Regjistruesit më të mirë të emrave të domenit për bizneset

Kompleksiteti i përfshirë në zgjedhjen e një emri domain është i dyfishtë.


Së pari, duhet të mendoni për një emër të përshtatshëm. Shumica e njerëzve fillojnë faqet e internetit me një qëllim apo temë specifike. Nëse jeni duke shpresuar për një emër domaini që është përafërsisht i lidhur me atë qëllim ose temë, numri i mundësive bie edhe më tej.

Pasi të keni vendosur për një emër, ai gjithashtu duhet të jetë ende në dispozicion. Tashmë janë regjistruar një ton emrash – që nga Q3 2019, ka pasur gjithsej 359.8 milion emrat e domain që tashmë janë regjistruar. Për ta vënë këtë në kontekst, botimi i dytë i Fjalorit Anglez të Oksfordit ka hyrje të plotë për 171.476 fjalë.

Pra, nëse doni një domain, duhet të shpresoni se nuk është blerë akoma ose që pronari është i gatshëm ta shesë për ju. Për të filluar, kryeni kërkimin e domain në një nga faqet e mëposhtme.

Vendi më i mirë për të kërkuar dhe blerë një emër domain

1. Hostinger

Kontrolluesi i Domenit HostingerPërdorni Hostinger Domain Checker për të gjetur fusha unike.

Hostinger nuk është i njohur si një regjistrues domain. Sidoqoftë, ato kanë paketa me shumë çmim, disa prej të cilave përfshijnë një emër domain falas. Planet e pritjes të hostinger Premium dhe Business të përbashkët (që kushtojnë vetëm 2,15 $ dhe 3,45 $ përkatësisht në muaj) të dy vijnë me një regjistrim falas të emrit të domainit. Nëse jeni duke blerë vetëm domain – .online, .xyz, .tech dhe .Store shiten me 0,99 $ / vit.

2. Namecheap

Regjistruesi i domenit Namecheap - tani po shërben gati 2 milion klientë dhe menaxhon më shumë se 9 milion fusha.Regjistruesi i domenit Namecheap – tani po shërben gati 2 milion klientë dhe menaxhon më shumë se 9 milion fusha.

E themeluar dy dekada më parë, NameCheap është një nga emrat më të mëdhenj në industri dhe është një regjistrues i emrave të domain-akredituar nga ICANN. Ajo ka një kombinim të fuqishëm të çmimeve të emrit të domain të përballueshëm, mbështetje të shkëlqyeshme të klientit, dhe një përzgjedhje të madhe të fushave të nivelit të lartë (.com, .net, .uk, etj.).

Një nga pjesët më të mira të formës së blerjes së NameCheap është se hej shpesh kanë emra domainash në shitje, me çmime që bien deri në 0.50 dollarë me raste. Mos harroni, sidoqoftë, që zbritjet e emrave të domain shpesh janë vetëm në vitin e parë të regjistrimit, kështu që kushtojini vëmendje normave të rinovimit!

NameCheap gjithashtu shet shërbime me vlerë të shtuar për emrat e domain-ve, siç është mbrojtja e intimitetit WHOIS (me WhoisGuard), garanton kohën e duhur me sistemin e tyre PremiumDNS me 5 dollarë në vit, dhe opsionin për çertifikatat SSL e cila fillon me 9 dollarë në vit.

3. GoDaddy

Regjistri i domenit Godaddy - ka më shumë se 17 milion përdorues në të gjithë botën.Regjistri i domenit Godaddy – ka më shumë se 17 milion përdorues në të gjithë botën.

GoDaddy është ndoshta një nga regjistruesit më të njohur të emrave të domain në botë. Shtë ajo që unë e konsideroj një kompani me shërbim të plotë, pasi ato janë një dyqan me një ndalesë për gjithçka që ju nevojitet për të filluar faqen tuaj të internetit, nga emri i domain-it deri te pritja.

Mimet në GoDaddy janë pak a shumë standarde, por ato kanë një shërbim i cili ju lejon të blini disa emra të veçantë të domain përmes ankand. Ju mund të gjeni disa emra të mëdhenj të domain këtu që janë regjistruar tashmë, por pronarët e të cilëve janë të gatshëm ta lëshojnë – për një çmim. Karakteristika të tjera që ato ofrojnë janë intimiteti WHOIS, certifikatat SSL dhe natyrisht, mbajtja në internet.

