SiteGround vs BlueHost Review 2020: Cili është host i shpejtë dhe i besueshëm në internet?

0

A jeni kurioz për të cilin mund të zgjidhni kur bëhet fjalë për SiteGround vs BlueHost?


Nëse thjesht doni të filloni një blog, atëherë plani themelor i këtyre ofruesve është i përshtatshëm për ju, por konfuzioni është ai që duhet të zgjidhni. Të dy janë të mirënjohur, të mirënjohur dhe të pranishëm në listën e rekomandimeve të WordPress.org.

Të dy kompanitë ofrojnë mundësi të shkallëzuara në mënyrë që nëse blogu juaj rritet ju lehtë mund të kaloni në planin e shkathët.

BlueHost është në pronësi të EIG i cili është grupi më i madh në web hosting ndërsa SiteGround punon si një lojtar i pavarur dhe drejtohet nga djema me mend teknik.

Zona e Specialitetit:

SiteGround: Ata janë të njohur për infrastrukturën e tyre të përparuar, iniciativat e sigurisë dhe mjetet e krijuara në shtëpi si SuperCacher, serveri me shpejtësi NGINX dhe sistemi rezervë.

Të lejojë të zgjedhësh një qendër të dhënash në të gjithë globin, Izolimin e Llogarisë dhe serverët e aktivizuar me SSD.

BlueHost: Konsiderohet si zgjidhja tërheqëse për faqet e internetit të reja.

Kompania ka tendencë të ofrojë zbritje më të mëdha shpesh.

Përmbledhje e shpejtë

BlueHost u themelua në vitin 2003 dhe u përvetësua nga EIG në vitin 2010. Kompania rritet në mënyrë të qëndrueshme dhe tani ka më shumë se 2 milion klientë. Ata janë gjithashtu të njohur për shërbimet e tyre të shpejta dhe zbritjet që e bëjnë atë një zgjedhje të mirë për blogerët e rinj.

SiteGround e bëjnë hyrjen në 2004 dhe të njohur për infrastrukturën e tyre të jashtëzakonshme dhe kujdesin për klientët. Ata prodhojnë mjete të ndryshme në shtëpi për t’i bërë shërbimet e tyre më të shpejtë dhe të sigurt. Tani kompania ofron themelore për nivelin e ndërmarrjes që pret dhe priti më shumë se domene 500k.

Kështu që nëse jeni të hutuar dhe nuk e dini se cili dëshmon ofruesi më i mirë i pritjes për blogun tuaj, atëherë këtu zbulojmë tregimin e brendshëm duke bërë krahasimin kokë më kokë.

SiteGround dhe BlueHost Review 2020

teknologji

Miratimi i teknologjisë më të fundit tregon se kompania është më e angazhuar për t’u shërbyer klientëve të tyre me besueshmëri më të madhe. Ekipi i Developer SiteGround gjithmonë përpiqet të ofrojë diçka unike për klientët e tyre, si rezultat i së cilës ata ofrojnë SuperCahcer, sistemin e tyre rezervë, HTTP / 2, monitorimin proaktiv, teknologjinë e serverit NGNIX dhe shumë më tepër.

SiteGround vendosi sigurinë në prioritete dhe shpesh prezanton arna të ndryshme sigurie për të ndërtuar një firewall të fortë. Pa dyshim që ata bëjnë përpjekjet e plota për të futur sistemin Anti-hack për t’ju mbrojtur por përdoruesi gjithashtu duhet të marrë disa masa paraprake nga ana e tyre. Këtu lexoni si të siguroni Blog-un e WordPress-it.

Nga ana tjetër, BlueHost nuk është një lojtar i llojit të përqendrimit të teknologjisë. Ata kanë tendencë të përqëndrohen më shumë në marketing, në vend të përmirësimit të infrastrukturës së tyre. Deri më tani ata nuk kanë prezantuar asnjë lloj mjete brenda dhe kanë një numër shumë të kufizuar të qendrave të të dhënave. Ata duket se synojnë nevojat individuale të pritjes dhe bizneset e vogla.

SiteGround paraqet me krenari specifikimet e serverëve të tyre. Ata janë duke përdorur CPU V3 Intel Xeon E5-2690. Këta serverë gjithashtu të armatosur me 265 GB RAM dhe disqe me gjendje të ngurtë duke përdorur RAID 10. Enë e Linux-it i bën serverët më efikas duke rritur leximin & shpejtësia e shkrimit dhe 2 herë fuqia e CPU-së. Ndërsa BlueHost nuk zbuloi specifikimet e serverit të tij. Edhe kur flasim ata thjesht refuzuan të zbulojnë ndonjë informacion të serverit.

Fituesi: SiteGround

Disqet SSD

Ju mund të dëgjoni për Drives Shtetit Solid. Për dallim nga disqet Spinning, SSD janë më të shpejtë dhe efikas në kryerjen e operacioneve (lexim dhe shkrim). Kjo është arsyeja pse shumë kompani filluan të përdorin serverë me energji SSD për të ofruar performancë me shpejtësi të lartë.

SiteGround është një nga ofruesit më të mirë të pritjes së SSD. Disqet kryesore të gjendjes së ngurtë i ndihmojnë ata të ofrojnë zgjidhje të shpejtë dhe të besueshme të mbajtjes në internet sesa hosti tradicional i uebit.

Ndërsa BlueHost varet nga infrastruktura e tyre tradicionale dhe ruani të dhënat në disqet e rrotullimit. Edhe pse, ata funksionojnë para SiteGround por ende nuk kanë bërë të tilla si ndryshime të nevojshme.

