SiteGround vs BlueHost Review 2020: Yang Mana Satu Web Host yang Pantas dan Boleh Dipercayai?

0

Adakah anda tertanya-tanya untuk memilih mana yang berkaitan dengan SiteGround vs BlueHost?


Sekiranya anda hanya mahu memulakan blog maka rancangan asas penyedia ini sangat sesuai untuk anda tetapi kekeliruannya adalah yang mana satu untuk dipilih. Kedua-duanya terkenal, terkenal dan hadir dalam senarai cadangan WordPress.org.

Kedua-dua syarikat menawarkan pilihan yang boleh diskalakan sehingga jika blog anda berkembang, anda boleh beralih ke rancangan yang bijak dengan mudah.

BlueHost dimiliki oleh EIG yang merupakan kumpulan terbesar dalam web hosting sementara SiteGround bekerja sebagai pemain bebas dan dikendalikan oleh orang yang mahir teknologi.

Kawasan Keistimewaan:

SiteGround: Mereka terkenal dengan infrastruktur canggih, inisiatif keselamatan dan alat buatan sendiri seperti SuperCacher, pelayan kelajuan NGINX, dan sistem sandaran.

Membolehkan anda memilih pusat data di seluruh dunia, Pengasingan Akaun dan pelayan berkemampuan SSD.

BlueHost: Ia dianggap sebagai penyelesaian menarik untuk laman web baru.

Syarikat cenderung menawarkan diskaun yang lebih besar dengan kerap.

Ringkasan Pantas

BlueHost ditubuhkan pada tahun 2003 dan diambil alih oleh EIG pada tahun 2010. Syarikat ini berkembang dengan pesat dan kini mempunyai lebih daripada 2 juta pelanggan. Mereka juga terkenal dengan perkhidmatan dan potongan harga yang pantas yang menjadikannya pilihan yang baik untuk blogger baru.

SiteGround membuat entri pada tahun 2004 dan terkenal dengan infrastruktur dan penjagaan yang luar biasa untuk pelanggan. Mereka menghasilkan pelbagai alat dalaman untuk menjadikan perkhidmatan mereka lebih cepat dan selamat. Kini syarikat itu menawarkan hosting peringkat asas hingga perusahaan dan menghoskan lebih dari 500k domain.

Oleh itu, jika anda keliru dan tidak tahu mana yang membuktikan penyedia hosting terbaik untuk blog anda, maka di sini kami mendedahkan kisah dalamannya dengan membuat perbandingan secara langsung.

Kajian SiteGround dan BlueHost 2020

Teknologi

Mengamalkan teknologi terkini menunjukkan bahawa syarikat lebih komited untuk melayani pelanggan mereka dengan kebolehpercayaan yang lebih besar. Pasukan Pembangun SiteGround sentiasa berusaha untuk menawarkan sesuatu yang unik kepada pelanggan mereka kerana mereka menawarkan SuperCahcer, sistem sandaran sendiri, HTTP / 2, pemantauan proaktif, teknologi pelayan NGNIX dan banyak lagi.

SiteGround meletakkan keselamatan sebagai keutamaan dan sering memperkenalkan patch keselamatan yang berbeza untuk membina firewall yang kukuh. Tidak syak lagi mereka berusaha sedaya upaya untuk memperkenalkan sistem Anti-hack untuk melindungi anda tetapi pengguna juga perlu mengambil langkah berjaga-jaga dari pihak mereka. Di sini baca cara mengamankan Blog WordPress.

Sebaliknya, BlueHost bukan pemain fokus teknologi yang baik. Mereka cenderung lebih fokus pada pemasaran dan bukannya meningkatkan infrastruktur mereka. Sejauh ini mereka tidak memperkenalkan apa-apa jenis alat dalaman dan mempunyai bilangan pusat data yang sangat terhad. Mereka seolah-olah mensasarkan keperluan hosting individu dan perniagaan kecil.

SiteGround dengan bangga mempersembahkan spesifikasi pelayan mereka. Mereka menggunakan CPU V3 Intel Xeon E5-2690. Pelayan ini juga dilengkapi dengan RAM 265GB dan pemacu keadaan pepejal menggunakan RAID 10. Wadah Linux menjadikan pelayan lebih cekap dengan meningkatkan pembacaan & kelajuan menulis dan kuasa CPU 2 kali ganda. Sementara BlueHost tidak mendedahkan spesifikasi pelayannya. Walaupun kita bercakap, mereka enggan mendedahkan maklumat pelayan.

Pemenang: SiteGround

Pemacu SSD

Anda mungkin mendengar tentang Pemacu Keadaan Pepejal. Tidak seperti pemacu berputar, SSD lebih pantas dan cekap dalam menjalankan operasi (membaca dan menulis). Itulah sebabnya banyak syarikat mula menggunakan pelayan berkuasa SSD untuk memberikan prestasi berkelajuan tinggi.

SiteGround adalah salah satu penyedia hosting SSD terbaik. Pemacu keadaan pepejal canggih membantu mereka menyampaikan penyelesaian hosting web yang pantas dan boleh dipercayai daripada host web tradisional.

Sementara BlueHost bergantung pada infrastruktur tradisional mereka dan menyimpan data pada pemacu berputar. Walaupun, mereka beroperasi sebelum SiteGround tetapi masih tidak melakukan perubahan yang diperlukan.

