Pregled SiteGround vs BlueHost 2020: Koji je brz i pouzdan web domaćin?

0

Zanima vas koji bi odabrali kada je u pitanju SiteGround vs BlueHost?


Ako samo želite pokrenuti blog, osnovni plan ovih davatelja usluga dobro vam odgovara, ali konfuzija je koju odabrati. Oboje su poznati, poznati i prisutni na popisu preporuka WordPress.org.

Obje tvrtke nude skalabilne opcije, tako da ako vaš blog raste možete se lako prebaciti na snalažljiv plan.

BlueHost je u vlasništvu EIG-a koji je najveća grupa u web hostingu dok SiteGround radi kao neovisni igrač i vodi ga pametni momci.

Područje specijalnosti:

SiteGround: Poznati su po naprednoj infrastrukturi, sigurnosnim inicijativama i interno izrađenim alatima poput SuperCachera, brzinskog servera NGINX i sigurnosnog kopiranja..

Omogućuju vam odabir podatkovnog centra širom svijeta, izdvajanje računa i poslužitelja koji omogućuju SSD.

BlueHost: Smatra se atraktivnim rješenjem za nove web stranice.

Tvrtka često nudi veće popuste.

Brzi sažetak

BlueHost osnovao je 2003. godine, a EIG ga je stekao 2010. Tvrtka tako neprestano raste i sada ima više od 2 milijuna kupaca. Također su poznati i po brzim uslugama i popustima zbog čega su dobar izbor za nove blogere.

SiteGround ulaze 2004. godine i poznati su po izuzetnoj infrastrukturi i brizi za kupce. Proizvode različite interne alate za brže i sigurnije usluge. Sada tvrtka nudi osnovno poduzeće na razini hostinga i ugostila više od 500k domena.

Dakle, ako ste zbunjeni i ne znate koji vam je najbolji pružatelj usluga hostinga za vaš blog, ovdje vam otkrivamo unutrašnju priču praveći usporedbu.

SiteGround i BlueHost pregled 2020

Tehnologija

Usvajanje najnovije tehnologije pokazuje da je tvrtka posvećena pružanju veće pouzdanosti svojim kupcima. SiteGround Developer tim uvijek nastoji ponuditi nešto jedinstveno za svoje kupce zbog čega oni nude SuperCahcer, vlastiti sigurnosni sustav, HTTP / 2, proaktivni nadzor, NGNIX poslužiteljsku tehnologiju i još mnogo toga.

SiteGround postavlja sigurnost u prioritete i često uvodi različite sigurnosne zakrpe za izgradnju čvrstog vatrozida. Bez sumnje su uložili pune napore za uvođenje Anti-hack sustava kako bi vas zaštitio, ali korisnik također mora poduzeti neke mjere opreza sa svoje strane. Ovdje pročitajte kako osigurati WordPress blog.

S druge strane, BlueHost nije svojevrsni tech fokus igrač. Obično se više fokusiraju na marketing umjesto da poboljšavaju svoju infrastrukturu. Do sada nisu uveli bilo kakav interni alat i imaju vrlo ograničen broj podataka centara. Čini se da ciljaju pojedinačne potrebe za hostingom i male tvrtke.

SiteGround s ponosom predstavlja specifikacije njihovih poslužitelja. Koriste V3 Intel Xeon E5-2690 CPU-ove. Ovi su poslužitelji također naoružani s 265 GB RAM-a i solid state pogona pomoću RAID-a 10. Linux spremnik čini servere efikasnijima poboljšavajući čitanje & brzina pisanja i 2 puta veća CPU snaga. Dok BlueHost nije objavio svoje specifikacije poslužitelja. Čak i kad razgovaramo, oni su jednostavno odbili otkriti bilo kakve podatke o poslužitelju.

Pobjednik: SiteGround

SSD pogoni

Možda ćete čuti za Solid State pogone. Za razliku od okretnih pogona, SSD-ovi su brži i učinkovitiji u obavljanju operacija (čitanje i pisanje). Zato su mnoge tvrtke počele upotrebljavati SSD servere za postizanje brzih performansi.

SiteGround je jedan od najboljih pružatelja usluga SSD hostinga. Najmoderniji SSD uređaji pomažu im da isporuče nevjerojatno brzo i pouzdano web hosting rješenje od tradicionalnog web-domaćina.

Iako BlueHost ovisi o njihovoj tradicionalnoj infrastrukturi i pohranjuju podatke o predionim pogonima. Iako su radili prije SiteGround-a, ali nisu izvršili potrebne promjene.

