Tinjauan Squarespace

Penilaian Squarespace & Ringkasan Kajian


Nama: Ruang Squarespace

Penerangan: Squarespace dapat digunakan oleh hampir semua orang yang memerlukan laman web untuk menyusunnya dengan cepat dan mudah. Ia menawarkan templat pra-reka dalam lingkungan yang sangat mesra pengguna. Templat pereka menjadikan Squarespace melebihi pesaing.

Sistem operasi: Berasaskan laman web

Kategori Permohonan: Pembina Laman Web, Pembina Kedai Dalam Talian, Penyelesaian eCommerce

 • Kemudahan penggunaan

 • Templat & Reka Bentuk

 • Fungsi & Kelenturan

 • Nilai untuk Wang

 • Sokongan pengguna

Secara keseluruhan

4.2

Ringkasan

Squarespace condong ke arah menyempurnakan reka bentuk. Templat konsep pereka menjadikan Squarespace menonjol daripada pesaing lain. Dengan dimensi baru editor, ini menjadikan proses penyesuaian lebih lancar dan secara semula jadi, semua templat akan kelihatan hebat di semua peranti. Walaupun terdapat semua kekurangan, Squarespace adalah platform yang sangat mesra pemula dan sesuai untuk mereka yang mencari templat di luar kotak.

Ketahui Lebih Lanjut

 • Squarespace – pembina termudah?
 • Templat yang memenangi anugerah
 • Soalan Lazim Squarespace
 • Keputusan kami

Kelebihan

 • LayoutEngine 2 – dimensi penyunting baru
 • Akses ke gambar stok dari Getty Images dan Unsplash
 • Templat hebat yang dioptimumkan untuk mudah alih
 • Membuat blog menjadi mudah
 • Ciri hosting penting

Keburukan

 • Pelan percuma tidak ada
 • Alat pihak ketiga / aplikasi addon tidak dibenarkan
 • Pelan eCommerce mahal
 • Pilihan terhad untuk pertumbuhan laman web
 • Cuba Squarespace secara percuma
 • Lihat Templat Squarespace

{
"@konteks": "http://schema.org",
"@taip": "Kaji semula",
"itemDisemak": {
"@taip": "Aplikasi Perisian",
"nama": "Ruang Squarespace",
"penerangan": "Squarespace dapat digunakan oleh hampir semua orang yang memerlukan laman web untuk menyusunnya dengan cepat dan mudah. Ia menawarkan templat pra-reka dalam lingkungan yang sangat mesra pengguna. Templat pereka menjadikan Squarespace melebihi pesaing.",
"imej": "//buildthis-22a6.kxcdn.com/wp-content/uploads/squarespace-home-review.jpg",
"sistem operasi": "Berasaskan laman web",
"aplikasiKategori": "Pembina Laman Web, Pembina Kedai Dalam Talian, Penyelesaian eCommerce"
},
"mengkaji semula": {
"@taip": "Penarafan",
"penilaianNilai": 4.20000000000000017763568394002504646778106689453125,
"terbaikNilai": 5,
"paling terukNilai": 0
},
"pengarang": {
"@taip": "Orang",
"nama": "Jason Chow"
},
"ulasanBody": "

Squarespace condong ke arah menyempurnakan reka bentuk. Templat konsep pereka menjadikan Squarespace menonjol daripada pesaing lain. Dengan dimensi baru editor, ini menjadikan proses penyesuaian lebih lancar dan secara semula jadi, semua templat akan kelihatan hebat di semua peranti. Walaupun terdapat semua kekurangan, Squarespace adalah platform yang sangat mesra pemula dan sesuai untuk mereka yang mencari templat di luar kotak.

\ r \ n

Ketahui Lebih Lanjut

\ r \ n

  \ r \ n
 • Squarespace – pembina termudah?
 • \ r \ n

 • Templat yang memenangi anugerah
 • \ r \ n

 • Soalan Lazim Squarespace
 • \ r \ n

 • Keputusan kami
 • \ r \ n

"
}

Adakah Pembina Laman Web Paling Mudah?

