10 Pendaftar Domain Terbaik 2020 [Petunjuk: # 2 Sangat Murah]

4

Keperluan asas untuk masuk dalam talian adalah hosting web dan nama domain. Senarai penyedia hosting web terbaik ini membantu anda memilih perkhidmatan hosting yang berkualiti mengikut keperluan anda mengikut anggaran.


Oleh itu, anda telah memutuskan untuk memulakan blog atau laman web dan mencari pendaftar domain terbaik?
Tidak syak lagi, terdapat banyak pendaftar domain yang tersedia tetapi yang mana yang boleh dipercayai dan boleh dipercayai? Oleh itu, kami memutuskan untuk membuat senarai ini dengan mengingat faktor-faktor berikut;

Navigasi Pantas

Faktor yang Perlu Dipertimbangkan Sebelum Memilih Pendaftar Domain Anda

 • Akreditasi ICANN: Pendaftar semestinya ICANN (International Corporation for Assigned Names and Numbers) terakreditasi. Organisasi ini menguruskan semua domain yang anda beli dari syarikat. Jadi, wajib bahawa pendaftar harus ditauliahkan oleh ICANN.
 • Perkhidmatan Sokongan: Perkara lain yang sangat penting yang perlu anda periksa di pendaftar domain, adakah ia menawarkan perkhidmatan sokongan 24/7? Dan apakah saluran mereka untuk membantu pelanggan? (Harus diperiksa adakah mereka menawarkan sokongan teknikal melalui Live Chat, Tiket, sokongan E-mel, dan Panggilan Telefon)
 • Reputasi: Reputasi apa yang mereka ada? Adakah mereka syarikat terkenal pada amnya? Syarikat penipuan bukan sahaja membuang wang anda tetapi juga merosakkan perniagaan / blog anda. Oleh itu, sangat penting untuk memilih syarikat yang menawarkan reputasi dan kredibiliti yang baik.
 • Percuma: Menawarkan percuma adalah cara terbaik untuk menarik pelanggan. Pada pendapat kami, percuma adalah baik tetapi harus berharga kerana tidak ada yang menginginkan omong kosong, kan? Terdapat beberapa syarikat yang menawarkan privasi domain percuma.
 • Pemindahan Domain: Kadang-kadang disebabkan oleh beberapa sebab seperti kadar pembaharuan yang tinggi, anda mungkin mahu memindahkan nama domain anda ke pendaftar lain. Jadi, sebelum memilih mana-mana syarikat penjualan domain mesti memeriksa yuran pemindahan mereka. Pendaftar domain terbaik biasanya tidak meminta sebarang bayaran seperti NameCheap dan GoDaddy.
 • Keselamatan: Pendaftar harus dipercayai dari segi keselamatan dan ketersediaan. Periksa adakah dipercayai oleh pengguna yang ada? Anda boleh mendapatkan ulasan pengguna dengan mudah mengenai mana-mana pendaftar domain.
 • Panel Kawalan: Ini adalah salah satu faktor yang paling asas dalam memilih pendaftar domain. Panel kawalan yang mudah digunakan menjadikan penyediaan domain lebih mudah dan dengan itu menjimatkan banyak masa anda yang boleh anda gunakan dalam perkara penting lain. Panel kawalan yang jelas, licin dan pantas sangat mudah dilayari.
 • Bayaran Pembaharuan: Syarikat dalam talian seperti penyedia web dan penyedia nama domain biasanya menawarkan potongan besar untuk pelanggan baru pada pembelian pertama mereka. Sebilangan daripada mereka meminta lebih daripada bayaran biasa pada masa pembaharuan. Oleh itu, anda mesti mengesahkan syarat dan bayaran pembaharuan untuk mengelakkan kadar pembaharuan yang lebih tinggi.

Sebilangan syarikat hanya menawarkan pendaftaran nama domain tetapi kebanyakan syarikat menawarkan nama domain dan hosting web. Manfaat yang anda dapat semasa membeli produk web (domain dan hosting) dari penyedia yang sama adalah anda tidak perlu menunjukkannya (Mengubah tetapan DNS) dan selalunya anda mendapat nama domain percuma dengan berlangganan paket hosting. Jangan risau menunjuk domain dengan hosting web bukanlah tugas yang sukar. Cukup minta pendaftar anda melakukannya untuk anda, mereka dengan senang hati akan membantu anda.

Pada pendapat kami, sekiranya wang tidak menjadi masalah dalam kes anda, maka melanggan kedua-dua perkhidmatan dari syarikat yang sama adalah baik. Tetapi jika anda ingin menyingkirkan pembaharuan yang lebih tinggi, belilah nama domain dan web hosting dari syarikat yang berbeza.

Mengapa?

Kerana berdasarkan pengalaman kami, penyedia hosting web menuntut harga pembaharuan nama domain dan pakej hosting yang lebih tinggi. Dengan memilih syarikat yang merupakan perniagaan asas menjual nama domain, anda dapat menjimatkan wang yang besar. Contohnya; untuk memperbaharui nama domain anda dengan BlueHost, anda perlu membayar sekitar $ 15 / tahun tetapi NameCheap hanya menuntut $ 10.69 / tahun.

Sekarang, mari kita bincangkan mengenai pendaftar nama domain yang paling dipercayai dan terbaik untuk membeli nama domain.

10 Pendaftar Domain Terbaik 2020 untuk Perkhidmatan yang Boleh dipercayai dan Berkualiti

Setelah analisis mendalam dan perbandingan harga serta fitur, kami hadir dengan senarai pendaftar nama domain teratas berikut?

