Spocket prinaša Dropshipping na drugačni ravni

Kot relativno novo podjetje, Spocket bi se zlahka zmotili kot še en lačen startup, ki se trudi, da bi postal dober na donosnem trgu storitev dropshippinga.


Vendar, ko moramo govoriti Izvršni direktor Saba Mohebpour, zasijalo nam je, da niso samo še eno tehnološko podjetje, ki bi si želelo narediti velik premor. Pravzaprav je Spocket vodil nalogo, da je spremenil način ravnanja s dropshippingom in imel uspeh skupaj z njim..

Naš intervju sega globoko v izvor Spocket-a in kako se postavljajo za uspeh, ko stojijo v morju dropshipping storitev in se še vedno prilegajo.

Domača stran Spocket

Izvori spocket

Medtem ko je bilo podjetje uradno ustanovljeno leta 2017, je ideja za Spocket v času njegovih koledarskih dni v UBC potekala s strani generalnega direktorja in ustanovitelja Sabe Mohebpourja..

Mohebpour se odkrito spominja, kako je bil YouTube video zanj katalizator za vstop v svet programiranja.

(Bil sem) navdihnjen v YouTube videu 17-letnika, ki je prodajal aplikacijo Yahooju, začel sem se učiti programiranja in zagnati aplikacijo z imenom Vendchat. Medtem ko smo to morali zapreti, sem se veliko naučil skozi izkušnje in voila! Spocket se je rodil.

Toda preden se je Spocket lahko dejansko začel, je bilo treba spoznati trg e-trgovine in se poskusiti prebiti v panogo.

Za Mohebpour in ekipo je bil logičen korak, da vzpostavijo spletno trgovino, vendar so kmalu spoznali, da je iskanje zaupanja vrednih dobaviteljev, ročno naročanje vsakega izdelka, zaloga: vse skupaj se je zdelo neverjetno nepraktično za podjetje, ki še vedno poskuša najti svoj temelj.

Saba Mohebpour, ustanoviteljica Spocket-a, in ekipa.

Med svojo raziskavo je Mohebpour spoznal, da je ohranjanje zalog velik problem za številne trgovce na drobno. To je bila iskra, ki je bila potrebna za ustanovitev podjetja Spocket: rešitev brez tveganja za e-poslovanje.

Kot pri večini startup-jev, je moral tudi Spocket, preden so se ustanovili, odpraviti nekaj udarcev po cesti, toda en poseben cestni udar je bil popolnoma izven njihovih rok. Bilo je med Program Techstars v Seattlu, za katero je bilo podjetje sprejeto decembra 2017, da se je Mohebpour zaradi strožjih pravil o potovanju težko udeležil.

K sreči se je na koncu vse izšlo.

“Da sem bil takrat iranski državljan in s Trumpovim novimi politikami – ne bi mogel. Ampak moja ekipa se je udeležila v imenu podjetja! Od takrat smo osvojili nove višine – od našega neverjetnega kroga financiranja do rasti števila trgovcev na drobno na naši platformi. Gre za izjemno vznemirljiv projekt! “Je dodal.

Izstopanje med namestitvijo

Seveda je bilo stopničko v industriji dropshippinga več kot samo ustvarjanje podjetja in zagotavljanje storitve zanj. Moštvo Spocket je moralo razumeti, katera vprašanja za spletno trgovino ne presegajo »vodenja zalog« in »zmanjševanja tveganj«.

Če so želeli izstopati med morjem storitev dropshippinga in se popolnoma prilagajati potrebam naročnika ali stranke, so morali razumeti, kaj so največja vprašanja pri dropshippingu in kako jih namerava Spocket rešiti drugače.

Dropshipping je na splošno omejen na kitajske dobavitelje. Mesečni dobavni roki v tem stoletju trenutnega zadovoljstva ne delujejo ravno. Da imajo trgovci na voljo velik uspeh pred velikani, kot je Amazon, morajo biti dobavni roki kratki in konkurenčni.

