Si të përdorni hapësirën katror për të ndërtuar faqen tuaj të parë

Squarespace është një nga krijuesit fantastikë të faqeve të internetit. Shtë ideale nëse përdorni për faqen tuaj të internetit pa dashur të shqetësoheni për konfigurimin dhe problemet e mirëmbajtjes së CMS si WordPress.


Do të befasoheni se sa shpejt dhe me lehtësi mund të bashkoni një uebsajt të mrekullueshëm, me asgjë përveç një emri domaini dhe pajtimi në Squarespace.

Në këtë udhëzues Squarespace për fillestarët, ne do të shikojmë hapat e saktë që duhet të ndërmarrësh për të krijuar dhe nisur faqen tuaj të parë.

Ne do të mbulojmë përbërësit e mëposhtëm të Squarespace:

 1. Dizajnimi (duke personalizuar pamjen dhe pamjen e përgjithshme të faqes tuaj)
 2. Faqet (duke shtuar përmbajtje në faqen tuaj)
 3. Cilësimet (rregulluar mirë SEO dhe cilësimet e tjera të biznesit)

Pasi të kuptoni këto komponentë, do të jeni në gjendje të ndërtoni çdo lloj uebsajti duke përdorur platformën.

lundrim

 • Hapi # 1: Regjistrimi në Squarespace
 • Hapi # 2: Të kuptuarit e hapësirës së katrorit (Pjesa # 1): Opsionet e projektimit
 • Hapi # 3: Të kuptuarit e hapësirës së katrorit (Pjesa # 2): Si funksionojnë “Faqet”
 • Hapi # 4: Eksplorimi i Sheshit
 • Përfundoni

Lista Tools 

 • Platforma – Hapësira e Sheshit
 • Regjistruesi i domainit – emër i lirë
 • (Kjo është gjithçka që ju nevojitet, e thjeshtë!)

Shpalosja e FTC: BuildThis merr tarifa referimi nga mjetet e listuara në këtë uebfaqe. Por, opinionet bazohen në përvojën tonë dhe jo në sa paguajnë ato. Ne përqëndrohemi të ndihmojmë bizneset e vogla dhe individët për të krijuar faqe interneti si biznes. Ju lutemi mbështesni punën tonë dhe mësoni më shumë në zbulimin tonë të fituar.

Contents

Si të përdorni Squarespace… Përgatitja para se të filloni

Para se të filloni të përdorni Squarespace për të ndërtuar faqen tuaj të internetit, do t’ju duhet disa gjëra:

1. Emri i domainit

Si një nga hapat e konfigurimit të faqes sonë të internetit, ne do të lidhim emrin e domain-it me llogarinë tuaj Squarespace.

Pra, do t’ju duhet një emër domain. Nëse nuk keni blerë ende një emër domain, blini një tani.

Mund ta blini edhe nga Squarespace, por nuk do ta rekomandoj.

Transferimi i domenit midis ofruesve të pritjes ose krijuesve të faqeve të internetit ose CMS është gjithmonë më i lehtë kur domeni është i regjistruar me një regjistrues të domain.

NameCheap është një shërbim i shkëlqyeshëm i regjistruesve të emrave të domain që jep çmime konkurruese dhe shërbim të shkëlqyeshëm. Kontrolloni atë për të blerë një emër domain për faqen tuaj te internetit Squarespace.

Shënim: Nëse keni nevojë për ndihmë në regjistrimin e një emri domain për faqen tuaj të internetit, këta gjeneratorë të emrave të domain mund të ndihmojnë.

2. Një ide e përafërt e strukturës së lundrimit të faqes tuaj 

Njohja me strukturën e lundrimit të faqes tuaj (ose artikujt kryesorë të menusë së saj) përpara se të filloni ndërtimin e bën procesin më të shpejtë.

Prandaj, merrni një letër dhe vizatoni se si do të duket menuja e faqes tuaj. Ky ushtrim do të ndihmojë në finalizimin e faqeve të ndryshme që do të shtoni në faqen tuaj.

