Tutorial: Si të krijoni sitin tuaj të parë me Weebly

Weebly është një nga krijuesit më të fuqishëm të faqeve të internetit në biznes. Ajo u ofron atyre që duan një prani në internet mundësinë e ndërtimit të një pa nevojën për të mësuar kodimin në internet. Për pronarët e afarizmave të vegjël me kufizime të ngushta buxhetore, kjo mund të jetë një mënyrë për të zgjeruar biznesin pa u rritur ndjeshëm.


Përdorimi i një ndërtuesi në internet është një përvojë shumë vizuale dhe ndërtimi i një faqe në internet duke përdorur një është si të luash me një pirg të Lego – përveç edhe më lehtë. Sot do t’ju drejtoj nga bazat e gjithçkaje që ju nevojitet për të krijuar faqen tuaj të parë me Weebly.

Pamja e faqes kryesore të WeeblyKrijoni uebfaqen tuaj profesionale ose dyqanin online me Weebly.

Tabela e Përmbajtjes

 • Hapi # 1: Regjistrohuni për një llogari Weebly
 • Hapi # 2: Zgjidhni një Temë Weebly
 • Hapi # 3: Zgjidhni fushën tuaj
 • Hapi # 4: Dizajnoni faqen tuaj të internetit Weebly
 • Hapi # 5: Publikoni faqen tuaj të internetit Weebly
 • Sa do të kushtojë faqja ime e parë me Weebly?
 • Përfundim: Ndërtues i fuqishëm i faqes në internet

Eksploroni Weebly

 • Filloni me Weebly
 • Shihni të gjitha Temat e Weebly (shabllonet e faqes)
 • Uebfaqe reale të ndërtuara me Weebly
 • Planet dhe çmimet e Weebly

Si të përdorni Weebly për të bërë faqen tuaj të parë

1. Regjistrohuni për një llogari Weebly

Planet Weebly
falas
pro
biznes
Mimi vjetor$ 0.00 / mo$ 12.00 / mo$ 25.00 / mo
Ruajtja e diskut500 MBi pakufizuari pakufizuar
Siguria SSLpopopo
Lidheni fushënjopopo
Domain falasjopopo
Tarifat e transaksionit3%0%
Shtoni produkte25 produktei pakufizuar
Të përshtatshme për…Uebfaqja e Flyer-itBiznes i Vogël / Dyqan OnlineGjithçka dhe më shumë

Weebly është një ofrues shërbimesh dhe përpara se të përdorni ndonjë nga shërbimet e tyre do t’ju duhet të krijoni një llogari me ta. Ekzistojnë tre mënyra për t’u regjistruar me Weebly – duke përdorur llogarinë tuaj në Facebook, llogarinë Google ose përmes postës elektronike.

Krijimi i një llogarie në Weebly është falas.

Fillo Ketu > Klikoni për t’u regjistruar dhe për të krijuar një faqe në internet në Weebly.

2. Zgjidhni një temë

Temat e Weebly - Modelet e integruara të internetit në WeeblyShikim i shpejtë në Temat e Weebly.

Pasi të keni krijuar llogarinë tuaj, Weebly do të fillojë me bazat. Gjëja e parë që ju duhet të zgjidhni është nëse doni të ndërtoni vetëm një faqe interneti themelore ose një dyqan online. Nëse ky është uebfaqja juaj e parë, mos u shqetësoni shumë për këtë dhe thjesht zgjidhni një ose tjetrin.

Sapo të bëhet kjo, do t’ju prezantohet një seri temash (kjo është ajo që Weebly i quan modelet e tyre) nga të cilat mund të zgjidhni. Weebly organizon temat e tyre në kategori të tilla si biznesi, personal ose blog. Merrni kohën tuaj dhe shfletoni nëpër tema për të zgjedhur ato që do t’i përshtaten nevojave tuaja.

Eksploroni dhe shikoni të gjitha Temat e Weebly këtu.

3. Zgjidhni fushën tuaj

Zgjidhni emrin e domain në WeeblyZgjidhni emrin e domain në Weebly

Pasi të keni zgjedhur temën tuaj, do t’ju kërkohet të zgjidhni një emër domain. Ka tre mënyra se si të shtoni një domen në faqen tuaj të internetit Weebly.