Pemenang: SiteGround

BlueHost

Tapak Tapak

Waktu tamat

Uptime bermaksud apabila laman web anda dapat diakses melalui internet. Adakah anda membayangkan untuk menghoskan laman web anda di pelayan mana-mana penyedia hosting yang tidak berkomitmen untuk memberikan masa maksimum? Sudah tentu tidak. Dan waktu henti bermaksud laman web anda tidak dapat diakses oleh pelawat dalam talian. Oleh itu, ini bermaksud bahawa waktu operasi jauh lebih penting daripada kelajuan laman web dan ini harus menjadi keutamaan anda ketika memilih web hosting.

Bluehost

BlueHost tidak buruk apabila kita membandingkan masa operasi kedua-dua syarikat tetapi seperti yang anda lihat di bawah laman web kami yang dihoskan di pelayan Bluehost baru-baru ini menghadapi waktu henti dan jadi waktu operasi 24 jam terakhir adalah 99.97%. Waktu henti kekal hampir 4 minit yang bermaksud bahawa pelanggan tidak dapat membeli atau melayari laman web anda selama 4 minit tersebut.

Uptimerobot juga memberikan statistik masa tindak balas laman web. Di bawah ini anda dapat melihat bahawa waktu operasi rata-rata cukup rendah yang luar biasa tetapi anda ada lonjakan yang lebih besar yang menunjukkan bahawa pada suatu ketika laman web memerlukan masa hampir 4 hingga 5 saat untuk bertindak balas. Masih hasilnya dapat diterima kerana hanya ada beberapa kali laman web memerlukan sedikit masa untuk memberi respons.

Perincian laporan masa operasi BlueHost

Tapak Tapak

Sebaliknya, laman web ujian kami di SiteGround tidak menghadapi waktu henti. Statistik di bawah menunjukkan bahawa ia dalam talian selama 30 hari terakhir dan tidak ada satu pun gangguan. Pada masa ini, HostingSprout.com juga dihoskan di pelayan SiteGround. Dan kami sangat berpuas hati kerana selama 4 bulan terakhir kami tidak menghadapi downtime yang menunjukkan bahawa mereka cukup konsisten dalam kualiti perkhidmatan.

Sekiranya kita bercakap mengenai masa tindak balas SiteGround dalam tempoh tersebut, maka ia jauh lebih memuaskan daripada Bluehost. Seperti yang anda lihat bahawa laman web ujian kami hanya mengambil masa 282.09 ms untuk mendapat sambutan. Juga, terdapat lonjakan yang lebih kecil dalam grafik berbanding dengan BlueHost dan lonjakan maksimum mendekati hampir 2 saat yang boleh diterima. Oleh itu, ini bermaksud Siteground bukan sahaja menunjukkan prestasi yang luar biasa tetapi juga masa tindak balas yang sangat baik.

statistik masa operasi laman web

Pemenang: SiteGround

BlueHost

Tapak Tapak

Keputusan Ujian Kelajuan

Pertimbangan terpenting seterusnya ketika memilih syarikat hosting WordPress terbaik adalah kepantasan. Walaupun terdapat banyak plugin dan perkhidmatan yang membantu meningkatkan kelajuan laman web seperti W3 Total Cache dan CDN dll. Tetapi kelajuan sangat bergantung pada kualiti pelayan hosting. Dan untuk itu, kami melakukan ujian kepantasan untuk mengukur yang mana penyedia hosting pantas.

Walaupun, kedua-dua penyedia hosting memberikan kelajuan yang cukup pantas tetapi Siteground mendapat kelebihan dalam kelajuan memuatkan laman web. Itulah sebabnya anda harus pergi ke Tapak Tapak apabila cepat. Lebih-lebih lagi, kerana Siteground menawarkan banyak kelebihan teknologi untuk kepantasan seperti SSD, SuperCacher, HTTP / 2, dan NGINX, dan lain-lain, jadi SiteGround juga cenderung lebih konsisten dalam kelajuan.

BlueHost

Ujian Kelajuan Pingdom BlueHost

Tapak Tapak

Ujian Kelajuan Pingdom SiteGround

Pemenang: SiteGround

Ujian LoadImpact

Beban masa menjadi lebih penting kerana ia bukan sahaja mempengaruhi kedudukan anda dalam kedudukan mesin pencari tetapi juga pengalaman pelanggan. A tinjauan diambil oleh Akamai menunjukkan bahawa sebahagian besar pengguna mahu laman web dimuat di bawah 2 saat sementara 40 peratus pengguna tidak menunggu lebih dari 3 saat. Selain itu, mereka juga menyatakan bahawa pelanggan menunjukkan kesetiaan kepada laman web yang mempunyai muatan yang cepat. Jadi, ini bermaksud masa muat adalah salah satu kunci kejayaan.

Uji Beban Impak BlueHost

Apabila kami menghantar pengguna maya di laman web ujian kami yang dihoskan oleh Bluehost, kami gembira dapat melihat hasilnya. Kerana pelayan mereka secara beransur-ansur berkinerja lebih baik kerana terdapat lebih banyak pengguna di laman web ini. Ia hanya memerlukan masa pada permulaan dan kemudian ada juga konsistensi dan waktu tetap di bawah 1 saat dalam kebanyakan masa.