Për shembull, mund të shtoni disa nga faqet e mëposhtme në faqen tuaj:

 • për
 • Fillo Ketu
 • portofol
 • Sherbime
 • Hire
 • dyqan
 • Features
 • Çmimeve
 • ekip
 • kontakt

3. Kopjimi dhe grafika

Gjëja e fundit që do t’ju duhet para se të filloni krijimin e faqes tuaj është përmbajtja. Kështu që shkruajini draftet e përafërta të të gjitha faqeve që do të shtoni.

Gjithashtu, grumbulloni të gjitha imazhet (ose videot) që do të keni nevojë për të ndërtuar faqen e internetit tuaj Squarespace. Nëse keni nevojë për imazhe të aksioneve, rregulloni ato gjithashtu. Duke pasur pamjet e duhura mund kanë një ndikim të madh mbi konvertimet.

Të kesh të gjithë përmbajtjen dhe median të dobishëm do shumë kohë më vonë.

Le të fillojmë tani me ndërtimin e sitit.

(Nëse jeni regjistruar tashmë për një gjykim në Squarespace, hidheni në pjesën e parë të udhëzuesit.)

Si të ndërtoni uebfaqen tuaj të parë të Squarespace

Hapi # 1: Regjistrohuni në faqen e internetit të Squarespace

Të gjitha planet e Squarespace fillojnë me një gjykim falas.

Për t’u regjistruar në një gjyq falas, vizitoni Squarespace dhe zgjidhni opsionin për të “KRIJUAR një SITE”:

squarespace-duke-nisurDy hapa të thjeshtë për fillimin e një siti Squarespace: 1, Vendosni një domen (të ri ose lëvizni); 2, Zgjidhni shabllone për të krijuar një sit ose dyqan.

Tjetra, zgjidhni një shabllon.

Për ta bërë këtë hap të thjeshtë, Squarespace grupon temat e tij në kategoritë e mëposhtme:

 • bizneset
 • Portfolios
 • Blogs
 • muzikantët
 • restorante
 • Dasma
 • personal

Mostrat e Temave të Sheshit

Këtu janë një numër projektimesh që mund të gjeni në temat e Squarespace. Klikoni në figurat e mëposhtme për të pasur një pamje më të qartë.

Emri i temës: Pesë

Emri i temës: Jasper

Emri i temës: Tudor

Emri i temës: Marquee

Emri i temës: Paqësori

Emri i temës: Lartësitë

Emri i temës: Shift

Emri i temës: Forte

Emri i temës: Rover

Walkthrough Squares hapësirë ​​për regjistrimin proces

Për qëllimin e kësaj ecje, e vendosa duke përdorur llogarinë time Squarespace.

Unë jam duke shkuar për kategorinë e biznesit dhe po zgjedh modelin, Montauk.

To use Montauk for your site, go to Business data-lazy-src=

Pasi të zgjidhni një model, Squarespace do t’ju tregojë një formë të shkurtër regjistrimi:

signupRegjistrohuni dhe krijoni me Squarespace.

Pas përfundimit të regjistrimit, do të drejtoheni te një proces personalizimi i përmbajtjes së faqes Squarespace me 4 hapa.

1. Zgjedhja për kë është faqja

Hapi 1# 1- Zgjedhja për kë faqja është – Unë jam duke zgjedhur opsionin “Biznesi / organizata ime”.

2. Për çfarë bëhet fjalë kjo faqe në internet?

hap-2# 2- Për çfarë bëhet fjalë kjo faqe në internet? Opsione të shumta këtu. Unë jam duke zgjedhur “Shërbimet profesionale”.

3. Cilat janë qëllimet tuaja për këtë sit?

hap-3# 3- Cilat janë qëllimet tuaja për këtë sit? Kjo pyetje gjithashtu mbështet përgjigje të shumta. Unë po zgjedh Showcase ose krijoj një portofol të punës sime, Punësohem, Blog ose botoj përmbajtje, dhe Shes produkte ose shërbime në internet.

4. Emërtimi i faqes

hap-4# 4- Emërtimi i sitit. Po e quaj tani faqen time Website Uebsajti im i parë i katrorit ’.

