Ulasan Tapak

Peringkat Laman web & Ringkasan Kajian


Nama: Bersahaja

Penerangan: Sitey adalah alat membina laman web yang cuba menolong pengguna yang mungkin tidak mempunyai kemahiran untuk membina laman web sendiri. Dari membantu susun atur hingga menawarkan alat yang mudah, Sitey memudahkan banyak prosesnya.

Sistem operasi: Berasaskan laman web

Kategori Permohonan: Pembina Laman Web, Pembina Kedai Dalam Talian, Penyelesaian eCommerce

 • Kemudahan penggunaan

 • Templat & Reka Bentuk

 • Fungsi & Kelenturan

 • Nilai untuk Wang

 • Sokongan pengguna

Secara keseluruhan

3

Ringkasan

Sitey kuat dan mesra pengguna. Sekiranya anda mahukan pembina laman web asas, anda selamat menggunakan Sitey. Ini kerana anda perlu membayar lebih banyak untuk membuka kunci ciri lanjutan dan terdapat juga kekurangan integrasi pihak ketiga. Walau bagaimanapun, anda mungkin akan tertarik dengan harga kemasukan yang kompetitif di Sitey tetapi anda perlu mengambil perhatian bahawa kenaikan tersebut meningkat semasa pembaharuan. Walaupun ini adalah strategi biasa yang digunakan oleh kebanyakan syarikat untuk memperoleh bahagian pasaran, anda boleh mendaftar dengan rancangan percuma sebelum memutuskan.

Ketahui Lebih Lanjut

 • Gambaran keseluruhan ciri laman web
 • Templat dan aplikasi
 • Keputusan kami

Kelebihan

 • Harga kemasukan yang kompetitif
 • Editor yang mesra pengguna dan mudah digunakan
 • Pelan percuma ada

Keburukan

 • Alat eCommerce boleh didapati dengan rancangan tertinggi
 • Aplikasi pihak ketiga berharga
 • Peningkatan harga semasa pembaharuan
 • Banyak templat yang serupa
 • Kekurangan sokongan pelanggan
 • Cubalah Sitey secara Percuma
 • Lihat Pelan dan Harga Sitey

{
"@konteks": "http://schema.org",
"@taip": "Kaji semula",
"itemDisemak": {
"@taip": "Aplikasi Perisian",
"nama": "Bersahaja",
"penerangan": "Sitey adalah alat membina laman web yang cuba menolong pengguna yang mungkin tidak mempunyai kemahiran untuk membina laman web sendiri. Dari membantu susun atur hingga menawarkan alat yang mudah, Sitey memudahkan banyak prosesnya.",
"imej": "//buildthis-22a6.kxcdn.com/wp-content/uploads/sitey-home-review.jpg",
"sistem operasi": "Berasaskan laman web",
"aplikasiKategori": "Pembina Laman Web, Pembina Kedai Dalam Talian, Penyelesaian eCommerce"
},
"mengkaji semula": {
"@taip": "Penarafan",
"penilaianNilai": 3,
"terbaikNilai": 5,
"paling terukNilai": 0
},
"pengarang": {
"@taip": "Orang",
"nama": "Jason Chow"
},
"ulasanBody": "Sitey kuat dan mesra pengguna. Sekiranya anda mahukan pembina laman web asas, anda selamat menggunakan Sitey. Ini kerana anda perlu membayar lebih banyak untuk membuka kunci ciri lanjutan dan terdapat juga kekurangan integrasi pihak ketiga. Walau bagaimanapun, anda mungkin akan tertarik dengan harga kemasukan yang kompetitif di Sitey tetapi anda perlu mengambil perhatian bahawa kenaikan tersebut meningkat semasa pembaharuan. Walaupun ini adalah strategi biasa yang digunakan oleh kebanyakan syarikat untuk memperoleh bahagian pasaran, anda boleh mendaftar dengan rancangan percuma sebelum memutuskan. \ R \ n \ r \ nKetahui Lebih Lanjut\ r \ n

  \ r \ n \ t
 • Gambaran keseluruhan ciri laman web
 • \ r \ n \ t

 • Templat dan aplikasi
 • \ r \ n \ t

 • Keputusan kami
 • \ r \ n

"
}

Dalam dunia yang didorong oleh teknologi hari ini, kehadiran dalam talian tidak lagi menjadi pilihan. Tidak menjadi masalah sama ada anda seorang pekerja bebas, pemilik restoran atau pengusaha. Anda sama ada menyesuaikan diri dan menjadikan jenama anda dapat ditemui dalam talian, atau diam ketika pesaing memikat perhatian.

Nasib baik, terdapat banyak pembangun laman web daripada yang dapat digunakan oleh semua orang dengan mudah. Lumayan, khususnya, dapat dianggap sebagai permata tersembunyi. Ia mempunyai semua yang anda boleh minta dalam platform pembinaan laman web – dari editor drag-and-drop hingga integrasi sosial.

