SiteGround Review 2020: Adakah Host WordPress Terbaik, Benarkah?

0

SiteGround adalah salah satu perkhidmatan hosting web terbaik untuk tahun 2020 yang dimulakan pada tahun 2004. Mereka telah mendapat nama baik walaupun terdapat persaingan yang sengit. Hampir semua orang, menggunakan perkhidmatan SiteGround Hosting sama ada pakar atau pemula nampaknya sangat dikejutkan oleh mereka. Ini tinjauan tapak tapak akan memberi anda gambaran mengenai ciri-ciri yang mereka tawarkan, rancangan dan semua yang perlu anda ketahui sebelum membeli.


Mereka berada di rak atas dalam memberikan dukungan, waktu operasi, kecepatan, dll. Dan memiliki reputasi yang sangat baik dalam industri web hosting. Juga, mereka mempunyai pelayan di banyak kawasan geografi untuk kemudahan dan kemudahan akses kepada pelanggannya.

Dengan banyak pengalaman dalam industri (lebih dari sepuluh tahun), SiteGround menawarkan produk yang berbeza seperti Shared, Cloud, Dedicated, VPS, dan WordPress Hosting.

Mereka menyediakan pemacu SSD pada semua rancangannya untuk menjadikan perkhidmatan lebih cepat.

Teknologi maju yang dimiliki syarikat;

 • Pemacu SSD untuk Pelayan Hosting
 • SuperCacher
 • Teknologi pelayan web NGINX
 • Protokol HTTP / 2
 • Bekas Linux

Mengapa Saya Mengesyorkan SiteGround?

Kerana jenis perkhidmatan yang mereka berikan berbanding dengan harga sangat luar biasa; terutamanya perkhidmatan masa dan sokongan. Tambahan pula, kerana WordPress adalah platform yang paling banyak digunakan, SiteGround menawarkan beberapa ciri unik yang berkaitan dengan WordPress yang terbukti sangat berguna. Terdapat banyak sebab lain yang akan saya jelaskan di bawah. Jadi, mari kita jelajah

Ulasan tapak laman web ini akan memberi anda gambaran lengkap mengenai perkhidmatan syarikat. Setelah membacanya, anda akan dapat memutuskan bahawa ia baik untuk anda atau tidak?

Tinjauan SiteGround 2020 – Mari Bandingkan Ciri, Rancangan, dan Harga

Mari kita bincangkan terlebih dahulu beberapa ciri dan faedah utama mengenai perkhidmatan hosting terbaik ini.

Waktu tamat

Waktu sibuk sangat penting untuk laman web anda kerana waktu operasi adalah masa di mana laman web anda beroperasi atau boleh dikatakan dapat diakses oleh pengunjung.

Waktu penggunaan laman web anda secara langsung mempengaruhi pengunjung seperti Jika pengunjung, selalunya mendapati laman web anda tergendala (tidak dapat diakses) dan akhirnya pada suatu ketika dia akan meninggalkan laman web tidak akan pernah kembali.

Oleh itu, anda perlu menghoskan laman web anda di hosting yang menyediakan masa pelayan yang luar biasa.

Teknologi Kontena Linux digunakan oleh syarikat yang dikenali sebagai sumber cekap. Mereka memantau pelayan lebih kerap daripada pemantauan umum untuk mengetahui masalah sebelum mereka berubah menjadi masalah serius.

Selain itu, kemajuan teknologi lain oleh syarikat adalah teknik pengasingan akaun. Dengan ini, jika akaun hosting terjejas dan jatuh kerana beberapa masalah seperti lonjakan lalu lintas mereka teknik pengasingan akaun tidak akan membiarkan akaun lain terjejas.

uptime-2

Masa yang ditawarkan oleh SiteGround adalah 99.99%. Berdasarkan pengalaman kami, waktu operasi selama beberapa bulan adalah 99,99%. Paling sedikit masa yang kami alami ialah 99.97% yang jelas menunjukkan bahawa mereka tidak pernah mengecewakan laman web anda. Waktu penggunaan 100% juga dapat dilaksanakan jika menggunakan hosting yang khusus tetapi sangat mahal.

