Най-добрите DigitalOcean алтернативи 2020 [Старт само за $ 0,004 / час]

1

Искате ли да знаете какви са някои надеждни алтернативи на DigitalOcean или подобни облачни услуги?


Или просто се нуждаете от няколко страхотни заместници, за да преместите съществуващия си проект от DigitalOcean?

Почти всички, които имат онлайн съществуване, трябва да знаят за облачните хостинг услуги Digitalocean. Причината за тяхната популярност са качествените услуги на ниски цени. Въз основа на тези причини те имат силна репутация и хиляди щастливи клиенти.

Но изчакайте!

Защо цифрови алтернативи на океана?

Услугите за поддръжка са един от най-важните фактори, когато решавате доставчика на уеб хостинг за даден проект. А в услугите за поддръжка Чатът на живо е изключително удобен начин да получите помощ незабавно.

Но DigitalOcean не предлага чат на живо и единственият начин е да подадете билет. Подаването на билет е добро, но за незначителни проблеми. При сериозни и големи проблеми, при които незабавно се нуждаете от помощ, подаването на билет е много неудобно, защото отнема часове.

Така че за народите, които могат сами да се справят с техническите аспекти на сървъра, това може да не е проблем. Но за начинаещи това наистина е основен проблем и те могат да очакват стресовите ситуации на ума поради неудобните им канали за поддръжка.

Друга причина може да бъде ценообразуването за някои потребители. Въпреки че DigitalOcean предлага много достъпна структура на ценообразуване, но сега поради високото ниво на конкуренция можете също да намерите такива доставчици на ниски цени отколкото Digital Ocean.

Това са някои от основните моменти, особено поддръжката на клиентите, която кара клиентите да намерят потенциални алтернативи.

С изброяването на всички алтернативи списъкът става доста огромен, така че внимателно включваме само по-близките, мощни и компетентни доставчици.

Сега да преминем към истинската тема

Най-добрите DigitalOcean алтернативи за 2020 г., конкуренти и подобни облачни услуги [Старт само за $ 0,004 / час]

1. Каматера – №1 ИЗБОР

(Най-добро за: Разработчици, програмисти и задачи за интензивни ресурси)

Облачни сървъри на Kamatera

Каматера е нашето „Топ избор”Когато става въпрос за достъпна облачна хостинг, подкрепена от елегантна инфраструктура, мощен хардуер и най-новите сървърни компоненти. Това, което го прави отлична алтернатива на DigitalOcean, е наличието на десетки поддръжка на операционни системи, както и персонализиране на операционната система.

Има широк спектър от операционни системи, включително Windows, CentOS, Debian, FreeBSD и др., Които могат да бъдат инсталирани с няколко щраквания. Всъщност приложения за разработчици и CMS като Drupal, Magento, WordPress, Joomla, Docker, LAMP, LEMP, MongoDB и Tomcat софтуер също са достъпни за инсталиране.

Подобно на бързото осигуряване на Digital Oceans, вие също можете да настроите облачен сървър под 60 секунди с желаните системни ресурси. Процесът е лесен, всичко, което трябва да направите, е да отидете на таблото за управление на вашия акаунт, изберете зона за сървър, да решите коя ОС / приложение имате нужда, изберете ядра на процесора, оперативна памет, пространство и други добавки (ако е необходимо) и вие “ добре е да отида. Това е; толкова е просто, колкото е.

Компанията има дългогодишен опит (повече от 2 десетилетия), на разположение на вътрешните експерти 24/7 за справяне с технически проблеми чрез чат на живо, имейл и телефонно обаждане. Kamatera победи DigitalOcean в това отношение, тъй като домакинът-конкурент няма поддръжка за чат на живо, те помагат само чрез имейл / билет.

Когато сравняваме местоположенията на центровете за данни на двамата доставчици, Kamatera също има предимство в този раздел. Те имат 13 центъра за данни на четири континента, докато DigitalOcean има 12, но не е голяма работа. По отношение на услугите и продуктите, предлагани от двамата хостове, можете да намерите широк спектър от услуги от тях, включително добавки като архивиране, балансиращи натоварвания, защита на защитната стена, IP адреси и т.н..

За инсталиране на приложения, операционни системи и среди за разработчици, Kamatera и DigitalOcean предоставят инсталатор с едно кликване, което гарантира бързо стартиране на сървъра. Има повече от 100 изображения на ОС, от които да избирате, за да изпълните целия диапазон от потребители.

