Tutorial: Si të ndërtoni faqen tuaj të parë duke përdorur Wix (udhëzues hap pas hapi)

Wix është një ndërtues mjaft intuitiv i faqes në internet. Por për shkak se ajo ofron një ton opsionesh, ju mund të ndiheni lehtësisht pak të mërzitur kur përdorni Wix për të ndërtuar faqen tuaj të internetit për herë të parë.


Nëse jeni duke kërkuar një tutorial për të krijuar një faqe interneti Wix, ky udhëzues është për ju.

Në këtë udhëzues, unë do t’ju prezantoj në pultin Wix dhe do t’ju tregoj se si funksionon. Do të shohim gjithashtu cilësimet dhe hapat e ndryshëm që duhet të bëni për të publikuar një faqe të re me shkëlqim të ri Wix.

Ready? Le të fillojmë.

Tabela e Përmbajtjes

 • Hapi # 1: Regjistrohuni për një llogari Wix
 • Hapi # 2: Zgjidhni Wix ADI ose Redaktor Wix
 • Hapi # 3: Zgjidhni një model të paracaktuar
 • Hapi # 4: Shtoni elementet dhe funksionet e faqes
 • Hapi # 5: Publikoni dhe shkoni live 
 • Duke përdorur menaxherin e faqes Wix
 • Pyetjet e bëra më shpesh

Eksploroni Wix

 • Filloni me Wix
 • Modelet Wix në internet të biznesit (falas)
 • Wix templates dyqan online
 • Wix për të rifillojë në internet
 • Wix për martesë / fotografi
 • Wix për shkrimtarët dhe autorët e librave
 • Wix për agjentët e pasurive të patundshme

* Këto janë lidhje që dalin duke treguar në faqen e internetit Wix.

5 hapa për të krijuar faqen tuaj të parë të Wix

Hapi 1 – Regjistrohuni për një llogari Wix

Wix ofron pesë plane premium. Zgjidhni atë që i përshtatet më së miri nevojave tuaja.

Features
VIP
eCommerce
i pakufizuar
combo
Connect
Bandwidthi pakufizuar10GBi pakufizuar2GB1GB
ruajtje20GB20GB10GB3GB500MB
Domain falaspopopopojo
Reklama të WixRemovedRemovedRemovedRemovedpo
Favicon i personalizuarpopopopojo
Formulari i Ndërtimit të Aplikacionitpopopojojo
App Booster Sitepopopojojo
Dyqan onlinePo (Shembull)Po (Shembull)jojojo
Fushata me EmailPo, 10 / muajjojojojo
çmim$ 24.50 / mo$ 16.50 / mo$ 12.50 / mo$ 8.50 / mo$ 4.50 / mo

Për newbies, unë do të rekomandoja që të filloni me planin Wix Combo dhe pastaj të përmirësoheni ndërsa faqja juaj rritet. Për bizneset, shkoni me planin e e-commerce pasi ju lejon të krijoni një dyqan në internet.

Wix Premium Plans (Combo – VIP) gjithmonë rekomandohen, sepse ato ofrojnë shumë përfitime, duke përfshirë mundësinë e lidhjes së domenit tuaj, heqjen e reklamave Wix, si dhe ofron gjerësi shtesë dhe hapësirë ​​ruajtjeje..

Këtu janë disa shembuj të faqeve të internetit të ndërtuara duke përdorur Wix.

Ne e konsiderojmë Wix si një nga ndërtuesit më të mirë të faqeve të internetit, por mbani në mend se gjithmonë ka të mirat dhe të këqijat me çdo mjet. Për shembull, ka pasur përmend si për dashurinë për lehtësinë e përdorimit ashtu edhe për disa mënyra.

Whatfarë bën Wix mirë:

Përdoruesit që i dhanë një vlerësim pozitiv Wix ishin të kënaqur me sa intuitiv është sistemi Wix. Ndërfaqja tërheqëse dhe tërheqëse është e lehtë për t’u përdorur dhe lejon bizneset të krijojnë faqe interneti pa njohuri të kodifikimit.

