Com crear un lloc web: La Guia per a principiants de la A a la Z

En aquest article, us mostraré els passos essencials per crear un lloc web.


 1. Registre un nom de domini
 2. Inscripció per a un allotjament web
 3. Dissenya la teva pàgina web
 4. Valida i prova el teu lloc web
 5. Finetuneix i creix

És fàcil crear una pàgina web bàsica. La tasca laboral no hauria de passar més d’una hora. Tanmateix, no és senzill comprendre les vostres opcions i adaptar-les a la vostra situació.

Degut al fet que alguns passos poden requerir coneixements addicionals que no pertanyen a l’abast d’aquest article, he inclòs enllaços a recursos detallats quan sigui necessari.

Per què creeu un lloc web

Abans de començar, és important definir el vostre propòsit.

Tots sabem que un lloc web pot ser una part important de la vostra presència en línia, com a entitat empresarial o persona. Per a una persona, pot ser quelcom tan senzill com un perfil bàsic o tan detallat com tota la vostra cartera. Per a les empreses, s’ha de considerar com a part del seu patrimoni i relacionar-se amb el vostre perfil, productes o coses que feu.

Tenir en compte un propòsit clar us permet prendre una decisió millor en el camí, és a dir, quines plataformes heu d’utilitzar, quins canals de màrqueting han de dur a terme, etc..

Alguns motius típics per què es crea un lloc web:

 • Per vendre productes – Si el vostre objectiu principal és vendre productes, el vostre lloc web ha d’incloure vitrines de productes, un carretó de la compra en línia, una passarel·la de pagament assegurada i, preferiblement, un sistema de venda..
 • A mostrar informació – Si el vostre objectiu és mostrar informació d’empresa o personal, considereu la creació d’un lloc web senzill d’una pàgina en una plataforma assequible.
 • Per compartir idees i experiència actuals – Un bloc sol ser el millor per als usuaris que els agrada escriure i compartir les seves idees amb el món.

Aquestes raons no han de ser mútuament exclusives. Per exemple, podeu tenir un lloc web que combina dos o més elements anteriors.

Els passos bàsics per crear el vostre propi lloc web

Un cop hàgiu resolt els objectius del vostre lloc web, és el moment de crear-los. Per començar, primer heu de fer …

1. Registre un nom de domini

Què és un nom de domini?

Per començar un lloc web, el primer que necessita és un nom de domini.

Un nom de domini és l’adreça que identifica el vostre lloc web a Internet. Alguns exemples inclouen Yahoo.com, Google.com o BuildThis.io (el lloc web que estàs llegint ara mateix).

On s’ha de registrar un nom de domini?

Per posseir un domini, hauràs de registrar-lo en un registrador de dominis.

Un registre del domini us ajudarà a comprovar si un nom de domini és únic abans de permetre-vos procedir amb el registre. GoDaddy i NameCheap són dos registradors de domini populars. Les he utilitzat per gestionar els meus dominis des de fa molt de temps.

Com triar un nom de domini?

L’elecció d’un nom de domini és sovint la part més difícil ja que no només ha de reflectir la vostra marca, sinó que, a més, sigui fàcil, senzilla i memorable.

El vostre nom de domini ha de ser únic: el nom no ha de ser propietat d’una altra persona o organització de tot el món. Una regla general que cal tenir en compte per crear noms de domini són:

 • Mantingueu-lo curt i fàcil de recordar
 • No utilitzeu noms de marca comercial
 • Aneu a buscar .com o .net quan sigui possible
 • Sigues creatiu i utilitza paraules compostes o compostes
 • Intenteu que la paraula clau sigui rellevant

Consells accionables

 • Si us costa molt esbrinar un nom de domini, sempre podeu utilitzar els generadors de noms de domini per obtenir idees. Alguns dels més populars són Wordroid i Recerca del domini magre.
 • Si sou un principiant, us recomanem que aneu a GoDaddy o Namecheap per trobar un nom de domini. Tots dos faciliten la compra i el registre d’un nom de domini.

2. Inscriviu-vos a un compte d’allotjament web

Què és un amfitrió web?

Un amfitrió web és un ordinador gran (aka servidor) que s’utilitza per emmagatzemar els fitxers necessaris com a part del vostre lloc web.

Penseu en això com una casa que emmagatzema mobles i electrodomèstics; la casa és el vostre host web i tot el que us passa a la casa és el contingut del vostre lloc web. El contingut del lloc web inclou generalment text, imatges, vídeos i qualsevol altre element que consideri necessari.

