Si të filloni një blog mami duke përdorur WordPress (dhe të rriteni në një biznes të lulëzuar)

Nëse doni të filloni një blog nënë, ju keni ardhur në vendin e duhur! Unë jam Gina Badalaty i përqafimit të papërsosur dhe kam qenë një bloge nënë që nga viti 2002. Ndërsa blogu im ka kaluar shumë faza, unë tani jam një bloger profesionist i paguar për një klient të ëndërruar, falë përvojës sime të viteve.


Në këtë artikull, unë do të ndaj mënyrën e duhur për të krijuar një blog për t’ju ndihmuar të rritni një blog dhe biznes të suksesshëm!

Ky është blogu im – Përqafimi i papërsosur

Sa Bëni Mami Bloggerët?

Nëse kërkoni “sa bëjnë blogerët”, do të shihni tregime të atyre që sjellin $ 40,000 deri në mbi 1.000,000 dollarë në muaj. Këta blogerë kanë shfrytëzuar tregimet e tyre për të tërhequr audiencën e duhur të synuar, duke u përqëndruar në tema të njohura, si ulja e borxhit, sesa të drejtojnë një blog nënë. Sidoqoftë, nëse nuk jeni duke kërkuar të punoni 80+ orë në javë për ta goditur atë të madhe, mund të fitoni të ardhura të mira duke planifikuar në mënyrë strategjike blogun tuaj si një biznes.

Ajo që mund të fitoni nga blogu juaj ndryshon. Në fillim të këtij viti, unë u befasova kur mora kontrolle me fitime të larta nga një postim i vjetër në gatimet jo toksike që kishin lidhje shoqërore. Ndërsa është e vështirë të garantosh që një postim do të bëhet viral, optimizimi i motorit të kërkimit tim (SEO) në atë post e lejoi atë të goditej # 1 në Google.

Edhe pa postime virale, një blog i vogël mund të sjellë të ardhura të rregullta. Unë vetëm blog me kohë të pjesshme, por unë kam sjellë deri në 12,000 dollarë në vit në poste bashkëpunëtore dhe të sponsorizuara me audiencën time të vogël. Theelësi është zhvillimi i një kamare për të arritur audiencën time të synuar.

Postimet në blog, megjithatë, nuk janë mënyra e vetme për të fituar para nga blogu juaj. Blogu im ka ndihmuar në fillimin e karrierës sime të të shkruarit në prindërit dhe niches shëndetësore. Duke zhvilluar marrëdhënie me blogerët e tjerë nënë ndër vite, nuk kam pasur asnjë problem të gjej punë të qëndrueshme sa herë që më duhej.

Vendosja e një Blog nënë dhe kthejeni atë në një biznes

Pavarësisht se ku doni të shkoni, blog-u juaj mund të arrini atje. Theelësi është planifikimi strategjik para kohe për të filluar në këmbën tuaj më të mirë, në mënyrë që të përfundoni aty ku ju çojnë ëndrrat.

Si filloni në blogun tuaj? Le të gërmojmë.

Hapat për të krijuar një blog nënë

 • Hapi # 1: Përgatituni para se të filloni
 • Hapi # 2: Vendosni saktë blogun tuaj nënë
 • Hapi # 3: Shndërroni blogun tuaj në një biznes
 • Fito para nga një blog nënë
 • Shembuj të blogjeve nënë
 • Janë bloget akoma një gjë?

Mjetet e rekomanduara

Zbulimi: BuildThis.io merr tarifa referimi nga mjetet e listuara në këtë uebfaqe. Por, opinionet bazohen në përvojën tonë dhe jo në sa paguajnë ato. Ne përqëndrohemi të ndihmojmë bizneset e vogla dhe individët për të krijuar faqe interneti si biznes. Ju lutemi mbështesni punën tonë dhe mësoni më shumë në zbulimin tonë të fituar.

1. Përgatitja për lançim: Markë, audiencë, përmbajtje

Para se të filloni blogun tuaj nënë

Për të vendosur themelet e krijimit të një blogu që tërheq vizitorët, ju nevojiten 3 faktorë kritikë:

 1. Një markë tërheqëse
 2. Një mënyrë për të synuar audiencën tuaj
 3. Përmbajtja që është në markë dhe tërheqëse për objektivin tuaj

Ju mund të keni menduar se unë do të thoja “web hosting” ose “domain name”, por nëse doni të keni një karrierë të lulëzuar të fillojë përmes blogut tuaj, ju duhet t’i qaseni asaj si një biznes dhe kjo do të thotë ndërtimin e një fondacioni të fortë së pari.

