Сравнение BlueHost срещу GoDaddy 2020: Преглед отстрани

0

С много компании в уеб хостинг индустрията е много трудно да изберем най-добрата. И BlueHost, и GoDaddy са добре известни имена. BlueHost известен поради хостинг услугите си, докато GoDaddy направи името си главно заради регистрация на домейни и след това те започват хостинг услуги.


И двете имат за цел да осигурят хостинга на ниски цени. И двамата имат много доволни клиенти. Така че за разрешаването на тази мистерия кой е най-добрият, ние го правим Сравнение между BlueHost и Godaddy. Надяваме се, че това сравнение значително ще ви помогне да изберете кой е по-добър за вас.

GoDaddy vs BlueHost Бързо обобщение

BlueHost е един от най-добрите хостинг доставчици на WordPress и предлага безплатно име на домейн за една година, когато закупите хостинг план. Ако ще използвате WordPress CMS, изборът на BH ще бъде чудесен вариант.

GoDaddy е най-евтиният регистратор на домейни и можете да вземете вашия домейн само $ 0,99 за първата година. Но не препоръчваме да използвате хостинг от тях. Плановете им са малко по-скъпи от BlueHost.

Преглед на BlueHost срещу GoDaddy 2020 (Пълно сравнение)

Uptime

Uptime е период, през който вашият сайт е онлайн през интернет и хората могат да имат достъп до вашия сайт или да купуват вашите продукти. Така че, това означава, че прекомерният престой ще се отрази на бизнеса и репутацията ви. BlueHost не предлага никаква гаранция за продължаване, докато GoDaddy предлага 99,9% гаранция.

Но само предлагането на гаранция не е достатъчно, погледнете по-долу статистиката.

По време на периода на тестване установихме, че през по-голямата част от месеца BlueHost сървърите Uptime бяха 99,99% и дори 100% за някои месеци. Докато GoDaddy не се фокусира върху работата на сървърите си и затова се сблъскваме с минимум 99,85% и максимум 99,99%. Също така, те успяват да доставят 100% два месеца подред.

В личен опит установихме, че Bluehost е по-добър от GoDaddy по отношение на стабилността на сървъра.

Победител: BlueHost

  • Можете също да искате да прочетете: Pingdom алтернативи и подобни инструменти

Скорост / Време за зареждане

Времето за зареждане на уебсайта е времето за пълно зареждане на страница. Ако вашият сайт отнема повече от 3 секунди, потребителите ще се разочароват и в крайна сметка ще напуснат вашия сайт. Също така, бавните уебсайтове са причина за ниско класиране в търсачките. Но според нашите тестове, използвайки Pingdom и GTMetrix инструмент, BlueHost се представя по-добре от GoDaddy.

Средното време за зареждане на хоствания уебсайт на BlueHost е под 796 мс, докато GoDaddy отнема почти 3,54 сек, за да зареди страница. Тук имайте предвид, че инсталираме WordPress и на двамата и не инсталираме нито един от плъгините. Единствено ние не изпитахме високото време за зареждане на страници с GoDaddy, има и много оплаквания от клиенти относно техните ъптайм и нискоскоростни сървъри в BBB.

Друг начин да се намали времето за зареждане на страницата е CloudFlare, който направи кеша на статично съдържание на вашия сайт, така че да бъде доставен бързо следващия път. BlueHost включва вградена опция CloudFlare в панела си и просто трябва да натиснете няколко кликвания, за да го активирате, но GoDaddy не включва такава полезна опция, това означава, че ако искате да го активирате, направете го ръчно.

Победител: BlueHost

Поддръжка на клиенти

Без значение дали сте експерт, не можете да кажете, че можете да се справите с всички проблеми. Технологията се променя всеки ден и възникват нови проблеми в реално време по всяко време. Така че ще ви е необходим експертен и знаещ екип за поддръжка, за да се справите със сериозни проблеми. И двете компании предоставят поддръжка 24/7 по телефона и билети.

Но BlueHost също предоставя незабавна помощ чрез Live Chat, чрез която можете да поискате помощ по всяко време на 24/7/365. Според нашия опит екипът им за поддръжка е доста бърз, учтив и реагира в рамките на няколко минути. От друга страна, Godaddy не предложи опция за денонощно чат. Освен това GoDaddy има много оплаквания, когато става въпрос за техническа поддръжка

Понякога поради някои проблеми компанията не е в състояние да предостави помощ на място, но искате решението в момента. Базата знания е място, където компанията събира данни по всички теми и файлове.

И двамата доставчици поддържаха множество насоки. Затова по това време, вместо да чакате, посетете помощния център на компанията, който се поддържа на официалния им сайт. Там можете да търсите проблемите и решенията. Освен това и двамата предлагат форум на общността, където можете да публикувате вашите проблеми.

