Si të filloni një Shopify Facebook Store (Udhëzimi hap pas hapi i Newbie)

Një nga vendimet më të mëdha që do të merrni si shitës në internet është të zgjidhni një platformë për shitjen e produkteve tuaja. Ju mund të shkoni për një shërbim të menaxhuar plotësisht si Shopify ose BigCommerce, një karrocë blerjeje plotësisht e rregullueshme ose një zgjidhje si WooCommerce.


Edhe pse këto zgjidhje fillojnë me 0 $ ose me rreth $ 25 / muaj, kostot e tyre shtohen shpejt pasi shtoni më shumë aplikacione për të zgjeruar funksionalitetet e dyqanit tuaj.

Përveç kostove të mirëmbajtjes së këtyre mjeteve / shërbimeve, ju gjithashtu duhet të regjistroni një emër domain dhe të blini një certifikatë SSL (dhe çdo produkt tjetër premium që ju nevojitet për të ndërtuar dyqanin tuaj). Siç mund ta shihni – keni nevojë për një investim të arsyeshëm për të gjithë këtë. Tani, nëse tashmë keni një audiencë – edhe nëse është një e vogël, offline – mund të justifikoni të gjitha këto shpenzime.

Por, çfarë nëse ju keni zero njerëz për t’i shitur? Dhe një buxhet shumë i kufizuar? Ose… nëse thjesht po eksperimentoni me shitjen në internet ose duke provuar një produkt?

Epo, në atë rast, ju mund të mos jeni në gjendje t’i përballoni këto zgjidhje. Por këtu mund të ndihmojë një dyqan i Shopify Facebook.

lundrim

 • Shembuj të dyqaneve të Shopify në Facebook
 • Hapi # 1: Zgjidhni Planin e Shopify Lite
 • Hapi # 2: Integroni me llogarinë tuaj në Facebook
 • Hapi # 3: Shtoni produkte në dyqanin tuaj në Facebook përmes Shopify
 • Cila është reagimi nga përdoruesi i vërtetë – çdo e mirë?
 • Shtë e lehtë për të shitur në Facebook me Shopify

Lista Tools 

 • Platformë – Shopify, Facebook
 • (Kjo është gjithçka që ju nevojitet, e thjeshtë!)

Farë është një dyqan Shopify në Facebook?

1Fotografia e Shopify Facebook Store (burimi).

Një dyqan Shopify në Facebook është një dyqan që funksionon në Facebook dhe është mundësuar nga Shopify.

me Shopite Lite 9 $ / muaj planifikoni, ju mund të shtoni një dyqan në faqen tuaj të Facebook dhe të filloni shitjen në Facebook. Duke hapur një dyqan online si kjo, ju mund të anashkaloni shpenzimet e ndërtimit të një faqe interneti të dyqaneve nga e para dhe të investoni në zgjidhje dhe produkte të çmimeve të tregtisë së kushtueshme.

Përfitimet e një dyqani të Shopify në Facebook

Kur kombinoni Facebook dhe Shopify, do të merrni të gjitha mirësitë e të dy botëve. Përfitimet e të pasurit një dyqan Shopify në Facebook përfshirë:

 • Mundësia për të shitur produkte të pakufizuara
 • Mbështetje për 70+ portat e pagesave
 • Urdhërat dhe administrimi i transportit (përmes pultit ultra intuitiv të Shopify)
 • Përvojë e sigurt dhe e përgjegjshme e arka
 • Ndjekja dhe raportimi i shitjeve
 • Mbështetje globale e taksave dhe monedhave
 • Rritja e vetëdijes për markat me treguesit e njohur të Facebook (pëlqime, aksione, promovime, etj.)
 • Ulni koston dhe kohën e ndërtimit të një dyqani online nga e para

Edhe me shume.

30% e blerësve në internet ka të ngjarë të bëjë një blerje nga rrjeti i mediave sociale. Dhe, 20% thanë Facebook i çoi ata të blinin një produkt ose shërbim të ri në internet

Pasja e një dyqani të Shopify në Facebook do të ju ndihmojë patjetër në strategjinë e përgjithshme të biznesit tuaj

Dhe përveç Facebook-ut, Shopify Lite gjithashtu ju lejon qasje në “Bleni Butonin” të Shopify. Me këtë veçori, mund të shtoni një buton blerjeje për një mori vendesh, për shembull, në faqen tuaj të internetit. Kështu që nëse po drejtoni një blog ose po krijoni një faqe në internet dhe dëshironi t’iu mundësoni lexuesve tuaj të blejnë prej tij, Shopify Lite ju mbulon.

