11+ Perkhidmatan Hosting Cloud Murah Terbaik 2020

12

Cloud hosting adalah kaedah terbaik untuk menjadikan kandungan anda dapat diakses di seluruh dunia melalui banyak pelayan dan bukannya menggunakan perkhidmatan CDN (Content Distribution Network). Oleh kerana infrastruktur ini dibina dengan pelbagai pelayan dan itulah sebabnya ia sedikit mahal daripada hosting bersama. Sekiranya anda mencari hosting awan yang murah, teruskan membaca untuk mencari yang terbaik.


Cloud Hosting terutamanya direka untuk memberikan perkhidmatan maksimum dan tanpa henti. Dan teka bagaimana? Dalam hosting awan, beberapa pelayan disambungkan (secara selari) sedemikian rupa untuk bertindak seperti satu. Penjelasan yang lebih mudah, tidak seperti perkhidmatan hosting bersama yang hanya bergantung pada satu pelayan, hosting awan terdiri daripada lebih daripada satu pelayan.

Oleh itu, ini secara signifikan mengurangkan kemungkinan waktu henti, kelajuan rendah, dan kehilangan data. Ia menggunakan sumber yang lebih tinggi daripada hosting tradisional yang menjadikannya lebih mahal dan mengambil keuntungan dari jenis hosting ini; anda perlu membayar lebih banyak wang. Tetapi di sini setelah usaha sedaya upaya, kami menyusun senarai penyedia hosting awan murah terbaik.

Cloud Hosting Murah Terbaik

Perbezaan Antara Cloud dan Shared Hosting

Seperti yang disebutkan di atas, di cloud hosting banyak pelayan dihubungkan yang terletak di tempat yang berbeza. Contohnya, anda membeli rancangan hosting awan dan pada suatu ketika pelayan tidak berfungsi. Sekarang, apa yang akan berlaku? Ya, anda faham, sekiranya ada pelayan yang tidak berfungsi, laman web anda masih boleh diakses. Dalam hosting bersama, pasti laman web anda turun.

Pada awalnya, jenis hosting ini sangat mahal, dan hanya syarikat yang dapat menggunakannya tetapi sejak 3 ~ 4 tahun terakhir, harga turun dan sekarang perkhidmatan cloud hosting murah juga tersedia dengan kualiti yang dijanjikan. Oleh itu, jika anda mencari penyedia hosting awan terbaik tetapi murah maka artikel ini akan membantu anda mencari syarikat yang tepat. Kerana di sini kami mengumpulkan senarai terkini perkhidmatan hosting awan terbaik yang menawarkan rancangan dengan harga terendah.

Cadangan Teratas kami

Tuan rumah

Sesuai untuk

Penarafan

Harga

Kamatera ♥

Semua pengguna

Periksa sekarang

Vultr

Projek Kecil ~ Besar

Periksa sekarang

A2Hosting

Blogger, Webmaster

Periksa sekarang

Penyedia Hosting Awan Murah Terbaik 2020

Jadi, berikut adalah senarai perkhidmatan hosting awan yang murah dan murah yang menggunakan yang anda dapat menjimatkan wang yang besar. Kami mengesyorkan agar anda memilih yang sesuai dan memenuhi semua keperluan anda.

1. Kamatera – Dapatkan Percubaan Percuma 30 Hari

Kamatera

Ditubuhkan pada tahun 1995, Kamatera menawarkan perkhidmatan hosting awan yang memuaskan bersama dengan penyelesaian yang fleksibel dan berskala. Dengan mengetahui kenyataan bahawa prestasi adalah keutamaan utama bagi setiap pengguna Kamatera melengkapkan infrastrukturnya dengan teknologi canggih seperti pemacu keadaan pepejal, pemproses Intel Xeon E5 v4 dan tempat kehadiran global.

Kamatera adalah penyedia platform awan khusus yang menawarkan pelbagai jenis produk di bawah namanya seperti pelayan awan murah, penyimpanan blok, penyeimbang beban, hosting awan terurus, dan banyak lagi. Dan bahagian yang paling penting selain daripada harga yang berpatutan, syarikat ini juga menawarkan akaun percubaan percuma selama 30 hari.

Kelajuan adalah salah satu faktor utama yang memainkan peranan penting dalam meningkatkan bukan sahaja pengalaman pelanggan anda tetapi juga kedudukan mesin pencari. Sebab mengapa Kamatera menjadi pilihan ideal bagi anda adalah kerana mereka mempunyai 13 lokasi pusat data di seluruh dunia, yang membolehkan anda menyimpan kandungan laman / aplikasi anda di dekat bakal pengguna anda. Oleh itu, sama ada penonton anda termasuk di Amerika, Eropah atau Asia, anda boleh memilih pusat data terdekat dengan mudah.

Infrastruktur awan adalah cara terbaik untuk pergi jika anda ingin menggunakan skalabiliti segera. Ini bermakna anda akan diberi sumber tambahan dengan cepat dan mengelakkan kemungkinan gangguan. Setelah membuat akaun di Kamatera, anda boleh memasang atau menyahpasang atau menaik taraf OS.

Anda dibenarkan untuk menggunakan versi hampir semua sistem operasi seperti Ubuntu, CentOS, Debian, FreeBSD, dan OpenSUSE. Selanjutnya, pelayan mereka juga menyokong semua edisi MS Windows. Sebaliknya, Kamatera termasuk panel kawalan yang mudah digunakan, yang membolehkan anda mengurus ciri dan tetapan rangkaian, dll.