Ndërtoni markën tuaj

Në mënyrë që të ndërtoni markën tuaj, duhet të bëni një punë kritike introspektive. Kjo fillon me të mësuar “pse”. Simon Sinek, autor i shitjes më të mirë ”Filloni me Pse,”Shkruan,

Njerëzit nuk blejnë atë që bëni ju, ata blejnë PSE ju e bëni atë.

Zbulimi i “pse” tuaj do t’ju ndihmojë të përqendroheni në krijimin e përmbajtjes së fuqishme dhe ndërtimin e një biznesi të suksesshëm rreth tij.

Shtë koha për të nxjerrë letër dhe stilolaps dhe të pyesni veten pse dëshironi të shkruani një blog. Për të gërmuar shumë thellë, duhet të shtroni pyetjen «pse» secilës prej përgjigjeve tuaja të paktën 5 herë. Për shembull, kohët e fundit kam përdorur këtë proces për t’u ri-pranuar. Deklarata ime e hapjes ishte, “Unë dua të bëj një blog për të ndihmuar nënat në rritjen e fëmijëve autikë me sfida serioze. Nga atje, unë vazhdoja të pyesja “pse” për secilën nga përgjigjet e mia, derisa arrita të, “Të tregoja që fëmijët tanë mund të jetojnë një jetë të qëllimshme dhe të gëzueshme dhe ta bëjnë botën një vend më të mirë.”

E bukura e këtij ushtrimi është se shpesh do të zbuloni se “pse” juaj i ndihmon njerëzit e tjerë, por gjithashtu duhet të bëni një zhytje pak më shumë egoiste në arsyen tuaj. Farë do t’ju motivojë çdo ditë të merrni pjesë me sfida të drejtimit të një biznesi të suksesshëm në blog? Ndoshta ju doni të lironi të ardhurat për të shlyer borxhin. Ndoshta ju jeni të interesuar të krijoni një uebfaqe autori për të ngritur një platformë për atë libër që po shkruani. Ose mbase do të dëshironit të fitonit mjaftueshëm për të blerë një shtëpi të bukur në plazh.

Përdorni këtë ushtrim “pse” për të ëndërruar të madh në mënyrë që të mund të shtyni sfidat për t’u bërë një bloger i klasit botëror me një biznes që i ndihmon të tjerët ndërsa përmbushin ëndrrat tuaja.

Gjeni vizitorin tuaj ideal

Pasi të keni “pse” tuaj, tani mund të përqendroheni në gjetjen e vizitorit tuaj ideal. Në këtë hap, ju do të zbuloni se kush është ajo dhe çfarë i nevojitet. Disa demografikë bazë për të menduar rreth përfshijnë:

 • moshë
 • Numri i fëmijëve / djemve ose vajzave
 • Gama e të ardhurave / niveli i arsimimit
 • Profesionale e punës, nënë në shtëpi, sipërmarrëse?
 • Ku jeton ajo: qyteti, vendi, periferitë?
 • Pronar i shtëpisë, banor i apartamenteve?
 • Pronar i përkëdhelur? Pronari i automjetit?
 • Besimtar, ateist, agnostik?
 • Nicë speciale: mama e çuditshme, dëshiron të jetë e aftë, fëmijë me nevoja të veçanta, mami futbolli, fëmijë të birësuar, etj.

Audienca ime e synuar përfshin nënat që rritin tweens dhe adoleshentë me autizëm të rëndë dhe aftësi të kufizuara të lidhura. Ata kanë nevojë për zgjidhje të shëndetshme për fëmijët e tyre dhe një mënyrë për të parandaluar djegien.

Personi në mendjen tuaj mund të jetë ju por ju duhet të krijoni një “avatar” që nuk jeni ju. Kjo do ta bëjë më të lehtë krijimin e përmbajtjes bazuar në nevojat e saj, të cilat nuk do të ndryshojnë edhe nëse e juaja bën. Shtë gjithashtu më e lehtë t’i shkruani postimet tuaja atij personi.