Победител: BlueHost (Чат на живо 24/7)

Сравнение на хостинг функции на BlueHost и GoDaddy

В това сравнение на BlueHost срещу GoDaddy, времето за работа, цените и поддръжката на клиентите са една от задължителните функции, но те не са достатъчни. Трябва да сравним всички видни функции, които са основните изисквания на всеки блог и уебсайт.

Bandwidth

С прости думи, Bandwidth е количеството трафик, с който уебсайтът може да се справи. И двамата предлагат неограничена честотна лента във всичките си планове.

Победител: Връзвам

Уеб пространство

Уеб пространството е мястото, където съхранявате всички файлове, изображения, видеоклипове и текстово съдържание на уебсайта си. GoDaddy предлага 100GB място за съхранение в своя план за икономия (много основен план), докато BlueHost предлага 50GB (това е повече от достатъчно, обикновено уебсайтовете не вземат толкова много).

Победител: GoDaddy

Уебсайт, домейни и поддомейни

И BlueHost, и GoDaddy предлагат да бъде домакин на един уебсайт и 25 поддомейна в техните основни планове. Освен това и двете компании ви предлагат едно безплатно име на домейн в момента, в който ще се регистрирате за хостинг план.

Победител: Връзвам

резервно копие

Архивирането е точно като спасяването на живота на вашия сайт. Когато се объркате със сайта си поради някакви приставки или някакъв вид промени, тогава какво правите? Ето краткия, лесен и сигурен начин за възстановяване на архивираните файлове.

BlueHost включва безплатен инструмент за архивиране, който автоматично прави седмичното архивиране, докато GoDaddy таксува $ 1,99 / месец. за архивиране & Възстанови.

Победител: BlueHost

CMS инсталации

Инсталирането на CMS никога не е лесно, както преди, разработчиците го правят лесно, особено за начинаещите, които нямат или са с много ограничени умения. Сега чрез инсталатора с едно кликване можете да инсталирате много приложения за нула време.

Ако искате да инсталирате WordPress, който е най-популярният и водещ CMS, тогава в Cpanel има отделна опция „WordPress“. Това изисква само няколко кликвания и готово.

Победител: Връзвам

Оферти за маркетинг

Как хората да се запознаят с вашия бизнес? Отговорът е „Реклама“. Трябва да рекламирате своя блог и уебсайт, т.е. да осъзнаете съществуването си. Но рекламата не е безплатна, трябва да харчите красиви пари за нея.

Bluehost не предлага рекламен кредит в своя „Basic“ план. Но ако ще закупите план “Плюс” или “Прайм”, добрата новина е, че предлагат безплатен кредит за реклами в размер на $ 200 заедно с хостинг. Но GoDaddy не включва такава оферта в нито един от плановете си.

Победител: BlueHost

Политика за възстановяване

Това е периодът, през който можете да отправите искане за връщане на средствата си. Случва се, когато не сте се задоволили с услугите на компанията и искате парите си обратно.

BlueHost предлага 30 дни гаранция за връщане на парите. Но след 30 дни все още имате шанса да получите възстановено възстановяване.

От друга страна, GoDaddy предлага само 30 дни, за да поиска възстановяване на средства. И ако сте закупили месечен план (по-малко от година), тогава получавате само 48 часа за искане на възстановяване.

Победител: BlueHost

Преглед на планове за хостинг на GoDaddy и BlueHost

BlueHost хостинг планове най-новите

BlueHost има три плана; основни, плюс и премиер. Основният план изглежда малко ограничен, тъй като можете да хоствате само един уебсайт, но този план е най-добрият хостинг за малък бизнес / богове. Можете да хоствате неограничени домейни, ако закупите плюс или премиер план.

най-новите godaddy хостинг пакети

GoDaddy предлага и три плана, а именно икономика, делукс и Ultimate. GoDaddy предлага 50 GB повече място за съхранение в своя икономически план. Що се отнася до цените, редовно цената на плановете е абсолютно еднаква. Но GoDaddy предлага по-големи отстъпки от по-високите си планове (Deluxe) & Ultimate).

Победител: GoDaddy

Стойност на парите

Тези две компании оценяват ли разходите ви и предлагат достатъчно?

Ако вземем GoDaddy, техните планове са много подобни на BlueHost на редовни цени, докато и двамата предлагат големи отстъпки често.

Планът BlueHost Plus включва неограничени функции с етикет. От друга страна, GoDaddy (Deluxe план) също включва неограничени функции, но не предлага безплатно резервно копие & Възстанови.