Prednost za lokalne izdelke, skupaj s kakovostno preizkušenimi, etično proizvedenimi izdelki, narašča in glede na to smo vkrcali dobavitelje predvsem iz ZDA in EU, da bi skrajšali čas pošiljanja, in zagotavljanje, da kakovost ne bo zaskrbljujoča.

Pozicioniranje kot storitev, ki zagotavlja ne le boljše čase pošiljanja, temveč tudi kakovostne lokalne izdelke, ki jih naredijo korak več od povprečne storitve dropshippinga.

Spocket načrt in cene od marca 2019 (vir)

Toda ekipa na Spocketu s tem ni bila zadovoljna. Zlasti Mohebpour je spoznal, da veliko embalaže dobaviteljev ponavadi zasenči blagovno znamko prodajalca. Da bi se borili proti temu, so ustvarili partnerstva s ključnimi dobavitelji, tako da se uporabljajo samo nevtralni paketi, dobavitelj pa bo v polje vstavil račun prodajalca..

Če dodate češnjo na vrhu, Spocket trgovcem olajša preverjanje izdelkov, preden jih dodajo v svojo trgovino z vzorčnimi naročili, ki so na voljo na njihovi iskalni strani.

S spopadanjem z vsemi temi težavami in zagotavljanjem storitve, ki zagotavlja kakovost in hitrost, se podjetje Spocket postavi kot vrhunska storitev Dropshippinga za spletne prodajalce.

Ne samo storitev, ampak rešitev

Kljub temu, da je Spocket tekel na vseh jeklenkah, Mohebpour in njegova ekipa nikoli niso izgubili iz vida, kaj si želi podjetje. In to bo več kot le drugo podjetje za storitve, ampak bolj rešitev za trgovce na drobno.

To je pomenilo, da si bodo zrušili glave, kako rešiti težavo, ki že dolgo muči spletne prodajalce.

Rešujemo vprašanje izkrivljanja zalog v višini 1,1 trilijona dolarjev in ustvarjamo storitev, ki podjetnikom omogoča, da gradijo svojo blagovno znamko, medtem ko Dropship odprejo kakovostne izdelke iz lokalnih prodajalcev in hitro dostavo.

Spocket avtomatizira vse “dolgočasne” dele poslovanja, tako da se lahko trgovci osredotočijo na trženje, trženje blagovnih znamk in konverzije.

Za podjetje, ki je staro več kot leto (!), Je to ogromno opravilo, vendar za Spocket, ne gre samo za drugo zgodbo o uspehu, temveč tudi za premostitev vrzeli med trgovci in digitalnim trgom.

“Bili smo del te velike e-trgovine, ki omogoča vsem, ki imajo internetno povezavo, ustanovi trgovino in jo poveča. Zagotavljamo, da so vaše izkušnje kot prodajalci brez olupitev na področju nabave in dostave izdelkov! “

Proizvodna platforma trgovcem pomaga pri pridobivanju izdelkov

Vendar na koncu dneva Spocket kar uporabnike spodbudijo njihovi uporabniki in Mohebpour nam pove, kako pomembno in razveseljivo je videti trgovce, ki uporabljajo Spocket za svoja spletna podjetja.

“Naša največja motivacija je opolnomočiti podjetnike: priča o tisočih trgovcev na drobno, ki s podjetjem Spocket začnejo izvajati svoje podjetje, je nerealno. Neizmerno smo hvaležni in navdušeni nad številnimi super trgovinami, ki sestavljajo spocket izdelke in jih izdelujejo po svoje, s svojim edinstvenim slogom. “

Z ničelnimi predhodnimi stroški, avtomatizirano obdelavo in preverjenimi izdelki je Spocket uspel skrajšati čas za gradnjo trgovin za polovico in zagotoviti zanesljive vire za trgovce na drobno: vpliv, ki ga dejansko imajo na trgu, jih spodbudi, da dosežejo več!