Ujian LoadHmp BH

Ujian LoadImpact SiteGround

Dan jika kita melihat statistik SiteGround tidak ada lonjakan tunggal ketika pelayan mereka memerlukan masa seperti BlueHost mengambil 2 saat pada permulaannya. Masa muat SiteGround tetap di bawah yang kedua walaupun terdapat lebih banyak pengguna maya di laman web ini. Kedua-duanya sangat dekat ketika membandingkan statistik galas beban. Kerana SiteGround memberikan pengalaman yang cukup konsisten dan tidak ada lonjakan sehingga mereka adalah pemenang pusingan ini.

Uji LoadImpact SG Hosting

Pemenang: SiteGround

BlueHost

Tapak Tapak

Perkhidmatan Sokongan

Oleh itu, ada masalah yang timbul di tengah malam anda dan anda tidak mempunyai idea bahawa bagaimana untuk menyelesaikannya? Cara terbaik adalah dengan menghubungi penyedia hosting anda. Kerana mereka lebih baik menangani keadaan. Tetapi bagaimana jika mereka tidak tersedia pada masa itu? Itulah sebabnya sangat mustahak untuk memeriksa apakah ia tersedia 24/7.

Sekiranya kita bercakap mengenai SiteGround mereka pasti tersedia 24/7. Anda memerlukan bantuan untuk membuka sembang langsung, panggilan telefon atau menghantar tiket. Setiap kali memerlukan pertolongan, kami menghubungi mereka melalui sembang langsung dan dalam masa 1 minit seseorang muncul untuk mendapatkan bantuan. Kakitangan berpengetahuan dan respons dengan cepat. Tambahan pula, antara muka sembang mereka kelihatan lembut.

Anda juga mempunyai akses ke tutorial video dan pengetahuan yang penuh dengan panduan dan artikel bermaklumat. Lebih-lebih lagi, untuk kemudahan pengguna, mereka mengkategorikan tutorial sebagai WordPress, Joomla, Drupal, dan Magento dll..

BlueHost juga terkenal dengan perkhidmatan sokongan pantas mereka dan tersedia 24/7 untuk bantuan pelanggan mereka. Tetapi apabila ada pertandingan SiteGround vs BlueHost maka sudah pasti kita dapat mengatakan bahawa SiteGround lebih pantas. Cukup hubungi mereka melalui sembang sebelum membeli rancangan hosting, anda akan melihat perbezaan besar.

Semasa anda membuka sembang langsung, BlueHost mengambil masa hampir 6-10 minit untuk berhubung. Ini bukan jangka masa yang panjang tetapi jangka masa yang lebih rendah adalah baik kerana tidak ada yang mempunyai masa yang cukup untuk menunggu sehingga orang di seberang mendapat waktu untuk membantu pencari. Anda juga boleh menghubungi pasukan sokongan pelanggan Bluehost melalui E-mel, telefon dan dengan menghantar tiket. Selain itu, anda boleh mencari petunjuk dan panduan dari pangkalan pengetahuan.

Walaupun, kedua-duanya berprestasi untuk melayani pelanggan semaksimum mungkin tetapi SiteGround melakukan pekerjaan yang lebih baik daripada BlueHost.

Pemenang: SiteGround

Perbandingan Ciri Hosting SiteGround vs Bluehost

Ruang simpanan

Ruang penyimpanan adalah tempat di mana anda akan menyimpan gambar, kandungan halaman web, audio, dan video. Jadi berapa banyak simpanan yang anda perlukan? Ia bergantung pada jenis laman web yang ingin anda hoskan.

Sekiranya anda mahu menjadi hos laman web di mana anda hanya menerbitkan artikel, maka anda tidak memerlukan banyak storan kerana storan 10GB sudah mencukupi selama bertahun-tahun. Tetapi jika anda menyiarkan terlalu banyak video, gambar, dan catatan grafik maka pertimbangkan lebih banyak ruang.

SiteGround agak terhad dan menawarkan ruang 10 GB dalam rancangan StartUp. Sebaliknya, dengan BlueHost, anda tidak perlu peduli dengan penyimpanan kerana ia menawarkan 50 GB dalam pelan asas.

Pemenang: BlueHost

BlueHost

Tapak Tapak

Lebar Lebar / Bilangan Pelawat

Ini merujuk kepada jumlah orang yang boleh mengunjungi laman web anda dalam sebulan. Banyak syarikat dalam industri ini membenarkan pelawat tanpa had walaupun pada rancangan asas. Lebar jalur yang tidak terhad menjadikan laman web anda tetap hidup apabila berlakunya lonjakan lalu lintas yang tidak dijangka.

BlueHost memberikan lebar jalur yang tidak dapat diukur pada semua rancangan mereka yang bermaksud tidak ada batasan pada jumlah pengunjung tetapi apabila anda menggunakan terlalu banyak sumber, mereka akan menghantar e-mel kepada anda untuk mengurangkan penggunaan.

Kami tidak pernah menghadapi kejadian seperti itu kerana mereka menawarkan tahap lebar jalur yang mencukupi untuk mengendalikan laman web tahap kecil. Tetapi kami mengesyorkan apabila laman web anda semakin besar, cuba beralih ke rancangan yang lebih tinggi.