Banyak syarikat lain yang menuntut 99,99% waktu operasi tetapi intinya adalah, adakah mereka menyampaikannya? Ya, sebilangan syarikat menyampaikannya tetapi rancangan hosting mereka mahal sementara beberapa syarikat hanya memfokuskan pada tuntutan dan bukannya menyampaikan.

Oleh itu, kesimpulan kami adalah bahawa SiteGround menawarkan waktu operasi yang baik dan kompetitif berbanding dengan banyak syarikat lain. Jempol! Untuk masa upah yang mereka sampaikan kepada pelanggan mereka.

Sokongan

support-copy

Pertama sekali, Mari lihat video ini,

Bagaimana jika berlaku sesuatu yang tidak betul dan anda tidak tahu apa yang harus dilakukan? Maka anda memerlukan perkhidmatan sokongan untuk menyelesaikan masalah tersebut. Tetapi bagaimana jika pasukan sokongan tidak memberi respons kepada anda dengan betul atau dengan cara yang lurus. Ini akan mewujudkan keadaan yang lebih mengerikan; anda juga akan kehilangan pelawat dan pendapatan. Oleh itu, sekiranya SiteGround, anda tidak perlu risau tentang sokongan tersebut.

Pasukan sokongan mereka sangat aktif dan sentiasa bersedia membantu anda. Pasukan sokongan mereka sangat bermaklumat, terlatih dan responsif untuk menyelesaikan masalah anda dalam masa yang singkat dan membimbing pelanggan secepat mungkin. Selain itu, mereka mengekalkan profil pasukan mereka di laman web untuk mewujudkan persekitaran yang dipercayai.

Terdapat tiga cara untuk menghubungi mereka 24/7 melalui tiket, sembang langsung dan telefon. Saya mempunyai pengalaman yang baik dengan mereka dan ingin memberikan 9 hingga 10. Oleh itu, apabila memerlukan sokongan, anda tidak perlu risau dan membeli hosting SG tanpa keraguan.

Kepantasan

Memuatkan kelajuan laman web anda adalah satu lagi faktor penting dan sangat kritikal kerana Google telah menyebut bahawa mereka menganggapnya sebagai isyarat peringkat. Ini bermaksud laman web anda harus dimuat dalam masa beberapa saat seperti maksimum 2 ~ 3 saat. Tidak kira rancangan hosting yang anda gunakan SiteGround akan memberikan kelajuan pelayan yang luar biasa dan pantas.

Saya mempunyai pengalaman yang baik dan mendapati mereka berpuas hati dengan kepantasan. Terdapat sebilangan besar alat pengujian kelajuan percuma yang tersedia di internet untuk memeriksa kelajuan laman seperti GTMetrix dan Pingdom. Saya mengalami kelajuan tinggi bukan hanya sekali tetapi kita lebih kerap memeriksanya dan mendapati kecepatannya konsisten.

Oleh itu, persoalannya adalah apa yang mereka lakukan untuk kelajuan tertinggi yang tidak dimiliki oleh orang lain? Pertama sekali, mereka menggunakan pemacu SSD walaupun pada Shared Hosting agar operasi dapat dijalankan dengan lebih pantas berbanding dengan cakera tradisional.

speed-copy

Selain itu, mereka menggunakan teknologi SuperCacher yang tersedia dengan semua rancangan kecuali

Memulakan. Teknologi SuperCacher terdiri daripada tiga lapisan; lapisan pertama menyalin kandungan statik seperti gambar, skrip, dan lain-lain dan memasukkannya ke dalam memori RAM sehingga lain kali kandungan ini dimuat dari memori RAM yang sangat cepat berbanding dengan memuatkan dari cakera keras pelayan.