Ketika menyiapkan pelayan, Kamatera merancang proses yang mudah, anda dapat memilih jumlah sumber seperti vCPU, RAM, penyimpanan, dan lokasi pusat data. Anda juga boleh memilih sistem operasi pilihan anda dari senarai besar.

Syarikat ini juga menjadikannya lebih mudah untuk menambahkan beberapa perkhidmatan pilihan seperti cPanel dan cadangan yang dilanjutkan. Tambahan pula, apabila projek anda mula berkembang, anda tidak perlu berpindah ke tempat lain kerana mereka mempunyai infrastruktur spesifikasi yang cukup tinggi. Anda boleh mendapat sehingga 20 vCPU, RAM 256GB, dan penyimpanan dalam terabyte.

Kamatera mengekalkan sembang langsung, sokongan telefon, dan sistem e-mel untuk mengurus pertanyaan pelanggan mereka. Mempunyai pelbagai saluran sokongan berguna untuk pemula yang akan mengalami hosting awan untuk pertama kalinya. Dengan menyimpulkan, kita dapat mengatakan bahawa Kamatera sudah pasti penyedia awan yang boleh dipercayai yang bukan sahaja menawarkan penyelesaian yang boleh diskalakan tetapi juga menawarkan perkhidmatan yang disokong infrastruktur terkini dalam julat harga yang berpatutan.

2. Vultr

vultr

Vultr adalah penyedia hosting awan yang sangat murah yang menawarkan rancangan awan bermula dari $ 2,50 sebulan. Pelan Vultr sangat mirip dengan DigitalOcean, sebenarnya, ia menawarkan rancangan awan yang lebih berpatutan. Pelan paling asas merangkumi penyimpanan SSD 20GB, RAM 512, teras CPU 1 dan lebar jalur 500GB pada harga $ 2.50 / bulan. Dan pakej seterusnya menawarkan 25GB SSD, 1CPU, 1024 RAM dan 1000GB lebar jalur hanya pada $ 5. Oleh itu, Vultr adalah antara penyedia hosting awan yang sangat murah.

Vultr mempunyai pelbagai pusat data. Pada masa ini, mereka menawarkan 15 lokasi di seluruh dunia yang berbeza sehingga anda dapat memilih lokasi pusat data sesuai dengan target audiens anda. Syarikat ini menyediakan banyak aplikasi pemasangan satu klik seperti WordPress, Joomla, PrestaShop, dll. Sekiranya anda mengembangkan permainan, kemudian gunakan pelayan awan Vultr mereka pasti akan memenuhi harapan anda.

Syarikat itu membuat keselamatan ketat dan menambahkan lapisan perlindungan terhadap serangan DDOS. Sistem mereka memantau rangkaian secara berterusan dan mengesan aktiviti jahat secepat mungkin. Tambahan pula, anda boleh memasang OS yang anda mahu seperti Windows, Ubuntu, CentOS dan banyak lagi. Panel penuh dengan pilihan 1 klik seperti memulakan semula, memasang semula, pemasangan aplikasi, dan lain-lain.

Perkhidmatan sokongan Vultr tidak boleh dipercayai seperti yang sepatutnya. Mereka tidak konsisten, kadang-kadang tindak balasnya cepat, tetapi kadang-kadang anda harus menunggu hampir satu jam. Anda boleh menghantar tiket bantuan kepada mereka kerana mereka tidak menawarkan sokongan melalui telefon atau sembang langsung. Di bahagian Soalan Lazim, anda boleh mendapatkan bantuan mengenai aspek pengebilan dan teknikal. Mereka juga mengadakan forum komuniti yang penuh dengan pelbagai topik.

Kami fikir mereka harus meningkatkan perkhidmatan sokongan mereka dan sekurang-kurangnya menawarkan sembang langsung yang akan sangat berguna. Syarikat ini menawarkan masa operasi 100%, dan jika pada bila-bila masa syarikat gagal mencapai jaminan itu, mereka akan bertanggungjawab untuk mengeluarkan kredit SLA.

3. CloudWays

cloudways

Cloudways adalah terurus hosting awan murah penyedia. Anda boleh memulakannya dengan hanya menghabiskan $ 10 / bulan. Rancangan hosting mereka menyokong semua aplikasi yang berkaitan dengan e-commerce, blogger, pereka, agensi digital, dan pemaju. Pada masa ini, mereka menawarkan percubaan percuma, jadi jangan buang masa dan ambil akaun percubaan secepat mungkin.

Seperti banyak syarikat lain, Cloudways juga memberi keutamaan untuk menyokong perkhidmatan. Mereka memberikan penyelesaian yang diminta melalui sembang dan tiket. Juga, gudang pengetahuan terdapat pada pelbagai topik termasuk Soalan Lazim. Semua perkhidmatan sokongan diberikan tanpa sekatan masa sehingga anda dapat berkomunikasi dengan pasukan teknikal kapan saja.

