NameCheap vs GoDaddy pregled 2020. (koji je bolji za vas?)

1

Zaglavili ste se u NameCheap-u i GoDaddy borbi kako biste odlučili gdje kupiti imena domena? Ovo je najviše zbunjujuća situacija kada novi korisnik postavljate blog ili web stranicu. Iako postoje mnogi drugi registratori domena gdje možete kupiti ime domene, ali dominantni i poznati igrači su NameCheap i GoDaddy.


Počnimo!

Ove dvije tvrtke su dobro poznate i vrlo poznate zbog poslovanja s registracijom domena. Obojica su ICANN registrirani domeni. Dakle, tko je pobijedio u usporedbi NameCheap i GoDaddy?

GoDaddy tvrdi da upravlja s preko 77 milijuna domena, dok NameCheap pod svojim upravljanjem ima 10+ milijuna domena. Ali samo brojevi ne mogu vam pomoći da zaključite koji je najbolji.

Nakon iskustva s obje usluge tvrtke, radimo na pisanju ove detaljne NameCheap vs GoDaddy usporedbe koja će vam sigurno pomoći da donesete odluku bez ikakve užurbe..

NameCheap vs GoDaddy usporedba pregled

Usporedba NameCheap vs GoDaddy 2020

Koji je najbolji davatelj usluga i hosting usluga?

Ovu usporedbu podijelili smo u nekoliko dijelova kako bismo objasnili svaku pojedinu značajku / proizvod koji nude takve cijene, cijene obnove, SSL certifikat, Freebies, Hosting planovi, sučelje i korisnička podrška.

Cijene: Tko nudi domene po najnižoj cijeni?

Oznaka cijene osnovni je faktor prije odluke o kupovini ili ne. Gotovo sve tvrtke nude domenu u nekoliko dolara, ali već u sljedećoj godini naplaćuju prilično više novca u odnosu na prvu godinu. I NameCheap i GoDaddy poznati su po niskim cijenama ponude za nove kupce.

Ovo je najbolja taktika koja će zavesti više kupaca dajući im ekskluzivni i najveći popust za prvu godinu.

Ovdje je struktura troškova GoDaddy za naziv domene. Ove cijene su prve godine kada kupujete novu domenu s novim računom i mogu varirati jer nude vremena za promociju.

GoDaddy Cijene

 • .Com za 0,99 USD / godišnje
 • .Org za 8,99 USD / godišnje
 • .Net za 11,99 USD / godišnje
 • .Info za 2,99 dolara godišnje
 • .Biz za 7,99 USD / godišnje

Posjetite GoDaddy

Cijene NameCheap

 • .Com za 8,88 USD / godišnje
 • .Org za 12,48 dolara godišnje
 • .Net za 7,88 USD / godišnje
 • .Info za 0,88 USD godišnje
 • .Biz za 11,88 USD godišnje

Posjetite NameCheap

Kao što možete vidjeti, GoDaddy nudi veće promotivne popuste. Dakle, ako želite domenu za jednu godinu, onda sigurno idite na GoDaddy ili provjerite slijedeći alternative GoDaddy.

Pobjednik: GoDaddy

Napomena: Ako ste planirali kupiti domenu više od jedne godine, tada bi odabir NameCheap-a bila sjajna opcija. Jer GoDaddy zahtijeva više novca za obnove. NameCheap je najbolji za dugoročno pokretanje jer su njihove stope obnavljanja iste kao i za novo ime domene.

Stope obnavljanja

Gotovo sve tvrtke nude promotivne popuste kao što je GoDaddy jer nude “.com” za samo 0,99 USD za prvu godinu. No igra počinje od druge godine kada su troškovi sljedeći niz godina pod velikim nebom. GoDaddy naplaćuje više novca kao što je spomenuto ranije od uobičajenih stopa obnove u usporedbi s NameCheap-om.

S NameCheapom morate platiti isti novac koji ste platili za kupnju nove domene. Za .com TLD proširenje cijena obnove iznosi 10,69 dolara, ali GoDaddy naplaćuje 14,99 dolara.

