BlueHost vs HostGator 2020 [Kelajuan, Masa Terkini dan Ciri Disemak]

0

Adakah anda keliru yang mana yang harus dipilih dari BlueHost vs HostGator?


Perbandingan BlueHost vs HostGator

Kerana kedua-duanya dikenali sebagai penyedia hosting WordPress yang boleh dipercayai dan murah untuk membuat laman web menggunakan CMS utama seperti Joomla, Drupal, atau WordPress. Itulah sebabnya orang kelihatan keliru ketika memilih salah satu daripadanya. Kedua-dua hos menawarkan rancangan hosting hampir dengan harga yang sama dan merangkumi semua ciri penting seperti cPanel, pemasang 1 klik, versi PHP terkini dan akaun e-mel, dll..

Fakta Pantas – Ulasan BlueHost vs HostGator

Kedua-dua BlueHost dan HostGator dimiliki oleh EIG (Endurance International Group). Kumpulan juga memperoleh banyak nama besar dalam industri hosting dan bekerjasama dengan WordPress.com, SiteLock, dan Comodo, dll..

  • BlueHost diambil alih oleh EIG pada tahun 2010.
  • HostGator diambil alih oleh EIG pada tahun 2012.

Tinjauan Pantas BlueHost vs HostGator

BlueHost disenaraikan sebagai salah satu penyedia yang disyorkan di Wordpres.org. Syarikat ini sangat terkenal kerana harganya yang ekonomik dan itulah sebabnya menjadi tuan rumah lebih dari 2 juta laman web. Selain itu, mereka menawarkan pelbagai pilihan seperti cloud, dedicated, dan hosting VPS.

Sebaliknya, HostGator juga merupakan pemain besar dan menggaji lebih daripada 500 pekerja. Kini mereka menguruskan lebih dari 8 juta nama domain dan 400,000 pelanggan di seluruh dunia. Selain itu, mereka juga menawarkan banyak penyelesaian hosting dengan tanda harga yang sangat berpatutan.

BlueHost

HostGator

Oleh itu, kami hadir dengan perbandingan BlueHost vs HostGator untuk memudahkan anda membuat keputusan. Dan kami pasti bahawa pada akhir artikel anda akan dapat menyelesaikan kekeliruan ini dan menghasilkan yang terbaik.

Perbandingan BlueHost vs HostGator: Siapa yang Akan Memenangi Pertempuran?

Reputasi

Terdapat campuran reaksi pengguna mengenai kedua-dua penyedia ini tetapi kami melihat BlueHost sedikit lebih baik daripada HostGator. Mungkin ada beberapa sebab yang mungkin seperti BlueHost secara rasmi disyorkan oleh WordPress dan juga oleh banyak blogger berpengaruh.

Juga, BlueHost mempunyai reputasi yang sangat baik di kalangan blogger dan webmaster yang hanya mahu memulakan blog. Sementara di pihak lain, ramai yang mengadu bahawa HostGator cuba mengelirukan pemula dengan taktik mereka yang baru.

Ada ketika HostGator dianggap sebagai salah satu penyedia perkhidmatan yang hebat, tetapi sekarang banyak pengguna tidak berpuas hati dengan kualiti mereka terutama sokongan pelanggan. Walaupun terdapat turun naik dalam kualiti perkhidmatan BlueHost. Oleh itu, kami mencari BlueHost mengenai reputasi.

Pemenang: BlueHost

Waktu tamat

Anda perlu memastikan bahawa laman web anda tidak sering tergendala kerana ini boleh merosakkan reputasi laman web anda. Kebenaran yang ganas adalah bahawa waktu henti tidak dapat dihilangkan sepenuhnya. Tetapi ini dapat dikurangi dengan menginangi laman web pada penyedia hosting yang berkualiti.

BlueHost memberikan masa operasi yang kukuh. Akaun yang kita gunakan berfungsi dengan cekap. Sejauh ini kita tidak menghadapi sebarang insiden ketika waktu operasi rata-rata mereka berada di bawah uptime 99.9%. Berikut adalah statistik Uptime yang diambil oleh robot Uptime untuk melakukan lawatan.

Waktu Penggunaan BlueHost

UptimeTest BlueHost Hosting

Di seberang, HostGator juga menunjukkan prestasi yang sangat baik dan berjaya melakukan 100% Waktu Waktu dalam beberapa bulan, tetapi mereka kurang konsisten.