Pas plotësimit të pyetësorit të personalizimit të përmbajtjes së faqes, unë shoh ekranin e mëposhtëm.

Siç mund ta shihni në pamjen e ekranit, në të majtë, ka një panel me parametrat dhe preferencat e ndryshme të projektimit. Dhe në të djathtë, ka një vrojtim të faqes sime të internetit.

Paraprakisht e faqes sime të parë të Squarespace.Paraprakisht e faqes sime të parë të Squarespace.

Mësoni më shumë rreth Squarespace

Hapi # 2: Përdorimi i hapësirës Squares (Pjesa # 1): Opsionet e projektimit

Squarespace ka 10 artikuj nën cilësimet e saj të projektimit:

 1. Logo & titull
 2. shabllon
 3. Redaktori i stilit
 4. Redaktori i Stilit të Pagesave
 5. Blloko ekranin
 6. Bar njoftimi
 7. Bari i informacionit celular
 8. Simbol katror
 9. Custom CSS
 10. i përparuar

Le të hedhim një vështrim të hollësishëm në secilin prej këtyre elementeve.

1. logo & titull

Ne tashmë i kemi dhënë një emër faqes sonë, dhe kështu, në këtë hap, unë do të shtoj një etiketë. Le ta vendosim etiketën në “Një burim për fillestarët e Squarespace”.

logo-11. Opsioni tjetër nën këtë cilësim është të shtoni një logo. Nëse keni një logo, ngarkojeni atë. 2. Për shkak se unë nuk kam një logo, dhe sepse Squarespace u jep përdoruesve të saj një mjet krijues logjike falas dhe jashtëzakonisht elegante, unë jam duke zgjedhur opsionin ‘KRIJOHENI një LOG RI.

Sapo të klikoj në butonin, jam drejtuar te mjeti i krijuesit të logos së Squarespace.

logo-2Prodhuesi i Logos së Sheshit

Ky mjet krijues logosh ju lejon:

 • Zgjidhni nga një ton ikonash me logo
 • Krijoni vetëm një logo të bazuar në tekst
 • Shkoni për një logo imazhi
 • Ndryshoni fontin dhe ngjyrën e tekstit të logos
 • Paraprakisht si do të duket logoja në kartat e biznesit dhe materialin tjetër të markës

Në përgjithësi, mjeti krijues i logove të Squarespace është goxha intuitiv. Ajo ka elemente të ndryshëm të saj të projektimit ose ikona në panel në anën e majtë.

logo-3Ju mund të përdorni opsionin e kërkimit për të gjetur ikona që janë të rëndësishme për faqen tuaj.

Kur kërkova për fjalen “uebsajt”, mora shumë ikona të shkëlqyera. Zgjodha atë që mund të shihni në të djathtën tuaj dhe bëra një logo me imazhe.

logo-4

Unë u përpoqa të shkarkoja një version me rezolucion të lartë të logos, por redaktori më nxiti të regjistrohem për një llogari Squarespace për të qenë në gjendje ta bëja këtë.

Por akoma, një version me rezolucion të ulët mund të shkarkohet në këtë pikë gjithashtu. Kjo do të bëjë tani.

Pasi të përfundojë gjyqi juaj për Squarespace dhe të modernizoni një plan premium, duhet të jeni në gjendje të shkarkoni versionin me rezolucion të lartë pa asnjë problem. Kur të merrni skedarin me rezolucion të lartë, mund ta ngarkoni në faqen tuaj të Squarespace.

Dy opsionet e ardhshme nën këtë artikull të projektimit janë vendosja e favikonit dhe logos së ndarjes sociale. Nëse i keni këto, shkëlqyeshëm. Përndryshe, kaloni në cilësimin tjetër.

Për të ruajtur ndryshimet që keni bërë deri më tani, klikoni në butonin ‘SAVE’ në krye të panelit.

Shënim: Nëse dëshironi të krijoni një favor të mrekullueshëm për faqen tuaj të internetit, këtu është një listë e gjeneratorëve të favicon falas që mund të keni një vështrim.

2. Model

Seksioni “Model” tregon të gjitha shabllonet që shkarkohen brenda një faqe Squarespace.

