Si të hapni një dyqan në internet WooCommerce me WordPress

WooCommerce është një nga zgjidhjet më të njohura për ndërtimin e një dyqani në internet. Për dallim nga zgjidhjet e dyqaneve në internet si Shopify ose BigCommerce, WooCommerce nuk ju vjen me një tarifë të përsëritur ose kosto shtesë siç janë tarifat e transaksionit çdo herë që dikush blen nga ju.


Gjithashtu, marrja e WooCommerce për të punuar është shumë më e thjeshtë se sa integrimi i softverit kompleks të shportave online me faqen tuaj.

Në fakt, ju mund të shtoni dhe konfiguroni WooCommerce në faqen tuaj të gjitha vetë – pa ndonjë aftësi kodimi ose nevojë për të punësuar një zhvillues. Dhe kjo është pikërisht ajo që unë do t’ju tregoj në këtë udhëzues WooCommerce për fillestarët.

Në këtë mësim WooCommerce, do të mësoni se si:

 1. Instaloni dhe konfiguroni WooCommerce dhe hapni dyqanin tuaj online
 2. Zgjidhni temën dhe shtesat e duhura falas / premium të WordPress WooCommerce për ta çuar dyqanin tuaj në nivelin tjetër

lundrim

 • Hapi # 1: Gjërat për t’u përgatitur para se të filloni
 • Hapi # 2: Instaloni dhe konfiguroni cilësimet WooCommerce
 • Hapi # 3: Si të shtoni produkte në WooCommerce?
 • Hapi # 4: Zgjedhja e një teme eCommerce
 • Hapi # 5: Zgjatjet WooCommerce – Falas dhe premium
 • Përfundoni

Lista Tools 

Shpalosja e FTC: BuildThis merr tarifa referimi nga mjetet e listuara në këtë uebfaqe. Por, opinionet bazohen në përvojën tonë dhe jo në sa paguajnë ato. Ne përqëndrohemi të ndihmojmë bizneset e vogla dhe individët për të krijuar faqe interneti si biznes. Ju lutemi mbështesni punën tonë dhe mësoni më shumë në zbulimin tonë të fituar.

Hapi # 1: Para se të filloni, blini një emër domain dhe host

Nëse tashmë keni zgjedhur një emër domain dhe host dhe keni instaluar WordPress, kaloni në hapin e zgjedhjes së një teme.

Nëse jo, blini një emër domain nga Namecheap dhe shkoni për të Pritja e menaxhuar e Wordhress nga Bluehost.

Shënim:

Të shkosh për një pritje të menaxhuar të WordPress do të thotë që ofruesi i hostit do të kujdeset për mirëmbajtjen, azhurnimet dhe sigurinë e sitit tuaj. Duke zgjedhur një host të besueshëm në internet si Bluehost, ju mund të harroni këto probleme dhe të përqendroheni vetëm në anën e biznesit të dyqanit tuaj.

Bluehost vjen me një host WordPress + WooCommerce gjithashtu, por unë nuk do të rekomandoja të shkoni tani sepse do të jetë pak i pjerrët në xhep me 12,95 $ / muaj, ndërsa mbajtja në internet e thjeshtë kushton vetëm 3,49 $ / muaj.

(Ju mund të shikoni të plotë time Shqyrtim Bluehost para se të regjistroheni. Gjithashtu, Hostgator dhe Në lëvizje janë dy ofruesit e pritjes më të menaxhuar me kosto më efektive që ju mund t’i zgjidhni me besim.)

Mirë…

Pra, pasi të keni zgjedhur një emër domain dhe host, duhet të:

 1. Instaloni plugin WooCommerce dhe konfiguroni cilësimet e tij
 2. Zgjidhni një temë të bukur të dyqaneve në internet
 3. Shtoni një grup të shtesave WooCommerce falas ose premium

Hapi # 2: Instalimi i WooCommerce dhe konfigurimi i cilësimeve të tij

Për të filluar ndërtimin e dyqanit tuaj në internet, së pari, shkarkoni WooCommerce dhe aktivizojeni atë në faqen tuaj të WordPress.

duke shtuar-Woocommerce-për-wordpress-siteShtimi i WooCommerce në faqen e WordPress.

Sapo aktivizoni WooCommerce, duhet të shihni faqen e cilësimeve.

Klikoni në Shkojme! buton.

Woocommerce-instalimitInstalimi i WooCommerce.