1. NameCheap

pendaftar domain teratas namecheap

NameCheap adalah antara penyedia perkhidmatan domain dan hosting yang paling murah. Mempunyai domain dengan mereka adalah pengalaman yang menyenangkan. Syarikat yang dimulakan pada tahun 2001 berkembang dengan pesat, dan kini lebih daripada 7 juta domain berada di bawah pengurusannya. Pada masa lalu ketika SOPA dan PIPA (tagihan terhadap kebebasan internet pengguna) muncul NameCheap memihak kepada masyarakat umum. Itu sangat bagus.

Di mana kebanyakan syarikat menarik pelanggan mereka dengan harga perkenalan yang rendah, NameCheap juga menawarkan beberapa harga perkenalan eksklusif pada pembelian nama domain dan rancangan web hosting dengan pembaharuan yang murah.

Dengan harga $ 10,69 anda boleh membeli domain .Com dengan langganan “WhoisGuard” PERCUMA selama 1 tahun. Apabila domain berakhir, anda boleh memperbaharui domainnya yang berharga hanya $ 10,69. Anda juga boleh memperbaharui WhoisGuard serendah $ 2.88.

Oleh kerana kes peretasan semakin meningkat dari hari ke hari, perlu bagi setiap perniagaan yang ada dalam talian untuk melindungi data pelanggan mereka menggunakan sijil SSL. Untuk ini NameCheap menawarkan sijil PositiveSSL dalam $ 9.00 / tahun.

Bersama dengan semua NameCheap ini juga menawarkan penyelesaian hosting web. Pelan hosting paling asas berharga hanya $ 9.88 / tahun, di mana anda boleh menjadi tuan rumah 3 laman web. Syarikat ini mempunyai banyak pusat data untuk menyediakan web hosting yang boleh dipercayai. Anda boleh memilih pusat data AS atau pusat data UK. Bukan hanya ini, mereka menawarkan pelayan hosting peringkat perusahaan dengan penyelesaian hosting SSD. Selain itu, anda juga boleh memulakan syarikat hosting anda sendiri dengan membuka akaun penjual semula dengan mereka.

NameCheap menawarkan perkhidmatan sokongan teknikal melalui saluran biasa seperti Tiket, e-mel dan Sembang Langsung. Dan kami tidak ragu-ragu untuk mengatakan bahawa mereka tersedia setiap kali kami menghubungi mereka melalui Live Chat. Anda juga boleh mencari jalan keluar melalui stok pengetahuan yang banyak. Tidak ada sokongan telefon. Sama ada anda ingin membeli hosting atau tidak, tetapi menurut pengalaman kami, NameCheap adalah pendaftar nama domain terbaik. Kami mengesyorkannya tanpa keraguan.

Lawati NameCheap

2. iPage

ipage

Berikut adalah pendaftar nama domain lain, yang melayani pelanggan sejak tahun 1998. Lebih-lebih lagi, lebih daripada 1 juta laman web dihoskan di pelayan mereka. Pada pendapat kami, mereka menawarkan perkhidmatan hosting yang besar untuk pengguna yang memerlukan hosting dengan harga yang sangat murah. Sebilangan besar masa ia tersedia dengan potongan harga yang banyak yang menurunkan harga dengan sangat tinggi. iPage berada di bawah pengurusan EIG; kumpulan perniagaan yang berpengaruh.

Jadi, jika anda semata-mata ingin membeli nama domain, harganya $ 8.99 / tahun. Selain itu, Sekiranya anda ingin mengaktifkan privasi domain, anda perlu membayar $ 9.99 / tahun secara berasingan.

Pada pembelian pelan hosting web, anda mendapat nama domain PERCUMA dan harganya hanya $ 24 / tahun. Bukankah lebih murah? Dan anda dibenarkan memasang laman web tanpa had. Lebih-lebih lagi, jika anda tidak berpuas hati dengan kualiti perkhidmatan mereka, jangan ragu untuk meminta bayaran balik dalam masa 30 hari. Mereka akan mengembalikan wang anda tanpa sebarang pertanyaan.

Syarikat ini menawarkan banyak percuma seperti Sitelock, alat keselamatan, penyimpanan cloud 1GB dan pembangun laman dan lain-lain. Kredit iklan $ 200 juga diberikan oleh syarikat secara percuma yang sangat bagus untuk mengiklankan laman web baru anda di Google dan iklan Bing..

Nama domain dilengkapi dengan panel kawalan yang bersih yang membolehkan pengurusannya mudah. Oleh itu, jangan risau sekiranya anda mempunyai penyedia hosting dan domain yang berbeza. Anda boleh menyebarkannya dengan mudah. Syarikat ini juga menawarkan pilihan yang boleh diskalakan seperti VPS dan rancangan hosting khusus. Ini adalah pilihan yang bagus apabila anda ingin mengadakan projek kecil dan tidak mencukupi.

Apabila memerlukan sokongan pelanggan, jangan ragu untuk memberikan pertolongan. Tidak kira apa hari dan dari mana anda berada. Hubungi mereka atau buka sembang langsung untuk pertolongan cepat. Anda juga menghantar tiket sekiranya anda tidak terburu-buru. iPage mengekalkan pusat bantuan dengan banyak maklumat berguna yang berkaitan dengan web hosting, domain, merancang laman web dan panduan pengurusan akaun.

Lawati iPage

3. G oDadd y

pendaftar nama domain terbesar godaddy

Syarikat ini ditubuhkan pada tahun 1997 dan muncul dengan nama GoDaddy pada tahun 1999. Dengan lebih daripada 5000 pekerja dan 14+ juta pelanggan, anda dapat meneka seberapa besar dan profesionalnya mereka? GoDaddy dikenali sebagai pendaftar domain terbesar. Dan ya, kerana sekitar 63 juta domain berada di bawah pengurusannya. Mereka menawarkan pelbagai jenis produk web yang berkaitan dengan domain, hosting, e-mel, keselamatan dan pemasaran dalam talian, dll.

