NameCheap vs GoDaddy Review 2020 (Cili është më mirë për ju?)

1

A keni ngecur në betejën NameCheap vs GoDaddy për të vendosur ku të blini emrat e domain? Kjo është situata më konfuze kur do të krijoni një blog ose faqe në internet si një newbie. Edhe pse, ka shumë regjistrues të tjerë të domenave ku mund të blini një emër domaini, por lojtarët kryesorë dhe me reputacion të mirë janë NameCheap dhe GoDaddy.


Le të fillojmë!

Këto dy kompani janë me reputacion dhe shumë të famshme për shkak të biznesit të tyre për regjistrimin e domain. Të dy janë një regjistrues domain i akredituar nga ICANN. Pra, kush fitoi në krahasim me NameCheap dhe GoDaddy?

GoDaddy pretendon të menaxhojë mbi 77 milion fusha ndërsa NameCheap ka 10+ milion fusha nën menaxhimin e tyre. Por thjesht numrat nuk mund t’ju ndihmojnë të konkludoni se cili është më i miri.

Pasi të kemi provuar të dy shërbimet e kompanisë, ne punojmë ta shkruajmë këtë krahasim të thelluar me emrinCheap vs GoDaddy i cili me siguri do t’ju ndihmojë të merrni një vendim pa ndonjë telashe.

Rishikimi i Krahasimit i EmritCheap vs GoDaddy

NameCheap vs GoDaddy Krahasimi 2020

Cili është regjistruesi më i mirë dhe Ofruesi i Hosting?

Ne e kemi ndarë këtë krahasim në disa pjesë për të shpjeguar secilën karakteristikë / produkt që ata ofrojnë çmime të tilla, normat e rinovimit, certifikatën SSL, Freebies, planet e hostimit, Ndërfaqen dhe mbështetjen e klientit..

Mimi: Kush ofron domene me çmimin më të ulët?

Etiketa e çmimeve është faktori themelor përpara se të merrni një vendim për të blerë apo jo. Pothuajse të gjitha kompanitë ofrojnë domain në disa dollarë por në vitin e ardhshëm ata ngarkojnë shumë më tepër para në krahasim me vitin e parë. Të dy EmratCheap dhe GoDaddy janë të famshëm për shkak të ofertave të tyre me çmim të ulët për klientët e rinj.

Kjo është taktika më e mirë për të tërhequr më shumë klientë duke u dhënë atyre një zbritje ekskluzive dhe më të madhe për vitin e parë.

Këtu është struktura e kostos GoDaddy për emrin e domain. Këto çmime janë për vitin e parë kur do të blini një domen të ri me një llogari të re dhe mund të luhaten pasi ato ofrojnë promovime kohë pas kohe.

Gomimet GoDaddy

 • .Com për 0.99 $ / vit
 • .Org për 8,99 $ / vit
 • .Net për 11,99 $ / vit
 • .Info për 2,99 $ / vit
 • .Biz për 7,99 $ / vit

Vizitoni GoDaddy

Namemimet e EmritCap

 • .Com për $ 8,88 / vit
 • .Org për 12,48 dollarë në vit
 • .Net për $ 7.88 / vit
 • .Info për 0,88 dollarë në vit
 • .Biz për 11.88 dollarë në vit

Vizitoni EmriCheap

Siç mund ta shihni GoDaddy ofroni zbritje më të mëdha promovuese. Pra, nëse doni një domain për një vit, atëherë me siguri shkoni për GoDaddy ose shikoni duke ndjekur alternativat e GoDaddy.

Fituesi: GoDaddy

Shënim: Nëse keni planifikuar të blini një domain për më shumë se një vit, atëherë zgjedhja e NameCheap do të ishte një mundësi e shkëlqyeshme. Sepse GoDaddy kërkon më shumë para për rinovimet. NameCheap është më e mira për një afat të gjatë sepse normat e rinovimit të tyre janë të njëjta ashtu si ju paguani për emrin e ri të domain.