Освен това GoDaddy не предлага вградената опция CloudFlare и налага ограничението за съхранение на бази данни.

И ако сравним цените на плановете, тогава GoDaddy е малко по-скъп, след като добавите разходите за архивиране & опция за възстановяване.

Победител: BlueHost

Лесен за управление контролен панел

След като приключите процеса на регистрация, получавате контролен панел за управление на сайта. Чрез cPanel потребителите могат да контролират инсталацията на CMS, да създават домейни, да създават бази данни, управление на имейли и много други функции.

Понастоящем и двете предлагат удобен за потребителите cPanel, който е често срещан в индустрията. Но BlueHost направи няколко промени и излъска панела като нова икона и цветни схеми и т.н..

Така че, ако не сте сигурни, че решавате в BlueHost срещу GoDaddy въз основа на видимост, използваемост и надеждност на панела; тогава не се притеснявайте и двете са почти еднакви.

Победител: Връзвам

Уебсайт строител

Уеб администраторът може да изгради свой собствен персонализиран дизайн с разработчици на уебсайтове. Но времето си изчезна, когато се нуждаете от специални умения за програмиране, за да създадете сайт. Сега с помощта на Drag and Drop builder всеки може да изгради собствен дизайн.

BlueHost включва безплатен сайт за създаване на сайтове „Weebly“ в своите хостинг планове. Просто влезте в cPanel тук виждате Weebly просто кликнете върху него и започнете да изграждате с тонове безплатни шаблони.

Безплатната версия включва и основна SEO поддръжка, която помага за предотвратяване на анти-SEO факторите. Тъй като това е безплатна версия, поради което има ограничени функции като ограничения брой страници и липсата на опция „теми за импортиране“.

Навигация на панел BlueHost на сайта c панелна навигация

Сега, ако говорим за GoDaddy, те предлагат безплатна пробна версия за първи месец и след това, трябва да платите $ 5,99 / месец или $ 71,88 / годишно. Можете да създавате неограничени страници и да персонализирате наличните теми. Ето някои шаблони

Теми за GoDaddy

Работата е там, че има много създатели на сайтове по-добри от GoDaddy. Така че, ако ще харчите парите си, защо тогава не трябва да харчите за тях. Въпреки че BlueHost предлага ограничен конструктор на сайтове, но това е добра услуга.

Победител: BlueHost

Други общи характеристики

Сега ще обсъдим някои общи характеристики, които също са важни, както и всички по-горе характеристики. Тези функции са разработени за улеснение на потребителите.

Затова преди да закупите хостинг, проверете дали ако компанията предлага тези функции. Като инсталатор с едно кликване, версия на php, phpMyAdmin, файлов мениджър, FTP достъп, препращане на имейл, имейл акаунти и т.н..

И двете компании, хостинг пакети, включват всички тези функции, така че потребителите да могат да извършват операциите бързо и без предварително знание.

Специалност на компанията

Под това ние описваме специалната технология, предлагана от компанията, която оказва влияние върху качеството на хостинга. Много компании предлагат свои собствени технологии, за да спечелят предимство пред конкуренцията като SiteGround.

  • Ето вижте какво има специален сайт на сайта

Така че в BlueHost срещу GoDaddy сравнение между главата кой е получил специалната технология? GoDaddy не предлага специална собствена изработена технология, която спомага за повишаване на производителността на сървъра и в крайна сметка надеждни услуги. Това също показва, че компанията основно се фокусира върху бизнеса си с регистрация на домейни и пренебрегва хостинг.

Докато от друга страна, BlueHost сървърите са оборудвани с някои страхотни технологии като защита на ресурсите. Защитата на ресурсите помага да се защитят правата на всеки потребител и да се изолират тези сайтове на един и същ сървър, които имат скокове на трафика. Освен това те поддържат мащабируемост в случай, когато искате да преминете към VPS или Специализирани планове.

Така че, в тази ера на конкуренция, ако GoDaddy иска да се състезава, те трябва да въведат някаква собствена изработена технология, за да получат конкурентно предимство.

Победител: BlueHost

Заключителни мисли

Въз основа на горепосоченото BlueHost срещу GoDaddy гласуване, BlueHost получи повече гласове от GoDaddy. Според нашия опит, ние препоръчваме BlueHost, защото те предлагат добри услуги за поддръжка и поддръжка, които са основното изискване на всеки бизнес сайт или блог.

Освен това те са изброени на първо място в официалната страница на WordPress.org. Така че в битка BlueHost срещу GoDaddy, ние със сигурност препоръчваме BlueHost за малък до среден уебсайт и особено за тези, които просто искат да започнат. Но ако търсите евтин хост на WordPress и имате ограничен бюджет, тогава вземете план GoDaddy.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map