Review NameCheap vs GoDaddy 2020 (Mana Yang Lebih Baik untuk Anda?)

1

Adakah anda terjebak dalam pertempuran NameCheap vs GoDaddy untuk memutuskan di mana untuk membeli nama domain? Ini adalah situasi yang paling membingungkan ketika anda akan menyiapkan blog atau laman web sebagai pemula. Walaupun, terdapat banyak pendaftar domain lain di mana anda boleh membeli nama domain tetapi pemain yang dominan dan terkenal adalah NameCheap dan GoDaddy.


Mari mulakan!

Kedua-dua syarikat ini terkenal dan sangat terkenal kerana perniagaan pendaftaran domain mereka. Kedua-duanya adalah pendaftar domain terakreditasi ICANN. Jadi, siapa yang menang dalam perbandingan NameCheap dan GoDaddy?

GoDaddy mendakwa menguruskan lebih dari 77 juta domain sementara NameCheap mempunyai 10+ juta domain di bawah pengurusannya. Tetapi angka tidak dapat membantu anda membuat kesimpulan yang mana yang terbaik.

Setelah mengalami kedua-dua perkhidmatan syarikat ini, kami berusaha untuk menulis perbandingan NameCheap vs GoDaddy yang mendalam ini yang pastinya akan membantu anda membuat keputusan tanpa sebarang masalah.

Ulasan Perbandingan NameCheap vs GoDaddy

NameCheap vs GoDaddy Perbandingan 2020

Yang Mana Satu Pendaftar dan Penyedia Hosting Terbaik?

Kami membahagikan perbandingan ini kepada beberapa bahagian untuk menjelaskan setiap ciri / produk yang mereka tawarkan seperti harga, kadar pembaharuan, sijil SSL, Freebies, rancangan Hosting, antara muka dan sokongan Pelanggan.

Harga: Siapa yang Menawarkan Domain dengan Harga Terendah?

Tanda harga adalah faktor asas sebelum membuat keputusan untuk membeli atau tidak. Hampir semua syarikat menawarkan domain dalam beberapa dolar tetapi pada tahun berikutnya mereka mengenakan lebih banyak wang berbanding tahun pertama. NameCheap dan GoDaddy terkenal kerana tawaran harga rendah untuk pelanggan baru.

Ini adalah taktik terbaik untuk menarik lebih banyak pelanggan dengan memberi mereka potongan eksklusif dan terbesar untuk tahun pertama.

Berikut adalah struktur kos GoDaddy untuk nama domain. Harga ini adalah untuk tahun pertama apabila anda akan membeli domain baru dengan akaun baru dan mungkin berubah-ubah kerana mereka menawarkan promosi dari semasa ke semasa.

Harga GoDaddy

 • .Com dengan harga $ 0.99 / tahun
 • .Org dengan harga $ 8.99 / tahun
 • .Net dengan harga $ 11.99 / tahun
 • .Info dengan harga $ 2.99 / tahun
 • .Biz dengan harga $ 7.99 / tahun

Lawati GoDaddy

Nama Harga Murah

 • .Com dengan harga $ 8.88 / tahun
 • .Org dengan harga $ 12.48 / tahun
 • .Net dengan harga $ 7.88 / tahun
 • .Info untuk $ 0.88 / tahun
 • .Biz dengan harga $ 11.88 / tahun

Lawati NameCheap

Seperti yang anda lihat, GoDaddy menawarkan potongan promosi yang lebih besar. Oleh itu, jika anda mahukan domain selama satu tahun, pastinya pilih GoDaddy atau lihat alternatif GoDaddy.

Pemenang: GoDaddy

Catatan: Sekiranya anda merancang untuk membeli domain selama lebih dari satu tahun, maka memilih NameCheap akan menjadi pilihan yang baik. Kerana GoDaddy menuntut lebih banyak wang untuk pembaharuan. NameCheap paling sesuai untuk jangka masa panjang kerana kadar pembaharuan mereka sama seperti anda membayar nama domain baru.

Kadar Pembaharuan

Hampir semua syarikat menawarkan potongan promosi seperti GoDaddy kerana mereka menawarkan “.com” hanya dengan $ 0,99 untuk tahun pertama. Tetapi permainan bermula dari tahun ke-2 apabila bayarannya tinggi untuk tahun-tahun berikutnya. GoDaddy mengenakan lebih banyak wang seperti yang disebutkan lebih awal daripada kadar pembaharuan biasa jika dibandingkan dengan NameCheap.

Dengan NameCheap anda harus membayar wang yang sama dengan yang anda bayar untuk pembelian domain baru. Untuk pelanjutan .com TLD, harga pembaharuan adalah $ 10.69, tetapi GoDaddy mengenakan $ 14.99.