Shembuj të Shopify Facebook Stores

1. BestSelf.co

BestSelf.co drejton një dyqan të shkëlqyer Shopify në Facebook. Më poshtë, mund të shihni se si BestSelf.co i shfaq bukur produktet e dyqaneve të saj në dyqanin e saj në Facebook.

Bleni shembullin e dyqanit në FacebookShembull i Facebook Shop – BestSelf.co

Vendosja e produktit tuaj për shitje në (ose përmes) Facebook-u end shumë mjete të angazhimit në procesin e blerjes.

Për shembull, kur një përdorues i Facebook klikon në cilindo nga produktet tuaja, ata mund ta pëlqejnë 1-, ta ndajnë atë me miqtë e tyre, 3- ta ruajnë atë më vonë dhe 4- të lënë komentet për ndonjë produkt ose blerjen e pyetjeve që mund të kenë..

Përfitimet e shitjes në FacebookPërfitimet e shitjes në Facebook.

Tani mendoni për këtë – nëse këto produkte ishin në dyqanin tuaj, shumica e këtyre aktiviteteve do t’u duheshin përdoruesve të regjistroheshin. Por brenda Facebook, ata tashmë janë regjistruar në llogaritë e tyre në Facebook!

Gjithashtu, ata mund të shtojnë produktin në karrocat e tyre gjithashtu. Për të përfunduar pjesën tjetër të procesit të arka, ju mund ta sjellni vizitorin në faqen tuaj të internetit ose dyqanin (nëse keni një të tillë) ose thjesht le t’i lejoni përdoruesit të kryejnë arka përmes vetë Facebook-ut..

Për shembull, BestSelfCo merr vizitorët në faqen e saj të internetit për të përfunduar blerjen.

Arka e Facebook në dyqanKontrolli i Facebook në Dyqan – Ju mund t’i drejtoni vizitorët që të arrijnë në faqen e dyqanit tuaj.

2. Tavolina juaj e përhershme

[Përditësimet: YourStandingDesk.com nuk ekzekuton më tani një Dyqan në Facebook.]

Por Ian Atkins, themeluesi i YourStandingDesk.com përdor Shopify për të drejtuar dyqanin e tij në Facebook dhe preferon përdoruesit të kryejnë blerjen përmes tij Dyqan në Facebook.

Pagesë përmes dyqanit në FacebookAlternativat – arka në Facebook.

3. Mjeshtër & dinamik

Këtu është një shembull tjetër nga Master & Dynamic:

Shembull dyqani në Facebook ShopifyNjë shembull tjetër i dyqanit në Facebook – Master & dinamik.

Për të gjetur më shumë shembuj të dyqanit të Shopify Facebook, shikoni vitrinë e klientit të Shopify.

Tani që e kuptoni se si duket një dyqan i Shopify në Facebook, le të kalojmë shpejt hapat që mund të përdorni për të krijuar dyqanin tuaj në Facebook.

Provoni të Shopify Facebook Store (falas 14-ditore)

Si të filloni një Shopify Facebook Store në 3 hapa

 1. Regjistrohuni me Shopify Lite Plan për vetëm 9 dollarë në muaj
 2. Integroni llogaritë tuaja Shopify dhe Facebook
 3. Shtoni produkte në dyqanin tuaj në Facebook përmes Shopify

Për të krijuar një dyqan në Facebook me Shopify, së pari duhet të krijoni një faqe biznesi në Facebook. Toshtë në këtë faqe që ju do të shtoni një pjesë të dyqanit në. Pra, nëse nuk keni akoma, ja referencë e shpejtë për të bërë një faqe në Facebook.

Në mënyrë ideale, nuk duhet të keni vetëm një faqe të gatshme, por edhe të keni disa 100 ndjekës në të përpara se të shtoni një dyqan në të. Në këtë mënyrë, ju do të keni një audiencë të angazhuar për të tregtuar në të – menjëherë nga dita 1!

Me atë tip, ne jemi të gatshëm të fillojmë ndërtimin e dyqanit.

1. Zgjidhni dhe porosisni Planin e Lajmeve të Shopify

Për të hyrë dhe për të porositur Planin e Lite, ju duhet të përdorni faqen e çmimeve të Shopify dhe të kërkoni kolonën “Shopify Lite”.

