Cum să faceți o aplicație de joc online gratis (și instrumente pentru a începe)

Te-ai întrebat vreodată de ce aplicațiile de jocuri mobile sunt atât de populare? Există un motiv pentru asta, desigur. Industria jocurilor mobile este considerată cea mai profitabilă și cea mai mare oportunitate de afaceri pentru venituri potențiale. Din ce în ce mai multe companii care se bazează pe aplicațiile de jocuri mobile, deoarece piața globală a jocurilor este de așteptat să genereze 152,1 miliarde USD în 2019.


Cifrele în continuă creștere încurajând întreprinderile să producă aplicații de jocuri mobile extrem de atractive pentru promovarea mărcii. Întrucât rentabilitatea este considerația esențială pentru dezvoltarea aplicației de jocuri mobile.

Prin urmare, este imperativ să faci un joc mobil cu caracteristici extrem de captivante și captivante și experiențe impresionante ale utilizatorului este adăugat cu siguranță în această listă a celor mai căutate funcții.

În acest articol, veți explora cum să faceți cu succes o aplicație pentru jocuri mobile. Să începem cu aceste povești de succes pentru inspirație.

Cele mai de succes aplicații pentru jocuri mobile din lume

1. Candy Crush

candy crush - cum să faci o aplicație pentru jocuri mobile gratuitSursă: Poligon

Candy Crush a fost lansat în iunie 2016, iar până astăzi, jocul este încă preferatul oamenilor, care nu arată încă niciun semn de oprire. Secretul din spatele succesului lui Candy Crush este conceptul simplu care îi menține pe jucători să revină pentru mai mult.

Inițial, jocul le permite utilizatorilor să corespundă pur și simplu celor trei dulciuri de aceeași culoare. Utilizatorii și-au găsit satisfacția după finalizarea fiecărui nivel. Mai târziu, pe măsură ce utilizatorii trec niveluri diferite, atunci încep să deblocheze diferite caracteristici care sunt puterea de dependență a jocului. Utilizatorii au, de asemenea, obligația de a trimite solicitări Candy Crush prietenilor pentru deblocarea vieții. În total, culorile, designul, efectele de sunet și funcțiile sunt destul de atrăgătoare și devin motivul succesului aplicației.

2. Clash of Clans

Clash of clans - cum să faci o aplicație pentru jocuri mobile gratuitSursă: Reddit

Aplicația Clash of Clans funcționată de Supercell s-a transformat ca mega-vânzătoare-aplicație din 2012. Secrețul de succes al aplicației este funcția multiplayer, jocul bun, conceptul, grafica și capacitatea de utilizare. Mai mult, atât Clash Royale, cât și Clash of Clans au generat un profit de 635 milioane USD pe venituri de 1,6 miliarde USD în 2018.

Acestea au fost câteva exemple ale celor mai de succes aplicații de jocuri mobile din lume care au obținut venituri mari. Acum trebuie să vă gândiți la crearea aplicației dvs. pentru jocuri, nu? Dacă da, atunci aici este o completare completă care descrie modalitățile de a face cu succes o aplicație de joc gratuit.

Cum să creezi o aplicație de joc gratuit

Înainte de a vă lua pe aplicație pentru jocuri mobile călătorie de dezvoltare, să ne explicăm ceva important. În mare parte, mulți dintre noi creăm aplicații de jocuri mobile pentru a genera un venit și, pentru asta, aveți nevoie de o strategie de monetizare directă.

Creați strategie de monetizare pentru aplicația dvs. de jocuri mobile

Dacă creați aplicația dvs. pentru jocuri mobile în scop profit, atunci trebuie mai întâi să vă creați strategia de generare de bani. Strategia de generare vă va ajuta să aflați cum puteți obține beneficii maxime din aplicație.

De asemenea, atunci când dezvoltați un joc mobil, investiți ceva costuri, pentru a-l recupera, trebuie să aveți o strategie de monetizare. Pentru a proiecta strategia de monetizare verticală, selectați una dintre următoarele modalități comune.

 • Cumpărături în aplicație – Achiziția în aplicație este o modalitate bună de a obține profit de la jucători. Achiziția în aplicație este o abordare care permite jucătorilor să cumpere produse virtuale pentru un anumit joc prin care dezvoltatorii pot genera bani.
 • Includeți conținutul anunțurilor – Un alt mod minunat de a genera venituri din aplicațiile de jocuri este o reclamă. Puteți combina anunțurile cu achizițiile din aplicație. Împreună, ambele strategii vor funcționa incredibil, dar, asigurați-vă că includeți cele mai relevante anunțuri, altfel nu veți obține rezultatele dorite.
 • Versiuni premium – Versiunile premium permit jucătorilor să ia o demo a produsului dvs., apoi plătește dacă vor să joace în continuare.