4. rri pezull

Hover - regjistruesi i emrave të domain-it në internetHover – regjistruesi i emrave të domain-it në internet

Hover përqendrohet thjesht në të qenurit një sit i regjistrave të domain dhe ju mund të merrni një domain këtu për rreth 5 dollarë në vit. Sistemi i tyre i çmimeve është jashtëzakonisht transparent dhe kostoja e rinovimeve dhe lehtësirave të tjera si transferimet tregohen në të njëjtën faqe. Ka zbritje në dispozicion nëse blini me shumicë (më shumë se 10 emra domain) menjëherë. Ju mund të merrni TLD-të tuaj standarde, siç janë .com apo edhe disa nga nTLD si .io.

Siç u përmend, Hover nuk ofron web hosting, kështu që do të duhet të dini se si t’i drejtoni DNS-in tuaj në serverat e duhur nëse blini nga ato. Një avantazh është se ato përfshijnë mbrojtje falas të intimitetit WHOIS me të gjithë emrat e tyre të domain.

Të qenit specialist në emrat e domain gjithashtu ka avantazhet e saj pasi ato kanë shërbime të shkëlqyeshme shtesë si dërgimi i postës elektronike në emrin e domain-it ose madje lejon krijimin e një kutie domain për 20 dollarë në vit.

5. Gandi

Regjistri i domenit Gandi - tashmë në biznes për gati 20 vjet.Regjistri i domenit Gandi – tashmë në biznes për gati 20 vjet.

Për të mos u gabuar me aktivistin Indian me emër të ngjashëm, Gandi është një nga regjistruesit më të gjatë ekzistues të emrave të domain-it në industri. Fortesa e tyre ka qenë një përvojë e regjistrimit të emrit të domain pa bujë dhe kanë tendencë të mos i shkëpusin shumë klientët duke i mposhtur ata me opsione dhe oferta.

Gandi gjithashtu ka një nga zgjedhjet më të mëdha të zgjerimeve të emrave të domain në dispozicion me më shumë se 700 për të zgjedhur. Thingdo gjë nga .abogado në .zine është gati të kap këtu. Ata gjithashtu kanë një listë të opsioneve të niveleve të nivelit të lartë që azhurnohen rregullisht, së bashku me artikuj që diskutojnë TLDs të reja që do të vijnë.

Mimet mund të jenë të përballueshme në varësi të zgjatjes së emrit të domain-it me disa që shkojnë për aq pak sa 0.50 dollarë në vit. Me emrat e domainit ju merrni falas WHOIS mbrojtje të intimitetit falas dhe dy kuti emaili me të përfshirë deri në 1.000 pseudonime.

6. Freenom

Freenom - Merrni emrin e domain falasFreenom – Merrni emrin e domain falas

Freenom u krijua kryesisht si regjistrues për një zgjatje specifike të emrit të domain (.tk) i cili po jepet falas. Kur kërkoni për një emër domain në Freenom, kjo gjithashtu ju tregon zgjerime të tjera të mundshme që mund të regjistroheni përmes platformës së tyre si një formë e shitjes në internet..

Sot ata ofrojnë edhe zgjerime të tjera falas të emrit të domain, të tilla si .ml, .ga, .cf dhe .gq së bashku me shtesa të tjera për shitje. Freenom gjithashtu ka një shërbim DNS falas të cilin mund ta përdorni nëse nuk planifikoni të përdorni tuajin.

Një çështje me përdorimin e zgjerimeve të emrave të domain falas është që shpesh abuzohen dhe janë marrë reputacion goxha të këqij ndër vite. Ekzistojnë gjithashtu shumë pengesa dhe ju duhet të lexoni me kujdes shtypjen nëse planifikoni të merrni një shtrirje falas të emrit të domain.

Farë është një emër domain?

Shembull i një emri domaini.Shembull – amazon.com është një emër domain.

