Tutorial: Si të Shitet Arti Online duke përdorur Shopify

Shopify në zemër të saj është një platformë eCommerce. Kjo do të thotë që ju mund ta përdorni atë për të krijuar vetë dyqanin tuaj online, pa marrë parasysh atë që vendosni të shesë. Kjo e bën atë një platformë ideale që artistët të punojnë me të për të zvogëluar kohën e nevojshme për ta për të arritur të ndajnë krijimet e tyre me botën.


Bukuria e një dyqani në internet është se është diçka që mund të krijoni një herë dhe të azhurnoni sa herë që hyjnë produkte të reja. Kjo zvogëlon nevojën që artistët të kalojnë kohën në gjetjen e zonave të ekranit për artikujt që kanë krijuar gjithashtu.

Më e mira nga të gjitha, pasi që dyqanet në internet janë pjesë e botës dixhitale, krijimi i një në Shopify mund t’ju lejojë të keni qasje në shumë kanale të tjera të shitjeve me klikimin e një butoni.

Nëse shqetësimi juaj për krijimin e një dyqani në internet është thjesht teknologji, mos u shqetësoni. Unë do t’ju drejtoj përmes një përvoje me Shopify për t’ju lejuar të shihni se si mund të zotëroni vetë dyqanin tuaj të artit kibernetik pa ditur një linjë të vetme të kodit.

Si funksionon blerja

ShopifyKrijoni dyqanin tuaj online duke përdorur Shopify

Gjëja e parë që duhet të kuptoni në lidhje me Shopify është se është një shërbim. Ju nuk jeni duke blerë një produkt, as nuk po paguani për një pjesë të softuerit. Shopify ka të bëjë me pronarët e bizneseve që të krijojnë dyqanet e tyre dixhitale sa më efikase të jetë e mundur.

Kjo do të thotë që ndërmarrja e kupton që klientët e saj nuk janë domosdoshmërisht njerëzit me më shumë teknologji në tokë. Shopify u ofron të gjithëve mjetet për të bashkuar një dyqan online duke përdorur një sistem të thjeshtë modelesh dhe blloqesh ndërtimesh – lloj se si funksionon Lego.

Shopify gjithashtu nuk i ngarkon klientët një sasi të madhe për të përdorur shërbimin, por tarifa të përballueshme duke filluar nga vetëm 29 dollarë në muaj. Ndërsa biznesi juaj rritet, çmimi mund të rritet nëse keni nevojë të përdorni më shumë karakteristika. Shtë një propozim i favorshëm.

Lexoni rishikimin tonë të thelluar të Shopify këtu.

Tabela e Përmbajtjes

 • Hapi # 1: Regjistrohu për një llogari
 • Hapi # 2: Shtoni produkte në dyqanin tuaj
 • Hapi # 3: Zgjidhni një temë Shopify
 • Hapi # 4: Rregulloni temën
 • Hapi # 5: Eksploroni veçoritë
 • Hapi # 6: Përdorimi i aplikacioneve Shopify
 • Hapi # 7: Integroni me kanalet sociale
 • Të mirat dhe të këqijat e përdorimit të Shopify për të shitur art

Eksploroni Shopify

 • Fillimi me Shopify
 • Shihni të gjitha Temat e Shopify
 • Shembull dyqan i ndërtuar me Shopify
 • Bleni planet dhe çmimet

Fillimi në Shopify

1. Regjistrohu për një llogari

Gjëja e parë që duhet të bëni është të regjistroheni në një llogari të Shopify. Kjo është aq e thjeshtë sa të vizitosh faqen e tyre të internetit dhe të klikosh në butonin ‘Fillo Gjyqin Falas’. Shopify u ofron të gjithë përdoruesve një llogari pa provë 14-ditore. E tëra që ju duhet të shkruani është një adresë emaili, fjalëkalimi dhe emri i dyqanit.

Gjatë periudhës së provës falas ju mund të përjetoni tërë procesin e ngritjes së dyqanit tuaj në internet, por nuk do të jeni në gjendje të lansoni faqen tuaj ose të filloni shitjen e produkteve me të akoma.

Mund të shtypni butonin “Kalo” nëse nuk jeni të sigurt për përgjigjet.

Sapo të përfundoni procesin e regjistrimit, Shopify do të fillojë përvojën tuaj me një sesion të shkurtër pyetje dhe përgjigje. Kjo ka për qëllim që Shopify të mësojë pak më shumë rreth asaj që dëshironi të jetë dyqani juaj.

Kjo është pjesa kryesore për t’ju çuar në hapin tjetër.

