Si të rivendosni një kopje rezervë të faqes tuaj të WordPress

Me WordPress që mundëson më shumë se 34% të internetit, tani është bërë shumë e lehtë për të ndërtuar dhe mirëmbajtur një faqe në internet. Sidoqoftë, ka shumë funksione për t’u kujdesur. Thuaj se duhet migroni faqen e internetit të kompanisë suaj në një host të ndryshëm në internet. Ju nuk shqetësoheni – në fund të fundit, e keni bërë këtë më parë. Por, nëse nëse mbaroni migracionin, zbuloni se disa skedarë kritikë të WordPress nuk janë migruar? Për fat të keq, nuk ka asnjë buton të thjeshtë “Rivendos” ose “Zhbën” që mund ta kthejë këtë. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme për të mbajtur të mbështetur në uebfaqe – ju mund të rivendosni skedarët dhe të përsërisni migracionin.


Ekzistojnë mënyra të shumta për të rikthyer faqet e internetit të WordPress nga kopjimi, të cilat do t’i diskutojmë në pjesët vijuese. Por së pari, le të kuptojmë përbërësit e ndryshëm të një faqe në internet që duhet të rezervohen dhe restaurohen.

Përbërësit kryesorë të një faqe WordPress

Installationdo instalim i WordPress përfshin përbërës të ndryshëm, të cilët janë blloqet thelbësore të tij. Ekzistojnë 4 komponentë të WordPress, për të cilët gjithmonë duhet të rezervoni:

 • Thelbi i WordPress – Kjo përbën skedarët thelbësorë të WordPress, përfshirë kodin burim, funksionet e WordPress dhe cilësimet e faqes në internet.
 • Baza e të dhënave WordPress – Kjo përfshin skedarët e backend-it të WordPress që ruajnë informacionin tuaj në faqen e internetit. Kjo përfshin tabela të bazës së të dhënave që përmbajnë shënime jetësore siç janë kredencialet e përdoruesit, artikujt, postimet në uebfaqe dhe metadata e faqes në internet.
 • Shtojcat e WordPress – Këto janë shtesa ose mjete të palës së tretë që janë integruar në instalimin e WordPress për të përmirësuar funksionalitetin e përgjithshëm. Ato mund të shkarkohen lehtësisht nga depoja e WordPress dhe të shtohen në faqen tuaj.
 • Temat e WordPress – Këto janë përsëri aplikacione të palëve të treta që përdoren për të përmirësuar pamjen e përgjithshme dhe modelin e faqes tuaj. Ashtu si shtojcat, ka shumë tema falas WordPress të disponueshme në depo dhe vende të tjera në internet.

Një kopje rezervë e WordPress përmban zakonisht të katër këta përbërës. Si rezultat, rikthimi i një rezervë nënkupton rikthimin e këtyre komponentëve në faqen e internetit. Le të shikojmë tani se si të kryejmë procesin e rivendosjes.

Dy metoda për të rivendosur kopjen rezervë të WordPress-it

Mund të kryeni një rivendosje WordPress duke përdorur ndonjë nga metodat e mëposhtme:

 1. Rivendosni manualisht duke përdorur mjetin phpMyAdmin ose një databazë të rivendosur duke përdorur Mjet mjet MySQL.
 2. Rivendosja automatike duke përdorur një plugin rezervë WordPress.

Mjetet që ju nevojiten për të rivendosur një kopje rezervë të WordPress

Ne do të shikojmë në secilën prej këtyre metodave të rivendosjes në mënyrë më të detajuar në pjesën tjetër. Sidoqoftë, për të kryer rivendosjet manuale, së pari duhet të keni:

 • Qasja në phpMyAdmin mjet (siguruar nga ofruesi juaj i pritësit të uebit) në sistemin tuaj.
 • Kopja rezervë e të dhënave tuaja në internet që doni të rivendosni.
 • një Mjet FTP si FileZilla.
 • Të drejtat e përdoruesit për të modifikuar skedarët e bazës së të dhënave, përfshirë redaktimin, prerjen dhe të drejtat e autorit.

Metoda # 1: Kryerja e rivendosjes manuale duke përdorur phpMyAdmin

Nëse e keni përdorur mjetin phpMyAdmin për të kopjuar faqen tuaj, mund ta përdorni lehtësisht për të rikthyer kopjen rezervë. Ju ose mund ta shkarkoni vetë mjetin phpMyAdmin ose të përdorni mjetin e parainstaluar të siguruar nga ofruesi juaj i pritësit të uebit nga paneli i tyre i kontrollit.

Këtu janë hapat që duhet të kryeni:

 1. Hyni në phpMyAdmin duke përdorur letrat kredenciale të përdoruesit.

PHPMyAdmin mund të përdoret për të kopjuar dhe rivendosur të dhënat tuaja të internetit.