Një emër domaini është në thelb adresa e faqes suaj të internetit. Shtë se si njerëzit që janë në internet lundrojnë në vendin ku po pritet faqja juaj. Mendoni për atë si një adresë fizike në rrugë, e cila lejon njerëzit të gjejnë rrugën e tyre për në një vendndodhje.

Disa njerëz gabojnë emrat e domenit për mbajtjen në internet, por është e rëndësishme të theksohet se ata nuk janë. Emri i domain dhe web hosting janë dy elemente të dallueshme që kombinohen për të ndihmuar një funksion të sitit. Shembuj të emrave të domain janë –

Apple.com USA.gov Amazon.com BBC.co.uk

Namedo emër domain në botë duhet të jetë unik.

Ju nuk do t’ju lejohet të regjistroni një emër domaini që tashmë është në pronësi të dikujt tjetër. Ekzistojnë disa paralajmërime për këtë dhe për të kuptuar se si mund të ekzistojnë dy emrat e domain që duken të ngjashëm, duhet të kuptoni Shtesat e Emrit të Domainit.

Zgjatjet e Emrit të Domainit

Kur rendita disa shembuj të emrave të domain më lart, ju mund të keni vënë re se secili prej emrave u pasua nga një “.” – diçka. Kjo është e njohur si shtrirja e emrit të domain. Emrat e domain duhet të shoqërohen gjithnjë me një shtrirje në mënyrë që të funksionojnë.

Kur ueb ishte vetëm fillimi, ishin prezantuar vetëm disa shtesa të emrit të domain. Këto u quajtën Domenet e Nivelit të Lartë (TLD) dhe shembuj të tyre përfshijnë:

.com .net

Për shkak të shpejtësisë me të cilën u rrit faqja e internetit, ekzistonte nevoja për më shumë zgjerime domain dhe prej andej dolën TLD-të e kodit të vendit (ccTLD). Këto u përdorën për të identifikuar faqet e internetit me origjinë nga vende të veçanta, të tilla si

.uk .cn .sg

për Mbretërinë e Bashkuar, Kinë dhe Singapor.

Së shpejti, TLD-të e tjera u shtuan gjithashtu për qëllime të ndryshme, siç janë

.dev .travel .biz .store .guru .inc

Këto u quajtën TLD të reja gjenerike (gTLDs ose nTLD).

Tani, mbani mend se ku thashë që dy emra të ngjashëm domain mund të ekzistojnë? Kjo për shkak të natyrës së shtrirjes së emrit të domain. Përsëri, të gjithë emrat e domain duhet të jenë unikë dhe për shkak të kësaj, nëse do të blini emrin tuaj.com, është plotësisht e mundur që dikush tjetër mund të blejë emrin tuaj..

Idetë e Emrit të Domainit: Si të zgjidhni një domain të përsosur

Tani që jeni të vetëdijshëm për atë që krijon një emër domain dhe disa pengesa të mundshme të sistemit, si do të zgjidhni një emër të mirë domain?

Edhe pse teknikisht mund të regjistroni ndonjë emër domaini për sa kohë që ju kualifikoheni për të, ka udhëzime të përgjithshme për zgjedhjen e emrave më të mirë të domenit.

1. Mbani Domain tuaj të shkurtër dhe të thjeshtë

Emrat e shkurtër të domain janë në një kërkesë shumë të lartë dhe nëse nuk jeni duke zgjedhur një nTLD, nuk ka të ngjarë që ju të gjeni një të përshtatshme shumë lehtë. Shumë emra të shkurtër të domain tashmë janë regjistruar, për shembull një.com ose g.cn.

Emrat më të shkurtër të domain janë më të lehtë për vizitorët të shkruajnë, si dhe mbani mend. Kjo është veçanërisht e dobishme nëse nuk jeni një markë globale si Nike ose Coca Cola.

shembuj:

zëri.com 360.com sigurimit.com ngritje.com pingdom.com qëllim.com

2. Shmangni zhargon

Për shkak se kaq shumë emra domain janë blerë tashmë, procesi i gjetjes së një që ju dëshironi mund të jetë një proces zhgënjyes dhe i lodhshëm. Sidoqoftë, provoni dhe shmangni përdorimin e shqiponjës, siç është zëvendësimi i “ju” me “u” ose “e drejtë” me “rite”, pasi kjo e bën më të predispozuar që vizitorët tuaj të bëjnë tipe.

