Si të filloni një blog fotografish duke përdorur WordPress (dhe 4 mënyra për të fituar para)

Njerëzit fillojnë bloget e fotografisë për njërën nga këto dy arsye:


# 1. Kur ata janë duke kërkuar të përdorin bloget e tyre të fotografisë për të gjeneruar rezultate për biznesin dhe shërbimet e tyre të fotografisë.

OR

# 2: Kur ata janë thjesht fotografë hobiistë dhe duan të ndajnë krijuesit e tyre me botën. Sigurisht, ndërsa e bëjnë këtë, ata duan të fitojnë para nga ky projekt anësor i tyre.

Para se t’ju tregoj hapat për të ndërtuar një blog fotografie WordPress, është e rëndësishme që të kuptoni pse doni të filloni blogun tuaj të fotografisë. Ky pasqyrë do të ndikojë në gjithçka mbi blogun tuaj të fotografive, nga zgjedhja e temës deri tek metodat e ndryshme të fitimit të parave.

Le të fillojmë duke përcaktuar qëllimin (et) kryesore të blogut tuaj të fotografisë.

lundrim

 • Përcaktoni qëllimin tuaj në blog
 • Zgjedhja e një kamare
 • Hapi # 1: Zgjidhni një emër domain dhe host-in e internetit
 • Hapi # 2: Zgjidhni një temë WordPress
 • Hapi # 3: Instaloni shtojcat përkatëse
 • Katër mënyra efektive për të fituar para në blogun tuaj të fotografive

Lista Tools 

Shpalosja e FTC: BuildThis merr tarifa referimi nga mjetet e listuara në këtë uebfaqe. Por, opinionet bazohen në përvojën tonë dhe jo në sa paguajnë ato. Ne përqëndrohemi të ndihmojmë bizneset e vogla dhe individët për të krijuar faqe interneti si biznes. Ju lutemi mbështesni punën tonë dhe mësoni më shumë në zbulimin tonë të fituar.

Qëllimet e tua për fillimin e një blog fotografie

Për të përcaktuar qëllimet tuaja të blogezimit të fotografive, përgjigjuni kësaj pyetjeje të thjeshtë:

“Whatfarë dua të arrij me blogun tim?”

Disa përgjigje tipike do të ishin:

 • Gjeneroni më shumë udhëheqës ose klientë për biznesin tim të pavarur të fotografisë
 • Shes fotot e mia
 • Gjeneroni një burim pasiv të ardhurash
 • Tërheq studentët për kursin tim të fotografisë

E kështu me radhë…

Të kesh qëllime të shumta është gjithashtu mirë. Për shembull, është mirë të filloni një blog fotografik me qëllimet për të marrë më shumë klientë për biznesin tuaj dhe gjithashtu të mësoni fotografë të tjerë fotografi dhe mësime të pavarur.

Kjo nuk është gjë tjetër veçse diversifikon të ardhurat tuaja në blog.

Blogu i fotografisë i Ryan Brenizer është një shembull i shkëlqyeshëm i një blogu të tillë që zgjidh shumë qëllime:

 • Ajo shërben si portofol i Ryan – dhe kështu gjeneron drejtime për biznesin e tij.
 • Ajo sporton një seksion të rishikimit të pajisjeve, ku Ryan shqyrton disa produkte të zgjedhura – duke lejuar Ryan të fitojë të ardhura pasive me marketing bashkëpunëtor.
 • Ndihmon gjithashtu në tërheqjen e studentëve për seminaret e fotografisë së Ryan.

ryan-brenizerRyan BrenizerBlogun e fotografisë

Edhe ju mund të përqendroheni në kanale të shumta të ardhurash. Pra, renditni të gjitha qëllimet tuaja në blog para se të vazhdoni në hapin tjetër. Këto synime do t’ju ndihmojnë të zgjidhni metodat e duhura të fitimit të parave.

Një tjetër gjë që duhet të bëjmë para se të filloni me konfigurimin e blogut tuaj është të finalizoni ngrohtësinë tuaj.

Zgjidh një Niche Para se të filloni një Blog Fotografi

Nëse jeni një fotograf profesionist, tashmë keni një kamare. Pra, mund të vazhdoni në seksionin tjetër, ku ne shohim hapat e konfigurimit.