Основният “стандартен” облачен план (Droplet) струва $ 5 / месец пакети 1 GB RAM, 1 vCPU, 1TB честотна лента и 25 GB SSD пространство. В сравнение с Kamatera, техният план за влизане струва $ 4 / месец пакети 1 GB RAM, 1 vCPU при 2667MHz, 20GB SSD пространство, CentOS Linux 8, 1 Free IP и 5TB честотна лента. Можете също да конфигурирате персонализиран облачен сървър с до 384GB RAM и 72 vCPU ядра също.

Сега въпросът е защо Каматера?

Kamatera е една от най-добрите облачни платформи, тъй като всичките им сървъри са изградени с най-бързите процесори Intel Platinum (300% по-бързи от поколенията на предшествениците). Всеки сървър, използващ 40Gbit интернет свързаност, SSD дискове, за да избегне затруднения, гарантира нулева латентност и неограничена мащабируемост.

Освен това те предлагат и безплатна пробна версия за 30 дни за тест драйв, за да може човек да провери и да реши дали това е правилния облачен хостинг за техните проекти. Не губете повече време, отидете до Каматера, като кликнете тук, и се насладете на ПРОБЛЕН акаунт ДНЕС.

Планове варира
Ценообразуване$ 4 / месец – 80 $ / месец
Сайтове / Appsнеограничен
процесор1 – 72 vCores
RAM1024MB – 384GB
съхранение20GB – 1000GB SSD
Bandwidth5TB

2. Vultr [Започва от $ 0,004 / час]

(Най-добро за: Разработчици, програмисти и блогъри)

Vultr най-добър хостинг на облачни ниски prcie

При търсене на алтернативи на DigitalOcean, базирани главно на ценообразуването, Vultr се превръща в силен избор, особено за разработчиците. Тяхната здрава инфраструктура и активен мониторинг им позволяват да предлагат 100% гаранция за продължаване. И в случай, че не успеят да предявят искането си, те ще издадат кредит за прекъсване за този период.

Вултър има 15 центъра за данни разположени по целия свят (Северна Америка, Азия, Европа и Австралия). Това ви позволява да разгърнете вашия сървър в близост до клиентите и който предлага ниска латентност при зареждане на страници. Vultr се използват от най-новото поколение Intel процесори. Също така сървърите съдържат твърдотелни устройства.

Подобно на DigitalOcean, Vultr също предлага облачен хостинг на почасова и месечна база. Първият план за облачни изчисления на ниски цени струва само 2,50 долара като има предвид, че предлага 512MB RAM, 1-Core CPU, SSD-20GB storage и 500GB честотна лента. Докато следващият план струва подобно на основния план на DigitalOcean (т.е. $ 5), но осигурява повече ресурси като SSD-25GB, 1GB RAM, 1 Core и почти 1TB честотна лента.

Vultr не само ви осигурява бързо онлайн, но и предлага невероятно проектиран контролен панел. Можете лесно да получите достъп до различните свойства на сървъра. Те ви позволяват да създадете моментна снимка на сървъра, която спестява време при преразпределяне към новия сървър. Vultr включва множество други функции като Block storage, Приложения с едно щракване (WordPress, Joomla, GitLab и т.н. …) и множество шаблони за ОС.

Vultr поддържа различни приложения, свързани с Linux, Windows, сървърни приложения и уеб сървъри. Тук нещото, което малко ни разочарова, Vultr не предлага чат на живо. Всичко, което можете да направите, е просто да отворите билет и да получите помощ от техния експертен персонал. По принцип те отговарят бързо и очаквате отговора след няколко часа. Така че, ако търсите алтернатива на ниска цена, тогава Vultr може да е тази.

Планове варира
Ценообразуване2,50 долара / месец – 640 долара / месец
Уебсайтовенеограничен
процесор1 – 16 ядра
RAM512MB – 96GB
съхранение10GB – 1600GB SSD
Bandwidth0.5TB – 15TB

3. A2Hosting – Топ DigitalOcean конкурент за блогъри

(Най-добро за: Блогери, маркетолози и уебмастъри)

A2 облак vps с персонализиран план

Друга мощна опция, която влиза в ролята на DigitalOcean алтернатива е A2Hosting, стартира през 2003 г. Те също участват в опазването на околната среда, като подкрепят проекти за възобновяема енергия и си партнират с Carbonfund.org.