 1. Pas një hyrje të suksesshme, lundroni në seksionin “Databaza” të mjetit, ku mund të shikoni listën e plotë të tabelave të bazave të të dhënave për faqen tuaj të internetit..
 2. Zgjidhni bazën e të dhënave në të cilën dëshironi të rivendosni kopjimin e bazës së të dhënave tuaja.
 3. Para rivendosjes, hiqni të gjitha tabelat ekzistuese nga baza e të dhënave të zgjedhura. Për ta bërë atë, thjesht:
  • Klikoni “Klikoni të gjitha” për të zgjedhur të gjitha tabelat brenda asaj baze të të dhënave.
  • Klikoni “Drop” nga lista “Me Zgjedhur”.
 4. Për të importuar të dhënat rezervë në bazën e të dhënave, lundroni te skedari “Import” në ndërfaqen tuaj phpMyAdmin.
 5. Nga dritarja e re, klikoni butonin “Shfleto” për të zgjedhur dosjen e kompjuterit tuaj nga ku dëshironi të importoni të dhënat rezervë.
 6. Më në fund, klikoni në butonin “Shko” për të importuar dhe rivendosur të dhënat rezervë në bazën e të dhënave tuaja të internetit.

Kryerja e rivendosjes manuale duke përdorur MySQL

Nëse jeni njohur me komandat SQL dhe keni krijuar kopjen rezervë të faqes tuaj duke përdorur mjetin MySQL, mund të rivendosni skedarët rezervë duke përdorur të njëjtën.

Këtu janë hapat manuale që ju duhet të ekzekutoni:

 1. Zhduke ose nxjerrë skedarët tuaj rezervë (skedarët * .tar.gz ose * .bz2) duke përdorur komandat e mëposhtme SQL:

Shënim: Nëse kopja juaj e databazës ka qenë * .tar.gz (për shembull: blog.bak.sql.tar.gz, atëherë)

blog tar.zxvf.bak.sql.tar.gz

Shënim: Nëse kopja juaj e bazës së të dhënave ishte * .bz2 (për shembull: blog.bak.sql.bz2, atëherë)

[Email protected]: ~ / files / blog> bzip2 -d blog.bak.sql.bz2

 1. Nga skedarët e unzipped, kopjoni-ngjisni pyetjet e mëposhtme SQL në bazën e të dhënave tuaja MySQL:

[Email protected]: ~ / files / blog> mysql -h mysqlhostserver -u mysqlusername -p databazename < blog.bak.sql

Vendosni fjalëkalimin: (shkruani fjalëkalimin tuaj të mysql)
[Email protected]: ~ / files / blog>

Me këtë, ju mund të rivendosni kopjen rezervë të bazës së të dhënave në faqen tuaj të internetit WordPress.

Ndërsa të dyja këto metoda manuale janë efikase, ato janë të dobishme vetëm për rivendosjen e skedarëve të bazës së të dhënave WordPress. Ju duhet të kryeni disa hapa shtesë manuale për të rivendosur përbërësit e tjerë të WordPress nga kopja rezervë e disponueshme. Për më tepër, për të kryer rivendosjet manuale, duhet të keni njohuri të mjaftueshme teknike për ta ekzekutuar atë pa probleme në sistemin tuaj dhe zgjidhjen e problemeve nëse ndonjë problem shfaq.

Një kopje rezervë dhe rivendosje më e mirë për përdoruesin fillestar ose jo teknik të WordPress është automatizuar rikthen duke përdorur një kopje rezervë të WordPress dhe rivendosur mjetin e shtojcave.

Metoda # 2: Kryerja e rivendosjes automatike duke përdorur një shtojcë

Le të shohim se si mund ta përdorni BlogVault plugin për të rivendosur një kopje rezervë. Krijon dhe ruan versione të shumta të kopjeve rezervë të faqes tuaj në një vend të sigurt dhe të pavarur. Gjatë procesit të rivendosjes, ju mund të zgjidhni cilindo nga këto versione rezervë për tu rikthyer në faqen tuaj të internetit.

Për të kryer një rivendosje automatike:

 1. Së pari, identifikohuni dhe zgjidhni faqen e internetit që doni të rivendosni.
 2. Nga faqja “Detajet e sitit” që hapet, kliko në butonin “Rivendosja e sitit” (treguar më poshtë).
 3. Uebfaqja juaj e WordPress do të rikthehet nga kopja rezervë e fundit e disponueshme.

Procesi i rivendosjes së BlogVaults është thjeshtuar por i detajuar; ju mund të zgjidhni që versionin rezervë që dëshironi të rivendosni.

Procesi i rivendosjes së BlogVaults është thjeshtuar por i detajuar; ju mund të zgjidhni që versionin rezervë që dëshironi të rivendosni.