Whatfarë Wix nuk bën mirë:

Shqyrtuesit e negativëve Wix ankohen për serverët e tij të ngadaltë. Uebfaqet e krijuara me Wix nganjëherë ngarkojnë ngadalë dhe mendohet se nuk janë shumë miqësore me SEO, që do të thotë që faqet e internetit të bëra me Wix mund të mos shfaqen shumë në rezultatet e motorit të kërkimit.

Hapi 2 – Krijoni me Wix ADI ose Redaktor Wix

Wix ofron dy metoda për të krijuar një faqe në internet – Wix ADI dhe Wix Editor.

Wix ADI (ose Wix Design Design Intelligence) është një mjet unik që shfrytëzon fuqinë e A.I. – gjithçka që ju nevojitet është të siguroni disa informacione themelore (siç është lloji i biznesit tuaj dhe emri i faqes) dhe sistemi përdorni ato informacione për të ndërtuar një sit automatikisht. Redaktori Wix nga ana tjetër ju lejon të krijoni një faqe interneti nga e para duke përdorur një ndërtues tërheqës dhe tërheqje.

Në këtë tutorial, ne demonstrojmë se si të ndërtojmë një faqe interneti biznesi duke përdorur të dy opsionet.

adi-or-editorDy mundësi për krijimin e faqes tuaj me Wix: Wix ADI ose Wix Editor.

Opsioni # 1: Krijoni një faqe në internet duke përdorur Wix ADI

Për të ndërtuar me Wix ADI, klikoni “Filloni me Wix ADI”.

Wix pastaj do të kërkojë llojin e uebfaqes së biznesit që dëshironi të ndërtoni dhe sugjeron disa mundësi themelore. Nëse nuk jeni të sigurt për llojin e faqes në internet që dëshironi të bëni, thjesht futni disa fjalë kyçe dhe Wix ADI do të bëjë magji.

wix-adi-hap-1Zgjodha “marketing dixhital” për këtë tutorial.

Kur specifikoni natyrën e faqes tuaj të biznesit, Wix ADI kërkon grupin e dëshiruar të veçorive në faqen tuaj të internetit. Këtu, duhet të mendoni për të gjitha gjërat që dëshironi të jeni në gjendje të bëni me faqen tuaj të internetit.

wix-adi-hap-2Për shembullin tonë, ne do të zgjedhim të gjitha tiparet që sugjeron Wix përveç ‘Merrni rezervimet & tipar i emërimeve.

Pasi të mësoni për tiparet e dëshiruar të faqes tuaj, Wix ADI bën thirrje për emrin e faqes në internet.

Për hir të këtij shembulli, unë po emëroj faqen tonë të internetit “BuildThisDigitalMarketing”.

Wix ADI do t’ju kërkojë më shumë informacione biznesi si adresa e biznesit dhe detaje të tjera.

Jepni Wix ADI sa më shumë informata sa të keni mundësi sepse do të përdorë këtë informacion për të plotësuar seksionet përkatëse në faqen tuaj të internetit (si faqja e faqes dhe kontaktit të faqes suaj të internetit).

wix-adi-hap-3

Më në fund, pasi të keni dhënë të gjitha preferencat dhe informacionin tuaj për veçoritë, Wix ADI do të jetë gati për të ndërtuar faqen tuaj të internetit.

Klikoni në Klikoni në “Fillim”.

Në ekranin tjetër, Wix ADI kërkon preferencën tuaj të skemës së ngjyrave.

Për shembullin tonë, unë jam duke zgjedhur skemën e ngjyrave Për shembullin tonë, unë jam duke zgjedhur skemën e ngjyrave “Shkëndijë”.

Me skemën e preferuar të ngjyrave, Wix ADI tani është gati për të punuar në faqen kryesore të faqes në internet.

Pas rreth një minutë, Wix ADI duhet të jetë gati me faqen tuaj të internetit.

Shembull: Sajti që krijova duke përdorur Wix ADI

Për referencën tuaj, këtu është faqja kryesore që krijova duke përdorur Wix ADI:

faqen e internetit wix

Për të qenë i sinqertë, unë nuk isha tifoz i dizajnit WIX ADI krijuar për mua.

Në fakt, nuk do ta përdorja kurrë.