Planifikoni përmbajtjen tuaj me hulumtime të audiencës

Sapo të keni marrë ca kohë për të kuptuar lexuesin tuaj ideal, hapi tjetër është të hulumtoni nevojat e saj. Blog-u juaj duhet të sigurojë informacion të vlefshëm për avatarin që keni krijuar që mund të çojë në mundësi fitimi të parave për ju. Ju e zbuloni këtë duke hulumtuar pikat e saj të dhimbjes dhe kënaqësisë.

Ju mund të përdorni Google por një mënyrë shumë më efektive për të hulumtuar është duke intervistuar audiencën tuaj të synuar. Kjo me të vërtetë ka ndihmuar në përqendrimin e blogut tim. Thjesht shkruani 5 pyetje të hapura në lidhje me nevojat e avatarit tuaj. Një nga pyetjet e mia ishte, “Kur është fjala për të ndihmuar fëmijën tuaj autik, cilat zgjidhje ndihmuan?”

Intervista juaj duhet të zgjasë vetëm 15-20 minuta. Ju mund ta bëni atë përmes postës elektronike, telefonit, Skype – kudo që shoku juaj është i rehatshëm. Shtë më mirë të pyesni njerëzit që ju njohin dhe ju besojnë. Unë do të tregohem i kujdesshëm nëse doni të intervistoni njerëz nga ndonjë grup në Facebook ku jeni në të – do t’ju duhet së pari leja.

Ky hulumtim ju ndihmon të merrni në zemër ato probleme me të cilat përballet audienca juaj, në mënyrë që të mund të gjeni përmbajtje të stuhisë së trurit që i zgjidh ato. Për shembull, intervistat e mia zbuluan se fëmijët autikë lulëzojnë me zgjidhje të peshuar. Këtu është një shembull i një titulli që kam shkruar bazuar në hulumtime: “Batanije të peshuara për autizmin: Përvoja jonë me Sonna Zona.Siç mund ta shihni, ky artikull nuk është vetëm hulumtim i thatë, por një mënyrë personale për të shkëmbyer informacione dhe rekomanduar një mjet që kam përdorur për të zgjidhur një problem të përbashkët.

Ndërsa planifikoni përmbajtjen tuaj, merrni parasysh atë që ju mund të ofroni personalisht (produkte, shërbime, anëtarësim, etj.) Për të ndihmuar avatarin tuaj të zvogëlojë ato pika dhimbjeje dhe të rrisë lumturinë.

Mendoni edhe “foto e madhe”. Për shembull, nëse shkruaj 10 postime kushtuar kësaj teme, unë mund të krijoj një libër elektronik nga ato postime që mund t’i shes tek lexuesit dhe perspektivat. Ju nuk keni nevojë për një listë të gjatë temash. Vetëm 5-10 ide për të filluar, me 2-3 tema artikuj të mbushura me këshilla personale, unike dhe / ose ekspertësh.

Dizajni dhe imazhet

Nuk është kritike të kesh një logo ose model të personalizuar në këtë fazë. Përdorni një shabllon tërheqës nga WordPress që i përshtatet temës së blogut tuaj, siç është ai me një dizajn të faqes në internet për shkrimtarët që janë nënë. Një paletë ngjyrash mund ta bëjë markën tuaj më të dallueshme ndërsa avanconi, por një ditë ju mund të dëshironi të ndryshoni pamjen tuaj ose të transferoni burimin tuaj për zhvillimin e faqes tuaj të internetit..

Për të krijuar imazhe për postime dhe aksione, Canva është një mjet i lehtë për t’u përdorur që do t’ju ndihmojë të bëni imazhe me madhësi të duhur për blogun tuaj dhe forma të ndryshme të mediave sociale.
Kur shtoni imazhe, secili duhet të ketë një “tekst alternative” përshkrues (me emrin “etiketë alt”) për të dëmtuarit në shikim. Etiketat Alt gjithashtu ndihmojnë SEO, kështu që sigurohuni të krijoni një titull që përputhet me fjalen tuaj SEO.

Bëni rehat duke përdorur aparatin tuaj të smartphone për të krijuar imazhe interesante për tu shpërndarë. Ju gjithashtu mund të përdorni imazhe profesionale. Imazhet pa Royalty janë të disponueshme për kosto të ulët ose pa kosto në burime me reputacion fotografish si DepositPhotos.com ose Pexels.com.