Tani, siç mund ta shihni, lista ime e modeleve përfshin vetëm modelin Montauk sepse ky është shablloni me të cilin u regjistrova kur vendosja provën time.

shabllonMontauk, i instaluar 39 minuta më parë.

Nëse jeni të kënaqur me modelin që keni zgjedhur, shkoni në hapin tjetër. Ose, mund të shkarkoni më shumë shabllone.

majë

 • Mos harxhoni kohë për të shkarkuar dhe ndërruar modele në këtë pikë sepse nuk do të jetë e dobishme.
 • Vetëm pasi të keni dizajnuar faqen tuaj dhe të ngarkoni përmbajtje në të, ju do të jeni në gjendje të kuptoni se si modelet e ndryshme po tregojnë përmbajtjen tuaj.
 • Ju nuk do të jeni në gjendje të kuptoni shumë me përmbajtjen demo dhe imazhet.

Si të zbuloni se çfarë shablloni Squarespace përdor një uebfaqe

Nëse shihni një shabllon të Squarespace që ju pëlqen dhe pyesin se çfarë teme po përdor, ja si ta zbuloni,

 1. Klikoni me të djathtën në faqe > Shikoni Burimin / Burimin e faqes
 2. Do të vini re  afër krye të kodit për të treguar se është një uebfaqe Squarespace
 3. Shtypni Ctrl + F për të kërkuar faqen për: shabllonin dhe kopjoni kodin

Modeli, Montauk, unë jam duke përdorur është të keni id modelin: 50521cf884aeb45fa5cfdb80. Provoni veten

Pasi të keni gjetur id modelin, mund t’i referoheni Familja shabllonë me një katror hapësirë për t’ju çuar në faqen zyrtare të demonstrimit të Squarespace.

3. Redaktori i stilit

Redaktori i stilit përdoret për të rregulluar cilësimet e një shablloni si shkronjat e tij, ngjyrën e titullit, pozicionin e logos, përmbajtjen e futbollit midis disa të tjerëve.

Do model do të ofrojë mundësi të ndryshme të personalizimit në Redaktorin e Stilit.

Por për shkak se të gjitha shabllonet Squarespace janë të dizajnuara në përsosmëri, unë do t’ju rekomandoj të qëndroni larg këtij seksioni, përveç nëse natyrisht, ju jeni një projektues!

4. Redaktori i Stilit të Pagesave

Redaktori i Stilit të Pagesave të Pagesave ndihmon në rregullimin e cilësimeve të faqes së arkë. Ky cilësim është më së shumti i dobishëm për faqet e Squarespace që kanë dyqane ose janë faqet e internetit të dyqaneve.

5. Ekrani i Bllokimit

Sheshi hapësinor ju lejon të bllokoni faqet me fjalëkalime. Të gjitha faqet e tilla nuk shfaqin përmbajtjen, por tregojnë një ekran të kyçjes.

Nëse nuk e rregulloni aspak Ekranin e Bllokut, ja si do të duket.

blloko ekraninNëse dëshironi, mund të rregulloni pamjen dhe ndjenjën e kësaj faqe me opsionet e personalizimit të Ekranit të Bllokut.

5. Bar njoftimi

Bar Njoftimi ju lejon të shtoni një njoftim ngjitës në krye të faqes tuaj. Ky është një tipar i shkëlqyeshëm për të tërhequr vëmendjen e lexuesve tuaj për disa nga përmbajtjet tuaja të rëndësishme.

Pasi të aktivizoni Shiritin e Njoftimeve, mund të shtoni mesazhin tuaj dhe lidhjen që përdoruesit duhet të klikojnë.

Siç mund ta shihni në pamjen e mësipërme, mund ta bëni lidhjen të hapur në një dritare të re.

Lajmërim-barCilësimet e Shiritit të Njoftimeve (majtas) dhe vrojtimi (djathtas).

6. Bar i informacionit celular

Siç sugjeron emri, Shiriti i Informacionit Mobile shfaq para përdoruesve të celularit dhe mund të përdoret për të shfaqur emailin tuaj, numrin e telefonit, vendndodhjen dhe orët e punës.