Satu perkara, yang perlu anda ketahui ialah mereka menggunakan infrastruktur DigitalOcean, Amazon, Google, Vultr dan KYUP untuk melayani pelanggan mereka. Ini bermaksud mereka mempunyai banyak pusat data kerana syarikat itu sendiri mendakwa memiliki 25+ pusat data. Pengklonan tidak pernah mudah sebelum ini; Cloudways menawarkan ciri pengklonan satu klik. Pengklonan membuat salinan kandungan anda yang boleh anda gunakan untuk tujuan pemulihan.

Sekiranya anda mempunyai pasukan tetapi tidak mahu mereka melihat laman web ini maklumat penting atau tidak mahu memberi mereka kawalan penuh terhadap sumber daya, maka jangan risau CloudWays membuat papan kawalan pasukan, yang merangkumi peranan yang berbeza dengan akses sekatan.

Beberapa syarikat seperti GoDaddy bahkan tidak menawarkan firewall lalai, tetapi Cloudways secara automatik membina firewall dan memantau pelayan untuk sebarang hasad untuk menjaga keselamatan anda. Lebih-lebih lagi, syarikat itu mendakwa bahawa mereka mengemas kini pelayan dengan protokol keselamatan dan memperbaiki sendiri.

Syarikat itu menawarkan teknologi buatannya sendiri yang dinamakan sebagai ThunderStack. Ini adalah alat cache yang berfungsi pada NGINX, Apache, dan Memcached, dll. Selain itu, mereka menawarkan kit pengembangan Git, SSH & SSF dan pemasangan SSL 1 klik. Kami tidak menguji pemasangan SSL, tetapi kami pasti mudah dan senang. Anda boleh memulakannya kerana mereka menawarkan banyak ciri seperti Cron Job, Project grouping, HTTP / 2 dan senarai panjang ciri.

Harga rancangannya hebat; anda boleh mendapatkan ciri-ciri hebat dan berguna hanya dalam $ 10, yang merangkumi RAM 1GB, CPU teras, ruang web 25GB dan lebar jalur 1TB. Mereka juga melakukan migrasi laman web untuk anda tanpa sebarang kos.

4. Host1Plus | Hefice

Host1Plus Cloud Hosting

Mencari hosting awan yang boleh dipercayai dengan fleksibiliti di sini adalah Host1plus. Waktu buka dan muat adalah keutamaan setiap orang yang mencari web hosting. Dengan Host1plus anda tidak perlu risau tentang perkara ini. Kerana dengan mereka laman web anda tidak hanya bergantung pada pelayan tunggal. Syarikat membuat pelbagai salinan laman web ini dan menyimpannya di beberapa pelayan dan dengan itu masa operasi maksimum.

Perkara yang baik kerana mereka mempunyai pusat data yang berbeza untuk prestasi terbaik untuk melayani pelanggan di seluruh dunia. Masa muat sangat mustahak kerana tidak ada yang mahu berpegang pada laman web dan menunggu sehingga halaman dimuat sepenuhnya. Pelawat hanya akan meninggalkan laman web anda dan kerugian besar. Tidak menjadi masalah di mana khalayak anda berada kerana Host1Plus menawarkan pilihan pusat data yang membolehkan anda memilih lokasi terdekat dan mengurangkan masa muat laman web.

Yang terbaik yang kami sukai mengenai hosting awan adalah skalabiliti yang mudah. Pelbagai jenis rancangan dapat memenuhi keperluan anda dengan mudah, dan kapan saja anda juga dapat menambah atau menurunkan batas sumber daya. Ini adalah kebaikan bagi semua pengguna hosting awan dan juga membantu mengurangkan kos. Host1plus menawarkan pelayan berasaskan Linux dan Windows. Pelan pertama dan asas “LIN1” menyediakan CPU 1 teras, storan 20GB dengan RAM 512 MB yang bagus untuk menangani projek peringkat awal. Lebih-lebih lagi, semua rancangan termasuk sandaran 1-percuma, IPv4 1-percuma, pemproses Intel Xeon, API Layak dan banyak lagi ciri lain.

Mereka menawarkan CentOS, Debian, Fedora, dan Ubuntu. Dan jika anda seorang pencinta cPanel dan tidak tahu mengenai kerja baris perintah, ini menjadi sukar untuk memasang aplikasi web seperti WordPress. Oleh itu, jika anda mahukan cPanel, maka harganya $ 15. Terdapat banyak tutorial yang tersedia melalui internet untuk memasang aplikasi web menggunakan perintah yang bukan masalah besar.

Tidak tahu apa yang harus dilakukan atau bagaimana menyelesaikan masalahnya. Jangan ragu untuk mendapatkan bantuan daripada mereka. Mereka tidak menawarkan sembang langsung, tetapi sambutannya cukup pantas pada sistem tiket. Dan yang paling penting mereka sangat ramah. Untuk mengesan sumber yang mereka berikan statistik lengkap sehingga pengguna dapat mengambil tindakan sesuai situasi. Oleh itu, jangan buang masa kerana mereka juga menawarkan tempoh percubaan 14 hari.

5. Lautan Digital

hosting awan digitalalocean

Digital Ocean adalah syarikat yang terkenal dan mendapat banyak penghargaan dari para penggunanya. Digital Ocean adalah pilihan yang sangat baik, terutama bagi para pemaju. Anda boleh membuat “titisan” dalam satu minit dan mendapatkan akses penuh ke pengurusannya termasuk pemilihan OS. Mereka menawarkan pelbagai rancangan bermula dari $ 5 / bln. Anda boleh membeli rancangan untuk langganan bulanan atau boleh beralih ke langganan setiap jam.