Evo usporedbe stope obnove:

GoDaddy Renwals

 • .Com za 14,99 USD / godišnje
 • .Org za 17,9 USD / godišnje
 • .Net za 11,69 USD godišnje
 • .Info za 2,99 dolara godišnje
 • .Biz za 7,99 USD / godišnje

Posjetite GoDaddy

NameCheap obnavlja

 • .Com za 10,69 USD godišnje
 • .Org za 12,48 dolara godišnje
 • .Net za 12,88 USD godišnje
 • .Info za 2,99 dolara godišnje
 • .Biz za 7,99 USD / godišnje

Posjetite NameCheap

Dakle, ako imate cilj držati domenu više od godinu dana, onda biste je svakako trebali kupiti od NameCheap-a. Ako kupujete od GoDaddyja, možete uštedjeti nešto novca za prvu godinu, ali kasnije ćete morati platiti više novca nego NameCheap.

Pobjednik: NameCheap

freebies

Da, volimo besplatne proizvode i sve druge, ali znate kako ograničen broj tvrtki nudi korisne besplatne proizvode. U imenaCheap vs. GoDaddy, u utrci je pobijedio NameCheap.

NameCheap nudi besplatni WhoisGuard za prvu godinu, a kasnije uz naplatu samo 2,88 dolara. WhoisGuard dizajniran je za zaštitu vaše privatnosti. Štiti vaše ime, adresu e-pošte, telefonski broj i čuva ih u tajnosti kako biste izbjegli neželjenu poštu, otmicu domene ili bilo kakvu neželjenu situaciju.

S druge strane, G o Daddy ne uključuje slobodnjake. Naplaćuju 7,99 USD za zaštitu privatnosti i 14,99 USD za zaštitu privatnosti i poslovanja (uključuje neku više zaštite), što je mnogo više od NameCheap-a.

Pobjednik: NameCheap

SSL potvrda

Hajde sada da razgovaramo o SSL certifikatu. U osnovi, to je sigurnosni protokol koji štiti važne podatke klijenta kao što su brojevi kreditnih kartica, lozinka i korisnička imena itd.

Tu smo dobili još jednu prednost zbog registracije domene pomoću NameCheap-a. Oni naplaćuju samo 9 USD godišnje, ali preporučujemo da se pretplatite na više od godinu dana, jer će sniziti cijenu na 8,95 USD godišnje. Primjenjivo je za jedno mjesto.

Dok GoDaddy naplaćuje 55,99 USD godišnje za prvu godinu i 69,99 dolara za obnovu. Također se može koristiti za osiguranje jednog mjesta.

Pobjednik: NameCheap

Grace Period

Razdoblje Grace je vrijeme u kojem tvrtka ima vaše isteklo ime domene. Različita proširenja domene imaju različito razdoblje počeka. Tvrtka će vam poslati nekoliko poruka e-pošte nakon isteka vaše domene i nakon isteka roka za obnovu.

Ako govorimo o NameCheap-u, oni savjetuju da ponovno aktiviraju vaš istekli naziv domene u roku od 27 dana. Ovdje imajte na umu da je ovo razdoblje počeka primjenjivo na .com, .net, .org, .info i .biz.

Dok je GoDaddy ovdje predvodio, oni nude 41 dan. Točno 42 dana otkazat će vašu domenu. To razdoblje počeka primjenjuje se na .com, .net, .info, .biz, .cc, .org, itd.

Pobjednik: GoDaddy

 • Možda biste željeli pročitati: NameCheap alternative i natjecatelji za kupnju domena

Postupak kupnje & skupljeg proizvoda

Upsell je strategija u kojoj tvrtka nudi različite povezane proizvode za povećanje prodaje. To je dobra strategija s poslovnog stajališta, ali prevelika prodaja može napustiti potencijalne kupce.

Prvo razgovarajmo o GoDaddyju. Ne zanima ih jesu li kupci zbunjeni ili nervirani zbog svoje strategije prodaje, samo se prikazuju godinama.

Ako ste novi i nikad ne doživite postupak kupnje, onda budite oprezni, jer dok pjevate gore, trebali biste prijeći na sljedeće korake nakon pregleda cijele stranice.

Kad unesete vaše ime domene i kliknete na “search”, na sljedećoj stranici vidjet ćete nekoliko upselova koji vam isprva lutaju. Nakon prolaska kroz ovaj korak na sljedećoj stranici nalazi se popis povezanih proizvoda poput zaštite privatnosti, hostinga, izrade web mjesta i usluga e-pošte.