Pobjednik: SiteGround

BlueHost

SiteGround

Uptime

Ukratko znači kada je vaša web stranica dostupna putem interneta. Zamislite li da svoje web mjesto ugostite na poslužitelju bilo kojeg pružatelja usluga hostinga koji se ne trudi pružiti maksimalno produženje rada? Naravno da ne. A vrijeme zastoja znači da vašoj web stranici nisu dostupni internetski posjetitelji. Dakle, to znači da je produženje rada mnogo važnije od brzine web stranice i to bi vam trebao biti glavni prioritet pri odabiru web hostinga.

Bluehost

BlueHost nije loš kada uspoređujemo produženje rada obje tvrtke, ali kao što možete vidjeti ispod naše web stranice koja se nalazi na Bluehost serverima nedavno se suočava s prekidom rada, pa je produženje posljednja 24 sata 99,97%. Vrijeme stanke ostaje gotovo 4 min, što znači da kupci ne mogu kupiti ili pregledavati vašu web stranicu tijekom ove 4 minute.

Uptimerobot također pruža statistiku o vremenu reakcije na mjestu. Ispod možete vidjeti da je prosječno vrijeme trajanja prilično nisko, što je zadivljujuće, ali vi imate i veći šiljak koji pokazuje da mjestu u nekom trenutku treba skoro 4 do 5 sekundi za odgovor. Ipak su rezultati prihvatljivi jer postoje samo rijetki slučajevi kada mjestu treba vremena za odgovor.

Pojedinosti o izvješću BlueHost o produženom radu

SiteGround

S druge strane, naša probna stranica na SiteGroundu nije se suočila s ispadima. Ispod statistika pokazuje da je bio na mreži tijekom posljednjih 30 dana i da nema nijednog prekida rada. Trenutno je HostingSprout.com također domaćin na serverima SiteGround. I vrlo smo zadovoljni jer tijekom posljednja 4 mjeseca nismo se suočavali s prekidima, što pokazuje da su prilično dosljedni u kvaliteti usluge.

Ako govorimo o vremenu odgovora SiteGround tijekom razdoblja, tada je to puno zadovoljavajuće od Bluehosta. Kao što možete vidjeti da naša testna stranica samo u prosjeku odgovori na 282,09 ms. Također, na grafikonu su manji šiljci u odnosu na BlueHost i maksimalni se šiljak približava na gotovo 2 sekunde što je prihvatljivo. To znači da Siteground ne samo da pruža zadivljujuće vrijeme produženja, već i vrlo dobro u vremenu odgovora.

statistika o produženju vremena na web mjestu

Pobjednik: SiteGround

BlueHost

SiteGround

Rezultati ispitivanja brzine

Sljedeće najvažnije razmatranje pri odabiru najbolje WordPress hosting tvrtke je brzina. Iako postoje mnogi dodaci i usluge koji pomažu u poboljšanju brzine web stranice kao što su W3 Total Cache i CDN itd. Ali brzina uvelike ovisi o kvaliteti hosting poslužitelja. A za to smo napravili testove brzine kako bismo izmjerili onu koja je brza usluga hostinga.

Iako oba pružatelja usluga pružaju veliku brzinu, ali Siteground malo pridonosi brzini učitavanja web mjesta. Zbog toga biste trebali ići na Siteground kada je u pitanju brzina. Štoviše, kako Siteground nudi višestruke tehnološke prednosti za brzinu kao što su SSD-ovi, SuperCacher, HTTP / 2 i NGINX, itd., Tako da je SiteGround vjerovatno i dosljedniji u brzini..

BlueHost

BlueHost test pingdom brzine

SiteGround

SiteGround test brzine Pingdom-a

Pobjednik: SiteGround

LoadImpact test

Učitavanje vremena postaje sve važnije jer ne utječe samo na vašu poziciju u rangiranju tražilice, već i na iskustvo kupca. pregled je snimio Akamai pokazuje da većina korisnika želi da se web stranica učita ispod 2 sekunde dok 40 posto korisnika ne čeka više od 3 sekunde. Nadalje, napomenuli su kako kupci pokazuju lojalnost onim web lokacijama koje se brzo učitavaju. Dakle, znači da je vrijeme učitavanja jedan od ključeva uspjeha.

BlueHost test opterećenja

Kada virtualnim korisnicima pošaljemo testiranje na našu web lokaciju za testiranje, čiji je domaćin Bluehost, drago nam je vidjeti rezultate. Jer njihovi poslužitelji postupno djeluju bolje jer na web mjestu postoji više korisnika. U početku je potrebno samo vrijeme, a tada je i dosljednost te većinu vremena ostaje manje od 1 sekunde.