Lapisan kedua menyimpan pertanyaan dari pangkalan data dan menyimpannya ke dalam RAM akibatnya jika pertanyaan yang sama diperlukan lagi maka hasilnya akan segera muncul. Yang terakhir adalah lapisan Dinamik yang menyimpan keseluruhan halaman laman web anda yang pasti akan mengurangkan masa muat kandungan secara mendadak.

Teknologi lain yang mereka tawarkan adalah CDF CloudFlare dalam cPanel yang digunakan untuk menyimpan kandungan laman web anda di pusat data yang berlainan di atas sempadan geografi. Sehingga apabila pelawat menghampiri laman web anda, memuatkan isi dari pusat data terdekat kepada pengguna.

CloudFlare adalah perkhidmatan percuma terbaik untuk mengoptimumkan laman web anda dengan kelajuan yang luar biasa. Sekiranya perhatian utama anda adalah mengenai kelajuan laman web atau mengalami kelajuan rendah dengan syarikat hosting lain, maka anda mesti mencuba ini.

Sandaran Percuma

Adakah anda menganggap sandaran laman web sebagai faktor penting? Apa yang akan anda lakukan sekiranya laman web anda digodam atau dikompromikan? Anda mesti mempunyai perkhidmatan sandaran untuk menyimpan kandungan anda.

Terdapat pelbagai pembangun dan pengaturcara yang membina Tema dan pemalam untuk membantu anda mencapai fungsi yang diingini di laman web anda. Tetapi kadang-kadang plugin atau tema boleh merosakkan laman web anda dan menjadikannya tidak dapat diakses sepenuhnya.

Untuk mengatasi keadaan ini, mengambil sandaran akan menjadi penyelamat. Untuk perkhidmatan sandaran premium, blogger / webmaster harus membelanjakan 5 ~ 30 dolar sebulan. Tetapi SiteGround, tidak seperti host lain, menawarkan sandaran harian percuma untuk semua rancangan.

Sehingga sekiranya berlaku masalah serius, anda dapat memulihkan seluruh laman web dengan cepat. Mereka membuat satu salinan data anda di StartUp, tetapi pada semua rancangan lain yang lebih tinggi, mereka membuat 30 salinan. Ini bermaksud tidak perlu risau lagi tentang kehilangan data.

Hosting WordPress Terurus

Tawaran lain yang sangat menarik yang boleh mengarahkan pelanggan ke Hosting WP Hosting SiteGround. Di sini perhatikan bahawa ini tidak ditawarkan oleh beberapa syarikat hosting lain dan biasanya harganya lebih mahal daripada hosting tradisional.

Jadi, apa maksudnya dengan Hosting WordPress Terurus?

Untuk pemula, akan mengambil masa untuk mengetahui cara melindungi laman web wordpress dengan betul? Bagaimana melakukan kemas kini dan sandaran harian? Cara mengekalkan kelajuan?

Penyelesaiannya adalah Hosting WordPress Terurus. Dalam hal ini, syarikat menguruskan semua aspek ini seperti keselamatan, kepantasan, sandaran, dan lain-lain. Sekarang anda tidak perlu bimbang tentang apa-apa hanya fokus pada kandungan anda kerana semua perkara lain menjadi pusing syarikat.

Keselamatan

Anda perlu mengamankan laman web anda kerana sekarang keselamatan sehari adalah masalah utama. Penggodam selalu mencari lubang keselamatan dan setiap tahun beribu-ribu laman web digodam oleh penggodam hanya kerana orang tidak terlalu memperhatikan keselamatan laman web tersebut. Anda dapat melihat video bagaimana SiteGround melindungi laman web dan blog anda. Sila lihat;

Untuk masalah keselamatan, syarikat melakukan backup setiap hari, memantau untuk mengenal pasti lubang keselamatan, kemas kini, plugin penawaran, dll. Akaun diasingkan walaupun pada hosting bersama itu bermaksud jika akaun hosting digodam atau terdedah kerana beberapa sebab akaun lain tidak akan terjejas.