Имаше моменти, когато хората може би не осъзнават много услугите си, но сега нарастващият брой доволни клиенти (повече от 12,3 000 отзива) показва, че A2 е силно ангажиран с качеството. SSD дисковете, различни вътрешни инструменти за настройка на производителността правят A2 хостинг като един от най-бързите доставчици на уеб хостинг услуги. Не само скоростта, те също така се ангажират да осигуряват 99,9% време за работа.

A2Hosting предлага както готови, така и персонализирани планове за хостинг в облак. В плановете за персонализиране всъщност можете да изберете сървърната зона, RAM, ядрата на процесора, скоростта на процесора и пространството за съхранение. Плюс това избирате от версиите на OS шаблоните на Ubuntu, Slackware, Fedora, CentOS, Debian и много други. Докато cPanel изисква активиране на лиценза. Cloud VPS може да се включва и изключва по желание на потребителя.

Техният план “Старт” (струва $ 15) е отличен избор за начинаещи и блогъри. Планът идва с 10GB SSD съхранение, 512MB RAM, 2 ядра процесор и неограничен входящ трафик. Въпреки че те включват 2TB изходящи данни безплатно и след това, това ще струва само 0,12 долара за 1GB. Всички планове се поддържат с гаранция за връщане на парите по всяко време. Можете да поискате пълно възстановяване в случай, че не сте доволни от тях. Така че никога не сте задължени да използвате техните услуги.

Всички канали за поддръжка присъстват, за да помогнат на потребителите. Техният персонал на Гуру предоставя помощ по телефона, скайпа, обаждането, билетите и чата на живо. А за самопомощ можете да разгледате тяхната база знания. A2Hosting е наистина приятен избор, който предлага съвместим и бърз споделен хостинг, облачни сървъри, VPS сървъри и специални хостинг решения.

Диапазони на планове (3 плана)
Ценообразуване$ 15 / месец – $ 25 / месец
Уебсайтовенеограничен
процесор2 ядра
Скорост на процесора600 MHZ
RAM512MB – 1GB
Bandwidth4TB – 6TB
съхранение10GB – 25GB SSD

Забележка: Можете да проектирате плановете според вашите изисквания с до 8 ядра, 16 GB RAM и 200GB място за съхранение.

4. Облачни пътища

(Най-добро за: Разработчици, блогъри, предприятия и търговци)

Cloudways управлявана алтернатива за дигиталоцена

Cloudways става много потенциален доставчик, когато обмисляте DigitalOcean алтернативи. Компанията стартира през 2011 г. предлага надеждни управлявани планове за облачен хостинг. Те предлагат фантастичен набор от функции, като съхранение на твърди дискове, активиран Http / 2, мащабиране с 1 щракване, зона за поставяне, интуитивно табло за клониране с 1 щракване, безплатна миграция на сайт и много други.

Cloudways предлагат облачни инфраструктури от различни доставчици Vultr, DigitalOcean, Google, Amazon и KYUP. Така че, ако искате да използвате DigitalOcean, но объркани, тъй като те не предлагат чат на живо, тогава Cloudways е най-доброто решение. Те предлагат вътрешен екип за поддръжка 24/7 чрез чат на живо, имейл и заявка за обаждане и т.н., докато избирате облака Digital Ocean.

Техните хостинг планове поддържат множество приложения и следователно са съвместими с изискванията на блогъри, разработчици, дизайнери и електронна търговия. Най- най-основен план ($ 7) предлага 512MB RAM, 20GB съхранение, 1TB честотна лента и a Безплатно 1 щракнете върху SSL сертификат. Повече лента може да бъде добавена само за 0,02 $ / GB с помощта на платформата Digital Ocean. Плановете са подкрепени с 30-дневна политика за възстановяване. Освен това, с инфраструктурата на няколко компании със сигурност можете да създадете желания план.

CloudWays поддържат различни облачни платформи, така че можете да намерите тоновете центрове за данни по целия свят. Това означава, че можете да изберете план на доставчика, който има център за данни в близост до вашата целева аудитория, което подобрява зареждането на сайта. За програмист те позволяват лесна интеграция на Git. Плюс това, те осигуряват SSH & SFTP достъп, API, избор на бази данни и задания cron и т.н. Тук имайте предвид, че не можете да интегрирате cPanel или Plesk.