3. Shmangni karakteret speciale

Kjo kthehet në pikën e mësipërme rreth shmangies së zhargonit. Përdorimi i shifrave (1, 2, 3, etj.) Ose simbole si grumbuj (-) midis fjalëve mund t’ju ndihmojnë të gjeni më lehtë një emër domain, por ato janë të vështira për tu shtypur, dhe vizitorët janë më të prirur për të bërë gabime. Këta faktorë shkaktojnë lehtësisht konfuzion dhe mund të çojnë në zhgënjim midis vizitorëve të mundshëm.

4. Përdorni fjalë strategjike në domenin tuaj

Përsëri, kjo mund të jetë shumë e vështirë për t’u bërë, por përdorimi i një fjalen që është e lidhur me natyrën e biznesit tuaj mund të jetë e dobishme. Ajo vepron në mënyrë shoqërore për njerëzit që e dëgjojnë atë dhe mund t’ju japin një këmbë sa i përket SEO gjithashtu.

Për shembull, një emër domaini si BostonLocksmith mund të jetë i dobishëm për një bravandreqës që shërben në Zonën e Bostonit.

5. Jini të kujdesshëm në shënjestrimin e zonës

Edhe pse e dhashë shembullin e Bostonit më lart, do të ishte e mençur të kujdesesh se si përdoret. Bizneset në internet, për shembull, dyqanet e e-commerce, shpesh janë pa kufi dhe përdorimi i një fjalen fjalie për shënjestrimin e zonës në emrin e domain nuk do të ishte aq i efektshëm. Në fakt, shpesh mund të jetë çorientuese dhe mund të rezultojë në humbjen e biznesit të mundshëm.

6. Zgjidhni Zgjatjen e Domenit të duhur

Zgjatjet e emrit të domain-it ndryshojnë shumë dhe vijnë me çmime të ndryshme, edhe nëse blihen të reja. Në fakt, ekzistojnë disa shtesa të emrit të domain-it siç janë .tk të cilat janë plotësisht falas. Përdorni ato me kujdes pasi zgjerimet e emrave të lirë shpesh janë abuzuar dhe shumë kanë marrë një reputacion shumë të keq.

Personalisht, unë rekomandoj të përdorni TLDs me reputacion ose të paktën një ccTLD, veçanërisht nëse jeni në biznes.

7- Provoni një gjenerues të emrave të domain-ve

Nëse me të vërtetë nuk mund të vendosni për një emër të mirë domain dhe nuk keni ide ose miq për të pyetur, ekziston një mundësi tjetër. Provoni të përdorni një nga gjeneruesit e shumtë të emrave të domain që lundrojnë nëpër Internet (shiko më poshtë). Edhe nëse nuk mund të gjeni emrin e domain ideal, disa nga sugjerimet mund t’ju japin një perspektivë të re dhe një frymëzim.

Më poshtë janë disa gjenerues falas të emrave të domain për të përdorur.

Gjeneratorë falas të emrave të domain-ve që mund të përdorni

Le të shikojmë disa nga mjetet e sugjerimit të emrit të domain që mund t’ju japin thjeshtojnë pak këtë proces.

1. Kërkimi i Lirë i Domainit

LeanDomainSearch - Gjenerator falas i emrave të domain për faqen tuaj të internetitLeanDomainSearch

Për të ndihmuar ata që kanë blloqe të trurit ose që kanë mbaruar emrat për të provuar, LeanDomainSearch mund të vijë në ndihmë. Shtë një mjet falas për sugjerimin e emrit të domain-it që ju lejon të vendosni disa terma me të cilët dëshironi të shoqëroheni dhe më pas shpërthen një ton kombinimesh që mund të jenë të shfrytëzueshme.

Unë them se për shkak se shumë prej tyre nuk do të kenë kuptim të vërtetë dhe janë në thelb junk. Sidoqoftë, gjëja e çuditshme është se kjo listë e madhe mund t’ju japë frymëzim për të rregulluar termat e kërkimit tuaj dhe të provoni përsëri. Aftershtë pak e dobishme në fund të fundit.