Quines són les vostres opcions d’allotjament?

L’allotjament web inclou diversos paquets en l’actualitat. Tradicionalment, un proveïdor d’allotjament web només participa en l’arrendament de servidors amb programari bàsic i suport tècnic. Allotjar el vostre lloc web amb un proveïdor d’allotjament tradicional normalment és més barat i flexible; però requereix una mica de treball addicional per configurar un lloc web.

Actualment, les empreses agrupen diferents serveis i permet als usuaris construir, allotjar i gestionar llocs web des d’un mateix proveïdor de serveis. Generalment anomenem aquestes empreses Builders de llocs web o Constructors de botigues en línia. Allotjament d’un lloc web en aquestes plataformes “paquets” sol ser costós i menys flexible; però, podreu crear fàcilment un lloc web o una botiga en línia.

Plataforma d’allotjament per a principiants

Si acabeu de començar, el hosting compartit bàsic sol ser prou bo. Per això, us recomano el Pla únic d’Hostinger, que us permet allotjar un lloc web a un preu baix de només 0,80 dòlars / mes.

Hostinger HostingHostinger Single Plan: allotja un lloc web amb 10 GB d’emmagatzematge SSD i 100 GB d’ample de banda (més que suficient per als principiants) a 0,80 dòlars / mes.

Plataforma d’allotjament per a botigues de comerç electrònic / en línia

Si teníeu previst vendre productes directament des del vostre lloc web (una botiga de comerç electrònic), hauríeu de fer una ullada a Shopify Basic (preu inicial 29 $ / mes).

Plataformes Shopify800.000 botigues de comerç electrònic utilitzen Shopify, inclosa NBA Lakers Store i Tattly.com. Shopify Basic comença a partir de 29 dòlars / mes.

Plataforma d’allotjament per a llocs web fàcils de fer / petites empreses

Si tot el que necessiteu és un lloc web senzill per mostrar la vostra cartera de negocis i les dades de contacte, l’opció d’allotjament en paquets pot ser correcta. Wix i Weebly són els dos constructors de llocs que m’agraden; escrivim molt sobre els dos i podeu consultar aquí les nostres ressenyes. Revisió de Wix / Weebly review.

Wix com a opcions agrupadesWix us ofereix un servei en línia, Wix us permet treballar amb un editor visual arrossegar i deixar anar per crear el vostre lloc web encara que tingueu coneixement de codificació zero. El pla il·limitat de Wix comença a partir de 12,50 dòlars / mes.

Consells accionables

 • Hi ha diferents tipus d’allotjament disponibles: allotjament compartit, allotjament dedicat al servidor i allotjament en núvol / VPS.
 • Si sou un lloc web petit, és més barat anar a buscar plans d’allotjament compartits. Es recomana que els llocs més grans utilitzin allotjament cloud o dedicat.
 • Algunes qualitats clau que cal tenir en compte abans de triar un host web són els seus preus, velocitat del servidor i taxes de funcionament. Alguns dels noms més populars Hostinger (per a novells), així com InMotion Hosting i SiteGround (per a llocs web més grans).
 • Penseu en utilitzar un creador de botigues, com ara Shopify o BigCommerce, si teniu previst vendre productes directament des del vostre lloc web.

3. Dissenya les teves pàgines web

Un cop hàgiu preparat el vostre nom de domini i el vostre host web, és hora de publicar alguna cosa a Internet. Per dissenyar les vostres pàgines web, podeu contractar un desenvolupador web o bé fer-lo vosaltres mateixos.

Discutim detalladament sobre com subcontractar una tasca de desenvolupament web aquí. Haureu de saltar els passos següents i passar a aquesta pàgina si teniu previst contractar algú per desenvolupar el vostre lloc web.

Per als bricoladors, aquí hi ha les tres maneres fàcils de dissenyar una pàgina web:

1- Editor de pàgines web de What-you-see-what-you-get (WYSIWYG)

Un editor WYSIWYG permet configurar des d’un lloc web un disseny i dissenyar pàgines web sense necessitat de codificar. Funciona tal com ho faria un processador de text normal: comenceu amb una plantilla o una pàgina en blanc i després creeu pàgines del vostre lloc web. Un cop acabat, ompliu-los de contingut i pengeu tota la carpeta al vostre host web mitjançant un programa de protocol de transferència de fitxers (FTP)..

