Primerjava BlueHost proti GoDaddyju 2020: stranski pregled

0

S številnimi podjetji v industriji spletnega gostovanja je zelo težko izbrati najboljšega. Tako BlueHost kot GoDaddy sta dobro znani imeni. BlueHost je bil znan zaradi svojih storitev gostovanja, medtem ko se je GoDaddy uveljavil predvsem zaradi registracije domen, nato pa začnejo gostovati.


Oba sta namenjena gostovanju po nizkih cenah. Oba imata veliko srečnih strank. Torej za rešitev te skrivnosti kdo je najboljši Primerjava BlueHost proti Godaddyju. Upamo, da vam bo ta primerjava močno pomagala izbrati, katera je za vas boljša.

GoDaddy vs BlueHost Kratek povzetek

BlueHost je eden najboljših ponudnikov gostovanja WordPress in ponuja brezplačno ime domene za eno leto, ko kupite načrt gostovanja. Če boste uporabljali WordPress CMS, bi bila izbira BH-ja odlična možnost.

GoDaddy je najcenejši registrator domen in prvo domeno lahko zagrabite le za 0,99 USD. Vendar ne priporočamo uporabe gostovanja pri njih. Njihovi načrti so nekoliko dražji od BlueHosta.

Pregled BlueHost vs GoDaddy 2020 (primerjava ob strani)

Občasni čas

Uptime je obdobje, v katerem je vaše spletno mesto prek spleta in ljudje lahko dostopajo do vaše strani ali kupijo vaše izdelke. Torej, to pomeni, da čezmerni izpadi vplivajo na vaše poslovanje in ugled. BlueHost ne ponuja nobene garancije za čas, GoDaddy pa 99,9% garancijo.

Toda samo ponudba garancije ni dovolj, poglejte spodnjo statistiko.

Med testnim obdobjem smo ugotovili, da je bil v večini meseca strežniki BlueHost Uptime 99,99% in v nekaterih mesecih celo 100%. Medtem ko se GoDaddy ne osredotoča na čas delovanja strežnikov, zato se soočamo z najmanj 99,85% in največ 99,99%. Tudi dva meseca zapored jim uspe dostaviti 100%.

Po osebnih izkušnjah smo ugotovili, da je Bluehost boljši od GoDaddyja glede stabilnosti strežnika.

Zmagovalec: BlueHost

  • Mogoče bi radi prebrali tudi: Nadomestne možnosti Pingdom in podobna orodja

Hitrost / čas nalaganja

Čas nalaganja spletnega mesta je čas, v katerem se stran v celoti naloži. Če vam nato naloži več kot 3 sekunde, se bodo uporabniki razočarali in na koncu zapustili vaše spletno mesto. Tudi počasna spletna mesta so vzrok za nizko uvrstitev v iskalnikih. Toda glede na naše teste, z uporabo orodij Pingdom in GTMetrix BlueHost deluje bolje kot GoDaddy.

Povprečni čas nalaganja spletnega mesta, ki ga gosti BlueHost, je pod 796 ms, medtem ko GoDaddy naloži stran 3,55 sekunde. Tu upoštevajte, da na obe namestimo WordPress in ne namestimo nobenega vtičnika. Izključno nismo doživeli velikega časa nalaganja strani pri GoDaddyju, na BBB pa je tudi več pritožb kupcev glede njihovih uptime in nizkohitrostnih strežnikov..

Drug način za skrajšanje časa nalaganja strani je CloudFlare, ki je predpomnilnik statične vsebine vašega spletnega mesta naredil tako, da se bo naslednjič hitro dostavil. BlueHost vključuje vgrajeno možnost CloudFlare na njihovi plošči in le nekaj klikov morate aktivirati, vendar GoDaddy ne vključuje tako koristne možnosti, kar pomeni, če jo želite omogočiti, potem to storite ročno.