Pelan yang sangat asas merangkumi penyimpanan SSD 25GB, pemindahan data 1TB, memori 1GB dan pemproses 1 Teras pada harga $ 5 / bulan, bukankah perkhidmatan hosting awan termurah? Sekiranya ruang web menjadi masalah bagi anda, maka jangan risau volume penyimpanan SSD yang berskala juga tersedia. Anda boleh membeli lebih banyak simpanan pada harga $ 0.10 / GB. Syarikat ini juga menawarkan rancangan peringkat perusahaan. Pelan ini kaya sumber seperti storan, RAM, dan pemproses, dll.

Pada pendapat kami, cara terbaik untuk mengalami hosting awan adalah dengan membeli beberapa rancangan awan murah mereka seperti $ 5 / bln. Setelah mengalami ketika anda merasakan bahawa anda sudah cukup memahami dan bersedia untuk memulakan kerja serius maka ada jalan penyelesaian yang mudah ditingkatkan. Ini akan membolehkan anda memanfaatkan lebih banyak sumber daya dalam masa yang singkat.

Pelayan tersedia dengan 99,99% masa operasi dengan jumlah pusat data. Sekiranya mereka gagal dalam sebulan, mereka akan mengeluarkan kredit. Syarikat ini mengekalkan pusat data di San Francisco (2), Toronto (1), New York City (3), London (1), Amsterdam (2), Frankfurt (1), Bangalore (1) dan Singapura (1). Terdapat juga banyak aplikasi pemasangan sekali klik seperti WordPress, Magento, Joomla, Drupal, Ruby on Rails dan Horizon, dll..

Digital Ocean menawarkan sistem tiket untuk mendapatkan sokongan. Mereka juga membina pangkalan pengetahuan yang luas di mana anda boleh mendapatkan bantuan dengan serta-merta. Di bawah komuniti, anda boleh memanfaatkan tutorial yang berbeza dan mengemukakan soalan. Mereka tidak menawarkan sokongan melalui telefon atau sembang langsung.

Mencari perkhidmatan serupa seperti DO? Berikut adalah beberapa alternatif DigitalOcean.

6. InterServer

Awan InterServer

Skalabiliti yang mudah adalah keindahan hosting awan dan apa yang anda dapat dari Interserve. Anggap bahawa laman web anda memperoleh banyak lalu lintas. Oleh itu, untuk menangani jenis pelawat seperti itu, anda memerlukan web hosting yang berskala. Pelan bermula dari $ 6 / bln. dan merangkumi RAM 1GB, ruang web 25GB dan lebar jalur 1000GB (1TB). Anda juga boleh membuat rancangan mengikut keperluan anda. Ini menjadikannya pilihan yang menjimatkan.

Dengan menghoskan laman web anda di Interserve, anda akan mendapat beberapa kelebihan seperti pemacu SSD, jaminan uptime 99.9%, hingga 16 pilihan OS, dll. Anda boleh memilih antara pelayan Linux dan Windows. Di sini perhatikan bahawa jika anda mahukan cPanel, maka anda perlu membayar jumlah tambahan $ 10. Lebih-lebih lagi, syarikat ini mempunyai banyak pusat data untuk memastikan ketersediaan perkhidmatan tertinggi dengan kelajuan maksimum. Waktu muat halaman juga memuaskan, tetapi kadang-kadang kita melihat memerlukan masa hampir 765ms untuk memuatkan halaman. Tetapi perkara ini jarang berlaku.

Perkhidmatan sokongan tersedia 24/7. Tetapi berita yang menyedihkan ialah mereka tidak menawarkan sembang langsung. Kami berpendapat sembang langsung adalah kaedah terbaik untuk menyelesaikan masalah dengan lebih cepat. Oleh itu, jika anda mahukan sokongan pantas, anda boleh menghubungi mereka melalui telefon. Juga, terdapat sistem e-mel dan tiket yang tersedia untuk membantu pelanggan. Selain itu, syarikat ini juga mengekalkan forum komuniti dan banyak petua.

Pelayan menyokong pelbagai bahasa seperti PHP, Perl, dan Python, dan lain-lain. Ciri-ciri penting lain termasuk sandaran, gambar, pengurus DNS, IPV6 dan banyak lagi. Mereka juga menawarkan perkhidmatan migrasi percuma. Mereka tidak menawarkan apa-apa tempoh percubaan yang kami mahukan jika mereka melakukannya maka ia akan menjadi baik bagi pengguna baru. Dengan menyimpulkan, kita dapat mengatakan bahawa Interserver tidak memberikan ciri unik, tetapi perkhidmatan mereka layak digunakan ketika datang ke web hosting dengan ciri yang baik, tetapi harga rendah.

7. A2Hosting [99.99% Waktu Masa]

storan a2hosting

A2Hosting memperoleh reputasi besar selama bertahun-tahun, kini melayani ribuan pelanggan di seluruh dunia. Ia bukan hanya mempunyai infrastruktur 300% lebih pantas tetapi berprestasi tinggi dan sangat dipercayai untuk menjalankan laman web / aplikasi anda dengan lancar. Mereka juga merupakan salah satu hos SSD terbaik untuk menyediakan perkhidmatan pantas. Anda dapat menyesuaikan rancangan anda sesuai dengan keperluan anda, dan ini akan mengelakkan dari dikenakan biaya tambahan.