Per anar amb aquest mètode, el millor és si teniu habilitats bàsiques HTML / CSS i coneixements generals sobre com funciona Internet.

Hi ha diversos editors web WYSIWYG disponibles: alguns són gratuïts per a ús no comercial, mentre que d’altres poden requerir una llicència de pagament. Microsoft Expression Web, Dissenyador web de Google, BlueGriffon, i Element Obert hi ha alguns bons per comprovar-ho.

Per a un programa FTP – FileZilla i WinSCP són les dues millors opcions gratuïtes.

Microsoft Expression: editor WYSIWYGExemple: aquí teniu una captura de pantalla de Microsoft Expression Web Editor. Llista de carpetes (esquerra): estructura el lloc web mitjançant carpetes. Editor (centre): escriviu i formateu el vostre text aquí. Estils / Caixa d’eines (dreta): estil i disseny de la pàgina mitjançant CSS (opcional). Tingueu en compte que haurà de crear un índex de nom de pàgina (.html / .htm / .php / .asp): funcionarà com a pàgina principal del vostre lloc web..

Aquesta opció només és possible si utilitzeu un allotjament tradicional (és a dir, Hostinger). Utilitzar un editor WYSIWYG és flexible i divertit si us agrada aprendre codificació web … però no és una opció factible per a principiants que vulguin un lloc web a l’instant..

2- Utilitzar un sistema de gestió de contingut (CMS)

Actualment, la majoria de llocs web es creen i gestionen amb un CMS. Un CMS ofereix molts avantatges des del punt de vista del propietari d’un lloc. Són fàcils de gestionar, flexibles en disseny i desenvolupament, i rendibles (gratuïts!) – tres avantatges clau.

Si encara no n’heu sentit a parlar, WordPress, que alimenta el 33% de tots els llocs web d’Internet, ho és CMS més popular del món.

Per a aquells que opten per l’opció d’allotjament convencional al pas 2, podeu instal·lar WordPress amb només uns clics.

Instal·lació de WordPress a HostingerA continuació us mostrem com podeu configurar WordPress a Hostinger. Inicieu la sessió al vostre compte d’Hostinger, aneu al lloc web > Instal·lador automàtic > WordPress > Configuració d’una contrasenya i nom del lloc web > Instal·leu.

Obtindreu un marc bàsic de lloc web un cop instal·lat WordPress. Podeu dissenyar les vostres pàgines web mitjançant una plantilla de WordPress. Les plantilles de WordPress ja construïdes són disponible gratuïtament a WordPress.org (directori oficial de temes). O podeu comprar plantilles premium de desenvolupadors professionals com Elegant Themes o Artisan.

Disha va explicar com crear un bloc o lloc web utilitzant WordPress aquí. Seguiu les instruccions per si necessiteu més informació.

Nota: no podeu utilitzar un CMS si heu decidit anar amb la plataforma “paquet” com Wix o Weebly al pas 2.

3. Utilitzant un creador de botigues web / botiga i arrossega

Un creador de llocs web / botiga arrossega i deixa anar la forma més fàcil i ràpida de crear un lloc web.

No necessiteu habilitats de desenvolupament web, només cal que seleccioneu una plantilla preconstruïda, agafi els elements web necessaris del creador (per exemple, formulari de contacte, menús desplegables, Google Map, botons de pagament, carretó de la compra, etc.) i ja està preparat un lloc web complet.

Hi ha molts creadors de llocs web repartits per Internet: Wix i Weebly són dos dels més populars. I, com s’ha esmentat anteriorment, Shopify seria una bona opció si creeu una botiga en línia.

Demostració Wix

Creació i edició d'un lloc web amb Wix EditorDissenyar la pàgina web a Wix: Menú del lloc (esquerra): gestionar les pàgines, triar el fons del lloc, configurar la navegació, afegir textos i enllaçar, penjar imatges, etc aquí; Alineació (centre / esquerra) – Organitzar i alinear els elements del lloc web aquí; Vista prèvia (a la part superior dreta): desar, previsualitzar i publicar el lloc web.

Desig un lloc web amb plantilles preconstruïdes de WixPlantilles Wix: hi ha centenars de plantilles pre-construïdes a Wix (veure tot).