Nëse nuk dëshironi t’i plotësoni këto cilësime tani, mund t’i qaseni përsëri përmes tyre WooCommerce > Cilësimet.

Woocommerce-plugin-settingsCilësimet e pluginit WooCommerce.

Pra … Rregullimi WooCommerce fillon me shtimin e 4 faqeve të mëposhtme në faqen tuaj (WooCommerce shton këto faqe vetë, ju nuk duhet të bëni asgjë):

 1. dyqan
 2. qerre
 3. arkë
 4. Llogaria ime

Klikoni mbi vazhdoj për të vazhduar në hapin tjetër.

vendosjen-Woocommerce-faqetCilësimet Themelore të faqeve WooCommerce – Ju duhet këto 4 faqe për të drejtuar një dyqan në internet WooCommerce.

Për hapin tjetër, WooCommerce ju kërkon të shtoni informacionin e dyqanit tuaj si ato:

 • Adresë
 • monedhë
 • Njësitë e produkteve (si do ta matni produktin tuaj – kg, lbs, sasi të thjeshtë në shifra, etj.)
 • Njësi të dimensionit të produktit

Plotësoni të gjitha këto detaje dhe klikoni vazhdoj:

dyqan-locale-Setup-WoocommerceVendosja e vendndodhjes së dyqanit WooCommerce.

WooCommerce më pas do t’ju nxisë të futni preferencat tuaja të transportit dhe taksave. Shënoni nëse aplikohet; click vazhdoj.

anijeve-dhe-taksa-Setup-WoocommerceTransporti WooCommerce dhe Vendosja e Taksave – Mund ta kaloni këtë hap dhe ta konfiguroni më vonë.

Në hapin e fundit të konfigurimit, duhet të zgjidhni mënyrat e ndryshme me të cilat do t’i lejoni përdoruesit tuaj të paguajnë. WooCommerce mbështet metodat e pagesës së PayPal, Stripe, Check, transferimit të bankës dhe parave të gatshme në dorëzimin (COD).

Zgjidhni opsionet e aplikueshme dhe klikoni vazhdoj.

vendosjen-up-pagesat-në-WooCommerceVendosja e Pagesave në WooCommerce – Ai mbështet mënyra të shumta pagese.

Me konfigurimin e opsioneve të arkë, jeni bërë me vendosjen e WooCommerce.

Tani duhet të filloni të shtoni produkte në dyqanin tuaj.

Pra, në ekranin tjetër, klikoni në Krijoni produktin tuaj të parë! alternativë.

botuese-Woocommerce-dyqanDyqani juaj është gati – Ju mund të krijoni produktin tuaj të parë.

Hapi # 3: Shtimi i produkteve në WooCommerce

WooCommerce ofron një redaktor shumë të ngjashëm me redaktorin e tij të postës për shtimin e produkteve. Shtoni titullin dhe përshkrimin e produktit tuaj ashtu si të shtoni një postim dhe përmbajtjen e tij aktuale. Pasi të shtoni përmbajtjen e produktit, duhet të konfiguroni cilësimet e mbetura të produktit.

Le të shohim hollësisht secilën prej këtyre cilësimeve:

1. e përgjithshme

Woocommerce-General-settingsCilësimet e përgjithshme të WooCommerce.

Këtu, ju keni fushën për renditjen e çmimit të produktit. Ju gjithashtu keni një fushë opsionale për të shtuar një çmim shitje.

Një tipar tjetër interesant është se ju mund të zgjidhni të tregoni çmimin e shitjes midis datave specifike, që do të thotë që ju mund të automatizoni procesin e fillimit dhe mbylljes së një oferte. Ju gjithashtu mund të vendosni çmimin me shumicë në WooCommerce nëse keni parasysh shitjen e të dy klientëve me pakicë dhe me shumicë.

2. Inventari

Inventari-settings-WoocommerceVendosja e inventarit në WooCommerce.

Opsioni i inventarit ju lejon të shtoni detaje të inventarit si SKU të produktit, statusin e aksioneve dhe më shumë.

Nëse po pyesni se çfarë do të thotë SKU … mirë … është formulë unike e një shitësi për emërimin e një lloji produkti.

Shopify jep një përkufizimi i lehtë për t’u kuptuar i SKU. Ai thotë:

Një SKU është një kod unik që përbëhet nga shkronja dhe numra që identifikojnë karakteristikat për secilin produkt, siç janë prodhuesi, marka, stili, ngjyra dhe madhësia.