Cloudways предлагат и Varnish UI, който подобрява сигурността и ефективността на сайта. Те поддържат различни технологии, подходящи за скоростта като Nginx, PHP 7, Memcached и Apache сървър за гладко хостинг изживяване. Можете да тествате техните услуги, те предлагат 3-дневна пробна сметка без кредитна карта. Така че това е по-добър начин да разгледате CloudWays.

Забележка: Cloudways предлагат облачен хостинг, като използват инфраструктурата DigitalOcean, Vultr, Amazon, Google и Kyup. По-долу са цените на Cloudways за платформата DigitalOcean.

 Диапазони на планове (4 плана)
Ценообразуване$ 7 / месец – $ 70 / месец
Уебсайтовенеограничен
процесор1 – 2 ядра
RAM512MB – 4GB
съхранение20GB – 60GB SSD
Bandwidth1TB – 4TB
SSLБезплатно

5. Host1Plus

(Най-добро за: Разработчици – Пълен коренен достъп)

cloud1plus облачни сървъри

Продължавайки към списъка с алтернативи на DigitalOcean, ето Host1Plus. Има както Windows, така и Linux облачни сървъри. Контролът над удобните за разработчиците функции като SSH достъп, управление на DNS и достъп до API до другите функционалности го прави един от най-добрите хостинг за облаци за разработчици.

Причината, поради която Host1plus е ново име за вас, които те лансираха едва през 2008 г. Но компанията расте толкова бързо и сега управлява над 70 000 клиенти по целия свят. Изборът на местоположение играе важна роля при зареждането на сайтове, затова в момента се предлага облачно изчисление на Host1Plus 3 местоположения на сървъра в Германия, САЩ и Бразилия.

Host1Plus сървърите са оборудвани с Intel Xeon E5 v3. Нещо повече, всичките им планове включват планирано архивиране, един безплатен IPv4, мащабируемост и предварително инсталирани шаблони на операционни системи. Той предлага безплатен специален IP адрес. Също така техните сървъри поддържат KVM хипервизори които имат подобрена производителност и сигурност в сравнение с OpenVZ.

Използвайки Host1plus, трябва да работите главно с командни редове. Но вие сте свободни да инсталирате всяка друга ОС. Ако не харесвате командните редове, тогава можете да използвате cPanel addon, като харчите 15 $. Най-основният план включва 1-Core CPU, 512 MB RAM, 20 GB съхранение и 2TB честотна лента, като струва $ 8 / month. Освен това, те предлагат 14-дневна политика за възстановяване.

За предоставяне на услуги за поддръжка, Host1plus предлага чат и обширна база от знания. Освен това, ние наистина оценяваме техните уроци, които съдържат полезно съдържание. Компанията също предлагат услуги за чат по време на 9-18 GMT + 3. Но можете да ги сканирате дори след работно време. Host1plus е нарастващ доставчик, който предлага услуги на изчислителни облаци на ниски цени, като предоставя много контрол в ръцете на потребителя.

Linux OSОбхват на планове (6 Плана)ОС WindowsДиапазони на планове (4 плана)
Ценообразуване$ 8 / месец – 156 $ / месецЦенообразуване$ 25 / месец – 152 $ / месец
УебсайтовенеограниченУебсайтовенеограничен
процесор1 Ядро – 8 ядрапроцесор2 ядра – 8cores
RAM512MB – 32 + GBRAM4GB – 32 + GB
съхранение20GB – 1000GB SSDсъхранение100GB – 1000GB SSD
Bandwidth2TB – 24TBBandwidth6TB – 20TB

6. DreamHost – Неограничен SSD облачен хостинг

(Най-добро за: Разработчици, блогъри, маркетолози)

Облачни изчисления Dreamhost 2017

Работейки от 1997 г., Dreamhost е известен като надежден и опитен доставчик. Наред с качествените хостинг услуги, те също така заемат позицията си на най-добрия регистратор на домейни. Те предлагат да стартират сървъра в рамките на 30 секунди, следователно бързо решение за разработчици, търговци и блогъри.

Компанията изгради интелигентна архитектура, която се състои от най-новите технологии като твърди дискове и процесори от ново поколение. Те поставят контрола на сървъра в ръцете ви и можете да правите промени чрез командни линии и други инструменти.