Fituesi: SiteGround

Bluehost

SiteGround

uptime

Uptime nënkupton kur faqja juaj është e arritshme përmes internetit. A e imagjinoni ta presni faqen tuaj në serverin e ndonjë ofruesi të hostimit, i cili nuk është i angazhuar të sigurojë kohën maksimale? Sigurisht që jo. Dhe joproduktive do të thotë që faqja juaj nuk është e arritshme nga vizitorët në internet. Pra, kjo do të thotë se koha e mbarimit është shumë më e rëndësishme sesa shpejtësia e faqes dhe kjo duhet të jetë përparësia juaj kryesore kur zgjidhni web hosting.

Bluehost

BlueHost nuk është keq kur krahasojmë kohëzgjatjen e të dy kompanive, por siç mund ta shihni më poshtë në faqen tonë e cila është e pritur në serverët Bluehost kohët e fundit përballet me një joproduktive dhe kështu që kohëzgjatja e 24 orëve të fundit është 99.97%. Koha e ndërprerjes mbetet pothuajse 4 min, që do të thotë se klientët nuk mund të blejnë ose të shfletojnë faqen e internetit tuaj gjatë asaj 4 minutash.

Uptimerobot gjithashtu siguron statistikat e kohës së përgjigjes në sit. Më poshtë mund të shihni që kohëzgjatja mesatare e të është mjaft e ulët, e cila është e mahnitshme, por ju ekziston një goditje më e madhe e cila tregon se në një moment në kohë faqja merr gati 4 deri në 5 sekonda për t’u përgjigjur. Ende rezultatet janë të pranueshme sepse ekzistojnë vetëm disa raste kur faqja kërkon pak kohë për t’u përgjigjur.

Detajet e raportit të kohëzgjatjes BlueHost

SiteGround

Nga ana tjetër, faqja jonë e testimit në SiteGround nuk u përball me ndonjë ndërhyrje. Më poshtë statistikat tregojnë se ajo ishte në internet gjatë 30 ditëve të fundit dhe nuk ka asnjë ndërprerje të vetme. Aktualisht, HostingSprout.com është pritur gjithashtu në serverët SiteGround. Dhe ne jemi shumë të kënaqur sepse gjatë 4 muajve të fundit nuk kemi hasur në ndonjë ndërprerje e cila tregon se ato janë mjaft të qëndrueshme në cilësinë e shërbimit.

Nëse flasim për kohën e përgjigjes së SiteGround gjatë periudhës, atëherë është shumë më e kënaqshme se Bluehost. Siç mund ta shihni që faqja jonë e testimit merr vetëm mesatarisht 282.09ms në përgjigje. Gjithashtu, ka pikëza më të vogla në grafik në krahasim me BlueHost dhe maksimumi i afrimit të thonjve gati 2 sekonda është i pranueshëm. Pra, kjo do të thotë se siti i faqes jo vetëm që performon mahnitëse për kohën e duhur, por edhe shumë mirë në kohën e përgjigjes.

statistikat e faqes në internet të faqes

Fituesi: SiteGround

Bluehost

SiteGround

Rezultatet e testit të shpejtësisë

Konsiderimi tjetër më i rëndësishëm gjatë zgjedhjes së kompanisë më të mirë të hostimit të WordPress është shpejtësia. Edhe pse ka shumë shtojca dhe shërbime të cilat janë të dobishme për të përmirësuar shpejtësinë e faqes, siç janë W3 Total Cache dhe CDN etj., Por shpejtësia varet shumë nga cilësia e serverëve pritës. Dhe për këtë, ne kemi bërë teste të shpejtësisë për të matur atë që është një ofrues i shpejtë i pritjes.

Edhe pse, të dy ofruesit e pritjes ofrojnë një shpejtësi mjaft të shpejtë, por Siteground fiton pak përparësi në shpejtësinë e ngarkimit të faqes. Kjo është arsyeja pse ju duhet të shkoni për Site Site kur të vijë shpejtësia. Për më tepër, pasi që faqja e sitit ofron përparësi të shumta teknologjike për shpejtësinë si SSD, SuperCacher, HTTP / 2 dhe NGINX, etj, kështu që SiteGround ka të ngjarë të jetë më konsistent në shpejtësi, si dhe.

Bluehost

Testi i Shpejtësisë së Pingdomit BlueHost

SiteGround

Testi i Shpejtësisë së Pingdomit të SiteGround

Fituesi: SiteGround

Testi LoadImpact

Ngarkoni kohën duke u bërë më e rëndësishme sepse jo vetëm që ndikon në pozicionin tuaj në renditjen e motorëve të kërkimit, por edhe përvojën e klientit. A studim është marrë nga Akamai tregon se shumica e përdoruesve dëshirojnë që një faqe në internet të ngarkojë nën 2 sekonda ndërsa 40 përqind e përdoruesve nuk presin më shumë se 3 sekonda. Për më tepër, ata gjithashtu vunë re se klientët tregojnë besnikëri ndaj atyre vendeve me ngarkesë të shpejtë të ngarkesës. Pra, do të thotë se koha e ngarkesës është një nga çelësat e suksesit.

Testi LoadImpact i BlueHost

Kur dërgojmë përdoruesit virtualë në faqen tonë të testimit të pritur nga Bluehost, ne jemi të kënaqur të shohim rezultatet. Sepse serverat e tyre gradualisht performojnë më mirë pasi ka më shumë përdorues në faqe. Duhet vetëm kohë në fillim dhe pastaj ekziston edhe qëndrueshmëri dhe koha mbetet nën 1-sek në shumicën e kohës.