BH LoadImpact test

SiteGround LoadImpact test

A ako vidimo SiteGround statistiku, nema nijednog uboda kad im poslužitelj treba vremena kao što je BlueHost u startu. Vrijeme učitavanja SiteGround ostaje ispod sekunde, čak i kada na web-lokaciji postoji više virtualnih korisnika. Oba su vrlo bliska kada se uspoređuju statistike nosivosti. Budući da SiteGround pruža prilično konzistentno iskustvo i nema šiljaka pa su oni pobjednici ovog kruga.

SG Hosting LoadImpact test

Pobjednik: SiteGround

BlueHost

SiteGround

Služba podrške

Dakle, problem dolazi na vaša vrata usred noći i nemate ideju kako to riješiti? Najbolji način je kontaktirati svog pružatelja usluga hostinga. Jer oni bolje podnose situaciju. Ali što ako oni tada nisu dostupni? Zbog toga je vrlo potrebno provjeriti jesu li dostupni 24/7.

Ako govorimo o SiteGroundu, oni su sigurno dostupni 24 sata dnevno. Trebate pomoć za otvaranje chata uživo, telefonskog poziva ili podnošenje karte. Kad god nam je potrebna pomoć, kontaktiramo ih putem live chat-a i za 1 minutu se osoba javlja za pomoć. Osoblje je vrlo ozakonjeno i reagira na njih. Nadalje, njihovo sučelje za chat izgleda nježno.

Također, imate pristup video tutorijali i bazi znanja koja je prepuna vodiča i informativnih članaka. Štoviše, radi lakoće korisnika, tutorijale svrstavaju u WordPress, Joomla, Drupal i Magento itd..

BlueHost je također poznat po brzim uslugama podrške i dostupan 24/7 za pomoć kupcima. Ali kada postoji SiteGround protiv BlueHost konkurencije, nesumnjivo možemo reći da je SiteGround brži. Samo ih kontaktirajte preko chata prije kupnje hosting plana, vidjet ćete veliku razliku.

Kada otvorite live chat, BlueHostu trebate gotovo 6-10 minuta da se povežete. Ovo nije dugotrajno, ali kraće je dobro jer nitko nema dovoljno vremena da čeka dok osoba na drugom kraju nema vremena za pomoć tragatelju. Možete se obratiti i timu za korisničku podršku Bluehosta putem e-pošte, telefona i predajom karte. Nadalje, možete pretraživati ​​upute i vodiče iz baze znanja.

Iako se obojica trude služiti kupcima u najvećoj mogućoj mjeri, ali SiteGround radi bolji posao od BlueHosta.

Pobjednik: SiteGround

Usporedba značajki SiteGround vs Bluehost Hosting

Skladišni prostor

Prostor za pohranu jest mjesto gdje ćete pohraniti slike, sadržaj web stranica, audio i video zapise. Pa koliko skladištenja trebate? Ovisi o vrsti web stranice koju želite ugostiti.

Pa ako želite ugostiti web mjesto na kojem tek objavljujete članke, ne treba vam mnogo prostora za pohranu, jer je 10 GB prostora dovoljno za godine. Ali ako objavljujete previše videozapisa, slika i grafičkih postova, razmislite o više prostora.

SiteGround je malo ograničen i nudi 10 GB prostora u StartUp planu. S druge strane, s BlueHost-om ne trebate se brinuti za pohranu jer oni nude 50 GB u osnovnom planu.

Pobjednik: BlueHost

BlueHost

SiteGround

Širina / širina posjetitelja

Ovo se odnosi na broj ljudi koji mogu posjetiti vašu web lokaciju u mjesec dana. Mnoge tvrtke u industriji omogućuju neograničeno posjetitelja čak i na osnovnim planovima. Neograničena propusnost održava vaše web mjesto živim kada se dogode neočekivani prometni skokovi.

BlueHost pruža neograničenu propusnost u svim njihovim planovima, što znači da nema ograničenja u broju posjetitelja, ali kad potrošite previše resursa, šalje vam e-poštu kako biste smanjili upotrebu.

Nikada se ne susrećemo s takvim incidentima jer oni nude dovoljnu razinu propusnosti za rukovanje web-lokacijama male razine. Ali preporučujemo da kada vaša web lokacija postane veća, pokušajte prebaciti na viši plan.

S druge strane, SiteGround ograničite broj posjetitelja / mjesec. Omogućuju 10.000 posjeta / mjesečno. Dakle, ako tek pokrećete web mjesto, to bi moglo biti dovoljno.

Pobjednik: BlueHost

Usluga podučavanja

Da bi blog brže postigli blogeri koriste predmemorije predmemorije poput W3 ukupne predmemorije. Dodatak djeluje sjajno i postoji velika razlika prije i nakon korištenja ovog. Slično tome, neke tvrtke nude vlastite posebne alate kako bi usluga bila brža, glatka i brza.