Pada masa ini, mereka baik kerana anda dapat melihat gambar di bawah yang membuktikan bahawa mereka adalah% 100 selama 7 hari terakhir. Tetapi apabila perlu tempoh pemantauan selama 30 hari waktu operasi purata menjadi 99.98%. Dan jika membicarakan tempoh sebelum 30 hari maka kita juga menghadapi 2 waktu henti yang pertama berlangsung selama 1 minit, dan yang ke-2 menjadikan laman web kita tidak aktif selama 3 minit.

Walaupun ini adalah downtime kecil tetapi secara keseluruhan, ini menjadi downtime yang serius.

Waktu Penggunaan HostGator

UptimeTest HostGator Hosting

Ya, selalu ada kemungkinan downtime dengan setiap penyedia hosting, tetapi menurut statistik uptime BlueHost vs HostGator kami BlueHost adalah pemenang yang jelas.

Pemenang: BlueHost

BlueHost

HostGator

Kepantasan

Adakah anda benci menunggu? Tidak ada orang seperti itu penyemak imbas mereka terus memuat halaman dan akhirnya laman web memuat dengan isi yang rosak. Sekiranya pelayan memerlukan masa yang lebih tinggi untuk memuat halaman, ini bermaksud kelajuan rendah dan dengan itu menyebabkan penurunan lalu lintas. Dan ketika tidak ada lalu lintas, apa tujuan penyelenggaraan laman web. Selepas waktu rehat, kelajuan adalah elemen penting seterusnya yang perlu anda pertimbangkan.

Kedua-dua syarikat sangat dekat satu sama lain ketika membandingkan statistik kelajuan

Ujian Kelajuan BlueHost

Ujian Kelajuan Pingdom BlueHost

Ujian Kelajuan HostGator

Ujian Kelajuan Pingdom HostGator

Ringkasan statistik menjelaskan bahawa kedua-duanya kebanyakan memuat halaman di bawah 1 saat. Tetapi kadang-kadang laman web yang dihoskan Pelayan HostGator mengambil masa antara 800 – 1500 ms. Tempohnya masih boleh dipatuhi tetapi menurunkan masa muatan bermaksud memuatkan laman dengan cepat sehingga terbaik untuk laman web anda.

Laman web yang dihoskan di pelayan BlueHost mempunyai ukuran halaman lebih banyak daripada HostGator tetapi masih memuat lebih pantas daripada HostGator.

Pemenang: BlueHost

Ujian Kesan Beban

Dengan melakukan ujian beban, anda dapat menilai kualiti pelayan. Untuk memeriksa sama ada kedua-dua syarikat menyediakan hosting web yang mampan dan boleh dipercayai, kami menggunakan alat terkenal yang dikenali sebagai LoadImpact.

Dengan bantuan alat ini, kami menghantar pengguna maya di kedua-dua laman web yang dihoskan di pelayan HostGator dan BlueHost.

Cukup periksa statistik di bawah untuk mencari hos web terbaik.

Statistik HostGator menunjukkan bahawa sehingga 30 pengguna maya hasilnya cukup memuaskan dan waktu muat kebanyakannya tetap di bawah 630ms. Tetapi selepas itu pelayan menunjukkan tingkah laku yang tidak stabil dan masa muat meningkat hingga 16 saat.

Statistik LoadImpact HostGator

Pelayan HostGator Uji LoadImpact

Statistik LoadHmp BlueHost

Berdasarkan statistik BlueHost, pada mulanya pelayan mereka mengambil masa hampir 950 ms, tetapi selepas itu, pelayannya bermain dengan baik dengan mengurangkan masa muat. Dengan memerhatikan anda dapat melihat bahawa kebanyakan masa memuatkan laman tetap di bawah 900 ms dan hanya ada kejadian yang jarang berlaku ketika mencecah 1 saat. Anda juga dapat melihat konsistensi dalam garis masa muat.

Jadi, ini bermaksud bahawa pelindung BlueHost dapat menguruskan lalu lintas dengan cekap walaupun terdapat lebih banyak pengguna aktif.

Uji Beban Impak BlueHost Hosting

Pemenang: BlueHost

Perkhidmatan sokongan

Bagaimana dengan dasar sokongan host web? Adakah mereka menawarkan sokongan teknikal 24/7? Ini adalah salah satu bidang yang paling penting bagi pemula dan pakar.

Kedua-dua syarikat menawarkan Sembang Langsung 24/7, Telefon, E-mel, sistem tiket dan pangkalan pengetahuan dengan penuh artikel. Tetapi adakah mereka berdua cepat??

