Shopify Tutorial: Si të krijoni një dyqan online

Shpërthimi i dixhitalit ka parë një rritje të vazhdueshme të tregtisë elektronike me kalimin e viteve. Në fakt, parashikimet vlerësojnë se vëllimi global i transaksionuar do të godasë 6.5 trilion dollarë deri në vitin 2023. Bashkimi me tregtarët e themeluar të tregtisë elektronike janë dyqane me pakicë që bëjnë kalimin në dixhital, si dhe individë që vendosin dyqanin e tyre të tregtisë elektronike..


Ne dëgjojmë gjithnjë e më shumë histori suksesi në biznesin e lundrimit. Për shembull, Marc bëri 178.492 dollarë duke lëshuar produkte amerikane dhe evropiane duke përdorur Shopify dhe Spocket (lexoni studimin e rastit).

Bërja e kësaj është bërë më e lehtë se kurrë më parë, falë platformave si Shopify.

Bazat e marrjes së dyqanit tuaj të tregtisë elektronike me Shopify janë në të vërtetë shumë të thjeshta. Faqet e e-commerce janë thelbësisht të njëjta me faqet e internetit themelore, përveç që ato lejojnë përdoruesit të bëjnë blerje në këtë faqe interneti.

Këtu janë hapat:

Tabela e Përmbajtjes

 1. Regjistrohu për një llogari të Shopify
 2. Ndërtoni një dyqan bazë
 3. Shtoni produkte në inventarin tuaj
 4. Shtoni produkte në dyqanin tuaj
 5. Konfiguroni mënyrat e pagesës tuaj
 6. Vendosja e parametrave të transportit
 7. Menaxhimi i karrocave të blerjeve
 8. Nisni dyqanin tuaj!
 9. Zgjateni dyqanin tuaj me veçoritë Shopify

Eksploroni Shopify

 • Vizitoni dhe Regjistrohuni në Shopify
 • Shihni të gjitha Temat e Shopify
 • Shembuj të dyqanit Shopify
 • Bleni planet dhe çmimet

Fillimi i dyqanit tuaj online shopify

Bazat e marrjes së dyqanit tuaj të tregtisë elektronike me Shopify janë në të vërtetë shumë të thjeshta. Faqet e e-commerce janë thelbësisht të njëjta me faqet e internetit themelore, përveç që ato lejojnë përdoruesit të bëjnë blerje në këtë faqe interneti.

Hapi 1. Regjistrohuni për një llogari të Shopify

Shitet në internet me Shopify - Regjistrohu për një provë 14-ditore falasShopify ju ofron një periudhë provë 14 ditore falas, pa kërkuar informacion mbi kartën e kreditit (Vizitoni Shopify).

Shopify u ofron të gjithë përdoruesve të rinj një periudhë prove falas prej 14 ditësh. Për të filluar me ta, vizitoni faqen e Shopify dhe klikoni në “Start Free Trial”. Ky regjistrim ju lejon qasje te ndërtuesi i faqes Shopify.

Fillo Ketu > Klikoni për të regjistruar dhe për të krijuar një dyqan Shopify.

Hapi 2. Vendosni dyqanin tuaj Shopify

Përdorni Shopify Site Builder për të ndërtuar një dyqan në internetNdërtuesi i faqes Shopify është i thjeshtë dhe i thjeshtë për tu menaxhuar.

Ndërtuesi i Faqes Shopify ndjek konceptin Lego. Ajo që ju lejon të bëni është që në thelb të bashkoni ‘pjesë’ të ndryshme të një faqeje në mënyrë që të funksionojë ashtu siç dëshironi. Gjithçka është vizuale, kështu që ju mund ta shihni faqen tuaj të marrë formë ndërsa e ndërtoni.

Ka dy mënyra se si të ndërtoni një sit në Shopify:

1. Temat e parafabrikuara të Shopify

Gjeni temë të para-ndërtuar për pjesën e përparme të dyqanit tuajBleni tema

E para është të përdorni një shabllon para-ekzistues në Shopify dhe pastaj të modifikoni atë në mënyrë që të duket unike juaji.

Për të gjetur një temë që i përshtatet nevojave tuaja, mund të vizitoni Shopify Theme Store në themes.shopify.com – ka më shumë se 70 tema të para-ndërtuara falas dhe të paguara për të zgjedhur.