GoDaddy mempunyai pelbagai jenis peluasan domain. Domain .com hanya tersedia pada harga $ 2,99 untuk tahun pertama. Dan sekiranya anda mahu perlindungan privasi menyembunyikan maklumat penting anda seperti nama, alamat e-mel, alamat fizikal dan nombor telefon, dan lain-lain, maka anda perlu membayar $ 7.99 / tahun. Semasa pembaharuan, anda mungkin terkejut melihat bahawa anda perlu membayar $ 14.99. Lebih tinggi daripada NameCheap.

Untuk keselamatan, mereka menawarkan sijil SSL, bermula dari $ 55,99 / tahun. Itu jauh lebih tinggi daripada banyak syarikat lain, anda boleh membeli SSL murah dari host lain. Sebaliknya, mereka juga menawarkan perkhidmatan hosting mulai dari $ 3,99 / bulan.

Pada rancangan yang sangat asas (Ekonomi) anda akan mendapat 1 domain percuma. Ia dapat mengehos 1 laman web dan menyimpan sejumlah besar data (storan 100 GB). Lebih-lebih lagi, tidak ada batasan jumlah pengunjung / bulan yang dibenarkan. Tidak syak lagi, GoDaddy adalah salah satu pendaftar domain teratas, tetapi untuk hosting web, kami tidak pernah mengesyorkannya, kerana perkhidmatan mereka yang berkualiti rendah. Kami mengesyorkan mengikuti 10 penyedia hosting web terbaik.

Sama ada domain atau web hosting, sokongan pelanggan selalu menjadi faktor terpenting yang harus anda pertimbangkan. Walaupun dalam hal domain anda tidak memerlukan banyak bantuan dari pendaftar tetapi masih merupakan faktor yang sangat penting untuk dipertimbangkan. Beberapa saluran sokongan tersedia 24/7 seperti telefon dan e-mel. Sembang Langsung hanya tersedia selama beberapa jam tertentu. Seperti halnya domain, pelanggan tidak memerlukan perkhidmatan sokongan sangat kerap, jadi tidak apa-apa. Atau cadangannya adalah bahawa perkhidmatan mereka cukup besar untuk membeli nama domain.

Lawati GoDaddy

4. BlueHost

pendaftar domain murah bluehost

BlueHost tidak memerlukan pengenalan hampir semua orang tahu namanya. Tidak kira anda blogger atau pembangun atau anda memerlukan perkhidmatan mereka untuk laman web e-commerce yang memuaskan semua jenis pengguna. Mereka mula melayani pelanggan sejak tahun 2003. Bukan sahaja disyorkan oleh kami dan blogger teratas, tetapi WordPress.org juga mengesyorkannya. Oleh itu, jika anda ingin membina laman web menggunakan platform WordPress, maka BlueHost akan menjadi pilihan yang tepat untuk perkhidmatan hosting yang boleh dipercayai.

BlueHost menawarkan nama domain percuma semasa anda membeli web hosting dari mereka. Oleh itu, jika anda mencari pendaftar domain teratas, tentu saja, anda memerlukan hosting untuk online. Oleh itu, mengapa perlu mengeluarkan wang tambahan untuk mendaftarkan domain apabila anda boleh mendapatkannya secara PERCUMA. Jadi, jangan buang peluang merebut domain percuma dengan hosting kos rendah di satu tempat. Syarikat ini menawarkan pelbagai perkhidmatan hosting seperti shared, cloud, dedicated, WooCommerce dan Managed WordPress, dll.

Lebih daripada 2 juta laman web dihoskan di bawah pengurusannya dan meningkat dari hari ke hari. Anda boleh menghoskan 1 laman web dan menyimpan sehingga 50GB data, dan 5 akaun e-mel dengan membeli pelan asas. Mereka menawarkan cPanel untuk pengurusan yang merupakan perisian tradisional industri untuk menguruskan akaun hosting anda.

Sekiranya anda mampu, cubalah memilih rancangan “Plus” yang merupakan pakej dengan ciri baik dan benarkan laman web tanpa had. Rancangan ini juga merangkumi simpanan, lebar jalur, akaun e-mel tanpa had, dan kredit mesin carian $ 200 percuma.

Semua rancangan mempunyai pilihan CDN yang memerlukan sedikit pilihan untuk mengaktifkan perkhidmatan. CDN adalah perkhidmatan terbaik untuk memuatkan laman web dengan cepat. BlueHost memungkinkan untuk membantu pelanggan dengan segera. Untuk ini, sembang langsung sentiasa tersedia. Selain itu, sistem tiket dan nombor telefon juga dikekalkan oleh syarikat. Oleh itu, jika anda ingin memulakan kerja secara profesional, maka BlueHost adalah penyedia yang boleh dipercayai untuk kedua-dua nama domain dan hosting.

Lawati BlueHost

5. Bergerak

hosting dan domain terbaik melalui inmotion

InMotion adalah salah satu penyedia hosting yang hebat kerana perkhidmatan sokongan mereka yang luar biasa dan mempunyai rancangan yang kaya. Anda sering melihat bahawa kebanyakan syarikat hosting menyediakan sembang langsung, telefon, tiket, dan e-mel untuk membantu pelanggan mereka. Tetapi pasukan yang komited InMotion terus maju dan mengekalkan garis Skype. Mana-mana saluran yang anda mahu gunakan, saluran itu tersedia sepanjang masa. Anda juga boleh belajar sendiri dengan mencari maklumat dari pangkalan pengetahuan yang dikekalkan di laman web mereka.