Instrumente pentru a începe

Pentru a vă dezvolta următorul dvs. joc mobil, aruncați o privire la acest ghid rapid care vă va prezenta câteva instrumente esențiale pentru a vă crea aplicația de jocuri.

1. Un computer

În primul rând, veți avea nevoie de un sistem pentru a instala motorul de joc pe el. Puteți avea un computer sau un Mac pentru asta. Rețineți că există anumite motoare de joc care funcționează numai pe un computer sau un Mac, acestea nu acceptă ambele sisteme.

2. Un smartphone

Următorul lucru de care veți avea nevoie este cu siguranță unul sau două smartphone-uri pentru a testa jocul pe platforma dorită. Dacă doriți să rulați aplicația dvs. atât pe Android cât și pe iPhone, merită să vă asigurați că funcționează bine pe ambele platforme.

3. Un cont de dezvoltator

Dacă doriți să trimiteți aplicația de jocuri este necesar un cont de dezvoltator. Înscrierea la Play Store necesită 25 USD pentru viață și 99 USD pe an pentru App Store. Nu este similar cu producătorii de aplicații, trebuie să fiți responsabil pentru actualizări pentru a vă asigura că jocul rulează pe toate dispozitivele. Aceasta ar putea necesita diverse actualizări noi anual.

4. Instrumente pentru proiectarea jocului

Indiferent că sunteți dispus să dezvoltați un joc 2D sau 3D, trebuie să aveți nevoie de active solide pentru a-l evidenția pe piață. Activele de joc pot include personaje de joc, muzică, fundal și meniuri.

5. Gazduire web

Depinde de natura aplicației de joc, dacă jocul dvs. necesită să stocați date online, cum ar fi profilurile utilizatorului, istoricul activității etc., este necesară o găzduire web fiabilă. Gazduirea poate veni într-o mulțime de formulare, de la stocarea bazelor de date până la performanța serverului, ceea ce aveți nevoie depinde foarte mult de funcția pe care o dezvoltați.

În caz contrar, dacă o aplicație standard de joc offline standard ca Tetris, atunci nu are nevoie de niciuna.

6. Motor de joc

Motorul de joc este cel mai important instrument pentru dezvoltarea aplicației dvs. de jocuri mobile. Există diverse motoare de joc disponibile pe piață, în funcție de cerințele aplicației dvs. de joc; puteți selecta dintre cel mai de bază motor pentru jocuri extrem de sofisticat.

Puteți clasifica motorul jocului pe baza următoarelor caracteristici:

Model de joc

Modelul de joc este modalitatea de a începe. Nu vă permite să faceți mai multe modificări, cu excepția personajelor, a muzicii și a fundalului. Pentru a selecta șabloanele de joc, puteți verifica multe soluții online cum ar fi AppyPie sau ChupaMobile.

În plus, există câteva șabloane de jocuri WordPress care vor fi utile pentru începători, câteva exemple bune sunt menționate mai jos:

Șablonul Arcane pentru jocuri mobileArcane șablonul de aplicație pentru jocuri mobile

Arcane, modelul robust de joc WordPress implică funcții și opțiuni fantastice pentru a crea comunități masive de jocuri. Este un șablon bun pentru cei care doresc să creeze turnee și războaie de echipă. Principalele caracteristici ale șablonului Arcane sunt:

 • Crearea ușoară de războaie de echipă și turnee
 • Profiluri de utilizator personalizate
 • Pagini personalizate ale echipei
 • Forme front-end
 • Design complet sensibil
 • Compozitor vizual PB
 • Opțiuni de subsol
 • Culori nelimitate
 • Opțiuni SEO
 • Compatibil cu browserul
 • Imagini și icoane animate
 • Un clic de instalare

Șablon de joc mobil eSportesport șablonul de aplicație pentru jocuri mobile

eSport este un alt șablon al site-ului web pentru jocuri care este potrivit pentru începători. Este livrat cu un material impecabil gata de utilizare, care vă permite să faceți lucrurile în calea dvs., în timp ce vă actualizați aspectul așa cum doriți. eSport oferă funcții robuste, inclusiv: jocuri nelimitate, programări, jucători și glisoare, secțiunea sponsorilor, lista de funcții ar putea fi fără sfârșit.

Tragere și plasare

Pentru începători, drag and drop este o abordare potrivită. Îți oferă o listă de acțiuni și trebuie doar să o aplici obiectelor tale de joc. Să presupunem că dacă dezvoltați un pătrat 2D, atunci abordarea drag and drop vă va direcționa cu anumite direcții. Vă va arăta că dacă apăsați vreo tastă specifică, pătratul dvs. va începe să facă salturi.