Testi i BH LoadImpact

SiteGround LoadImpact Test

Dhe nëse shohim statistikat e SiteGround nuk ekziston asnjë shkrim kur serveri i tyre kërkon kohë si BlueHost marrë 2 sek në fillim. Koha e ngarkesës së SiteGround mbetet nën sekondën edhe kur ka më shumë përdorues virtualë në faqe. Të dy janë shumë afër kur krahasojmë statistikat e ngarkesës. Për shkak se SiteGround ofron një përvojë mjaft të qëndrueshme dhe nuk ka ndezje, kështu që ata janë fituesit e këtij raundi.

Testi LoadImpact SG Hosting SG

Fituesi: SiteGround

Bluehost

SiteGround

Shërbimi i Mbështetjes

Pra, një çështje vjen tek porta juaj në mes të natës dhe nuk e keni idenë se si ta zgjidhni atë? Mënyra më e mirë është të kontaktoni ofruesin tuaj të pritjes. Sepse ata e trajtojnë më mirë situatën. Po sikur të mos jenë në dispozicion në atë kohë? Kjo është arsyeja pse është shumë e nevojshme të kontrolloni nëse ato janë në dispozicion 24/7.

Nëse flasim për SiteGround ato sigurisht që janë në dispozicion 24/7. Ju duhet ndihmë për të hapur një bisedë të drejtpërdrejtë, një telefonatë ose të paraqisni një biletë. Kurdo që kemi nevojë për ndihmë, ne t’i kontaktojmë ata përmes bisedës live dhe brenda 1 minutash një person paraqitet për ndihmë. Stafi është i informuar dhe i përgjigjet shumë shpejt. Për më tepër, ndërfaqja e tyre në chat duket e butë.

Gjithashtu, ju keni mundësinë e përdorimit të mësimeve video dhe bazës së njohurive e cila është plot me udhëzues dhe artikuj informues. Për më tepër, për lehtësinë e përdoruesit, ata kategorizojnë mësimet si WordPress, Joomla, Drupal, dhe Magento etj..

BlueHost është gjithashtu i njohur për shërbimet e tyre të shpejtë të ndihmës dhe në dispozicion 24/7 për ndihmën e klientit të tyre. Por kur ekziston një konkurs SiteGround vs BlueHost, padyshim që mund të themi se SiteGround është më i shpejtë. Thjesht kontaktoni ata gjatë bisedës përpara se të blini planin e pritjes, do të shihni një ndryshim të madh.

Kur hapni bisedë live, BlueHost merr gati 6-10 minuta për tu lidhur. Kjo nuk është një kohëzgjatje e gjatë por kohëzgjatja më e ulët është e mirë sepse askush nuk ka kohën e mjaftueshme për të pritur derisa personi në anën tjetër të ketë kohë për të ndihmuar kërkuesin. Ju gjithashtu mund të kontaktoni ekipin e ndihmës së klientit Bluehost përmes Email, telefon dhe duke dorëzuar biletën. Për më tepër, ju mund të kërkoni si-tos dhe udhëzues nga baza e njohurive.

Edhe pse, të dyja po performojnë për t’u shërbyer klientëve në maksimum, por SiteGround po bën një punë më të mirë se BlueHost.

Fituesi: SiteGround

Krahasimi i Karakteristikave të Hosting SiteGround vs Bluehost

Hapsirë ruajtjeje

Hapësira e ruajtjes është vendi ku do të ruani imazhe, përmbajtje të faqeve në internet, audios dhe video. Pra, sa ruajtje ju nevojitet? Kjo gjë varet nga lloji i faqes në internet që dëshironi të organizoni.

Epo nëse doni të organizoni një faqe në internet ku thjesht botoni artikujt, atëherë nuk ju nevojitet shumë ruajtje sepse ruajtja e 10 GB është e mjaftueshme për vite. Por nëse po postoni shumë video, imazhe dhe postime grafike, atëherë konsideroni më shumë hapësirë.

SiteGround është pak i kufizuar dhe ofron hapësirë ​​10 GB në planin StartUp. Nga ana tjetër, me BlueHost, nuk do të keni nevojë të kujdeseni për ruajtjen pasi ato ofrojnë 50 GB në planin bazë.

Fituesi: BlueHost

Bluehost

SiteGround

Bandwidth / Numri i Vizitorëve

Kjo i referohet numrit të njerëzve që mund të vizitojnë faqen tuaj në një muaj. Shumë kompani në industri lejojnë vizitorë të pakufizuar edhe në planet themelore. Bandwidth i pakufizuar e mban gjallë faqen tuaj kur ndodhin goditje të papritura të trafikut.

BlueHost siguron një bandë të paketuar në të gjitha planet e tyre që do të thotë se nuk ka kufizime në numrin e vizitorëve, por kur konsumoni shumë burime, ata ju dërgojnë një email për të zvogëluar përdorimin.

Asnjëherë nuk përballemi me një lloj incidenti të tillë pasi ato ofrojnë një nivel të mjaftueshëm të brezit për të trajtuar faqet e internetit të nivelit të vogël. Por ne ju rekomandojmë kur faqja juaj të rritet më e madhe, atëherë përpiquni të kaloni në planin më të lartë.

SiteGround nga ana tjetër, kufizoni numrin e vizitorëve / muaj. Ato lejojnë 10,000 vizita / hënë. Pra, nëse thjesht do të filloni një faqe në internet, kjo mund të jetë e mjaftueshme.