Untuk perkhidmatan domain, mereka menawarkan domain dalam $ 14,99 / tahun. Sekiranya anda ingin menyembunyikan maklumat peribadi anda, anda harus melanggan privasi WHOIS yang harganya hanya $ 9.99. Ya, ada beberapa syarikat yang menawarkan domain dengan harga rendah, tetapi InMotion adalah penyedia hosting WordPress yang sangat dipercayai dan terkenal. Mereka juga mempunyai penilaian A + oleh BBB.

Pelbagai pilihan hosting juga ditawarkan oleh syarikat. Pelan hosting InMotion sering tersedia dengan potongan harga dan dengan menggunakan pautan EKSKLUSIF kami, anda dapat menjimatkan potongan sehingga 43% untuk rancangan Perniagaan.

Pelan yang sangat asas dinamakan sebagai “Pelancaran” di mana anda boleh menjadi tuan rumah 2 domain, yang sangat sesuai untuk pengguna anggaran terhad. Perjanjian ini merangkumi semua ciri penting seperti pemasang CMS 1 klik, zon kelajuan maksimum, kebebasan platform sumber terbuka dan sandaran data dan lain-lain. Selanjutnya, untuk iklan laman web mereka menawarkan semua rancangan termasuk kredit iklan $ 250.

Satu lagi ciri yang mengagumkan adalah selamat kembali. Sekiranya versi aplikasi yang lebih baru tidak memberi respons yang mencukupi dan menunjukkan tingkah laku yang tidak stabil, maka ciri ini membolehkan anda beralih kembali ke versi sebelumnya dengan selamat.

InMotion juga membuat rancangan khas untuk pengguna WordPress. Oleh itu, jika anda gemar menggunakan WordPress seperti kami, maka memilih hosting WordPress adalah baik yang merangkumi WordPress yang telah dipasang sebelumnya. Lebih-lebih lagi, ia tersedia dengan harga yang sama dengan hosting bersama. Syarikat ini sangat yakin dengan kualiti perkhidmatan mereka, dan itulah sebabnya mereka memberikan jaminan wang dikembalikan selama 90 hari. Rasanya seperti pelaburan bebas risiko. Tentunya perkhidmatan mereka cukup besar, jadi beli rancangan hosting dan dapatkan satu domain percuma.

Lawati InMotion Hosting

6. 1 a nd1

Domain pengenalan rendah 1 & 1

Mencari beberapa hosting WordPress dan domain pendaftar yang murah dengan harga pengenalan yang rendah; berikut adalah 1and1, pendaftar domain yang hebat dengan penyelesaian hosting. Terdapat banyak peluasan domain yang tersedia, dan anda juga boleh memilih mengikut niche atau perniagaan anda seperti restoran.

Mereka menawarkan peluasan domain percuma seperti “.info” dan “.website” dll. Dan jika anda memerlukan domain “.com” maka mereka hanya mengenakan $ 0,99 untuk tahun pertama. Syarikat ini menawarkan pelbagai ciri bersama dengan domain .com termasuk 1 akaun e-mel percuma, add-on WhoIs, dan kunci domain, dll.

Bukan sahaja domain, mereka juga menawarkan kategori produk yang luas. Produk ini berkaitan dengan hosting web, pembangun laman web dan templat, e-commerce, pemasaran dan produk MS, dll. Anda dapat memilih hosting dengan pembangun laman web untuk merancang templat anda sendiri atau hosting berdasarkan cPanel. Pelan asas “Tidak terhad” yang menawarkan banyak sumber. Anda boleh mengehoskan domain tanpa had pada satu akaun kerana ia termasuk storan tanpa had. Pelan ini juga merangkumi sijil SSL.

Pada "Tanpa had" merancang, anda boleh membuat 20 pangkalan data. Juga, 1 domain percuma termasuk dalam rancangan. Oleh itu, jika anda membuat keputusan untuk membeli hosting dari mereka, maka tidak perlu membeli domain tersebut kerana mereka menawarkan domain percuma walaupun dengan rancangan yang sangat asas. Secara jujur, kami tidak mengesyorkan hosting mereka untuk projek yang lebih besar. Tetapi anda boleh mengadakan projek kecil dengan jumlah pelawat yang lebih sedikit. Lebih-lebih lagi, mereka memberikan tempoh pembayaran balik 40 hari.

Syarikat itu mengaku menawarkan perkhidmatan sokongan 24/7. Tetapi tidak ada saluran sokongan selain panggilan telefon. Ya, panggilan telefon adalah cara cepat untuk berinteraksi. Tetapi orang-orang yang mungkin tidak pandai berbahasa Inggeris atau di luar AS mungkin sukar mendapatkan bantuan. Oleh itu, ingatlah sebelum mendaftar perkhidmatan mereka. 1and1 juga mengekalkan banyak artikel bermanfaat yang berkaitan dengan hosting web, nama domain, SSL dan perkhidmatan e-mel, dll. Semua artikel dijelaskan dengan baik dengan menggunakan gambar.

Lawati 1dan1

7. HostGator

pendaftar domain terbaik hostgator 2019

Bermula dari tahun 2002, HostGator tidak memerlukan banyak masa dan dengan cepat menjadikan namanya sebagai salah satu penyedia hosting web terbaik. Kini mereka menganjurkan lebih dari 8000k domain. Mendaftar domain dengan HostGator sangat mudah. Alih-alih mengebom menawarkan penjualan prosedurnya sangat mudah, dan pelanggan tahu apa yang akan dibelinya. Anda akan mendapat domain anda sendiri dalam $ 13. Mereka juga menyokong kunci domain untuk mengelakkan pemindahan tanpa izin. Privasi domain tersedia dengan harga yang relatif rendah berbanding dengan banyak syarikat lain.