Pasi të keni kaluar këtë pyetësor të shkurtër, fusha tjetër ku duhet të përqendroheni është ajo që është e drejtë në mes të ekranit. Do të ketë një seksion me tre fusha kryesore që ju lejon të shtoni produkte në dyqanin tuaj, të rregulloni si duket, dhe pastaj të lidhni një emër domain.

Emri i domain është adresa publike që klientët do t’ju duhet të vizitojnë dyqanin tuaj online. Mendoni për atë si një adresë dixhitale që lejon njerëzit të ju lokalizojnë në internet.

Fillo Ketu > Klikoni për të regjistruar dhe për të krijuar një dyqan në internet Shopify.

2. Shtimi i produkteve

Këtu keni faqen ku ju plotësoni informacionin për artin tuaj.

Kjo është një pjesë për të cilën duhet të entuziazmoheni – duke shtuar në dyqan të parën e artit tuaj! Klikoni në butonin “Shto produktin” dhe do të silleni në një formë që do t’ju lejojë të tregoni detaje mbi ato që do të shitni.

Në skenarin e mësipërm, unë kam mbushur një tekst shembull për të treguar se çfarë mund të shtoni për fushat e detajeve të produktit. Informacioni që futni këtu nuk është vetëm për qëllime të ekranit. Fushat si lloji i produktit, koleksionet dhe etiketat mund t’ju ndihmojnë të organizoni veprën tuaj të artit. Ndihmon gjithashtu klientët tuaj që të gjejnë më lehtë artin në dyqanin tuaj online.

Pasi të keni mbushur të gjitha detajet e nevojshme në faqe, klikoni ruaj dhe do të keni një rekord të artikullit tuaj të parë për shitje!

3. Zgjedhja e një Teme për Dyqanin tuaj Online

Zgjidhni temën e duhur për dyqanin tuaj online.

Nga faqja kryesore e llogarisë tuaj Shopify, klikoni në “Përshtatni Temën” për të filluar procesin. Temat janë modele të paracaktuara që mund të përdorni për dyqanin tuaj online. Nëse nuk doni të shpenzoni kohë për këtë, thjesht mund të zgjidhni një dhe të filloni ta përdorni atë.

Unë ju rekomandoj të personalizoni tuajin në mënyrë që t’i jepni dyqanit tuaj në internet atë prekje personale. Për të zgjedhur një model, klikoni në “Eksploroni tema falas”. Kjo do të shfaqë një galeri pop-up të temave nga të cilat mund të zgjidhni.

Shkoni nëpër to dhe klikoni në atë që ju pëlqen për të parë më shumë detaje rreth tij. Nëse ju pëlqen tema, klikoni në “Shtoni në bibliotekën e temave”.

Eksploroni dhe shihni më shumë tema Shopify.

4. Përshtatni Temën

Ju mund të rregulloni pamjen e dyqanit tuaj të artit

Kthehu në faqen fillestare, kliko në “Rregulloje” pranë temës që dëshiron të përdorësh. Temat që keni zgjedhur më herët do të jenë të disponueshme në pjesën e emërtuar “Biblioteka e Tema”. Duke vepruar kështu do të sjellë deri redaktorin e temës.

Ky është një aplikim në internet që punon në një parim Whatfarë-Ju-Shihni-Isfarë-Ju-Merrni (WYSIWYG). Ashtu si aplikacione siç është Microsoft Word, ekrani i dizajnit do t’ju tregojë saktësisht se si do të duket faqja juaj ndërsa e redaktoni.

Ju mund të zgjidhni ku të vendosni magjistarë, tekst, si të rregulloni seksione, dhe madje të rregulloni detajet drejt në madhësinë dhe ngjyrën e fontit. Mos harroni edhe pse është e lehtë të humbni në procesin e projektimit, kështu që kaloni kohën tuaj me mençuri dhe përfundoni duke shtuar produkte në inventarin tuaj para se të dizajnoni dyqanin tuaj.

Pasi të keni mbaruar me projektimin, klikoni në “Ruaj”.

5. Duke eksploruar tiparet e Shopify

Lista e veçorive të dobishme të tregtisë elektronike të ofruara nga Shopify.

Deri më tani, ajo që ju kam treguar ju janë vetëm bazat se si të krijoni një dyqan në internet dhe të shtoni produkte në të, me rregullime të vogla. Shopify është një platformë e plotë në tregtinë elektronike, që do të thotë se është krijuar për t’ju ndihmuar të shisni.

Procesi i shitjes përfshin shumë më tepër sesa thjesht krijimin e një dyqani. Për shembull, ju mund të përdorni analitikë për të mësuar rreth klientëve tuaj, të trajtoni fushata marketing për të tërhequr më shumë vizitorë në faqen tuaj dhe madje edhe të gjeneroni zbritje.