 1. Kërkoni dhe blini – Përdorni Weebly për të kërkuar një emër domain dhe blerje përmes tyre. Kjo do të përfshijë koston e zakonshme për emrin e domain-it dhe do të ketë tarifa vjetore të rinovimit gjithashtu. Edhe pse kjo mund të duket si një opsion i përshtatshëm, unë nuk e rekomandoj me të vërtetë pasi emrat e domainit Weebly dhe çmimet e rinovimit janë mjaft të pjerrëta me 19,95 $ në vit.
 2. Lidhni një emër ekzistues domain – Një transferim do të jetë një opsion i mirë nëse po kërkoni të përdorni një emër domain që tashmë keni vetë. POR, mos harroni se duke bërë kështu do të thotë që ju do të paguani tarifat e rinovimit të emrit të domain Weebly pas lëvizjes.
 3. Përdorni një nënfushë falas – Jo një zgjedhje optimale por është një vend i mirë për të filluar. Nënfushat e lira janë të detyruar të përdorin markën Weebly në faqen e tyre, por janë një mënyrë e mirë për të eksploruar sistemin e parë para se të lidhni një emër zyrtar të domain më vonë.

4. Dizajnoni faqen tuaj të internetit Weebly

Ndërtuesi i faqes Weebly punon shumë si një procesor i Word WYSIWYGNdërtuesi i faqes Weebly punon shumë si një procesor i Word WYSIWYG.

Ndërtuesi i Uebfaqes Weebly funksionon shumë si një procesor i fjalëve WYSIWYG. Ajo bën përdorimin e elementeve si kutitë e tekstit, imazhet dhe blloqet e tjera të ndërtimit për të krijuar një faqe në internet. Përdorimi i tyre është vetëm çështje e mbledhjes së tyre dhe plotësimit të disa pikave të zbrazëta me tekstin tuaj.

Redaktimi i faqes tuaj Weebly

Redaktimi i faqes tuaj të parë në WeeblyRedaktimi i faqes tuaj të parë në Weebly

Para se të filloni të redaktoni faqen tuaj, mbani shënim çdo shenjë paralajmëruese në shiritin e adresës së shfletuesit tuaj. Redaktorët e Weebly drejtojnë skriptet për të cilat disa shfletues do t’i paralajmërojnë dhe ju duhet t’i lejoni ata të kandidojnë për Weebly të punojë pa probleme.

Pasi ta keni bërë këtë, ka dy gjëra kryesore që mund t’i bëni faqes tuaj. E para është të tërhiqni blloqe ndërtimi nga shiriti i majtë i navigimit në faqen tuaj që është në anën e djathtë të ekranit. E dyta është që të redaktoni atë bllok ndërtimi për ta rregulluar atë.

Për shembull, le të themi që klikoni në një kuti teksti dhe tërhiqeni atë tek tema në të djathtë. Pasi të bëhet kjo, ju duhet të shkruani tekstin që dëshironi të shfaqeni në atë kuti. Përdorimi i blloqeve të ndërtimit në mënyrë efektive mund të marrë pak eksperimente për t’u marrë në rregull, por është një përvojë mjaft e thjeshtë.

Përdorimi i veçorive eCommerce për të ndërtuar një dyqan online

Karakteristikat kryesore të përfshira në Dyqanin Online WeeblyDizenjoni dyqanin tuaj online, pranoni pagesa, rregulloni rregullat dhe tarifat e transportit, vendosni taksat dhe merreni me porositë e klientëve duke përdorur dyqanin online Weebly.

Nëse klikoni në “Dyqan” në shiritin e sipërm të navigimit, mund të konfiguroni cilësimet shtesë që do të jenë të dobishme nëse po ndërtoni një dyqan online. Thjesht plotësoni ato detaje nëse keni nevojë për to. Menyja e konfigurimit të dyqanit do t’ju lejojë të bëni pothuajse gjithçka që ju nevojitet për tregtinë elektronike, nga informacionet themelore në lidhje me dyqanin tuaj online dhe duke pranuar pagesa deri në krijimin e kuponave dhe trajtimin e transportit.