Shikoni këtë listë të 30 burime falas imazhi nga Zbulohet Sekreti i Web Hosting-ut. ASNJER NUK përdorni një imazh që e gjeni në Google për blogun tuaj; ato mbrohen nga të drejtat e autorit.

Vendosja e kufijve për përmbajtjen e blogut tuaj

Ju duhet të vendosni tani se çfarë lloj kufijsh duhet të vendosni kur shkruani ose ndani për fëmijët tuaj, burrin tuaj dhe të dashurit e tjerë – përfshirë imazhet. Për shembull, unë kurrë nuk bëj blog për familjen time në ndonjë gjë tjetër përveç një mënyre të dobishme, pozitive dhe sigurohuni që të gjitha fotot e fëmijëve të mi janë shumë më lart se sa bordi (nuk ka të shtëna “rroba banje”.

Cilat lëndë të ndjeshme do të shmangni ose keni nevojë të pastroni me anëtarët e familjes? Sëmundja, financat, humbja e vendit të punës dhe romanca mund të jenë lëndë prekëse, prandaj ki kujdes atë që i zbulon lexuesve. Edhe nëse biznesi juaj hiqet, është gjithashtu e mençur të mbani sekret telefonin, adresën dhe ndoshta edhe lagjen.

2. Vendosja e blogut tuaj nënë

Ka një numër opsionesh për t’u marrë parasysh kur vendosni të krijoni blogun tuaj, siç është buxheti juaj.

Ku të filloni: Pritja dhe funksionet themelore

Filloni duke menduar për emrin e domain-it të blogut tuaj. Kur rishikova blogun tim nënë, u deshën disa muaj që të tërhiqeshin për të dalë me markën, “Përqafimi i papërsosur”. Mendoni për një emër që ngërthen ngrohtë, personalitetin tuaj dhe nevojat e audiencës tuaj.

Tjetra, do t’ju duhet një shërbim për të pritur blogun tuaj.

Ka disa dobësi të mëdha nëse doni të keni një blog “falas”. Përdorimi i një shërbimi “të bërë për ju” si Wix ose Weebly në të vërtetë mund të jetë më i kushtueshëm nga sa mendoni. Do të jeni shumë të kufizuar në atë që mund të bëni me blogun tuaj. Në Wix, për shembull, audienca juaj do t’i nënshtrohet reklamave dhe emri i domain do të përfshijë emrin e tyre në të.

Pritja më e mirë në internet për autorët, trajnerët, pronarët e biznesit të ardhshëm dhe këdo tjetër që dëshiron një blog nënë është një opsion i vetë-pritur duke përdorur WordPress.

Faqja kryesore e hostimit A2 (kliko për të vizituar)

Ju mund të përdorni shërbime të përballueshme, me cilësi të lartë të pritjes si A2 Hosting, InMotion Hosting ose SiteGround. Këta ofrues të besueshëm kushtojnë aq pak sa 4-7 $ / muaj dhe ofrojnë disa nga faqet më të mira të internetit për shkrimtarët dhe blogerët. Ata mund t’ju ndihmojnë të vendosni emrin e domain, si dhe për rreth 15-20 dollarë në vit.

Zgjodhi një markë që përfshin “certifikatën SSL”. Ky është një çertifikatë sigurie e nevojshme për sigurinë dhe SEO. Domeni juaj duket si ky: “https://www.yourdomain.com” në vend të “http: //”. Pyetni hostin tuaj të internetit për këtë mundësi.

Redaktori i WordPress

Pasi hosti juaj të krijojë bazën e të dhënave dhe blogun tuaj të WordPress, shkoni tek postimi “mostër” që është siguruar dhe filloni të shkruani. Shikoni këto faqe për mësime të mira:

Një nga gjërat më të shkëlqyera rreth WordPress është se ka mijëra shtojca që ju ndihmojnë të drejtoni blogun tuaj. Këto janë mjete që instaloni përmes menusë së Plugin që ju ndihmojnë të mbani dhe drejtoni funksione të ndryshme. Ndërsa rriteni, do të dëshironi të shtoni më shumë, por të kujdeseni. Shumë shtesa mund të ngadalësojnë blogun tuaj. Këto mjete gjithashtu duhet të azhurnohen herë pas here.

Shembull i faqes së shtojcave në sfondin e WordPress.