Këtu është një shembull i aksioneve të Shopify:

Një SKU për një palë çizme të purpurta Ugg në stilin Bailey Bow, madhësia 7 mund të duket diçka si kjo: UGG-BB-PUR-07.

Në thelb, ju duhet të krijoni një format për emërtimin e produktit tuaj.

Nëse jeni duke shitur pantallona Yoga në 3 ngjyra të ndryshme, SKU juaj mund të duket si:

YO-PA-RED

YO-PA-GREEN

YO-PA-YELLOW

Ju e merrni idenë, apo jo?

Tani, jam i sigurt se produkti juaj nuk është aq i thjeshtë për tu përmendur sa shembulli që mora. Prandaj, për t’ju ndihmuar më mirë, e kam gërmuar këtë awesome gjenerator falas SKU nga TradeGecko (kërkon regjistrim).

… Kthehu te cilësimet e produktit WooCommerce:

Pas fushës SKU, opsioni i dytë në inventar Seksioni do të zgjedhë nëse WooCommerce duhet të menaxhojë stokun e produktit.

Kur aktivizoni Menaxhoni aksionet? parashikimi, shfaqen 2 fusha shtesë:

 1. Sasia e aksioneve
 2. Lejo kufijtë e pasmë

Inventari-settingsCilësimet e sasisë së produkteve dhe cilësimet e prapambetjes – It’sshtë e rëndësishme të azhurnoni informacionin këtu.

Këtu, gjithçka që duhet të bëni është të specifikoni numrin e njësive që keni për një produkt. Me këtë informacion, WooCommerce do të jetë në gjendje të kuptojë kur nuk jeni në dispozicion.

Nëse dilni jashtë tregut, mund ta vendosni WooCommerce në:

Merrni një backorder (një backorder është një mënyrë për një produkt të jashtëm)

Merrni një backorder dhe njoftoni klientin në lidhje me statusin e aksioneve (tregoni konsumatorit që ju keni rezervuar porosinë por produkti nuk është në dispozicion dhe që ju do të dërgoni kur është në dispozicion)

Ndaloni të merrni porositë për produktet jashtë aksioneve

Tjetra është Statusi i aksioneve fushë. Përdorni atë për të vendosur disponueshmërinë e një produkti.

Dhe preferenca e fundit Shitet individualisht i thotë një përdoruesi që ata mund të blejnë vetëm një kopje të produktit të përmendur.

3. Transporti

anijeve-settingsCilësimet e transportit në WooCommerce.

Shipping Seksioni është goxha i drejtpërdrejtë. Këtu, thjesht duhet të specifikoni peshën, dimensionet dhe klasën e një produkti.

Vlera në Klasa e transportit e një produkti ndihmon në llogaritjen e niveleve të tij të transportit. Pra, nëse shesni produkte që lehtë mund të kategorizohen në klasa si pjesa më e madhe, e moderuar dhe me peshë të lehtë, këto tre do të bëhen klasa juaj e transportit.

Pasi të keni specifikuar një klasë të transportit, mund të shoqëroni me lehtësi një metodë transporti. Për shembull, ju mund të zgjidhni një metodë të transportit tarifë të sheshtë për artikujt në klasën e transportit me peshë të lehtë. Një shumë e programeve llogaritëse të shkallës së transportit përdorin gjithashtu vlerën e klasave të transportit për të përcaktuar normat e transportit, kështu që përpiquni të përcaktoni klasat e duhura të transportit.

Mund të lexoni më shumë rreth transportit WooCommerce këtu dhe këtu.

4. Produkte të lidhura

lidhur-produkt-settingsVendosja e produkteve të lidhura në WooCommerce – Kjo do t’ju ndihmojë të rritni të ardhurat e dyqanit tuaj online.

Produkte të lidhura Seksione ju lejojnë të bëni make-shitet, ndër-shet dhe promovoni grupe produktesh në dyqanin tuaj.

Up-shet: Të bësh një shitje të shpejtë do të thotë të rekomandosh një produkt që është pak më mirë sesa produkti që një përdorues po kontrollon aktualisht.

Për shembull, nëse një përdorues nëse shikon një kufje prej 45 dollarësh, në pjesën tuaj të shitjeve, ju duhet të rekomandoni një kufje prej 60 dollarësh.

