Si të shtoni lidhje të ankoruara lehtësisht në WordPress dhe pse?

0

Ne po përfitojmë nga lidhjet e ankorimit në postimet tona të gjata të WordPress, në mënyrë që t’i ndihmojmë përdoruesit të hidhen te tema për të cilën po kërkojnë shpejt.


Thjesht hidhni një vështrim në postimin tonë të Regjistruesve të Domeneve atje, do të shihni shembuj të lidhjeve të ankorimit nën titullin “Navigimi i shpejtë”. Lidhjet e ankorave zakonisht vendosen në tabelën e përmbajtjes, kështu që përdoruesi që është duke kërkuar për përmbajtje specifike mund të përdorë shpejt atë.

Për më tepër, është gjithashtu e mirë nga ana e SEO pasi Google mund të tregojë renditjen poshtë faqes tuaj në rezultatet e motorit të kërkimit.

Nuk ka asnjë shkencë mbi raketat, kështu që nëse jeni fillestar, ndjehuni i lirë, është një proces super i lehtë.

Kryesisht ekzistojnë 2 mënyra për të përdorur lidhjet e ankorimit: Manual dhe Automatik. Ne do të diskutojmë të dy këtu.
Pra, le të shkojmë përpara dhe të fillojmë me një shembull të drejtpërdrejtë të lidhjeve të ankorimit. Më poshtë është lista e temave që do të trajtojmë.

Klikoni në një temë që dëshironi të mësoni rreth, dhe do t’ju çojë në vendndodhje.

Lundrimi i shpejtë

Isfarë është Link / etiketa Anchor?

Një lidhje lidhëse është një lloj lidhjeje brenda një postimi për të bërë një vendndodhje specifike në të njëjtën post / faqe. Ajo i çon përdoruesit drejt përmbajtjes specifike në postimin në të cilin ata interesohen më shumë. Kështu që vërteton një ndihmë ndihmëse për përdoruesit që zbresin në faqen tuaj të internetit.

Një përdorues mesatar zgjat rreth dy deri në tre sekonda nëse do të qëndrojë në faqen e internetit apo jo. Kjo është koha që ju keni për t’i bërë ata të qëndrojnë në faqen tuaj.

Mënyra më e mirë për t’i bindur ata është sigurimi i përmbajtjes për të cilën ata interesohen. Dhe këtu janë lidhjet e ankorave luajnë një rol të domosdoshëm. Duke klikuar në lidhje, përdoruesit mund të kalojnë përmbajtjen tjetër dhe të hidhen në pjesën që dëshirojnë të lexojnë.

Përfitimi i etiketës Anchor?

Ndihmoni në Organizimin e Përmbajtjes: Me ndihmën e ankorave, ju mund t’i mbani gjërat në rregull. Për shembull, ju keni një post më të gjatë. Duke përdorur një etiketë spirancë, ju mund ta organizoni atë dhe të përmirësoni përvojën e përdoruesit. Më tej, në vend që ta ndani përmbajtjen në postime të ndryshme, spirancat i lejojnë webmasterit të mbajë të gjithë në një vend pa e përmbajtur përmbajtjen.

Kurseni kohë dhe pa lëvizje: Pothuajse përfitimi më i madh për audiencën tuaj që ata nuk do të duhet të lëvizni deri në fund për të lexuar përmbajtjen që vendosët në fund të postimit. Dhe ndonjëherë, kur po lëvizni shpejt, madje kaloni përmes përmbajtjes që po kërkoni, gjë që është konfuze. Pra, të hidhen në përmbajtjen e duhur, etiketat e ankorimit janë me të vërtetë të dobishme për përdoruesit.

Për përdorimin e SEO / motorëve të kërkimit: Një përfitim tjetër joshës është se motorët e kërkimit si Google përdorin lidhjet e ankorimit në rezultatet e kërkimit, në mënyrë që përdoruesit të mund të drejtpërdrejtë të drejtojnë atë përmbajtje specifike me të cilën po lidhni. Pra, është një pikë plus për të marrë më shumë trafik dhe për të përmirësuar renditjen e motorëve të kërkimit

lidhje lidhëse në Google

Kjo është biseda e mjaftueshme tani le të kalojmë në proces se si mund ta shtoni atë.

Si të shtoni lidhjen e ankorimit manualisht në WordPress:

Procesi manual zakonisht preferohet kur dëshironi të shtoni më pak lidhje specifike në artikullin tuaj. Ai përbëhet nga dy hapa.