Berikut adalah perbandingan kadar pembaharuan:

Pembaharuan GoDaddy

 • .Com dengan harga $ 14.99 / tahun
 • .Org dengan harga $ 17.9 / tahun
 • .Net dengan harga $ 11.69 / tahun
 • .Info dengan harga $ 2.99 / tahun
 • .Biz dengan harga $ 7.99 / tahun

Lawati GoDaddy

Pembaharuan NameCheap

 • .Com dengan harga $ 10.69 / tahun
 • .Org dengan harga $ 12.48 / tahun
 • .Net dengan harga $ 12.88 / tahun
 • .Info dengan harga $ 2.99 / tahun
 • .Biz dengan harga $ 7.99 / tahun

Lawati NameCheap

Oleh itu, jika anda mempunyai tujuan untuk memegang domain selama lebih dari satu tahun, anda pasti harus membelinya dari NameCheap. Sekiranya anda membeli dari GoDaddy maka anda mungkin menjimatkan sejumlah wang untuk tahun pertama tetapi kemudian anda perlu membayar lebih banyak wang daripada NameCheap.

Pemenang: NameCheap

Percuma

Ya, kami sangat menggemari barang percuma dan orang lain, tetapi anda tahu sebilangan besar tawaran syarikat percuma. Dalam NameCheap vs GoDaddy, NameCheap memenangi perlumbaan.

NameCheap menawarkan WhoisGuard percuma untuk tahun pertama dan kemudian dengan bayaran hanya $ 2.88. WhoisGuard direka untuk melindungi privasi anda. Ini melindungi nama, alamat e-mel, nombor telefon dan merahsiakannya untuk mengelakkan spam, rampasan domain atau situasi yang tidak diingini.

Di sisi lain, G o Daddy tidak termasuk sebarang freebie. Mereka mengenakan $ 7,99 untuk perlindungan privasi dan $ 14,99 untuk perlindungan privasi dan perniagaan (termasuk beberapa perlindungan lagi), yang jauh lebih banyak daripada NameCheap.

Pemenang: NameCheap

Sijil SSL

Sekarang mari kita bincangkan mengenai sijil SSL. Pada dasarnya, ini adalah protokol keselamatan untuk melindungi maklumat penting pelanggan seperti nombor kad kredit, kata laluan dan nama pengguna dll.

Di sini kami mendapat kelebihan lain kerana mendaftar domain dengan NameCheap. Mereka hanya mengenakan bayaran $ 9 / tahun, tetapi kami mengesyorkan anda melanggannya lebih dari setahun kerana harganya akan turun hingga $ 8,95 / tahun. Ia boleh digunakan untuk satu laman web.

Sementara GoDaddy mengenakan bayaran $ 55.99 / tahun untuk tahun pertama dan $ 69.99 semasa pembaharuan. Ia juga boleh digunakan untuk melindungi satu laman web.

Pemenang: NameCheap

Tempoh penangguhan

Tempoh Rahmat adalah tempoh masa di mana syarikat menyimpan nama domain anda yang telah tamat tempoh. Sambungan domain yang berbeza mempunyai tempoh rahmat yang berbeza. Syarikat akan menghantar beberapa e-mel kepada anda apabila domain anda tamat tempoh dan setelah tamat tempoh untuk memperbaruinya.

Sekiranya kita bercakap mengenai NameCheap, mereka menasihatkan untuk mengaktifkan semula nama domain anda yang telah tamat tempoh dalam masa 27 hari. Di sini perhatikan bahawa tempoh rahmat ini berlaku di .com, .net, .org, .info dan .biz.

Walaupun GoDaddy memimpin di sini, mereka menawarkan 41 hari. Tepat pada 42 hari, mereka akan membatalkan domain anda. Tempoh rahmat ini berlaku di .com, .net, .info, .biz, .cc, .org, dll.

Pemenang: GoDaddy

 • Anda mungkin juga ingin membaca: Alternatif NameCheap dan Pesaing untuk Pembelian Domain

Proses Pembelian & Menjual

Upsell adalah strategi di mana syarikat menawarkan pelbagai produk berkaitan untuk meningkatkan penjualan mereka. Ini adalah strategi yang baik dari sudut pandang perniagaan, tetapi terlalu banyak penjualan boleh meninggalkan calon pelanggan.

Mari kita bincangkan mengenai GoDaddy. Mereka tidak peduli sama ada pelanggan keliru atau kesal kerana strategi penjualan mereka, mereka terus menunjukkan sejak bertahun-tahun.

Sekiranya anda baru dan tidak pernah mengalami prosedur pembelian, maka berhati-hatilah, kerana semasa menyanyi, anda harus meneruskan langkah selanjutnya setelah melihat keseluruhan halaman.