Hapësira katrore e merr këtë informacion nga seksioni “Informacion i biznesit”, të cilin do ta shohim më vonë.  

mobile-info-barBari i informacionit celular.

7. Simbol katror

Squarespace shton markën (simbolin) e tij në të gjitha faqet e internetit të ndërtuara me të.

Cilësimet e Simbolit Squarespace ju lejojnë të aktivizoni ose çaktivizoni simbolin Squarespace, të rregulloni pozicionin e tij dhe të rregulloni rregullimet e ekranit.

8. CSS me porosi

Nëse dëshironi të rregulloni modelin tuaj përtej fontit, ngjyrave dhe opsioneve të tjera të personalizuara, ju duhet të merrni ndihmën e Custom CSS.

Mos harroni se duke shtuar CSS me porosi mund të prishë modelin e një modeli – nuk rekomandohet.

9. Avancuar

Opsioni Advanced ju lejon të shtoni më shumë fonte nga typekit në faqen tuaj të internetit Squarespace. Cilësimet e Avancuara gjithashtu kanë cilësimet e avancuara të shabllonit.

Kështu që përmbledh pjesën e projektimit të faqes suaj Squarespace.

Tjetra, ne do të shikojmë në faqet e Squarespace dhe se si mund t’i përdorni ato për të ngarkuar përmbajtje në faqen tuaj të projektuar fllad.

Hapi # 3: Përdorimi i hapësirës Squares (Pjesa # 2): Si funksionojnë ‘Faqet në Sheshi

Pasi të keni zgjedhur një shabllon, ta rregulloni atë dhe të shtoni titullin dhe logon e faqes tuaj, është koha të filloni të shtoni përmbajtje.

Faqet e katrorit ju lejojnë:

 • Shtoni faqe (dhe përmbajtje) në faqen tuaj (për shembull: Rreth, Kontakti dhe më shumë)
 • Shtoni një blog në faqen tuaj
 • Shtoni një dyqan në faqen tuaj
 • Ndërtoni menunë kryesore të faqes tuaj

Le të fillojmë me menunë kryesore.

Kur të keni hyrë në cilësimet e faqeve për herë të parë, do të vini re që “TOP NAVIGATION” tregon artikujt e menusë nga demonstrimi.

Tani për tani, unë do të doja që ju thjesht të harroni faqet nga demonstrimi dhe të filloni të shtoni faqet tuaja.

Për secilën faqe që i nevojitet një faqe në internet, Squarespace ka ofruar modele të para-bëra.

Për shembull për faqe si Rreth, Karakteristikat, Dyqani, Kontakti dhe më shumë – tashmë keni paraqitjet e faqeve të gatshme për t’u përdorur, të cilat thjesht mund t’i ngarkoni në faqen tuaj.

1. Si të shtoni një faqe në një model të para-bërë

Le të shohim se si mund të shtoni një faqe në një shabllon të paracaktuar.

Siç mund ta shihni në pamjen e mëposhtme, ka dy shenja “+” me të cilat mund të klikoni për të shtuar një faqe në faqen tuaj.

Kur klikoni në opsionin e parë, thjesht nuk shtoni një faqe, por gjithashtu e shtoni atë në menunë kryesore të faqes suaj të internetit.

Dhe kur klikoni në opsionin e dytë, thjesht shtoni një faqe.

1. Ekzistojnë dy shenja 1. Ka dy shenja ‘+’ mbi të cilat mund të klikoni për të shtuar një faqe në faqen tuaj; 2. Klikoni ‘Faqja’ për të krijuar një faqe të re.

Unë do t’ju sugjeroj të filloni të shtoni një faqe me opsionin e dytë. Pasi të keni mbaruar me krijimin e faqeve, fshini të gjitha faqet demo dhe tërhiqni të gjitha faqet tuaja të krijuara fllad dhe i hidhni nën TOP NAVIGATION.

Le të shtojmë një faqe “Rreth”. Pasi të klikoni në artikullin “Faqja”, do të shihni opsionet e mëposhtme në panel në anën e majtë:

Tani, për këtë shembull, unë po emëroj faqen time 1. Tani, për këtë shembull, unë po emërtoj faqen time “Rreth meje”. 2. Për paraqitjen e fillestarit, unë jam duke zgjedhur një model të parafabrikuar të faqes “About”.