Shopify Lite PlanKlikoni “Shikoni Planin e Shopify Lite”. Në faqen tjetër, klikoni butonin “Filloni Provimin Tuaj Falas 14-Ditor” për të filluar përdorimin e Shopify Lite.

Për të konfiguruar Shopify Lite, së pari vendosni një emër përdoruesi, fjalëkalim dhe emrin e dyqanit tuaj; dhe detaje në lidhje me produktet tuaja.

Detaje të dyqanit në Facebook ShopifyShopify do të kërkojë kontaktin tuaj personal dhe detajet themelore të biznesit. Plotësoni ato për të filluar.

2. Integroni llogaritë tuaja Shopify dhe Facebook

Pasi të futni informacionin e biznesit tuaj, është koha për të integruar llogarinë tuaj Shopify dhe faqen tuaj në Facebook.

Për të lidhur llogarinë tuaj Shopify në faqen tuaj në Facebook, klikoni në ‘Lidh llogariButonin në Facebook > llogari.

Integrimi i dyqanit në Facebook ShopifyKlikoni “Lidhu me llogari” për të integruar Shopify me llogarinë tënde në Facebook.

Shopify pastaj do të kërkojë leje për të lexuar profilin tuaj në Facebook. Klikoni në “VazhdoButonin.

Integrimi i dyqanit në Facebook ShopifyKlikoni “Vazhdo” për të integruar Facebook me Shopify.

Në këtë pikë, Shopify do të kërkojë leje për të menaxhuar dhe publikuar përmbajtje në emrin tuaj. Kështu që klikoni në ‘Zgjidhni atë që lejoniLidhja.

Në ekranin tjetër, zgjidhni të dy opsionet dhe klikoni ‘Ne rregull‘.

Integrimi i dyqanit në Facebook ShopifyLlogaria juaj e Shopify tani është e integruar me llogarinë tuaj në Facebook.
Integrimi i dyqanit në Facebook ShopifyKlikoni “OK” për të vazhduar.

Më në fund, Shopify do t’ju kërkojë faqen në të cilën dëshironi të shtoni seksionin e dyqanit. Kështu që zgjidhni faqen që sapo keni krijuar (ose ndonjë faqe tjetër në të cilën mund të dëshironi të shtoni seksionin e dyqanit).

Integrimi i dyqanit në Facebook ShopifyLidhu me një faqe në Facebook që menaxhon duke klikuar “Lidhu faqen”.

Tani, mund të dini se nuk mund të shesni disa artikuj në Facebook (Për shembull, gjëra të tilla si alkooli, armët, droga dhe më shumë).

Për shkak se do të jeni duke pritur dyqanin tuaj në Facebook, në hapin tjetër, do t’ju kërkohet të pajtoheni me termat dhe kushtet e dyqanit të Facebook. Kështu që lexoni me kujdes dhe klikoni në ‘Pranoni termatButonin kur të jeni të sigurt.

Facebook-shitës-KushtetKushtet dhe kushtet e Facebook-ut.

Pasi të keni rënë dakord me kushtet e tregtarëve në Facebook, një pjesë e dyqaneve do të shtohet në faqen që keni zgjedhur në konfigurim.

Dubluar Shopify dyqanDyqani juaj në Facebook tani është jashtë linje.

Por siç mund ta shihni, dyqani që krijoni në këtë pikë ende nuk do të jetë live.

Për të botuar dyqanin, duhet të shkoni në pultin e Shopify dhe të jepni detajet tuaja të faturimit. Qasja në këto cilësime duke klikuar nëShkoni te ShopifyButonin në faqen tuaj të dyqanit në Facebook. Ose thjesht regjistrohu në Shopify dhe kliko nëFacebook ‘ artikulli në panelin e djathtë të pultit tuaj të Shopify.

Vendosja e kanalit Facebook në ShopifyShkoni te Shopify kanali Facebook.

Tani, për të aktivizuar Dyqanin tuaj në Facebook, klikoni nëzgjidhni një plan ‘.

Aktivizo dyqanin e ShopifyZgjidhni një plan për të filluar shitjen.

Në ekranin tjetër, do të shihni planet e ndryshme të Shopify.

Zgjidhni planin e 9 $ Shopify Lite dhe shkruani detajet e kartës tuaj të kreditit. (Mësoni më shumë në ifymimet Shopify këtu.)