 • Možda biste željeli pročitati dodatke za Essential WordPress

SiteGround tim programera napravio je sjajan posao uvođenjem SuperCachera. To je interni izum koji može aktivirati različite mogućnosti izrade predmemorije web mjesta. Isprva proizvode predmemoriju statičkih sadržaja. Druga je opcija vrlo učinkovita koja predmemorira dinamičke sadržaje poput HTML izlaza.

Sljedeća je opcija poznata kao Memcached koja sprema u kamenolome baze podataka. Tvrtka također uvodi posebnu opciju za Cloud i namjenske hosting planove.

U ovom natjecanju SiteGround i BlueHost, rival BlueHost nije ponudio niti jedan od vlastitih alata za ubrzavanje njihovih usluga. Iako, SiteGround korisnicima putem StartUp plana nudi samo jednu mogućnost SuperCachera, ali svejedno to vrijedi koristiti.

Pobjednik: SiteGround

Izbor podataka centara

Neke tvrtke za hosting pružaju kontrolu nad kupcem za odabir datacentra. Ovaj faktor može igrati ulogu u poboljšanju brzine vaše web lokacije. Kad odaberete centar podataka u blizini svoje ciljne publike / kupaca, tada omogućuje brzu isporuku sadržaja.

Pretpostavimo da imamo promet sa sjedištem u SAD-u, a onda bi odabir podatkovnog centra smješten u SAD-u mogla biti dobra odluka. Obično je ova opcija dobra ako pokrećete web mjesto za e-trgovinu, jer na ovim vrstama web lokacija možete bolje procijeniti svoju ciljanu publiku.

SiteGround omogućuje kupcima odabir podatkovnih centara. Oni nude 5 datacentrova koji su strateški postavljeni tako da služe kupcima iz svih dijelova svijeta (SAD-a, Azije i Europe). Štoviše, omogućuju odabir podatkovnog centra čak i ako kupujete najosnovniji plan (StartUp).

Iako BlueHost nije dopustio svojim klijentima da odaberu podatkovni centar. Imaju samo jedan podatkovni centar sa sjedištem u SAD-u za klijente koji dijele hosting, gdje tvrtka ugošćuje web stranice svog klijenta.

Pobjednik: SiteGround

BlueHost

SiteGround

MySQL & PostgreSQL baze podataka

Možda ste svjesni baza podataka. Oni su najvažniji u web hostingu jer bez baze podataka ne možete pokrenuti svoju web stranicu. Generalno, baza podataka stvara se po web mjestu. Imajući prekomjernu količinu baza podataka može vam pojednostaviti posao i postoje šanse da će vam trebati više na vašem blogerskom putovanju.

Ako ste novak, nemojte se brkati, jer sada hosting nudi mnogo lakoće i baze podataka stvorene automatski. Vi se samo fokusirate na svoju stranicu.

SiteGround nudi neograničen broj MySQL i PostgreSQL na svim njihovim planovima, a njima možete upravljati putem phpMyAdmin-a i phpPgAdmin-a. Dok BlueHost podržava 20 baza podataka bez obzira na vrstu.

Pobjednik: SiteGround

.htaccess datoteka

“.Htaccess” daje veću kontrolu u vašim rukama. Pomoću ove datoteke možete zaštititi, dopustiti i blokirati određene IP adrese. Štoviše, koristio se za stvaranje preusmjeravanja i stranica s pogreškama, itd. Možda će vam trebati određena tehnička vještina prije stvaranja i uređivanja ove datoteke.

Oba pružatelja usluga hostinga omogućavaju korisnicima da učitaju .htaccesss datoteku na poslužitelj. Možete slobodno kreirati i uređivati ​​.htaccess datoteku.

Pobjednik: Kravata

Upravljačka ploča

Ponuda upravljačke ploče od pružatelja usluga hostinga je mjesto na kojem možete upravljati domenama, poddomenama, FTP računima, računima sigurnosnih kopija i e-mailova itd. Također, ona također prikazuje različite statistike vezane uz prostor za pohranu, propusnost i baze podataka.

I SiteGround i BlueHost nude cPanel koji je super jednostavan za rukovanje, pa čak i ako ste novak, to vas neće zbuniti. SiteGround cPanel je vrlo čist i podijeljen u različite odjeljke kao što su Domene, Automatski instalatori, baze podataka i Sigurnost itd..