2. Krijoni nga e para duke përdorur Lëngjet

Bleni gjuhën e programimit LiquidShopify gjuhën e programimit Liquid – Disa zhvillues të Shopify na kanë thënë që Lëngu është një gjuhë që mësohet lehtë. Do të duhet ta mësoni atë nëse dëshironi të krijoni një Dyqan Shopify nga e para.

Përndryshe – nëse doni diçka më unike, gjithashtu mund të krijoni një sit nga e para. Platforma Shopify përdor gjuhën e tyre të zhvilluar vetë PHP të quajtur “Liquid”. Ju do të duhet të zotëroni gjuhën në mënyrë që të krijoni dyqanin tuaj Shopify nga e para.

Shihni dyqanet në jetë reale të ndërtuara me Shopify.

Hapi 3. Shtoni produkte në inventarin tuaj

Shtimi i një produkti në inventarin tuaj në ShopifyFaqja ‘shtoni produktin gjithashtu ju lejon të organizoni ku shkojnë produktet.

Ekzistojnë dy mënyra kryesore për të shtuar produkte që dëshironi t’i shisni në Shopify.

Shtoni me dorë produktet

E para është duke shtuar manualisht produkte që ju në të vërtetë keni inventar.

Për ta bërë këtë, klikoni në ‘Produkte’ dhe më pas zgjidhni ‘Shto produktin’. Ekrani i Shtimit të Produktit është një mjet shumë i fuqishëm për dyqanin tuaj. Përveç bazave të tilla si emri i produktit dhe përshkrimet, ju gjithashtu mund të vendosni koleksione, shitës dhe etiketa këtu. Kjo ndihmon në mbajtjen e produkteve tuaja të organizuara.

Shtoni produkte dropshipping

Një mënyrë tjetër e shtimit të produkteve do të ishte metoda e dropshipping. Ju do të duhet të vizitoni Tregun e Shopify dhe të zgjidhni një aplikacion dropshipping siç është Oberlo. Duke përdorur atë, ju mund të kërkoni dhe të shtoni produkte nga ndërfaqja e aplikacionit në vend.

Hapi 4. Afishoni produktet në dyqanin tuaj në tregti elektronike

Vendosja e një produkti në dyqan ShopifyKëtu vendos produktin e shtuar më parë në koleksionin e faqes fillestare.

Shtimi i produkteve në inventarin tuaj thjesht do të thotë se ato janë të ruajtura në sistem. Ju gjithashtu duhet të rregulloni që ato produkte të vendosen në dyqanin tuaj Shopify. Për ta bërë këtë, hapni përsëri redaktorin e dyqanit.

Këtu do të vendosni se ku të shtoni koleksione të caktuara të produkteve. Ju mund të keni seksione të ndryshme që shfaqin koleksione të ndryshme, ose thjesht një katalog të madh – zgjedhja është e juaja.

Hapi 5. Konfiguroni mënyrat e pagesës

Konfigurimi i mënyrave të pagesës në dyqanin tuaj të dyqanitShtoni ose konfiguroni ofruesit e pagesave në çdo kohë, shkoni te Parametrat > Ofruesit e Pagesave për të parë ofruesit e disponueshëm të pagesave për ju.

Pasi të vendoset faqja juaj themelore, është koha të shikoni drejt veçorive të tregtisë elektronike. Gjëja e parë që ju nevojitet në këtë aspekt është të vendosni se si dëshironi që klientët të paguajnë për blerjet në faqen tuaj.

PayPal

Si parazgjedhje, PayPal është në dispozicion në dyqanin tuaj, por do të duhet të krijoni një llogari tregtare PayPal më vonë nëse dëshironi ta përdorni këtë. Përveç PayPal ju keni dy lloje të tjera kryesore të përpunuesve të pagesave.

Blerja e Pagesave

E para është Pagesa e Shopify, e siguruar direkt nga Shopify. Nëse vendosni ta përdorni këtë, kjo ju lejon të përpunoni pothuajse çdo lloj pagese përmes llogarisë suaj. Sidoqoftë, pagesa e Shopify është pak e kufizuar pasi jo të gjithë mund ta përdorin atë. ’Shtë në dispozicion vetëm për një pjesë të vogël të vendeve dhe ka kufizime të mëtejshme për ato biznese në të cilat vendet mund ta përdorin apo jo.