Normat e rinovimit

Pothuajse të gjitha kompanitë ofrojnë zbritje promovuese si GoDaddy pasi ato ofrojnë “.com” me vetëm 0,99 dollarë për vitin e parë. Por loja fillon nga viti i 2-të kur akuzat janë qiell i lartë për vitet e ardhshme. GoDaddy ngarkon më shumë para siç u përmend më herët sesa normat normale të rinovimit nëse krahasohen me NameCheap.

Me NameCheap ju duhet të paguani të njëjtat para siç keni paguar për blerjen e domain-it të ri. Për zgjatjen .com TLD, çmimi i rinovimit është $ 10.69, por GoDaddy tarifon 14,99 $.

Këtu është krahasimi i normave të rinovimit:

GoDaddy Renwals

 • .Com për 14,99 $ / vit
 • .Org për 17.9 $ / vit
 • .Net për 11.69 dollarë në vit
 • .Info për 2,99 $ / vit
 • .Biz për 7,99 $ / vit

Vizitoni GoDaddy

Rinovimet e EmritCheap

 • .Com për 10,69 dollarë në vit
 • .Org për 12,48 dollarë në vit
 • .Net për 12.88 dollarë në vit
 • .Info për 2,99 $ / vit
 • .Biz për 7,99 $ / vit

Vizitoni EmriCheap

Pra, nëse keni qëllim të mbani një domen për më shumë se një vit, atëherë me siguri duhet ta blini atë nga NameCheap. Nëse blini nga GoDaddy, atëherë mund të kurseni para për vitin e parë, por më vonë do të duhet të paguani më shumë para se NameCheap.

Fituesi: EmriCheap

freebies

Po, ne bëjmë dashuri falas dhe të gjithë të tjerët, por ju e dini një numër të kufizuar të ofertave të kompanisë falas falas. Në NameCheap vs GoDaddy, NameCheap fitoi garën.

NameCheap ofrojnë falas WhoisGuard për vitin e parë dhe më vonë me pagesë vetëm 2.88 dollarë. WhoisGuard është krijuar për të mbrojtur privatësinë tuaj. Ajo mbron emrin tuaj, adresën e postës elektronike, numrin e telefonit dhe i mban ato sekrete për të shmangur spamming, rrëmbimin e domain ose ndonjë situatë të padëshiruar.

Nga ana tjetër, G o Babi nuk përfshin asnjë freebie. Ata ngarkojnë 7,99 dollarë për mbrojtjen e intimitetit dhe 14,99 $ për privatësinë dhe mbrojtjen e biznesit (përfshin një mbrojtje më shumë), e cila është shumë më shumë se NameCheap.

Fituesi: EmriCheap

Certifikata SSL

Tani le të flasim për certifikatën SSL. Në thelb, është një protokoll sigurie për të mbrojtur informacionin e rëndësishëm të klientit, si numrat e kartës së kreditit, fjalëkalimin dhe emrat e përdoruesve etj.

Këtu kemi marrë një avantazh tjetër për shkak të regjistrimit të një domeni me NameCheap. Ata ngarkojnë vetëm 9 dollarë në vit, por ne ju rekomandojmë ta abononi atë për më shumë se një vit sepse do të ulë çmimin në $ 8,95 / vit. Isshtë i zbatueshëm për një sit të vetëm.

Ndërsa GoDaddy tarifon 55,99 $ / vit për vitin e parë dhe 69,99 $ në rinovim. Mund të përdoret gjithashtu për të siguruar një sit.

Fituesi: EmriCheap

Periudha e hirit

Periudha Grace është periudha kohore gjatë së cilës kompania mban emrin e domain-it tuaj të skaduar. Zgjatje të ndryshme domain kanë periudha të ndryshme hiri. Kompania do t’ju dërgojë disa posta elektronike kur domeni juaj skadon dhe pasi të skadojë ta rinovojë atë.