Por duhet të dini që ky dizajn nuk është përfundimtar. Ju mund të shtoni seksione të reja në të. Skema e ngjyrave dhe elementet gjithashtu mund të ndryshohen. Mund edhe të ridizajnohet nga e para.

Sidoqoftë, ta harrojmë modelin për një sekondë dhe të shohim se çfarë tjetër ka bërë programi Wix ADI për këtë faqe interneti. Për shembull, le të shohim nëse Wix ADI së paku zgjodhi faqet e duhura për të shtuar në faqen tonë.

Për ta kontrolluar këtë, klikoni në opsionin ‘Faqja: Shtëpi’ në panelin e majtë në pult.

Fotografia e mëposhtme tregon faqet e ndryshme që Wix ADI zgjodhi të krijojë për faqen e internetit të agjencisë sonë të marketingut dixhital:

wix-adi-hap-7Siç mund ta shihni, Wix ADI shtoi një grumbull faqesh ‘Shop’ në faqen tonë të internetit edhe pse ne po ndërtonim një uebfaqe biznesi. Unë mendoj se këto faqe u shtuan sepse ne zgjodhëm funksionin te “Shitet në internet”. Përveç faqeve të dyqaneve, Wix ADI ka shtuar edhe një faqe në blog, e cila është në rregull.

Në fund të fundit: Wix ADI sigurisht nuk është gati për kohën kryesore

Siç e keni parë, megjithëse hartimi i një uebsajti me Wix ADI ishte i përshtatshëm, rezultatet ishin shumë larg.

Ndoshta ky ishte vetëm një shembull i vetëm ku Wix ADI nuk e mori mjaft mirë. Megjithatë, ju tani merrni një ide se çfarë të prisni nga ky opsion.

Tani do të hedhim një vështrim në opsionin e dytë të krijimit të një faqe në internet dhe kjo është duke përdorur Redaktorin Wix. Ky opsion ju jep kontroll të plotë mbi pamjen, ndjenjën, navigacionin, veçoritë dhe gjithçka tjetër në faqen tuaj.

Opsioni # 2: Krijoni një sit duke përdorur Redaktorin Wix

Për të parë se si funksionon Redaktori Wix, supozoni se po përpiqemi të krijojmë të njëjtën faqe interneti të agjencisë së marketingut dixhital si një shembull.

Ndërsa klikoni mbi të, Wix përsëri do t'ju pyesë për llojin e faqes që dëshironi të ndërtoni.Titulli: Për të krijuar një sit të ri, klikoni në opsionin “Krijo sit të ri” nga artikulli i menusë “Site”.

Ndërsa klikoni mbi të, Wix përsëri do t’ju pyesë për llojin e faqes që dëshironi të ndërtoni.

Për këtë përparim gjithashtu, ne do të zgjedhim kategorinë e uebfaqes Për këtë përparim gjithashtu, ne do të zgjedhim kategorinë e uebfaqes “Biznes”.

Por këtë herë, ne do të krijojmë sitin me redaktorin Wix sepse duam të provojmë redaktorin tani. Kjo na çon në hapin tjetër;

Hapi 3 – Zgjidhni një model modeli të paracaktuar të Wix

Sapo të klikoni në butonin ‘Filloni me Redaktorin Wix’, do të drejtoheni në modele të ndryshme.

Siç mund ta shihni në imazhin e mëposhtëm, Wix tashmë po thekson një numër modelesh përkatëse në kategorinë “Biznes”.

Jo vetëm kaq, por ekziston gjithashtu një mundësi e dobishme e kërkimit për t’ju ndihmuar të filtroni për shabllonet e duhura (shihni modelet e para-ndërtuara të Wix këtu).

wix-edit-hap-3Le të shkojmë me ‘Reklamimin & Nënkategoria e marketingut sepse duket si më e rëndësishmja për ne.

Për shabllon, le të zgjedhim Për shabllon, le të zgjedhim “Firma Reklamimi dhe Marketingu”.

Redaktimi i modeleve Wix para-ndërtuar

Pasi të zgjidhni një model, do të shihni pultin e plotë të Redaktorit Wix.