Por nëse jeni thjesht një fotograf hobi, për më tepër, një fotograf i hobiistit të përgjithësimit, duhet të zgjidhni një vend. Zgjedhja e një kamare për blogun tuaj të fotografisë do t’ju ndihmojë të tërheqni audiencën e duhur në blogun tuaj.

Zgjedhja e një kamare ju lejon:

1. Ofroni përmbajtje përkatëse

Pasi të finalizoni një vend, mund të përqendroheni në temat që interesojnë audiencën tuaj të synuar. Për shembull, një blog i fotografisë së jetesës do të përfshijë gjëra të ndryshme nga një blog fotografie udhëtimi.

2. Partner me kompanitë e duhura

Zgjedhja e një kamare ju ndihmon të zgjidhni produktet ose shërbimet e duhura për t’i rishikuar në blogun tuaj. Kjo është e rëndësishme sepse nevojat e një blogeri me foto portrete janë të ndryshme nga nevojat e një fotografi të tregtisë elektronike.

Mos harroni: ’shtë vetëm kur hapni produktet e duhura që mund të gjeneroni shitje dhe të ardhura nga bashkëpunëtorët.

3. Poziciononi veten në treg

Ngjitja në një kamare ju ndihmon të bëheni burimi i duhur për të përfundimisht.

Kështu që kjo na çon në pyetjen se si ju në të vërtetë mund të zgjidhni një vend për blogun tuaj të fotografisë.

Epo… kryesisht, zgjedhja e kamareve tuaj do të varet nga interesat tuaja, njohuritë për fushën ose ekspertizën.

Sidoqoftë, këtu janë disa ide të njohura të fotografisë në blog, për t’u marrë parasysh:

 • eCommerce
 • Pasuri të paluajtshme
 • natyrë
 • Lifestyle
 • martesë
 • ngjarje
 • ushqim
 • E zeze dhe e bardhe
 • urban
 • panorama
 • kafshët
 • sportiv
 • Arte te bukura
 • Një ngjyrë
 • Të shtëna ajrore

(Ju mund të gjeni të mirat dhe të këqijat e disa prej këtyre niches në këtë artikull nga Josh.)

Tani me të kuptuarit e qëllimit kryesor të blogut tuaj si dhe me nevojën për të zgjedhur një kamare, ne jemi të gatshëm të shikojmë hapat e konfigurimit të blogut.

Këtu tre hapat që duhet të ndërmerrni për të ndërtuar një blog fotografie me WordPress.

Si të filloni një Blog Fotografi

Hapi # 1: Zgjidhni një emër domain dhe pritës

Hapi i parë për të krijuar një blog fotografik të suksesshëm është të zgjidhni një emër domain. Emri juaj i domain është adresa juaj në internet.

Unë gjithmonë rekomandoj të përdorni emrin tuaj si emrin e domain sepse ai vepron si një ushtrim perfekt i markës. Kjo është edhe më e rëndësishme nëse blogu juaj i fotografive është gjithashtu rezyme juaj në internet, për të cilën ka shumë të ngjarë.

Pasi të keni zgjedhur një emër domain, prenotoni atë me një prej regjistruesve të besueshëm të domain-it si Namecheap.

Namecheap ofron çmime të shkëlqyera dhe mbështetje të mrekullueshme të klientit. Ju nuk keni nevojë të shikoni më tej se ky shërbim për të rezervuar emrin e domain.

Shënim i shpejtë: Shumica e kompanive pritëse ju lejojnë të regjistroheni edhe emrat e domain.

Sidoqoftë, unë do të rekomandoj blerjen e domain-it dhe hostimin veç e veç sepse, në një moment, blog-u juaj mund të rritet aq shumë sa të dëshironi të kaloni në një host tjetër. Transferimi i domenit është shumë më i lehtë kur nuk është i bllokuar me pritjen.

Ok … kështu që pasi të keni emrin e domain, hapi juaj tjetër është të blini pritjen për faqen tuaj të internetit.

Adresa juaj e internetit ose emri juaj i domain do të tregojë faqen tuaj të internetit pasi ta keni vendosur atë. Ka shumë ofrues të mbajtjes së faqes në internet që i konsideroni.

