Kako napraviti aplikaciju za igre za besplatno online (i alate za početak)

Jeste li se ikad zapitali zašto su aplikacije za mobilne igre toliko popularne? Razlog za to, naravno. Industrija mobilnih igara smatra se najunosnijom i najvećom poslovnom šansom za potencijalni prihod. Sve je više tvrtki koje koriste mobilne aplikacije za igre jer se očekuje da globalno tržište igara generira 152,1 milijardu dolara 2019.


Stalno rastuće brojke koje potiču tvrtke na proizvodnju vrlo privlačnih aplikacija za mobilne igre za promociju robne marke. Budući da je isplativost ključno za razvoj aplikacije za mobilne igre.

Stoga je na ovom popisu najtraženijih značajki definitivno dodana mobilna igra s vrlo zadivljujućim i zaraznim značajkama i upečatljivim korisničkim iskustvima..

U ovom ćete članku istražiti kako uspješno napraviti mobilnu aplikaciju za igranje. Započnimo s ovim pričama o uspjehu za vašu inspiraciju.

Najuspješnije aplikacije za mobilne igre na svijetu

1. Srušiti slatkiše

slatkiši - kako napraviti mobilnu aplikaciju za igre besplatnoIzvor: Poligon

Candy Crush pokrenuta je u lipnju 2016., a do danas je igra i dalje omiljena ljudima, no još uvijek nema znakova zaustavljanja. Tajna uspjeha Candy Crush-a je jednostavan koncept koji omogućuje igračima da se vrate za više.

U početku igra omogućuje korisnicima da jednostavno slažu tri slatkiša u istoj boji. Korisnici su pronašli zadovoljstvo nakon završetka svake razine. Kasnije, kako korisnici prolaze različite razine, tada počinju otključavati različite značajke koje predstavljaju ovisničku snagu igre. Korisnici su također morali poslati prijateljima zahtjeve Candy Crush za otključavanje života. Sve u svemu, boje, dizajn, zvučni efekti i značajke prilično su privlačni i postaju razlog uspjeha aplikacije.

2. sukob klanova

Sudar klanova - kako napraviti mobilnu aplikaciju za igre besplatnoIzvor: Reddit

Aplikacija Clash of Clans powered by Supercell pretvorila se u mega-prodavačicu 2012. godine. Tajna uspjeha aplikacije je njegova multiplayer funkcija, dobar igrivost, koncept, grafika i upotrebljivost. Štoviše, i Clash Royale i Clash of Clans ostvarili su dobit od 635 milijuna dolara od prihoda od 1,6 milijardi dolara u 2018. godini.

Ovo je bilo nekoliko primjera najuspješnijih svjetskih aplikacija za mobilne igre koje su donijele velike prihode. Sada sigurno razmišljate o stvaranju svoje aplikacije za igre, zar ne? Ako je odgovor da, ovdje je potpuni postupak koji opisuje načine uspješnog stvaranja besplatne aplikacije.

Kako napraviti aplikaciju za igre besplatno

Prije nego što vas povedu na aplikacija za mobilne igre razvojno putovanje, objasnimo vam nešto važno. Uglavnom, mnogi od nas stvaraju mobilne aplikacije za igre kako bi donijeli neki prihod, a za to vam je potrebna ravna strategija unovčavanja.

Napravite strategiju zarađivanja za svoju aplikaciju za mobilne igre

Ako kreirate svoju aplikaciju za mobilne igre za potrebe zarade, prvo morate kreirati strategiju unovčavanja. Strategija unovčavanja pomoći će vam da shvatite kako možete postići maksimalnu korist od aplikacije.

Također, kada razvijate mobilnu igru, uložite neki trošak, da biste je povratili, morate imati strategiju zarađivanja. Da biste dizajnirali uspravnu strategiju unovčavanja, odaberite jedan od sljedećih najčešćih načina.

 • Kupnja putem aplikacije – Kupnja putem aplikacije dobar je način za zaradu igrača. Kupnja putem aplikacije pristup je koji igračima omogućuje kupnju virtualnih proizvoda za određenu igru ​​putem koje programeri mogu generirati novac.
 • Uključite sadržaj oglasa – Još jedan sjajan način ostvarivanja prihoda od igara za igre je reklama. Možete kombinirati oglase s kupnjom putem aplikacije. Obje strategije će nevjerojatno funkcionirati, ali obavezno uključite najrelevantnije oglase, jer u suprotnom nećete dobiti željene rezultate.
 • Premium verzije – Premium verzije omogućuju igračima da uzmu demo vašeg proizvoda, a zatim plaćaju ako žele dalje igrati.