Cross-shet: Bërja e një shitblerjeje do të thotë të sugjerosh një artikull në lidhje me artikullin që përdoruesi po kontrollon.

Për shembull, nëse dikush po shikon një planifikues mujor, në seksionin tuaj të shitjeve të kryqëzuara, duhet të rekomandoni planifikuesit e përditshëm dhe vjetorë. (Këtu është ndryshimi midis shitjes dhe shitjes ndër-shit.)

grupimit: Në grupim, ju bashkoni produkte të lidhura dhe i ofroni ato në një paketë. Pra, nëse shesni pajisje fotografie, do të grumbulloni sende si një trekëmbësh, çanta kamerash, karta SD dhe më shumë dhe do t’ua ofroni këtë grup përdoruesve tuaj.

5. Cilësitë

WooCommerce ju lejon të shtoni atribute të produktit me porosi për të përshkruar më mirë produktin tuaj.

Për shembull, nëse shisni shënime zyre, mund të dëshironi të shtoni numrin e faqeve si një atribut i personalizuar.

atribut-settings-WoocommerceVendosja e atributeve të produkteve në WooCommerce.

6. Avancuar

avancuar-Woocommerce-settingsCilësimet e përparuara në WooCommerce.

i përparuar Seksioni ju lejon të shtoni një shënim të blerjes së personalizuar tek blerësi.

Tani që i kuptoni bazat se si funksionon WooCommerce, le të shohim se si mund të zgjidhni temën e duhur për dyqanin tuaj.

Hapi # 4: Zgjedhja e një teme të eCommerce të WordPress

Tani, shumë tema të WordPress ‘mbështetje’ WooCommerce.

Por të gjitha temat e tilla jo domosdoshmërisht bëjnë dyqane të bukura të WordPress.

Po, ata punojnë me WooCommerce, kështu që ju do të jeni në gjendje të shtoni produkte dhe të gjitha, por në përvojën time, tema të tilla duken mjaft të çuditshme.

Për tu siguruar që dyqani juaj duket i shkëlqyeshëm, duhet të zgjidhni një temë të specializuar eCommerce WordPress dhe jo vetëm një temë tjetër të WordPress që është në përputhje me WooCommerce.

Tema e WordPress për eCommerce

Këtu janë 2 tema të tilla falas:

# 1. storefront

Me më shumë se 80,000 instalime aktive, Storefront është një nga temat më të shkarkuara të eCommerce të WordPress. Ai vjen nga i njëjti ekip që është prapa WooCommerce, kështu që mund të prisni që WooCommerce dhe Storefront të funksionojnë si magji së bashku.

Storefront-Woocommerce-wordpress-themeDyqani – Temat e WordPress WooCommerce.

Faqja kryesore e Storefront tregon bukur kategoritë e produkteve, produktet në shitje dhe më të vlerësuarat, dhe listat e paraqitura të produkteve.

Përveç që është i përgjegjshëm, Storefront gjithashtu mbështet gjuhën e shënjimit të skemës që dihet se përmirëson SEO.

# 2. Coeur

Coeur është një tjetër temë e bukur eCommerce e WordPress. Ajo ofron një zonë të madhe hero në faqen kryesore që mund të përdoret për të shfaqur një produkt. Gjithashtu, ajo vjen me 3 lëkurë elegante: Classic, Flat, and Material.

Në cilësimet e Coeur, nëse vendosni faqen fillestare të jetë faqja e dyqanit, listat e produkteve tuaja do të shfaqen bukur në faqen fillestare të dyqanit tuaj.

Coeur-Woocommerce-theme-produkt-faqeTemat e Coeur – WooCommerce WordPress.

Faqet e produkteve të Coeur janë të mrekullueshme dhe bëjnë blerjen e një flladi:

Coeur-Woocommerce-theme

Kjo temë mbështet 3 widget në futboll (ai gjithashtu ka një shirit anësor të zgjeruar). Ju mund të përdorni ndonjë prej widget pa pagesë WordPress WooCommerce për të shtuar në këto zona:

coeur-Widget-zonat

Pra, këto janë dy tema të shkëlqyera falas. Por për shkak se ata janë të lirë, atyre u mungojnë kambanat dhe bilbilat e një teme premium WooCommerce.