Štoviše, SiteGround je ovdje malo napredovao na cPanelu dodavanjem alata WordPress i Joomla gdje možete upravljati različitim aspektima web mjesta WordPress i Joomla, kao što su Automatska ažuriranja, aktiviranje SuperCachera i alata itd. Ovdje pogledajte SiteGround cPanel

S druge strane, BlueHost također izvrsno radi i dolazi s čistim i šarenim cPanelom. Dodali su i WordPress alate za izvođenje različitih operacija na jednom mjestu. Jednostavno možete pristupiti alatima za sigurnost, bazu podataka, programiranje i web stranice. Ovdje pogledajte snimku BlueHost-a u nastavku.

Pobjednik: Kravata

BlueHost

SiteGround

Instalacija aplikacije

Pa kako možete instalirati web aplikacije poput WordPressa. Nedavno smo kupili cloud hosting račun od pružatelja usluga hostinga i nakon kupnje saznali smo da on funkcionira u naredbenim linijama. Samo za instaliranje WordPressa moramo napisati više naredbi. Potrebno nam je puno vremena.

Obje tvrtke, SiteGround i BlueHost nude instalaciju za 1 klik na svojoj upravljačkoj ploči (cPanel). SiteGround nudi Softaculous instalacijski program koji omogućava instalaciju jednim klikom za više od 400 skripti poput WordPressa i Joomla itd..

Da biste instalirali WordPress s instalacijskim programom s jednim klikom, samo kliknite ikonu WordPress u cPanelu ili kliknite Softaculous, a zatim odaberite WordPress.

Dok BlueHost integrira Mojo tržište u svoj cPanel za instalaciju u jednom kliku. Na upravljačkoj ploči hostinga kliknite na Instaliranje jednim klikom i vidjet ćete mnoštvo skripti za automatsku instalaciju kao što su WordPress, Joomla i druge aplikacije.

Pobjednik: Kravata

Računi e-pošte

Prilikom izrade web stranice vrlo je nužno stvoriti adresu e-pošte s imenom vašeg branda. Na primjer, ako je naziv vaše web lokacije bestmotors.com, tada možete napraviti adresu e-pošte poput [E zaštićeni]

Štoviše, adresa e-pošte s nazivom vaše web lokacije (robnom markom) umjesto @Gmail, @Outlook stvaraju osjećaj povjerenja u kupčevu pamet. Dakle, to mora imati značajku.

BlueHost nudi 5 računa e-pošte i 100 MB prostora za pohranu po računu. Iako SiteGround svojim korisnicima omogućuje stvaranje neograničenog broja računa e-pošte i nema ograničenja za pohranu e-pošte.

Oboje nude integraciju web-pošte. Također, obje nude POP i IMAP protokole koji pomažu korisniku da čita e-poštu putem aplikacije poput Outlooka.

Pobjednik: SiteGround

Šifrirajmo

Prilikom rada na mreži morate zaštititi podatke klijenta. Za to morate implementirati SSL protokol. SSL certifikat koristi za šifriranje korisnikovih podataka kao što su broj kreditne kartice, telefon i adresa e-pošte itd. U početku je bilo važno za one koji nude postupak prijave ili upravljaju web mjestima e-trgovine..

Ali sad to postaje ključni dio za svaku vrstu web mjesta i Google također daje određenu prednost rangiranju onim web lokacijama koje implementiraju SSL. Možete dobiti besplatni SSL putem CloudFlare konfiguriranjem nekih postavki. Pa, lako je rješenje za aktiviranje SSL-a?

Neke hosting tvrtke zbog lakoće svog korisnika nude besplatni SSL koji se može aktivirati samo jednim klikom. I BlueHost i SiteGround nude besplatnu značajku šifriranja SSL-a Let’s Encrypt na njihovoj upravljačkoj ploči gdje trebate pogoditi nekoliko klikova i započeti zaštititi svoju web lokaciju. To ne zahtijeva nikakve konfiguracije.

Pobjednik: Kravata

Izolacija računa – poboljšajte sigurnost web lokacije i zaštitite svoje resurse

Ova se tehnologija odnosi na način na koji se svaki račun tretira kao zasebni račun. To se obično događa u slučaju skupih hosting usluga poput VPS-a i Dedicated-a itd. Zbog zajedničke usluge postoji šansa da ako račun postane ranjiv, onda može utjecati i na ostale. No SiteGround je razvio izolirano okruženje uz pomoć BaseOS-a. Ako nekako račun postane ugrožen, uljez ne može pristupiti tuđem računu.

Štoviše, poput Googlea, oni također razvijaju mehanizam za provjeru hakera i upozoravaju vas jer kada Google vidi web mjesto s ranjivim stranama, jednostavno će svima reći označavanjem što uzrokuje pad prometa.