Alati za početak

Da biste razvili sljedeću mobilnu igru, pogledajte ovaj brzi vodič koji će vam pokazati neke bitne alate za stvaranje vaše aplikacije za igre.

1. Računalo

Prije svega, trebat će vam sustav da na njega instalirate motor za igre. Za to možete imati PC ili Mac. Imajte na umu da postoje određeni igrački motori koji rade samo na PC-u ili Mac-u, ne podržavaju oba sustava.

2. Pametni telefon

Sljedeće što će vam trebati svakako su jedan ili dva pametna telefona za testiranje igre na željenoj platformi. Ako želite pokrenuti svoju aplikaciju i na Androidu i iPhoneu, onda je vrijedno osigurati da ona dobro funkcionira na obje platforme.

3. Račun programera

Ako želite poslati aplikaciju za igre, potreban je račun programera. Za prijavu u Trgovini Play potrebno je 25 dolara za život i 99 dolara godišnje za App Store. To nije slično proizvođačima aplikacija. Morate biti odgovorni za ažuriranja kako biste bili sigurni da se igra pokreće na svim uređajima. Ovo bi moglo zahtijevati razne nove ažuriranja godišnje.

4. Alati za dizajn igre

Bez obzira da li ste spremni razviti 2D ili 3D igru, trebate snažna imovina igara kako biste se istakli na tržištu. Sredstva za igru ​​mogu uključivati ​​likove za igru, glazbu, pozadinu i izbornike.

5. Web hosting

Ovisno o prirodi aplikacije za igru, ako igra zahtijeva od vas da pohranjujete podatke na mreži, poput korisničkih profila, povijesti aktivnosti itd., Potreban je pouzdan web hosting. Hosting može biti u puno oblika, od pohrane baze podataka do performansi poslužitelja, ono što vam je potrebno jako ovisi o funkciji koju razvijate.

Inače, ako je to standardni samostalni program za offline igranje poput Tetris-a, onda ga ne treba.

6. Igra motora

Motor pokreta najvažniji je alat za razvoj vaše aplikacije za mobilne igre. Na tržištu su dostupni različiti motori za igre ovisno o zahtjevima vaše aplikacije za igru; možete odabrati između najosnovnijeg i izuzetno sofisticiranog motora za igre.

Svoj motor za igre možete kategorizirati na temelju sljedećih značajki:

Predložak igre

Predložak igre način je za početak. To vam ne omogućuje da napravite nekoliko promjena, osim likova, glazbe i pozadine. Za odabir predložaka igara možete provjeriti mnoštvo mrežnih rješenja poput AppyPie ili ChupaMobile.

Uz to, postoji nekoliko predložaka WordPress igara koji će biti korisni početnicima, u nastavku su navedeni neki dobri primjeri:

Arcane predložak aplikacije za mobilne igretajanstven predložak aplikacije za mobilne igre

Arcane robustan predložak igre za WordPress sadrži fantastične značajke i mogućnosti za stvaranje ogromnih igara za zajednice. Dobar je predložak za one koji žele stvarati turnire i timske ratove. Glavne značajke Arcane predloška su:

 • Lako stvaranje timskih ratova i turnira
 • Prilagođeni korisnički profili
 • Prilagođene stranice tima
 • Prednji oblici
 • Potpuno odzivan dizajn
 • Vizualni skladatelj PB
 • Opcije podnožja
 • Neograničene boje
 • SEO mogućnosti
 • Kompatibilnost s preglednikom
 • Animirane slike i ikone
 • Instalacija jednim klikom

Predložak eSport mobilnih igaraeSport predložak aplikacije za mobilne igre

eSport je još jedan predložak web mjesta za igre prikladan za početnike. Dolazi s besprijekornim materijalom koji je spreman za upotrebu koji vam omogućuje da napravite stvari na svoj način dok ažurirate njegov izgled onako kako želite. eSport nudi robusne značajke, uključujući: neograničene igre, čvora, igrače i klizače, odjeljak sponzora, popis značajki mogao bi biti neprekinut.

Povucite i ispustite

Za početnike je povlačenje i ispuštanje dobro prilagođen. Pruža vam popis radnji i samo ga morate primijeniti na vaše igračke objekte. Pretpostavimo da ako razvijate 2D kvadrat, tada će vas povuci i ispusti pristup nekim uputama. Pokazat će vam da ako pritisnete bilo koju određenu tipku, vaš će kvadrat početi praviti skokove.