Doseganje uspeha in prebijanje mejnikov

Spocket je že približno eno leto, vendar so ga že uspeli zbrati kar nekaj mejnikov in uspehov. Generalni direktor Mohebpour se iskreno spominja, kako jim je uspelo pridobiti vlagatelje med programom Techstars in se razširilo na WooCommerce.

Celotno potovanje Spocket-a je bilo ogromno, če se nisem mogel odpraviti do programa Techstars, kljub temu, da sem sklenil 1,5 milijona krogov z vlagatelji, kot so Mistral Venture Partners, 7 Gate Ventures, Panache Ventures ter pospeševalnik Plug and Play.

… Prejšnji mesec (avgust 2018) smo se razširili na WooCommerce in tako več trgovcem omogočili racionalizacijo poslovanja, kar je velik mejnik..

Aplikacija Spocket Shopify (Prenesi)

Spocket WordPress vtičnik (Prenesi)

Še en velik mejnik za Spocket je dosegel 25.000 trgovcev na drobno v manj kot letu dni, številke pa so še vedno močne. Dovolj je reči, da se njihovo trdo delo obrestuje.

Danes Spocket podpira prodajalce na vseh petih celinah, saj jim pomaga pri zagonu in razširjanju spletnih trgovin. Kar se tiče same ekipe, so se iz dvodlane ekipe z osrednjo lokacijo v Vancouvru razširili na 11 članov z oblikovalci v Indiji, razvijalci v Braziliji in operacijami na Filipinih. Vse to kažejo tudi moč podjetja v raznolikosti.

Gradnja za prihodnost (in za uporabnike)

Kolikor uspehov Spocket trenutno uživa, ima Mohebpour in ekipa še vedno pogled v prihodnost, ki jo načrtujejo velike stvari za podjetje.
Saba Mohebpour, ustanoviteljica podjetja Spocket

“Načrtujemo, da bi Spocket pripeljali na druge platforme, razen WooCommerce in Shopify, tako da ne glede na to, kje je podjetnik na internetu, lahko hitreje rastejo s Spocketom.

Želimo si, da bi trgovci na drobno zgradili bazo znanja, na katero se sklicujejo, kako se začnejo na tem epskem potovanju, in kar je najpomembneje, veselimo se, da bomo ponudili hitre rešitve za več prodajalcev po vsem svetu. “

Ključni del izgradnje boljše platforme s Spocket je razumevanje njihovih uporabnikov. Za mala in srednje velika podjetja to pomeni, da se pozicionirajo kot popolna platforma za pomoč uporabnikom pri razvoju poslovanja.

Spocket je narejen za pomoč malim in srednje velikim podjetjem.

Ker podjetja rastejo, je precej težko spremljati zaloge ali posamično obdelati vsako naročilo: upravljamo in avtomatiziramo vsa ročna dela, tako da lahko trgovci vso pozornost usmerijo v oglaševanje, trženje, optimizacijo trgovin, zadrževanje kupcev: vse pomembno deli vodenja uspešne spletne trgovine.

Mohebpour nadaljuje: “Trgovci na drobno lahko dodajo izdelke več dobaviteljev brez težav z dovoljenji in pogodbami, saj smo to tudi obravnavali: to omogoča, da je trgovcem na voljo širok spekter izdelkov, da ne omenjam, naše ekskluzivne zelo znižane cene. Hitrejša, bolj gladka in boljša podjetja so bila rezultat Spocket! “

Dropshipping na drugačni ravni

Kadar se srečujete z morjem tekmovalcev, težko nobeno podjetje ali startup izstopa, Spocket pa kljub temu, da je star le eno leto, s svojo dropshipping storitvijo to ne počne le v celoti. drugačna raven.

Toda doseči to raven uspeha ni bilo enostavno in vse je bilo odvisno od resnično strastne ekipe. Generalni direktor Saba Mohebpour pravi, da je najbolje, ko opisuje ljudi v Spocketu:

Smo ekipa, ki jo sestavljajo strastni, radovedni ljudje z vsega sveta; prisluhnemo svojim strankam in se nenehno ukvarjamo z razvijanjem Spocketa do boljše različice samega sebe.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map