Fituesi: BlueHost

Shërbimi i Caching

Për t’i bërë blogët më të shpejtë blogerët përdorin plugins cache si W3 cache totale. Shtojca funksionon shumë dhe ekziston një ndryshim i madh përpara dhe pas përdorimit të kësaj. Në mënyrë të ngjashme, disa kompani ofrojnë mjetet e tyre të veçanta për ta bërë shërbimin më të shpejtë, të qetë dhe të përgjegjshëm.

 • Ju mund të dëshironi të lexoni shtojcat thelbësore të WordPress

Ekipi i zhvilluesve të SiteGround ka bërë një punë të shkëlqyeshme duke prezantuar SuperCacher. Shtë një shpikje brenda shtëpisë e cila mund të aktivizojë opsionin e ndryshëm për të bërë cache site. Në fillim, ato prodhojnë cache të përmbajtjes statike. Opsioni i dytë është shumë efektiv i cili ruan përmbajtjen dinamike siç janë daljet HTML.

Opsioni tjetër njihet si Memcached i cili ruan guroret e bazës së të dhënave. Kompania gjithashtu prezanton një mundësi specifike për Cloud dhe planet e dedikuara të pritjes.

Në këtë konkurs SiteGround vs BlueHost, rivalja BlueHost nuk ofroi asnjë nga mjetet e veta të bëra për t’i bërë shërbimet e tyre më të shpejtë. Edhe pse, SiteGround ofron vetëm një mundësi të SuperCacher për përdoruesit e planit të tyre StartUp, por prapë ia vlen ta përdorësh.

Fituesi: SiteGround

Zgjedhja e Qendrave të të Dhënave

Disa kompani të mbajtura në internet vendosin kontrollin në dorën e klientit për të zgjedhur databazën. Ky faktor mund të luajë një rol në përmirësimin e shpejtësisë së faqes suaj. Kur ju zgjidhni një databazë afër audiencës / klientit tuaj të synuar, atëherë kjo bën të mundur për shpërndarjen e shpejtë të përmbajtjes.

Supozoni se kemi trafik të bazuar në SH.B.A., atëherë zgjedhja e një qendre të të dhënave të vendosura në SH.B.A. mund të jetë një vendim i mirë. Normalisht ky opsion është i mirë nëse po filloni një sit të tregtisë elektronike sepse në këtë lloj uebfaqesh mund të gjykoni më mirë audiencën tuaj të synuar.

SiteGround lejon klientët të zgjedhin qendrat e të dhënave. Ata ofrojnë 5 qendra të dhënash të cilat janë pozicionuar në mënyrë strategjike për t’i shërbyer klientit nga çdo pjesë e botës (SH.B.A., Azia dhe Evropa). Për më tepër, ato lejojnë zgjedhjen e qendrës së të dhënave edhe nëse po blini planin më themelor (StartUp).

Ndërsa BlueHost nuk i lejoi klientët e tyre të zgjidhnin databazën. Ata kanë vetëm një databazë me bazë në SH.B.A. për klientët e përbashkët të pritjes, ku kompania pret faqet e internetit të klientit të tyre.

Fituesi: SiteGround

Bluehost

SiteGround

MySQL & Baza e të dhënave PostgreSQL

Ju mund të jeni të vetëdijshëm për bazat e të dhënave. Këto janë më të rëndësishmet në mbajtjen në internet sepse pa një bazë të dhënash nuk mund të drejtoni faqen tuaj të internetit. Në përgjithësi, krijohet një bazë të dhënash për uebfaqe. Pasja e sasisë së tepërt të bazave të të dhënave mund të thjeshtojë punën tuaj dhe ka shanse që të mund të keni nevojë për më shumë në udhëtimin tuaj për Blogim.

Nëse jeni një i ri, atëherë mos u merrni me konfuzion pasi që tani hosting ofron shumë lehtësi dhe bazat e të dhënave të krijuara automatikisht. Thjesht përqendroheni në faqen tuaj.

SiteGround ofron një numër të pakufizuar të MySQL dhe PostgreSQL në të gjitha planet e tyre dhe ju mund t’i menaxhoni ato përmes përkatësisht phpMyAdmin dhe phpPgAdmin. Ndërsa BlueHost mbështesin 20 bazat e të dhënave pavarësisht nga lloji.

Fituesi: SiteGround

.skedar htaccess

Një “.htaccess” ju jep më shumë kontroll në duart tuaja. Me ndihmën e kësaj skedari, ju mund të mbroni, lejoni dhe bllokoni adresat specifike të IP. Për më tepër, ajo përdoret për krijimin e faqeve të ridrejtimeve dhe faqeve të gabimeve, etj. Ju mund të keni nevojë për një aftësi teknike përpara se të krijoni dhe redaktoni këtë skedar.

Të dy ofruesit e pritjes lejojnë përdoruesit të ngarkojnë skedarin .htaccesss në server. Ju mund të krijoni dhe redaktoni skedarin .htaccess lirshëm.

Fituesi: lidhëse

Paneli i kontrollit

Oferta e panelit të kontrollit nga ofruesi i pritjes është një vend ku mund të menaxhoni domenet, nënfushat, llogaritë FTP, rezervat dhe llogaritë e postave elektronike, etj. Për më tepër, ajo gjithashtu tregon statistika të ndryshme që lidhen me hapësirën e ruajtjes, bandën e gjerësisë së bandës dhe bazat e të dhënave.

Të dy SiteGround dhe BlueHost ofron cPanel i cili është super i lehtë për tu operuar dhe madje edhe nëse jeni i ri, nuk do t’ju ngatërrojë. SiteGround cPanel është shumë i pastër dhe i ndarë në seksione të ndryshme si Domain, Instaluesit Auto, bazat e të dhënave dhe Security etj..