Për shembull, bizneset australiane mund të përdorin Pagesat e Shopify por ato që lidhen me disa shërbime financiare dhe profesionale, lojërat e fatit, ose një listë të tërë veprimtarish të tjera janë të ndaluara.

Ofruesit e pagesave të palëve të treta

Një mënyrë tjetër për të cilën mund të merreni me të është duke përdorur një procesor të pagesave të palëve të treta si psh shirit, iPay88, ose WorldPay. Fatkeqësisht, këtu ekziston një tjetër – por ”. Para se të zgjidhni një ofrues për t’u përdorur, duhet të siguroheni që ai është i disponueshëm për rajonin tuaj.

Hapi 6. Vendosja e parametrave të transportit

Vendosja e transportit të dyqaneve ShopifyJu duhet të specifikoni detaje se si transportohen produktet tuaja.

Për të menaxhuar marrëveshjet tuaja të transportit, klikoni në tings Cilësimet ’dhe më pas‘ Transportit ’. Këtu mund të vendosni të gjitha detajet që kanë të bëjnë me secilën mënyrë – nga transportuesi i transportit deri tek listat dhe tarifat e shfaqura.

Ju mund të krijoni konfigurime të shumta transporti për të kujdesur për urdhëra të ndryshëm siç janë vendas ose ndërkombëtar. Kushtet mund të përcaktohen, për shembull, çfarë peshe e porosive kërkojnë çfarë lloj paketimi.

Hapi 7. Menaxhimi i karrocave të blerjeve

Menaxhimi i Shopify shportave të blerjevePërveç pagesave, ju mund të zgjidhni të kapni të dhënat e klientit gjatë procesit të arkë.

Nga “Parametrat” -> Faqja “Pagesë”, ju mund të vendosni procesin përmes të cilit klientët tuaj kalojnë për të bërë blerjen e tyre. Duhet të merren vendime se si dëshironi dyqani juaj të menaxhojë arka.

Për shembull, doni që dikush të jetë në gjendje të bëjë një blerje pa llogari në dyqanin tuaj? Seksioni i arka është një tjetër zonë e fuqishme që mund të përdorni jo vetëm për gjenerimin e të ardhurave, por edhe për kapjen e të dhënave dhe qëllime të tjera të marketingut.

Hapi 8. Filloni dyqanin tuaj!

Nisja e dyqanit tuajDyqani juaj Shopify mbrohet me fjalëkalim gjatë periudhës së provës.

Për të nisur dyqanin tuaj Shopify, do t’ju duhet të regjistroheni në një nga planet e tyre. Plane të ndryshme në Shopify kanë veçori të ndryshme. Për shembull, të gjitha transaksionet në Shopify janë taksa me tarifa të transaksioneve por planet e nivelit më të lartë do t’ju kushtojnë më pak në ato tarifa.

Fillo Ketu > Klikoni për të filluar dyqanin tuaj Shopify.

Pse Bleni: Mësoni më shumë rreth Karakteristikave të tyre

Krijues i lehtë për t’u përdorur në internet

Një vështrim më i afërt në Redaktorin e sitit të ShopifyRedaktori i Shopify është i lehtë për t’u përdorur. Në të majtë është shiriti i navigimit ku mund të modifikoni në bllokun e veçantë.

‘Pjesa e përparme’ e faqes tuaj të e-commerce është ajo që vizitorët do të shohin dhe bashkëveprojnë. Kjo mund të ndërtohet sipas kërkesave tuaja të sakta duke përdorur blloqet që Shopify ka në ndërtuesin e faqes. Mund të përdoret për të filluar me një shabllon bosh ose për të modifikuar njërën prej temave ekzistuese të Shopify.

Shopify Pagesat dhe transporti

Shporta e blerjeve dhe përpunimi i pagesave është zemra e dyqanit tuaj të tregtisë elektronike. Ju mund të zgjidhni cilat pagesa dëshironi të pranoni nga klientët tuaj. Atje jane mbi 100 përpunues të ndryshëm në dispozicion, kështu që zgjedhja varet vërtet nga ju.

Përveç kësaj, Shopify gjithashtu ju lejon të integroni çmimet dhe trajtimin e transportit, llogaritni taksat dhe më shumë.