Dan tentunya perkhidmatan sokongan, banyak hosting awan murah malah tidak menawarkan pilihan Live Chat. A2Hosting mengisi jurang ini dan menyediakan perkhidmatan sokongan 24/7/365. Mereka melayani pelanggan melalui Chat Langsung, Telefon, tiket dan pangkalan pengetahuan. Anda juga harus mengunjungi blog mereka kerana mereka menerbitkan artikel yang berbeza, yang sangat berguna dari pelbagai aspek. Satu perkara yang ingin kami katakan, pasukan sokongan mereka berpengetahuan dan ramah.

Melalui A2 QuickInstaller pengguna boleh memasang CMS utama dengan mudah dan pantas. Bersama dengan memasang CMS mana-mana, anda boleh menyiapkan alat pengembangan web seperti Node.js, dll. Teknologi yang lebih baik seperti pelayan pantas dan SSD untuk memuatkan halaman yang lebih pantas secara dramatik meningkatkan prestasi laman web anda.

Pelan $ 5 dinamakan sebagai “Entry”, yang merangkumi RAM DDR3 512 MB, lebar jalur 2TB, storan 20GB, CPU 1 Teras, dan CentOS 7 dengan Webuzo. Anda juga boleh menggunakan alat tambah dengan kos tambahan.

Hosting Cloud mereka disesuaikan sepenuhnya dan anda mempunyai kawalan terhadap pemilihan sistem operasi Linux. Di halaman membeli-belah, anda boleh memilih versi CentOS, Fedora, Debian, dan lain-lain. Syarikat ini juga menawarkan panel kawalan yang mesra pengguna di mana anda boleh menguruskan fail, pangkalan data dan ciri penting lain. Dan jika anda mahukan cPanel maka anda akan menggunakannya setelah mendapat lesen dengan harga yang berpatutan.

Sekiranya anda seorang pembangun, maka Pemulihan Bencana Awan adalah pilihan terbaik untuk anda. Sebagai pembangun, anda akan menyedari bahawa menulis kod adalah pekerjaan yang rumit dan kadang-kadang anda mungkin menghadapi kesilapan yang sukar dikesan atau kadang-kadang kesalahan menyebabkan kerosakan serius. Oleh itu, sebelum melaksanakan perubahan dalam pengekodan, anda harus mengambil salinan sandaran yang boleh anda gunakan untuk memulihkan versi sebelumnya.

Selain itu, A2Hosting menawarkan jaminan masa operasi pelayan 99.9% dan Failover Ketersediaan Tinggi. Konsep utama di sebalik teknologi cloud adalah ketersediaan tinggi. Apabila pelayan gagal maka laman web anda secara automatik beralih ke pelayan operasi lain tanpa waktu henti, ini dikenali sebagai Ketersediaan Tinggi.

Bersama dengan semua syarikat ini juga menuntut jaminan wang dikembalikan bila-bila masa. Tetapi anda akan menerima dana penuh dalam masa 30 hari dan setelah dana prorata untuk perkhidmatan yang tidak digunakan akan dikembalikan.

Anda mungkin juga ingin membaca: 10 Perkhidmatan Hosting Pelayan VPS Termurah

8. BlueHost [Terbaik untuk Blogger]

blue-host

BlueHost adalah salah satu syarikat kegemaran kami dalam hal hosting cloud dan WordPress. Mereka juga berada di rak teratas firma hosting WordPress yang disyorkan. Dengan reputasi yang sangat baik, syarikat menjaga semua pelanggannya dan menawarkan pelan cloud dengan harga $ 6,95 / bln (pelan Permulaan) yang biasanya bermula pada $ 9,99 / bln.

Sekiranya anda sudah mempunyai akaun hosting bersama dengan mereka dan ingin menikmati hosting awan, maka jangan risau dengan penghijrahan automatik, anda akan dapat beralih ke pakej yang lebih baru dalam masa yang singkat. Mereka menawarkan hosting awan yang diuruskan sepenuhnya, yang bermaksud anda tidak perlu risau tentang patch keselamatan, kemas kini, akses port dan masalah seperti itu.

Mereka selalu memerintah industri dalam perkhidmatan sokongan dan menawarkan sokongan 24/7 di Telefon, Sembang Langsung, dan Tiket. Mereka juga mengetengahkan topik utama seperti WordPress, domain, akaun dan panel kawalan, dan lain-lain sehingga jika anda mempunyai masalah yang berkaitan dengan ini, maka anda dapat dengan mudah menemui jawapan anda. Tutorial video adalah cara belajar yang bagus, dan BlueHost juga menawarkan asas pengetahuan dan stok tutorial video.

Pelan Permulaan merangkumi 1 laman web yang boleh anda hoskan, 1 domain percuma, storan 100 GB, Lebar Jalur Tidak Terukur, Ram 2 GB dan pemproses 2 teras. Mereka juga termasuk $ 50 untuk pemasaran dan perkhidmatan cache tempatan. Anda boleh merebut semua ini dengan harga $ 6.95 / bln. Tetapi kami mengesyorkan anda memilih rancangan “Prestasi” yang berharga $ 8,95 / bln tetapi anda mempunyai banyak ciri sebagai balasannya. Pelan prestasi merangkumi ciri khas berikut: Laman web tanpa had untuk dihoskan, storan tanpa had, RAM 4GB, CPU teras 4 dan kredit pemasaran $ 200.