Dreamhost предлага 1-ядрен процесор с 512 MB RAM. Планът съдържа също 80GB-SSD съхранение и 100GB блоково съхранение точно в $ 4.50 / месец докато можете допълнително да добавите допълнителните блокове според нуждите си само на $ 10 / месец. Те осигуряват безплатен трафик за качване, докато ще бъдете таксувани за честотна лента за изтегляне. И вашата инвестиция, обезпечена с 97-дневна политика за възстановяване.

Нуждаете се от по-находчиви планове? Те също така предлагат сървъри с до 8GB RAM. Друго предимство на използването на Dreamhost, можете да стартирате облачен сървър за дълго време, докато ще бъдете таксувани за максимум 600 часа. (25 дни) в даден месец. Така ще се радвате на услуги за по-голяма продължителност с ниски цени в сравнение с DigitalOcean.

DreamHost също предлага удобни за разработчици инструменти под DreamObjects чрез начисляване на номинални такси. Тя включва разработка на уеб приложения, автоматично архивиране на WordPress сайт и интегриране на вашите приложения за съхранение (CloudBerry, QNAP и Dropshare и много други) и т.н..

Можете да се свържете по всяко време с техните услуги за поддръжка чрез чат и имейли. За получаване на помощ по телефона, трябва да закупите тяхната функция за обратно повикване. Като цяло, DreamHost е приятен избор и конкретно, ценообразуването го прави наистина близка алтернатива на DigitalOcean.

 Диапазони на планове (3-плана)
Цени$ 4,50 / месец – $ 48 / месец
Уебсайтовенеограничен
процесор1 ядро ​​- 4 ядра
RAM512MB – 8GB
BandwidthКачете без трафик
съхранение80GB –SSD

7. Облачен хостинг на HostGator

(Най-добро за: Блогери, уебмастъри и маркетинг)

cloudgator cloud най-добрите бързи дигиталоценови алтернативи

HostGator предлага бързи, но икономични облачни хостинг услуги. Може да чуете някои хора да се оплакват от своя споделен хостинг. Но с помощта на облачен хостинг на HostGator ще вкусите изцяло ново изживяване. Дори някои утвърдени блогъри споменават услугите на HostGator Cloud като най-добрият уеб хостинг.

Освен качеството, другото, което прави HostGator добра DigitalOcean алтернатива за блогъри и уебмастъри, е ценообразуването. Hostgator предлага просто хечбек облачен план $ 4.95 / месец докато Digitalocean таксува $ 5 / месец. Плюс това, в сравнение с DigitalOcean, HostGator предлага повече ресурси на своите потребители като 2-ядрен процесор, 2 GB RAM, неопределена честотна лента и съхранение и др. Докато DigitalOcean осигурява 1-ядрен процесор, 20 GB SSD съхранение, 512 MB RAM и 1TB честотна лента.

Мащабируемостта е красотата на HostGator и с прости кликвания можете да увеличите ресурсите си според вашите изисквания. Това не само спестява разходи, но също така ви избягва от проблемите с миграцията на данни и извън ресурсите. За предоставяне на високоскоростни услуги те включват интегрирано локално кеширане с всички свои планове.

Друг мотив за избор на HostGator над digitalocean е контролния панел. HostGator включва лесен за управление контролен панел. Също така, HostGator показва повече доверие в техните услуги, в резултат на това те предлагат 45 дни гаранция за връщане на пари, която е над средното за индустрията.

Все още не сте впечатлени от HostGator? Сигурни сме, че това ще промени мнението ви. Digitalocean не предлага чат на живо и за помощ, трябва да представите билет, който е бавен процес. И ако не знаете много за управлението на сървъра и други технически параметри, тогава може да влезете в сериозни проблеми. От друга страна, HostGator предоставя поддръжка на клиенти чрез телефон, чат на живо и билети. Въпреки че не са последователни в чата на живо, но все пак са много по-добри от всяка система за издаване на билети.