Por ju duhet të shkoni me Pritja për lëvizje për shkak se:

 1. Shtë shumë e thjeshtë për të instaluar dhe menaxhuar WordPress në InMotion.
 2. Extremelyshtë jashtëzakonisht kosto-efektive me planin e hostimit të WordPress duke filluar me vetëm 2,95 $ / muaj për bloget fillestare.
 3. Sshtë shumë e shpejtë, falë teknologjisë së saj SSD.

Ju mund të lexoni përmbledhjen time të plotë në Zbulimin Sekret të Web Hosting. Përndryshe, ju gjithashtu mund të shikoni tim Udhëzuesi i hostimit të WordPress këtu.

Hapi # 2: Zgjidhni një temë për Blogging foto të WordPress

Kur sapo filloni, është mirë të filloni me një temë falas. Kur e vendosni këtë temë, do të kuptoni tiparet që ju nevojiten më shumë. Këto njohuri mund të jenë shumë të dobishme kur blini një temë premium.

Këtu janë dy tema të bukura falas për Blogging në WordPress.

Tema Falas # 1 – Foto perfekte

foto-përsosurdemonstrim & Shkarko

Photo Perfect është një temë e përgjegjshme për blogela të WordPress që tregon fotografitë duke përdorur një stil murature.

Ajo përmban një imazh me gjerësi të plotë në faqen kryesore. Ju mund ta përdorni këtë slot për të shfaqur fotografinë tuaj më të mirë. Jo vetëm kaq, kur përdoruesit rri pezull mbi ndonjë nga imazhet e shfaqura, ata marrin mundësinë për të lundruar në postin përkatës të blogut ose të shikojnë paraprakisht imazhin në një kuti të madhe të lehta.

Tema Falas # 2 – Photomania

foto-maniademonstrim & Shkarko

Photomania është një tjetër temë efektive e blogeres për foto për WordPress.

Tipari i tij i kërkimit të faqes fillestare e bën atë veçanërisht të përshtatshëm për ju nëse doni t’iu mundësoni lexuesve tuaj të kërkojnë (dhe blenë) fotografitë tuaja. Tipari i blerjes nuk është i brendshëm, por ka shtesa shtesë që do t’ju ndihmojnë ta shtoni atë. Gjithashtu, kjo temë vjen me një rrëshqitje të madhe në faqen kryesore.

Pra, këto ishin opsionet falas.

Por nëse mund të filloni me një temë premium, me çfarëdo mënyre, bëni.

Gjeni më poshtë 3 nga temat më të mahnitshme të programeve me blogje WordPress premium.

Tema e paguar # 1 – Divi

Divi nga Temat Elegant është një temë me shumë qëllime WordPress që mund t’ju ndihmojë të ndërtoni ndonjë faqe në internet të WordPress. Blogjet e fotografive të përfshira.

Një nga avantazhet më të mëdha për të ndjekur një temë si Divi është se më shumë se një temë, është një krijues temash. Ajo vjen me elementë të ndryshëm që ju mund të tërhiqeni dhe lëshoni në faqen tuaj dhe të ndërtoni faqen tuaj në internet ashtu si e imagjinoni. Plus, ju mund të azhurnoni modelin e faqes tuaj si ju pëlqen.

Dhe siç do ta dini, rrëshqitësit janë një tipar shumë i dëshirueshëm në një blog fotografie, sepse ato ofrojnë mënyra të zbukuruara për shfaqjen e punës. Ja ku Divi shënon shënime të plota.

Moduli i rrëshqitësve të Divi ju lejon të vendosni rrëshqitës kudo në sit. Ju lehtë mund të rregulloni lartësinë dhe gjerësinë e rrëshqitësve. Ju gjithashtu mund të kontrolloni animacionet dhe ngjyrat e varur për rrëshqitësit.

Mimi: Divi vjen si pjesë e anëtarësimit të Temave Elegant që fillon me 69 dollarë në vit. Ju merrni 87 tema dhe 6 shtojca si pjesë e këtij anëtarësimi.

Nëse ju pëlqen Divi dhe jeni të sigurt për ta përdorur atë përgjithmonë, mund të konsideroni të shkoni për planin e tyre të jetës që vjen me një tarifë një herë 249 dollarë..

Këtu është një shembull të një blogu të thjeshtë por të bukur fotografik të krijuar me Divi.

divi-mostërdemonstrim & Shkarko

Tema e paguar # 2 – Beluga

Beluga është një temë e bukur për Blogging Photo WordPress që pothuajse shënon çdo pikë në listën e dëshirave të çdo blogeri të fotografive.