SiteGround sebaliknya, hadkan jumlah pelawat / bulan. Mereka membenarkan 10,000 lawatan / bulan. Oleh itu, jika anda baru memulakan laman web, ini sudah mencukupi.

Pemenang: BlueHost

Perkhidmatan Caching

Untuk menjadikan blog lebih pantas blogger menggunakan pemalam cache seperti jumlah cache W3. Plugin berfungsi dengan baik dan terdapat perbezaan utama sebelum dan selepas menggunakannya. Begitu juga, beberapa syarikat menawarkan alat khas mereka sendiri untuk menjadikan perkhidmatan lebih cepat, lancar dan responsif.

 • Anda mungkin suka membaca plugin Essential WordPress

Pasukan pembangun SiteGround telah melakukan tugas dengan baik dengan memperkenalkan SuperCacher. Ini adalah penemuan dalaman yang dapat mengaktifkan pelbagai pilihan untuk membuat cache laman web. Pada mulanya, mereka menghasilkan cache kandungan statik. Pilihan kedua sangat berkesan yang menyimpan kandungan dinamik seperti output HTML.

Pilihan seterusnya dikenali sebagai Memcached yang menyimpan kuari pangkalan data. Syarikat juga memperkenalkan pilihan khusus untuk Cloud dan rancangan hosting khusus.

Dalam pertandingan SiteGround vs BlueHost ini, pesaing BlueHost tidak menawarkan alat buatannya sendiri untuk menjadikan perkhidmatan mereka lebih pantas. Walaupun, SiteGround hanya menawarkan satu pilihan SuperCacher kepada pengguna rancangan StartUp mereka tetapi masih perlu digunakan.

Pemenang: SiteGround

Pilihan Pusat Data

Beberapa syarikat web hosting mengendalikan pengguna untuk memilih pusat data. Faktor ini dapat berperanan dalam meningkatkan kelajuan laman web anda. Apabila anda memilih pusat data yang berhampiran dengan khalayak sasaran / pelanggan anda, maka memungkinkan untuk penyampaian kandungan dengan pantas.

Andaikan kita mempunyai trafik yang berpusat di AS, maka memilih pusat data yang terletak di AS mungkin merupakan keputusan yang baik. Biasanya pilihan ini bagus jika anda memulakan laman web e-dagang kerana di laman web jenis ini anda dapat menilai audiens sasaran anda dengan lebih baik.

SiteGround membolehkan pelanggan memilih pusat data. Mereka menawarkan 5 pusat data yang diposisikan secara strategik untuk melayani pelanggan dari setiap pelosok dunia (AS, Asia, dan Eropah). Lebih-lebih lagi, mereka membenarkan pemilihan pusat data walaupun anda membeli paket paling asas (StartUp).

Walaupun BlueHost tidak membenarkan pelanggan mereka memilih pusat data. Mereka hanya mempunyai satu pusat data yang berpusat di AS untuk pelanggan hosting bersama di mana syarikat itu menghoskan laman web pelanggan mereka.

Pemenang: SiteGround

BlueHost

Tapak Tapak

MySQL & Pangkalan Data PostgreSQL

Anda mungkin mengetahui pangkalan data. Ini sangat penting dalam hosting web kerana tanpa pangkalan data anda tidak dapat menjalankan laman web anda. Secara amnya, pangkalan data dibuat setiap laman web. Mempunyai jumlah pangkalan data yang berlebihan dapat mempermudah pekerjaan anda dan ada kemungkinan anda mungkin memerlukan lebih banyak lagi dalam perjalanan blog anda.

Sekiranya anda seorang pemula maka jangan bingung kerana sekarang hosting memberikan banyak kemudahan dan pangkalan data dibuat secara automatik. Anda hanya fokus pada laman web anda.

SiteGround menawarkan jumlah MySQL dan PostgreSQL tanpa had pada semua rancangan mereka dan anda boleh menguruskannya masing-masing melalui phpMyAdmin dan phpPgAdmin. Sementara BlueHost menyokong 20 pangkalan data tanpa mengira jenisnya.

Pemenang: SiteGround

.fail htaccess

“.Htaccess” memberi lebih banyak kawalan di tangan anda. Dengan bantuan fail ini, anda dapat melindungi, mengizinkan dan menyekat alamat IP tertentu. Selain itu, ia digunakan untuk membuat pengalihan dan halaman ralat, dll. Anda mungkin memerlukan sedikit kemahiran teknikal sebelum membuat dan menyunting fail ini.

Kedua-dua penyedia hosting membenarkan pengguna memuat naik fail .htaccesss di pelayan. Anda boleh membuat dan mengedit fail .htaccess secara bebas.

Pemenang: Ikat

Panel kawalan

Tawaran panel kawalan oleh penyedia hosting adalah tempat di mana anda dapat menguruskan domain, sub domain, akaun FTP, sandaran dan akaun e-mel, dll. Selain itu, ia juga menunjukkan statistik yang berbeza yang berkaitan dengan ruang penyimpanan, lebar jalur, dan pangkalan data.