Perkhidmatan sokongan BlueHost lebih pantas daripada HostGator. Setiap kali kita memerlukan pertolongan atau beberapa maklumat, kita memulakan sembang langsung dan berhubung di bawah 5 – 7 minit.

Tetapi ketika kita bercakap Sembang HostGator Live memang mengerikan. Anda memulakan sembang Langsung supaya mendapat jawapan dengan cepat. Tetapi secara purata mereka mengambil masa hampir 10 – 40 minit dan bahkan kadang-kadang anda harus menunggu selama hampir satu jam. Katakan anda mahukan lebih banyak sumber atau laman web anda mengalami kesilapan, dan anda memerlukan pertolongan segera, tetapi mereka hanya tidur. Ini adalah tanda bahawa “Tidak peduli untuk pelanggan”.

Pemenang: BlueHost

BlueHost

HostGator

Ciri HostGator vs BlueHost Hosting

Ruang simpanan

Jadi berapa banyak anda memerlukan ruang simpanan untuk menyimpan kandungan laman web? Laman web jenis maklumat ringkas biasanya tidak memerlukan banyak ruang. Tawaran BlueHost 50GB penyimpanan dalam pelan Asas sementara HostGator melabelkan simpanan mereka sebagai “Tidak terhad”.

Tidak terhad bermaksud tidak ada batasan, tetapi apabila syarikat berpendapat bahawa laman web anda menggunakan lebih banyak sumber, maka mereka akan memberitahu anda untuk meningkatkan rancangan. Biasanya apabila penyedia mengatakan tidak terhad atau tidak berukuran, itu bermaksud hampir 100GB. Tetapi pengguna HostGator dapat memuat naik kandungan hingga 200 GB dengan mudah, dan setelah itu, mereka mungkin perlu meningkatkan.

Pemenang: HostGator

Lebar jalur

Jalur lebar adalah pemindahan data apabila setiap pengunjung mengunjungi laman web anda. Kami juga boleh mengatakan bahawa jumlah pelawat yang dapat ditampung oleh laman web anda. Sekiranya anda kehabisan lebar jalur maka tidak ada yang dapat mengunjungi laman web anda.

Tetapi tidak ada kebimbangan kerana kedua-dua BlueHost dan HostGator memberikan lebar jalur yang tidak terkawal pada semua rancangan.

Pemenang: Ikat

Akaun E-mel

Akaun e-mel dengan jenama nampaknya lebih profesional dan memberi anda lebih banyak kawalan.

Oleh itu, itulah sebabnya memilih penyedia yang membolehkan anda membuat jumlah akaun e-mel. BlueHost membenarkan sehingga 5 akaun e-mel dan storan e-mel 100 MB pada setiap akaun. Jumlah ini mencukupi kerana kebanyakan laman web peringkat individu mempunyai satu atau dua alamat e-mel untuk terus berhubung dengan pelawat mereka.

HostGator menawarkan jumlah akaun e-mel yang tidak terhad untuk semua rancangan mereka yang memberi mereka kemenangan yang jelas ke atas BlueHost pada pusingan ini. Di sini perhatikan bahawa kedua-dua penyedia hosting menyokong mel web, POP dan IMAP.

Pemenang: HostGator

BlueHost

HostGator

Panel kawalan

Panel backend yang rumit bukan sahaja suram untuk beroperasi tetapi juga membuang masa yang berharga. Tidak menjadi masalah sekiranya syarikat menawarkan panel buatan sendiri atau cPanel standard industri tetapi intinya, ia harus mudah difahami.

Kedua-dua penyedia ini menawarkan cPanel yang sangat umum di pasaran kerana sifatnya yang intuitif.

Panel Kawalan BlueHost

Papan Pemuka Panel Kawalan BlueHost

Panel Kawalan HostGator

Papan Pemuka Panel Kawalan HostGator

Oleh itu, jika anda sedang menggunakan cPanel maka beralih ke BlueHost atau HostGator tidak menimbulkan kekeliruan. Terus terang, BlueHost cPanel lebih berwarna dan merangkumi alat WordPress. Kerana kedua-duanya menawarkan cPanel jadi ini adalah tali leher.

Pemenang: Ikat

[Catatan: Secara peribadi kami lebih menyukai panel kawalan BlueHost daripada HostGator.]

BlueHost

HostGator

Pemasang Aplikasi

Sudah berlalu ketika anda perlu mempelajari perintah untuk memasang aplikasi web (skrip) seperti WordPress. Sekarang semua penyedia hosting WordPress terbaik telah diperkenalkan Pemasang 1-klik yang membolehkan pemasangan cepat. Hanya dengan beberapa klik.