Demostració de Shopify

Creació i edició d’un lloc web mitjançant l’editor ShopifyDissenya el teu aparador en línia amb un tema pre-construït a Shopify. Menú (esquerra): escolliu temes i afegiu elements de la botiga (diapositives, títols, imatges, peus de pàgina, etc.) aquí; Vista prèvia (centre / dreta): previsualitzeu la botiga aquí.

Plantilles de botigaShopify ofereix una àmplia gamma de temes gratuïts i premium (veure mostres).

Demostració del creador de llocs web Hostgator

Constructor de llocs web de GatorÚs del creador de llocs web de Gator – Menú (esquerra): trieu temes, afegiu pàgines i afegiu aquesta secció; Vista prèvia (centre / dreta): desplaça’t entre les pàgines de la barra de navegació superior; desar, previsualitzar i publicar el lloc web.

Temes gratuïts al Gator Website BuilderPlantilles de lloc web totalment personalitzables i de resposta que s’ofereixen a Hostgator Website Builder.

Consells accionables

 • Examineu les plantilles gratuïtes del lloc de comerç electrònic per Shopify, BigCommerce, Wix i Weebly en una sola pàgina
 • Instruccions pas a pas per crear un lloc web mitjançant Wix
 • Vegeu exemples de llocs web construïts amb Wix
 • Instruccions pas a pas per crear un lloc web mitjançant Shopify
 • Vegeu exemples de llocs web construïts amb Shopify

4. Validar i provar el vostre lloc web

Un cop el lloc web estigui preparat, és hora de validar i provar el seu funcionament en navegadors principals (Chrome, Firefox, Safari, Microsoft Edge, IE 11, etc.) i en diferents mides de pantalla..

Podem executar aquestes proves amb l’ajuda d’eines gratuïtes en línia.

Validació de marcatge

W3C: valideu el lloc web un cop finalitzeu la creacióValideu fàcilment l’etiquetatge del vostre lloc web mitjançant Servei de validació de marcació del W3C.

Què és la validació de marques? Els llenguatges o scripts de codificació com HTML, PHP, etcètera tenen cadascun els seus formats, vocabulari i sintaxi. La validació de marca és el procés de comprovar si el vostre lloc web segueix aquestes normes.

Prova del navegador

Posa a prova el teu lloc web en diferents navegadorsProveu el vostre lloc web amb fins a 115 navegadors diferents d’una sola vegada BrowserShots.

Prova de pantalla

Posa a prova el teu lloc web en diferents mides de pantallaUtilitzeu Screenfly per previsualitzar la pàgina web en monitors, tauletes, telèfons intel·ligents i altres mides de pantalla diferents.

5. Ajustar i fer créixer el vostre lloc web

Publicar el vostre lloc web a Internet és la primera fase. Encara hi ha moltes altres coses a fer per assegurar l’èxit del vostre lloc web. Aquí teniu unes quantes tasques per començar …

Perfeccionar la velocitat del lloc web

Google ha declarat clarament que la velocitat del lloc és un dels seus factors de classificació. Això significa que el vostre lloc pot ser més alt si es carrega ràpidament.

A més, com més ràpid es carrega el vostre lloc web, més feliços seran els visitants del vostre lloc web. Està demostrat, en infinitat d’estudis de casos i experiments, que un lloc web de càrrega lenta perjudicarà l’experiència dels usuaris i afectarà els ingressos del lloc web. Amazon hauria perdut uns ingressos estimats en 1.600 milions de dòlars si el seu lloc es redueixi ni un segon.

Si la velocitat actual del vostre lloc web és lenta, aprendre a millorar-lo.

Millora la visibilitat de la cerca al lloc web

No cal que sigui un mestre en l’optimització de motors de cerca (SEO) per fer notar el vostre lloc web. Però algunes habilitats bàsiques d’optimització de motors de cerca sempre són bones.

Creeu un compte per a administradors web a Google Search Console per enviar el vostre lloc web a Google i per identificar qualsevol problema de SEO. Feu recerca bàsica sobre paraules clau i, a continuació, optimitzeu el títol i els títols de les vostres paraules clau principals. Implementeu la marca d’esquema al vostre lloc per distingir-vos de les pàgines de resultats de la cerca.

Per obtenir més consells sobre SEO, consulteu la nostra guia de maniquins de SEO.

Implementar HTTPS

Des que Google Chrome va començar a etiquetar llocs web HTTP “No segurs”, el certificat SSL ha esdevingut un gran negoci. Per assegurar-se que el vostre lloc web sigui “fiable” pels usuaris, la connexió HTTPS és obligatòria.