Menaxhimi i klientit

Njohja e klientëve tuaj është e rëndësishme. Shopify mban gjurmët e klientëve tuaj, si dhe historinë e blerjeve dhe informacione të tjera. Kjo ju ndihmon të organizoni ato dhe me këtë, ju mund të bëni marketing të zgjeruar siç janë fushata me porosi dhe më shumë.

Mjetet e marketingut

Shopify vjen me disa shtesa të integruara ose të mundshme që ju ndihmojnë të drejtoni fushata marketing. Mund t’u ofroni klientëve kartela dhuratash, të kryeni media sociale ose fushata të marketingut me email, dhe më shumë.

Menaxhoni produktet

Menaxhoni menaxhimin e shpinësKa shumë fusha që ju lejojnë të organizoni produkte në detaje.

Me uebfaqen si faqja e parë e dyqanit tuaj, ju gjithashtu keni një sfond të Shopify.

Kjo është e ngjashme me depo në dyqanin tuaj me pakicë, ku mund të menaxhoni inventarin. Këtu, ju mund të etiketoni produkte, të gjeneroni raporte për t’ju ndihmuar në rimbushjen e aksioneve, ose madje të përcaktoni SKU të ndryshme.

Shko celular

Me shumë sipërmarrës që hidhen në bandën e e-commerce, Shopify ka vënë në dispozicion një aplikacion mobil për të mbështetur përdoruesit e tij që janë në lëvizje. Aplikacioni i tyre celular do t’ju japë kontroll të plotë të faqes suaj dhe sjelljes nga kudo në botë.

Butoni i blerjes së blerjeve

Butoni i blerjes së blerjevePas rregullimit të Butonit Blej, mund të kopjoni kodin në redaktorin HTML të faqes tuaj.

Për ata që nuk duan të zotërojnë të gjithë faqen e tyre të tregtisë elektronike, Shopify ka një plan Lite që ofron integrimin e një butoni Blej. Ju mund ta përdorni këtë në faqen tuaj të internetit ose blogun për të përfituar lehtësisht nga aftësitë e transaksionit të Shopify.

Shopify analitikë

Blerje AnalitikënPulti analitik tregon pasqyrën e dyqanit tuaj Shopify.

Nga një pult i vetëm ju mund të përdorni të gjitha të dhënat që janë mbledhur nga faqja juaj. Kjo përfshin statistikat e vizitorëve, si nga vendet nga vijnë, mënyrën se si ata mësuan për sitin tuaj, dhe më shumë. Ju gjithashtu mund të gjeneroni raporte të produkteve dhe shitjeve që do të eksportohen.

Bleni POS

Një nga gjërat më unike në lidhje me Shopify është se ata bëjnë kompensim për dyqanet me pakicë fizike për të bërë lehtësisht kalimin në dixhital. Kjo merr formën e Shopify POS që u lejon atyre të lidhin pjesën e poshtme të Shopify në biznesin e tyre të shitjes me pakicë. Rezultati i inventarit të integruar dhe madje edhe raportimit.

Sa kushton blerja e kostos?

Kostoja e blerjesKostoja e dyqanit Shopify.

Shopify gjithsej ka pesë plane që ju të zgjidhni. Tre prej tyre janë plane standarde për të cilat shumica e përdoruesve do të zgjedhin, ndërsa dy të tjerët janë në skajet ekstreme të spektrit. Planet standarde të Shopify vijnë me çmim 29 $ / muaj (Basic Shopify), 79 $ / muaj (Shopify) dhe 299 $ / muaj (Advanced Shopify).

Ka dallime delikate por të rëndësishme midis këtyre planeve. Të gjithë ata natyrisht ju mundësojnë të ndërtoni dhe drejtoni një sit eCommerce. Planet më të shtrenjta, megjithëse vijnë me karakteristika shtesë që do të përfitojnë nga vendet më të mëdha që shohin një vëllim më të lartë trafiku.

Për shembull, nëse do të drejtonit një sit me vëllim të lartë trafiku, regjistrimi në Advanced Shopify mund të ju kursejë para pavarësisht çmimeve të tij më të larta. Advanced Shopify vjen me tarifa më të ulta të transaksioneve për pagesa të kartave të kreditit, që është një metodë e zakonshme pagese për dyqanet në internet.