Kur shkruani postimin tuaj të parë, nën menunë “E Re”, ju keni dy mundësi kryesore: “Post” ose “Faqe”. Ata janë të ngjashëm, por funksionojnë ndryshe. Postimet janë për postime të rregullta në blog që mund të azhurnohen, ndryshohen dhe rifreskohen sipas nevojës. Lexuesit tuaj mund të pajtohen me ta. Faqet janë postime statike që rrallë ndryshojnë, të tilla si faqja juaj “Rreth”, një pajisje për media, kodi juaj i etikës, etj.

Kjo është se si duket redaktori WordPress:

Këshilla për të shkruar postime të shkëlqyera

Tani është koha për të filluar postimin tuaj të parë. Sigurohuni që “zëri” i postimit tuaj të jetë i afrueshëm, autentik dhe i ditur ndërsa është i përshtatshëm për audiencën tuaj të synuar dhe kamare. Zgjidhni cilësinë mbi sasinë. Një postim autoritar me 2000 fjalë është më i mirë se katër postime me 500 fjalë.

Përveç kësaj, sigurohuni që temat tuaja të kenë një fije të përbashkët. Nëse blogu juaj është mjaft i bukur, të gjitha postimet tuaja do të lidhen, por nëse jo, përpiquni të gjeni një temë për të lidhur gjithçka me të, në mënyrë që të mund të lidhni postimet e lidhura në blogun tuaj. Kjo gjithashtu do të ndihmojë përpjekjet tuaja SEO.

Do postim duhet të caktohet një “kategori” dhe një “etiketë”. (Shihni anën e djathtë të figurës së redaktorit më lart.) Kategoritë janë të shkurtra, tema të shkuara që i mbuloni rregullisht. Ju duhet t’i kufizoni ato në jo më shumë se 6, por 3 ose 4 është edhe më i mirë. E imja janë prindërit, autizmi dhe jeta jotoksike. Do gjë tjetër do të jetë një nënkategori ose do të trajtohet në atë temë.

Për shembull, unë zakonisht diskutoj besimin tim në postet e mia të prindërve. Kategoritë gjithashtu do të paracaktuar që të jenë titujt e menusë në WordPress.

Shembull: Përdorimi i kategorive të postimit si menuja e navigimit tuaj në blog.

Etiketat janë tema që i mbulon më rrallë. Këto mund të jenë të përqendruara më gjatë dhe me fjalë kyçe. Në blogun tim, “autizmi” është një kategori, ndërsa “zgjidhjet e autizmit” janë një etiketë. Ju nuk dëshironi një etiketë unike për çdo postim por tema të rregullta për të cilat punoni.

Më në fund, kur të shkruani, mbajini paragrafët tuaj të shkurtër (3-4 fjali) dhe thurni në imazhe përkatëse në të gjithë. Kjo mënyrë e “copëzimit” të të dhënave tuaja e bën më të lehtë për lexuesit të skanojnë. Gjithashtu, përdorni pikat e plumbave kur të ketë kuptim.

Çështje Ligjore

Ka disa çështje ligjore që doni të merrni parasysh kur shkruani blogun tuaj. Këto do t’ju mbajnë të sigurt ndërsa ecni përpara:

 • Filigranët imazhet tuaja – Pavarësisht nëse janë fotot personale ose grafika që krijoni, një filigran i thjeshtë është një mënyrë e shpejtë dhe e thjeshtë për të mbrojtur imazhet tuaja. mësoj si ta bëjmë këtë në Canva.
 • Jini në përputhje me GDPR – Ky është një ligj që zbatohet për të gjithë ata që pajtohen në blogun tuaj nga Bashkimi Evropian. Mësoni si ta vendosni këtë në 10 minuta në Blogim Pasioni juaj.
 • Mbajeni të sigurt blogun tuaj – Do t’ju duhet një filtër spam, sigurie dhe një mënyrë për të bërë kopje rezervë të blogut tuaj. Këto janë të përfshira në lidhjen “18 Gjërat” më lart.
 • Asnjëherë nuk plagjiatoni përmbajtjen  – Nëse doni të citoni blogun e dikujt, është etiketimi i mirë të pyesni së pari dhe t’i kreditoni gjithmonë ato!