Zmagovalec: BlueHost

Pomoč strankam

Ne glede na to, ali ste strokovnjak, ne morete reči, da lahko rešite vse težave. Tehnologija se spreminja iz dneva v dan in kadar koli se pojavijo nove težave v realnem času. Za reševanje resnih vprašanj boste potrebovali strokovno in dobro podporno ekipo. Obe podjetji zagotavljata podporne storitve 24/7 prek telefona in vozovnic.

Toda BlueHost nudi tudi takojšnjo pomoč prek Live Chat-a, s katerim lahko zaprosite za pomoč kadar koli 24/7/365. Njihova podporna ekipa je po naših izkušnjah precej hitra, vljudna in se v nekaj minutah odzove. Po drugi strani pa Godaddy ni ponujal možnosti klepeta v živo 24 ur na dan. Prav tako ima GoDaddy številne pritožbe, ko gre za tehnično podporo

Včasih zaradi nekaterih težav podjetje ne more nuditi pomoči na kraju samem, vendar želite rešitev takoj. Baza znanja je mesto, kjer je podjetje zbiralo podatke o vseh temah in vprašanjih.

Oba ponudnika sta se držala nabora smernic. Zato takrat namesto da bi čakali, obiščite center za pomoč podjetja, ki ga vzdržujete na njihovi uradni strani. Tam lahko iščete težave in rešitve. Poleg tega oba ponujata tudi forum skupnosti, na katerem lahko objavljate svoje težave.

Zmagovalec: BlueHost (live chat 24/7)

Primerjava lastnosti gostovanja BlueHost in GoDaddy

V tej primerjavi BlueHost proti GoDaddyju so ena od nujnih funkcij enakomerna dobava, cene in podpora strankam, vendar te niso dovolj. Primerjati moramo vse vidne lastnosti, ki so osnovne zahteve vsakega bloga in spletnega mesta.

Pasovna širina

Z enostavnimi besedami, pasovna širina je količina prometa, s katerim lahko spletno mesto upravlja. Oba ponujata neomejeno pasovno širino v vseh svojih načrtih.

Zmagovalec: Kravata

Spletni prostor

Spletni prostor shranjuje datoteke, slike, videoposnetke in besedilno vsebino vseh spletnih mest. GoDaddy na svojem ekonomskem načrtu ponuja 100 GB prostora za shranjevanje (zelo osnovni načrt), medtem ko BlueHost ponuja 50 GB (je več kot dovolj, na splošno spletna mesta ne vzamejo toliko).

Zmagovalec: GoDaddy

Spletno mesto, domene in poddomene

Tako BlueHost kot GoDaddy v svojih osnovnih načrtih ponujata gostovanje enega spletnega mesta in 25 poddomen. Poleg tega vam obe podjetji ponujata eno brezplačno ime domene v času, ko se boste prijavili na načrt gostovanja.

Zmagovalec: Kravata

Rezerva

Varnostno kopiranje je tako kot reševanje vašega spletnega mesta. Ko se s svojim spletnim mestom zmedete zaradi nekaterih vtičnikov ali kakršnih koli sprememb, kaj potem počnete? Tu je kratek, enostaven in varen način za obnovitev datotek, ki ste jih ustvarili varnostno kopijo.

BlueHost vključuje brezplačno varnostno kopiranje, ki samodejno naredi tedensko varnostno kopiranje, medtem ko GoDaddy zaračuna 1,99 USD / mesec. za varnostno kopijo & obnoviti.

Zmagovalec: BlueHost

Namestitve CMS

Namestitev CMS-ja ni nikoli enostavna kot doslej, razvijalci olajšajo predvsem novorojenčke, ki nimajo ali imajo zelo omejene sposobnosti. Zdaj lahko prek namestitvenega programa z enim klikom v nobenem trenutku namestite veliko aplikacij.

Če želite namestiti WordPress, ki je najbolj priljubljen in vodilni CMS, je v Cpanelu ločena možnost »WordPress«. Zahteva le nekaj klikov in storite.