Za hosting, GoDaddy vas može privući zbog svojih jeftinih planova. Ali mi bismo preporučili InMotion Hosting i B lu ehost jer su oni jedan od najboljih hosting pružatelja usluga. G o Daddy je jeftin, ali nije dostojan gostovanja na vašim profesionalnim web stranicama. Sporan odgovor poslužitelja, ispod prosjeka usluga podrške i visokih stopa obnove, tradicija je GoDaddyja.

Ako govorimo o taktičkim upsell NameCheap-om, postupak prijave prilično je jednostavan i čist. Da, oni nude neke srodne proizvode, ali još uvijek urednu stranicu. Dakle, ako ste novi kupac domene, onda ga kupite od NameCheap-a, jer mislimo da vam postupak neće zamrznuti. Štoviše, ako vam treba objašnjenje u bilo kojem koraku, to možete učiniti pokretanjem live chat-a.

Kao što znamo svaka tvrtka koja koristi zamke za prodaju, ali neke tvrtke su ovaj postupak učinile zbunjujućim i na kraju novi kupci na kraju kupuju neke neželjene značajke. Prije dovršetka narudžbe poništite sve neželjene ponude. Postupak kupnje NameCheap-a mnogo je jednostavniji od GoDaddy-ja.

Pobjednik: NameCheap

Automatsko obnavljanje

Automatska obnova je opcija koja pomaže da se plaćanje izvrši automatski u trenutku kada vašoj domeni ističe. Ako niste obnovili vašu domenu, tada vaša web lokacija ide van mreže.

Opcija “Automatska obnova” uvelike će vam pomoći kad zaboravite ili zbog nekog drugog razloga niste ručno obnovili domenu. Za to trebate samo zadržati dovoljno novca na računu kreditne kartice u prilogu i omogućiti opciju obnove.

Tako da sljedeći put kada dođe vrijeme, tvrtka odbije iznos obnove bez ikakvih padova.

Pobjednik: Kravata

Sučelje upravljačke ploče

Upravljačka ploča domene omogućuje vam konfiguriranje svih domena, poddomena, e-poruka, značajki za prijenos i DNS itd. Loše dizajnirana upravljačka ploča troši dragocjeno vrijeme korisnika.

Kakvo je bilo iskustvo s njihovim upravljačkim pločama? Jer je to najcjenjeniji faktor prilikom odabira registra domene. Nadzorna ploča do koje je lako kretati se i pruža korisničko iskustvo. Pa tko je pobjednik između natjecanja NameCheap i GoDaddy?

Pregled upravljačke ploče NameCheap

Nedavno NameChea p ažurira ploču za upravljanje domenom, a sada je novi panel vrlo gladak i neprimjetan. Na nadzornoj ploči NameCheap-a lako možete upravljati s više domena i izvršavati sve potrebne zadatke, poput obnove domene, uređivanja imena poslužitelja, a možete provjeriti i detalje SSL certifikata. Za promjenu DNS / Name Server jednostavno kliknite na ime domene u koju želite dodati nove zapise i tamo unijeti NS zapise.

Upravljačka ploča domene GoDaddy

GoDaddy također ima sjajnu ploču za upravljanje domenom, jednostavnu za navigaciju i za početnike. Baš poput NameCheap-a, na samoj nadzornoj ploči možete obnoviti imena domena, dodati WHOIS Guard, Edit Domain i DNS postavke u roku od nekoliko minuta. Općenito, obje tvrtke nude korisničku kontrolnu ploču i izjavljivanje jedne je najbolje od druge da bi bilo neprikladno.

Pobjednik: Kravata

Korisnička podrška

Nije važno kupujete li plan hostinga ili naziv domene, korisnička podrška uvijek je važna, jer ponekad vam je potrebna pomoć u nekim teško razumljivim pitanjima. Otkrili smo da je vrijeme odgovora GoDaddy sporo zbog podrške putem e-pošte.

Kupili smo domenu od GoDaddy. Obično im treba jedan dan da odgovore na vašu e-poštu i nedosljedni su. Ponekad njihov odgovor dolazi u roku jednog dana, a ponekad su čak i zaboravili odgovoriti nakon što su prošli nekoliko dana.