3. Ndërtoni blogun tuaj nënë në një biznes

Deri më tani, ju keni bërë tashmë shumë nga ligjet e kërkuara për t’i dhënë blogut tuaj mundësinë më të mirë për t’u bërë një biznes fitimprurës. Tjetra, ne do t’i përshtatim të gjitha pjesët së bashku për t’ju ndihmuar të fitoni të ardhura të qëndrueshme.

Ndërtimi i audiencës tuaj

Si e tërheq audiencën tuaj të synuar? Ekzistojnë disa mjete në dispozicionin tuaj që çdo bloger duhet të përdorë për të rritur audiencën e tyre:

Optimizimi i motorit të kërkimit

Në krye të listës është optimizimi i motorëve të kërkimit. Postdo postim që shkruani duhet të ketë një fjalen unike, d.m.th., një frazë që njerëzit po kërkojnë. Ju mund të keni një frazë në mendje, por ju duhet të zbuloni nëse njerëzit janë duke kërkuar atë. Mjete falas që mund t’ju ndihmojnë të zbuloni këtë përfshijnë Planifikues i fjalëve Google (do të duhet të vendosni një llogari Google), Ubersuggest, ose Gjetës i KW (e kufizuar në disa në ditë).

Planifikues i fjalëve Google.

Pasi të gjeni një frazë, kërkoni në Google për pyetje që lidhen me njerëzit në temë dhe shtojini këto edhe në postimin tuaj. Sigurohuni që jeni duke përdorur etiketat e kreut (H1, H2) për të shtuar tituj që përfshijnë fjalen tuaj dhe vendoseni atë në titullin e postimit. Përsëritni fjalen tuaj dhe ndryshimet e tij në postimin tuaj, por sigurohuni që shkrimi të jetë akoma i shëndoshë. Përdorni Shtojcë yoast për këshilla për marrjen e rezultateve më të mira të SEO.

Sigurohuni që postimi juaj të lidhet me:

 1.  Burime autoritative, për shembull, statistika nga Organizata Botërore e Shëndetit.
 2. Postimet e tjera që keni shkruar për temën në paragrafin e parë.

Farë bën që renditja e mirë e fjalëve në Google ndryshon herë pas here. Për një përmbledhje të azhurnuar se si të renditeni mirë në Google, lexoni këtë raport nga Backlinko çdo vit. Shtë e rëndësishme të përdorni gjithashtu fjalët tuaja në media sociale, veçanërisht kur ndani postime!

Mediat sociale

Unë ju rekomandoj të zgjidhni vetëm 1 ose 2 pika të mediave sociale për t’u përqendruar. Për mua, ata janë Facebook dhe Instagram. Pasi të jeni në media sociale, shfrytëzoni çdo mundësi për të mësuar, eksperimentuar dhe provuar gjëra të reja. Bëhuni vetja juaj natyrore dhe përputheni me markën tuaj sa më autentikisht të jetë e mundur.

Unë jam unë në Facebook!

Instaloni një plugin në WordPress që i lejon lexuesit tuaj të ndajnë postimet me shumicën e platformave sociale të njohura, edhe nëse nuk jeni në to. Mund të përdorni një plugin siç është Ndarja e thjeshtë sociale ose Snap Social që ndihmon për t’u lidhur me rrjete të ndryshme.

Më në fund, tregohuni të kujdesshëm me atë që ndani dhe si i shprehni gjërat. Shtë e thjeshtë për tu interpretuar keq dhe interpretuar në listën e zezë në klimën e sotme. Jini të sinqertë dhe autentikë, por respektues mbi të gjitha.

Buletini i postës elektronike

Një buletin i rregullt me ​​email do t’ju ndihmojë të mbani kontakte me audiencën tuaj, të bëni njoftime, të ofroni më shumë këshilla dhe më shumë. Ju mund të përdorni një shërbim të marketingut me email si MailChimp ose Mailerlite të fillosh.

Shembull: Përqafimi i llogarisë së papërsosur të MailChimp.

Buletini juaj nuk ka pse të jetë i dashur, thjesht informacion i dobishëm që ju dërgoni audiencës tuaj rregullisht (d.m.th., çdo 2 javë). Për t’i futur njerëzit në listën tuaj të emailit, krijoni një artikull falas të vlefshëm, një fletë tipike të tillë (“10 këshillat kryesore për prindërit e rinj”) dhe promovoni atë në mediat sociale.