 1. Lidhja e ankorimit duke përdorur # shenjë. Shtë aty ku klikuesi i përdoruesit për të kaluar tek përmbajtja që dëshiron të lexojë
 2. Vendi ku dëshironi që përdoruesi të zbarkojë, ose ne mund të themi përmbajtjen kryesore me të cilën po lidhni.

Le të fillojmë

Hapi 1:

Hapni postimin e WordPress në të cilin dëshironi të përdorni lidhje të ankorimit. Tani zgjidhni tekstin që dëshironi të lidhni dhe pastaj futni butonin e lidhjes në dispozicion në redaktorin WordPress

si të futni lidhjen e ankorimit

Pas klikimit të butonit Fut, do të shfaqet një dritare e vogël, ku zakonisht vendosni lidhje. Këtë herë për lidhjen e spirancës përdorni # dhe më pas shtypni fjalët kyçe që lidhen me seksionin ku dëshironi përdoruesin të ulet.

Dhe pastaj goditi butonin Apliko. Këtu janë disa këshilla të shpejta ndërsa shtypni lidhjen #.

 • Mos përdorni fjali të gjata dhe të ndërlikuara.
 • Përdorni fjalë kyçe me të cilat po lidhni.
 • Hyphen nuk janë thelbësore, por thjesht e bën tekstin më të lexueshëm, kështu që shfrytëzoni atë.

Deri më tani, ju keni krijuar me sukses lidhjen e ankorimit, por duke klikuar mbi të nuk do të bëni asgjë. Kjo sepse nuk e vendosët ID-në për lidhjen, kështu që shfletuesi nuk do t’ju çojë askund.

Hapi 2:

Hapi 2 është gjithashtu shumë i lehtë si hapi i parë dhe përfshin një linjë të thjeshtë kodesh. Në redaktorin e WordPress, ndërsa mbetet në postimin tuaj, lëvizni poshtë tek përmbajtja ku dëshironi që përdoruesi të lundrojë kur klikohet në lidhjen e ankorimit të krijuar në hapin e parë.

Për shembull, ne dëshirojmë që përdoruesi të lundrojë në paragrafin e treguar në imazhin më poshtë.

etiketë spirancë

Tani klikoni në butonin “Tekst” i dhënë në këndin e sipërm të djathtë të redaktorit të WordPress.

Shkoni tek paragrafi dhe më pas shtypni këtë linjë kodesh

 

Në vend të titulli i seksionit, vendosni të njëjtin titull që përdorni në hapin e parë, por pa parashtesë #. Shihni imazhin më poshtë.

Për të parë nëse e keni vendosur spirancën apo jo, mund të ktheheni në modalitetin “Visual” në redaktorin e WordPress. Mund të shihni një shenjë të vogël si kjo

Urime! Ju keni vendosur me sukses lidhjen / etiketën e ankorimit me sukses. Tani ruajeni postimin tuaj dhe “Paraprakisht” atë për të parë nëse funksionon apo jo.

Përmbledhje e shpejtë

 • Zgjidhni tekstin që dëshironi të përdorni si një lidhje spirancë. Përdorni lidhjen insert dhe në vend që të jepni URL të faqes tjetër, shkruani një fjalen me #. Për shembull # shpejtë në makina
 • Tani lëvizni te pjesa e përmbajtjes ku dëshironi që përdoruesit tuaj të kërcejnë kur klikojnë në lidhjen e ankorimit.
 • Kaloni në modalitetin “Tekst” të redaktorit të WordPress. Pastaj vendosni këtë kod

Si për shembullin tonë do të jetë

Si të shtoni automatikisht lidhje të ankorimit duke përdorur plugin?

Metoda 1

Përdorimi i plugin wordpress është mënyra më e lehtë për të shtuar lidhje spirancë në postime më të gjata. Kështu që drejtohuni tek shtojcat WordPress dhe instaloni TinyMCE i Avancuar. Shtë një nga shtojcat më të mira për shtimin e ankorimit me instalime 2M +. Pas instalimit dhe aktivizimit të shtojcës, do të shihni se shton disa funksionalitete shtesë në redaktorin e WordPress

plugin për të shtuar lidhjen e ankorimit

Hapi 1:

Pasi të keni instaluar dhe aktivizuar, shkoni në postimin tuaj dhe bëni më poshtë

 • Zgjidhni tekstin që dëshironi të përdorni si lidhje spirancë
 • Përdorni butonin e lidhjes insert

si të futni lidhjen e ankorimit

 • Tani në vend që të lidheni me Faqja / Postimi tjetër, thjesht shkruani fjalen me # që lidhet me tekstin me të cilin po lidhni.