Ju keni 3 fusha kryesore brenda panelit Wix (shihni seksionet e theksuara): 1) Pjesa qendrore është faqja juaj e internetit – dhe ndërsa bëni ndryshime, mund t’i shikoni ato në kohë reale; 2) në të djathtën tuaj, ju keni mundësi që ju lejojnë të fshini, kopjoni, rrotulloni dhe rregulloni vendosjen e elementeve të ndryshëm në faqen tuaj; dhe 3) në të majtë janë blloqet e ndërtimit dhe opsionet e projektimit që mund të përdorni.

Wix-edit-Adi-hap-5Paneli i redaktorit Wix.

Hapi 4 – Shtoni elementet dhe funksionet e sitit

Le të hedhim një vështrim të hollësishëm në të gjitha elementet në blloqet e ndërtimit dhe opsionet e projektimit.

1. Sfondi i faqes në internet

wix-edit-hap-6Për sfondin e një siti, Wix mbështet ngjyra, imazhe dhe video të ngurta.

Nëse doni të ndryshoni ngjyrën e sfondit, gjithçka që duhet të bëni është të klikoni në opsionin ‘Ngjyrë’ dhe Wix do të paraqesë një gamë ngjyrash. Ndërsa rri pezull mbi çdo ngjyrë nga paleta, Wix do t’ju tregojë një pamje paraprake në kohë reale.

Nëse preferoni një sfond imazhi, mund të ngarkoni imazhin tuaj ose të zgjidhni nga një koleksion imazhesh të bukura që ofron Wix falas.

Jo vetëm që imazhet janë të bukura, por ato janë rregulluar edhe në kategori.

Po kështu, nëse doni të provoni një sfond video, përsëri, mund të ngarkoni videon tuaj ose të zgjidhni një nga koleksionet e Wix.

Një bibliotekë me imazhe falas nga Wix.Biblioteka me imazhe falas nga Wix.

Duke e bërë të disponueshme për ju mjete të tilla premium media, Wix vërtetë ju ndihmon të ndërtoni faqe interneti të bukura me imazhe ose media të shkëlqyera.

Nëse keni provuar të krijoni demo të rikrijimit të shumicës së modeleve të krijuesve të faqes në internet, mund të dini se si modelet tuaja bien të sheshta kur krahasohen me to. Kjo pothuajse gjithmonë ndodh për shkak të mungesës së imazheve cilësore, por Wix kujdeset mirë për ju në këtë fushë.

2. Blloqet e përmbajtjes dhe elementët e projektimit

Opsioni “Shto” ju lejon të shtoni elemente të projektimit në faqen tuaj të internetit. Këto elemente përfshijnë:

 • tekst
 • imazh
 • Galeri
 • Slideshow
 • buton
 • kuti
 • rrip
 • formë
 • video
 • muzikë
 • social
 • kontakt
 • Menu
 • Listë
 • Lightbox
 • Blog
 • i lënduar
 • më shumë

Kur shtoni ndonjë prej këtyre elementeve, do të kuptoni se Wix i ka kushtuar vëmendje detajeve “të vogla”.

Për shembull, për faqen tonë të internetit për shembull, vendosa të shtoj një buton CTA (Thirrje për Veprim) në menunë kryesore. Kështu që, kur klikova në elementin e dizajnit të butonit, Wix më tregoi disa stile butonash dhe gjithashtu hartova stilet e sugjeruara që do të shkonin me shabllonin tim. Shihni “Butonat Themed” në imazhin e mëposhtëm:

wix-edit-hap-8

Një tjetër gjë për tu përmendur është se këta elementë të projektimit janë plotësisht të personalizueshëm. Në shembullin tonë, butoni CTA që vendosa në meny dukej pak jashtë vendit, sepse ishte pak më i madh dhe fonti nuk përputhej me fontin e menusë të paracaktuar.

Por ka një rregullim të lehtë për këtë. Thjesht duke klikuar në një element hapet kutia e tij e projektimit. Pasi të klikoni në ikonën e furçës së furrës, do të paraqiteni një mori opsionesh të personalizimit:

Për të përputhur butonin tonë CTA me pjesën tjetër të menusë, ne mund të ndryshonim lehtësisht fontin e tij, si dhe madhësinë. Kjo është e mjaftueshme për ta bërë që elementi i shtuar së fundmi të duket si një pjesë e dizajnit.

wix-edit-hap-9

Nëse i krahasoni këto mjete të projektimit me ato që ofrojnë shumicën e platformave të tjera si Squarespace, do të vini re se ka më shumë elementë me 100 stile dhe opsione përshtatjeje për secilën këtu. Wix ka mënyra më shumë sesa ato që ofrojnë shumica e ndërtuesve të tjerë të faqeve.