Bukan hanya WordPress kedua-dua hos web menawarkan banyak skrip seperti Joomla, Drupal, dan PrestaShop, dll. untuk melakukan pemasangan dengan mudah.

Pemenang: Ikat

Versi PHP

PHP adalah bahasa pengaturcaraan yang paling terkenal dan merangkumi hampir 82% laman web. Oleh itu, betapa pentingnya anda memilih syarikat yang menyokong versi PHP terkini?

Jawapannya mudah, yang versi PHP terkini seperti 7.0, 7.1 dapat meningkatkan kelajuan laman web dengan ketara. Di sini anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai PHP.

Kedua-dua HostGator dan BlueHost menyokong terkini versi. Walau bagaimanapun, anda boleh menurunkan versi ke versi lama seperti 5.6 atau 5.4 juga.

Pemenang: Ikat

BlueHost

HostGator

Domain Terparkir

Anda mungkin tidak merasakan keperluan domain Terparkir pada awalnya tetapi setelah anda terkenal maka yang ini digunakan untuk melindungi jenama dan lalu lintas juga. Contohnya, anda mempunyai domain abc.com dan menerima lalu lintas yang terkenal. Jadi bagaimana jika seseorang membuat nama domain yang serupa dengan anda seperti abc.net? Mungkin ada kemungkinan dia mendapat beberapa calon pengunjung anda.

Domain terparkir melindungi anda dari kejadian seperti itu. Dengan Pelan asas BlueHost anda boleh meletakkan 5 domain. Ini bermaksud jika anda membeli abc.net anda dapat menunjukkannya nama domain anda (abc.com) dan setiap kali pengunjung membuka abc.net mereka akan secara automatik mengarahkan ke laman web anda (abc.com).

Tetapi HostGator tidak menawarkan kemudahan untuk meletak domain dalam rancangan Hatchling (asas) mereka. Oleh itu, jika tempat letak kenderaan domain mesti ada dalam kes anda, maka rancangan HostGator’s Hatchling bukanlah pilihan yang baik.

Pemenang: BlueHost

Penghijrahan Tapak Auto

Penghijrahan laman web menjadi pilihan yang mudah apabila anda membuat keputusan untuk mengalihkan blog / laman web anda dari penyedia yang ada ke yang lain. Mungkin terdapat banyak sebab untuk penghijrahan seperti kekurangan pilihan yang dapat ditingkatkan. Sebab lain mungkin penyedia yang ada bukan lagi penyedia kualiti.

Oleh itu, jika anda mahu berpindah dari penyedia lama ke HostGator, kemudian isikan borang pemindahan mereka, dan mereka akan memindahkan semua perkara seperti pangkalan data, kandungan, dan skrip, dll dengan kos sifar. Ingat bahawa anda layak untuk migrasi automatik selama 30 hari pertama pendaftaran. Dan selepas 30 hari pentadbir hanya akan membantu anda.

Sementara di sisi lain, anda akan terkejut melihatnya BlueHost mengenakan $ 149.99 untuk penghijrahan laman web automatik. Oleh itu, jika anda mahu mengalihkan laman web anda pada pelayan BlueHost maka lebih baik lakukannya sendiri. Terdapat banyak tutorial yang terdapat di internet.

Pemenang: HostGator

Mari Encrypt SSL

Pada mulanya, SSL adalah bahagian penting untuk laman web yang berurusan dengan data peribadi pelanggan seperti nama, alamat, nombor kad kredit, dan lain-lain. Ia digunakan untuk menyulitkan peribadi pengguna dengan menerapkan protokol keselamatan untuk meningkatkan keselamatan dan privasi.

Tetapi sekarang ia menjadi bahagian wajib dari setiap laman web dan blog sama ada anda mempunyai, blog berasaskan kandungan atau laman web e-dagang kerana pengumuman Google baru-baru ini. Sebagai mesin pencari (Google) memberikan beberapa kelebihan peringkat ke laman web dengan SSL.

BlueHost cPanel ditampilkan dengan pilihan Let’s Encrypt dalam semua rancangan mereka. Ini membolehkan pengguna mengaktifkan SSL hanya dengan beberapa klik. Tetapi HostGator tidak memperkenalkan ciri automatik dan berguna seperti ini (mari kita Encrypt) setakat ini. Sudah tentu, mereka juga menyediakan SSL untuk semua rancangan mereka, tetapi anda perlu melakukan kerja teknikal untuk mengaktifkannya dan membayar caj tambahan.