Setiap tahun mereka menambahkan banyak peraturan di firewall untuk melindungi WordPress dan platform lain juga. Pasukan keselamatan syarikat melepaskan banyak masalah keselamatan dari semasa ke semasa untuk memastikan keselamatan yang betul.

Selain itu, sistem Pencegahan Spam mereka menyaring semua e-mel masuk dan keluar kerana sangat mudah menyebarkan kerentanan melalui e-mel. Jadi pada akhirnya jika ada kerentanan yang mempengaruhi akaun hosting anda setelah menipu semua lapisan keselamatan (yang hampir mustahil) maka syarikat itu memberi anda kemudahan sandaran harian percuma untuk semua rancangan; sekiranya demikian, anda dapat memulihkan dengan mudah hanya dengan beberapa klik.

cPanel 

SiteGround membuat panel khusus untuk mengurus akaun hosting web anda, percaya atau tidak, panel khusus mereka sangat mudah digunakan seperti cPanel. Mereka akan membuang cPanel dalam masa terdekat.

CPanel yang ditawarkan oleh syarikat sangat mudah untuk menguruskan akaun hosting dengan mudah. Jadi apa peranan cPanel? Dengan menggunakan cPanel, anda boleh menguruskan e-mel, domain, subdomain, pengurus fail, statistik yang berbeza, akaun FTP, pangkalan data sandaran dan banyak lagi. Mereka menjadikan panel lebih mesra agar mudah difahami.

Selanjutnya, anda boleh menyesuaikan cPanel. Syarikat ini adalah rakan kongsi alat pihak ketiga seperti Softaculous, SpamExperts, dll. Untuk meningkatkan pengalaman pelanggan. Syarikat itu mengembangkan beberapa alat uniknya seperti kemas kini Auto, SuperCacher, dan lain-lain untuk menjadikan perkhidmatan lebih dipercayai. Anda juga boleh memindahkan laman web dari hosting lain ke SiteGround tanpa kos.

Tiada Bayaran Tersembunyi

Sekarang, di bahagian tinjauan SiteGround ini saya akan bincangkan adakah mereka mengenakan sebarang bayaran tersembunyi?

Baik, mereka sangat telus dan menunjukkan setiap perincian rancangan mereka dengan sangat jelas. Apabila anda mengklik senarai perbandingan atau rancangan memperincikan senarai perbandingan menunjukkan semua rancangan di mana semua yuran dan peratusan dinyatakan dengan jelas. Anda boleh mengambil maklumat dengan hanya mengarahkan tetikus ke mana-mana kandungan dalam senarai.

Juga, mereka menunjukkan pada bahagian sokongan keutamaan yang diberikan kepada anda mengikut rancangan yang anda pilih. Mereka juga menunjukkan peningkatan masa perkhidmatan mereka sepanjang bulan dan tahun di laman web mereka. Oleh itu, jangan ragu semasa membeli dan membaca maklumat sebelum memilih rancangan.

Batasan Menggunakan SiteGround

Oleh itu, saya telah berkongsi semua ciri yang mereka berikan tetapi tunggu juga ada beberapa kelemahan, mari kita bincangkan.

Pelawat Terhad

Tidak seperti syarikat hosting lain, rancangan SiteGround (Shared dan WP Managed) terhad kepada jumlah pelawat tertentu setiap bulan. Jumlah pelawat berbeza dari satu rancangan ke rancangan yang lain.

Pelan yang sangat asas adalah rancangan StartUp yang membolehkan 10,000 pengunjung setiap bulan. Ini adalah jumlah pelawat yang sedikit, tetapi jumlah kunjungan ini sesuai untuk blog dan laman web kecil yang sangat baru.

Sekiranya anda akan memulakan blog baru, maka akan menjadi pilihan terbaik untuk memulakan dengan SG. Oleh itu, semasa membeli rancangan, pilihlah dengan bijak sesuai keperluan anda, jangan mencari rancangan yang lebih besar.