Zmagovalec: Kravata

Tržne ponudbe

Kako ljudje spoznajo vaše podjetje? Odgovor je “Oglas”. Oglasiti morate svoj blog in spletno mesto, tj. Ozavestiti svoj obstoj. Toda oglas ni brezplačen, zanj morate porabiti čeden denar.

Bluehost v svojem “Basic” načrtu ne ponuja oglaševalskih kreditov. Če pa boste kupili načrt “Plus” ali “Prime”, je dobra novica ta, da skupaj z gostovanjem ponujajo brezplačno 200 USD kredita. Toda GoDaddy takšne ponudbe ne vključuje v noben od svojih načrtov.

Zmagovalec: BlueHost

Politika vračil

To je časovno obdobje, v katerem lahko vložite zahtevo za vrnitev sredstev. To se zgodi, ko niste bili zadovoljni s storitvami podjetja in želite vrniti svoj denar.

BlueHost ponuja 30-dnevno garancijo vračila denarja. Toda po 30 dneh imate še vedno možnost pridobiti vračilo denarja.

Po drugi strani pa GoDaddy ponuja le 30 dni, da zahteva vračilo. Če ste kupili mesečni načrt (manj kot eno leto), potem za zahtevek za vračilo dobite le 48 ur.

Zmagovalec: BlueHost

Pregled načrtov gostovanja GoDaddy in BlueHost

Najnovejši gostovalni načrti BlueHost

BlueHost ima tri načrte; osnovni, plus in prime. “Osnovni” načrt se zdi nekoliko omejen, saj lahko gostite samo eno spletno mesto, vendar je ta načrt najboljše gostovanje za mala podjetja / barje. Gostite lahko z neomejenimi domenami, če kupite plus ali glavni načrt.

najnovejši paketi gostovanja godaddy

GoDaddy ponuja tudi tri načrte, in sicer Economy, Deluxe in Ultimate. GoDaddy v svojem ekonomskem načrtu ponuja 50 GB več prostora za shranjevanje. Kar se tiče cen, so navadni stroški načrtov popolnoma enaki. Toda GoDaddy ponuja večje popuste na svoje višje načrte (Deluxe) & Končno).

Zmagovalec: GoDaddy

Denarna vrednost

Ali obe podjetji cenita vašo porabo in ponujata dovolj?

Če vzamemo GoDaddy, so njihovi načrti po rednih cenah precej podobni BlueHostu, oba pa pogosto ponujata velike popuste.

Načrt BlueHost Plus vključuje neomejene funkcije z oznako. Po drugi strani pa GoDaddy (Deluxe načrt) vključuje tudi neomejene funkcije, vendar ne ponuja brezplačne varnostne kopije & obnoviti.

Poleg tega GoDaddy ne ponuja vgrajene možnosti CloudFlare in nalaga omejitev za shranjevanje baz podatkov.

In če primerjamo cene načrtov, je GoDaddy po dodajanju stroškov varnostne kopije nekoliko drag & možnost obnoviti.

Zmagovalec: BlueHost

Uporabniku prijazna nadzorna plošča

Ko zaključite postopek prijave, dobite nadzorno ploščo za upravljanje spletnega mesta. Uporabniki cPanel lahko nadzorujejo namestitev CMS-ja, vzpostavljanje domen, ustvarjanje baz podatkov, upravljanje pošte in številne druge funkcije.

Trenutno oba zagotavljata uporabniku prijazen cPanel, ki je v industriji pogost. Toda BlueHost je naredil nekaj sprememb in poliral ploščo, kot so nove ikone in barvne sheme itd.

Če torej niste prepričani, da se boste v BlueHost vs GoDaddy odločili na podlagi vidnosti, uporabnosti in zanesljivosti plošče; potem ne skrbi, oba sta skoraj enaka.

Zmagovalec: Kravata

Spletna stran Builder

Spletni skrbnik lahko ustvari svoje prilagojene zasnove z ustvarjalci spletnih strani. A čas ni bil več, ko za izdelavo spletnega mesta potrebujete posebna znanja programiranja. Zdaj lahko s pomočjo gradbenika Drag and Drop vsakdo ustvari svoj dizajn.