(Deri më tani, është i njëjti proces si ne në hapin 1 kur përshkruajmë shtimin e lidhjeve të ankorimit manual.)

Hapi 2:

Në Hapin 2 bëni më poshtë

 • Kaloni në paragrafin ku dëshironi që përdoruesit të lundrojnë kur klikojnë në lidhjen e ankorimit që krijuat Hapi 1.
 • Zgjidhni tekstin që doni të lidhni.
 • Pastaj nga tiparet e paraqitura në shtojcë klikoni “Fut” dhe pastaj “Anchor”

shtoni linqe spirancë automatikisht

 • Shkruajeni emrin që i keni dhënë në Hapin 1 si ne në Bali-Indonezi, por mos përdorni # kur futni ID.

Urime! Ju e keni bërë atë me sukses. Kjo shtojcë kursen shumë nga koha juaj e çmuar sepse nuk keni nevojë të lini “Visual” tek redaktori “Tekst”. Gjithashtu, nuk është e nevojshme të futni ndonjë linjë kodi me dorë.

Metoda 2:

Një metodë tjetër për të përdorur lidhjet e ankorimit për të përmirësuar përvojën e përdoruesit është përdorimi i një shtojce tjetër. Ai e bën procesin edhe më të shpejtë se shtesa e sipërpërmendur. Tabela e thjeshtë e përmbajtjeve është një nga shtojcat më të mira që janë shumë të dobishme për webmasterët që përdorin për të botuar artikuj të gjatë. Ka mbi 100K instalime me një vlerësim mjaft të mirë.

Drejtohuni tek kërkimi i seksionit të shtojcave të WordPress Përmbajtjet e Lehta të Tabelës dhe Instaloni dhe aktivizoni atë.

Kjo shtojcë kryen pjesën më të madhe të punës mjaft automatikisht. Ai do të krijojë një tabelë të përmbajtjes me lidhje të ankorimit duke guxuar titujt si seksion i përmbajtjes ku dëshironi të udhëheqni audiencën tuaj. Sidoqoftë, nga cilësimet e shtojcave, mund ta rregulloni sipas nevojave tuaja.

Le të fillojmë

Hapi 1

 • Instaloni dhe aktivizoni plugin
 • Tani lundroni te cilësimet e shtojcave siç tregohet më poshtë

vendosja e pluginit për ankorimin automatik

 • Si parazgjedhje, shtojca është e aktivizuar për faqe, kështu që në seksionin “Aktivizo Mbështetje” e mundëson atë për postime.

 • Opsioni “Auto Insert” ju lejon të shtoni linqe spirancë për të gjitha postimet automatikisht. Por nëse doni ta paraqisni atë në postimet e zgjedhura, atëherë zgjidhni këtë opsion.

 • Shkoni poshtë pak ku mund të konfiguroni cilësimet si ku të shfaqni tabelën dhe kur ta shfaqni atë etj.

tabela e lidhjeve të ankorimit të përmbajtjes

 • Cilësimet e mëtejshme përfshijnë pamjen e saj.
 • “Advanced” cilësimet, ju mund të zgjidhni atë drejtim për të përfshirë ose përjashtuar nga tabela.
 • Pasi të keni bërë cilësimin e dëshiruar, mos harroni të goditni butonin “Ruaj ndryshimet”.

Hapi 2

Pra, si vendosni një tabelë përmbajtjesh në postime?

 • Nëse aktivizoni Fut automatik, shtojca do të shtojë automatikisht tabelën e përmbajtjes për të gjitha postimet.
 • Për të futur tabelën e përmbajtjeve të lidhjeve të ankorimit, drejtohuni në atë post specifik.
 • Pasi të jeni në redaktorin e postës në WordPress, lëvizni deri në fund, dhe do të shihni “Tabela e përmbajtjes” ku mund të kontrolloni opsionin “Fut tabelën e përmbajtjes”.
 • Ruani ndryshimet dhe shikoni paraprakisht.

Shtojca tregon automatikisht tabelën e përmbajtjes në cilësimet tuaja.

Përfundim:

Edhe nëse jeni fillestar, ju mund të përdorni lidhjet e ankorimit pothuajse pa mundim. Më lart, ne përmendëm mënyra të ndryshme se si mund të futni lidhjet e ankorimit me dorë dhe automatikisht. Nëse zakonisht publikoni artikuj të gjatë, përdorimi i lidhjeve të ankorave është mënyra më e mirë për të ndihmuar audiencën tuaj që të sigurojë shpejt hyrje në përmbajtje. Për më tepër, ai gjithashtu ju ofron një pikë plus nga pikëpamja e motorit të kërkimit.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map