Pasi të klikoj në “START EDITING”, faqosja e faqeve e zgjedhur për mua ngarkohet në redaktorin e faqeve të Squarespace. Për të modifikuar elementët e faqes, rri pezull në krye të faqes (e cila është djathtas nën navigimin) dhe do të shohësh të hapet paneli i opsioneve të mëposhtme:

për-faqe-2Zhvendosni miun dhe rri pezull në majën e faqes (e cila është djathtas nën navigimin) dhe do të shihni panelin e opsioneve të theksuara të hapura.

Klikoni në “EDIT”.

Në këtë pikë, ose mund të filloni të redaktoni përmbajtjen e faqes, ose mund të klikoni në shenjën “+” në krye të faqes për të shtuar më shumë elementë të projektimit në të.

për-faqe-3Klikoni në shenjën “+” në krye të faqes për të shtuar më shumë elementë të projektimit në faqe.
Disa nga elementët e projektimit që mund t'i shtoni në faqen tuaj në Squarespace.Disa nga elementët e projektimit që mund t’i shtoni në faqen tuaj në Squarespace.

Pasi të shtoni një element në sitin tuaj, është e thjeshtë të korrigjoni pozicionin e tij me funksionalitetin e thjeshtë të tërheqjes dhe rënies.

Shënim:

Nëse rregulloni skedarët e parazgjedhur dhe shtoni elementë të ndryshëm, përfshirë elementin spacer, nganjëherë pamja juaj e lëvizshme mund të duket qesharake – aq më tepër, ndarja midis elementeve të ndryshëm mund të duket paksa larg.

(Paraqitjet e parazgjedhura japin bukur, sidoqoftë.)

Shtimi i faqeve të tjera është i ngjashëm me shtimin e faqes rreth.

Tani për tani, është më mirë të përdorni skedarët e parazgjedhur nëse doni të merrni faqen në internet dhe të funksiononi me shpejtësi të madhe.

Në fund të këtij hapi, duhet të keni gati të gjitha faqet e faqes tuaj për t’u zhvendosur në menunë kryesore.

Por përpara se të bëni lëvizjen, fshini faqet demo.

Tjetra, tërhiqni dhe lëshoni faqet tuaja të bëra rishtazi në “TOP NAVIGATION”.

Fshirja-the-demo-faqeButoni Fshij për të klikuar kur doni të hiqni një faqe.

Pasi të keni pastruar navigacionin tuaj, është koha të punoni në faqet.

2. Si të shtoni përmbajtje në faqet e Squarespace:

Për të shtuar përmbajtje (ose për të rregulluar modelin e një faqe), thjesht klikoni në emrin e faqes.

Pasi të klikoni, redaktuesi i faqes do të ngarkojë dhe ju mund të zëvendësoni përmbajtjen e modelit me përmbajtjen që keni shkruar në hapat e përgatitjes.Klikoni në emrin e faqes për të ngarkuar redaktorin e faqes Squarespace.

Pasi të klikoni, redaktuesi i faqes do të ngarkojë dhe ju mund të zëvendësoni përmbajtjen e modelit me përmbajtjen që keni shkruar në hapat e përgatitjes.

3. Si të konfiguroni disa cilësime të faqes së nivelit të lartë

Cilësimet e faqeve të nivelit të lartë mund të ndihmojnë me një faqe:

 • Titulli i lundrimit
 • titull
 • Përshkrimi (shpesh përdoret për SEO)
 • Slug URL
 • Imazhi i kokës
 • Kodi i përcjelljes

Të nivelit të lartë-faqeCilësimet e faqes për tu konfiguruar.

Për të bërë ndryshime të nivelit më të lartë në një faqe ose për ta fshirë atë, klikoni në ikonën e cilësimeve ngjitur me emrin e një faqe.

Gjithashtu, për të vendosur një faqe si faqen kryesore, duhet të hapni këto cilësime për faqen e zgjedhur dhe të zgjidhni opsionin ‘SET AS HOMEPAGE’.