Anda boleh membeli rancangan “StartUp” dengan harga $ 3,95 sebulan kerana diskaun 60% menggunakan pautan eksklusif kami sementara pelan ini biasanya berharga $ 9,95.

Mahal

SiteGround agak mahal apabila kita membandingkannya berdasarkan penyimpanan, laman web untuk dihoskan, dan pengunjung yang dibenarkan setiap bulan. Banyak syarikat hosting lain menawarkan lebih banyak ruang penyimpanan seperti 50GB atau 100GB pada rancangan asas mereka, tetapi SiteGround hanya menawarkan 10GB.

Selain itu, beberapa syarikat diberi lebar jalur tanpa had dengan harga yang rendah. Sekiranya harga benar-benar penting dalam kes anda, maka terdapat banyak syarikat hosting lain seperti InMotion (Hosting WordPress yang Disyorkan Kami) jika tidak, SiteGround adalah pilihan yang tepat untuk dipilih.

Oleh itu, jelas bahawa harganya agak tinggi tetapi sangat efisien dalam memberikan kelajuan, Waktu, Keselamatan dan sokongan yang menjadikannya mahal.

Storan Terhad

Sekiranya kita membandingkan ruang simpanan dengan syarikat hosting lain, maka ia sedikit lebih rendah. Tetapi Penyimpanan mungkin tidak menjadi masalah sekiranya blog / laman web jenis deskriptif.

Dengan sifat deskriptif, kami bermaksud jika blog anda berdasarkan terutamanya pada isi teks maka ruang yang ditawarkan oleh syarikat dalam “rancangan StartUp” sudah cukup.

Tetapi mungkin menjadi masalah jika anda menggunakannya untuk memuat naik perisian dan kandungan yang memakan banyak ruang yang serupa. Oleh itu, jika anda seorang pemula maka rancangan StartUp sesuai untuk hampir semua jenis laman web dan apabila trafik anda meningkat maka beralihlah ke rancangan yang lebih tinggi.

Gambaran Keseluruhan Rancangan Hosting SiteGround

Mari kita bincangkan rancangan hosting SG. Pada masa ini, SiteGround menawarkan tiga rancangan StartUp, GrowBig, dan GoGeek dalam kategori hosting bersama dan wordpress.

Oleh itu, saya hanya akan berkongsi maklumat terperinci mengenai rancangan ini (hosting bersama). Pakej Hosting dan WP yang dikongsi sesuai untuk semua CMS utama seperti WordPress, Joomla, Drupal, dll. Dan juga untuk laman web trafik biasa-biasa saja. Sekiranya laman web anda mendapat banyak lalu lintas maka VPS atau pelayan Dedicated akan sesuai untuk anda.

Memulakan

Ini adalah rancangan yang sangat asas yang pada masa ini tersedia pada harga $ 3,95 / bln kerana potongan masa terhad 60%. Pelan ini sesuai untuk blog bersaiz rata-rata atau laman web perniagaan kerana rancangan ini hanya membenarkan 10,000 lawatan sebulan.

rancangan permulaan bersama tapak web

Semasa membeli rancangan ini, ingatlah bahawa anda hanya boleh mengehos satu laman web di dalamnya. Ciri-ciri penting adalah:

 • Pelayan HTTP / 2 Diaktifkan
 • E-mel Tanpa Had & DB
 • Sokongan Teknikal 24/7
 • Storan SSD 10 GB
 • 10k pelawat bulanan
 • Let’s Encrypt SSL Percuma
 • Sandaran Harian Percuma
 • Persediaan Percuma & Pindah
 • Pembina Laman Web Percuma
 • cPanel & Akses SSH
 • CDN CloudFlare percuma
 • DB SQL Saya Tanpa Had
 • Jaminan Pulangan Wang 30 Hari

TumbuhBesar

Apabila blog atau laman web anda meningkat, anda boleh beralih ke yang lebih tinggi seperti pakej GrowBig. Pelan ini membolehkan anda menjadi tuan rumah Pelbagai Laman Web. Pelan ini juga sesuai apabila anda mempunyai banyak laman web dengan lalu lintas rata-rata dan merangkumi teknologi SuperCacher tiga peringkat.