Nëse planet e tyre standarde nuk janë për ju, atëherë gjithashtu mund të merrni parasysh Shopify Lite ose Plus. Shopify Lite ka për qëllim t’ju ndihmojë të shisni në internet pa qenë e nevojshme të ndërtoni një dyqan të plotë me Shopify. Kjo ju lejon të përdorni përmendur më lart ‘Button Button” për vetëm $ 9 / muaj.

Shopify Plus është menduar për bizneset e mëdha të cilat mund të kenë nevoja të veçanta. Secila prej këtyre planeve është përshtatur për nevojat tuaja specifike, kështu që kostot ndryshojnë. Ju do të duhet të kontaktoni Shopify për të diskutuar kërkesat tuaja të sakta me ta.

Le të hedhim një vështrim në tabelën e çmimeve.

Blerja e Planeve / BmimetBazar BlerëseShopifikoniVleresimin
Mimi mujor29 dollarë / muaj79 dollarë / muaj299 dollarë / muaj
Llogaritë e stafit2515
Tarifat e kartës së kreditit2.9% + 0,30 $2.6% + 0,30 $2.4% + 0.30 $
Tarifat e transaksionit / porta e palës së tretë2%1%0.5%
Blerja e pagesave0%0%0%
Kartat e dhuratavepopo
Rimëkëmbja e braktisur e karrocëspopopo
Certifikatë falas SSLpopopo
Analiza e mashtrimitpopo
Raportet personalepopo
Raporte profesionalepopo
Krijues i raportit paraprakpo
Normat e transportit në kohë realepo
Mbështetje 24/7popopo

* Ju lutemi referojuni faqes zyrtare të Shopify për çmimet më të mira dhe saktësinë e planit.

A është blerja e mjetit të duhur të tregtisë për ju?

Shopify është gjithçka për t’i ndihmuar njerëzit të shesin në internet. Kjo mund të ndodhë në tre mënyra, qoftë si një dyqan krejtësisht i ri tregti, duke përdorur një faqe ekzistuese, ose duke i lidhur bizneset ekzistuese të shitjes me pakicë në një dyqan të ri në internet. Le të marrim si shembull tre rastet e mëposhtme;

Dyqani i Ri – Jack dëshiron të fillojë shitjen e pajisjeve të peshkimit në internet pasi kjo do t’i kushtonte shumë atij për të marrë me qira një dyqan fizik për këtë qëllim. Për vetëm 29 dollarë në muaj, Shopify Basics i lejon atij ta bëjë këtë pa pasur nevojë që ai të mësojë se si të kodojë për të zhvilluar dhe mirëmbajtur dyqanin e tij.

Siti ekzistues – Peter ka një uebsajt të suksesshëm dhe dëshiron të përfitojë nga trafiku i tij duke shitur disa produkte. Për ta bërë këtë, ai regjistrohet në Shopify Lite që do ta ndihmojë atë ta bëjë këtë në faqen e tij për vetëm 9 dollarë në muaj.

Fizik në Digital – John është pronar i një zinxhiri të dyqaneve hardware në zonën e Denver. Duke përdorur Shopify, ai është në gjendje të nisë lehtësisht një dyqan në internet për dyqanet e tij. Me Shopify POS, ai gjithashtu mund të integrojë menaxhimin e aksioneve për dyqanet e tij fizike dhe pakicë.

Rasti i vetëm në të cilin Shopify nuk është me të vërtetë i dobishëm është nëse nuk keni ndërmend të shesni në internet. Prmimi i saj është pak më i shpejtë se shumica e ndërtuesve standardë të faqeve të internetit pasi integron kaq shumë veçori të tregtisë elektronike.

Fillo Ketu > Klikoni për të filluar me Shopify.

Përfundim: Shopify është ndërtuar për t’ju ndihmuar të shitet

Për sa kohë që po planifikoni të bëni çdo lloj shitjeje në internet, atëherë Shopify është zgjidhja e duhur për ju. Pavarësisht nëse jeni duke shitur produkte fizike apo mallra dixhitale, Shopify ju ka mbuluar. Pjesa më e mirë është që ju të mund të ndërtoni dhe drejtoni një dyqan profesional në kërkim eCommerce pa pasur nevojë të mësoni një linjë të vetme të kodit.

Për shkak të popullaritetit të saj, Shopify gjithashtu ka një të gjallë komuniteti online. Nëse ka diçka që doni të dini, thjesht pyesni dhe do të keni shumë të ngjarë të gjesh dikë që e di përgjigjen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map