Për më tepër, SiteGround mori një avantazh këtu në cPanel duke shtuar mjetet WordPress dhe Joomla ku mund të menaxhoni aspekte të ndryshme të faqes tuaj WordPress dhe Joomla si azhurnimet Auto, duke aktivizuar SuperCacher dhe mjetet etj. Këtu shikoni në SiteGround cPanel

Nga ana tjetër, BlueHost bën edhe një punë të shkëlqyeshme dhe vjen me një cPanel të pastër dhe shumëngjyrësh. Ata gjithashtu shtuan mjete WordPress për kryerjen e operacioneve të ndryshme përmes një vendi. Ju mund të përdorni lehtësisht mjetet e sigurisë, bazës së të dhënave, programimit dhe faqeve të internetit. Këtu shikoni pamjen e BlueHost më poshtë.

Fituesi: lidhëse

Bluehost

SiteGround

Instalimi i aplikacionit

Pra, si mund të instaloni aplikacione në internet si WordPress. Kohët e fundit kemi blerë një llogari pritjeje cloud nga një ofrues pritës dhe pas blerjes u morëm vesh se ajo funksionon në linjat e komandës. Vetëm për instalimin e WordPress duhet të shkruajmë komanda të shumta. Duhet shumë nga koha jonë.

Të dy kompanitë, SiteGround dhe BlueHost ofrojnë instalues ​​me 1 klik në panelin e tyre të kontrollit (cPanel). SiteGround siguron instaluesin Softaculous i cili lejon instalimin me 1 klik për më shumë se 400 skriptet si WordPress dhe Joomla etj..

Për instalimin e WordPress me një instalues ​​me një klik, thjesht klikoni ikonën WordPress në cPanel ose klikoni në Softaculous dhe më pas zgjidhni WordPress.

Ndërsa BlueHost integron tregun Mojo në cPanel e tyre për instalimin me 1 klik. Në panelin e kontrollit të pritjes klikoni në Instalo me një klik dhe do të shihni ton skriptesh për instalimin automatik si WordPress, Joomla dhe aplikacione të tjera.

Fituesi: lidhëse

Llogaritë e postës elektronike

Kur krijoni një faqe në internet është shumë e nevojshme të krijoni një adresë emaili me emrin tuaj të markës. Për shembull, nëse emri i faqes tuaj është bestmotors.com, atëherë mund të bëni një adresë emaili si [Email mbrojtur]

Për më tepër, një adresë emaili me emrin e faqes tuaj (emri i markës) në vend të @Gmail, @Outlook krijon një ndjenjë besimi në mendjen e klientit. Pra, është një tipar i domosdoshëm.

BlueHost ofron 5 llogari emaili dhe ruajtje 100MB për një llogari. Ndërsa SiteGround lejon përdoruesit e tyre të krijojnë një numër të pakufizuar të llogarive të postës elektronike dhe nuk ka asnjë kufizim në ruajtjen e postës elektronike.

Të dy ofrojnë integrim në postën elektronike. Gjithashtu, të dyja ofrojnë protokolle POP dhe IMAP të cilat ndihmojnë përdoruesin të lexojë postat elektronike përmes aplikacionit si Outlook.

Fituesi: SiteGround

Le të Encrypt

Kur punoni në internet ju duhet të mbroni të dhënat e klientit tuaj. Për këtë, duhet të implementoni protokollin SSL. Certificateertifikata SSL përdor për të kriptuar të dhënat e klientit, si numrin e kartës së kreditit, adresën e telefonit dhe postës elektronike etj. Fillimisht, ishte e rëndësishme për ata që po ofronin procesin e regjistrimit ose që operonin në faqet e internetit të tregtisë elektronike..

Por tani ajo bëhet një pjesë thelbësore për çdo lloj faqe në internet dhe Google gjithashtu u jep një avantazh të rangut atyre faqeve që zbatojnë SSL. Mund të merrni një SSL falas përmes CloudFlare duke konfiguruar disa cilësime. Pra, cila është zgjidhja e lehtë për të aktivizuar SSL?

Disa kompani pritëse për lehtësinë e përdoruesit të tyre ofrojnë SSL falas e cila mund të aktivizohet vetëm me një klik të vetëm. Të dy BlueHost dhe SiteGround ofrojnë falas Le të Encrypt SSL funksionin në panelin e tyre të kontrollit, ku thjesht duhet të godisni disa klikime dhe të filloni të mbroni faqen tuaj. Nuk kërkon konfigurime.

Fituesi: lidhëse

Izolimi i llogarisë – Përmirësoni sigurinë e sitit tuaj dhe mbroni burimet tuaja

Kjo teknologji i referohet mënyrës në të cilën secila llogari trajtohet si një llogari e veçantë. Normalisht kjo do të ndodhë në rastin e shërbimeve të shtrenjta të pritjes si VPS dhe Dedikuar etj. Për shkak të shërbimit të përbashkët, ka shanse që nëse një llogari do të ishte e prekshme, atëherë mund të ndikojë tek të tjerët. Por SiteGround zhvilloi një mjedis të izoluar me ndihmën e BaseOS. Nëse një llogari bëhet e ndjeshme, ndërhyrësi nuk mund të hyjë në llogarinë e të tjerëve.

Për më tepër, si Google, ata gjithashtu zhvillojnë mekanizmin për të kontrolluar hack dhe paralajmëruar sepse kur Google të shohë një faqe në internet me dobësi, ai thjesht do t’u tregojë të gjithëve duke shënuar se cilat shkaktojnë uljen e trafikut.