Kedua SiteGround dan BlueHost menawarkan cPanel yang sangat senang dikendalikan dan walaupun anda seorang pemula, itu tidak akan mengelirukan anda. SiteGround cPanel sangat bersih dan terbahagi kepada pelbagai bahagian seperti Domain, Pemasang Auto, pangkalan data, dan Keselamatan dll..

Selain itu, SiteGround mendapat sedikit kelebihan di cPanel dengan menambahkan alat WordPress dan Joomla di mana anda boleh menguruskan pelbagai aspek laman WordPress dan Joomla anda seperti kemas kini Auto, mengaktifkan SuperCacher dan toolkit dll. Di sini lihat di cPanel SiteGround

Sebaliknya, BlueHost juga melakukan pekerjaan yang hebat dan dilengkapi dengan cPanel yang bersih dan berwarna-warni. Mereka juga menambahkan alat WordPress untuk melakukan operasi yang berbeza melalui satu tempat. Anda boleh mengakses alat keselamatan, pangkalan data, pengaturcaraan dan laman web dengan mudah. Di sini lihat gambaran BlueHost di bawah.

Pemenang: Ikat

BlueHost

Tapak Tapak

Pemasangan Aplikasi

Jadi bagaimana anda boleh memasang aplikasi web seperti WordPress. Baru-baru ini kami membeli akaun hosting awan dari penyedia hosting dan setelah membeli kami mengetahui bahawa ia berfungsi pada baris perintah. Hanya untuk memasang WordPress, kita harus menulis banyak arahan. Kami memerlukan banyak masa.

Kedua-dua syarikat, SiteGround dan BlueHost menawarkan pemasang 1 klik di panel kawalan mereka (cPanel). SiteGround menyediakan pemasang Softaculous yang membolehkan pemasangan 1 klik untuk lebih daripada 400 skrip seperti WordPress dan Joomla dll..

Untuk memasang WordPress dengan pemasang 1 klik, cukup klik ikon WordPress di cPanel atau klik pada Softaculous dan kemudian pilih WordPress.

Sementara BlueHost mengintegrasikan pasaran Mojo di cPanel mereka untuk pemasangan 1 klik. Di panel kawalan hosting klik pada Pasang Sekali klik dan anda akan melihat banyak skrip untuk pemasangan automatik seperti WordPress, Joomla, dan aplikasi lain.

Pemenang: Ikat

Akaun E-mel

Semasa anda membuat laman web, anda perlu membuat alamat e-mel dengan nama jenama anda. Contohnya, jika nama laman web anda adalah bestmotors.com maka anda boleh membuat alamat e-mel seperti [dilindungi e-mel]

Lebih-lebih lagi, alamat e-mel dengan nama laman web anda (nama jenama) dan bukannya @Gmail, @Outlook mewujudkan rasa percaya pada minda pelanggan. Jadi, ia mesti mempunyai ciri.

BlueHost menawarkan 5 akaun e-mel dan storan 100MB setiap akaun. Walaupun SiteGround membenarkan pengguna mereka membuat jumlah akaun e-mel tanpa had dan tidak ada batasan pada penyimpanan e-mel.

Kedua-duanya menawarkan integrasi mel web. Juga, kedua-duanya menawarkan protokol POP dan IMAP yang membantu pengguna membaca e-mel melalui aplikasi seperti Outlook.

Pemenang: SiteGround

Mari kita Encrypt

Semasa bekerja dalam talian, anda perlu melindungi data pelanggan anda. Untuk ini, anda mesti melaksanakan protokol SSL. Sertifikat SSL digunakan untuk menyulitkan data pelanggan seperti nombor kad kredit, telefon dan alamat e-mel dll. Pada mulanya, penting bagi mereka yang menawarkan proses pendaftaran atau mengendalikan laman web e-dagang.

Tetapi sekarang ia menjadi bahagian penting bagi setiap jenis laman web dan Google juga memberikan beberapa kelebihan peringkat untuk laman web yang menerapkan SSL. Anda boleh mendapatkan SSL percuma melalui CloudFlare dengan mengkonfigurasi beberapa tetapan. Oleh itu, apakah penyelesaian mudah untuk mengaktifkan SSL?

Beberapa syarikat hosting untuk kemudahan pengguna mereka menawarkan SSL percuma yang dapat diaktifkan hanya dengan satu klik. Kedua BlueHost dan SiteGround menawarkan ciri Let’s Encrypt SSL percuma di panel kawalan mereka di mana anda hanya perlu menekan beberapa klik dan mula melindungi laman web anda. Ia tidak memerlukan konfigurasi.

Pemenang: Ikat

Pengasingan Akaun – Tingkatkan Keselamatan Laman web anda dan Lindungi Sumber Anda

Teknologi ini merujuk kepada cara di mana setiap akaun dianggap sebagai akaun yang terpisah. Biasanya ini akan berlaku sekiranya perkhidmatan hosting mahal seperti VPS dan Dedicated dll. Oleh kerana perkhidmatan bersama, ada kemungkinan sekiranya akaun menjadi rentan maka dapat mempengaruhi yang lain. Tetapi SiteGround mengembangkan persekitaran terpencil dengan bantuan BaseOS. Sekiranya entah bagaimana akaun menjadi rentan, penyusup tidak dapat mengakses akaun orang lain.