Afegiu pàgines essencials

Els dos llocs web no són mai els mateixos perquè podrien complir un propòsit i / o una funció diferents. Tot i així, hi ha tres pàgines estàndard que hauria de tenir cada lloc web: Índex (pàgina d’inici), Sobre pàgina i Pàgina de contacte.

Pàgina inicial

La pàgina d’inici és sovint el primer lloc on es veuran la majoria dels visitants un cop han aterrat al vostre lloc web. La pàgina d’inici ha de proporcionar el to adequat i conduir els visitants més a fons al vostre lloc.

Exemple de lloc web - HausExemple: la pàgina d’inici d’Haus inclou un menú de navegació clar i un disseny d’estil de galeria (perfecte per a aparador de productes).

Sobre la pàgina

Quant a la pàgina es tracta de crear una relació amb els vostres visitants. Us permet presentar-vos i proporcionar informació detallada (bé?) Sobre el vostre lloc web. Normalment es recomana incloure fotos de les persones que posseeixen i administren el lloc web.

Exemple de lloc web - Bulldog SkincareExemple: la pàgina sobre Bulldog Skincare envia un missatge encantador i memorable.

Pàgina de contacte

És important comunicar-vos amb els vostres usuaris i clients potencials. D’aquí: la pàgina de contacte. Incloeu tots els canals de comunicació possibles (perfils de xarxes socials, formularis de contacte, adreça de correu electrònic, etc.) per assegurar-vos que els vostres visitants puguin arribar-hi.

Exemple de lloc web: SurvicateExemple: la pàgina de contacte de Survicate està ben dissenyada amb camps de formularis grans, clares trucades a l’acció; i consta de tota la informació necessària.

Amplieu el vostre abast a les plataformes de xarxes socials

El vostre lloc web també hauria de tenir presència a les plataformes de xarxes socials on hi ha la major part del vostre públic objectiu. Per a BuildThis.io això significa Facebook i Twitter. Per a altres, pot ser LinkedIn, Tumblr o Pinterest.

A continuació es mostren alguns consells de màrqueting en xarxes socials per a principiants.

Afegiu favicon

Heu vist la lletra “B“En un cercle groc que apareix a l’esquerra de la pestanya del navegador? El que es coneix com a “favicon” Igual que un logotip, el favicon és un element visual més petit que representa un lloc web.

Favicon és una tècnica de marca poc gran que sovint passen per alt els propietaris de llocs web. Si us sembla, utilitzeu aquest generador de favicons gratuït per ajudar-vos.

Feu un FAQ sobre el lloc web

Pots crear el teu propi lloc web de forma gratuïta?

Podeu crear un lloc web gratuït mitjançant allotjament web gratuït com les ofertes 000Webhost o mitjançant un pla gratuït que ofereixen alguns constructors de llocs web. Per exemple, Wix ofereix un pla gratuït amb recursos limitats que és adequat per a llocs web de petit volum.

Com puc crear un lloc web per al meu negoci?

Els constructors de llocs web són una forma ideal perquè les petites empreses puguin crear els seus propis llocs web sense necessitat de subcontractar. Aquestes opcions no requereixen coneixements tècnics i sovint ofereixen plantilles pre-dissenyades que poden ser útils > Feu clic aquí per començar.

Quin és el millor creador de llocs web?

“Millor” és un terme subjectiu: el que és millor per a nosaltres pot no ser adequat per a vostè. En termes de popularitat: Squarespace és el creador de llocs web més popular amb un 22% de quota de mercat. El segueixen Wix i GoDaddy GoCentral al segon i tercer lloc respectivament.

Puc crear un lloc web a Google?

Google ofereix un creador de llocs com a part de la seva gamma de productes de G Suite. Els preus comencen des de 5,40 dòlars / usuari / mes.

Com puc crear un PDF des d’un lloc web?

Si teniu instal·lat el lector d’adobe al vostre ordinador, podeu crear un PDF des d’una pàgina web bt prement CTRL-P. Al menú d’impressió que s’obre, seleccioneu la sortida al PDF i, a continuació, deseu el fitxer.

Fes-ho, ara!

Ara en sabeu més que suficient per crear i crear un lloc web amb èxit. És el moment de posar els vostres coneixements a funcionar. Vés a començar ara i busca internet!

* Traducció: EN ID

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map