Apabila anda memasukkan nama domain anda dan klik pada “search” maka pada halaman seterusnya anda akan melihat beberapa kelebihan, yang pada mulanya mengembara fikiran anda. Kemudian setelah melalui langkah ini di halaman berikutnya terdapat senarai produk yang berkaitan seperti perlindungan privasi, hosting, pembangun laman web dan perkhidmatan e-mel.

Untuk hosting, GoDaddy mungkin menarik perhatian anda kerana rancangan kos rendah mereka. Tetapi kami akan mengesyorkan InMotion Hosting dan B lu ehost kerana mereka adalah salah satu penyedia hosting terbaik. G o Daddy murah tetapi tidak layak untuk menjadi tuan rumah laman web profesional anda. Respons pelayan yang perlahan, di bawah perkhidmatan sokongan rata-rata dan kadar pembaharuan yang tinggi, adalah tradisi GoDaddy.

Sekarang jika kita bercakap mengenai taktik NameCheap upsell, prosedur pendaftarannya cukup mudah dan bersih. Ya, mereka memang menawarkan beberapa produk yang berkaitan tetapi masih halaman yang kemas. Oleh itu, jika anda adalah pembeli domain baru, belilah dari NameCheap kerana kami fikir prosesnya tidak akan membuat anda kecewa. Lebih-lebih lagi, jika anda memerlukan penjelasan pada tahap apa pun, anda boleh melakukannya dengan memulakan sembang langsung.

Seperti yang kita ketahui setiap syarikat menggunakan perangkap yang sangat baik, tetapi beberapa syarikat membuat proses ini membingungkan dan akhirnya pelanggan baru akhirnya membeli beberapa ciri yang tidak diingini. Sebelum menyelesaikan pesanan pastikan tidak mencentang semua tawaran yang tidak diingini. Prosedur pembelian NameCheap jauh lebih mudah daripada GoDaddy.

Pemenang: NameCheap

Pembaharuan automatik

Pembaharuan automatik adalah pilihan yang membantu melakukan pembayaran secara automatik pada saat domain anda akan habis tempoh. Sekiranya anda tidak memperbaharui domain anda maka laman web anda akan di luar talian.

Pilihan “Pembaharuan automatik” akan sangat membantu apabila anda terlupa atau kerana sebab lain tidak memperbaharui domain secara manual. Untuk ini, anda hanya perlu menyimpan cukup wang di akaun kad kredit lampiran dan mengaktifkan pilihan pembaharuan.

Oleh itu, apabila tiba masanya, syarikat memotong jumlah pembaharuan tanpa penurunan.

Pemenang: Ikat

Antaramuka Panel Kawalan

Panel kawalan domain memberi anda keupayaan untuk mengkonfigurasi semua domain, subdomain, e-mel, pemindahan dan ciri DNS, dll. Panel kawalan yang dirancang dengan buruk membuang masa berharga pengguna.

Bagaimana pengalaman mengenai panel kawalan mereka? Kerana ia adalah faktor yang paling dihargai semasa memilih pendaftar domain. Papan pemuka yang mudah dinavigasi, memberikan pengalaman yang mesra pengguna. Jadi siapa pemenang antara pertandingan NameCheap dan GoDaddy?

Gambaran Keseluruhan Panel Kawalan NameCheap

Baru-baru ini NameChea p mengemas kini panel pengurusan domainnya dan sekarang panel baru sangat lancar dan lancar. Di papan pemuka NameCheap, anda boleh menguruskan banyak domain dengan mudah dan melakukan tugas yang diperlukan seperti pembaharuan domain, penyuntingan Pelayan Nama dan juga dapat memeriksa perincian sijil SSL. Untuk perubahan DNS / Name Server, cukup klik pada nama domain yang anda mahu tambahkan rekod baru dan masukkan rekod NS di sana.

Panel Kawalan Domain GoDaddy

GoDaddy juga mempunyai panel pengurusan domain yang hebat, mudah dilayari dan mesra pemula. Sama seperti NameCheap, di papan pemuka, anda boleh memperbaharui nama domain, menambah WHOIS Guard, Edit Domain dan DNS dalam beberapa minit. Secara keseluruhan, kedua-dua syarikat menawarkan panel kawalan yang mesra pengguna dan menyatakan satu yang terbaik daripada yang lain tidak sesuai.

Pemenang: Ikat

Sokongan pengguna

Tidak kira sama ada anda membeli rancangan hosting atau nama domain, sokongan pelanggan selalu penting kerana kadang-kadang anda memerlukan bantuan dalam beberapa pertanyaan yang sukar difahami. Kami mendapati bahawa masa tindak balas GoDaddy lambat berbanding sokongan e-mel.

Kami membeli domain dari GoDaddy. Mereka biasanya mengambil masa satu hari untuk membalas e-mel anda dan tidak konsisten. Kadang kala respons mereka datang dalam sehari dan kadangkala mereka terlupa membalasnya setelah melewati beberapa hari.