 Хечлинг, бебе и бизнес облак
Ценообразуване$ 4,95 – 9,95 / мес
Уебсайтове1 – Неограничен
процесор2 ядра – 6 ядра
RAM2GB – 6GB
BandwidthUnmetered
съхранениеUnmetered
поддомейнинеограничен

Забележка: По-високите планове включват функции на SSL и паркирани домейни

8. хостинг на InMotion

(Най-добро за: Уеб маркетинг, блогъри и по-големи разработващи проекти)

InMotion Cloud VPS хостинг преглед

Следващата най-добра алтернатива за DigitalOcean е добре организираният, доверен и популярен InMotion хостинг. Компанията е доверена на CNET и получи рейтинг A + с BBB. Също така има хиляди добри отзиви от реални потребители. Обикновено се отличават с пламтящите бързи услуги, поддръжката на клиенти с бърза реакция и щедростта 90 дни политика за възстановяване.

InMotion предлага управлявани Cloud VPS хостинг услуги, което може да е причината техните планове да са скъпи в сравнение с DigitalOcean. Но високите спецификации на плановете заслужават такова ценообразуване. Просто вземете примера на техния VPS-1000HA-S (най-основен) план, който струва $ 29.99 / месец но включва 4GB RAM, 75GB SSD съхранение, 4TB честотна лента, 3 IP адреса, архивиране и много други. Освен това, на неограничен уебсайт е позволено да хоствате по един план. Всички планове за облачни VPS също са оптимизирани за нуждите на електронната търговия.

С такива находчиви планове можете да предположите, че е създаден за блогъри и уеб маркетинг, вместо за начинаещи. Тъй като те предлагат VPS базиран облачен хостинг, така че, можете да очаквате твърда скала 99,99% Uptime и светкавична скорост. Зони с максимална скорост играят значителна роля за подобряване на скоростта, която ви позволява да изберете местоположението на центъра за данни по време на процеса на касата.

Ако вече използвате Cpanel с вашия съществуващ доставчик, тогава ще се радвате да знаете, че InMotion включва този интуитивен cPanel с всичките им планове за Cloud VPS. Те също така предоставят безплатно име на домейн с 6 и 12-месечни планове. Вместо 1 или 2 ядра InMotion разработва система, в която задачата ви е разпределена между наличните ядра на процесора за по-бързо изпълнение и следователно множество задачи могат да се изпълняват спонтанно.

Друга функция, която прави InMotion като една от най-добрите алтернативи на DigitalOcean, е грижата за клиентите. Не само чат на живо, телефон и имейли, но и можете да говорите чрез Skype.

Така че въпреки че плановете им са скъпи в сравнение с DigitalOcean, но ще получите добре представен план, който включва пламтящата бърза скорост със SSD (20x по-бърза от въртящите се дискове), снимка на сървъра, архивиране, безплатна миграция на сайтове и много други.

 Диапазони на планове (3 плана)
Цени$ 29,99 / месец – 74,99 $ / месец
Уебсайтовенеограничен
процесорБезплатно
RAM4GB – 8GB
Bandwidth4TB – 6TB
съхранение75GB – 260GB SSD
IP адреси3 – 5
CpanelБезплатно

заключение

Облачният хостинг постепенно се превръща в популярна платформа за разработчици, блогъри и уеб маркетинг, поради потенциалните му предимства като рок-солидно време за работа, множество възможности за избор на центрове за данни, бърза скорост и много други.

Също така облачните изчисления предлагат уникална функция, при която вашите данни се клонират на различните сървъри, а в случай на отказ на сървър, вашият сайт ще продължи да работи нормално чрез друг работещ сървър. Това е примамливата красота на облачния хостинг.

Избирането на най-добрата алтернатива DigitalOcean става много просто, като следите вида на работата, която искате да вършите. Ако търсите алтернативата за развиващи се нужди, тогава препоръчваме Kamatera и Vultr защото ще получите всички удобни за разработчиците инструменти и приложения на едно място. Плюс това, те също разполагат с денонощен екип за поддръжка за бърза справка с потребителските запитвания.

От друга страна, ако сте а блогър или уеб маркетинг и искате да хоствате вашия блог в облачен хостинг за по-дългосрочен план тогава A2Hosting и DreamHost предлагат спокойни услуги. Те са пламтящо бързи, осигуряват над 99,9% време за работа, лесни за използване и осигуряват услуги за поддръжка главно чрез чат на живо, телефон и билети. Плюс това, има много добри отзиви на трети страни и за двамата домакини.

Това е нашето скромно предложение относно алтернативите на DigitalOcean. Затова изберете доставчик на вашите нужди и споделете своите съкровени мисли с нас. За нас ще е удоволствие.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map