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, kami melihat banyak pembangun laman web visual yang memudahkan pengguna bukan pembangun. Mereka selalu mengikuti corak berkaitan dengan fungsi, reka bentuk, dan kegunaan.

Setelah menghabiskan beberapa jam di Squarespace, saya cukup yakin bahawa ini adalah salah satu contoh sempurna mengenai apa yang seharusnya menjadi pembangun laman web.

Langsung dari kelawar, ia akan membantu anda memulakan semuanya dari awal – dari mendaftarkan domain baru dan menyatukan tema ke laman web anda.

Berikut adalah sekilas mengenai ciri-ciri Squarespace:

1. Menguruskan aset visual adalah mudah

Oleh kerana reka bentuknya adalah salah satu titik tinggi Squarespace, ia dilengkapi dengan Pengurus Imbas drag-and-drop. Ini dapat membantu anda mengatur, mengembangkan, dan mengoptimumkan pustaka aset visual anda tanpa kerumitan.

Berikut adalah beberapa perkara yang boleh anda lakukan dengan Pengurus Imej Squarespace:

 • Akses ke 40 juta gambar
  Sekiranya anda memerlukan gambar unggulan yang unik untuk catatan blog yang baru, anda boleh memanfaatkan Integrasi Squarespace Getty Images. Ini memberi anda akses ke lebih dari 40 juta gambar yang boleh anda gunakan dengan harga yang berpatutan.
 • Prestasi laman web yang lebih pantas
  Untuk memastikan prestasi terbaik laman web anda, Squarespace menyediakan CDN percuma – kependekan dari Content Delivery Network. Ia berfungsi dengan menyebarkan muatan penghantaran kandungan ke rangkaian pusat data yang diedarkan secara global.
 • Pemuat gambar responsif
  Setiap kali anda memuat naik fail gambar, SquareSpace secara automatik menghasilkan satu set gambar dalam skala yang berbeza. Gambar bersaiz tepat kemudian dimuat bergantung pada paparan pengguna.
 • Pamerkan aset visual anda
  Untuk memamerkan aset visual anda, anda boleh membuat “Galeri Blok” yang boleh diletakkan di mana sahaja di laman web anda. Anda juga boleh menyertakan video serta menerapkan paparan untuk membuat galeri anda menonjol.

2. Dimensi kawalan baru

Editor laman web Squarespace menyediakan pengguna dengan kawalan penyesuaian baru dan mudah.

Dengan “LayoutEngine 2“, Anda selalu disajikan dengan tetapan di panel kiri dan pratonton langsung ke kanan. Tidak seperti platform seperti WordPress.org yang bergantung pada percubaan dan kesilapan, Squarespace menjadikannya mudah untuk mencapai reka bentuk yang anda mahukan.

Sesuaikan reka bentuk laman web yang anda mahukan dengan dimensi kawalan yang baruDengan dimensi kawalan baru, anda dapat menyesuaikan reka bentuk laman web yang anda mahukan.

Anda juga dapat secara langsung mengubah setiap elemen di halaman dengan memilihnya di tetingkap pratonton.

Ketika menyunting kandungan, anda dapat menambahkan elemen halaman dengan cepat seperti butang, tayangan slaid, kalendar, dan coretan kod. Cukup klik butang tambah (+) di sudut kanan bawah editor siaran.

penyunting squarespacePenyunting Squarespace.

Sudah tentu, setiap elemen dilengkapi dengan halaman tetapan komprehensif mereka sendiri. Ini berguna untuk pengguna yang mempunyai idea besar tetapi tidak mempunyai kemahiran teknikal yang diperlukan untuk mewujudkannya.

Contohnya, jika anda mengklik butang yang baru ditambahkan, anda boleh mengubah penampilan, interaksi, dan kedudukannya dengan mudah.

penyuntingan squarespacePenyuntingan ruang lingkup.

3. Membuat blog menjadi mudah

Terlepas dari niche dan tujuan anda, bahagian blog tidak dapat disangkal salah satu ciri terpenting di laman web anda. Ini dapat membantu anda mendorong lalu lintas berulang, menetapkan kredibiliti anda sebagai pakar, dan meningkatkan SEO.