Scripturi vizuale

Scripturile vizuale este un proces ușor care oferă facilitatea de a coda fără codificare. Este o soluție avansată care vă permite să creați noduri care reprezintă acțiuni pentru obiectele dvs. de joc. Acesta prezintă o diagramă care reprezintă fiecare activitate care are loc în fereastra jocului tău.

Codificare

Acum cea mai importantă caracteristică a motorului jocului este codificarea. Dacă doriți doar să dezvoltați o aplicație în scopul câștigului, atunci puteți selecta un motor de joc care oferă un limbaj de script simplu și ușor de înțeles pentru începători. Cu toate acestea, dacă doriți să vă vedeți ca un dezvoltator profesionist, atunci trebuie să începeți să învățați cum să codați pentru o aplicație de joc.

Citiți sfaturi de @CubixWorldwide – Instrumentele și șabloanele de joc pentru a face o aplicație de joc gratuit. spune unui prieten

Exemple de motoare de joc

Așa cum am menționat anterior, motorul jocului este cel mai important lucru atunci când îți creezi aplicația de joc. Dacă nu aveți idee despre ce motor de joc este cel mai bun pentru dvs., aruncați o privire rapidă la câteva recomandări.

1. GameSalad

salată de joc - Exemplu de motor de jocSursă VB

Este o idee bună pentru începători. GameSalad dispune de meniul drag and drop cu o interfață intuitivă. Partea cea mai bună este că cuprinde un vizualizator mobil care vă permite să vă testați jocul pe diferite dispozitive.

2. BuildBox

BuildBox - Exemplu de motor de jocSursă: BuildBox

BuildBox este un nou motor de joc și a listat 100 de jocuri folosind platforma lor, iar câteva dintre jocuri au descărcări de top în App Store, inclusiv The Line Zen și Color Switch. BuildBox cuprinde mai multe caracteristici, cum ar fi drag and drop, șabloane de joc, UI excelent, editor 2D grafic (sprit) și animator.

3. GameBuilder Studio

Gamebuilder Studio - exemplu de motor de jocSursă: Gamebuilder Studio

GameBuilder Studio utilizează scripturi vizuale, prin urmare, pentru a începe cu acesta, trebuie să consultați tutoriale video doar pentru a obține elementele de bază. GameBuilder Studio implică următoarele funcții editor vizual, fizică jocuri, plugin marketplace, tutoriale bune, animații 2D.

4. CryEngine

Cry Engine - exemplu de motor de jocSursă: Cry Engine

CryEngine este un motor de joc all-in-one care oferă utilizatorilor codul sursă complet al motorului, împreună cu caracteristici complete fără redevențe, fără obligații și fără taxe de licență în schimb. Funcțiile CryEngine includ Sandbox și instrumente, Vizuale, personaje și animații, platforme și Audio / fizică.

5. Motor Godot

Godot Engine - exemplu de motor de jocSursă: GitHub

Godot Engine este un motor de joc avansat, puternic. Este un motor de jocuri open source multi-platformă, 2D și 3D. Godot Engine oferă un set de instrumente detaliate, inclusiv noduri pentru o varietate de comportamente personalizate, sistem de scenă flexibil, editor vizual, editare live și alte instrumente personalizate. Este o idee bună pentru crearea de aplicații de jocuri mobile extrem de profesioniste.

Utilizați aceste motoare de joc pentru a crea aplicații pentru jocuri gratuite >> GameSalad, BuildBox, CryEngine etc. Explorați mai multe. spune unui prieten

Fii gata să-ți creezi aplicația pentru următorul joc

Jocurile mobile sunt suficient de interesante nu numai pentru jucători, ci și pentru dezvoltatori. Dacă nu sunteți prea mult în procesul de dezvoltare, atunci sunt disponibile platforme care nu necesită codare și puteți crea un produs minunat cu ajutorul unor șabloane gata făcute.

În caz, dacă dezvoltarea jocului este pasiunea dvs., puteți învăța să codați cu milioane de resurse disponibile online. Luați timp pentru a crea următoarea cea mai mare aplicație de jocuri mobile și bucurați-vă de creația voastră. Ar putea avea șansa de a transforma aplicația de jocuri mobile într-o afacere profitabilă.

Rameez Ramzan este manager asistent – Marketing digital la Cubix, o companie de renume din domeniul software și al dezvoltării de produse din Washington. Este specializat în marketing plătit, SEO și SMM și audituri de site-uri pentru a ajuta site-urile să funcționeze mai bine. Conectează-te cu Rameez pornit LinkedIn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map