Temat e bukura premium WooCommerce

Le të shikojmë në 4 temat e bukura premium WooCommerce që mund të blini:

# 1. tregtar

Blerësi i dyqanit është një temë e menduar mirë nga e-commerce që është e mbushur me një numër karakteristikash që mund t’ju paguajnë 100 dollarë dollarë nëse duhet të blini shtesa individuale premium për ta.

tregtar-Woocommerce-themeBlerësi i blerjeve – Temat Premium WooCommerce WordPress.

Karakteristikat kryesore:

 • Shisni produkte të jashtëm / bashkëpunëtorë (Nëse nuk keni produktet tuaja për të shitur, por doni të miratoni produkte nga uebfaqe të tjera, mund ta përdorni këtë veçori.)
 • Sistemi i ndjekjes së rendit në ndërtim
 • Llogaritësi i integruar i transportit
 • Funksionaliteti i normave / rishikimeve të ndërtuara
 • Filtra të përparuar të produktit
 • Wishlist

Përveç këtyre karakteristikave, Shopkeeper gjithashtu ka modele mahnitëse të faqeve të produkteve për produktet që kanë variacione, janë të shkarkueshme, bashkëpunëtorë, jashtë aksioneve ose në shitje. Blerësi i dyqanit ka sa më shumë 9 paraqitje të faqes kryesore.

Një tjetër veçori bukuroshe që ofron kjo temë është ajo e modeleve të banderolave. Blerësi i dyqaneve ofron një seri të shkëlqyeshëm të banderolave ​​të gatshme për përdorim. Këto parulla mund të personalizohen dhe shtohen kudo në dyqanin tuaj.

Kjo temë ka shitur mbi 10,000 kopje dhe është një vjedhje absolute me 59 dollarë.

# 2: Aurum – Tema e blerjeve minimale

Aurum është një temë pazar elegant WooCommerce që vjen e mbushur me dy shtesa premium (Visual Composer me vlerë 34 $ dhe Layer Slider me vlerë 18 $). Kompozitori vizual ndihmon që Aurum të bëhet më i personalizueshëm dhe me Layer Slider, mund të shtoni rrëshqitës të guximshëm kudo në dyqanin tuaj.

Aurum ofron 4 paraqitje të faqes së hijshme. Të gjithë duken të shkëlqyera, por unë e dashurova opsionin e dytë (V2):

Aurum-Woocommerce-themeAurum – Tema e blerjeve minimale WooCommerce.

Dizajni i faqes së produktit është gjithashtu i bukur:

Aurum-Woocommerce-theme-produkt-faqe

Tipari i ngarkimit dembel të Aarum ndihmon në shpejtimin e kohës së ngarkimit të dyqanit tuaj. Me ngarkim dembel, ngarkohen vetëm ato imazhe të një faqeje që janë në zonën e shikimit të vizitorit. Imazhet nën këtë zonë ngarkohen vetëm ndërsa lëviz vizitorët.

Aurum vjen me rreth 50 kode të shkurtra që mund t’i përdorni në kombinim me kompozitorin vizual dhe të dizajnoni dyqanin tuaj ashtu siç dëshironi..

Aurum kushton 59 dollarë

# 3: Walker – Një temë e modës WooCommerce

Walker është një WooCommerce freskuese që vjen me 9 paraqitje të shkëlqyeshme të faqes në shtëpi (përveç paraqitjes së paracaktuar). Unë veçanërisht i dua Rastesishme, Stylish, Masoneria dhe Urbane Versione.

Sinqerisht, kur pashë demonstrimin, ishte e vështirë të zgjidhja njërin mbi tjetrin sepse secila është mrekullisht e bukur.

Faqet e Pagesave, Shportave, Listave të Dëshirave dhe Ndjekjes së Porosive duken të shkëlqyera.

Kur të shikoni llojet e produkteve që mbështesin kjo temë, do të kuptoni se sa kohë krijuesit e temave mund të kenë vënë në planifikimin e kësaj teme. Ju keni dizajn të veçantë për faqe për produkte që janë në shitje ose nuk janë në dispozicion. Në mënyrë të ngjashme për ato që vijnë me opsione.

Ju gjithashtu keni një faqe të veçantë për produktet që miratoni (dhe jo të shesni direkt).

walker-Woocommerce-theme-produkt-faqeWalker – Një Temë e Modës WordPress WooCommerce.