Lebih-lebih lagi, seperti Google, mereka juga mengembangkan mekanisme untuk memeriksa peretasan dan memberi tahu anda kerana apabila Google melihat laman web yang mempunyai kelemahan, ia hanya akan memberitahu semua orang dengan menandakan yang menyebabkan penurunan lalu lintas.

Selanjutnya, SiteGround baru-baru ini memperkenalkan Hackalert yang mengimbas laman web anda setiap hari dan menghantar e-mel kepada anda mengenai masalah keselamatan. Mereka juga mengembangkan sistem Hawk 1H untuk melawan serangan brute force. Mereka memberikan sokongan penuh sekiranya anda menghadapi masalah. Semua langkah berjaga-jaga ini menunjukkan bahawa syarikat mengambil keselamatan sebagai keutamaan mereka.

Sekiranya kita bercakap mengenai BlueHost, mereka tidak mengambil langkah berjaga-jaga dan tidak melancarkan satu alat dalaman untuk melindungi pelayan mereka. Ya, mereka menawarkan perlindungan firewall dan penapis spam untuk memerangi penggodam. Tetapi mereka terus mempromosikan alat premium seperti SiteLock untuk keselamatan laman web yang berharga $ 95 / tahun.

Pemenang: SiteGround

BlueHost

Tapak Tapak

Sandaran

Bekerja dalam talian tanpa mempunyai sandaran sangat berisiko. Kerana kadang-kadang memulihkan sandaran adalah satu-satunya cara untuk membuat semuanya betul. Banyak syarikat hosting menawarkan perkhidmatan sandaran harian, mingguan atau bulanan percuma.

Apabila anda membuat sandaran dan pada suatu ketika laman web anda dikacau dengan perisian hasad dan kod jahat maka anda boleh memulihkan sandaran dengan mudah untuk mengeluarkan laman web dari masalah.

SiteGround membuat 1 salinan sandaran harian percuma tetapi jika anda ingin mengembalikan sandaran itu maka anda perlu membayar $ 39.95. Oleh itu, ini bukan perkhidmatan percuma.

Di sisi lain, dengan BlueHost, anda boleh membuat sandaran harian, mingguan dan bulanan percuma untuk mengamankan laman web anda. Lebih-lebih lagi, pemulihan sandaran adalah percuma.

Pemenang: BlueHost

Akaun FTP

Adakah syarikat hosting anda menawarkan akaun FTP? Kedua SiteGround dan Bluehost menawarkan akaun FTP tanpa had. Akaun FTP digunakan untuk memindahkan fail yang lebih besar atau lebih kecil antara komputer dan pelayan. Oleh itu, anda boleh menggunakan FTP (protokol pemindahan fail) untuk memindahkan fail seperti sandaran di komputer anda dan kemudian memuat naik semula bila-bila masa anda memerlukan.

Ia juga dapat membantu anda dalam pemindahan laman manual seperti memuat turun kandungan laman web di komputer anda dan kemudian memuat naiknya di pelayan lain. Jadi, itu adalah pilihan yang baik.

Pemenang: Ikat

Domain Terparkir

Domain terparkah menunjukkan cara anda mengarahkan nama domain ke domain yang ada. Contohnya, domain utama anda adalah mydomain.com dan kemudian anda meletakkan mydomains.com di domain utama anda. Sekarang sekiranya pelawat mengunjungi mydomains.com maka mereka akan secara automatik mengarahkan ke domain utama anda dan melihat isinya.

Kemudahan meletak domain sangat mustahak apabila anda menyangka bahawa orang mungkin salah mengeja nama domain utama (sebenar) anda atau mungkin salah menulis peluasan domain. Ini juga membuktikan ciri yang baik untuk anda apabila seseorang ingin mencuri lalu lintas laman web anda dengan menggunakan domain yang serupa.

Dalam rancangan asas BlueHost, anda boleh meletakkan 5 domain sahaja. Tetapi SiteGround memberikan tangan percuma kepada pengguna mereka dengan membenarkan jumlah domain terparkir tanpa had walaupun pada rancangan asas (StartUp).

Pemenang: SiteGround

Sub-Domain

Dengan menggunakan subdomain anda boleh membuat laman web baru. Tetapi subdomain merangkumi nama domain utama. Sebagai contoh, jika hostingsprout.com adalah domain utama maka anda boleh membuat subdomain seperti blog.hostingsprout.com.

Subdomain berguna jika anda ingin membuat domain baru tanpa membeli domain baru dan akaun hosting. Juga, ada baiknya jika anda ingin memisahkan bahagian tertentu dari laman web anda. Anda boleh membuat subdomain dengan mudah melalui bahagian cPanel di bawah domain.

Dengan BlueHost, anda boleh membuat hingga 25 subdomain sementara SiteGround membenarkan sub domain tanpa had. 25 adalah jumlah tampan tetapi mempunyai had yang luar biasa terasa hebat.

Pemenang: SiteGround

CDF CloudFlare

CDN adalah rangkaian pusat data yang terletak di seluruh dunia. Perkhidmatan ini dapat mengurangkan masa muat laman web anda dengan menyimpan kandungan laman web dan menyebarkannya di antara pelbagai pusat data. Apabila pelawat membuka laman web anda, maka laman web ini akan menghantar kandungan laman web dari pusat terdekat dan dengan demikian memuatkan laman web anda dengan cepat.