3. Funksionet e faqes në internet përmes Tregut Wix App

Wix App Market ka aplikacione për të gjitha funksionet që mund të keni nevojë ndonjëherë në faqen tuaj të internetit. Pavarësisht nëse duhet të shtoni një seksion FAQ ose një vegël të thjeshtë për bisedë live, Wix App Market ju ka mbuluar.Wix App Market ka aplikacione për të gjitha funksionet që mund të keni nevojë ndonjëherë në faqen tuaj të internetit. Pavarësisht nëse duhet të shtoni një seksion FAQ ose një vegël live chat, Wix App Market ju ka mbuluar.

“Tregu Wix App” është një depo me shumë aplikacione të palëve të treta dhe me vendas Wix që ju lejojnë të zgjëroni funksionalitetin e faqes tuaj.

Nëse thjesht doni të ndërtoni një uebfaqe themelore, nuk do të keni nevojë për ndonjë aplikacion shtesë sepse Wix mbulon pothuajse të gjitha tiparet dhe funksionalitetin që ju nevojiten.

Sidoqoftë, mund të ketë raste kur ju nevojiten tipare që nuk janë të pranishme në Wix jashtë kutisë. Ose, ju mund të dëshironi të zgjeroni faqen tuaj të internetit ose të shtoni disa fuqi marketing në të. Për të gjitha kohërat e tilla, thjesht drejtohuni tek Tregu Wix App.

Shumë aplikacione janë falas dhe ka edhe ato premium gjithashtu.

Ndërsa aplikacionet që shtoni do të varen nga nevojat tuaja, ka një që unë rekomandoj dhe kjo ështëWix Get pajtimtarëtAplikacioni Ju mund ta përdorni atë për të shtuar format e regjistrimit dhe popup-et në faqen tuaj të internetit dhe për të ndërtuar një listë emaili shumë shpejt.

4. Ngarkimet e mia

O Ngarkimet e miaSeksioni në Wix është si galeria juaj e imazheve personale. Kjo pjesë përmban të gjitha skedarët vizualë që keni ngarkuar në Wix si imazhe, video, audio dhe të tjerët që mund t’i shtoni në faqen tuaj.

5. Wix për Blogging

Nëse ju pëlqen, mund të shtoni edhe më shumë elementë në këtë faqe. Thjesht përdorni opsionin “Shto Blog Elemente” nga menyja “Menaxheri i Blogut”:

Wix-edit-hap-10Opsioni “Filloni Blogging” – siç sugjeron emri – ju lejon të shtoni një blog në faqen tuaj të internetit.

Ndërsa klikoni në butonin Ndërsa klikoni në butonin “Shto Tani”, një faqe blog shtohet në faqen tuaj të internetit. Nëse shikoni paraqitjen e faqes së blogut, do të vini re se ai ka një shirit anësor (plotësisht të personalizueshëm) me mundësi të dobishme si kërkimi sipas etiketave, një widget për postimet e paraqitura dhe një widget për postimet e fundit.

Ju mund të shtoni edhe më shumë elementë në këtë faqe. Thjesht përdorni opsionin Ju mund të shtoni edhe më shumë elementë në këtë faqe. Thjesht përdorni opsionin “Shto Blog Elemente” nga menyja “Menaxher Blog”.

Opsioni “Shto Blog Elemente” ju lejon të shtoni elemente të ndryshme në faqen tuaj të blogut si:

 • Komente Diskus
 • Komente në Facebook
 • Ushqimi me porosi
 • RSS
 • Kategoritë
 • Dhe disa të tjera.

Përveç këtyre elementeve, kjo pjesë gjithashtu rekomandon disa aplikacione Wix që mund të shtojnë më shumë fuqi në blogun tuaj.

Wix para-populon faqen e blog-ut me postime të gjumit, kështu që azhurnimi i saj me përmbajtjen tuaj bëhet shumë më i lehtë.