Vizualno skriptiranje

Vizualno skriptiranje je jednostavan postupak koji omogućuje postrojenje kodiranje bez kodiranja. To je napredno rješenje koje vam omogućuje da stvorite čvorove koji predstavljaju akcije za vaše objekte igre. Prikazuje dijagram koji predstavlja svaku aktivnost koja se odvija u prozoru vaše igre.

šifriranje

Sada je najvažnija značajka pogonskog motora kodiranje. Ako samo želite razviti aplikaciju u svrhu zarađivanja, tada možete odabrati motor za igre koji nudi jednostavan skriptni jezik koji je početnicima lako razumljiv. Međutim, ako se želite vidjeti kao profesionalni programer, tada morate početi učiti kako kodirati aplikaciju za igre.

Pročitajte savjete @CubixWorldwide – Alati i predlošci igara kako biste napravili aplikaciju za igre besplatno. Reci prijatelju

Primjeri motora za igru

Kao što je ranije spomenuto, igra motora je najvažnija stvar prilikom izrade aplikacije za igru. Ako nemate pojma koji je engine za igru ​​najprikladniji, pogledajte kratke preporuke.

1. GameSalad

igra salata - primjer game gameIzvor VB

Za početnike je dobro ići. GameSalad ima povuci i ispusti izbornik s intuitivnim sučeljem. Najbolji dio je što sadrži mobilni preglednik koji vam omogućuje testiranje igre na različitim uređajima.

2. BuildBox

BuildBox - Primjer pogonskog strojaIzvor: BuildBox

BuildBox je novi pokretački sustav za igre i na popisu je 100 igara koristeći njihovu platformu, a nekoliko je igara dobilo najviše preuzimanja u App Storeu, uključujući Line Line Zen i Color Switch. BuildBox sadrži nekoliko značajki, uključujući povlačenje i ispuštanje, predloške igara, odličan interfejs, 2D grafiku (sprite) urednik i animator.

3. GameBuilder Studio

Gamebuilder Studio - primjer game engine-aIzvor: Gamebuilder Studio

GameBuilder Studio koristi vizualni scenarij, stoga, da biste započeli s njim, morate provjeriti sve video vodiče samo da biste dobili osnove. GameBuilder Studio uključuje sljedeće značajke vizualnog uređivača, fiziku igara, tržište dodataka, dobre tutorijale, 2D animacije.

4. CryEngine

Cry Engine - primjer igre motoraIzvor: Cry Engine

CryEngine je all-in-one engine koji korisnicima pruža potpuni izvorni kod motora, zajedno s kompletnim značajkama bez tantijema, bez obveza i naknada za licencu. Značajke CryEngine uključuju Sandbox i alate, vizualne materijale, likove i animacije, platforme i audio / fiziku.

5. Godotov motor

Godot Engine - primjer pogonskog motoraIzvor: GitHub

Godot Engine je napredni, snažni motor za igre. To je multi-platformski, 2D i 3D open source motor. Godot Engine nudi skup nekih detaljnih alata, uključujući čvorove za razna prilagođena ponašanja, fleksibilan scenski sustav, vizualni uređivač, uređivanje uživo i ostale prilagođene alate. Dobro je kreirati visoko profesionalne aplikacije za mobilne igre.

Pomoću ovih pokretačkih igara napravite besplatne aplikacije za igre >> GameSalad, BuildBox, CryEngine itd. Istražite više. Reci prijatelju

Budite spremni za stvaranje sljedeće aplikacije za igru

Mobilne igre su dovoljno zanimljive ne samo za igrače, već i za programere. Ako niste previše u procesu razvoja, na raspolaganju su vam platforme za koje nije potrebno kodiranje i pomoću nekih gotovih predložaka možete stvoriti čudesan proizvod..

U slučaju da, ako je razvoj igara vaša strast, tada možete naučiti kodirati s milijunima dostupnih mrežnih resursa. Odvojite malo vremena za stvaranje sljedeće najveće aplikacije za mobilne igre i uživajte u svojoj kreaciji. To bi mogla pružiti priliku da vašu aplikaciju za mobilne igre pretvorite u profitabilan posao.

Rameez Ramzan pomoćnik je menadžera za digitalni marketing kompanije Cubix, poznate tvrtke za razvoj softvera i proizvoda u Washingtonu. Specijalizirao se za plaćeni marketing, SEO i SMM te revizije web mjesta kako bi web-lokacijama postigla bolju izvedbu. Povežite se s Rameezom LinkedIn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map