Pakej hosting GoBig Siteground

Rancangan ini membenarkan 25000 lawatan setiap bulan. Secara berkala, rancangan ini boleh didapati pada harga $ 14.95, tetapi sekarang kerana diskaun 45%, anda boleh mendapatkannya dengan harga $ 7.95 Pelan ini merangkumi semua ciri penting termasuk yang premium:

 • Sokongan Teknikal berdasarkan keutamaan
 • Teknologi SuperCasher Eksklusif
 • Penyimpanan Data 20 GB
 • Bagus untuk 25k pengunjung bulanan
 • Anda boleh menghoskan banyak laman web
 • Sokongan teknikal premium 24/7
 • Kelajuan pelayan yang sangat pantas
 • Pangkalan data MySQL tanpa had
 • Penghijrahan Laman Web Percuma
 • Wildcard SSL percuma satu tahun
 • Pemasang Aplikasi Percuma
 • Sandaran Harian
 • 30 Salinan Sandaran

GoGeek

Sekiranya anda mempunyai wang dan mencari hosting berprestasi tinggi, pilih “GoGeek”. Pelan ini adalah untuk laman web lalu lintas yang padat kerana ini membolehkan 100,000 kunjungan setiap bulan.

Pelan ini juga dilengkapi dengan teknologi SuperCacher tiga lapisan. Menurut syarikat itu, terdapat sedikit pengguna di setiap pelayan yang berkongsi sumber.

Biasanya rancangan ini berharga $ 29.95, tetapi sekarang ia dapat dengan potongan harga 60%, sehingga jumlahnya menjadi $ 11.95. Itulah sebabnya jangan buang hanya klik pada pautan dan ambil sebelum terlambat.

Pakej hosting GoGeek Siteground

Pelan ini merangkumi ciri penting dan premium seperti:

 • Anda boleh menghoskan laman web tanpa had
 • Pematuhan PCU Percuma
 • Pilihan mengejutkan untuk WordPress dan Joomla
 • Lalu Lintas dan Pangkalan Data Tidak Terukur
 • cPanel dan SSH
 • Akaun E-mel Percuma
 • Sokongan Teknikal Keutamaan 24/7
 • SuperCacher untuk Kelajuan Lebih Tinggi
 • SSL WildCard Percuma 1 Tahun
 • 30 Salinan Sandaran
 • 1-Klik Git Repo Creation
 • Pembina Laman Web Percuma
 • Ruang Web Berasaskan SSD 30 GB
 • Sistem Sandaran Harian Percuma
 • Pilihan Bayaran Balik Wang 30 Hari

Alat pementasan Geeky untuk Joomla dan WordPress yang membolehkan anda menguji perubahan sebelum membentangkan bahan dalam talian.

Pematuhan PCI Percuma: Sijil ini memastikan standard keselamatan yang diperlukan sekiranya laman web anda menerima kad kredit dan membantu menjaga persekitaran yang selamat.

Kesimpulannya

Sekiranya anda mencari web hosting dengan kelajuan tinggi, waktu operasi, dan sokongan pantas, belilah SiteGround tanpa keraguan. Yang perlu diingat adalah harga dan had hosting pakej.

Selain daripada harga dan sekatan, mereka menawarkan banyak ciri secara percuma. Sekiranya anda mempunyai laman web dengan lalu lintas yang besar, maka SiteGround adalah yang terbaik.

Menurut pandangan kami, harganya sesuai kerana harganya sangat banyak. Oleh itu, jika harga tidak penting bagi anda, maka pergi ke SiteGround.

Tambahan pula, pada masa ini, mereka menawarkan potongan 60% untuk rancangan StartUp, jadi harganya hampir sama dengan rancangan syarikat hosting kos rendah yang lain hanya klik pada pautan di bawah dan dapatkan diskaun besar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map