Sembang Langsung hanya tersedia dari Isnin hingga Jumaat pada waktu-waktu tertentu. Walaupun begitu, anda boleh menghubungi mereka melalui telefon 24/7. Tetapi tidak semua orang mahu menghubungi melalui telefon, kebanyakan orang menggunakan Live Chat, di mana mereka dapat menulis masalah mereka dengan selesa.

Sebaliknya, perkhidmatan sokongan NameCheap cukup dipercayai dan tersedia 24/7. Mereka tidak menawarkan perkhidmatan sokongan melalui telefon tetapi anda boleh menghubungi mereka melalui sembang langsung yang sangat bagus. Walaupun dengan menghantar tiket kadang-kadang rehat terlambat tetapi sembang langsung sangat banyak dan mudah diakses.

Kami bukan sahaja mempunyai pengalaman sokongan yang buruk dengan GoDaddy, tetapi ada banyak pengguna yang mengeluh mengenai perkhidmatan sokongan mereka. Oleh itu, dalam perbandingan NameCheap vs GoDaddy berdasarkan pengalaman kami, NameCheap adalah pemenang.

Pemenang: NameCheap

Pelan Hosting Web

Kedua-dua syarikat dikenali sebagai salah satu pendaftar domain teratas, tetapi kemudian, mereka juga menawarkan rancangan hosting murah. Kedua-duanya menawarkan kelajuan uptime dan server yang hampir sama. Tetapi jika anda baru maka NameCheap baik untuk anda kerana mereka menawarkan sokongan sembang langsung 24/7. Lebih-lebih lagi, NameCheap menawarkan hosting kos terendah pada $ 9.88 / tahun sementara GoDaddy mengenakan $ 59.88 / tahun. Ya, N ameChe ap menawarkan rancangan hosting untuk satu tahun di bawah $ 10

Pelan Hosting NameCheap juga merangkumi pengimbas malware, sandaran (dua kali seminggu), pembina laman web percuma dan ruang penyimpanan dipercepat SSD. Masih belum selesai, anda boleh menjadi tuan rumah 3 domain pada rancangan “Nilai” (asas), yang benar-benar merupakan pilihan yang menarik untuk pemula dan mereka yang mempunyai anggaran yang sangat terhad.

Tetapi GoDaddy mempunyai banyak kehausan wang. Mereka mengenakan bayaran sebanyak $ 23.88 / tahun & pulihkan, $ 17.88 untuk pengimbasan perisian hasad, Tanpa pembina laman web percuma dan anda dibenarkan hanya menghoskan satu laman web pada rancangan Ekonomi (Asas) mereka.

Sekiranya anda ingin menghoskan laman web anda daripada kedua-duanya, di sini kami membina jadual perbandingan untuk membantu anda memilih yang betul.

ciri-ciri

NamaCheap

GoDaddy

Domain percuma

Ya

Ya

Laman web

3

1

Penyimpanan

20GB-SSD Dipercepat

100GB-Tanpa SSD

Lebar jalur

Tanpa had

Tanpa had

Polisi Bayaran Balik

14 hari

30 hari

Pemasang 1-Klik

Ya

Ya

Sokongan 24/7 (Sembang Langsung)

Ya

Tidak

Harga

$ 9.88 / tahun

Lawati NameCheap

$ 59.88

Lawati GoDaddy

Cadangan kami untuk Hosting

Sekiranya anda menginginkan web hosting hanya untuk mendapatkan pengalaman, hosting murah mungkin merupakan pilihan yang cukup baik. Kami mengesyorkan anda melihat senarai penyedia hosting WordPress yang murah.

Untuk laman web profesional atau perniagaan, kami ingin mengesyorkan menggunakan InMotion Hosting. Juga, terdapat beberapa syarikat hosting yang terkenal, di sini melihat senarai syarikat hosting web WordPress terbaik.

Beli InMotion Hosting Sekarang!
lorem ipsum dolor

Jadi, Siapa Pemenang dalam pertandingan NameCheap dan GoDaddy?

Seperti yang anda lihat pemenangnya adalah NameCheap. Ya, GoDaddy juga merupakan pilihan yang baik untuk membeli domain tetapi mengapa membayar kadar pembaharuan yang tinggi? Kedua-duanya adalah syarikat terkenal dan tidak terlibat dalam aktiviti penipuan.

Kami mengesyorkan anda membeli domain dari NameCheap kerana kadar pembaharuannya cukup rendah berbanding dengan GoDaddy dan untuk perkhidmatan hosting, mesti menggunakan InMotion Hosting. Selain itu, anda juga akan mendapat WhoisGuard percuma untuk tahun pertama dan panel kawalan yang lengkap untuk pengurusan yang mudah dari NameCheap.

Jangan ragu untuk berkongsi perbandingan Namecheap vs Godaddy ini di media sosial.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map