Për më tepër, SiteGround kohët e fundit prezanton Hackalert që skanojnë faqen tuaj çdo ditë dhe ju dërgojnë një email në lidhje me çështjet e sigurisë. Ata gjithashtu zhvillojnë sistemin 1H Hawk për të luftuar kundër sulmit brutal të forcës. Ata ofrojnë mbështetje të plotë në rast se keni probleme. Të gjitha këto masa paraprake tregojnë se ndërmarrja që merr sigurinë si përparësi e tyre.

Nëse flasim për BlueHost, ata nuk marrin masa të tilla paraprake dhe nuk inicuan një mjet të vetëm në shtëpi për mbrojtjen e serverave të tyre. Po, ata ofrojnë mbrojtje nga firewall dhe filtra spam për të luftuar kundër hakerave. Por ata vazhdojnë të promovojnë mjetin premium si SiteLock për sigurinë e sitit i cili kushton 95 dollarë / vit.

Fituesi: SiteGround

Bluehost

SiteGround

rezervë

Puna në internet pa pasur rezervë është shumë e rrezikshme. Sepse nganjëherë rivendosja e kopjes rezervë është mënyra e vetme për të bërë gjithçka të duhur. Shumë kompani pritëse ofrojnë shërbim falas rezervë ditor, javor ose mujor.

Kur krijoni kopje rezervë dhe në një moment në kohë faqja juaj është rrëmuar me kodet malware dhe me qëllim të keq, atëherë lehtë mund të rivendosni kopjen rezervë për të marrë faqen nga problemet..

SiteGround bëni 1 kopje të rezervës falas të përditshme, por nëse doni të rivendosni atë kopje rezervë, atëherë duhet të paguani 39,95 $. Pra, nuk është me të vërtetë një shërbim falas.

Në anën tjetër, me BlueHost, ju mund të krijoni një kopje rezervë ditore, javore dhe mujore falas për të siguruar faqen tuaj. Për më tepër, rivendosja e kopjeve rezervë është plotësisht falas.

Fituesi: BlueHost

Llogaritë FTP

A ofroi kompania juaj pritëse llogari FTP? Të dy SiteGround dhe Bluehost ofrojnë llogari të pakufizuara FTP. Llogaria FTP përdoret për të transferuar skedarët më të mëdhenj ose më të vegjël midis kompjuterit dhe serverëve. Kështu që ju mund të përdorni FTP (protokollin e transferimit të skedarëve) për të transferuar skedarë të tillë si kopje rezervë në kompjuterin tuaj dhe më pas të ngarkoni përsëri kur të keni nevojë.

Mund t’ju ndihmojë gjithashtu në transferimin manual të faqes, si shkarkoni përmbajtjen e faqes në kompjuterin tuaj dhe pastaj t’i ngarkoni ato në serverin tjetër. Pra, ky është një opsion i mirë.

Fituesi: lidhëse

Domainet e parkuar

Domeni i parkuar tregon mënyrën në të cilën ju drejtoni një emër domaini në domenin ekzistues. Për shembull, domeni juaj kryesor është mydomain.com dhe më pas ju parkoni mydomains.com në domenin tuaj parësor. Tani nëse vizitorët vizitojnë mydomains.com, atëherë ata automatikisht do të ridrejtohen në domenin tuaj parësor dhe do të shikojnë përmbajtjen.

Lehtësia e parkimit të domeneve është shumë e domosdoshme kur mendoni se njerëzit mund të gabojnë emrin e domain tuaj kryesor (aktual) ose mund të keqkuptojnë shtrirjen e domenit. Ai gjithashtu dëshmon një karakteristikë të mirë për ju kur dikush dëshiron të vjedh trafikun e faqes tuaj duke përdorur një domen të ngjashëm.

Në planin themelor të BlueHost, ju mund të parkoni vetëm 5 domene. Por SiteGround u jep një dorë falas përdoruesve të tyre duke lejuar një numër të pakufizuar të fushave të parkuara edhe në planin bazë (StartUp).

Fituesi: SiteGround

Nën-Domains

Duke përdorur një nënfushë mund të krijoni një sit krejtësisht të ri. Por një nënfushë përfshin emrin e domain-it kryesor. Për shembull, nëse hostingsprout.com është domeni kryesor, atëherë mund të krijoni një nënfushë si blog.hostingsprout.com.

Nënfushat janë të dobishëm nëse doni të krijoni një domain të ri pa blerë një domain të ri dhe llogari pritës. Gjithashtu, është mirë nëse doni të ndani pjesën e caktuar të faqes tuaj. Ju lehtë mund të krijoni nënfusha përmes cPanel nën seksionin e domain.

Me BlueHost, ju mund të krijoni deri në 25 nënfusha ndërsa SiteGround lejon nënfusha të pakufizuara. 25 është shuma e pashme, por të kesh pakufizuar ndihet mirë.

Fituesi: SiteGround

CloudFlare CDN

CDN është një rrjet i qendrave të të dhënave të vendosura në të gjithë botën. Shërbimi mund të zvogëlojë kohën e ngarkesës së faqes suaj duke ruajtur përmbajtjen e faqes dhe shpërndarë atë në mes të të dhënave të ndryshme. Kur një vizitor hap faqen tuaj, atëherë ai do të japë përmbajtjen e faqes nga qendra më e afërt dhe kështu ngarkon faqen tuaj shpejt.