Kami mengalami hosting bersama mereka dan masih menggunakan, mereka hebat. Baru-baru ini kami mendaftar untuk perkhidmatan WordPress Terurus yang sangat pantas dan lancar. Terdapat 3 rancangan hosting bersama yang tersedia. Anda akan mendapat lebar jalur tanpa had, pangkalan data MySQL dan akaun E-mel. Juga, terdapat banyak skrip yang boleh anda pasangkan dengan mudah. HostGator menawarkan kredit pemasaran $ 100 Google dan $ 100 Bing. Di sini, ingatlah bahawa Google anda pertama sekali perlu membelanjakan $ 25 untuk memperoleh kredit $ 100 ini.

HostGator menawarkan polisi pembayaran balik 45 hari. Jangka masa yang panjang dan cukup untuk menguji perkhidmatan. Lebih-lebih lagi, ia juga berada di atas tempoh industri. Selain hosting bersama, terdapat juga jenis hosting lain dengan harga yang agak rendah seperti Cloud, VPS dan berdedikasi, dll.

Selain itu, untuk mengamankan laman web, anda perlu membuat sandaran data, jadi syarikat menyediakan perkhidmatan CodeGuard yang berharga $ 1.67 / bulan. Secara keseluruhan, mereka menawarkan hosting berharga dengan jaminan 99.9% masa operasi, polisi pengembalian dana 45 hari, pemasang 1-cick, templat laman web. Bukankah sempurna hanya dengan $ 3,95 / bulan?

Sokongan tersedia 24/7/365 dengan nombor bebas tol. Terdapat juga sistem live chat dan tiket untuk kemudahan pelanggan. Untuk bantuan visual, mereka menawarkan akses percuma ke banyak tutorial video. Lebih-lebih lagi, syarikat pendaftar dan hosting nama domain murah ini juga membina forum di mana anda boleh berinteraksi dengan ahli lain. Jadi, jika anda memerlukan semua penyelesaian di satu tempat, maka mereka adalah pilihan terbaik.

Lawati HostGator

8. Daftar

pendaftar terbaik.com register.com 2019

Register.com adalah salah satu penyedia perkhidmatan web tertua dan pendaftar domain terbaik juga. Mereka berada di industri ini sejak tahun 1994. Kini sekitar 2 juta domain di bawah pengurusan mereka dan beratus-ratus ribu pelanggan yang puas menggunakannya. Itulah sebabnya kami menyebutnya sebagai salah satu pendaftar nama domain terbaik.

Syarikat ini menawarkan hampir 50 produk yang berbeza termasuk domain, hosting, Pemasaran E-mel dan SSL, dan lain-lain. Proses pembayaran sangat mudah hanya masukkan nama laman web yang anda inginkan dan klik tambah ke troli kemudian isikan maklumat pembayaran. Dan sudah selesai. Sekarang mereka akan segera menyiapkan nama domain anda. Makan malam itu senang.

Pada masa ini, sambungan .com, dan .net hanya tersedia pada harga $ 0,50. Cukup murah ya! Tetapi anda akan terkejut melihat bahawa mereka mengenakan bayaran $ 35 pada tahun berikutnya untuk pembaharuan domain. Oleh itu, jika anda memerlukan domain selama 1 tahun, maka register.com memang hebat. Silap mata lain yang mungkin anda gunakan adalah membeli domain dan bila akan habis masa berlakunya, pindahkan ke pendaftar domain murah lain seperti NameCheap. Dengan cara ini, anda boleh mendapatkan potongan promosi mereka dan juga dapat menyelamatkan diri anda daripada pembaharuan yang tinggi.

Anda juga boleh menghidupkan perlindungan WHOIS dengan harga $ 10 sahaja. Sekarang jika atas sebab tertentu anda tidak dapat memperbaharui domain anda, mereka akan mendapatkannya selama 1 tahun. Selain itu, jika anda mahukan beberapa nama premium maka anda boleh melihatnya mengikut kategori dan menambahkan kata kunci di bawah bahagian domain premium.

Anda juga boleh membeli produk yang berkaitan dengan blog dan e-commerce. Sekiranya anda hanya memerlukan hosting e-mel, maka anda boleh melakukannya dan membuat akaun e-mel anda sendiri. Register.com menawarkan hosting yang kaya dengan ciri seperti penyimpanan 300GB dan lebar jalur tanpa had, tetapi kami tidak mengesyorkan hosting mereka. Selanjutnya, 20 GB juga diperuntukkan untuk penyimpanan e-mel dalam rancangan paling asas mereka. Kedua-dua rancangan hosting berasaskan Windows dan Linux tersedia untuk dipilih. Mereka juga menawarkan pakej pengenalan hanya $ 1.96 / bln termasuk domain dan hosting.

Lebih-lebih lagi, perkhidmatan sokongan 24/7 dan Soalan Lazim selalu sangat membantu. Pilih telefon dan hubungi mereka atau hantar e-mel sahaja. Mereka mengekalkan garis panduan yang berbeza untuk hosting, penjualan, penagihan dan sokongan teknikal. Selain itu, nombor bebas tol di AS dan Kanada juga dapat digunakan untuk menghubungi. Anda juga dapat mempelajari banyak perkara dari petua dan tutorial yang dikongsikan oleh mereka bahagian pengetahuan.