Apa itu Sitey

Sitey adalah platform pembuatan laman web all-in-one untuk semua jenis ceruk. Titik penjualan utamanya adalah kemudahan penggunaan, yang sangat penting bagi mereka yang tidak mempunyai petunjuk dalam pembangunan web.

Berikut adalah gambaran lebih dekat bagaimana Sitey menjadikan pembuatan laman web berjalan-jalan di taman:

Ciri-Ciri Situs yang Membantu Anda Dalam Membangun Laman Web

Setelah membuat akaun anda, anda akan dibawa terus ke editor utama Sitey. Sekiranya anda tidak mempunyai pengalaman sama sekali dengan platform pembangunan laman web, pertimbangkan untuk mengunjungi pusat bantuan dengan mengklik “?” butang.

penyunting laman webPenyunting laman web laman web.

Jika tidak, sila terokai dan melalui menu navigasi. Untuk melicinkan kelengkungan pembelajaran, berikut adalah gambaran lebih dekat mengenai ciri utama Sitey untuk pembuatan laman web.

1. Membuat laman web adalah mudah

Dengan Sitey, anda boleh menyesuaikan penampilan laman web anda secara bebas dengan mengubah saiz dan menyeret elemen dengan tetikus anda.

“Menu konteks” juga akan muncul di atas elemen yang dipilih. Ini membolehkan anda melakukan tindakan yang berbeza, seperti menghapus elemen atau menambahkan hyperlink.

laman web-laman web-editor-elemenMenu konteks yang kemas.
laman web-laman web-tambah-elemenPerhatikan: Jenis elemen yang berbeza menggunakan menu konteks yang berbeza. Sebagai contoh, jika anda memilih bekas teks, menu konteks akan menunjukkan butang pemformatan teks.

Sangat mudah jika anda perlu menambahkan lebih banyak fungsi ke laman web Sitey anda.

Anda boleh melakukannya dengan mengklik “Elemen” dari menu utama. Ini akan memunculkan palet alat di mana anda dapat mencari semua kandungan yang boleh anda gunakan di laman web anda.

fungsi laman webCukup seret dan lepaskan elemen ke penyunting utama Sitey.

Elemen seperti butang, butang sosial, dan teks mempunyai pelbagai format. Cukup pilih yang anda perlukan dan letakkan di mana sahaja di editor utama. Cukup mudah, betul?

2. Menjamu laman web anda dengan beberapa klik

Di atas pembangun laman webnya, Sitey juga menghilangkan keperluan untuk penyelesaian web hosting luaran.

Yang harus Anda lakukan ialah mengklik butang “Terbitkan” untuk memulai proses hosting setelah selesai membuat laman web anda.

hosting berhubung dengan laman webLaman web Sitey mesti diterbitkan sebelum dapat menyambung ke domain.

Anda kemudian akan diminta untuk menentukan nama domain untuk laman web anda. Pratonton URL domain anda akan ditunjukkan di bahagian bawah medan teks “Domain”.

sambungkan domainMasukkan nama domain laman web anda.

Untuk memeriksa laman web anda, kembali ke papan pemuka Sitey anda. Anda seharusnya dapat melihat pautan ke domain baru anda di bahagian “Tapak Saya”.

papan pemuka laman webPapan pemuka yang kemas.

Jangan ragu untuk menjelajahi laman web anda dan periksa apakah butang, pautan, dan elemen di laman web anda berfungsi sebagaimana mestinya. Bagaimanapun, ingat bahawa anda selalu dapat mengedit laman web anda dengan kembali ke “Laman Saya” dan mengklik “Edit Laman web”.

Perhatikan bahawa anda memerlukan akaun berbayar jika anda mahukan domain khusus tanpa pelanjutan “.sitey.me”. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai kemampuan dan rancangan hosting Sitey, anda dapat merujuk ke bahagian bantuan mereka dengan mengklik butang “Sokongan”.

3. Ubah laman web anda menjadi kedai eCommerce

Sitey dilengkapi dengan semua yang anda perlukan untuk mendirikan kedai dalam talian.

Kaedah paling mudah adalah menggunakan integrasi PayPal dalam menu elemen. Ini dapat diakses di bahagian “Elemen”.

e-dagang di laman webECommerce laman web.

Sekiranya anda serius menjual di Sitey, anda perlu mendaftar untuk akaun berbayar untuk mengakses ciri eCommerce.

Jangan bimbang – kebanyakan perkara teknikal akan dilakukan secara automatik oleh platform. Anda hanya perlu fokus pada aspek reka bentuk kedai digital anda.

4. Alat laman web untuk pemasaran

Pemula mungkin tidak mempunyai petunjuk tentang bagaimana melakukan pemasaran dalam talian. Nasib baik, Sitey dapat memegang tangan anda semasa anda menutup keperluan.

Anda boleh membuat bahagian blog untuk laman web anda, yang akan menarik pengunjung dan meningkatkan kewibawaan anda.

laman web-blog-buatAnda hanya perlu memilih templat untuk blog anda dan memberikan namanya.