2. Blerja e gjeneratorit të emrit të biznesit

Përdorni Shopify Generator Emri i Biznesit për të kërkuar emrin e domain tuaj të preferuarShopify Generator Emri i Biznesit

Gjeneratori i Emrit të Biznesit Shopify punon së bashku me një koncept të ngjashëm si LeanDomainSearch, por nëse e provoni, së shpejti do ta zbuloni se është një kafshë tjetër. Në vend që të ndërthurë rastësisht termat e kërkimit tuaj, kjo duket se është pak më inteligjente.

Nuk ka për qëllim t’ju ndihmojë të gjeni një emër domaini, por një emër biznesi dhe si të tilla futin terma shtesë në kërkimin tuaj. Merrni për shembull kur kërkova për Revistën Teknike, një nga rezultatet e kthyera ishte ‘Mantis Tech Magazine’. Ju ende mund t’i përdorni ato për kërkime të emrave të domain pse.

3. Kontrolli i emrit të fillimit

Kontrollues i emrave të fillimit

Kontrolli i Emrit të Fillimit është një mjet falas dhe i lehtë i krijuar nga Peter Thaleikis. Kontrolli i Emrit të Fillimit ju ndihmon të vërtetoni emrat e domain në tre TLD të ndryshme (.com, .io, .co) dhe emrat e përdoruesve në një numër platformash – përfshirë Facebook, Twitter dhe Instagram.

4. Bust Një emër

Bust A Name - Mjet sugjerimi i emrit të domain-it që punon në gjuhë të ndryshmeBust Një emër

Bust a Name është edhe më komplekse se të dy mjetet e përmendura më lart dhe ju lejon të përshtatni disa terma kërkimi. Për shembull, ju mund të zgjidhni të jepni përparësi për fjalët fillestare ose fundore ose të kufizoni gjatësinë e emrit të domain. Ju madje mund të zgjidhni ta bëni atë të punojë në gjuhë të ndryshme!

Ju gjithashtu keni mundësinë që sistemi t’ju tregojë se cili prej rezultateve të kërkimit tashmë është duke u përdorur për disa domene të nivelit të lartë. Sajti duket paksa si një relikt i ditëve më të hershme të internetit me ndërfaqen e tij të vjetëruar, por ai ka përdorimet e tij. Për shembull, nëse e lini skedën është e hapur, lundrimi përsëri atje do t’ju japë një mundësi për të rifilluar atje ku keni mbetur.

Një pjesë shumë interesante e Bust A Name është se ajo ka seksionin e vet tutorial që përfshin disa video-si. Unë nuk do ta mendoja këtë me të vërtetë të domosdoshme, por ato me sa duket kanë provuar idiotët sistemin.

5. Domain Puzzler

Gjeneratori kompleks i emrave të domain që mund të përdorniDomain Puzzler

Ky gjenerator falas i emrave të domain është edhe më kompleks, dhe ndjehem sikur është pak konfuz, veçanërisht për përdoruesit e herës së parë. Ekzistojnë një ton opsionesh dhe nëse dëshironi mund të merrni sa më pak ose aq ndihmë. Gjëja e rëndësishme është që përveç bërjes së sugjerimeve për emrat e domain, Domain Puzzler gjithashtu ju lejon të dini disponueshmërinë e tyre.

Merrni për shembull kur shtova në katër fjalë kyçe. Sistemi më dha katër kombinime të atyre, por edhe më njoftoni se variantet .com ku janë marrë tashmë. Ju keni një zgjedhje për të kërkuar për pothuajse çdo TLD, duke filluar nga .com deri edhe .travel dhe .aero.

6. EmriBoy

Gjeneratori më i mirë i emrave të domainNameBoy

Kjo faqe është mundësuar nga BlueHost dhe pretendon të jetë një nga gjeneruesit më të vjetër të emrave të domain në ekzistencë. Ju mund të shkruani një kombinim të fjalëve kyçe dhe gjeneratori do të nxjerrë një ton kombinimesh për ju që të zgjidhni nga stili ala LeadDomainSearch.