 • 10 Perkhidmatan Web Hosting Terbaik tahun 2019
 • Hosting WordPress Murah Terbaik Terbaik 2019

Lawati Daftar

9. DreamHost

Harga domain terbaru Dreamhost

DreamHost bukan sahaja menawarkan penyelesaian hosting WordPress terbaik tetapi juga dikenali sebagai pendaftar domain terbaik. Nama laman web hanya berharga $ 13.95 dan kadar pembaharuan yang sama. Membeli domain dari DreamHost juga merangkumi privasi Domain percuma untuk melindungi anda daripada tindakan jahat. Anda boleh membuat banyak subdomain.

Pada masa ini mereka menawarkan lebih dari 350 peluasan domain termasuk .com, info, dan .org dll. Terdapat tiga pilihan pembaharuan seperti “auto”, “manual” dan “ask me”. Juga untuk mengamankan domain, anda mempunyai pilihan untuk mengunci domain anda yang mengelakkan pemindahan tidak dibenarkan.

DreamHost menawarkan hosting Shared, WordPress Terkelola, Dedicated dan VPS dan mengaku menjadi tuan rumah hampir 1.5 juta laman web dan blog di bawah pengurusan. Terdapat penyediaan hosting bersama pada harga $ 7,95 dengan pemasang 1 klik yang membolehkan anda memasang skrip dengan lancar. Mereka agak mahal untuk permulaan tetapi anda boleh menjadi tuan rumah laman web, storan dan lebar jalur tanpa had. Rancangan hosting menyokong mari kita mengenkripsi dan dengan satu klik anda boleh mengaktifkan sijil SSL / TLS yang dapat membantu dalam peringkat mesin pencari.

Data yang disimpan pada pemacu SSD yang mengurangkan masa muat halaman dan meningkatkan keseluruhan prestasi laman web. Rancangan hosting juga merangkumi integrasi CloudFlare yang mudah dengan pengimbasan perisian hasad automatik. Perkara unik yang mereka tawarkan adalah jaminan wang dikembalikan. Anda mungkin mendengar jaminan wang dikembalikan selama 15 hari dan 30 hari. Tetapi DreamHost hadir dengan jangka masa 97 hari. Itu tempoh yang cukup besar.

Syarikat ini kini mempunyai pasukan sokongan pelanggan dalaman dan menyediakan panel kawalan khusus untuk pengurusan ciri hosting. Anda boleh menghubungi mereka melalui saluran utama (e-mel, telefon dan sembang langsung dll) dan juga melalui Twitter.

Pasukan sokongan dalaman bermaksud bahawa kakitangan sokongan mengambil pekerja dari syarikat itu sendiri. Dan pasukan dengan jelas tahu bagaimana membantu pelanggan dan menyelesaikan masalah mereka. Anda juga boleh belajar banyak dari pangkalan pengetahuan mereka pada masa lapang. Mereka menawarkan sejenis perkhidmatan yang mahal, tetapi pada pendapat kami, perkhidmatan itu layak.

Lawati DreamHost

10. Nama.com

pendaftar domain murah dan terbaik

Syarikat yang diiktiraf ICANN ini mula beroperasi sejak tahun 2003. The Name.com mengekalkan katalog produk yang banyak. Mereka menawarkan hosting web, e-mel, domain, SSL, alat pembangun laman web dan banyak lagi produk digital. Mereka mungkin bukan penyedia kos rendah, tetapi di sini dalam senarai ini, tujuan kami adalah untuk menerangkan pendaftar domain terbaik. Tetapi harganya tidak terlalu mahal, anda boleh membeli namanya hanya dengan harga $ 12,99. Bukan hanya ini jika domain yang berkaitan dengan kata kunci anda tidak tersedia, anda juga boleh memeriksa data domain mereka yang telah tamat tempoh.

Oleh kerana SSL sangat penting terutama untuk laman web e-dagang yang merupakan protokol keselamatan untuk melindungi maklumat pelanggan. Anda boleh mengaktifkannya dengan mudah dengan beberapa klik dan harganya $ 8.49 / tahun. Untuk melindungi maklumat peribadi anda, anda mungkin memerlukan WhoisGuard yang berharga $ 4.99. Oleh itu, dengan menghabiskan hanya beberapa dolar, mereka memberi anda cara yang selamat untuk masuk dalam talian. Prosesnya cukup mudah dan bersih hanya cari namanya, tambahkan ke troli dan isikan butiran pembayaran.

Mari kita ikuti sedikit gambaran mengenai perkhidmatan hosting mereka. Pelan hosting dilengkapi dengan sijil SSL percuma dan lebar jalur 100GB. Membolehkan anda membuat 10 pangkalan data MySQL dan menyimpan data 10GB di pelayan mereka dengan harga $ 4.99 / bln. apabila anda melanggan sekurang-kurangnya selama satu tahun. Selanjutnya, anda boleh membuat akaun FTP tanpa had.

Mereka juga memberikan pilihan skrip pra-instal (50+). Ciri-ciri lain termasuk sandaran percuma, pengimbasan spam, penghantar dan lebih daripada 100 akaun e-mel. Juga, pelaburan anda selamat di bawah polisi pembayaran balik 30 hari.

Mereka juga menawarkan produk berkaitan SEO dan hosting. Melalui tutor SEO, mereka akan memberi anda maklumat utama dan cadangan pesaing untuk meningkatkan keterlihatan laman web anda. Malangnya tidak ada sembang langsung khusus. Tetapi anda boleh menghubungi mereka menggunakan Facebook dan Twitter dll. Untuk lebih banyak nama.com mengekalkan pengetahuan yang dikendalikan dengan baik. Kami bukan peminat perkhidmatan hosting mereka, tetapi untuk mendaftarkan domain, name.com adalah pilihan yang cukup baik.