Rritni funksionalitetin duke përdorur aplikacione

Weebly App CenterWeebly App Center

Weebly vetvetiu është një ndërtues shumë themelor i faqes në internet dhe kjo është e shkëlqyeshme sepse u ofron përdoruesve një mënyrë të thjeshtë dhe të menaxhueshme për të ndërtuar një faqe në internet. Sidoqoftë, përdoruesit që janë më të përparuar mund të kenë nevoja të ndryshme të cilat mund të përmbushen përmes Qendrës së Aplikimeve Weebly.

Klikoni në ‘Aplikacionet nga shiriti i sipërm i navigimit dhe mund të shfletoni Qendrën e Aplikacioneve. Këtu do të keni mundësi të gjeni një ton aplikimesh që zgjerojnë funksionalitetin e dyqanit tuaj. Disa prej tyre janë ndërtuar nga vetë Weebly ndërsa të tjerët janë nga zhvilluesit e palëve të treta.

Ka aplikacione për pothuajse çdo gjë dhe mund të shtoni sa më shumë që dëshironi. Për shembull, mund të keni aplikacione të cilat ju ndihmojnë të ndërtoni forma kontakti më të fuqishme ose të tjera që ju lejojnë të ndërtoni një aplikacion mobil me uebfaqen tuaj.

Disa aplikacione janë falas, ndërsa të tjerët mund të kenë tarifa mujore që duhet të paguani për t’u përdorur. Jini të kujdesshëm ndaj asaj që aplikacionet shtoni pasi kostoja e funksionimit të faqes tuaj mund të përshkallëzohet jashtë kontrollit nëse përdorni shumë aplikacione me pagesë.

Ndryshoni cilësimet e faqes

Vendosja themelore e faqes weeblyVendosja themelore e faqes weebly

Opsioni Settings në shiritin e navigimit do t’ju lejojë të ndryshoni disa opsione të përgjithshme në lidhje me faqen tuaj. Nga emri i faqes tek opsionet e SEO dhe njerëzit me të cilët dëshironi të bashkëpunoni në hartimin e faqes tuaj – e gjithë kjo mund të shtohet ose ndryshohet këtu.

Mos harroni se shumë prej këtyre opsioneve, për shembull SEO, janë shumë themelore pasi qëllimi kryesor i Weebly është që ju të ndërtoni një sit me lehtësi. Funksionalitet më i avancuar i SEO mund të arrihet nëse gjeni aplikacionin e duhur në Qendrën e tyre të Aplikacioneve.

Ndërtoni për celular

Ndërtoni dhe shikoni paraprakisht faqen tuaj të internetit Weebly në celularNdërtoni dhe shikoni paraprakisht faqen tuaj të internetit Weebly në celular

Në këtë epokë të lëvizshmërisë, është e rëndësishme që faqet e internetit të punojnë mirë në pajisjet mobile, si dhe kompjuterët desktop. Për të siguruar që tonat duken mirë në celular, mund të zgjidhni ikonën në shiritin e lundrimit për të ndryshuar pamjet e ndryshme (desktop ose celular).

Fatkeqësisht, ju mund të ndërtoni një sit në mënyrë specifike për celular dhe duhet të mbështeteni në temën përgjegjëse për ta bërë këtë për ju. Ky mjet të paktën ju ndihmon të siguroheni se gjithçka që bëni ju përshtatet mirë në të dy formatet.

5. Publikoni faqen tuaj të internetit Weebly

Pasi të jetë bërë gjithçka dhe të jeni të kënaqur, mund të publikoni uebfaqen tuaj Weebly. Thjesht kliko tek botimi dhe je mirë të shkosh.

Pamja e faqes sonë të publikuar Weebly

shakaxhi & Putrat (shiko ketu) – Faqja që kemi ndërtuar duke përdorur Weebly ndërsa shkruajmë këtë tutorial.