Ngjarjet video

Herët a vonë, pothuajse çdo bloger duhet të marrë video. Opsionet tuaja këtu janë të pakufizuara, nga një histori e shkurtër në Instagram deri në ngjarje 60-minutëshe në Facebook Live në çdo gjatësi në kanalin tuaj YouTube. Shtë praktikë e mirë të ndihesh rehat para kamerës dhe do të ndihmojë në vendosjen e autoritetit tënd.

Shembull: Një nga sesionet e mia live të FB-së.

Ju mund të shikoni një nga tim  Jeton Facebook se si të arrini qëllimet tuaja.

Vendosja e autoritetit

Ju duhet të bëheni një autoritet në kamare tuaj për të drejtuar trafikun. Si mund ta bëni këtë përveç mediave sociale? Një mënyrë kryesore është të krijoni marrëdhënie të vërteta me njerëzit në kamare të lidhura. Ju mund ta bëni këtë në disa mënyra:

 •  Blogimi i postimit të miqve – Vendosni bloge të trafikut të lartë në kamare tuaj që përputhen me tonin e blogut tuaj. Rishikoni udhëzimet e paraqitjes së tyre dhe hidhini një sy të mirë në postimet e tyre të ftuar. Theelësi për të drejtuar trafikun është të siguroni që të keni një lidhje brenda postit të ftuar me një post përkatës tuajin nëse lejohet.
 • Konferencat e Bloggerit – Pjesëmarrja në konferenca të blogerëve ju ndihmon të bashkoheni me blogerët dhe markat, plus do të mësoni aftësi dhe praktika të azhurnuara të blogeres.
 • Mendoni lokale – Shikoni vendet lokale që përputhen me ekspertizën tuaj, të tilla si rrjetet televizive publike, stacionet e radios, podcast dhe ngjarjet që mund të tregtoni ndërsa merrni pjesë në.
 • Bashkohuni grupeve në Facebook kushtuar kamareve tuaja – sshtë e vrazhdë të promovosh blogun tuaj në grupe, por ju mund të ndani atë që dini dhe ta themeloni veten si autoritet. Ndiqni ose njerëz miqësorë me të cilët doni të krijoni miqësi të vërteta.

Idetë fitimprurëse për blogun tuaj të nënës

Blogerët e suksesshëm thonë se duhet të keni 7 fluks të ardhurash. Me një blog, mund të jetë aq e lehtë sa këto rrugë të ardhura të zakonshme për blogerët:

1. Sponsorizim

Markat paguajnë blogerët për të promovuar dhe publikuar postime, aksione sociale, dhe më shumë. Disa madje blejnë receta ose foto nga blogerët e aftë. Shumica e blogerëve fillojnë të rishikojnë produkte falas pasi ndërtojnë portofolin e tyre dhe shumë punë me një rrjet influencues, si p.sh. Paragjykimi kolektiv, pasi ato janë mjaft të mëdha.

2. Marketingu i Filialit

Kur bashkoheni në një program Filialin, ju fitoni të ardhura për gjithçka që shesni përmes lidhjeve të filialit tuaj. Amazon.com është një nga më të njohurit dhe më të thjeshtit. Për blogerët më të mëdhenj, rrjetet si ShareASale dhe MediaVine krijoni të ardhura fitimprurëse pasive për blogerët.

3. Krijimi i produkteve për të shitur

Blogerët të cilët kanë një sy për dizajn ose zgjuarsi krijojnë bluza ose kriklla përmes kompanive si Teespring. Të tjerët krijojnë kalendarët, revistat dhe librat elektronikë që adresojnë nevojat e audiencës së tyre, ose shpikin diçka krejtësisht të re!

4. Punë e pavarur

Përdorni blogun tuaj, fotografitë dhe postimet e miqve për të ndërtuar portofolin tuaj. Pasi të keni përvojë nën rripin tuaj, mund të filloni të shkruani për të tjerët për pagesa, marketing në media sociale ose shitjen e fotografive në shtëpitë e aksioneve. Shumë blogerë bëhen gjithashtu asistentë virtualë ose krijues të faqes në internet.

5. Kurse Mësimore

Nëse keni një aftësi specifike, mësojeni atë me video, ebooks, dhe / ose një grup mbështetës, ose përdorni një platformë si i aftë për shkollë për të krijuar një kurs.