6. Rezervimet

Opsioni ‘Rezervime’ mund të jetë i dobishëm nëse doni të ofroni konsultime ose gjëra të tjera që kërkojnë një sistem prenotimi.

Kjo përfshin të gjitha opsionet në panelin e majtë, si dhe redaktorin Wix në përgjithësi.

Hapi 5 – Publikoni dhe shkoni live

Uebfaqja juaj tani është gati për botim. Para se të klikoni në butonin në këndin e sipërm të djathtë për të publikuar faqen tuaj të internetit të parë Wix, mund ta shikoni atë. Sigurohuni që të jeni të kënaqur me çdo pjesë të faqes suaj të internetit përpara se të klikoni “Publikimi”. Pasi ta keni goditur atë buton, do të shihni që emri i domain-it të shfaqet në dritare. Ju mund të zgjidhni të lidhni faqen tuaj Wix me domenin tuaj (duke treguar serverat e emrit të domain-it në Wix) ose lini atë në parazgjedhje.

Faqja juaj e Wix tani është zyrtarisht live!

Menaxhoni dhe azhurnoni faqen tuaj duke përdorur Menaxherin e faqes Wix

Kur të keni mbaruar me hartimin e faqes tuaj të internetit, mund të qaseni në cilësimet e faqes tuaj nga opsioni i menusë “Siti”:

Nën cilësimet e Nën cilësimet e “Menaxherit të sitit”, ju keni një mori opsionesh për SEO, faqen sociale, analitike dhe më shumë të faqes tuaj.

Ne do të kapërcejmë secilën nga këto mundësi.Ne do të kapërcejmë secilën nga këto mundësi.

Opsionet nën menaxherin e faqes Wix

fushë

Vendosja e domenit ju lejon të lidhni një domen të personalizuar dhe të shtoni një favorit të personalizuar në faqen tuaj të internetit Wix. Sidoqoftë, keni nevojë për një plan premium Wix për ta bërë këtë.

SEO

Cilësimet e SEO ju lejojnë të shtoni ndjekjen me porosi dhe kod tjetër në faqen tuaj të internetit. Ju mund të shtoni kodin e gjurmimit për mjetet e Google Webmaster, Tools Bing Webmaster, Karta Twitter, Verifikimi Pinterest dhe më shumë *. Mësoni më shumë rreth bazave të SEO këtu.

i lëvizshëm

Kjo cilësim siguron vetëm se po drejtoni një faqe në internet miqësore për celularin.

Gjuhe & Rajon

Një tipar i shkëlqyeshëm për Wix është që ju ndihmon të krijoni uebfaqe të lokalizuara menjëherë jashtë kutisë. Nën Gjuhën ‘ & Vendosja e rajonit, ju mund të specifikoni gjuhën e faqes tuaj.

Informacione biznesi

Nën cilësimin “Informacioni i biznesit”, mund të shtoni detaje si emrin e biznesit tuaj, adresën, postën elektronike dhe më shumë.

social

Vendosja “Social” ju lejon të shtoni profilin tuaj në Facebook me faqen tuaj. (Unë jam vërtet kurioz se pse vetëm Facebook përfshihet këtu!)

analitikë

Për dallim nga disa ndërtues të faqes në internet, Wix nuk ka sistemin e ndjekjes së metrikës së vizitorëve ose faqeve të tij. Për qëllime gjurmimi, Wix integrohet me Google Analytics, kështu që ju mund të shtoni skenarin tuaj të Google Analytics këtu.

rolet & Permissions

Wix ju lejon të shtoni përdorues të shumtë në faqen tuaj të internetit dhe mbështet role të ndryshme të përdoruesve si një kontribues, redaktues, administrator, etj..

Certifikatë SSL

HTTPS është aktivizuar automatikisht për të gjitha faqet Wix krijuar së fundmi pa ndonjë kosto shtesë. Mund t’i kontrolloni cilësimet në pultin e faqes tuaj. Në kohën e shkrimit, Wix nuk mbështet certifikatat SSL të palëve të treta.

* Shënim shtesë për cilësimet e SEO:

Një mjet shumë interesant Wix SEO këtu është Wiz SEO. Wiz SEO ndihmon faqet me SEO në faqe.