Lawati Nama

Petua Pantas untuk Mendapatkan Nama Domain Terbaik

Sekiranya anda hanya mencari nama domain maka kami mengesyorkan NameCheap kerana harganya jauh lebih rendah daripada yang lain dan juga termasuk pelbagai barang percuma yang berguna. Jadi mari kita lakukan ini.

Anda mempunyai nama dan mahu membeli tetapi bagaimana jika ia tidak tersedia? Jadi tidak pernah bergantung pada satu nama. Di sini ingat cadangan berikut.

Niche / Topik: Apakah niche anda (topik)? Kemudian fikirkan tentang perkataan yang berkaitan dengan topik anda. Sebagai contoh, jika topik anda berkaitan dengan makanan maka termasuk memasak, ular dll adalah baik. Satu topik Sebagai contoh, apa pendapat anda tentang foodgeek.com dan receipeshub.com? Nama domain yang relevan adalah kesan pertama yang baik bagi pelawat. Sekiranya anda tidak mempunyai idea, anda boleh menggunakan penjana nama seperti Shopify dan BusinessNameGenerator.

Memperluas Pilihan: Kami mencadangkan anda memilih nama yang merangkumi bidang. Sebagai contoh, jika anda membeli domain resehub.com dan pada masa akan datang, ia juga boleh digunakan untuk berkongsi sebarang jenis resipi.

Tidak dapat dilupakan: Cuba pilih nama yang senang ditulis. Lebih-lebih lagi, nama yang tidak dapat dilupakan juga sangat diperlukan. Jangan gunakan ejaan yang salah seperti garmnts untuk pakaian kerana sukar untuk memberitahu seseorang.

Nombor: Boleh mengelirukan pengguna dan juga membuatnya kelihatan jelek. Bayangkan saja nama-012.com. Ia sukar.

Pendek: Nama domain dengan panjang 3 hingga 4 perkataan hampir hilang. Jadi apa sekarang? Anda hanya perlu memilih nama yang sesingkat mungkin. Nama dengan hampir 10 hingga 12 aksara memang bagus kerana senang bercakap dan menulis.

Sambungan: Terdapat banyak sambungan yang tersedia seperti .com, .org, .info. Kami mencadangkan anda memilih .com kerana ia adalah pelanjutan yang paling banyak digunakan. Lebih-lebih lagi, jika anda ingin menargetkan khalayak dari negara tertentu seperti England, maka menggunakan .uk akan menjadi bagus kerana ia juga akan memberi beberapa keuntungan pada enjin carian.

Petua: Cuba elakkan ketersediaan nama domain dalam talian apabila anda tidak mahu mendaftar pada masa itu. Kerana terdapat kes-kes yang jarang berlaku apabila syarikat membeli nama itu, maka juallah kepada anda. Itulah sebabnya kami memilih syarikat yang mempunyai reputasi terbaik, namun kami tetap mahu anda aktif dalam prospek ini.

Dengan mengingat garis panduan di atas, anda dapat memberikan nama domain yang hebat.

Cara Membeli Domain

Anda boleh memilih mana-mana pendaftar domain dari senarai kerana kami lebih suka NameCheap untuk membantu anda membiasakan diri dengan prosedur pembelian domain. Sekiranya anda akan memilih syarikat yang berbeza maka jangan risau kerana hampir semua pendaftar domain mempunyai proses yang serupa.

Pergi ke Nama Murah dan kemudian tuliskan nama domain yang ingin anda beli

cara membeli domain di namecheap

Selepas itu, mereka akan menunjukkan kepada anda sama ada domain tersebut tersedia atau tidak. Selain itu, mereka juga menunjukkan banyak cadangan nama domain lain dengan pelbagai sambungan. Sekarang klik pada ikon Tambah troli. Lihat gambar di bawah untuk bantuan visual.

tambah nama domain ke dalam troli

Pada masa yang sama, anda dapat melihat jadual perbelanjaan di sebelah kanan skrin. Cukup klik pada "Lihat Troli" butang. Di sini anda tidak semestinya memerlukan perkara lain.

harga domain terpilih

Seterusnya, anda akan melihat tempoh untuk mana anda ingin membeli nama domain. Tempoh adalah tempoh selepas nama domain anda akan tamat. Itu semua sesuai dengan anggaran anda dan jika anda mampu, maka beli untuk jangka masa yang lebih lama. Sebagai contoh, kami melanggan selama 3 tahun. Tempoh yang lebih besar dapat menjimatkan sejumlah sen.

Pilihan Pembaharuan Auto juga diberikan oleh syarikat untuk memperbaharui domain anda secara automatik.

Di sini perhatikan bahawa anda perlu menyimpan jumlah tersebut dalam akaun bank yang tersambung untuk berjaya diperbaharui; jika tidak, mereka menghantar anda pelbagai makluman.

Kami juga mengaktifkan WhoisGuard yang diberikan secara percuma untuk tahun 1 dan pada tahun berikutnya mereka mengenakan jumlah yang sangat sedikit. Dan jika anda ingin memperbaharuinya setelah 1 tahun maka pilihan pembaharuan automatik juga diberikan.

WhoisGuard

WhoisGuard adalah addon domain yang melindungi maklumat peribadi anda seperti nama, nombor telefon, alamat, id e-mel dll.

Mengapa Melindungi Maklumat

Kerana jika anda tidak mengaktifkan lapisan perlindungan, maka semua orang akan melihat maklumat peribadi anda. Oleh itu, anda harus membolehkannya melindungi dari spammer dan penggodam jika anda mampu dengan mudah. Tetapi perhatikan bahawa itu bukan tambahan yang diperlukan.