Lebih-lebih lagi, CloudFlare juga memperkuat keselamatan laman web dengan menyaring lalu lintas berbahaya. Ia juga melindungi laman web anda dari serangan DDoS. SiteGround menawarkan akaun CDN percuma dengan akaun hosting yang dapat disatukan dengan laman web anda.

BlueHost juga menyediakan pilihan CloudFlare di panel kawalan mereka dan dengan beberapa klik, anda boleh mengaktifkan perkhidmatan hebat ini. Lawati CloudFlare sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut.

Pemenang: Ikat

BlueHost

Tapak Tapak

Pemindahan Tapak

Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan penyedia hosting yang ada dan ingin memindahkan laman web anda, maka ciri ini sangat berguna untuk anda. Dalam syarikat hosting baru ini (di mana anda mahu bermigrasi) menangani semua perkara dan mengalihkan kandungan laman web anda dari penyedia hosting yang ada ke yang baru.

SiteGround menawarkan pemindahan laman web percuma. Anda hanya perlu memberikan beberapa akses kepada mereka seperti butiran log masuk dari syarikat hosting sebelumnya dan membiarkan semuanya penting. Lebih-lebih lagi, tidak ada waktu henti semasa memindahkan laman web anda.

Tetapi anda akan terkejut melihat bahawa BlueHost menagih $ 149,99 untuk penghijrahan. Pemindahan laman web bukanlah proses yang terlalu kompleks sehingga BlueHost mengenakan harga yang tinggi. Oleh itu SiteGround melakukan pekerjaan yang hebat di sini untuk pengguna mereka.

Pemenang: SiteGround

Membangunkan Bahasa

Ini mungkin bukan ciri yang berguna untuk semua orang kerana menyokong pelbagai bahasa yang sedang berkembang adalah pertimbangan penting bagi pengaturcara ketika memilih syarikat hosting web.

Kedua SiteGround dan BlueHost menyokong Perl dan Python dalam semua rancangan mereka. Tetapi di sini perhatikan bahawa SiteGround tidak memasukkan “Ruby on Rails” dalam rancangan hosting bersama mereka sementara BlueHost menyokong Ruby.

Pemenang: BlueHost

Pementasan

Pementasan adalah ciri yang sangat penting tetapi sayangnya, BlueHost tidak memasukkan ciri yang bagus dalam rancangannya. Dengan menggunakan pilihan ini, anda boleh membuat salinan laman web asal anda. Sekarang anda boleh menguji kod dan plugin baru anda di laman yang diklon dan bukannya menguji secara langsung di laman web yang asli. Kerana menguji plugin dan kod baru secara langsung di laman langsung berisiko dan boleh membahayakan keselamatan, susun atur laman, dan kandungan anda.

Jenis pilihan ini sangat sesuai untuk pembangun dan bagi mereka yang sering melakukan perubahan pada laman web mereka. Setelah membuat perubahan apabila anda yakin bahawa semuanya baik-baik saja maka memerlukan beberapa klik untuk disiarkan. Ia juga membuat salinan sebelum perubahan yang berguna sekiranya anda ingin beralih ke versi sebelumnya.

SiteGround tidak menawarkan ciri pementasan dalam rancangan asas mereka untuk ini, anda perlu melanggan rancangan GoGeek mereka. Oleh itu, jika anda akan menjadi tuan rumah laman web tahap kecil maka anda boleh pergi. Tetapi jika anda akan memulakan laman web untuk tujuan pembangunan maka mempunyai ciri seperti itu sangat berguna.

Oleh kerana Bluehost tidak memasukkan pementasan dalam mana-mana rancangan mereka sementara Siteground menawarkan ini dalam rancangan yang lebih tinggi tetapi masih kerana mereka menawarkan itulah sebabnya SiteGround adalah pemenang pusingan ini.

Pemenang: SiteGround

Pembina Laman web

Anda mempunyai reka bentuk laman web dalam fikiran anda yang ingin membuatnya sendiri. Jangan bimbang jika anda tidak tahu pengekodan kerana drag and drop builder memudahkan anda di mana anda hanya perlu memilih item dan meletakkannya di tempat yang anda mahu letakkan.

Kedua-dua penyedia hosting termasuk pembangun laman Weebly percuma dalam rancangan mereka yang cukup untuk keseronokan. Kerana pembina laman web percuma mempunyai beberapa batasan seperti bilangan halaman yang terhad, Iklan, dan fungsi yang terhad dll. Oleh itu, ini mungkin baik untuk keseronokan atau untuk laman web yang mempunyai halaman terhad.

Pemenang: Ikat

Jaminan Wang Dikembalikan

Bagaimana jika anda tidak berpuas hati dengan kualiti perkhidmatan penyedia hosting anda? Cukup kembalikan wang anda jika anda tidak mendapat wang yang anda bayar. Kedua-dua syarikat tersebut menawarkan pengembalian dana No Question dalam jangka masa yang dijelaskan.

SiteGround dan BlueHost menawarkan 30 hari untuk jaminan wang dikembalikan. Oleh itu, jika mereka tidak memenuhi jangkaan anda, sila minta bayaran balik dalam masa 30 hari. Di sini ingat, jika anda membeli domain bersama dengan akun hosting maka mereka hanya mengembalikan wang yang digunakan untuk membeli akaun hosting. Nama domain tetap menjadi milik anda.