Për të filluar përdorimin e këtij mjeti, klikoni në butonin Për të filluar përdorimin e këtij mjeti, klikoni në butonin “Le të shkojmë” nga opsioni i panelit SEO. Kur filloni të optimizoni me mjetin SEO Wiz, së pari do të kërkojë disa informacione që lidhen me biznesin. Pasi ta siguroni, do t’ju kërkohet të shkruani rreth 5 fjalë kyçe për të cilat dëshironi të zgjedhni faqen tuaj të internetit. Thjesht futni fjalët tuaja dhe klikoni në opsionin ‘Krijoni Planin SEO’. Sapo ta bëni një gjë të tillë, do t’ju paraqitet një listë kontrolli me hapa për të ndihmuar që motori i kërkimit të faqes tuaj të jetë miqësor.

Pyetjet e bëra më shpesh

Sa kushton Wix?

Ixmimet wix variojnë nga 4,50 dollarë deri në 24,50 dollarë në muaj në varësi të planit që ju zgjidhni. Plani i hyrjes fillon me 4,50 dollarë dhe ju lejon të lidhni një emër domain të personalizuar në faqen tuaj. Plani Combo kushton 8,50 dollarë në muaj, është pa reklama dhe përfshin një emër domain falas për 1 vit. 12,50 dollarë në muaj Plani i Pafund është i përshtatshëm për site të mesme dhe të mëdha. Nëse do të shesni produkte në faqen tuaj, duhet të siguroheni që të zgjidhni një prej “biznesit” të tyre & planet eCommerce ”të cilat fillojnë me 17 dollarë në muaj.

Si mund të filloj një faqe në internet në Wix?

Ndiqni këto 5 hapa të thjeshtë për të krijuar faqen tuaj të parë të Wix:

1. Regjistrohuni për një llogari Wix > 2. Zgjidhni Wix ADI ose Redaktor Wix > 3. Zgjidhni një shabllon të paracaktuar > 4. Shtoni elementet dhe funksionet e sitit > 5. Botoni. Klikoni këtu për të filluar.

Sa kohë duhet për të krijuar një faqe në internet Wix?

Një sit i thjeshtë mund të ndahet së bashku në Wix në disa minuta (në varësi të faktit se sa i bezdisshëm). Nëse dëshironi një sit më të personalizuar, atëherë do të jetë e nevojshme më shumë kohë. Unë do të pres që të kaloj një mesatare midis 2 deri 3 orë në një sit të përshtatur mirë me karakteristika themelore.

Cili plan premium Wix është i duhuri për mua?

Për newbies, ju rekomandojmë të filloni me planin Wix Combo i cili kushton vetëm 8,50 dollarë në muaj. Ju mund të azhurnoni ndërsa faqja juaj rritet. Për pronarët e bizneseve, është më mirë të shkoni me planin e e-commerce pasi ju lejon të krijoni një dyqan në internet.

Shikoni çmimet Wix nëse doni të mësoni më shumë.

Sa faqe Wix mund të krijoj menjëherë?

Ju mund të krijoni sa më shumë site Wix siç dëshironi nën një llogari të vetme. Mbani në mend edhe pse secila faqe që publikoni duhet të ketë të bashkangjitur planin e vet premium.

A është Wix më e mirë se WordPress?

Të dy Wix dhe WordPress kanë të mirat dhe të mirat, por në përgjithësi, Wix është më i lehtë për t’u përdorur në krahasim me WordPress.

Wix u lejon përdoruesve jo-teknikë të truallit të ndërtojnë shpejt dhe vendosin faqe me redaktorin e saj “zvarritës”. WordPress, nga ana tjetër, ofron potencial më të madh me përshtatje më të mirë dhe kontroll mbi faqen tuaj. Kjo vjen me një kosto të një kurbë të mësimit pak më të pjekur.

Duke e mbështetur atë

Kjo është ndoshta aq sa duhet të dini për të filluar faqen tuaj të internetit me Wix. Unë kam mbuluar Wix ADI, redaktorin Wix dhe cilësimet e ndryshme të faqes në dispozicion.

Fat të mirë me faqen tuaj të parë Wix!

* Përkthimi: EN ID

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map