Këto janë vetëm funksione themelore të Shopify dhe nëse keni nevojë për më shumë, gjithmonë mund të shtoni në aplikacione të tjera për të përmirësuar tiparet që ofron dyqani juaj.

Eksploroni më shumë veçori unike në lidhje me Shopify.

6. Përdorimi i Aplikacioneve

Shopify dyqan aplikacioni (burim).

Për të parë se çfarë aplikacione shtesë janë në dispozicion, nga menyja e majtë e lundrimit, klikoni në “Aplikacionet” dhe pastaj “Vizitoni Dyqanin e Shopify App”. Aplikacionet këtu janë programe të vogla ose skriptete të dizajnuara për të shtuar funksione specifike në dyqanet Shopify.

Për shkak të popullaritetit të saj, Shopify ka një ekosistem të madh të përdoruesve dhe zhvilluesve të aplikacioneve që punojnë së bashku për të zgjeruar aftësitë e Shopify. Si shembull, ju mund të jeni në gjendje të gjeni një aplikacion të tillë si Spocket që ju ndihmon të trajtoni transportin e artit tuaj dhe ta shtoni atë në dyqanin tuaj Shopify. Ju madje mund të zgjeroheni për t’u bërë një biznes që lëshon anije.

Mbani në mend edhe pse disa nga aplikacionet mund t’ju kërkojnë të paguani tarifa shtesë për përdorim. Mimet varen nga ajo që tarifon zhvilluesi për ato aplikacione. Tregu i Appify Shopify është i gjerë dhe ka pothuajse gjithçka që një shitës me pakicë në internet mund të dëshirojë ose të ketë nevojë. Do të gjeni aplikacione për t’ju ndihmuar në aktivitetet e marketingut, transportit ose më shumë.

7. Zgjerimi i shitjeve në kanalet sociale

Shopify ju lejon të lidheni me platforma të njohura sociale për të zgjeruar kanalin tuaj të shitjeve.

Një nga karakteristikat më të fuqishme të Shopify është se ju lejon të zgjeroni aftësitë e dyqanit tuaj online përtej vetë faqes. Kjo do të thotë që ju mund të përdorni kanale të tjera për të rritur shitjet – rrugët e njohura si Facebook, Instagram, apo edhe Amazon.

Për të shtuar kanale të tjera të shitjeve, klikoni në shenjën “+” ngjitur me “Kanalet e shitjeve” dhe zgjidhni nga lista atje. Kjo do të jetë e dobishme për të arritur një audiencë shumë më të madhe sesa vet dyqani juaj online.

Përfundim: A është blerja zgjedhja e duhur për dyqanin tuaj online?

Bleni çmimet e dyqaneve.

Nëse nuk e keni vërejtur deri më tani, Shopify është shumë i ngjashëm me shumë ndërtues të faqeve të internetit si Wix dhe Weebly. Ai funksionon në parimin e një sistemi të lehtë për t’u përdorur drag-and-drop që është intuitiv dhe pa stres. Dallimi kryesor është se Shopify është krijuar nga terreni me eCommerce në mendje.

Për shkak të kësaj, ju mund të vini re se struktura e çmimeve është pak më e lartë se ndërtuesit bazë të faqes në internet. Ajo që fitoni si kthim, vlen shumë më tepër sesa tarifat mujore që po vendosni.

Llogaritë themelore të Shopify fillojnë nga 20 dollarë në muaj. Kjo ju lejon të rendisni dhe shisni një numër të pakufizuar të produkteve. Whatfarë jeni duke paguar për llogari të nivelit më të lartë janë më shumë karakteristika si aftësia për të shtuar më shumë staf në llogarinë tuaj Shopify ndërsa biznesi juaj rritet.

Një gjë që duhet të theksohet është se Shopify do të marrë një ulje të shitjeve tuaja në formën e tarifave të transaksionit për blerjet në internet të bëra përmes kartës së kreditit. Në këtë mënyrë, ka kuptim të azhurnoni planin tuaj Shopify pasi rriten shitjet tuaja, pasi që nivelet e tyre janë më të ulëta për nivelet e planit më të lartë.

Fillo Ketu > Klikoni për të filluar me Shopify.

Mirat e përdorimit të shopify për të shitur artin

 • Ndërtues i dyqanit vizual i lehtë për t’u përdorur
 • Shitet në kanale të shumta
 • Trajtimi i integruar i transportit dhe pagesa
 • Trajton artin fizik dhe atë dixhital
 • Shumë tipare shtesë janë të disponueshme

Kundrat e përdorimit të shopify për të shitur artin

 • Tarifat e detyrueshme të transaksionit
 • Asnjë plan falas në dispozicion (vetëm provë)
 • Përshtatje të kufizuara të temave
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map