10 Contoh Laman Web Wix Terbaik

* Diterjemahkan oleh: Muhammad Ruby Ernawa / Indeks Panduan Bahasa Indonesia.


Membuat laman web Anda sendiri boleh menjadi sangat sukar. Terlebih jika anda tidak termasuk orang yang kreatif. Untungnya, pembuat laman web seperti Wix menyediakan beberapa templat yang dapat Anda gunakan untuk membuat beberapa reka bentuk web yang cukup spektakuler.

Sekiranya anda benar-benar baru dalam reka bentuk web, jangan khawatir! Wix mempunyai ratusan template cantik yang boleh Anda gunakan. Templat ini akan membuat laman web Anda kelihatan menawan dan profesional.

Apa saja yang didapat dari Wix?

 • Harga dari: Rp. 120,912 / bulan
 • Paket: Sambung, Kombo, Tanpa Had, eCommerce, VIP
 • Tes laju dari kami: Waktu operasi: 99.96%
 • PRO: Buat dari awal, dengan editor web yang luar biasa.

Templat WixAda lebih dari 500 templat Wix yang siap digunakan (lihat semua templat di sini).

Ulasan Wix Cara Dalam Talian

Tentu saja, jika anda mencari isnpirasi, kami akan membantunya! Postingan ini mula pembahasan sebelumnya mengenai laman web Weebly.

Kami telah berjaya 10 contoh laman web Wix yang paling mengagumkan, yang dirancang dan dibuat menggunakan alat yang sama persis dengan yang Anda miliki.

Catatan: Kami mempunyai panduan popular mengenai cara menggunakan Wix, pelajari membuat Laman Wix pertama anda.

Contoh Laman Web Makanan Yang Dibuat Dengan Wix

1. Tujuh Gram Caffe

Seven Grams CafféSumber: Seven Grams Caffé

Memanfaatkan laman web satu halaman lebar, Seven Grams Caffé menggoda pengunjung dengan menu makanan buatan sendiri yang dipanggang dan kopi artisanal dalam satu foto yang menggiurkan.

Menggunakan reka bentuk web yang sederhana dan elegan, Tujuh Gram Kafe makanan mereka di halaman beranda dengan testimoni, permintaan media sosial, kontak, dan galeri gambar di bawahnya.

2. Crustz

CrustzSumber: Crustz

Kedai kue yang didirikan di Kuala Lumpur ini mengetahui cara seleramu dengan reka bentuk laman web mereka. Segera setelah anda membuka halaman, Anda akan disambut dengan gambar kedai mereka dan kue kue-kue yang menggiurkan di layar.

Dengan tata letak laman web yang sederhana dan bersih, pengunjung dapat dengan mudah mengakses galeri mereka, kontak maklumat, daftar kue kering, dan lain-lain dengan menu yang disederhanakan di bahagian atas.

Contoh laman web e-Commerce Yang Dibuat Dengan Wix

3. MAAPILIM

MAAPILIMSumber:  MAAPILIM

MAAPILIM menawarkan produk rawatan lelaki buatan tangan yang minimalis dan elegan. Laman web kedai mereka menggemakan filosofi yang sama menggunakan gambar sederhana yang menunjukkan produk mereka dan satu butang “Beli Sekarang” yang pengguna untuk pengguna inventaris mereka.

Reka bentuk yang bersih dan menu pop up membantu pengguna agar lebih mudah melihat-lihat isi laman web.

Contoh Laman Web Portofolio Yang Dibuat Dengan Wix

4. Linda Franzosi

Linda FranzosiSumber: Linda Franzosi

Sekiranya anda ingin membuat laman web rasmi yang serupa atau memamerkan portofolio. Laman Linda Franzosi menunjukan peluang Anda juga boleh membuat laman web yang cantik dan profesional menggunakan templat dan alat dari Wix.

Menggunakan tata letak parallax, pengguna dapet melihat kemampuan dan kompetensinya, pelanggan yang bekerja sama, dan juga portofolionya secara keseluruhan. Situs ini juga memamerkan bakatnya dalam pengurusan konten dan reka bentuk visual dengan tata letak yang menarik dan mudah diarahkan.

5. Studio Knot Perancis

Studio Knot PerancisSumber: Studio Knot Perancis

French Knot Studios mengerti cara menarik perhatian Anda dengan keahliannya dalam memilih warna dan tayangan gambar yang mengandungi gambar cantik. Perancangan acara butik, reka bentuk perkahwinan, dan studio penataan strategi strategik butang sosial di bahagian atas laman web, pengunjung boleh melihat halaman Instagram dan Pinterest mereka dengan sekali klik.

Halaman halaman portofolionya juga terstruktur dengan terperinci setiap gambar pada bahagian bawah gambar kecil.

6. Muzik Haiwan

Muzik HaiwanSumber: Muzik Haiwan

Salah satu laman web portofolio yang lebih mengesankan Muzik Haiwan menunjukkan reka bentuk mencolok dengan seluruh halaman beranda digunakan sebagai tempat untuk portofolio mereka.

Dengan hampir tidak ada teks, pengunjung dibombardir dengan video, gambar, dan lain-lain, membuat laman web yang benar-benar unik. Mereka juga membuka butang media sosial di samping orang lain boleh melihat halaman mereka kapan saja.

7. Liam Rinat

Liam RinatSumber: Liam Rinat

Banyak desainer telah menggunakan templat Wix untuk membuat beberapa halaman yang sangat bagus dan indah. Tambah Liam Rinat ke daftar dengan laman web peribadi yang sangat unik yang sesuai dengan “Pendongeng Visual”.