Dengan BlueHost jangan risau kehilangan data mereka menyalin data anda di 3 pelayan lain sehingga sekiranya berlaku masalah, salinan yang lain akan mula berfungsi secara automatik tanpa gangguan. BlueHost juga menawarkan pilihan penskalaan yang membolehkan anda menambah sumber tanpa reboot. Ciri Failover automatik mengalihkan laman web anda ke pelayan lain sekiranya berlaku kegagalan perkakasan secara automatik. Selain semua ini, BH menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

9. DreamHost

hosting awan dreamhost

Mempunyai banyak pengalaman, DreamHost berjaya disenaraikan di penyedia hosting WordPress teratas. Mereka menawarkan semua jenis hosting Shared, Managed, VPS, Dedicated dan Cloud. Perkhidmatan cloud syarikat murah dan layak digunakan.

DreamHost menyokong pelbagai platform sumber terbuka seperti MongoDB, Redis, Python, Perl dan banyak lagi. Dengan bantuan OpenStack, seseorang dapat membuat pelayan yang disesuaikan. Oleh kerana syarikat menawarkan peningkatan yang mudah ditingkatkan seperti memori, storan, dan CPU, dll. Dengan DreamHost, anda akan mendapat akses root sepenuhnya. Anda mendapat pilihan penuh perisian / OS dan versi. Pelayan mereka mampu menjalankan sistem operasi Linux, BSD, dan Windows.

Mereka melayani pelanggan dengan teknologi canggih yang menjadikan perkhidmatan cloud mudah dan senang digunakan. Papan pemuka yang canggih membantu pengguna melakukan tugas seperti membuat tangkapan gambar, mengurus rangkaian dan memperuntukkan penyimpanan. Selain itu, semua rancangan disertakan dengan penyimpanan Ceph, yang menyimpan data anda lebih kerap (3 kali) sehingga dapat mengambilnya sekiranya berlaku kejadian buruk.

Faktor yang sangat penting adalah perkhidmatan sokongan. Melalui Live Chat dan e-mel, anda dapat memanfaatkan perkhidmatan sokongan. Juga, terdapat sebilangan besar penyelesaian di bawah pangkalan pengetahuan mereka. Mereka mengkategorikan penyelesaian seperti Topik Umum (PHP. Hosting Keselamatan dll), Sokongan Produk (Hosting khusus, Hosting VPS, E-mel, dll.) Serta sokongan untuk produk cloud. Anda boleh mengambil bahagian dalam forum perbincangan mereka dengan mengemukakan masalah anda dan akan mendapat jawapan anda. Forum pada masa ini mempunyai 26,440 ahli berdaftar. Syarikat mengekalkan a blog status, di mana anda boleh mendapatkan status perkhidmatan mereka untuk mengetahui bahawa ia beroperasi atau tidak.

Rancangan mereka bermula dari RAM 512MB, CPU 1 Teras, storan SSD 80GB dan penyimpanan blok 100 GB pada harga $ 4.50 / bulan. Kami rasa harga ini cukup berpatutan kerana merangkumi akses root sepenuhnya, API dan pilihan OS, SSD, sandaran awan dan sandaran automatik yang berbeza untuk WordPress, dll..

10. Linode

linode

Linode adalah satu lagi perkhidmatan hosting awan yang mempunyai 400,000 pelanggan dan menawarkan perkhidmatan yang boleh dipercayai untuk pembangun, pereka, blogger, dan lain-lain. Mereka juga menawarkan rancangan unggulan SSD. Pusat data terletak di tiga wilayah yang berlainan di Asia Pasifik, Amerika Utara dan Eropah.

Linode Cloning membolehkan pengguna membuat salinan lengkap kandungannya dan menghubungkannya dengan fitur failover IP sehingga sekiranya berlaku kejatuhan, ia secara automatik beralih ke pelayan lain dengan konfigurasi yang sama.

Penskalaan sangat penting terutama apabila anda memerlukan lebih banyak sumber, dan mereka menyokong ciri penskalaan. Banyak syarikat masih tidak menawarkan ini. Katakan anda membeli rancangan yang tidak mempunyai pilihan penskalaan, dan pada masa akan datang, anda hanya memerlukan simpanan tambahan maka anda tidak mempunyai pilihan dan bukannya membeli rancangan yang lebih tinggi yang mempunyai banyak sumber tambahan yang sebenarnya tidak anda perlukan. Oleh itu, penskalaan hanya akan memberikan ciri yang anda mahukan pada rancangan sedia ada anda.

NodeBalancer adalah teknik yang membantu syarikat mengagihkan beban. Sekiranya beban meningkat pada satu pelayan, ia akan mempengaruhi prestasi semua pengguna. Oleh itu, Linode membahagikan beban di antara pelbagai pelayan untuk mengelakkan kekurangan perkhidmatan.