6. Shitja e drejtpërdrejtë

Shumë influencues shfrytëzojnë këto mundësi të gatshme të biznesit nëse produkti i shërben drejtpërdrejt audiencës së tyre të synuar. Për shembull, një markë proteine ​​pluhur mund të funksionojë mirë në një blog fitnesi.

7. Trainimi

Shumë blogerë zhvillojnë ekspertizë ose certifikohen në një fushë dhe i shndërrojnë bloget e tyre në një biznes trainimi.

Siç mund ta shihni, blogu juaj i nënës mund të jetë më shumë sesa një vend për të ndarë mendimet tuaja për prindërit. Mund të jetë baza për një karrierë të lulëzuar – dhe jo vetëm si shkrimtar! Blogimi siguron një shumëllojshmëri të mundësive sipërmarrëse, të pavarura dhe mundësi të tjera nëse merrni kohë dhe kujdes për ta planifikuar ashtu si një biznes.

Bloggerët më të njohur të nënave

Këtu janë disa nga të preferuarat e mia personale dhe si ata fitojnë të ardhurat e tyre:

1. Brandi Jeter 

Brandi Jeter – Mama i di të gjitha

Brandi Jeter nga Mama Knows It All shkruan për kalimin nga një prind i vetëm nënë në një nënë të martuar të një vajze të porsalindur dhe në rritje. Ajo është gjithashtu një trajner i blogjeve, drejton një komunitet për blogez dhe ka shkruar disa libra elektronikë dhe libra.

2. Vera Sweeney dhe Audrey McClelland

Vera Sweeney – Zonja Dhe Blogu
Audrey McClelland – MomGenerations

Vera Sweeney dhe Audrey McClelland filluan me bloget e tyre më shumë se një dekadë më parë. Ata u bënë partnerë biznesi dhe tani menaxhojnë Lejen për Hustle, e cila ndihmon njerëzit të lulëzojnë duke gjetur një ekuilibër midis punës dhe jetës. Vera dhe Audrey ende punojnë me marka të shumta me emër të madh, ngjarje pritëse, japin mësime në konferenca, dhe shumë më tepër!

3. Amiyrah Martin

Amiyrah Martin – 4 kapele & i lirë

Amiyrah Martin nga 4 Hat & Frugal shkruan për shijimin e jetës familjare me një buxhet, por kjo është vetëm maja e ajsbergut. Ajo ndan si të shpëtojë borxhin dhe të lulëzojë me një buxhet të ngushtë. Ajo është një fanse kaq e madhe e Luftrave të Yjeve, sa që ajo mbulon ngjarje të shumta të tapeteve të kuqe dhe madje luajti në një reklamë Star Wars për Target.

4. Leah Segedie

Leah Segedie – Mamavation

Leah Segedie nga Mamavation.com është një bloge aktiviste e cila filloi duke ndarë sekretet e saj për të humbur 100 paund dhe duke ndihmuar nënat të fitohen. Sot, ajo punon në lëvizjen organike të jetesës dhe konsultohet me kompani ushqimore me emër të madh dhe ligjvënësit për të mbajtur ushqimin e fëmijëve tanë.

A janë blogjet mami ende të rëndësishme sot?

Beenshtë folur shumë nëse blogjet janë akoma të rëndësishme. Ato janë, por natyra e blogjeve ka ndryshuar. Njerëzit nuk po vrapojnë në blogjet e mamasë për të dëgjuar më të fundit se si dikush po rrit fëmijën e tyre. Përkundrazi, ata janë duke kërkuar përmbajtje të vlefshme dhe pamje të reja që i ndihmojnë ata të përmirësojnë situatën e tyre. Kjo do të thotë që blog-u juaj duhet të jetë plot me përmbajtje të dobishme, të një lloji, të optimizuar vetëm për audiencën tuaj të synuar.

Për shembull, blogu im synon nënat që po rritin fëmijë me autizëm dhe ofron strategji holistike për të ndihmuar fëmijët e tyre – dhe ata vetë – të lulëzojnë.

Nëse siguroni një përmbajtje unike, të krijuar me porosi për një audiencë të veçantë, ju keni një shans të mirë për të fituar jetesën nga blogu juaj, direkt nga Blogging ose nga një biznes shoqërues.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map