Такође, подржавају скалабилност у случају када желите да пређете на ВПС или наменске планове.

Дакле, у ово доба такмичења ако ГоДадди жели да се такмичи онда би требало да уведе неку властиту креирану технологију да би добио конкурентски значај.

Победник: БлуеХост

Последње мисли

На основу горе наведеног гласања БлуеХост вс ГоДадди, БлуеХост је добио више гласова од ГоДадди. Према нашем искуству, ми препоручујемо БлуеХост јер нуде добру услугу и услуге подршке, што је основни захтев било које пословне веб странице или блога.

Штавише, наведени су на првом месту на званичној страници ВордПресс.орг. Тако да у БлуеХост-у против ГоДадди битке сигурно препоручујемо БлуеХост за мале до средње веб странице, а посебно за оне који тек желе да започну. Али ако тражите јефтин домаћин за ВордПресс и имате ограничен буџет, онда искористите план ГоДадди.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map