Beluga, gjithashtu, vjen me një ndërtues faqesh, por ndryshe nga Divi, ajo ka vetëm një numër të kufizuar opsionesh – vetëm sa për të ndërtuar një blog fotografik fantastik.

Për shkak se Beluga ka një veçori të shikimit të drejtpërdrejtë, ju mund ta shikoni faqen në internet ndërsa e bëni.

Belugademonstrim & Shkarko

Një tjetër veçori super e dobishme Beluga është prodhuesi i saj i rrëshqitjeve inbuilt që ju lejon të krijoni rrëshqitës të personalizuar për të shtuar në blogun tuaj.

Karakteristika të tjera të dukshme përfshijnë një ndërfaqe tepër miqësore për përdoruesin për shtimin e përmbajtjes, menaxhimin e albumeve (kështu që ju mund të kategorizoni fotografitë tuaja me lehtësi) dhe lëvizje pafund.

Kjo temë është një vjedhje absolute me 79 dollarë.

Tema e paguar # 3 – Kufiri

Kufiri është një temë mahnitëse e blog fotografisë WordPress që vjen me një rrëshqitës të madh dhe të shpejtë të ngarkimit të faqes. Nëse nuk e doni rrëshqitësin, mund të shkoni për opsionet e tjera të ekranit si masoneri ose Grid e thonjve. Të gjitha paraqitjet mbajnë fokusin në imazhe.

Kufiri gjithashtu ju lejon të shisni fotografitë tuaja përmes modelit të dyqanit.

Një gjë që unë e dua absolutisht për Border është se ajo ka një ekuilibër të bukur midis modelimit dhe përmbajtjes. Kështu që ju nuk duhet vetëm të ndani fotot tuaja me lexuesit tuaj, por gjithashtu duhet të ndani tregimet e tyre në stil:

kufidemonstrim & Shkarko

Një tipar tjetër i shkëlqyeshëm është përfshirja e modelit të faqes së projektit. Nëse blogu juaj i fotografisë ndodh gjithashtu të jetë rezyme juaj, ju mund të përdorni modelin e projektit për të nxjerrë në pah projekte speciale.

Modeli i projektit tregon detaje si klienti, tregimin e projektit dhe të gjitha fotot nga ai album i projektit.

Kufiri-mostërdemonstrim & Shkarko

Me çmim 75 dollarë, kjo temë ka shitur mbi 4000 kopje. Dhe mund ta blini pa pasur frikë nga ngopja sepse pasi të shtoni fotografitë tuaja në këtë temë, do të zotëroni praktikisht modelin!

Pas temave, do të keni nevojë për disa shtojca për të shtuar funksionim shtesë në blogun tuaj. Le të shohim disa shtesa të dobishme.

Hapi # 3: Instaloni shtojcat përkatëse në bloget tuaja fotografike të WordPress

Një nga funksionalitetet më të mëdha që bloget e fotografisë WordPress kanë nevojë është ai për shtimin e galerive dhe rrëshqitësve. Megjithëse unë po sugjeroj shtojca për këto, unë ju rekomandoj fuqimisht të shkoni me një temë që ju jep këto sende të ndërtuara.

Galeria e Fotos nga Supsystic

supsysticdemonstrim & detalet

Kjo shtojcë ju lejon të përdorni imazhe nga galeria e mediave të faqes tuaj dhe të krijoni një imazh të bukur carousel, Polaroid, dhe galeritë e stilit të gjerë. Të gjitha stilet vijnë me modele të para-bëra, kështu që nuk duhet të filloni nga e para.

Rrëshqitës i madh-IT

madh-it-sliderdemonstrim & detalet

Ky është shtesa më e shkarkuar e rrëshqitësit WordPress. Ju mund ta përdorni atë për të krijuar rrëshqitës të pakufizuar dhe t’i shtoni ato në postime, faqe dhe zona widget. Ju mund të rregulloni lartësinë dhe gjerësinë e një rrëshqitësi, kohën e pauzës, stilin e lundrimit, ikonën e ngarkimit midis opsioneve të tjera.

Shitet Media

Nëse metoda juaj kryesore e fitimit të parave në blog është të shesni fotografitë tuaja, do ta doni këtë shtojcë. Sell ​​Media ju lejon të shisni dhe tarifoni tarifa për përdorime komerciale, editoriale dhe personale të fotove tuaja.