Anda boleh mula menulis dan menguruskan catatan blog anda sebaik sahaja membuat blog.

Selebihnya ciri pemasaran dalam talian Sitey dapat diakses dari laman utama. Di bawah “Pemasaran”, anda dapat menemui pelbagai alat berguna yang dapat anda gunakan:

pemasaran laman webAlat pemasaran laman web.

Inilah ikhtisar ringkas alat ini:

 • Analitis – Membolehkan anda mengintegrasikan Google Analytics untuk mengesan prestasi laman web anda dari masa ke masa.
 • Alat SEO – Membolehkan anda melaksanakan pelbagai tugas SEO (Search Engine Optimization). Perkara ini akan dibahas dengan lebih terperinci kemudian.
 • Penggalak Sosial – Membolehkan anda menguruskan tugas pemasaran media sosial di Sitey.
 • Kempen E-mel – Mengintegrasikan Hubungan Tetap untuk penjanaan petunjuk dan pemasaran e-mel.
 • Kongsi Laman Web Anda – Membolehkan anda berkongsi laman web anda di pelbagai saluran.

Mulakan dengan Sitey

Templat dan Aplikasi yang Lumayan

Templat laman web

Sitey menawarkan lebih daripada 750 templat untuk anda pilih.

templat laman webTemplat laman web.

Sekiranya anda perlu melihat templat mana yang sesuai dengan anda, cukup masukkan kata kunci ke dalam bar carian.

Sebagai contoh, jika anda ingin membuat kedai eCommerce, cukup ketik “kedai dalam talian” ke dalam bar carian.

Anda boleh memperhalusi carian anda dengan memilih kategori dari menu lungsur di sebelah kiri. Katakanlah, jika kedai dalam talian anda akan menampilkan produk gaya hidup, cukup pilih “Gaya Hidup” untuk menyegarkan hasilnya secara automatik.

laman web-templat-kategoriPerincikan carian templat anda dengan memilih kategori.

Templat juga dapat diakses setiap kali anda membuat laman web baru. Proses carian serupa boleh digunakan untuk membantu anda mencari padanan yang sesuai untuk keperluan dalam talian anda.

Aplikasi laman web

Untuk menambah laman web anda, Sitey menawarkan pasaran aplikasi yang dapat anda perolehi dengan harga. Ini berkisar dari sokongan keutamaan paparan hingga alat keselamatan seperti SiteLock.

aplikasi laman webPasaran aplikasi yang kemas.

Ingat, mudah untuk berlebihan ketika membeli aplikasi yang boleh digunakan di laman web anda. Strategi yang baik adalah membuat senarai objektif laman web anda terlebih dahulu.

Anda boleh mengunjungi pasar melalui butang “Market Place” di laman utama.

SEO laman web

Akhirnya, penyebutan pengoptimuman enjin carian atau SEO sudah cukup untuk membuat blogger berpengalaman malah tersentak. Tetapi itu tidak mengubah hakikat bahawa ia adalah salah satu landasan kehadiran dalam talian yang berjaya.

Berita baiknya ialah, Sitey dapat mengarahkan anda ke arah yang betul dengan alat SEOnya yang luas.

laman web-seoSEO laman web.

Akhirnya, anda harus menggunakan semua alat SEO yang terdapat di Sitey jika anda ingin berdaya saing. Untuk memanfaatkan sepenuhnya, anda harus memulakan dengan perpustakaan pembelajaran percuma yang terdapat di sini.

Keputusan kami

Sitey adalah alat blog, pembangun halaman, dan platform pemasaran yang digabungkan menjadi satu.

Walaupun mempunyai ciri yang cukup untuk membuat para veteran gembira, ia juga mempunyai kegunaan untuk pemula mutlak. Ia mungkin tidak begitu popular seperti pembangun laman web yang lebih besar seperti Weebly, tetapi ia memberikan banyak keuntungan.

Bagaimana untuk memulakan

Proses pendaftaran di Sitey sangat luar biasa. Daripada melemparkan halaman pendaftaran, ia dimulakan dengan layar pemilihan templat. Ini bermakna anda dapat melihat apa yang boleh dilakukan oleh platform.

Setelah anda temui templat yang anda suka, arahkan tetikus anda ke atas dan klik butang “Edit”. Selesaikan proses pendaftaran untuk meneruskan.

Lawati Sitey.com

Pendedahan FTC

BuildThis.io memperoleh komisen dari merujuk pengunjung ke produk, perkhidmatan, dan perisian melalui perkongsian afiliasi.

Laman web kami memberi tumpuan untuk membantu perniagaan kecil dan individu yang ingin membina perkara hebat dalam talian. Sokong kami dengan membuat pembelian melalui pautan afiliasi kami supaya kami dapat terus menghasilkan panduan percuma dan berguna seperti ini.

Alternatif yang menarik

Mencari alternatif? Berikut adalah pembangun laman web yang popular.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map