Nëse flasim për NameCheap, ata këshillojnë të riaktivizoni emrin e domain tuaj të skaduar brenda 27 ditëve. Këtu vini re se kjo periudhë e hirit është e aplikueshme në .com, .net, .org, .info dhe .biz.

Ndërsa GoDaddy mori një epërsi këtu, ata ofrojnë 41 ditë. Në saktë 42 ditë, ata do të anulojnë fushën tuaj. Kjo periudhë e hirit është e aplikueshme në .com, .net, .info, .biz, .cc, .org, etj.

Fituesi: GoDaddy

 • Ju gjithashtu mund të dëshironi të lexoni: Alternativa e EmritCheap dhe konkurrentët për blerjen e domenit

Procesi i blerjes & Upsell

Upsell është një strategji ku kompania ofron produkte të ndryshme të lidhura për të rritur shitjet e tyre. ’Shtë një strategji e mirë nga pikëpamja e biznesit, por shitjet e tepërta mund të braktisin klientët e mundshëm.

Le të flasim së pari për GoDaddy. Ata nuk interesohen nëse klientët të hutuar apo mërzitur për shkak të strategjisë së tyre të shitjes, ata thjesht vazhdojnë të tregojnë nga vite.

Nëse jeni i ri dhe nuk e përjetoni kurrë procedurën e blerjes, atëherë bëni kujdes, sepse ndërsa këndoni lart, duhet të shkoni në hapat e ardhshëm pasi të keni shikuar tërë faqen.

Kur shkruani emrin e domain dhe klikoni në “kërkim”, atëherë në faqen tjetër do të shihni disa zbritje, të cilat në fillim enden mendjen tuaj. Pastaj pasi të keni kaluar këtë hap në faqen tjetër ka një listë të produkteve të ndërlidhura si mbrojtja e intimitetit, pritja, krijuesi i faqes dhe shërbimet e postës elektronike..

Për host, GoDaddy mund t’ju tërheqë për shkak të planeve të tyre me kosto të ulët. Por ne do të rekomandojmë InMotion Hosting dhe B lu ehost pasi ato janë një nga ofruesit më të mirë të pritjes. G o Babi është i lirë, por jo i denjë për të pritur faqet tuaja profesionale. Përgjigja e ngadaltë e serverit, nën shërbimet mesatare të mbështetjes dhe normat e larta të rinovimit, është tradita e GoDaddy.

Tani nëse flasim për taktikat e upsellit të NameCheap, procedura e regjistrimit është mjaft e thjeshtë dhe e pastër. Po, ata ofrojnë disa produkte të lidhura, por ende një faqe të zoti. Pra, nëse jeni blerës i ri i domain, atëherë blini atë nga NameCheap sepse ne mendojmë se procesi nuk do t’ju irritojë. Për më tepër, nëse keni nevojë për shpjegimin në çdo hap, mund ta bëni këtë duke filluar një bisedë live.

Siç e dimë çdo kompani që përdor kurthe në shitje, por disa ndërmarrje e bënë këtë proces konfuz dhe në fund të fundit klienti i ri përfundon duke blerë disa veçori të padëshiruara. Para mbarimit të rendit, sigurohuni që të zgjidhni të gjitha ofertat e padëshiruara. Procedura e blerjes së NameCheap është shumë më e thjeshtë se GoDaddy.

Fituesi: EmriCheap

Auto-Renewal

Rinovimi automatik është një opsion që ndihmon për të bërë pagesën automatikisht në kohën kur domeni juaj skadon. Nëse nuk e keni rinovuar domenin tuaj, atëherë faqja juaj shkon jashtë linje.

Opsioni “Auto-rinovimi” do t’ju ndihmojë shumë kur keni harruar ose për ndonjë arsye tjetër nuk e keni rinovuar domenin me dorë. Për këtë, ju vetëm duhet të mbani para të mjaftueshme në llogarinë e bashkëngjitni kartën e kreditit dhe të aktivizoni opsionin e rinovimit.