Nadalje, SiteGround nedavno uvodi Hackalert koji svakodnevno skenira vašu web lokaciju i šalje vam e-poštu o sigurnosnim problemima. Oni također razvijaju 1H Hawk sustav za borbu protiv brutalnog napada. Pružaju punu podršku u slučaju da imate problema. Sve ove mjere predostrožnosti pokazuju da tvrtka uzima sigurnost kao svoj prioritet.

Ako govorimo o BlueHostu, oni ne poduzimaju takve mjere opreza i nisu pokrenuli niti jedan interni alat za zaštitu svojih poslužitelja. Da, oni nude zaštitu vatrozida i filtre protiv neželjene pošte za borbu protiv hakera. Ali oni i dalje promoviraju premium alat poput SiteLock za sigurnost web mjesta koji košta 95 dolara godišnje.

Pobjednik: SiteGround

BlueHost

SiteGround

rezerva

Raditi na mreži bez sigurnosne kopije vrlo je rizično. Jer ponekad je vraćanje sigurnosnih kopija jedini način da sve napravite kako treba. Mnoge tvrtke koje nude hosting nude besplatnu dnevnu, tjednu ili mjesečnu sigurnosnu kopiju.

Kada stvorite sigurnosne kopije i u određeno vrijeme vaše web mjesto je zabrljano sa zlonamjernim softverom i zlonamjernim kodovima, lako možete vratiti sigurnosnu kopiju i izvući web mjesto iz problema.

SiteGround napravi 1 kopiju besplatne dnevne sigurnosne kopije, ali ako želite vratiti tu sigurnosnu kopiju, tada morate platiti 39,95 USD. Dakle, to nije uistinu besplatna usluga.

S druge strane, uz BlueHost, možete stvoriti besplatne dnevne, tjedne i mjesečne sigurnosne kopije za sigurnost vaše web stranice. Štoviše, obnova sigurnosnih kopija je potpuno besplatna.

Pobjednik: BlueHost

FTP računi

Je li vaša hosting tvrtka ponudila FTP račune? I SiteGround i Bluehost nude neograničene FTP račune. FTP račun koristi se za prijenos većih ili manjih datoteka između računala i poslužitelja. Na taj način možete koristiti FTP (protokol prijenosa datoteka) za prijenos datoteka kao što su sigurnosne kopije na računalo i zatim ih ponovo prenijeti kad god vam je potrebno.

Također vam može pomoći pri ručnom prijenosu web mjesta poput preuzimanja sadržaja web mjesta na svoje računalo, a zatim prijenos na drugi poslužitelj. Dakle, to je dobra opcija.

Pobjednik: Kravata

Parkirane domene

Parkirana domena označava način na koji usmjeravate ime domene na postojeću domenu. Na primjer, vaša primarna domena je mydomain.com, a zatim parkirate mydomains.com na vašu primarnu domenu. Ako posjetitelji posjete mydomains.com, oni će se automatski preusmjeriti na vašu primarnu domenu i pregledati sadržaj.

Objekt parkiranja domena vrlo je imperativ kada mislite da ljudi mogu pogrešno napisati vaše primarno (stvarno) ime domene ili pogrešno napisati proširenje domene. Također je dobra osobina za vas kada netko želi ukrasti promet na vašoj web lokaciji pomoću slične domene.

U osnovnom planu BlueHosta možete parkirati samo 5 domena. No SiteGround pruža besplatnu ruku svojim korisnicima omogućavajući neograničen broj parkiranih domena čak i na osnovnom planu (StartUp).

Pobjednik: SiteGround

Pod-domena

Korištenjem poddomene možete stvoriti potpuno novu web lokaciju. Ali poddomena uključuje ime glavne domene. Na primjer, ako je hostingsprout.com glavna domena, tada možete stvoriti poddomene poput blog.hostingsprout.com.

Poddomene su korisne ako želite stvoriti novu domenu bez kupnje nove domene i računa za hosting. Također, dobro je ako želite odvojiti određeni dio vaše web stranice. Poddomene možete lako stvoriti putem cPanela u odjeljku domene.

S BlueHostom možete stvoriti do 25 poddomena, dok SiteGround dopušta neograničeno poddomena. 25 je zgodan iznos, ali neograničeno se osjeća sjajno.

Pobjednik: SiteGround

CloudFlare CDN

CDN je mreža podatkovnih centara koja su smještena u cijelom svijetu. Usluga može smanjiti vrijeme učitavanja vaše web stranice predmemoriranjem sadržaja web mjesta i distribuirati ga u različite centre podataka. Kada posjetitelj otvori vašu web stranicu, tada će ona dostaviti sadržaj web mjesta iz najbližeg centra i na taj način brzo učitati vašu web lokaciju.

