Eșecurile Google și ce putem învăța de la ei

Când cuvântul Google este menționat, primul lucru care îmi vine în minte este căutarea Google. Deși acesta a fost primul și cel mai de succes produs, au existat multe altele. Printre cele mai cunoscute, în afară de motorul său de căutare, se află Android, sistemul de operare mobil (OS) care din 2018 a comandat o ridicare a ochilor de 85,1% din cota de piață a sistemului de operare smartphone.


Astăzi, datorită acestor produse de succes și mai mult, Google (sub compania sa alfabet) este capitalizat la 727 miliarde dolari. Aceasta o face una dintre cele mai importante cinci companii americane existente. Cu toate acestea, nu totul a fost o navigare lină pentru acest punct tehnologic și a obținut o proporție corectă de ouă pe față de-a lungul anilor.

Să ne uităm la unele dintre avertisorii cu care a apărut Google și ce li s-a întâmplat de-a lungul anilor. Amintiți-vă, Google a fost în jur de mult timp, așa că unele dintre aceste produse se pot întinde de acum mulți ani.

Google Plus

Google Plus

Deși Google Plus este folosit de mulți oameni astăzi, este departe de ceea ce compania a avut în vedere atunci când a început. Proiectat inițial ca o platformă de socializare, precum Facebook, Google Plus a fost retrogradat în majoritatea conectărilor la platforme integrate și alte miscellanea.

Ca platformă de socializare, Google Plus este în continuare palidiu în comparație cu Facebook. comScore, o companie de cercetare de piață, estimează că utilizatorii Google+ petrec doar aproximativ trei minute lunar pe site. Utilizatorii Facebook, pe de altă parte, aruncau în jur de 405 minute pe lună pe acel site.

Da, în ciuda tuturor acestor lucruri, Google a fost ferm în continuarea Google Plus până de curând a fost descoperită o eroare în API-ul Google Plus care a permis dezvoltatorilor de aplicații terțe să extragă datele utilizatorului. A ales să ascundă veștile despre eroare și – ai ghicit – a fost prins.

Google va fi în sfârșit închiderea Google Plus pentru publicul larg și înăsprirea restricțiilor privind permisiunile pentru aplicații.

Google Buzz

Google Buzz

Încă o încercare de creare a unei rețele de socializare, Google Buzz a trăit o viață foarte scurtă și nespectaculară din 2010 până în 2011. Acesta a fost conceput pentru a permite utilizatorilor să blogueze, să discute și să trimită mesaje pe o platformă integrată – din nou, precum Facebook.

Cu toate acestea, Google are tendința de a rula lucruri similare de către echipe separate, iar Buzz a fost abandonat în favoarea Google Plus. Chiar și într-o viață atât de scurtă, Google Buzz a reușit să fie pălmuit cu cel puțin un proces atunci când un student Harvard a susținut că platforma „a încălcat așteptările utilizatorilor, a diminuat confidențialitatea utilizatorilor, a contrazis politica de confidențialitate a Google și ar fi putut încălca legile federale ale filmei”.

Google a tras plug-ul pe Buzz în martie 2011, R.I.P.

Notebook Google

Google Notebook permite utilizatorilor să salveze și să organizeze fragmente de informații din diverse surse online. Asta sună ca instrumentul perfect pentru studenți și cercetători (sau chiar pentru scriitori ca al tău cu adevărat), corect?

Din nefericire, a fost victima tehnologiei și a căzut pe deasupra, întrucât extensiile browserului făcând același lucru au inundat practic piața. Cel mai important, aceste extensii au fost, de asemenea, disponibile sub diferite forme pentru produsele concurente, cum ar fi Mozilla Firefox.

După o luptă de șase ani, Notebook Google a fost încheiată și funcții similare au fost încorporate în ceea ce este cunoscut astăzi drept Google Docs.

Moderator Google

Moderator Google

Dacă ați folosit vreodată reddit cel mai probabil veți avea o idee despre ce a fost Google Moderator. Moderatorul a fost introdus în 2008 și a fost conceput ca o platformă pentru utilizatori pentru a câmpia întrebări și răspunsuri, alți utilizatori clasând cât de bune au fost aceste întrebări sau răspunsuri..

Din nefericire pentru Google, Moderatorul nu a fost la fel de popular ca reddit și, după o lungă tragere, a închis perdelele în 2015. Acesta a fost încă un exemplu de gigant al motorului de căutare care a încercat să preia funcția unui produs existent și să presupună că ar putea pur și simplu pentru că a avut atât de mulți utilizatori la îndemână.

Păcat, atât de trist.

Ajutor Google

Ajutor Google

Cu toate acestea, un alt produs de scurtă durată, Google Helpouts a fost conceput pentru ca oamenii să se ajute reciproc prin intermediul videoclipurilor live. Este ca asistența la distanță într-un fel, în care asistentul tău ar putea fi în cealaltă parte a lumii și te poate parcurge sau chiar îți poate arăta cum să faci ceva.

Persoanele care sunt interesate să ajute își pot enumera domeniile de expertiză și experiență de pe site și pot fi plătite prin Google Wallet. Totul a fost legat și prin Google Calendar, astfel încât să poată fi organizate calendarul.

Din păcate, cred că a solicitat ajutor unui prieten a fost mai popular, deoarece nu a trebuit să fie plătit, așa că Google Helpouts nu prea a primit ajutor. Acesta a fost închis în 2015, la doar doi ani de la introducere.