BlueHost v svoje gostovalne načrte vključuje brezplačnega graditelja spletnih mest “Weebly”. Tu se preprosto prijavite v cPanel in tu vidite Weebly, samo kliknite nanjo in začnite graditi s tonami brezplačnih predlog.

Brezplačna različica vključuje tudi osnovno SEO podporo, ki pomaga preprečevati anti-SEO dejavnike. Ker gre za brezplačno različico, zato ima omejene funkcije, kot je omejeno število strani in odsotnost možnosti »uvoz teme«.

Navigacija po gradnji c BlueHost

Če govorimo o GoDaddy-ju, ponujajo brezplačni preizkus prvega meseca in po tem morate plačati 5,99 dolarja na mesec ali 71,88 dolarja / leto. Ustvarite lahko neomejene strani in prilagodite razpoložljive teme. Tu je nekaj predlog

Teme GoDaddy

Toda stvar je, da je veliko graditeljev spletnih mest boljših kot GoDaddy. Če boste torej porabili svoj denar, zakaj potem ne bi porabili za to. Čeprav BlueHost ponuja omejeno oblikovalce spletnih strani, vendar je to zelo dobra storitev.

Zmagovalec: BlueHost

Druge skupne lastnosti

Zdaj bomo razpravljali o nekaterih skupnih lastnostih, ki so prav tako pomembne skupaj z vsemi zgornjimi lastnostmi. Te funkcije so razvite za lažjo uporabo uporabnikov.

Pred nakupom katerega koli gostovanja torej preverite, če podjetje ponuja te funkcije. Kot namestitveni program z enim klikom, php različica, phpMyAdmin, upravitelj datotek, dostop do FTP, posredovanje e-pošte, e-poštni računi itd..

Obe podjetji, ki gostita pakete, vključujeta vse te funkcije, tako da lahko uporabniki izvajajo operacije hitro in brez predhodnega znanja.

Posebnost podjetja

Pod tem opisujemo posebno tehnologijo, ki jo ponuja podjetje, ki vpliva na kakovost gostovanja. Mnoga podjetja ponujajo svoje lastne tehnologije, s katerimi lahko pridobijo prednost pred konkurenco, kot je SiteGround.

  • Tukaj si oglejte, kaj ima spletno mesto Site posebno

Torej v BlueHostu proti GoDaddyju primerjate, kdo je dobil posebno tehnologijo? GoDaddy ne ponuja nobene posebne izdelane tehnologije, ki bi pripomogla k izboljšanju delovanja strežnika in na koncu zanesljivih storitev. To tudi kaže, da se podjetje v glavnem osredotoča na svojo registracijo domene in zanemarja gostovanje.

Na drugi strani so strežniki BlueHost opremljeni z odličnimi tehnologijami, kot je zaščita virov. Zaščita virov pomaga zaščititi pravice vsakega uporabnika in izolirati spletna mesta na istem strežniku, ki imajo prometne konice. Prav tako podpirajo razširljivost v primeru, ko želite preiti na načrte VPS ali Dedicated.

Torej, v tem obdobju konkurence, če želi GoDaddy tekmovati, bi morali uvesti nekaj lastne izdelane tehnologije, da bi dobili konkurenčno prednost.

Zmagovalec: BlueHost

Končne misli

Na podlagi zgornjega glasovanja o BlueHost proti GoDaddyju je BlueHost dobil več glasov kot GoDaddy. Glede na naše izkušnje priporočamo BlueHost, saj ponujajo dobro uptime in podporne storitve, ki so osnovna zahteva vsakega poslovnega mesta ali bloga.

Poleg tega so na uradni strani WordPress.org uvrščeni na prvo mesto. Torej v bitki BlueHost proti GoDaddy zagotovo priporočamo BlueHost za majhna do srednje velika spletna mesta in še posebej za tiste, ki šele želite začeti. Če pa iščete poceni gostitelja programa WordPress in imate omejen proračun, potem zgrabite načrt GoDaddy.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map