Kjo skuadër merr rezultatin e plotë kur bëhet fjalë për pamjen dhe elegancën. Thjesht çiftoni atë me disa shtesa premium dhe do të keni mundësi t’u ofroni vizitorëve tuaj një përvojë të klasit botëror.

Walter është mjaft i volitshëm me 59 dollarë.

# 4: WoonderShop – WooCommerce temë e përqendruar në celular UX

Më shumë se gjysma e përdoruesve të internetit tashmë janë duke bërë blerje në pajisjet celulare, dhe numri po rritet çdo ditë.

Kam provuar temën WoonderShop në celular për të parë nëse është me të vërtetë aq i mirë sa reklamohet. Kam parë shumë autorë të temave që pretendojnë për miqësi me celularin, por shumë pak tema japin në të vërtetë një përvojë të duhur në celular.

WoonderShop – Tema e përqendruar në celular UX.

Kam luajtur rreth përpjekjes për të rikrijuar një sjellje tipike të blerjeve dhe besoj apo jo, u befasova bukur. WoonderShop jep!

Kur jeni thellë në dyqan, ka një navigacion ngjitës me karrocën e blerjes, gjithmonë në dispozicion. Kur doni të kërkoni një produkt, ekziston një kërkim i sugjeruar automatik që ju ndihmon të gjeni produkte më të shpejtë dhe më të mirë. Kur shtoni një produkt në karrocën e blerjes, ajo hapet dhe ju jep një përgjigje të këndshme që veprimi juaj ishte i suksesshëm. Kur doni të filtroni produktet, atje do të gjeni filtra të optimizuar celular, duke azhurnuar listën e produkteve në kohë reale.

Lundrimi i përgjithshëm në të gjithë WoonderShop është i qetë dhe intuitiv. Autorët bënë një punë të shkëlqyeshme duke zbatuar praktikat e vendosura të navigacionit UX nga dyqanet më të mëdha në internet në botë.

Përveç UX celular, tema WoonderShop është gjithashtu një zgjedhje e mirë për ekspertët e e-tregtisë, për të cilët optimizimi i normës së konvertimit (CRO) do të thotë diçka.

Temë WoonderShop celular UX.

Disa çanta interesante të konvertimit që gjeta janë:

 • Pagesa pa shpërqendrim (e cila rezulton në shkallë më të ulët të fryrje në arkë)
 • Numërimi i urgjencës (që “ndihmon” blerësit të marrin vendimin e tyre më shpejt)

ProteusThemes, autori i WoonderShop, është një lojtar i njohur në ekosistemin WordPress me më shumë se 33,000 klientë, kështu që reputacioni është në anën e tyre.

Mos e humbni pjesën e madhe të vizitorëve në celular me një temë të bërë gjysmë dhe përkundrazi i shndërroni ato në blerës me WoonderShop.

WoonderShop ju kushton 79 dollarë por ju ofron provë falas 7-ditore.

Hapi # 5: Zgjatje falas dhe premium WooCommerce

WooCommerce shkëlqen si një motor dyqanesh tregtare. Por ndërsa filloni të shisni … do të kuptoni se keni nevojë për më shumë funksionalitet në dyqanin tuaj.

Për shembull, ju mund të dëshironi të:

 • Mundësoni klientët të llogaritin kostot e transportit para se të vendosni një porosi
 • Ofroni çmime dinamike dhe kuponë
 • Ndiqni me blerësit që nuk e përfunduan blerjen.

etj.

Fatkeqësisht, karakteristika të tilla nuk janë të përfshira në WooCommerce. Për këto, ju do të duhet të përdorni falas ose premium shtesë WooCommerce. Më poshtë, unë rekomandoj një bandë të shtesave të tilla për të shtuar disa nga funksionet më të rëndësishme që do t’ju duhen në dyqanin tuaj.

Zgjatjet WooCommerce për të trajtuar braktisjen e karrocave

Një shembull i braktisjes së karrocave është ai kur një klient shton sende në karrocën e tyre, por nuk e kompleton blerjen. Sipas Instituti Baymard, 67.45% e karrocave në internet janë braktisur.

