BlueHost vs HostGator 2020 [Pregled brzine, vremena i značajki]

0

Jeste li zbunjeni što ćete odabrati između BlueHosta i HostGatora?


Usporedba BlueHost-a i HostGator-a

Budući da su ova dva poznata kao pouzdani i jeftini pružatelji hostinga za WordPress za izradu web stranica pomoću bilo kojeg većeg CMS-a, kao što su Joomla, Drupal ili WordPress. I to je razlog zašto se ljudi čine zbunjeni kad je u pitanju odabir jednog od njih. Oba domaćina nude hosting planove gotovo po istim cijenama i uključuju sve bitne značajke kao što su cPanel, instalacijski program za 1 klik, najnovija PHP verzija i računi e-pošte itd..

Brze činjenice – BlueHost vs HostGator pregled

I BlueHost i HostGator u vlasništvu su EIG-a (Endurance International Group). Grupa je stekla i mnoga druga velika imena u hosting industriji te je u partnerstvu s WordPress.com, SiteLock i Comodo itd..

  • BlueHost je EIG kupio 2010. godine.
  • HostGator EIG je kupio 2012. godine.

Brzi pregled BlueHost vs HostGator

BlueHost je naveden kao jedan od preporučenih pružatelja usluge na Wordpres.org. Tvrtka je poznata po ekonomičnim cijenama i zato je ugostila preko 2M web stranica. Također nude razne mogućnosti skalabilnosti poput oblaka, namjenskog i VPS hostinga.

S druge strane, HostGator je također velik igrač i zapošljava više od 500 zaposlenika. Sada oni upravljaju s više od 8 milijuna imena domena i 400.000 kupaca širom svijeta. Štoviše, oni nude i brojna hosting rješenja s vrlo povoljnim cijenama.

BlueHost

Hostgator

Dakle, ovdje smo dobili usporedbu BlueHost i HostGator da bismo vam olakšali odluku. A sigurni smo da ćete na kraju članka uspjeti riješiti ovu zbrku i smisliti najbolji.

Usporedba BlueHost-a i HostGator-a: Tko će pobijediti u bitci?

Ugled

Korisnikova je reakcija o ova dva pružatelja usluga, ali vidimo da je BlueHost nešto poznatiji od HostGatora. Možda postoje neki mogući razlozi poput BlueHost službeno preporučuje WordPress kao i mnogi utjecajni blogeri.

Također, BlueHost ima izvrsnu reputaciju među blogerima i webmasterima koji samo žele pokrenuti blog. Dok se s druge strane mnogi žale kako HostGator pokušava taktizirati ljude kako bi zbunio njihove početnike.

Bilo je vremena kada je HostGator smatran jednim od velikih pružatelja usluga, ali sada mnogi korisnici nisu zadovoljni njegovom kvalitetom, posebno korisničkom podrškom. Iako je kvaliteta usluga BlueHost zanemarljiva fluktuacija. Dakle, mi idemo za BlueHost kada je u pitanju ugled.

Pobjednik: BlueHost

Uptime

Morate biti sigurni da vaše web mjesto ne propada često jer to može narušiti ugled vaše web lokacije. Virulentna istina je da se prekidi ne mogu u potpunosti otkloniti. Ali to se može umanjiti hostingom web stranica kod kvalitetnih hosting hostinga.

BlueHost pruža solidno produženje rada. Račun koji koristimo obavlja se kompetentno. Do sada se nismo suočili ni s jednim od incidenata kada njihov prosječni produžetak padne ispod 99,9% produženog vremena. Slijedi statistika o Uptimeu koju je uzeo robot Uptime za vrijeme pregleda l.

BlueHost Uptime

UptimeTest BlueHost hosting

Na suprotnoj strani, HostGator također djeluje vrlo dobro i uspijeva izvesti 100% Uptime u nekim mjesecima, ali im nedostaje konzistentnost.

Trenutno im ide dobro jer možete vidjeti sliku ispod koje dokazuje da su% 100 u posljednjih 7 dana. Ali kada je u pitanju praćenje od 30 dana, prosječno produženje rada postaje 99,98%. A ako govorimo o razdoblju prije 30 dana, tada se također suočavamo s 2 prekida rada, 1. traje 1 minutu, a drugi zadržava web mjesto dolje 3 minute.

Iako su to manji prekidi rada, ali u cjelini, to postaje ozbiljan prekid rada.

Ustime HostGator-a

UptimeTest HostGator hosting

Da, uvijek postoje mogućnosti zastoja kod svakog pružatelja usluga hostinga, ali prema našoj BlueHost vs HostGator uptime statistici BlueHost je očit pobjednik.

Pobjednik: BlueHost

BlueHost

Hostgator

Ubrzati

Mrziš li čekati? Nitko poput toga njihov preglednik samo nastavlja učitati stranicu i na kraju se web mjesto učita s pokvarenim sadržajem. Ako je serverima potrebno duže vrijeme za učitavanje stranice, to znači malu brzinu, a samim tim i prouzrokuje pad prometa. A kad nema prometa, koja je svrha održavanja web stranice. Nakon produženog rada, brzina je sljedeći imperativ koji trebate uzeti u obzir.

Obje tvrtke su vrlo bliske jedna drugoj kada usporedimo statistiku brzine

BlueHost test brzine

Pingdom BlueHost test brzine

Test brzine HostGator-a

Test brzine Pingdom HostGator-a

Sažetak statistike objašnjava da obojica uglavnom učitavaju stranicu ispod jedne sekunde. Ali ponekad i web mjesto koje je domaćin Poslužitelji HostGator trebaju od 800 do 1500 ms. Trajanje je i dalje respektabilno, ali niže vrijeme učitavanja znači da se učitavanje stranice brzo, što je najbolje za vašu stranicu.