Dengan hanya tiga tombol untuk navigasi, orang boleh memilih untuk melihat portofolionya, menghubunginya, atau kembali ke beranda. Tombol yang minimalis mendandakan fokus situs semata-mata hanya pada Rinat dan tidak ada yang lain.

8. Sonja Van Duelmen

Sonja Van DuelmenSumber: Sonja Van Duelmen

Sonja Van Duelmen menggunakan situsnya untuk membuat pernyataan yakni: Saya Direktur Seni. Seluruh laman webnya satu halaman portofolio besar yang memamerkan karyanya yang brilian menggunakan pelbagai gaya templat kisi, Ajax, batu, korsel, dan bilah geser.

Reka bentuk web yang cerdas dan penggunaan kesan paralaks yang berkesan seperti yang kelihatan seperti laman web mempunyai kedalaman dan ruang lebih banyak yang kelihatan.

Contoh Reka Bentuk Laman Web Yang Dibuat Dengan Wix

9. Brown Owl Creative

Brown Owl CreativeSumber: Brown Owl Creative

Brown Owl Creative menunjukkan yang dapat dilakukan dengan Wix di tangan para desainer yang hebat. Laman web penuh memamerkan bakat kreatifitas agensi perancang web menggunakan reka bentuk yang terinspirasi dari huruf dan tombol retro.

Mereka menambah maklumat tambahan pada ikon tetikus yang mirip dengan penunjuk di Windows 98 semasa Anda mengarahkannya ke bahagian yang dapat diklik.

Contoh Laman Web Fotografi Yang Dibuat Dengan Wix

10. Hilary O’Leary

Hilary O'LearySumber: Hilary O’Leary

Fotografer yang tinggal di Afrika Selatan, Hilary O’Leary menggunakan templat reka bentuk Wix untuk membuat laman web memukau yang memamerkan foto satwa pembohong di Afrika yang tidak kalah memukaunya.

Dengan menggunakan kesan menggulir paralaks, dia berjaya menarik perhatian pengunjung dengan reka bentuk sederhana (indah) yang digandengkan dengan gambar alam pembohong Afrika yang sangat artistik

11. Pham Thai

Pham ThaiSumber: Pham Thai

Banyak desainer berbeza dengan reka bentuk laman web mereka. Sebaliknya, Thai Pham lebih suka menggunakan Galeri Wix Pro sederhana untuk membuat websitenya. Dia dengan cerdik Tekankan foto-fotonya yang memamerkan kemampuannya menggunakan momen indah.

Sekali lagi, ini menunjukkan di tangan orang kreatif, Anda boleh membuat laman web yang hebat di Wix dengan reka bentuk yang paling sederhana.

Contoh Laman Web Pribadi Yang Dibuat Dengan Wix

12. Karlie Kloss

Karlie KlossSumber: Karlie Kloss

Anda pasti sering melihat Karlie Klos mempromosikan Wix dan mudah untuk mengetahui sebabnya. Laman webnya adalah contoh yang baik mengenai hebat hebat templat dan alat yang menawarkan Wix.

Didesain lengkap oleh Kloss, laman ini menyoroti semua detail penting dengan karya terbarunya yang muncul di beranda Bersama dengan tombol media sosial, projek, dan kempen, serta Kode miliknya dengan inisiatif Klossy.

13. Sergio Aguero

Sergio AgueroSumber: Sergio Aguero

Laman web Resmi milik juara Manchester City, Sergio “Kun: Aguero sama hebatnya dengan kemampuan sepak bolanya. Menggunakan templat Wix yang menakjubkan, laman web Aguero memberikan penggemarnya semua maklumat yang memerlukan mengenai bintang super bola yang menyertakan kisahnya, statistik, dan fitur media sosial.

Selain itu, websitenya juga dapat dilihat dalam dua Bahasa, Bahasa Inggeris atau bahasa asalnya, Bahasa Sepanyol. Dengan begitu, penggemarnya bermula dari Argentina hingga ke seluruh dunia dapat membaca persiapannya untuk Piala dunia atau Champion League.

Templat Bekerja Dengan Wix

Satu perkara penting yang mesti diperhatikan semasa menggunakan templat Wix adalah Anda tidak dapat mengubah templat baru untuk laman web Wix yang sudah Anda buat. Setelah anda memilih templat dan menambahkan kandungan ke tambahan, Anda tidak dapat mengubahnya ke templat lain.

Sekiranya anda ingin menggunakan templat yang berbeza, Anda mesti membuat laman web baru dengan templat yang baru juga. Setelah laman web baru dibuat, Anda perlu pakej mentransfer dan domain Anda ke laman web baru yang dibuat. Sekiranya nama domain Anda terdaftar dengan pendaftar domain pihak ketiga atau jika anda sudah memiliki nama domain secara percuma, Anda mesti mempunyai rekod DNS yang telah diperbaiki secara benar ke laman web yang baru.

Lihat Contoh Templat Wix Lain

Kesimpulan

Ini adalah beberapa dari laman web ratusan Wix yang didesain secara profesional dan menakjubkan. Reka bentuk ribuan dan templat yang tersedia di Wix tidak bermaksud nada dua laman web yang sama.

Sekiranya anda terinspirasi oleh reka bentuk web yang luar biasa, kenalan tidak mula dibuat dari sekarang?

* Terjemahan: ID ID

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map