Google Napake in česa se lahko iz njih naučimo

Ko je beseda Google omenjena prva stvar, ki pride na misel je iskanje Google. Čeprav je bil to prvi in ​​najuspešnejši izdelek, je bilo še veliko drugih. Med najbolj znanimi poleg svojega iskalnika je tudi Android, mobilni operacijski sistem (OS), ki je od leta 2018 povečal zaznamovanje 85,1% vseh tržni delež pametnih telefonov OS.


Danes, zahvaljujoč uspešnim izdelkom in še več, je Google (pod njegovim matičnim podjetjem Alphabet) predelali v višino 727 milijard dolarjev. To ga uvršča med prvih pet ameriških podjetij, ki obstajajo. Kljub temu ni vse gladko jadranje za ta tehnološki behemoth in z leti je dobil velik delež jajc na obrazu..

Poglejmo si nekatere od tistih, ki jih je prišel Google, in kaj se z njimi dogaja v preteklih letih. Ne pozabite, da Google že dolgo obstaja, zato se nekateri od teh izdelkov lahko raztezajo že pred mnogimi leti.

Google Plus

Google Plus

Čeprav Google Plus danes uporablja veliko ljudi, še zdaleč ni tisto, kar si je podjetje zamislilo, ko se je začelo. Prvotno zasnovan kot platforma družabnih medijev, kot je Facebook, kot je Facebook, se je Google Plus preusmeril na večinoma integrirane prijave na platformo in druge raznolike.

Google Plus kot platforma družbenih medijev v primerjavi s Facebookom še vedno bledi. comScore, podjetje za tržne raziskave, ocenjuje, da uporabniki Google+ na mestu porabijo le približno tri minute mesečno. Po drugi strani so uporabniki Facebooka na tem mestu preživljali približno 405 minut mesečno.

Da, kljub vsemu je bil Google naklonjen nadaljevanju Google Plus še do nedavnega v API-ju za Google Plus so odkrili napako ki je omogočil, da razvijalci aplikacij drugih proizvajalcev pridobivajo uporabniške podatke. Odločila se je, da bo pregnal novice o hrošču in – uganili ste – ujeli.

Končno bo Google izklop Google Plus za širšo javnost in poostritev omejitev dovoljenj za aplikacije.

Google Buzz

Google Buzz

Še en poskus ustvarjanja omrežja družbenih medijev je Google Buzz od leta 2010 do 2011. živel zelo kratko in nespektakularno življenje. Zasnovan je tako, da uporabnikom omogoča, da blogirajo, razpravljajo in sporočajo na integrirani platformi – spet kot Facebook.

Vendar Google tudi ponavadi vodi podobne stvari v ločenih skupinah, Buzz pa je padel v prid Googlu Plus. Tudi v tako kratkem življenju se je Google Buzz uspel obrušiti z vsaj eno tožbo, ko je Harvard Student trdil, da je platforma “kršila pričakovanja uporabnikov, zmanjšala zasebnost uporabnikov, nasprotovala Googlovi politiki zasebnosti in morda kršila zvezne zakone o prisluškovanju”.

Google je vtič za Buzz potegnil marca 2011, R.I.P.

Google Beležnica

Google Beležnica uporabnikom omogoča shranjevanje in organiziranje odrezkov informacij iz različnih spletnih virov. To se sliši kot odlično orodje za študente in raziskovalce (ali celo pisce, kot so resnično vaši), kajne?

Žal je bila žrtev tehnologije in je padla ob strani, saj so razširitve brskalnikov, ki počnejo isto stvar, v bistvu preplavile trg. Najpomembneje je, da so bile te razširitve na voljo tudi v različnih oblikah na konkurenčnih izdelkih, kot je Mozilla Firefox.

Po šestletnem boju, Google Beležnica je bila ukinjena in podobne funkcije so bile vključene v tisto, kar je danes znano kot Google Dokumenti.

Google Moderator

Google Moderator

Če ste že kdaj uporabljali reddit boste verjetno imeli predstavo o tem, kakšen je bil Google Moderator. Moderator je bil predstavljen leta 2008 in je bil namenjen kot platforma za uporabnike, ki postavljajo vprašanja in odgovore, drugi uporabniki pa razvrščajo, kako dobra so bila ta vprašanja ali odgovori.

Na žalost za Googla, Moderator ni bil tako priljubljen kot reddit in je po dolgem odvzemu končno zavil zavese v letu 2015. To je bil še en primer velikana iskalnika, ki poskuša prevzeti funkcijo obstoječega izdelka in ob predpostavki, da bi lahko preprosto zato, ker je imela toliko uporabnikov.

Škoda, tako žalostno.

Google Helpouts

Google Helpouts

Še en kratkotrajen izdelek, Google Helpouts, je bil namenjen temu, da si ljudje med seboj pomagajo prek videa v živo. Kot pomoč na daljavo na nek način, ko bi bil vaš pomočnik na drugem koncu sveta in vas še vedno vodil skozi ali celo pokazal, kako nekaj storiti.

Ljudje, ki jih zanima pomoč, lahko na spletnem mestu navedejo svoje strokovno znanje in izkušnje ter jih plačajo prek Google Denarnice. Vse se je povezalo tudi prek Google Koledarja, tako da je bilo mogoče urediti časovnice.

Na žalost je prosil prijatelja za pomoč bolj priljubljen, saj jim ni bilo treba plačati, zato Google Helpouts v resnici ni dobil veliko pomoči. Zaprli so ga leta 2015, le dve leti po uvedbi.