Fatkeqësisht, shumica e kombinimeve duken jashtëzakonisht të çuditshme dhe unë nuk jam vërtet i sigurt që mund t’i përdorni. Unë do ta shkulja këtë tek një tjetër gener gjenerator i idesë ’ku do të duhet të bëni disa punime themelore vetë pasi të keni lexuar përmes sugjerimeve.

Sajti me sa duket mundësohet nga BlueHost, kështu që do të ketë reklama dhe një ton lidhjeje që përpiqen t’ju sjellin atë faqe për t’u regjistruar me ta.

Përparimi: Si të blini një emër domaini

Procesi aktual i regjistrimit të një emri domain është diçka që duhet lehtësuar të kompletohet në disa hapa të thjeshtë. Formati bazë është: kërkoni, zgjidhni, pastaj blini. Edhe pse disa nga termat e përdorur nga faqet që shesin emrat e domain mund të ndryshojnë, procesi duhet të jetë i ngjashëm.

1. Kërkoni për emrin që dëshironi

Regjistrohu një domen me HostingerShkoni te Kontrolluesi i Domenit Hostinger. 1) Shkruajeni emrin e domain që dëshironi në shiritin e kërkimit; 2) Klikoni “Kontrolloni”.

Shumica e regjistruesve do të kenë një seksion posaçërisht për emrat e domain. Atje duhet të gjeni një kuti kërkimi ku mund të shkruani emrin e domain që dëshironi. Unë ju rekomandoj të shkruani emrin e plotë të domain, përfshirë TLD.

Për të kryer një kërkim domain, thjesht shkoni te Hostinger Domain Checker.

2. Zgjidhni nga lista e disponueshme

Regjistrohu një domen me Hostinger3) Kontrolloni nëse emri juaj i domain është në dispozicion; 4) Klikoni “Shto në Shportë” për të blerë.

Pasi të keni shtypur në emrin e domain që dëshironi, sistemi do të bëjë një kërkim dhe do të shihni nëse është në dispozicion. Pavarësisht nëse është në dispozicion apo jo, shpesh do t’ju tregohet një listë me të njëjtin emër domain me shtrirje të ndryshme të tjera që mund të dëshironi në vend.

Nëse asnjë prej këtyre opsioneve nuk ju drejtohet, atëherë kthehuni në hapin 1 dhe përsëritni procesin derisa të gjeni një të cilin jeni të kënaqur dhe është në dispozicion. Disa site ju lejojnë të kërkoni për më shumë se një emër domain në një kohë.

3. Përfundoni blerjen tuaj

Regjistrohu një domen me Hostinger5) Zgjidhni termin e regjistrimit (Periudha – 1/2/3 vit) që dëshironi, zgjidhni planin e pritjes nëse është e nevojshme (duke filluar nga 0.80 $ / muaj); 6) Klikoni në “Checkout Now” për të vazhduar rendin.

Pasi të keni zgjedhur emrin e domain që dëshironi të blini, faqja shpesh do të pyesë nëse ka shtesa të cilat dëshironi gjithashtu. Kini parasysh ato që ofrojnë pasi disa prej tyre ofrojnë intimitet më të madh për ju.

Ju gjithashtu duhet të zgjidhni afatin e blerjes, do të thotë se për sa kohë dëshironi të bëhet kjo regjistrim. Kohëzgjatja minimale e kohës që mund të regjistroheni për një emër domain është një vit. Pasi të bëhet kjo, gjithçka që duhet të bëni është të paguani blerjen tuaj dhe detajet për menaxhimin e domenit tuaj do t’ju dërgohen përmes emailit.

Sa duhet të paguaj për një emër domaini?

Emrat e domain-ve janë njësoj si çdo produkt tjetër që mund të blini në dyqane. Mimi do të ndryshojë në varësi të kur e blini dhe nga e keni blerë. Për shembull, faqet mund të kenë shitje nga emri i domain herë pas here.

Një faktor tjetër që kontribuon në çmimin e një emri domain është zgjatja. Zgjatje të ndryshme të emrit të domain kanë çmime të ndryshme blerjeje dhe rinovimi. Twin .win si shembull mund të kushtojë sa më pak se 1.74 $ për t’u regjistruar dhe 2.23 dollarë për të rinovuar çdo vit.