Di Squarespace, catatan blog adalah asas pembinaan struktur laman web. Anda boleh mengubahnya melalui editor terapung, yang menyerupai aplikasi pemprosesan kata utama.

Blogging senang dilakukan dengan SquarespaceBlogging senang dilakukan dengan Squarespace.

Ia mungkin kelihatan sederhana, tetapi editor Squarespace hanya menyediakan barang keperluan kosong ketika menyiarkan catatan blog. Anda boleh menyusunnya ke dalam kategori, menggunakan teg, mengaktifkan komen dan banyak lagi. Menavigasi ke “Pilihan” juga dapat membantu anda mengoptimumkan aspek penting dalam siaran anda, dari petikan hingga gambar kecil.

Anda boleh menyusunnya ke dalam kategori, menggunakan teg, mengaktifkan komen dan banyak lagi. Menavigasi ke “Pilihan” juga dapat membantu anda mengoptimumkan aspek penting dalam siaran anda, dari petikan hingga gambar kecil.

Ciri utama lain dari sistem blog Squarespace merangkumi yang berikut:

 • Podcast
  Anda boleh membuat “Blok Audio” untuk menerbitkan wawancara, webinar yang dirakam, dan bentuk podcast lain. Ia menyokong penandaan iTunes, yang membolehkan anda mempromosikan saluran podcast anda kepada lebih banyak pengguna.
 • Pelbagai pengarang
  Squarespace memungkinkan untuk bekerjasama dengan penyumbang kandungan. Sebagai pemilik laman web, anda dapat mengubah hak akses mereka, seperti menambahkan catatan baru dan mengubah tema laman web.
 • Perkongsian sosial
  Dengan Squarespace, mudah memasukkan butang perkongsian sosial ke dalam catatan blog anda. Beberapa rangkaian yang disokong termasuk Reddit, Facebook, Twitter, dan Tumblr.

4. Jual produk dari laman web anda

Sekiranya anda bercita-cita untuk menjual produk terus dari laman web anda, anda boleh menggunakan ciri eCommerce terbina dalam Squarespace. Anda dapat melacak pesanan, menguruskan inventori anda, dan menjejaki pelanggan – semuanya di bahagian “Perdagangan” yang disatukan.

Anda dapat melacak pesanan, menguruskan inventori anda, dan menjejaki pelanggan – semuanya di bahagian “Perdagangan” yang disatukan.

menjual produk dari laman web squarespaceMudah mengurus penjualan anda dengan e-commerce Squarespace.

Squarespace juga membolehkan anda membuat promo diskaun yang dapat merangsang penjualan lebih banyak. Mereka dapat ditawarkan sebagai potongan harga automatik yang berjalan untuk jangka waktu tertentu, atau melalui kod promo eksklusif.

tawaran diskaun squarespaceMudah menguruskan diskaun di Squarespace.

Templat Dan Aplikasi Squarespace

Mungkin ada banyak pembina laman web yang menawarkan berpuluh-puluh tema yang kelihatan profesional, tetapi koleksi Squarespace hanya menakjubkan secara visual.

Squarespace saat ini memiliki lebih dari 40 templat pereka yang tersegmentasi dalam berbagai kategori, termasuk tetapi tidak terbatas pada kedai dalam talian, kesihatan, muzik, dan fotografi.

Menyemak imbas koleksi templat rasmi Squarespace boleh membuatkan anda terpikat sebentar:

templat dan tema yang direka secara profesionalTema Squarespace direka untuk foto besar dan tipografi yang kuat.

Walaupun gambar beresolusi tinggi, tema-tema ini menggunakan pendekatan minimalis dan rata di tempat lain. Ini bermaksud laman web yang anda inginkan akan dimuat dengan cepat dan berfungsi dengan lancar apabila ia disiarkan secara langsung.

Semua templat Squarespace juga dibuat agar responsif mudah alih langsung dari luar kotak, memastikan pengalaman pengguna tetap konsisten di pelbagai platform. Ini juga memungkinkan perubahan pada CSS untuk mengubah templat anda.