Shes Media përdor PayPal për mbledhjen e pagesave.

demonstrim & detalet 

Ngarkesa me dembel

Blog-et me fotografi priren të kenë qindra foto, dhe kështu ato bëhen shumë të ngadalta për shkak të gjithë ngarkimit të figurës. Shtojca Lazy Load është një zgjidhje e shkëlqyeshme për këtë problem.

Lazy Load përshpejton një faqe duke ngarkuar vetëm ato imazhe që janë të dukshme për përdoruesit në zonën e dele të shfletuesit. Imazhet nën zonën e palosjes ngarkohen ndërsa përdoruesi lëviz.

Lazy Load nuk ka asnjë cilësim për të konfiguruar. Thjesht aktivizoni plugin, dhe duhet të jeni mirë.

demonstrim & detalet

SEO e shpejtë

SEO SEO luan një rol të madh në renditjen e një faqe në internet. Kjo është shumë më e rëndësishme për ju sepse për ju, imazhet bëjnë pjesën më të madhe të përmbajtjes tuaj në blog. SEO Yoast ndihmon në optimizimin e imazheve me etiketat dhe titujt alt, në mënyrë që motorët e kërkimit të kuptojnë se çfarë kanë të bëjnë me fotot tuaja.

Një tip i shpejtë i optimizimit të imazhit është të përdorni emra përshkrues.

Pra, në vend që të përdorni emrat e paracaktuar të skedarëve të figurave si IMG-12847340304e9558, duhet të shkruani emrat e skedarëve të optimizuar si fotografitë e dasmave në New Orleans ose fotografitë e dasmave të New Orleans

demonstrim & detalet

Përveç këtyre shtojcave, duhet të merrni parasysh gjithashtu një mjet kompresimi të figurës si Optimizilla.

Në mënyrë ideale, nuk duhet të ngarkoni kurrë një imazh origjinal në blogun tuaj, sepse një skedar origjinal mund të ketë një madhësi të madhe. Shumë foto të tilla me rezolucion të lartë mund të vrasin shpejtësinë e faqes tuaj.

Pra, para se të ngarkoni fotot tuaja, drejtojini ato përmes Optimizilla dhe zvogëloni madhësitë e tyre pa degraduar cilësinë e tyre.

Me këtë, duhet të keni gati një blog fotografik funksional. Le të shohim mënyra se si të fillojmë të fitojnë para nga ajo.

Platforma alternative për fillimin e një blog fotografie

Nëse mendoni se WordPress nuk është ajo që po kërkoni, këtu janë disa alternativa që duhet të merrni në konsideratë,

platformat
Farë ofron
Zbulo me shume

Wix

Wix

Galeritë unike të galerive për të shfaqur fotot tuaja me hapësirë ​​të magazinimit.Lexoni: Rishikimi Wix
Shopify

Shopify

Platformë gjithëpërfshirëse eCommerce për ta kthyer blogun tuaj fotografik në një dyqan online.Lexoni: Shikoni Rishikimin
Weebly

Weebly

Jashtëzakonisht i lehtë për t’u përdorur dhe mirëmbajtur. Më e mira për newbies dhe pronarët e faqeve që nuk duan të kalojnë shumë kohë në internet.Lexoni: Rishikimi Weebly

4 mënyra efektive për të fituar para në blogun tuaj të fotografisë

Sapo të konfiguroni blogun, do të kuptoni se krijimi i tij ishte, në të vërtetë, pjesa më e lehtë e procesit. Sfida e vërtetë është të fitosh para.

Por siç e përmenda edhe më parë, kur ndërtoni një sit me synime të qarta në mendje, bërja e një plani fitimi parash nuk është asnjëherë problem.

Këtu janë 4 nga teknikat më të efektshme të fitimit të parave të fotografisë, të cilat mund të filloni me:

# 1: Gjeneroni drejtime për biznesin tuaj të fotografisë

Mënyra më e zakonshme për të fituar para një blog fotografish është ta shndërroni atë në një makinë gjeneruese të plumbit për biznesin tuaj të fotografisë.