Për të rikuperuar humbjen e mundshme të të ardhurave nga braktisja e karrocave, një taktikë shumë efektive është të arrihet tek blerësit e tillë dhe t’i nxisë ata të kthehen në dyqan dhe të kryejnë blerjen. WooCommerce nuk ka ndonjë funksionalitet të integruar për të trajtuar rastet e braktisjes së karrocave, por këtu janë disa shtojcë të shkëlqyera që mund të ndihmojnë:

# 1: Braktisur Shporta Lite për WooCommerce

Kjo shtojcë ju lejon të dërgoni kujtesë me email për klientët tuaj ose përdoruesit e ftuar që shtuan produkte në karrocën e tyre, por nuk e përfunduan blerjen.

Shporta e braktisur Si për WooCommerce pretendon se mund të ju ndihmojë të kurseni deri në 30% të shitjeve tuaja të humbura. Ajo vjen me një model të gatshëm për përdorim që mund të personalizoni me vlera si emri i një klienti dhe informacioni i shportës së produktit me një lidhje me karrocën e braktisur.

Kjo shtojcë është Versioni PRO ju jep 3 shabllone dhe ju lejon të filloni të dërgoni postë elektronike kujtese brenda pak minutash nga një shembull i braktisjes së shportës; në versionin falas, ju mund të dërgoni kujtesë vetëm pas një ore.

braktisur-cart-pro-pluginShporta e braktisur – Një shtojcë për t’ju lejuar të rikuperoni shitjet duke dërguar email kujtese. Versioni Pro ju jep më shumë personalizime.

Por tipar vërtet i lezetshëm është që ju lejon të jepni kuponë dhe zbritje në emailin e kujtesës. Një kujtesë e-mail me një zbritje është 100% më e fuqishme se një pa të, sepse një ofertë zbritje i jep një përdoruesi një nxitje për të vepruar shpejt.

Mimi: 119 dollarë

# 2: Shporta e braktisur WooCommerce

WooCommerce Recover Plain plugin i braktisur bën të gjitha gjërat që bën shtojca e mësipërme dhe shumë më tepër.

shërohen-braktisur-cart-pluginWooCommerce Rimarrë Shportën e Braktisur – Një tjetër shtojcë për t’ju lejuar të rikuperoni shitjet tuaja duke dërguar një seri kujtimesh të automatizuara të postës elektronike.

Përveç dërgimit të një seri kujtimesh automatike të postës elektronike (me zbritje dhe kuponë), shtesa WooCommerce Recover Abandoned Cart gjithashtu ju lejon të merrni numrin e telefonit të një përdoruesi për të ndjekur manualisht me to.

Ju gjithashtu mund të monitoroni performancën e postave elektronike vijuese me veçorinë e raportimit të kësaj shtojce.

Mimi: 49 dollarë

Zgjatje WooCommerce për të shtuar filtrimin e përparuar të produktit

Shumica e kamareve u ofrojnë klientëve shumë mundësi. Për shembull, nëse keni një dyqan veshjesh, ju mund të dëshironi t’u mundësoni klientëve tuaj të filtrojnë produktet duke përdorur vlera si ngjyra, madhësi, materiale, marka dhe më shumë. Si parazgjedhje, WooCommerce nuk e mbështet filtrimin e përparuar. Këtu janë disa shtojcave që mund të shtojnë këtë veçori në dyqanin tuaj:

# 1: Filteri i Produkteve WooCommerce (WOOF)

WOOF është një shtojcë e shkëlqyeshme falas për të shtuar filtrat themelorë në dyqanin tuaj online.

Versioni premium i kësaj shtojce zhbllokon më shumë filtra si ngjyrat, etiketat, lëshimet, kutitë e zgjedhjes dhe më shumë. Gjithashtu, versioni premium përfshin analitikë, kështu që ju mund të shihni specifikimet e produktit që përdoruesit tuaj po kërkojnë në mënyrë aktive dhe porositni më shumë prej atyre produkteve.

Shikoni demonstrimin këtu. Versioni premium kushton 30 dollarë

# 2. Filtri i produkteve të WooCommerce

Kjo shtojcë ju lejon të ofroni opsione të personalizuara të filtrimit për vizitorët tuaj duke i bërë të mundur që ata të kërkojnë produkte super të shpejtë. Me këtë shtojcë, vizitorët tuaj do të jenë në gjendje të filtrojnë produktet tuaja bazuar në atributet e tyre si ngjyra, madhësia, disponueshmëria, diapazoni i çmimeve dhe më shumë.

Woocommerce-produkt-filter-pluginFiltri i produkteve të WooCommerce.