Pemenang: BlueHost

BlueHost

HostGator

Sandaran Data

Mempunyai Sandaran adalah harapan terakhir apabila semuanya merosakkan dan anda tidak melihat penyelesaian. Dengan memulihkan sandaran, laman web anda beralih ke kedudukan ketika anda terakhir membuat sandaran. Itulah sebabnya mengapa perlu membuat sandaran. Terdapat banyak perkhidmatan percuma dan berbayar untuk membuat sandaran keseluruhan atau elemen terpilih dari laman web.

Pilihan pembuatan sandaran yang disediakan oleh syarikat hosting bersama dengan rancangan yang biasanya diberikan di panel kawalan dan anda tidak perlu memasang pemalam.

BlueHost menawarkan perkhidmatan sandaran percuma dan berbayar. Anda boleh mengkonfigurasi perkhidmatan untuk membuat sandaran harian, mingguan dan bulanan. Lebih-lebih lagi, jika anda ingin memuat turun sandaran di komputer anda, anda boleh melakukannya melalui FTP. Juga, tidak ada bayaran untuk memulihkan sandaran.

HostGator melakukan kerja yang tidak baik di sini. Syarikat itu mengatakan bahawa mereka menawarkan sandaran percuma dan, ya, mereka betul, tetapi setiap kali anda mahu memulihkan sandaran, mereka mengenakan bayaran $ 15. Serius ?? Yah! Kami serius. Jadi apa yang akan kita lakukan dengan perkhidmatan percuma yang hanya boleh membuat sandaran tetapi tidak membenarkan pemulihan percuma?

Pemenang: BlueHost

Harga

Harga adalah elemen lain yang sangat penting untuk dipertimbangkan terutama bagi mereka yang mempunyai dana terhad. Anda harus memastikan anda mendapat nilai wang anda. Kedua-dua syarikat menawarkan rancangan hosting bersama, WordPress, VPS dan khusus.

Nama Domain Percuma

Nama Domain adalah alamat web dari mana-mana blog atau laman web. Tanpa ini, anda tidak dapat menyediakan Blog. Sebilangan besar penyedia hosting menawarkan ini secara percuma jika anda membeli rancangan hosting. BlueHost juga menawarkan nama domain percuma bersama dengan web hosting. Anda tidak perlu membayar sesen pun untuk tahun pertama.

HostGator tidak menawarkan nama domain percuma kepada pelanggan mereka. Ini akan sedikit lebih banyak untuk tahun pertama daripada BlueHost.

Pemenang: BlueHost

BlueHost

HostGator

Domain & Pengawal Privasi

Bagaimana jika anda ingin membeli nama domain sahaja? Walaupun terdapat beberapa pendaftar domain terbaik lain tetapi BlueHost dan HostGator juga merupakan pertimbangan yang luar biasa. Terdapat sedikit perbezaan antara harga mereka.

BlueHost mengenakan $ 11.99 untuk domain .com sementara HostGator menawarkannya pada harga $ 12.95. Tetapi ceritanya belum selesai. Selepas satu tahun, BH berharga $ 15.99 sementara HG menuntut $ 15 untuk pembaharuan. Oleh itu, jika anda menggunakan BH, maka anda dapat menjimatkan hampir satu dolar sekali tetapi membayar lebih banyak semasa pembaharuan berbanding dengan HG.

Penjaga privasi domain adalah tambahan yang menyembunyikan maklumat peribadi anda seperti alamat e-mel dll untuk menyelamatkan anda dari e-mel dan syarikat pemasaran yang berniat jahat. Tetapi di sini perhatikan bahawa ini bukan tambahan wajib. Jadi, jika anda ingin mengaktifkannya, maka BlueHost tawarkan pada $ 11.88 sementara HostGator tawarkan pada $ 12.95.

Untuk tahun pertama anda akan menjimatkan hampir $ 2 apabila membeli domain dan perlindungan privasi dari BlueHost dan semasa pembaharuan, anda akan menjimatkan beberapa sen. Kerana perbezaannya kecil jadi ini adalah ikatan yang jelas.

Pemenang: Ikat

Web Hosting

BlueHost menawarkan 3 rancangan hosting web dalam kategori bersama. Tidak ada perbezaan kos pada masa ini kedua-dua harga penyedia adalah sama kecuali rancangan asas. Dalam rancangan asas mereka, BlueHost menawarkan 1 nama domain percuma, storan 50 GB (lebih daripada cukup) dan lebar jalur yang tidak dimeterai. Anda boleh menghoskan satu domain pada rancangan ini. Ini sangat sesuai jika anda ingin menjadi tuan rumah blog peribadi kecil.