Një faqe e rëndësishme Squarespace: blog

Edhe pse mund të shtoni një blog si një faqe të thjeshtë në Squarespace, ju mund të duhet të bëni disa parametra shtesë për të.

Për të hyrë në këto cilësime, klikoni në veshjet e cilësimeve në artikullin e menusë së blog-ut nga nën 1. Klikoni në veshjet e cilësimeve në artikullin e menusë së blog-ut nga nën “TOP NAVIGATION”; 2. Sapo ta bëni, paneli i cilësimeve të blogut do të hapet; 3. Paneli për vendosjen e blogut – Pasi të keni konfiguruar këto preferenca të nivelit të blogut, jeni gati të shtoni postime në blog në faqen tuaj.

Për të shtuar një postim, klikoni në shenjën “+” në opsionet e artikullit të menusë së blogut.

Redaktori i postimit është goxha intuitiv.

Në fund, do të shihni cilësimet për të shtuar një kategori dhe etiketa në postimin tuaj.

publikojnë-blogpostJu gjithashtu mund të zgjidhni për t’ju ruajtur postimin si një draft ose për ta publikuar atë menjëherë.
editing-post-opsionPasi të keni shkruar një postim, klikoni në “Opsionet” nga menyja e blogut në krye.

Cilësimet e opsioneve ju lejojnë:

 • Shtoni një imazh të paraqitur në një postim
 • Caktoni një autor në postim
 • Shkruaj një fragment
 • Shënoni një postim si një postim të paraqitur

Shpresojmë, me pjesën e mësipërme, ju do të keni një uebsajt të shkëlqyeshëm të gatshëm me përmbajtjen tuaj dhe madje edhe një blog.

Le të shikojmë tani në cilësimet e Squarespace.

Hapi # 4: Përdorimi i Sheshit: Hulumtimi i cilësimeve

Përdorimi i cilësimeve të Squarespace është i lehtë. Ata janë grupuar në 3 kategori:

 1. i përgjithshëm
 2. Faqja e internetit
 3. tregti

Nga këto, kategoria ‘General’ ju lejon të shtoni informacione biznesi si emrin e biznesit tuaj, adresën, id tatimore, dhe më shumë.

Dhe cilësimet e “Tregtisë” janë të rëndësishme për dikë që dëshiron të drejtojë një dyqan në internet ose të shtojë një dyqan në faqen e tyre.

Nga këto kategori, kategoria “Uebsajti” është ajo për të cilën dëshiroj të flas.

Cilësimet e “Uebsajtit” përfshijnë:

 • Informata themelore – Ky cilësim ju ndihmon të shtoni një fragment mbi atë që ka të bëjë me faqen tuaj. Disa shabllone shfaqin këtë informacion, kështu që ju duhet ta plotësoni atë.
 • Domain –  Pasi të keni blerë një domain, duhet të riktheheni këtë cilësim dhe të drejtoni faqen tuaj në Squarespace në atë domen. Integrimi i domenit të palëve të treta është një fllad.
 • Email – Artikujt tjetër është Email. Integrimi me email i biznesit Gmail mund të bëhet këtu.
 • Llogaritë e lidhura – Ju mund të lidhni llogaritë tuaja të mediave sociale me faqen tuaj të internetit Squarespace këtu. Herën tjetër që të shtoni ikona të profilit të mediave sociale kudo në faqen tuaj të Squarespace, Squarespace do të përdorë informacione nga kjo pjesë dhe do të lidhë automatikisht ikonat me profilet tuaja.
 • Marketingu – Brenda opsioneve të vendosjes së marketingut, ju keni cilësime për SEO, media sociale dhe Google Adwords.
  Cilësimet e SEO nga këtu do t’ju ndihmojnë të shtoni një ekstrakt SEO për faqen tuaj. Ky fragment është i dukshëm për një përdorues në faqen e rezultateve të motorit të kërkimit. Ju gjithashtu mund të vendosni formatet URL të artikujve të ndryshëm në faqen tuaj. Cilësimet e mediave sociale do t’ju ndihmojnë të vendosni se cilat butona të aksioneve dëshironi të shfaqni në faqen tuaj të internetit. Vendosja e marketingut Google Adwords është për faqet që përdorin planet e Biznesit ose Tregtisë së Squarespace.
 • Blogim – Cilësimet e blogimit ju ndihmojnë të vendosni formatin e URL-së të postës në blog.
  Mos e ndrysho formatin e paracaktuar – është tashmë miqësor për lexuesit. Sidoqoftë, nëse dëshironi, mund të hiqni vitin, muajin dhe datën prej tij. Këto cilësime ju lejojnë gjithashtu të integroni lidhni blogun tuaj me Disqus, një shërbim i komentimit. Në këtë mënyrë, përdoruesit tuaj do të jenë në gjendje të komentojnë përmbajtjen tuaj përmes llogarive të tyre Disqus. (Ekziston gjithashtu një sistem i paracaktuar për të komentuar nëse nuk dëshironi Disqus.)
  Cilësimet e bllokimit gjithashtu ju ndihmojnë të mundësoni ofruesit e AMP të tregojnë versionin AMP të postimeve tuaja në blog. (Faqet e optimizuara të AMP janë ato që tregojnë faqet e internetit të versioneve të tonifikuara për vizitorët në celular – kjo ndihmon për të ofruar një përvojë të shpejtë të shfletimit të shpejtë të lëvizshëm.)
 • SSL – Ju mund të zgjidhni midis një versioni të siguruar dhe një të pasigurt të faqes tuaj nën Vendosja SSL. Zgjidhni versionin e siguruar sepse Google preferon faqet e internetit të sigurta mbi ato të pasigurta.
 • I përparuar – Cilësimet e përparuara ju lejojnë të importoni përmbajtjen e faqes nga ndërtuesit e tjerë të faqes në internet ose CMSes. Kjo gjithashtu ju lejon të eksportoni faqen tuaj në WordPress.
  Nëse krijoni një faqe 404 të personalizuar për faqen tuaj, mund të përdorni cilësimet e përparuara për të treguar faqen tuaj të personalizuar 404 në vend të faqes së paracaktuar 404.
  Ju gjithashtu mund të shtoni numrin e llogarisë tuaj Google Analytics përmes këtyre cilësimeve. Duke vepruar kështu, automatikisht do të instaloni skenarin Google Analytics në faqen tuaj.

Kjo eshte.

Nëse keni qenë duke ndjekur udhëzimet e këtij udhëzuesi, deri më tani faqja juaj e parë funksionale (nëse jo e përsosur) e faqes Squarespace duhet të jetë e gatshme.

Gjëja e parë që duhet të bëni pas fillimit të faqes tuaj të internetit Squarespace

Pasi të filloni një faqe të re, detyra juaj e parë është ta indeksoni atë nga Google.

Për të shpejtuar procesin e indeksimit, duhet të paraqisni sitin e tij në Google Console Console.

Harta e faqes së faqes Squarespace mund të gjendet në:

http://www.yourdomain.com/sitemap.xml

Kështu që kopjoni URL-në e sitit të faqes suaj të internetit dhe dorëzojeni atë përmes Kërkoni tastierë.

Vizitoni Squarespace.com

Si të ndërtoni një faqe në internet Squarespace – duke e mbështetur atë

Krijimi i një faqe në internet Squarespace dhe shkulja dhe rregullimi i tij në përsosmëri nuk duhet t’ju marrë më shumë se një javë. Sapo të keni mbaruar, nuk është e nevojshme të shqetësoheni për azhurnime ose hakime ose pritje ose ndonjë gjë tjetër; Sheshi i hapësirës do të menaxhojë faqen tuaj te internetit për ju.

Shpresoj që ky udhëzues t’ju pajis për të ndërtuar një version të përafërt të faqes tuaj të parë Squarespace në më pak se 10 orë (faktorizimi në kohë për blerjen e domenit dhe gjëra të tjera).

Shënim: Nëse kërkoni platforma alternative, këtu është një listë me 16 platforma për të ndërtuar faqen tuaj të internetit.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map