Picasa

Google Picasa

Tehnično ne gre res za napako, Picaso so mnogi uporabljali v preteklih letih kot svojo spletno aplikacijo za fotografije. Na voljo je bil tako za Windows kot za MacOS, ki ga je prvotno kupil Google leta 2004. Njegova smrt je bila pričakovana, saj aplikacija ni bila dolgo posodobljena, saj so se pojavile Google Photos..

Sčasoma, Picasa je bila ukinjena in nadomeščena z Google Photos ki je bil novejši in z več funkcijami bogat kot Picasa. Mislim, da je bila največja napaka Picasa ta, da je imel premalo funkcij za skupno rabo, zato je Google, ko je videl, na katero tehnologijo se naslanja, namesto tega začel graditi na Google Photos.

Še vedno pa aplikacija, ki je bila v uporabi več let.

Google Wave

Google Wave

Google Wave je nameraval še enega bolj prikritih Googlovih izdelkov, da bi omogočil komunikacijo in sodelovanje v realnem času? Se sliši znano kajne? Tako je – Google ima te funkcije v Google Dokumentih, ki več ljudem omogočajo dostop, urejanje dokumentov ali preglednic in razpravljanje o njih..

Wave se je danes spremenil v projekt Apache Wave in je odprtokoden. Njegov glavni izdelek Wave in a Box je nekakšen spletni strežnik, ki je bolj za razvojno uporabo kot karkoli drugega. Zdi se, kot da je Google molzni val za vse, kar je bilo vredno, nato pa je dele, ki so delovali, prestavil v Google Dokumente.

Google steklo

Google steklo

Zadnje na tem seznamu (in moj osebni najljubši) je nekaj, kar še danes sproža nekaj razprav. Vidiš, Google steklo, za razliko od drugih Googlovih izdelkov na tem seznamu ni mrtev. Vendar pa je Google nameraval, da Google steklo preplavi trg kot mikroračunalnike.

To je bila vrsta pametnih oblačil, ki bi jih lahko vsakdo uporabljal in s pomočjo drobnega računalniškega čipa uporabnikom omogočil informacije na vmesniku tipa head-up, fotografiral in video in še kaj.

Sliši se res kul kaj? Žal se iz neznanega razloga nikoli ni zajel, čeprav je danes Google Glass našel nišo v nekaterih panogah. Na primer za pomoč pri medicinskih postopkih, za pomoč otrokom z avtizmom pri učenju in v tovarniški montažni liniji.

Za običajne potrošnike lahko Google Glass kupite celo na nekaterih mestih, kot je Amazon, vendar vam bo vrnil le več kot 1000 dolarjev oz..

Kljub temu pa trdim, da ni uspel, je to, da rezultat, čeprav občudovanja vreden, ni dosegel svojega osnovnega namena – preplaviti potrošniški trg s še enim Googlovim izdelkom.

Učenje iz Googlovega pouka

Ti primeri propadlih izdelkov posameznega podjetja so le vrh ledene gore – več jih je. Kljub temu pa kaže le, da podjetje, ki je tehnično zdravo in v prihodnosti, kot je Google, ni imuno pred pasti poslovanja..

Veste, Google je in vedno je podjetje, ki ga poganja iskalnik. To je njihov osnovni izdelek, zato je vse, kar počnejo, s ciljem še bolj razširiti Google Search. Vzemite za primer Android.

Proizvajalcem je pomagal preplaviti trg s cenovno dostopnimi pametnimi telefoni, ki so močno vezani na toliko Googlovih izdelkov – Google Photos, Google Mail in še več. Na žalost ne deluje vse, kot je bilo načrtovano, zato ima Google, tako kot vsako drugo podjetje, pravičen delež limon.

Včasih morda ne gre za to, da je izdelek sam po sebi slab, ampak samo še ni pravi čas za to. Vzemite primer Palm Inc., proizvajalec dlančnikov PDA, ki je leta 1998 poskušal uvesti osebne digitalne pomočnike (dlančniki), kot je Palm III.

Spominjam se takrat, da sem bil v zadnjem letniku računalništva na univerzi in mi je uspelo spraviti v roke. Tako sva se z mojo ekipo odločila sestaviti aplikacijo za Palm IIIc – nekaj za uporabo na medicinskem področju.

Na začetku smo napisali program, ki bo PDA pretvoril v zdravnikov beležko, skupaj s posvetovalnim zapisom in grafiko človeškega telesa, ki ga namerava povezati v osrednjo bazo podatkov. Žal tehnologija še ni zadostila našim potrebam in veliko stvari, ki smo jih potrebovali, še ni bilo ali pa se šele pojavlja.

Kljub temu smo upravljali osnovni delovni sistem – prvi v naši državi takrat. Sčasoma smo ga ukinili, ker je zaradi tehnoloških omejitev takrat koncept postal nežive.

Zaključek: Naredite limonado!

Da, začelo se je kot neuspeh pri Googlu, vendar si lahko vsakdo nekaj odvzame. Ni vse novo uspešno in nekateri stari koncepti se sčasoma spremenijo v novejše in boljše stvari (četudi nekaj let kasneje)

Ideje so tisto, za kar svet izuma deluje, in njegova vizija je pomembna. To, da imate idejo, ki ne uspe, še ne pomeni, da je to popolna izguba – iz nje se nekaj naučite in morda pozneje znova zamislite idejo.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map