HostGator menawarkan storan dan lebar jalur yang tidak diukur dalam rancangan penetasan mereka tetapi terhad untuk menjadi tuan rumah satu nama domain. Tidak seperti BlueHost, mereka tidak memberi anda domain percuma untuk tahun pertama semasa pembelian akaun hosting.

Selain rancangan asas, jika kita membincangkan rancangan Plus (BlueHost) dan Baby (HostGator), kedua-duanya agak serupa. Anda boleh menjadi tuan rumah domain tanpa had. Sangat sesuai untuk pengguna yang merancang untuk membuat banyak laman web dalam masa terdekat tanpa mengeluarkan wang tambahan. Seperti yang anda lihat, tidak ada perbezaan yang ketara antara rancangan yang lebih tinggi daripada yang asas, jadi kami akan mengikat bahagian ini seperti di atas.

Pemenang: Ikat

BlueHost

HostGator

Polisi Bayaran Balik

Polisi pembayaran balik juga boleh digambarkan sebagai jaminan wang dikembalikan. Sebuah syarikat hanya boleh berusaha untuk memuaskan semua pelanggannya. Tidak ada jaminan bahawa jika pengguna berpuas hati dan yang lain. Di sini polisi pembayaran balik mula digunakan dan menjimatkan wang anda.

Setelah mendaftar dengan BlueHost, anda boleh meminta bayaran balik dalam 30 hari pertama. Oleh itu, jika anda merasakan bahawa perkhidmatan mereka tidak memuaskan, maka dapatkan wang anda semula. Di sini ingat bahawa selepas 30 hari anda tidak layak untuk meminta bayaran balik.

Walaupun HostGator mengikuti kebijakan pengembalian dana selama 45 hari, jadi ini bermakna anda mempunyai lebih banyak hari untuk menguji perkhidmatan mereka sebelum anda membuat keputusan sama ada untuk meminta bayaran balik atau tidak?

Jadi, memutuskan antara BlueHost atau HostGator dari segi jaminan wang dikembalikan, tidak sukar untuk memilih yang terbaik. Tidak mudah?

Pemenang: HostGator

Kesimpulannya

Jadi sudah tiba masanya untuk membuat kesimpulan b / w BlueHost vs HostGator. Apabila kita membincangkan aspek lain seperti SSL percuma, maka BlueHost juga mempunyai kelebihan berbanding HostGator. Selain itu, BlueHost juga menyertakan cadangan percuma, letak domain, nama domain percuma dan panel kawalan yang lengkap dalam rancangan paling asasnya.

Sebaliknya, HostGator menyediakan banyak ciri lain seperti akaun e-mel tanpa had, sub-domain, penyimpanan yang lebih tinggi untuk e-mel, dan 4500 templat laman web percuma. Tetapi, mereka harus mempertimbangkan tentang SSL percuma oleh Let’s Encrypt kerana penting untuk SEO.

Anda boleh mendapatkan SSL Percuma dari CloudFlare. Kami sudah menggunakan SSL percuma oleh CloudFlare di beberapa blog kami, dan bahagian yang paling menggembirakan ialah anda tidak perlu mempelajari sebarang perkara teknikal untuk melaksanakannya. Berikut adalah panduan lengkap untuk mengaktifkan SSL percuma CloudFlare di laman web berkuasa WordPress anda.

Secara keseluruhan, rancangan BlueHost dirancang dengan baik, dan mereka membuat ketersediaan maksimum perkhidmatan pantas mereka dengan lebih berkesan, jadi kami akan mencadangkan anda BlueHost.

Kami yakin bahawa kajian ini dapat menjelaskan semuanya kepada anda dan tidak ada lagi kekeliruan yang mana yang harus dipilih antara BlueHost vs HostGator?

BlueHost

HostGator

Sekiranya anda rasa kami lupa untuk merangkumi sebarang ciri utama yang harus dibandingkan, beritahu kami dalam komen. Kami akan dengan senang hati membaca cadangan dan maklum balas anda.

Sekiranya anda masih memerlukan pertolongan dan keliru mengenai HostGator vs BlueHost, jangan ragu untuk menghubungi. Kami sentiasa ada di sini untuk membantu anda mencari hos web terbaik.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map