Përndryshe, nëse doni të rivendosni një version tjetër të rezervës së faqes në internet:

 1. Klikoni në butonin “Shfaqni të gjitha kopjet rezervë” nga seksioni “Rikthim”. Kjo do të shfaqë tërë historinë e versioneve rezervë për uebfaqen specifike.
 2. Klikoni “Rivendosja automatike” për versionin rezervë të veçantë që dëshironi të rivendosni.
 3. Vendosni letrat kredenciale tuaj FTP.
 4. Zgjidhni dosjen ku është instaluar WordPress (për shembull, dosja “public_html”, nëse jeni duke përdorur panelin e kontrollit të siguruar nga host-i juaj i faqes). Ju gjithashtu mund të kërkoni për dosje ku skedarët WordPress si wp-admin ose përmbajtja wp janë ruajtur.

Zgjidhni dosjen ku është instaluar WordPress-i juaj. Zakonisht është në dosjen “public_html”.

 1. Në ekranin tjetër, duhet të specifikoni se çfarë doni të rivendosni në faqen tuaj të internetit në WordPress. Për shembull, ju mund të zgjidhni të gjithë versionin rezervë ose skedarë ose tabela të zgjedhura.
 2. Më në fund, mund të klikoni “Vazhdo” për të filluar rivendosjen e versionit tuaj rezervë. Ju do të njoftoheni pas përfundimit të rivendosjes.

Kjo eshte. Ky proces është i lehtë dhe më i shpejtë se procedurat manuale. Për më tepër, mund ta kryeni vetë, pa ndonjë ndihmë teknike.

Këtu është diçka tjetër që duhet të dini – Ashtu si çdo skedar tjetër i WordPress, skedarët rezervë gjithashtu mund të korruptohen ose dëmtohen. Rivendosja e skedarëve rezervë të korruptuar mund të dëmtojë më tej faqen tuaj të internetit. Si e parandaloni këtë?

Një zgjidhje e thjeshtë është të krijoni një sit skenë dhe të provoni kopjen rezervë që dëshironi të rivendosni. Në rast të BlogVault, mund të përdorni “Rivendosja e provës së kopjimit të zgjuar“Funksionalitet i cili ngarkon drejtpërdrejt versionin e fundit rezervë në një sitë në skenë. Mund të përdorni gjithashtu shtojca si Skena WP ose makinë fotokopjuese për të krijuar një sit skenë. Pasi të jeni të kënaqur, mund të shkoni përpara dhe të bashkoni kopjen rezervë me faqen e internetit të drejtpërdrejtë.

Në përfundim

Në botën e tanishme në internet, asnjëherë nuk mund të jetë shumë i kujdesshëm kur bëhet fjalë për faqen e tyre të internetit. Sigurimi se është mbështetur është me rëndësi jetike për shëndetin e një siti. Ajo vepron si një rrjet sigurie kundër humbjes së të dhënave dhe minimizon kohën e humbjes. Por cili është një kopje rezervë nëse nuk mund të rikthehet?

Që kopjet e faqeve në internet të jenë të dobishme në rast të ndonjë përplasje në internet, përdoruesit e WordPress duhet të jenë në gjendje të qasen dhe të rivendosin kopjen rezervë të tyre në sa më pak kohë të jetë e mundur. Ndërsa është e mundur ta bëni këtë me dorë, zakonisht është një procedurë komplekse që kërkon kohë dhe durim. Edhe gabimi më i vogël mund të kërkojë rivendosjen e rivendosjes.

Në një rast të tillë, është mirë që të zgjidhni një shtojcë rezervë e cila ka thjeshtuar procesin e rivendosjes. Mjetet e automatizuara ofrojnë procese të rivendosjes miqësore me përdoruesit që mund të ekzekutohen më shpejt dhe pa shumë telashe.

Cila procedurë do të preferonit? Nëse nuk jeni duke e bërë këtë vetë, zbuloni se si mund ta transferoni zhvillimin e faqes tuaj në internet.

Akshat Choudhary gjithmonë ka krenuar veten në aftësinë e tij për të mësuar vetes gjëra. Që prej fillimit të BlogVault, Akshat ka shndërruar projektin e tij anësor në një sipërmarrje fitimprurëse që po shkallëzon lartësi të reja në hapësirën fillestare indiane. Duke qenë anëtar i komunitetit të WordPress për gati një dekadë, Akshat është i prirur të kuptojë fushat ku përdoruesit luftojnë. Besimi thelbësor i Akshat pas ndërtimit të ndonjë produkti është duke u siguruar që përdoruesi i fundit nuk ka nevojë për ndihmë dhe t’i ndihmojë ata në mënyrën më të mirë të mundshme nëse e bëjnë. Lidhu me Akshat në Facebook dhe LinkedIn

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map