Dikur faqet do të ulin çmimet e emrave të domain bazuar në sa kohë bëni regjistrimin fillestar. Një regjistrim një vjeçar është standard, por ato mund të ulin çmimin nëse regjistroheni për dy vjet ose më shumë në të njëjtën kohë.

Për shkak të kësaj, nuk ka me të vërtetë një “standard” se sa do t’ju kushtojë një emër domaini. Fatmirësisht, shumë si biletat e linjës ajrore ka vende si TLD-List, ku mund t’i mbledhni këto informacione shpejt për të blerë emrin e domain që dëshironi në tarifat më të ulëta.

Si një udhëzim i përgjithshëm, shumica e TLD-ve do të kushtojnë rreth 10 deri në 15 dollarë në vit. Nëse blini një emër domain në moshë, kjo do t’ju kushtojë shumë më tepër në varësi të moshës dhe fjalët kyçe. Emri i domain falas është natyrisht i lirë, por shpesh ka shumë printime të bukura për të cilat duhet të keni dijeni.

Zgjedhja e një Regjistri të Emrave të Mirë të Domainit?

Sot, ju mund të blini një emër domaini praktikisht kudo në Internet. Nga faqet e dedikuara të emrave të domain në ndërmarrjet e mbajtjes së faqeve në internet, ato janë në dispozicion në të gjithë vendin. Megjithatë, jo të gjitha vendet janë të njëjta dhe ka disa pika që mund të merrni parasysh para se të regjistroheni emrin e domain tuaj nga diku.

Regjistruesit e mirë të emrave të domain (faqet e autorizuara për të shitur emrat e domain) shpesh ndajnë cilësi të ngjashme që u japin atyre përparësi mbi konkurrencën. Në mënyrë ideale, ju dëshironi të gjeni një regjistrues i cili është i akredituar ICANN, ka çmime transparente dhe tarifa të rinovimit, ofron mbështetje të mirë për klientët dhe më e rëndësishmja, ka një sistem që ju lejon të menaxhoni me lehtësi emrin e domain.

Akreditimi i ICANN

Korporata e Internetit për Emrat dhe Numrat e caktuar, ose ICANN, është organi kryesor jofitimprurës që monitoron dhe rregullon të gjithë industrinë e emrave të domain. Gjithmonë sigurohuni që kudo që jeni duke planifikuar të blini një emër domain nga është ICANN të akredituar.

Këta regjistrues duhet të ndjekin rregulloret e ICANN dhe ka udhëzimet e lëshuara të cilat sigurojnë që ata që regjistrohen përmes regjistruesve të akredituar janë të mbrojtur. Jo të gjitha kompanitë që shesin emrat e domain janë të akredituara nga ICANN.

Icingmimi dhe rinovimi

Unë i konsideroj emrat e domain si shërbime dhe jo mallra, sepse ju duhet të paguani tarifat e rinovimit në mënyrë që të mbani emrin e domain. Për shkak të kësaj, është e rëndësishme të sigurohet që regjistruesi nga i cili po blini emrin e domain ka një strukturë transparente të çmimeve dhe rinovimit..

Ashtu si mallrat e rregullta të konsumit, emrat e domain shpesh shkojnë në shitje dhe disa regjistrues mund të ofrojnë marrëveshje pa vlerë të emrave të domain-ve. Vini re se këto shitje shpesh janë të aplikueshme vetëm për regjistrimet e reja të emrave të domain dhe vetëm për kohëzgjatjen e kohës për të cilën i blini. Rinovimet do të jenë me ritme të rregullta.

Shembull i praktikës së mirë të biznesit të fushës – Kur NameCheap po zhvillon një promovim në një TLD, kompania do të deklarojë qartë çmimin e rinovimit në faqen e tyre të porosive.

Gjithmonë mbani një vëmendje si në çmimin e blerjes, ashtu edhe në çmimin e rinovimit të çdo emri të domain që po blini. Regjistruesit e ndryshëm gjithashtu kanë çmime të ndryshme, kështu që bëni dyqan përreth para se të merrni vendimin tuaj për të blerë.