Setelah memilih tempoh dan pilihan lain klik pada “Confirm Order".

namakan dengan privasi Whois Guard

Sekarang mereka meminta anda membuat akaun. Sangat mudah hanya mengisi medan yang diperlukan, dan itu sahaja. Akaun akan membantu mengawasi pelbagai faktor seperti senarai domain dan domain yang luput, dll.

Setelah membuat akaun, halaman maklumat hubungan akan muncul di hadapan anda dan meminta untuk mengisi butiran seperti Alamat, Bandar, Wilayah, Poskod dan Nombor telefon dll.

Setelah mengisi butiran, klik “Teruskan”. Di halaman seterusnya, mereka akan menunjukkan pelbagai maklumat. Tidak ada yang istimewa hanya melihatnya dan teruskan.

Yang seterusnya adalah memilih kaedah pembayaran. NameCheap menawarkan 3 cara untuk melakukan pembayaran pembelian. Pilih kaedah pembayaran dan tekan butang “Teruskan”.

cara membayar wang untuk domain

Selepas itu, anda akan melihat kotak kecil di sebelah kanan. Klik butang “Paypal” dan di sana anda pergi. Itu akan mengalihkan ke halaman PayPal anda di mana anda hanya perlu meletakkan butiran log masuk, dan itu saja.

buat pembayaran menggunakan paypal

Mereka akan mengambil masa beberapa saat untuk memproses pesanan. Sudah selesai nama domain adalah milik anda. Namecheap juga menawarkan sembang langsung semasa nyanyian. Oleh itu, sekiranya ada kesulitan, sila berbincang dengan mereka. Mereka cukup pantas.

Apabila anda mendaftar domain semasa membeli hosting web dari NameCheap maka anda tidak perlu memautkan domain dan hosting kerana syarikat akan melakukannya secara automatik untuk anda. Tetapi apabila anda membeli domain dan hosting dari syarikat yang berbeza untuk mengelakkan kadar pembaharuan yang tinggi.

Apabila anda mendaftar domain semasa membeli web hosting maka anda tidak perlu menghubungkan domain dan hosting kerana syarikat akan melakukannya secara automatik untuk anda. Tetapi apabila anda membeli domain dan hosting dari pelbagai syarikat untuk mengelakkan kadar pembaharuan yang tinggi maka anda perlu menghubungkannya, ini dinamakan domain pointing.

Cara Menunjuk Domain ke Hosting

 • Lebih mudah daripada pemikiran anda. Apabila anda membeli domain, syarikat akan memberi anda panel kawalan untuk pengurusan domain. Sekiranya anda tidak tahu di mana panel kawalan, anda mesti memeriksa e-mel anda yang dihantar oleh pendaftar domain. Atau terus ke laman pendaftar domain anda dan menyanyi.
 • Apabila anda log masuk ke panel kawalan domain kemudian masuk ke dalam tab Domain / Domain list.
 • Selepas itu klik pada butang Urus berhampiran dengan domain yang ingin anda sambungkan ke hosting

bagaimana menunjuk domain ke hosting

Sekarang tatal ke bawah sehingga anda menemui bahagian “Pelayan Nama”. Kemudian klik pada anak panah drop-down dan pilih “Custom”.

Sekarang anda harus meletakkan “Name Server 1” dan “Name Server 2”.

tampal dns di pelayan nama

Untuk mendapatkan “Nama Pelayan 1 dan 2” sekali lagi periksa akaun e-mel anda. Tetapi pada masa ini buka e-mel yang dihantar oleh syarikat hosting. Tetapi jika anda tidak menjumpai pelayan Nama di sana, maka log masuk ke panel kawalan hosting anda atau hubungi syarikat hosting.

· Apabila anda masuk ke panel kawalan hosting / Panel Pengurusan Akaun, kemudian cari “Maklumat Akaun” yang kebanyakannya diberikan di bar sisi.

Pelayan nama kelihatan seperti di bawah

ns1.bluehost.com

Ns2.bluehost.com

Sila gunakan pelayan nama seperti yang diberikan oleh penyedia hosting anda.

 • Sekarang salin pelayan Nama dan tampalkannya ke bahagian “Pelayan Nama” yang ditunjukkan pada gambar di atas.
 • Selepas itu simpan perubahan. Sekarang akan memakan masa 4 hingga 48 jam untuk menyebarkan sepenuhnya hosting web dan nama domain anda.
 • Itu sahaja.

Kami fikir sekarang sudah jelas bahawa bagaimana untuk membeli domain dan kemudian menghubungkannya dengan web hosting. Masih ada perkara yang tidak jelas untuk anda hubungi kami.

Kesimpulan – Jadi, Apa Pendaftar Domain Terbaik?

Jadi, ini adalah senarai pendaftar nama domain terbaik tetapi apakah cadangan peribadi kami? Pada pendapat kami, jika anda hanya memerlukan domain maka NameCheap adalah pendaftar domain yang hebat kerana mereka menawarkan domain dengan harga yang murah dan harga pembaharuan juga berpatutan. Pembaharuan SSL dan WhoisGuard juga sangat murah.

Tetapi jika anda mencari web hosting termasuk nama domain, maka cari BlueHost kerana ia juga disokong oleh WordPress.org. Mereka adalah penyedia hosting WordPress yang berpatutan dan berkualiti dan anda mendapat nama domain PERCUMA.

Jadi ini adalah cadangan kami sekarang giliran anda untuk memilih mengikut anggaran dan keperluan anda. Dan jika anda sudah mencuba sesiapa pun, silakan kongsi yang mana merupakan pendaftar domain terbaik.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map