Live Chat dostupan je samo od ponedjeljka do petka u određeno vrijeme. Iako ih možete kontaktirati telefonom 24/7. No ne žele se svi obratiti telefonom, većina ljudi koristi Live Chat gdje udobno mogu pisati svoje probleme.

S druge strane, usluge podrške NameCheapu prilično su pouzdane i dostupne su 24 sata dnevno. Nisu nudili usluge podrške putem telefona, ali možete ih kontaktirati putem live chat-a što je stvarno dobro. Iako podnošenjem karte ponekad odmaranje kasni, ali live chat je vrlo lako i lako dostupan.

Nismo samo oni koji imaju loše iskustvo podrške s GoDaddy-om, već i mnoštvo korisnika koji se žale na njihove usluge podrške. Dakle, u usporedbi NameCheap i GoDaddy na temelju našeg iskustva, NameCheap je pobjednik.

Pobjednik: NameCheap

Planovi za web hosting

Obje su kompanije poznate kao jedan od najboljih registara domena, ali kasnije nude i jeftine hosting planove. Oboje nude skoro istu brzinu produženja i poslužitelja. Ali ako ste novi, NameCheap je dobar za vas jer nude 24/7 podršku u chatu. Štoviše, NameCheap nudi najniže cijene hostinga po 9,88 USD / god, dok GoDaddy naplaćuje 59,88 USD godišnje. Da, N ameChe ap nudi plan smještaja na godinu dana ispod 10 dolara

NameCheap Hosting plan također uključuje skener zlonamjernog softvera, izradu sigurnosnih kopija (dva puta tjedno), besplatni program za izradu web lokacija i SSD ubrzani prostor za pohranu. Nije još gotovo, možete ugostiti 3 domene na “Vrijednosti” (osnovnom) planu, što je zaista privlačna opcija za novorođenče i one koji imaju vrlo ograničen proračun.

Ali GoDaddy ima mnogo više žeđi novca. Naplaćuju 23,88 USD godišnje & vratite, 17,88 USD za skeniranje zlonamjernog softvera, nema izrađivača besplatnih web mjesta i dozvoljava vam se domaćin samo jedne web stranice na njihovom ekonomskom (osnovnom) planu.

Ako želite biti domaćin vaše web lokacije sa ove dvije, ovdje ćemo sastaviti usporednu tablicu koja će vam pomoći da odaberete pravu.

Značajke

NameCheap

GoDaddy

Besplatna domena

Da

Da

web stranice

3

1

skladištenje

20GB-SSD ubrzano

100 GB-Nema SSD-a

Širina pojasa

Neograničen

Neograničen

Politika povrata novca

14 dana

30 dana

1-om kliknite Installer

Da

Da

Podrška 24/7 (live chat)

Da

Ne

Cijena

9.88 $ / godina

Posjetite NameCheap

$ 59.88

Posjetite GoDaddy

Naša preporuka za hosting

Ako želite web hosting samo radi stjecanja iskustva, onda bi jeftin hosting mogao biti značajna opcija. Preporučujemo vam da pogledate popis jeftinih pružatelja usluga WordPress hostinga.

Za profesionalne ili poslovne web stranice želimo preporučiti korištenje InMotion hostinga. Također, postoje neke poznate hosting tvrtke, ovdje pogledajte popis najboljih najboljih WordPress web hosting tvrtki.

Kupi InMotion Hosting odmah!
lorem ipsum dolor

Dakle, tko je pobjednik u natjecanju NameCheap i GoDaddy?

Pa, kao što možete vidjeti pobjednik je NameCheap. Da, GoDaddy je također dobar izbor za kupovinu domena, ali zašto plaćati visoke stope obnove? Obje su poznate tvrtke i nisu uključene ni u kakve prevarantne aktivnosti.

Preporučujemo vam da kupite domenu od NameCheap-a, jer su stope obnavljanja prilično niske u usporedbi s GoDaddy-om, a usluge hostinga moraju se odnositi na InMotion Hosting. Štoviše, dobit ćete besplatni WhoisGuard prve godine i dobro opremljenu upravljačku ploču za jednostavno upravljanje od NameCheap-a..

Molimo ne oklijevajte podijeliti ovu usporedbu Namecheap vs Godaddy na društvenim mrežama.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map