Pemenang: Ikat

BlueHost

Tapak Tapak

Perbandingan Harga BlueHost vs SiteGround

Dalam era persaingan ini, sangat sukar bagi syarikat untuk membuat bayaran tinggi tanpa memberikan nilai wang. Kedua BlueHost dan SiteGround menawarkan harga yang kompetitif.

Nama Domain Percuma

Memiliki domain percuma untuk tahun pertama mungkin dapat menjimatkan sebahagian daripada dana anda. Tetapi pada tahun berikutnya, anda harus membayar harganya jika anda mahu mengekalkan nama domain tersebut.

BlueHost menawarkan nama domain percuma untuk tahun pertama apabila anda membeli akaun hosting dari mereka. Dan selepas tahun pertama, anda perlu membayar $ 15.99 untuk pembaharuan. Ia tidak terlalu banyak kerana kebanyakan syarikat menuntut hampir $ 16 semasa pembaharuan domain.

SiteGround tidak menawarkan nama domain percuma. Mereka menawarkan nama domain dengan hanya $ 14.95 dan pada tahun berikutnya anda perlu membayar jumlah yang sama untuk tujuan pembaharuan. Oleh itu, dengan SiteGround, anda dapat menjimatkan hampir satu dolar pada setiap pembaharuan. Tetapi juga perlu diingat bahawa anda membayar $ 14.95 pada permulaan di mana BlueHost tidak mengenakan sebarang bayaran.

Pemenang: BlueHost

Anda harus mengunjungi senarai pendaftar domain terbaik jika anda tidak menyukai harga domain SiteGround dan BlueHost.

Harga Hosting BlueHost dan SiteGround

Kedua-dua syarikat menawarkan 3, 3 rancangan hosting. Pada rancangan asas BlueHost anda boleh mengehos 1 domain sementara tidak ada had jumlah pengunjung. BlueHost mengamalkan strategi yang sama seperti kebanyakan syarikat dalam industri hosting iaitu semakin tinggi jangka masa langganan semakin rendah kosnya.

Oleh itu, dengan BlueHost, anda boleh mendapatkan pelan asas dengan harga $ 3.95 / bln. hanya jika anda melanggan perkhidmatan mereka sekurang-kurangnya 3 tahun. Ini sangat menggembirakan kerana apabila tempoh pengembalian wang berakhir maka anda terus bertahan dengan mereka. Dan untuk jangka masa pendek seperti 1 tahun, rancangan hosting menjadi mahal.

Jadual harga Bluehost

Sebaliknya, SiteGround tidak mengamalkan taktik seperti itu. Mereka menawarkan rancangan asas mereka (StartUp) dalam $ 3.95 / bln. walaupun anda melanggan selama setahun. Ini bagus dan anda tidak akan berpegang pada mereka untuk jangka masa yang lebih lama. Jadi, ini bermakna ia lebih murah daripada BlueHost.

Juga, tidak seperti BlueHost Siteground yang menawarkan jumlah akaun e-mel, subdomain dan domain terparkir yang tidak terhad.

Kos rancangan SiteGround

Pemenang: SiteGround

BlueHost

Tapak Tapak

Kesimpulannya

Dari perbandingan SiteGround vs BlueHost di atas, nampak jelas bahawa SiteGround adalah pemenangnya. Beberapa perkara yang dapat menghalangi pelanggan untuk memilih SiteGround adalah Ruang Penyimpanan dan jumlah lawatan / bulan. Tetapi sebenarnya bukan masalah untuk laman web berasaskan kandungan.

Untuk laman web baru, StartUp mereka sangat sesuai. Kami mempunyai blog berasaskan kandungan lain selama lebih dari 3 tahun yang masih menggunakan tidak lebih daripada 800 MB. Dan lebar jalur juga mencukupi untuk laman web yang baru dibina.

Selain itu, mereka sangat mengagumkan seperti 99.99% Waktu Kerja, sokongan pelanggan yang cepat dan waktu muat yang rendah dll. Lebih-lebih lagi, ulasan pengguna lain menunjukkan tindak balas positif di BBB.

SiteGround adalah Cadangan Teratas Kami

Mengapa kami mengesyorkan SiteGround over BlueHost?

 • Perkhidmatan sokongan yang luar biasa, masa aktif dan masa muat
 • SiteGround mengambil banyak inisiatif untuk menjadikan perkhidmatan mereka lebih cepat seperti SSD, NGINX, HTTP / 2 dan plugin cache dalaman.
 • Berikan pengasingan Akaun dan keselamatan tahap tinggi terhadap peretasan dan kelemahan.
 • Mereka menyediakan teknologi canggih dalam industri seperti kaedah Linux Container, pelayan dengan RAM 256GB, Intel Xeon E5-2690v3, dll..
 • Mereka juga mengembangkan sistem sandaran cepat dan pemantauan pelayan proaktif dalaman.

Tapak Tapak

BlueHost bukanlah pilihan yang buruk tetapi SiteGround adalah pilihan yang lebih sesuai pada masa akan datang jika keperluan laman web anda meningkat maka anda boleh beralih ke pelan yang lebih tinggi dan menikmati perkhidmatan tanpa henti mereka.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map