Për më tepër, CloudFlare gjithashtu forcon sigurinë e sitit duke filtruar trafikun me qëllim të keq. Ai gjithashtu mbron faqen tuaj nga sulmet DDoS. SiteGround ofron një llogari falas CDN me një llogari pritëse e cila mund të jetë e integruar me faqen tuaj.

BlueHost gjithashtu siguron opsionin CloudFlare në panelin e tyre të kontrollit dhe me disa klikime, mund ta aktivizoni këtë shërbim të shkëlqyeshëm. vizitë CloudFlare nëse doni të mësoni më shumë.

Fituesi: lidhëse

Bluehost

SiteGround

Transferimi i sitit

Nëse nuk jeni të kënaqur me ofruesin tuaj ekzistues të pritjes dhe dëshironi të transferoni faqen tuaj, atëherë kjo veçori është shumë e dobishme për ju. Në këtë kompani të re pritëse (ku dëshironi të migroni) trajtoni të gjitha çështjet dhe zhvendosni përmbajtjen e faqes tuaj nga ofruesi ekzistues i pritjes në një të re.

SiteGround ofron transferim falas në sit. Thjesht duhet të siguroni disa hyrje në to si detajet e hyrjes në ndërmarrjen e mëparshme pritëse dhe t’i lini të gjitha çështjet. Për më tepër, nuk ka ndonjë kohë të keqe gjatë transferimit të faqes tuaj.

Por do të habiteni kur shihni atë faturë të BlueHost 149,99 $ për migracionin. Transferimi i faqes nuk është një proces shumë i ndërlikuar që BlueHost të ngarkojë një çmim kaq të lartë. Kështu që SiteGround bën një punë të shkëlqyeshme këtu për përdoruesit e tyre.

Fituesi: SiteGround

Gjuhët në zhvillim

Kjo mund të mos jetë një tipar i dobishëm për të gjithë, sepse mbështetja e gjuhëve të ndryshme në zhvillim janë konsiderata e rëndësishme për programuesit kur zgjedhin një kompani pritjeje në internet.

Të dyja SiteGround dhe BlueHost mbështesin Perl dhe Python në të gjitha planet e tyre. Por këtu vini re se SiteGround nuk përfshin “Ruby on Rails” në planet e tyre të pritjes së përbashkët ndërsa BlueHost mbështet Ruby.

Fituesi: BlueHost

vënie në skenë

Skenimi është një tipar shumë i rëndësishëm por për fat të keq, BlueHost nuk përfshin një tipar kaq të bukur në asnjë nga planin e tij. Duke përdorur këtë opsion ju mund të krijoni një kopje të faqes tuaj origjinale. Tani ju mund të provoni kodet tuaja të reja dhe shtojcën në faqen e klonuar në vend që të testoni direkt në faqen origjinale. Për shkak se testimi i shtojcave dhe kodeve të reja direkt në faqen live është i rrezikshëm dhe mund të rrezikojë sigurinë tuaj, paraqitjen e faqes dhe përmbajtjen tuaj.

Ky lloj opsioni është shumë i përshtatshëm për zhvilluesit dhe për ata që bëjnë ndryshime në faqet e tyre shpesh. Pasi të keni bërë ndryshime kur të jeni të sigurt se gjithçka është në rregull, atëherë kërkon disa klikime për të dalë live. Gjithashtu krijon një kopje përpara ndryshimeve që janë të dobishme në rast se dëshironi të kaloni në versionin e mëparshëm.

SiteGround nuk ofroi tipar skenik në planin e tyre themelor për këtë ju duhet të regjistroheni në planin e tyre GoGeek. Pra, nëse do të organizoni një faqe në internet të një niveli të vogël, atëherë jeni mirë të shkoni. Por nëse do të filloni një faqe në internet për qëllime zhvillimi, atëherë të kesh një tipar të tillë është shumë i dobishëm.

Ndërsa Bluehost nuk përfshiu vendosjen në ndonjë nga planet e tyre ndërsa Siteground e ofrojnë këtë në një plan më të lartë, por megjithëse ata ofrojnë kjo është arsyeja pse SiteGround është fituesi i këtij raundi.

Fituesi: SiteGround

Ndërtuesi i sitit

Ju keni një dizajn në internet në mendjen tuaj dëshironi ta ndërtoni atë vetë. Mos u shqetësoni nëse nuk e dini kodimin sepse ndërtuesi i tërheqjes dhe zvogëlimit ju bën të lehtë për ju, ku thjesht duhet të zgjidhni një artikull dhe ta lëshoni aty ku dëshironi ta vendosni.

Të dy ofruesit e pritjes përfshijnë ndërtuesin e faqeve Weebly falas në planet e tyre i cili është i mjaftueshëm për argëtim. Për shkak se krijuesi i faqeve falas ka disa kufizime, si numri i kufizuar i faqeve, Reklamat, dhe funksionaliteti i kufizuar etj. Kështu që, kjo mund të jetë mirë për argëtim ose për faqet e internetit që kanë faqe të kufizuara.

Fituesi: lidhëse

Garancia e kthimit të parave

Po sikur të mos jeni të kënaqur me cilësinë e shërbimit të ofruesit tuaj të pritjes? Thjesht ktheni paratë tuaja nëse nuk keni marrë për të cilën paguani. Të dy kompanitë ofrojnë asnjë kthim të pyetjeve brenda periudhës së tyre të përshkruar.