Bleni planet e çmimeveZgjidhni Shopify Lite për të aktivizuar dyqanin Shopify në Facebook.

Sapo të shkruani detajet e kartës tuaj të kreditit dhe Shopify ta verifikojë atë, ju jeni vendosur.

Nëse vizitoni faqen tuaj në Facebook, do të vini re se seksioni i dyqaneve është rinovuar dhe është i botuar dhe i dukshëm për të gjithë ndjekësit tuaj.

Dyqan i botuarKrahasoni me të mëparshmet, dyqani juaj në Facebook tani është në internet – Mund të filloni të shisni tani.

Mos harroni se Shopify nuk ju ngarkon në këtë pikë, megjithëse mbledh të dhënat tuaja të faturimit. Do të ngarkoheni vetëm kur përfundon gjyqi 14-ditor.

Tani që keni integruar llogarinë tuaj Shopify dhe faqen tuaj në Facebook dhe seksioni i dyqanit është shtuar dhe publikuar në faqen tuaj, ju jeni gati të shtoni produkte në dyqanin tuaj. Të gjitha produktet që shtoni në llogarinë tuaj Shopify do të shfaqen automatikisht në dyqanin tuaj në Facebook.

3. Shtoni produkte në dyqanin tuaj në Facebook përmes Shopify

Për të shtuar produkte, klikoni në ‘Shtoni produktin tuaj të parë për të filluarLidhja.

Shtimi i produkteve në dyqanin tuaj ShopifyTani. mund të filloni të shtoni produkte në dyqanin tuaj në Facebook.

Shtimi i produkteve është i lehtë me redaktorin e përdorimit të lehtë të Shopify. Për këtë shëtitje, unë jam duke shtuar një fabrikë Feng Shui të quajtur “Zonja Palm” në llogarinë time Shopify. (Unë thjesht kam fshirë një përshkrim të shkurtër të produktit dhe shtova një imazh nga një sit i fotografisë së aksioneve. Por ju duhet të shpenzoni kohë në këtë hap.)

Sidoqoftë, ja si duket produkti im në redaktorin e Shopify:

Redaktor i blerjeveShtimi i produktit në redaktorin Shopify.

Tani, ajo që prisja ishte që minutën që do të shtoja dhe botoja një produkt në llogarinë time Shopify, do të shfaqej në dyqanin tim në Facebook, por nuk ishte kështu. Në fakt, kur klikova në kanalin Facebook, mora mesazhin e mëposhtëm:

Gabim në publikimin e produkteveKjo është krejtësisht normale kur produktet tuaja nuk janë shfaqur pasi të keni shtuar.

Meqenëse nuk kam marrë ndonjë gabim botimi, mendova se ndoshta krijimin e një koleksioni, duke e shënuar atë të dukshme për Facebook dhe lëvizjen e produktit tim në koleksion do të zgjidhnin çështjen. Kështu që unë i bëra të gjitha këto, dhe megjithatë produkti im Shopify nuk u shfaq në dyqanin tim në Facebook.

Kështu që unë lexova në të, dhe duket se kur një dyqan publikohet në Facebook, ekipi i Facebook e rishikon atë.

Vetëm pasi të merrni miratimin e tyre që produktet tuaja të shfaqen në dyqanin tuaj në Facebook. Në fakt, përmbajtja e ndihmës e Shopify thotë këtë mund të duhen deri në 48 orë që ju të jeni në gjendje të botoni produkte në dyqanin tuaj Shopify Facebook.

Unë mendoj se nuk ka asgjë për të frikësuar këtu, dhe ju duhet të dëgjoni nga ekipi i vlerësimit të Facebook brenda 2 ditëve. Dhe me këtë, dyqani juaj Shopify në Facebook duhet të jetë i gatshëm.

Dhe në qoftë se ju pyesni veten, dyqani im u miratua:

Dyqani im Facebook ShopifyProdukti shfaqet pasi ekipi i Facebook miratoi dyqanin tim.

4. Optimizoni listat e produkteve tuaja për Facebook

Tani që dyqani është “i hapur”, është koha për të optimizuar përmbajtjen dhe imazhet tuaja, kështu që ato shkëlqejnë në Facebook dhe shfaqen kur përdoruesit i kërkojnë ato. Facebook jep disa udhëzime të dobishme për renditjen e produkteve këtu.

Dhe siç thashë në fillim, sa më shumë angazhim të ndërtoni në faqen tuaj, aq më shumë shitje do të merrni. Lexoni këto këshilla efektive të marketingut në Facebook për të filluar një fillim.