Marketingu në faqen tuaj të internetit

Nisja e një faqe në internet është më shumë sesa thjesht ta godisni së bashku. Për të qenë më efektiv, duhet të jeni në gjendje të ndërtoni drejtime dhe të arrini tek njerëzit. Për t’ju ndihmuar me këtë, Weebly ka një veçori të marketingut ku mund të konfiguroni disa mjete të marketingut.

Për shembull, mund të vendosni një numër, i cili u kërkon vizitorëve tuaj të regjistrohen në një gazetë që mund t’u dërgoni atyre rregullisht ose për promovime speciale. Ju gjithashtu mund të krijoni gazeta të personalizuara dhe t’i planifikoni ato paraprakisht për dërgimin e automatizuar.

Përsëri, këto janë opsione themelore dhe mjete më të fuqishme mund të gjenden në Qendrën e Aplikimeve.

Opsionet e marketingut në internet në WeeblyKarakteristikat e integruara të marketingut në Web në Weebly

Sa do të jetë Uebfaqja ime e parë me kosto Weebly?

Në themelin e saj, të dy mund të ndërtoni dhe publikoni një faqe në internet me Weebly për absolutisht asgjë – Falas. Sidoqoftë, ka shumë kufizime për një uebfaqe falas me Weebly. Për shembull, çdo sit që ndërtoni dhe publikoni do të ketë markë Weebly në të dhe në thelb do të keni ngecje në nënfushën e tyre të lirë Weebly.

Do të ishte më realiste të konsideroni nivelin më të ulët të Weebly, planin e tyre “Lidhje” i cili i kushton 7 $ në muaj (çmimi bie në 4 dollarë në muaj nëse paguani çdo vit). Për më tepër, ju gjithashtu duhet të merrni parasysh çmimin e një emri domain, i cili do të ishte 19,95 $ në vit.

Mesatarja e gjërave, ju mund të prisni të paguani;

(4 x 12 $) + 19,95 $ = 67,95 $ ne vit

… Për të ndërtuar dhe mirëmbajtur një faqe interneti themelore me Weebly.

Duke e ditur që një uebfaqe realiste me Weebly do të kushtojë rreth 67,95 $ në vit, ne mund të bëjmë një krahasim themelor në çmim. Nëse do të ndërtonit uebfaqen tuaj dhe të gjeni emrin tuaj të hostit dhe domainin, do të duhet të tërhiqni gjithçka vetë.

Themimi mesatar i një emri domain do t’ju ekzekutojë rreth 10 deri 12 $ në vit, dhe mbajtja në internet e përbashkët e buxhetit do të kushtojë diku midis 1 deri 8 $ në muaj në varësi të veçorive. Kjo do të thotë që nëse do të ndërtonit dhe strehoni sitin tuaj, tarifat tuaja vjetore do të shkojnë në mesatare prej 59 $, që të jetë e sinqertë, nuk është dukshëm më e lirë.

Përfundim: Ndërtues i fuqishëm i faqes në internet

Më në fund, ne kemi avantazhin kryesor të Weebly – fakti që është një ndërtues i faqes në internet dhe i lejon ata që kanë njohuri mbi kodimin e faqes në internet për të ndërtuar një faqe në internet. Kjo është diçka që vlen shumë më tepër sesa kursimet e vogla të kostove që ju me siguri do të arrini duke gjetur hostin tuaj.

Krijimi i Uebsajtit tuaj të parë me Weebly nuk ka të ngjarë të jetë një detyrë marramendëse. Nëse jeni të njohur nga distanca me kompjuterë ose dini se si të përdorni një procesor Word, unë do të mendoja se do të keni çështje minimale.

Edhe nëse e shihni veten të ketë disa probleme, gjithmonë mund të arrini tek Weebly për ndihmë teknike, hulumtoni ato njohuri baze për ide dhe ndihmë, apo edhe të arrijnë tek gjenerali Komuniteti weebly per ndihme.

Filloni, regjistrohuni këtu

Regjistrohuni në Weebly duke përdorur llogarinë tuaj në Facebook, llogarinë Google ose përmes postës elektronike.Regjistrohuni dhe krijoni faqen tuaj të parë në Weebly.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map