SiteGround dhe BlueHost ofrojnë 30 ditë për garanci për kthimin e parave. Pra, nëse ata nuk i kanë përmbushur pritjet tuaja, atëherë ndjehuni të lirë të kërkoni rimbursimin brenda 30 ditëve. Këtu mbani mend, nëse blini domainin së bashku me llogarinë pritëse, atëherë ata vetëm rimbursojnë përdorimin e parave për blerjen e llogarisë së pritjes. Emri i domain mbetet në pronësinë tuaj.

Fituesi: lidhëse

Bluehost

SiteGround

Krahasimi i Prmimeve BlueHost vs SiteGround

Në këtë epokë të konkurrencës, është shumë e vështirë për një kompani të ngarkojë të larta pa dhënë vlerën e parave. Të dy BlueHost dhe SiteGround ofrojnë çmime konkurruese.

Emër i Lirë Domain

Pasja e një domeni falas për vitin e parë mund të kursejë disa nga fondet tuaja. Por në vitin e ardhshëm, ju duhet të paguani çmimin nëse doni të mbani atë emër domain.

BlueHost ofroni emrin e domain falas për vitin e parë kur blini llogarinë pritëse prej tyre. Dhe pas vitit të parë do të duhet të paguani 15,99 $ për rinovimin. Nuk është e tepërt sepse shumica e kompanive kërkojnë afro 16 dollarë pas rinovimit të domenit.

SiteGround nuk ofron emrin e domain falas. Ata ofrojnë emrin e domain vetëm në 14,95 $ dhe në vitin e ardhshëm ju duhet të paguani të njëjtën shumë për qëllim rinovimi. Kështu që me SiteGround, ju mund të kurseni afër një dollar për çdo rinovim. Por gjithashtu mbani në mend që paguani 14,95 $ në fillim kur BlueHost nuk ngarkon asgjë.

Fituesi: BlueHost

Ju duhet të vizitoni listën më të mirë të regjistrave të domain, nëse nuk ju pëlqen çmimi i domain-it SiteGround dhe BlueHost.

Hmimet e Hosting BlueHost dhe SiteGround

Të dy kompanitë ofrojnë 3, 3 plane pritjeje. Në planin themelor BlueHost ju mund të strehoni 1 domen ndërsa nuk ka kufi në numrin e vizitorëve. BlueHost duke praktikuar të njëjtën strategji si shumica e kompanive në industrinë e pritjes d.m.th. më e lartë kohëzgjatja e abonimit aq më e ulët kostoja.

Pra, me BlueHost, ju mund të kapni planin bazë në 3,95 $ / muaj. vetëm nëse i keni pajtuar shërbimet e tyre për të paktën 3 vjet. Kjo është e qeshur sepse kur periudha e rimbursimit ka mbaruar atëherë keni ngecur me ta. Dhe për një periudhë të shkurtër si 1-vjeçare, plani i pritjes bëhet i kushtueshëm.

Tabela e çmimeve Bluehost

Nga ana tjetër, SiteGround nuk po praktikon një taktikë të tillë. Ata ofrojnë planin e tyre bazë (StartUp) në 3,95 $ / muaj. edhe nëse jeni pajtuar për një vit. Kjo është e mirë dhe kurrë nuk do të rrini me ta për një periudhë më të gjatë. Pra, do të thotë se ato janë më të lira se BlueHost.

Gjithashtu, ndryshe nga sipërfaqja e sitit BlueHost ofron një numër të pakufizuar llogarish emaili, nëndomini dhe fusha të parkuara.

SiteGround planifikon kostot

Fituesi: SiteGround

Bluehost

SiteGround

përfundim

Nga krahasimi i mësipërm i SiteGround vs BlueHost, duket qartë se SiteGround është fituesi. Disa gjëra që mund të pengojnë klientët që të zgjedhin SiteGround është hapësira e Magazinimit dhe numri i vizitave / hënave. Por me të vërtetë nuk është problem për një faqe interneti të bazuar në përmbajtje.

Për një uebfaqe të re, StartUp-i i tyre është i përshtatshëm. Ne kemi një blog tjetër të bazuar në përmbajtje për më shumë se 3 vjet ende konsumojnë jo më shumë se 800 MB. Dhe gjerësia e bandës është gjithashtu e mjaftueshme për një faqe interneti të sapohapur.

Përveç këtyre, ata janë të mahnitshëm si 99,99% Uptime, mbështetje e shpejtë e klientit të ndezur dhe kohë me ngarkesë të ulët etj. Për më tepër, rishikimi i shumë përdoruesve të tjerë tregon një përgjigje pozitive në BBB.

SiteGround është Rekomandimi ynë kryesor

Pse ne rekomandojmë SiteGround mbi BlueHost?

 • Shërbime të mahnitshme mbështetëse, kohë të fortë dhe kohë të ngarkuar
 • SiteGround ndërmerr shumë nisma për t’i bërë shërbimet e tyre më të shpejta siç janë SSD, NGINX, HTTP / 2 dhe shtesa e brendshme e cache.
 • Siguroni izolim të llogarisë dhe siguri të nivelit të lartë kundër hacks dhe dobësive.
 • Ato ofrojnë teknologji më të lartë në industri si metoda Linux Container, servera me 256 GB RAM, Intel Xeon E5-2690v3, etj.
 • Ata gjithashtu zhvillojnë një sistem të shpejtë rezervues dhe monitorim proaktiv të serverit në shtëpi.

SiteGround

BlueHost nuk është një zgjedhje e keqe, por SiteGround është një mundësi më e përshtatshme në të ardhmen nëse kërkesat e faqes tuaj rriten, atëherë mund të zhvendoseni lehtësisht në planin më të lartë dhe të shijoni shërbimet e tyre pa ndalje.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map