Kështu që herën tjetër kur të vijë koha, ndërmarrja zbrit shumën e rinovimit pa ndonjë rënie.

Fituesi: lidhëse

Ndërfaqja e panelit të kontrollit

Një panel kontrolli domain ju jep mundësinë për të konfiguruar të gjitha fushat, nënndomenet, postat elektronike, transferimin dhe veçorinë DNS, etj. Një kohë e çmuar e një përdoruesi të panelit të kontrollit të dizajnuar dobët, i harxhon.

Si ishte përvoja në lidhje me panelet e tyre të kontrollit? Sepse është faktori më i vlerësuar ndërsa zgjedh një regjistrues domeni. Një pult, i cili është i lehtë për tu lundruar, ofron një përvojë miqësore për përdoruesit. Pra, kush është fituesi midis konkurencës NameCheap dhe GoDaddy?

Vështrim i Panelit të Kontrollit të EmritCheap

Kohët e fundit NameChea p azhurnon panelin e saj të menaxhimit të domenit dhe tani paneli i ri është shumë i qetë dhe i qetë. Në pultin e NameCheap, ju lehtë mund të menaxhoni domene të shumta dhe të kryeni çdo detyrë të kërkuar siç është përtëritja e domenit, redaktimi i emrit të serverit dhe gjithashtu mund të kontrolloni detajet e certifikatës SSL gjithashtu. Për ndryshimin e DNS / Name Server, thjesht klikoni në emrin e domain për të cilin doni të shtoni rekorde të reja dhe të futni të dhënat e NS atje.

Paneli i Kontrollit të Domeneve GoDaddy

GoDaddy gjithashtu ka një panel të shkëlqyeshëm, të lehtë për t’u lundruar dhe fillestar për menaxhimin e miqve të domain. Ashtu si NameCheap, në pult, ju mund të rinovoni emrat e domain, të shtoni cilësimet WHOIS Guard, edit Domain dhe DNS brenda disa minutash. Në përgjithësi, të dy kompanitë po ofrojnë panel kontrolli miqësor për përdoruesit dhe të deklarosh se njëra është më e mira se tjetra do të ishte e papërshtatshme.

Fituesi: lidhëse

Ndihma për klientët

Nuk ka rëndësi nëse blini një plan pritës ose një emër domain, mbështetja e klientit është gjithmonë e rëndësishme sepse ndonjëherë ju duhet ndihmë në disa pyetje të cilat janë të vështira për t’u kuptuar. Ne zbuluam se koha e përgjigjes së GoDaddy është e ngadaltë në lidhje me mbështetjen e postës elektronike.

Ne kemi blerë një domain nga GoDaddy. Ata zakonisht marrin një ditë për t’iu përgjigjur emailit tuaj dhe janë në kundërshtim. Ndonjëherë përgjigja e tyre vjen brenda një dite dhe ndonjëherë ata madje harruan të përgjigjen pasi kaluan disa ditë.

Biseda Live është në dispozicion vetëm nga e hëna deri të premten gjatë orarit të caktuar. Megjithëse, ju mund t’i kontaktoni ata përmes telefonit 24/7. Por jo të gjithë dëshirojnë të kontaktojnë përmes telefonit, shumica e njerëzve përdorin Chat Chat, ku ata mund t’i shkruajnë problemet e tyre të qetë.

Nga ana tjetër, shërbimet mbështetëse të NameCheap janë goxha të besueshme dhe të disponueshme 24/7. Ata nuk ofruan shërbime mbështetëse përmes telefonit, por ju mund t’i kontaktoni ata përmes bisedës live që është me të vërtetë e mirë. Edhe pse duke paraqitur biletë ndonjëherë repose është vonë, por biseda live është shumë dhe lehtësisht e arritshme.