Kështu që do të fillojë një dyqan në Facebook me Shopify.

A e bën Shopify Ndihmë Biznesin e Shitësit në Facebook?

Fshati Cookbook është një dyqan online kuzhinash që ofron libra gatimesh kolektive dhe të cilësisë së mirë për klientët rastësor dhe profesional. Wendy Guerin, bashkëthemeluese e Cookbook Village na ka dhënë komentet e saj në lidhje me dyqanin Shopify Facebook,

Fshati Cookbook FacebookFaqja e Librit të Cookbook-ut në Facebook

A ju ndihmon në biznesin tuaj?

Ne nuk kemi shumë shitje përmes kanaleve të mediave sociale. Shumica e biznesit tonë vjen nga marketingu me email dhe përmbajtje … blogu ynë në mbledhjen e librave të gatimit tërheq tregun tonë të ngrohtë dhe drejton shumë klientë të rinj në dyqanin tonë Shopify.

Dyqani në Facebook është falas dhe na shërben mirë për të treguar se ne jemi një dyqan eCommerce, si dhe një blog … shumë hyjnë në blogun tonë përmes kërkimit organik dhe mediave sociale, por nuk e kuptojnë shpejt që ne po shesim edhe libra gatimi.

Dyqani në Facebook e ekspozon këtë dhe kjo vetëm e bën atë të vlefshëm. Megjithatë, ne nuk do të paguanim shtesë për këtë integrim, duke pasur parasysh sa më sipër.

A do ta sugjeronit këtë tek pronari i dyqanit për herë të parë?

Mund të ketë mundësi më të mira për Facebook Shop në Dyqanin e App Store. Ne nuk kemi provuar ndonjë prej tyre kohët e fundit – ne u përpoqëm një vjet mbrapa dhe e hoqëm ashtu siç ishte i gabuar.

Duke pasur parasysh veçorinë e Shopify Facebook Store vjen me pajtimin (nuk jam i sigurt nëse është me të gjitha paketat … por besoj kështu), ia vlen ta shtoni atë në faqen tuaj në Facebook … veçanërisht për shkak të asaj se sa lehtë është të vendoset.

Vlen ta provoni me tregun tuaj — nuk ka ndonjë dobësi.

Sidoqoftë, Wendy mendon se ka diçka që integrimi duhet të përmirësojë,

“Funksionaliteti është i kufizuar. Ka disa gjëra që unë do të doja të ndryshoja — Dyqani automatizon se cilat artikuj shfaqen si artikujt e parë që shihni në faqen kryesore të Facebook. Disa nga artikujt tonë më pak interesant duket se po tregojnë dhe nuk ka asnjë rimë apo arsye (për të cilën ne dimë) se pse ato artikuj të veçantë tregojnë së pari. Shopify ju lejon të zgjidhni që Koleksionet sinkronizojnë në Facebook dhe cilat artikuj në një Koleksion – por kjo është përafërsisht masa e opsioneve që ne kemi gjetur të disponueshme për personalizimin e Facebook Shop. “

Në përgjithësi, Wendy mendon se është integrimi i Shopify Facebook,

Shopify Facebook Store ishte i lehtë për t’u zbatuar. Duhen vetëm disa minuta për ta vendosur atë. Wendy Guerin, – bashkëthemeluese e Fshati Cookbook

Provoni të Shopify Facebook Store (falas 14-ditore)

Shopify dhe Facebook – Kombinim i shkëlqyeshëm?

Ndërsa plani i Lite i Shopify është një mënyrë e mirë dhe e përballueshme për të hyrë në shitjen në internet, unë nuk do ta rekomandoj atë si platformën tuaj përfundimtare të shitjes në internet.

Shtë ideale kur filloni – por përfundimisht – duhet të filloni një dyqan online të duhur me një zgjidhje si Shopify … dhe të përdorni dyqanin tuaj të Shopify Facebook si një kanal të shtuar të shitjeve, dhe jo si dyqanin tuaj kryesor. (Nga rruga, të gjitha planet e Shopify përfshijnë kanalin e shitjeve në Facebook, kështu që nuk do të keni nevojë të blini një shtesë ose ndonjë gjë tjetër.)

Prandaj, sa herë që të jeni gati, bëni një lëvizje drejt një dyqani në internet të lulëzimit të plotë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map