Štoviše, CloudFlare također jača sigurnost web mjesta filtrirajući zlonamjerni promet. Također štiti vaše web mjesto od DDoS napada. SiteGround nudi besplatni CDN račun s hosting računom koji se može integrirati s vašom web stranicom.

BlueHost također pruža mogućnost CloudFlare na njihovoj upravljačkoj ploči i s nekoliko klikova možete aktivirati ovu sjajnu uslugu. Posjetiti CloudFlare ako želite naučiti više.

Pobjednik: Kravata

BlueHost

SiteGround

Prijenos web mjesta

Ako niste zadovoljni s postojećim pružateljem usluga hostinga i želite prenijeti web mjesto, onda je ova značajka vrlo korisna za vas. U ovoj novoj tvrtki za hosting (gdje se želite migrirati) riješite sva pitanja i prebacite sadržaj vaše web stranice s postojećeg davatelja hostinga na novog.

SiteGround nudi besplatan prijenos web mjesta. Samo im trebate pružiti neki pristup poput detalja o prijavi za prethodnu hosting tvrtku i pustiti ih da se bave svim stvarima. Uz to, tijekom prijenosa vaše web stranice nema zastoja.

Ali iznenadit ćete se kad vidite da BlueHost naplaćuje 149,99 USD za migraciju. Prijenos web mjesta nije previše složen proces koji BlueHost naplaćuje tako visoku cijenu. Na taj način SiteGround izvrsno radi ovdje za svoje korisnike.

Pobjednik: SiteGround

Razvijanje jezika

Ovo možda nije korisna značajka za sve, jer su podrška raznim jezicima u razvoju važno pitanje programerima pri odabiru tvrtke za web hosting.

I SiteGround i BlueHost podržavaju Perl i Python u svim svojim planovima. Ali ovdje imajte na umu da SiteGround ne uključuje “Ruby on Rails” u svoje zajedničke hosting planove dok BlueHost podržava Ruby.

Pobjednik: BlueHost

skele

Izložba je vrlo važna značajka, ali nažalost, BlueHost nije uključio tako lijepu značajku u svoj plan. Upotrebom ove opcije možete stvoriti kopiju izvornog web mjesta. Sada možete testirati svoje nove kodove i dodatak na kloniranom mjestu, umjesto da izravno testirate na izvornom web mjestu. Budući da je testiranje novih dodataka i kodova izravno na web mjestu uživo rizično i može ugroziti vašu sigurnost, izgled web mjesta i sadržaj.

Ova je opcija vrlo pogodna za programere i za one koji često mijenjaju svoje web-lokacije. Nakon što unesete promjene kada ste sigurni da je sve u redu, tada je potrebno nekoliko klikova da biste bili aktivni. Također stvara kopiju prije promjena koje su korisne u slučaju da se želite prebaciti na prethodnu verziju.

SiteGround nije ponudio značajku postavljanja u svom osnovnom planu za ovo, morate pretplatiti na njihov GoGeek plan. Dakle, ako ćete ugostiti web stranicu na maloj razini, dobro je otići. Ali ako namjeravate pokrenuti web stranicu u razvojne svrhe, tada je imati takvu značajku vrlo korisno.

Kako Bluehost nije uključio u bilo koji od svojih planova, dok Siteground nudi to u većem planu, ali svejedno kao što nude, zato je SiteGround pobjednik ovog kruga.

Pobjednik: SiteGround

Site Builder

U mislima imate dizajn web stranice koji želite samostalno konstruirati. Ne brinite ako ne znate kodiranje jer vam alat za pravljenje drag and drop-a olakšava tamo gdje jednostavno trebate odabrati stavku i baciti je na mjesto gdje želite.

Oba pružatelja hostinga uključuju u svoje planove besplatnu web lokaciju Weebly, što je dovoljno za zabavu. Budući da besplatni graditelj web stranica ima određena ograničenja poput ograničenog broja stranica, oglasa i ograničene funkcionalnosti itd. Dakle, to bi moglo biti dobro za zabavu ili za web stranice s ograničenim brojem stranica.

Pobjednik: Kravata

Povrat novca zagarantovan

Što ako niste zadovoljni kvalitetom usluga svog davatelja usluga hostinga? Jednostavno vratite svoj novac ako niste dobili za što plaćate. Obje tvrtke nude povrat novca u opisanom roku.