Picasa

Google Picasa

Tehnic nu chiar un eșec, Picasa a fost folosit de mulți de-a lungul anilor ca aplicație foto online. A fost disponibil atât pentru Windows cât și pentru MacOS, cumpărate inițial de Google în 2004. Dispariția sa a fost așteptată, deoarece aplicația nu a fost actualizată de mult timp, întâmplător, pe măsură ce Google Photos apare.

În cele din urmă, Picasa a fost eliminat treptat și înlocuit de Google Photos care era mai nou și mai bogat în funcții decât Picasa. Cred că cel mai mare punct de eșec al Picasa a fost faptul că nu avea caracteristici de partajare, așa că atunci când Google a văzut ce mod se bazează tehnologia, a decis să construiască pe Google Photos.

Totuși, o aplicație care a fost folosită de mai mulți ani.

Google Wave

Google Wave

Un alt dintre produsele Google mai obscure, Google Wave a fost conceput de Google pentru a permite comunicarea și colaborarea în timp real? Sună familiar că nu? Așa este – Google are acum aceste funcții în Google Docs, care permite mai multor persoane să acceseze, să editeze și să discute documente sau foi de calcul.

Wave în sine a fost transformat astăzi în proiectul Apache Wave și este open source. Wave in a Box, produsul său principal este un fel de server web care este mai mult pentru utilizare pentru dezvoltare decât orice altceva. Se pare că Google a muls Wave pentru tot ce merita și apoi a mutat piesele care au funcționat în Google Docs.

Google Glass

Google Glass

Ultima de pe această listă (și favoritul meu personal) este ceva care ridică și astăzi unele dezbateri. Vezi, Google Glass, spre deosebire de alte produse Google din această listă, nu este mort. Cu toate acestea, ceea ce Google intenționa a fost ca Google Glass să inunde piața ca microcomputere.

Era un tip de îmbrăcăminte inteligentă pe care oricine îl putea folosi și asistat de un mic cip de computer, ar putea furniza utilizatorului informații despre o interfață tip head-up display, să facă fotografii și videoclipuri și multe altele.

Sună foarte tare? Din păcate, niciodată nu s-a prins cu adevărat din anumite motive, deși astăzi Google Glass și-a găsit o utilizare de nișă în unele industrii. De exemplu, pentru a ajuta la procedurile medicale, ajutând copiii cu Autism să învețe și în liniile de asamblare din fabrică.

Pentru consumatorii normali, puteți chiar să cumpărați Google Glass în unele locuri, cum ar fi Amazon, dar vă va stabili doar mai mult de 1.000 USD.

Totuși, motivul pentru care spun că a eșuat este acela că rezultatul, deși admirabil, nu a îndeplinit scopul său principal – de a inunda piața de consum cu încă un produs Google.

Învățarea din lecția Google

Aceste exemple de produse eșuate de către o singură companie sunt doar vârful aisbergului – există mai multe. Cu toate acestea, se arată doar că o companie la fel de pricepută și cu aspect viitor ca Google nu este imună de capcanele afacerilor.

Vedeți, Google este și a fost întotdeauna o companie condusă de motoarele de căutare. Este produsul lor principal, așa că tot ceea ce fac, este cu scopul de a extinde Căutarea Google și mai mult. Luați Android de exemplu.

Acesta a ajutat producătorii să inunde piața cu smartphone-uri accesibile, care sunt profund legate de atât de multe produse Google – Google Photos, Google Mail și multe altele. Din păcate, nu totul funcționează așa cum a fost planificat, astfel încât Google, la fel ca în orice altă companie, are partea sa corectă de lămâi.

Uneori, poate nu este cazul ca un produs să fie rău, în sine, dar pur și simplu nu este momentul potrivit pentru el. Luați cazul Palm Inc., un producător de PDA care în 1998 a încercat să introducă asistenți digitali personali (PDA) precum Palm III.

Îmi amintesc la acea vreme că eram în ultimul an de informatică în universitate și am reușit să pun mâna pe unul. Așadar, echipa mea și cu mine am decis să construim o aplicație pentru Palm IIIc – ceva pentru utilizare în domeniul medical.

Am scris de la zero un program care avea să transforme PDA într-un bloc de notițe al medicului, completat cu o notă de consultare și graficul unui corp uman, intenționând să le lege într-o bază de date centrală. Din păcate, tehnologia nu ne-a satisfăcut încă nevoile, iar multe lucruri de care aveam nevoie nu erau încă pe cale de a fi ieșite sau pur și simplu apărute.

Cu toate acestea, am gestionat un sistem de lucru rudimentar – primul din țara noastră la acea vreme. În cele din urmă, am întrerupt-o, deoarece limitările tehnologice au făcut ca conceptul să fie inviabil la vremea respectivă.

Concluzie: Faceți limonadă!

Da, a început ca eșecurile Google, dar toată lumea poate elimina ceva. Nu totul nou reușește și unele concepte vechi se transformă în lucruri mai noi și mai bune (chiar dacă câțiva ani mai târziu)

Ideile sunt ceea ce lumea invenției rulează și viziunea este importantă. Doar pentru că aveți o idee care nu reușește, nu înseamnă că este o pierdere totală – aflați ceva din ea și, poate, refaceți ideea la o dată ulterioară.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map