Syarikat menggunakan pendekatan yang telus; ini akan membantu pengguna untuk memantau statistik dan mengambil tindakan terhadap halangan. Anda mempunyai akses penuh ke grafik dan maklumat lain sehingga memudahkan anda mengesan masalah. Selain itu, anda akan mendapat maklumat lengkap mengenai prosesor, penggunaan, sambungan, dan keadaan pelayan pada satu halaman. Jenis maklumat ini menjadikan anda proaktif dan anda dapat mengelakkan masalah serius.

Rancangan bermula pada $ 10 / bulan yang merangkumi 2GB RAM, 1 CPU Core, pemacu 24GB-SSD dan 2 TB pemindahan data. Anda juga boleh menyewa perkhidmatan mereka setiap jam. Dan jika anda tidak berpuas hati dengan mereka maka anda mempunyai 7 hari untuk mendapatkan dana penuh anda.

Anda mempunyai banyak pilihan untuk menghubungi pasukan sokongan sekiranya terdapat masalah. Mereka menawarkan e-mel, tiket, telefon, faks, dan sembang komuniti. Selain itu, anda juga boleh melaporkan masalah keselamatan dan masalah lain secara berasingan sehingga menjadi masalah syarikat untuk menanganinya dan memberikan penyelesaian tetap. Jadi, jangan buang masa mari bersama dalam talian dengan mereka.

11. Atlantik.Net

Hos Awan Atlantik

Berikut adalah Atlantic.net yang menawarkan pelbagai rancangan, tetapi bukan hosting awan murah seperti yang disebutkan dalam senarai. Syarikat mengkategorikan rancangan berdasarkan sumber-sumber seperti rancangan Mengoptimumkan memori adalah rancangan tersebut, yang merupakan reka bentuk terutamanya bagi mereka yang memerlukan lebih banyak RAM. Setelah membeli, mereka tidak akan mengambil banyak masa dan membuat pelayan siap untuk anda dalam masa 30-45 saat. Seperti yang kita semua tahu bahawa pemacu SSD menjadi syarat utama pengguna. Lebih-lebih lagi, kepantasan adalah salah satu faktor SEO, dan Atlantic.net telah menambahkan keperluan ini ke pelayannya.

Mereka juga mengambil sandaran data anda secara automatik sekali dalam sehari dengan membayar sedikit sen untuk ciri ini. Anda akan mendapat satu alamat IP dengan rancangannya dan jika anda mahukan lebih banyak lagi, mereka akan mengenakan bayaran $ 2,19 / bln atau $ 0,003 / jam. Pelan umum berasaskan Linux mereka dilengkapi dengan RAM 1GB, storan 40GB, pemindahan data 3TB dan pemproses 1 teras berharga hanya $ 10 / bln. Anda juga boleh membeli rancangan berasaskan Windows dengan spesifikasi yang sama dalam $ 15 / bln. Mereka menyediakan trafik keluar 10 TB secara percuma dan lalu lintas masuk tanpa had. Sekiranya anda melebihi had lalu lintas keluar, $ 0,02 akan dikenakan setiap GB.

Pada masa ini, mereka memiliki 6 pusat data aktif dan bertujuan untuk melancarkan yang baru di Singapura. Lebih-lebih lagi, skalabiliti dan cPanel juga dibenarkan. Mereka tidak menawarkan cPanel percuma anda harus membeli lesen, yang berharga $ 14.97 / bulan. Selain itu, mereka menyajikan hosting dengan RESTful API yang membantu anda mengurus aplikasi web, sumber daya, sistem operasi, dan pengembangan aplikasi, dan lain-lain. Atlantic mendakwa memberikan masa operasi 99,99% pelayan yang mengagumkan untuk semua rancangan.

Syarikat ini memenuhi semua standard industri yang berkaitan dengan perkhidmatan sokongan. Kami berpendapat bahawa perkhidmatan sokongan lebih penting untuk hosting cloud kerana ia merupakan pakej hosting manual. Sekiranya pengguna memerlukan bantuan pada bila-bila masa, penyedia hosting harus proaktif dalam hal ini. Pakar Atlantik sentiasa ada melalui telefon, sembang langsung dan surat untuk membantu anda. Anda juga boleh mendapatkan bantuan dengan menghantar masalah anda di forum komuniti.

  • 7 Penyedia Perkhidmatan Hosting SSD Terbaik
  • 10 Penyedia Web Hosting Tercepat

12. GoDaddy

pelayan awan godaddy

Bukan sahaja hosting yang dikongsi, mereka juga merupakan salah satu penyedia hosting cloud yang murah. Pelan paling asas mereka merangkumi ruang web 20GB, RAM 512MB, 1 teras dan pemindahan data 1TB. Tidak seperti hosting yang dikongsi, mereka menawarkan pelayan yang dilengkapi SSD untuk prestasi yang lebih pantas. Pada masa ini, syarikat itu menawarkan percubaan percuma selama 30 hari dengan Waktu Penggunaan 99.9% pada pelayan yang berpangkalan di AS.

Syarikat ini menawarkan API yang mesra dan bersih, yang membolehkan anda memperuntukkan penyimpanan, perkakasan dan pengembangan aplikasi, dll. Anda mempunyai dua pilihan sandaran data, Snapshot, dan Backup. Dengan Snapshot, anda dapat menyimpan data anda pada bila-bila masa sementara sandaran automatik menyimpan kemajuan secara automatik setelah beberapa hari.