Untuk memperluas kekuatan laman web anda di seluruh web, Squarespace menyokong sebilangan besar integrasi aplikasi.

Integrasi ini dapat membantu mengembangkan fungsi laman web anda. Beberapa aplikasi popular termasuk G Suite, Xero, Facebook, Disqus, Google Analytics, dan platform pemasaran e-mel.

SEO Squarespace

Squarespace menawarkan analisis laman web yang lengkap yang akan membantu anda dalam membuat keputusan SEO.

Anda boleh bergantung pada analisis Squarespace terbina dalam untuk meningkatkan prestasi laman web anda dari masa ke masa. Ini merangkumi metrik seperti sumber lalu lintas, pertanyaan carian laman web, kandungan popular, dan jumlah pengunjung unik.

Lebih Lanjut Mengenai Squarespace (Soalan Lazim)

Adakah Squarespace percuma?

Tidak. Squarespace tidak menawarkan rancangan percuma, tidak seperti yang lain seperti Wix dan Weebly. Tetapi, Squarespace memang menawarkan percubaan percuma selama 14 hari, supaya anda dapat menguji Squarespace tanpa sebarang kos.

Adakah anda mendapat domain percuma dengan Squarespace?

Anda boleh mendaftarkan satu domain secara percuma semasa anda mendaftar dengan rancangan pengebilan tahunan. Domain percuma ini sah selama satu tahun. Yang bermaksud selepas tahun pertama, anda perlu membayar yuran pembaharuan domain standard pada $ 20 per tahun.

Berapa caj Squarespace untuk setiap transaksi?

Untuk eCommerce, Squarespace merangkumi 2 jenis yuran transaksi – bayaran gateway pembayaran ($ 0,30 + 2,9%) dan yuran transaksi Squarespace untuk rancangan Perniagaan (3%). Tiada bayaran transaksi Squarespace yang disertakan untuk rancangan eCommerce.

Berapa banyak laman web Squarespace?

Squarespace mempunyai 4 rancangan – 2 untuk laman web dan 2 untuk eCommerce: 1) Pelan peribadi – $ 12 sebulan, 2) Rancangan perniagaan – $ 18 sebulan, 3) Pelan Perdagangan Asas – $ 26 sebulan, 4) Pelan Perdagangan Lanjutan – $ 40 sebulan

Adakah anda memerlukan hosting untuk Squarespace?

Tidak. Anda tidak memerlukan hosting untuk menggunakan Squarespace. Laman web anda akan dihoskan dalam hosting awan mereka yang dikendalikan sepenuhnya. Walaupun Squarespace tidak menetapkan had sumber untuk pakej, anda harus mengikuti kebijakan penggunaannya.

Kajian Squarespace: Keputusan Kami

Kembali ke soalan, adakah Squarespace, pembangun laman web termudah setakat ini? Mungkin ya, tetapi tidak terlalu banyak jika dibandingkan dengan platform lain yang mudah digunakan seperti Weebly dan Wix.

Secara keseluruhan, Squarespace adalah platform yang sangat mesra pemula. Dengan set fiturnya, ia dapat membantu anda membuat laman web yang kompetitif dalam masa kurang dari satu jam. Walaupun keluk pembelajaran ada, sesiapa sahaja dapat belajar dengan lebih cepat.

Bagaimana untuk memulakan

Sama ada anda seorang pemula atau pemasar kandungan yang berpengalaman, Squarespace mempunyai semua yang anda perlukan. Ia juga mempunyai percubaan percuma selama 14 hari – membolehkan anda memberi platform ujian sedikit.

Pendedahan FTC

BuildThis.io memperoleh komisen dari merujuk pengunjung ke produk, perkhidmatan, dan perisian melalui perkongsian afiliasi.

Laman web kami memberi tumpuan untuk membantu perniagaan kecil dan individu yang ingin membina perkara hebat dalam talian. Sokong kami dengan membuat pembelian melalui pautan afiliasi kami supaya kami dapat terus menghasilkan panduan percuma dan berguna seperti ini.

Alternatif Squarespace

Mencari alternatif? Berikut adalah pembangun laman web yang popular.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map