Ju mund t’i shfaqni këto filtra duke përdorur disa paraqitje mahnitëse. Më pëlqejnë veçanërisht paraqitjet e shiritit anësor, ekranit të plotë dhe muraturës së pluginit.

Filteri i Produkteve WooCommerce mbështet edhe këshilla mjetesh, kështu që ju mund të ofroni informacion shtesë kur përdoruesit rri pezull mbi çdo opsion / vlerë filtrimi. Plus, Filteri i Produkteve WooCommerce jep një analizë të thelluar të filtrave që klientët tuaj i përdorin në mënyrë rutinore. Ky informacion mund t’ju japë më shumë pasqyrë në atë që dëshirojnë klientët tuaj.

Mimi: 35 dollarë

Zgjatjet WooCommerce për të kontrolluar transportin, çmimet dhe zbritjet

Siç e keni parë në pjesën e mësipërme në konfigurimin e produktit WooCommerce, WooCommerce jep vetëm cilësime të kufizuara për çmimet dhe produktet e anijeve. Por mund të shtoni rregulla të përparuara të çmimeve dhe transportit me shtesat e mëposhtme:

# 1. Karakteristikat e Kuponit të Zgjeruar të WooCommerce

Kuponi i zgjatur WooCommerce është një shtojcë falas që ju lejon të vendosni kushte në të cilat kuponat shtohen automatikisht në karrocën e blerësit. Mund ta përdorni për të vendosur rregulla si: Jepini blerësit 5% zbritje nëse vlera e tyre e shportës është më e madhe se 500 dollarë ose diçka.

# 2: oomimi Dinamik i WooCommerce & Zbritje

Kjo shtojcë prezanton një nivel krejt të ri kontrolli për çmimin e produkteve tuaja. Kjo shtojcë ju lejon të vendosni kombinime të pakufizuara të rregullave për një zbritje duke përdorur vlera si nënkontrata e shportës, numrin e artikujve në karrocë dhe shumë më tepër.

Për shembull, mund të vendosni një rregull si kjo: “Bleni midis 2 dhe 5 njësive merrni 10% zbritje, blini të paktën 6 merrni 20% zbritje”

Woocommerce-dinamike-çmimi-extensionOomimi Dinamik i WooCommerce & Zbritje.

Ju gjithashtu mund të jepni freebies. Për shembull ,: “Kornizë falas me secilën fotografi të blerë”

Për të nxituar përdoruesit në blerje, madje mund të tregoni vlefshmërinë e ofertës promovuese (datën e fillimit dhe mbarimit) për të rritur shitjet.

Oomimi Dinamik i WooCommerce & Zbritjet mund të përdoren gjithashtu për të drejtuar një program besnikërie ndaj klientit, ku mund të ofroni zbritje më shumë dhe më të larta për klientët besnikë.

Pricemimi: 29 dollarë

# 3: Transporti i Avancuar i WooCommerce

Kur bëhet fjalë për cilësimet e transportit, përsëri, WooCommerce vetëm ofron disa mundësi shumë themelore si ofrimi i një tarife të sheshtë ose transporti falas.

Nëse doni më shumë kontroll mbi tarifat e transportit tuaj, duhet të merrni Transportin e Avancuar të WooCommerce. Kjo shtojcë ju lejon të shtoni një numër metodash të llogaritjes së shkallës së transportit në faqen tuaj.

Ju mund të përdorni prona të tilla si pesha, vëllimi, statusi i aksioneve, vendndodhja e dorëzimit dhe më shumë për të krijuar tarifat e transportit me porosi. Ju gjithashtu mund ta përdorni atë për të ofruar transportin falas kur vlera e karrocave tejkalon disa sasi të paracaktuara dhe kur porosia dërgohet në një rajon të caktuar, ose vendosni kostot e transportit bazuar në përqindje..

Zbulo me shume në lidhje me plugin. Mimi: 17 dollarë

Duke e mbështetur atë…

WooCommerce është një zgjidhje e shkëlqyeshme për të hapur një dyqan në internet, por mund ta bëni atë 100% më të fuqishëm duke e çiftuar atë me një temë miqësore për konvertim dhe disa shtesa. Shpresoj që ky post të japë të gjitha udhëzimet që ju nevojiten për të filluar.

Ju dëshiroj shumë shitje në dyqanin tuaj!

Nëse jeni duke kërkuar për alternativa për dyqanin tuaj online, këtu janë 5 ndërtues dyqanesh në internet që mund të shikoni.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map