Suatu masa telah tiba ketika GoDaddy mengalami serangan penggodam dan sebahagian besar layanan digabungkan termasuk e-mel, domain dan pada tahap tertentu ‘hosting’. Syarikat itu juga menderita kerana tindakannya yang tidak baik untuk menyokong SOPA dan iklan seksual. Tetapi sekarang syarikat bertambah baik dan memberikan perkhidmatan yang konsisten.

Sekiranya anda buntu dan tidak tahu bagaimana menangani masalah tersebut, jangan risau mereka menawarkan Sokongan melalui telefon dan berbual. Juga, pusat bantuan dan forum komuniti dengan sebilangan besar ahli aktif pasti akan membantu anda.

Pilihan lain yang sangat baik untuk mengawal sumber melalui papan pemuka berasaskan web adalah OpenStack. Platform sumber terbuka ini membolehkan anda memperuntukkan pemprosesan dan sumber lain dengan mudah. GoDaddy menawarkan banyak aplikasi yang berkaitan dengan CMS, e-commerce, infrastruktur, alat pemaju dan banyak lagi. Anda hanya perlu menekan satu klik dan pemasangan dilakukan dalam masa yang singkat.

Satu perkara yang perlu anda ketahui ialah mereka tidak menawarkan rancangan khusus. Ini bermaksud anda tidak mempunyai izin untuk menurunkan atau menambah sumber daya sesuai dengan keperluan anda. Kami mengesyorkan GoDaddy hanya untuk projek kecil dan tujuan pengujian.

13. HostGator Cloud

hosting awan hostgator

HostGator sentiasa berusaha untuk menyediakan hosting murah untuk WordPress dan mereka secara relatifnya menawarkan perkhidmatan awan yang boleh dipercayai dengan rancangan kos rendah. Kami juga menggunakan rancangan hosting bersama mereka, yang sangat mengejutkan kami. Tetapi kami mempunyai masalah dengan perkhidmatan sokongan Live Chat. Syarikat harus memperbaikinya dan memberi respons kepada pelanggan berdasarkan keutamaan. Sebaliknya, syarikat ini mengekalkan pusat sokongan, yang merangkumi sokongan Telefon bersama dengan sistem Tiket, Obrolan Langsung, tutorial video, dan Forum.

Secara keseluruhan syarikat ini bagus dan sentiasa menarik kerana potongan harga yang menarik. Pada masa ini, tiga rancangan hosting awan bernama Hatchling, Baby dan Business tersedia. Pelan penetasan dapat direbut dengan harga $ 4,95 sebulan dan satu domain dibenarkan dengan RAM 2GB dan pemproses 2 teras. Anda boleh menjadi tuan rumah domain tanpa had pada rancangan Bayi dan Perniagaan. Tidak ada batasan penggunaan storan dan lebar jalur tetapi anda harus menggunakan dengan bijak.

Skalabiliti yang mudah membolehkan anda meningkatkan sumber dengan mencapai beberapa klik tanpa waktu berhenti ketika perniagaan anda berkembang. Mereka menggilap papan pemuka dengan baik dan membuatnya cukup sederhana. Anda dapat dengan mudah memantau penggunaan, kelajuan muat turun, trend kandungan yang kebanyakan orang lihat di laman web anda dan statistik lain.

HostGator menawarkan alat cache varnish bersepadu yang membantu memuatkan kandungan statik lebih cepat daripada biasa. Selain itu, setiap rancangan merangkumi cPanel dan Data Mirroring. Data Mirroring adalah teknik yang menyebarkan tiga salinan data anda ke pelbagai peranti yang berada di lokasi yang berbeza untuk keselamatan. Jadi, jika keseluruhan pusat data mati kerana beberapa masalah serius seperti kebakaran, anda masih boleh mengakses data anda dari pelayan lain yang berada di lokasi yang berbeza.

Anda tidak dapat memanfaatkan kelebihan alamat IP khusus pada rancangan penetasan. Untuk IP Dedicated, anda harus beralih ke pelan Bayi dan membelinya dengan tambahan $ 4 / bln. Google perlahan-lahan menjadikan orang ramai perlu menggunakan sijil SSL untuk menjadikan laman web mereka lebih selamat. Semua rancangan HostGator termasuk SSL yang dikongsi secara percuma sementara rancangan perniagaan memegang SSL Swasta. HostGator adalah penyedia hosting yang sangat baik dan mesra bajet, dan anda boleh membeli hosting awan yang murah dengan ciri-ciri hebat.

Kesimpulannya

Perkara utama yang ingin kami katakan bahawa anda tidak boleh bergantung sepenuhnya pada perkhidmatan yang murah. Untuk menjadi tuan rumah projek jangka panjang anda, pilih beberapa penyedia hosting awan terbaik seperti Vultr. Sekiranya anda memerlukan rancangan awan untuk jangka masa yang lebih panjang, maka anda pasti harus memilihnya tanpa ada kekaburan.

Kami berusaha sedaya upaya untuk meminta syarikat yang mempunyai pakej hosting awan murah dengan harga rendah tetapi boleh dipercayai hingga tahap tertentu. Pada pendapat kami, Host1Plus adalah yang terbaik untuk pemaju dan pengguna maju.

Jadi di atas adalah penyedia hosting awan murah yang menawarkan perkhidmatan yang boleh dipercayai dengan harga yang berpatutan. Pilih yang terbaik mengikut keperluan laman web / aplikasi anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map