SiteGround i BlueHost nude 30 dana garancije povrata novca. Dakle, ako nisu ispunili vaša očekivanja, slobodno zatražite povrat novca u roku od 30 dana. Ovdje zapamtite, ako domenu kupite zajedno sa hosting računom, tada će vam se refundirati samo novčana sredstva za kupnju hosting računa. Naziv domene ostaje u vašem vlasništvu.

Pobjednik: Kravata

BlueHost

SiteGround

Usporedba cijena BlueHost vs SiteGround

U ovo doba konkurencije, tvrtki je vrlo teško naplatiti visoku svotu bez davanja novca. I BlueHost i SiteGround nude konkurentne cijene.

Besplatno ime domene

Imati besplatnu domenu prve godine moglo bi uštedjeti dio sredstava. Ali već sljedeće godine morate platiti cijenu ako želite zadržati to ime domene.

BlueHost nudi besplatno ime domene prve godine kada od njih kupite hosting račun. A nakon prve godine morat ćete platiti 15,99 dolara za obnovu. To i nije previše, jer većina tvrtki zahtijeva obnovu 16 dolara nakon obnove domene.

SiteGround ne nudi besplatno ime domene. Oni nude ime domene za samo 14,95 USD, a sljedeće godine ćete morati platiti isti iznos za svrhu obnove. Tako uz SiteGround možete uštedjeti blizu dolara na svakoj obnovi. Ali imajte na umu da u startu plaćate 14,95 dolara gdje BlueHost ne naplaćuje ništa.

Pobjednik: BlueHost

Trebali biste posjetiti popis najboljih registara domena ako vam se ne sviđa cijena SiteGround i BlueHost domena.

Cijene hostinga BlueHost i SiteGround

Obje tvrtke nude 3, 3 hosting plana. Na osnovnom planu BlueHost možete ugostiti 1 domenu dok nema ograničenja u broju posjetitelja. BlueHost prakticira istu strategiju kao i većina tvrtki u hosting industriji, tj. Veće trajanje pretplate niži su troškovi.

Tako uz BlueHost osnovni plan možete ugrabiti u iznosu od 3,95 USD mjesečno. samo ako ste pretplatili njihove usluge najmanje 3 godine. Ovo je urnebesno smiješno jer kad se završi razdoblje povrata tada ste se zalagali za njih. A za kratko razdoblje, poput jednogodišnjeg, hosting plan postaje skup.

Bluehost tablica cijena

S druge strane, SiteGround ne praktikuje takvu taktiku. Oni nude svoj osnovni plan (StartUp) u iznosu od 3,95 dolara mjesečno. čak i ako ste se pretplatili na godinu dana. To je dobro i nikad ih nećete držati duže vrijeme. Dakle, znači da su jeftiniji od BlueHosta.

Također, za razliku od BlueHost Siteground nudi neograničen broj računa e-pošte, poddomena i parkiranih domena.

Troškovi SiteGround planova

Pobjednik: SiteGround

BlueHost

SiteGround

Zaključak

Iz gornje usporedbe SiteGround i BlueHost, vidi se da je SiteGround pobjednik. Nekoliko stvari koje mogu ometati korisnike da odaberu SiteGround su prostor za pohranu i broj posjeta / mj. Ali uistinu nije problem na web lokacijama temeljenim na sadržaju.

Za novu web stranicu njihov StartUp je vrlo pogodan. Imamo još jedan blog temeljen na sadržajima koji više od 3 godine i dalje troši ne više od 800 MB. A širina pojasa također je dovoljna za novoosnovane web stranice.

Osim ovih, oni su nevjerojatni poput 99,99% Uptime, blistava brza podrška kupaca i malo vremena učitavanja itd. Štoviše, mnogi drugi korisnici pokazuju pozitivan odgovor na BBB.

SiteGround je naša glavna preporuka

Zašto preporučujemo SiteGround preko BlueHosta?

 • Nevjerojatne usluge podrške, jamče produženo vrijeme i vrijeme učitavanja
 • SiteGround poduzima mnoge inicijative za ubrzavanje njihovih usluga, poput SSD-a, NGINX-a, HTTP / 2 i internog dodatka za predmemoriju..
 • Osigurajte izolaciju računa i visoku razinu sigurnosti protiv hakova i ranjivosti.
 • Omogućuju vrhunsku tehnologiju u industriji poput Linux Container metode, poslužitelja s 256 GB RAM-a, Intel Xeon E5-2690v3, itd..
 • Oni također razvijaju vlastiti brzi sigurnosni sustav i interni proaktivni nadzor poslužitelja.

SiteGround

BlueHost nije loš izbor, ali SiteGround je prikladnija opcija u budućnosti ako se zahtjevi vaše web stranice povećaju, možete se lako prebaciti na viši plan i uživati ​​u njihovim non-stop uslugama..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map