Ndihma për klientët

Mbështetja e mirë për klientët është një domosdoshmëri për çdo kompani, dhe kjo vlen edhe për regjistruesit e emrave të domain gjithashtu. Para se të porosisni ndonjë produkt nga regjistruesi, përpiquni të kontaktoni me stafin e tyre ndihmës për të parë se sa të përgjegjshëm dhe të dobishëm janë ata. Kompanitë që reagojnë shpejt kanë më shumë të ngjarë të kenë një sistem mbështetje më të mirë për t’u marrë me çdo çështje që mund të lindë.

Menaxhimi i Emrit të Domainit

Përveç lejuar që ju të blini dhe rinovoni regjistruesit e emrave të domain duhet t’ju ofrojnë një sistem që ju lejon të menaxhoni emrin e domain. Kjo përfshin vendosjen e DNS për emrin e domain-it ose funksione të tjera siç është transferimi në një regjistrues tjetër.

Disa regjistrues kanë sisteme të tmerrshme dhe është e vështirë të përdoret për të trajtuar llogarinë tuaj. Unë ju rekomandoj të regjistroheni për një llogari me një regjistrues për të cilin jeni të interesuar të eksploroni sistemin e tyre pak para se të bëni një blerje. Dikur u nënshkrova me një regjistrues që kishte një sistem kaq të tmerrshëm që ishte praktikisht i papërdorshëm.

Abuzimi i Emrave të Domainit

Dy emra të ngjashëm domain në një shikim mund të gabohen për njëri-tjetrin nëse nuk i kushtoni vëmendje shtrirjes së emrit të domain. Ky sistem shpesh shfrytëzohet nga mbledhësit e emrave të domain të cilët rrëmbejnë emra domenesh ose regjistrojnë emra të ngjashëm domenesh në dyqanet që bizneset e ligjshme do të blejnë nga ata emra domainesh.

Citibank.tk

Një shembull i kësaj është nëse një scammer regjistron një emër domain, siç është Citibank.tk dhe përpiqet ta kalojë atë si uebfaqja e vërtetë e Citibank. Disa vizitorë mund të mashtrohen nga faqja dhe të shkruajnë detajet personale atje gabimisht. Edhe nëse ata nuk krijojnë site scam, skuadrat e emrave të domain shpesh shkelin markat tregtare, shpesh me qëllimin për t’i shitur ato me çmime të fryra tek pronarët e atyre markave tregtare.

SteveJob.com

Rasti i domenit SteveJob.com është një shembull tjetër. Domeni dikur ishte në pronësi të një Koresë së Jugut i cili shkon me emrin Steve Jobs Kim dhe ai e përdori domainin për të botuar lajme dhe artikuj që lidhen me teknologjinë. Rasti u zgjidh në dhjetor 2019 – ku Arkivi i Steve Jobs, LLC, një besim i drejtuar nga e veja e Steve Jobs, Laurene Powell Jobs, fitoi të drejtën për të zotëruar emrin e domain.

Në disa raste, ngjashmëritë mund të jenë plotësisht të pafajshme, siç është në rastin e adoleshentit kanadez Mike Rowe, i cili regjistroi domainin MikeRoweSoft për biznesin e tij në krijimin e faqeve në internet.. Microsoft (kompania) nuk u argëtua dhe paditi, lëshimi i njoftimeve të ndalimit dhe heqjes dorë.

Përfundim: Një Domain i mirë Vlen më shumë se sa mendoni

Edhe pse ky udhëzues ka për qëllim t’ju japë një ide më të mirë se ku dhe si ta merrni emrin e domain, ju do të vini re që unë kam përfshirë pjesë në procesin e zgjedhjes së emrit të domain, si dhe informacione të tjera të informacionit.

Pavarësisht nëse jeni një individ që kërkon të krijoni një blog të vogël ose një biznes të vogël që kërkon të zgjerohet dixhitalisht, emri i domain është shumë më tepër sesa një etiketë me emrin e lirë. Në thelb, ajo ju përfaqëson në botën dixhitale dhe ka të gjitha implikimet që pasojnë.

Ajo duhet të ndërtohet dhe të ushqehet, ashtu si ju do të vetë reputacionin tuaj në botën e vërtetë. Zgjidhni, bleni dhe mbroni me kujdes emrin e domain tuaj.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map