Ne jo vetëm që kemi përvojë të keqe të mbështetjes me GoDaddy, por ka shumë përdorues që ankohen për shërbimet e tyre të mbështetjes. Pra, në një krahasim të NameCheap vs GoDaddy bazuar në përvojën tonë, NameCheap është fituesi.

Fituesi: EmriCheap

Planet e mbajtjes së faqes në internet

Të dy kompanitë njihen si një nga regjistruesit kryesorë të domain, por më vonë, ata gjithashtu ofrojnë plane të lira të pritjes. Të dy po ofrojnë shpejtësi pothuajse të njëjtë me uptime dhe serverë. Por nëse jeni i ri, atëherë NameCheap është i mirë për ju sepse ato ofrojnë mbështetje live chat. Për më tepër, NameCheap ofron koston më të ulët të presjes me $ 9.88 / vit ndërsa GoDaddy tarifon 59.88 $ / vit. Po, N ameChe ap ofron planin e pritjes për një vit nën 10 dollarë

Plani i hostimit i NameCheap gjithashtu përfshin skanuesin e malware, rezervë (dy herë në javë), ndërtues falas të sitit dhe hapësirën e depozitimit të përshpejtuar të SSD. Ende nuk ka mbaruar ju mund të strehoni 3 fusha në planin “Value” (bazë), i cili është me të vërtetë një opsion tërheqës për fillestarët dhe ata që kanë buxhet shumë të kufizuar.

Por GoDaddy ka shumë më tepër etje për para. Ata paguajnë 23,88 dollarë në vit për kthim & rivendosni, 17,88 dollarë për skanimin e malware, Asnjë ndërtues falas të faqes dhe ju lejohet të presni vetëm një faqe në internet në planin e tyre të Ekonomisë (Themelore).

Nëse doni të strehoni faqen tuaj nga këto dy, këtu ne ndërtojmë një tabelë krahasimi për t’ju ndihmuar të zgjidhni atë të duhurin.

Features

NameCheap

GoDaddy

Domain falas

po

po

faqet e internetit

3

1

ruajtje

Përshpejtuar 20 GB-SSD

100 GB-Pa SSD

Bandwidth

i pakufizuar

i pakufizuar

Politika e rimbursimit

14 ditë

30 dite

1-Klikoni Instaluesi

po

po

Mbështetje 24/7 (Bisedë live)

po

jo

çmim

$ 9.88 / vit

Vizitoni EmriCheap

$ 59,88

Vizitoni GoDaddy

Rekomandimi ynë për strehimin

Nëse dëshironi që web hosting vetëm për hir të marrjes së përvojës, atëherë pritja e lirë mund të jetë një mundësi e konsiderueshme. Ne ju rekomandojmë të shikoni në listën e ofruesve të lirë të pritjes së WordPress.

Për uebfaqen profesionale ose të biznesit, ne do të donim të rekomandonim përdorimin e InMotion Hosting. Gjithashtu, ka disa ndërmarrje pritëse të njohura mirë, këtu shikoni listën e kompanive më të mira të mbajtjes së faqeve në internet WordPress.

Bleni InMotion Hosting Tani!
lorem ipsum dolor

Pra, Kush është Fituesi në konkursin NameCheap dhe GoDaddy?

Epo, siç mund ta shihni fituesi është NameCheap. Po, GoDaddy është gjithashtu një zgjedhje e mirë për blerjen e domain, por pse të paguani norma të larta rinovimi? Të dy janë kompani të njohura dhe nuk janë të përfshirë në ndonjë veprimtari mashtruese.

Ne ju rekomandojmë të blini një domen nga NameCheap sepse normat e rinovimit janë mjaft të ulëta në krahasim me GoDaddy dhe për shërbimin e pritjes, duhet të shkoni për InMotion Hosting. Për më tepër, ju do të merrni falas WhoisGuard për vitin e parë dhe panel kontrolli të mobiluar mirë për menaxhim të lehtë nga NameCheap.

Ju lutemi mos hezitoni të ndani këtë krahasim të Namecheap vs Godaddy në median sociale.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map