Një shembull shumë i bukur i një blog fotografie që gjeneron drejtime biznesi është Gratisography. Gratisografia është projekti anësor i Ryan McGuire ku ai publikon shpesh postime fotografish. Ai gjithashtu ka publikuar këto foto falas edhe për përdorime komerciale.

Ai lidh me faqen e tij kryesore të biznesit, Dizajni i këmbanave, nga ky projekt anësor. Ky projekt fotografie në blog është mjaft interesant sepse Ryan është kryesisht një projektues në internet dhe ofron shërbime të projektimit dhe jo të fotografisë.

(Hobiistët, po dëgjoni?)

Ai madje ka shtuar një buton dhurimi për të mbështetur këtë projekt (Ai madje ka shtuar një buton dhurimi për të mbështetur këtë projekt (lidhja “Më ble një kafe?”).

Përveç gjenerimit të rezultateve për biznesin e tij në krijimin e faqeve në internet, Ryan gjithashtu mbështet Shutterstock në këtë blog.

Ai madje ka shtuar një buton dhurimi për të mbështetur këtë projekt.

Një shembull tjetër i mirë i një blog fotografie që gjeneron drejtime të biznesit është Vajza me një kamerë. Vajza me një kamerë është blog fotografia e fotografit Ashley Baxter. Ajo lidhet me uebfaqen e portofolit të Ashley.

gwac

Një gjë që duhet të theksohet në lidhje me blogun e fotografisë Ashley është se megjithëse është kryesisht një blog fotografish, Ashley shkruan gjithashtu përmbajtje për të mbështetur punën e saj.

Nëse blogu juaj i fotografisë është gjithashtu rezyme juaj, shkruani pak për fotot tuaja. Kjo do t’i ndihmojë klientët potencialë t’i kuptojnë më mirë. Gjithashtu, motorët e kërkimit i duan faqet e rangimit që nuk janë të zhveshur nga përmbajtja.

# 2: Shisni fotot tuaja

Shitja e fotove tuaja është një mënyrë e shkëlqyeshme për të fituar para për një fotografi.

Ne kemi parë tashmë një shtojcë që do t’ju ndihmojë të veproni kështu.

Tema Border gjithashtu ka një modul të plotë dyqan që mund të përdorni për të filluar shitjen.

Për shkak se ju tashmë keni një kamare, ju gjithashtu mund të filloni t’i drejtoheni dizajnerëve dhe agjencive në internet që ndërtojnë faqe në internet. Kompanitë e tilla gjithmonë kanë nevojë për imazhe të bukura për t’i shtuar në faqet e klientëve të tyre. Dhe kështu ata mund të jenë klientët tuaj të parë.

# 3: Shisni produktet tuaja

Një nga taktikat më fitimprurëse të bërjes së parave në internet është të shesësh produktin tënd. Ky është gjithashtu opsioni më fitimprurës, sepse ju xhepi të gjithë fitimin. Pra, shikoni nëse mund të zhvilloni produktet tuaja.

Fotograf dhe blogerja, Emily Lucarz ofron veprime të ndryshme Photoshop dhe punëtori mbi të blog.

Fotograf dhe blogerja, Emily Lucarz ofron aksione dhe punëtori të ndryshme Photoshop në blogun e saj (burimin).Fotograf dhe blogerja, Emily Lucarz ofron veprime të ndryshme Photoshop dhe punëtori në blogun e saj (burim).

# 4. Produkte të bashkëpunimit të tregut

Nëse nuk keni kohë ose gjerësi bande për të zhvilluar produktet tuaja, mund të regjistroheni në programe bashkëpunëtore të produkteve të tjera dhe t’i rishikoni ato në blogun tuaj. Sa herë që një vizitor blen bazuar në rekomandimin tuaj, ju do të merrni një komision shoqëror.

Mund të filloni të rishikoni:

 • kamera
 • Pajisje për qitje
 • Veprimet me Photoshop
 • Libra fotografish dhe kurse

Për më shumë ide produktesh, shikoni kategoritë e Kamerës dhe Pajisjeve dhe Burimeve për këtë blog. Mund të gjeni më shumë ide mbi produktin Alltop.

Por mos harroni të zgjidhni vetëm produktet që ngrohtë tuaj interesohen.

Fillimi i një blog fotografie – Duke e mbështetur atë…

Pra, kjo është gjithçka që ju duhet të dini për të filluar dhe fituar para nga një faqe për Blogging Photo WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map