Web lokacija koja se nalazi na poslužitelju BlueHost ima veličinu stranice više od HostGator, ali se i dalje učitava brže od HostGator.

Pobjednik: BlueHost

Opterećenje testom

Obavljajući test opterećenja, možete prosuditi kvalitetu poslužitelja. Da biste provjerili pružaju li obje tvrtke održiv i pouzdan web hosting, koristimo poznati alat poznat kao LoadImpact.

Uz pomoć ovog alata šaljemo virtualne korisnike na obje stranice koje se nalaze na poslužiteljima HostGator i BlueHost.

Samo provjerite ispod statistike da biste pronašli najboljeg web domaćina.

Statistika HostGator pokazuje da su za 30 virtualnih korisnika rezultati prilično zadovoljavajući, a vrijeme učitavanja uglavnom ostaje ispod 630 ms. Ali nakon toga poslužitelj pokazuje nestabilno ponašanje i vrijeme učitavanja povećalo se na 16sec.

Statistika LoadImpact HostGator-a

LoadImpact Test HostGator Server

Statistika BlueHost LoadImpact

Prema statistikama BlueHost-a, njihov poslužitelj u početku traje gotovo 950 ms, ali nakon toga, poslužitelji igraju prilično dobro smanjujući vrijeme učitavanja. Promatranjem možete vidjeti da uglavnom vrijeme učitavanja mjesta ostaje ispod 900 ms, a samo su rijetke slučajevi kada pogodi 1sec. Dosljednost možete vidjeti i u liniji vremena učitavanja.

Dakle, to znači da BlueHost poslužitelji mogu učinkovito upravljati prometom čak i kada postoji veći broj aktivnih korisnika.

LoadImpact test BlueHost hosting

Pobjednik: BlueHost

Usluge podrške

Što je s politikom podrške web-domaćina? Nude li 24/7 tehničku podršku? Ovo je jedno područje koje je najvažnije i za početnike i za stručnjake.

Obje tvrtke nude 24-satni chat uživo, telefon, e-poštu, sustav izdavanja karata i bazu znanja s puno članaka. Ali brzo su oboje?

Usluge podrške za BlueHost brže su od HostGatora. Kad god nam treba pomoć ili neke informacije, započinjemo razgovor uživo i povezujemo se ispod 5 – 7 minuta.

Ali kad razgovaramo o tome HostGator Live chat je grozno. Započnete razgovor uživo da biste brzi odgovor dobili. Ali u prosjeku im treba gotovo 10 – 40 minuta, pa čak i ponekad morate pričekati gotovo sat vremena. Pretpostavimo da želite više resursa ili je vaše web mjesto došlo do neke pogreške i potrebna vam je pomoć odmah, ali oni samo spavaju. To je znak da “Bez brige za kupce”.

Pobjednik: BlueHost

BlueHost

Hostgator

HostGator vs BlueHost Hosting Značajke

Skladišni prostor

Pa koliko vam je potrebno prostora za pohranu sadržaja za web mjesto? Jednostavna web stranica s informacijskim vrstama obično nije trebala mnogo prostora. BlueHost ponuda 50GB pohranu u Osnovnom planu, dok je HostGator svoju pohranu označio kao “neograničen”.

Neograničeno znači da nema ograničenja, ali kada tvrtka misli da vaše web mjesto troši više resursa, obavijestit će vas da nadogradite plan. Obično kada dobavljač kaže da je neograničeno ili bez mjere, to znači gotovo 100 GB. Ali HostGator korisnici mogu lako prenijeti sadržaj do 200 GB, a nakon toga će ih možda trebati nadograditi.

Pobjednik: HostGator

Širina pojasa

Širina pojasa predstavlja prijenos podataka kada svaki posjetitelj posjeti vašu web lokaciju. Također možemo reći da je broj posjetitelja koje vaša web stranica može posjedovati. Ako nemate propusnost, nitko ne može posjetiti vašu stranicu.

Ali nema brige jer i BlueHost i HostGator pružaju neprovjerenu propusnost na svim planovima.

Pobjednik: Kravata

Računi e-pošte

Račun e-pošte s robnom markom čini se profesionalnijim i pruža vam veću kontrolu.

To je razlog zašto odaberite pružatelja usluga koji vam omogućuje stvaranje broja računa e-pošte. BlueHost dopušta do 5 računa e-pošte i 100 MB prostora za pohranu e-pošte na svakom računu. To je dovoljan iznos, jer uglavnom web stranice pojedinačnih razina imaju jednu ili dvije adrese e-pošte da bi ostale u kontaktu sa svojim posjetiteljima.

HostGator nudi neograničen broj računa e-pošte po svim njihovim planovima koji im daju jasnu pobjedu nad BlueHostom u ovom kolu. Ovdje imajte na umu da oba pružatelja usluga podržavaju internetsku poštu, POP i IMAP.

Pobjednik: HostGator

BlueHost

Hostgator

Upravljačka ploča

Komplicirana pozadinska ploča ne samo da ne djeluje već i gubi dragocjeno vrijeme. Nije važno ako tvrtka nudi vlastiti panel ili industrijski standardni cPanel, ali poanta je, to bi trebalo biti lako razumjeti.

Oba pružatelja usluga nude cPanel koji je zbog svoje intuitivne prirode na tržištu vrlo uobičajen.

BlueHost upravljačka ploča

Nadzorna ploča upravljačke ploče BlueHost

Upravljačka ploča HostGator

Nadzorna ploča upravljačke ploče HostGator

Ako trenutno koristite cPanel, tada prelazak na BlueHost ili HostGator ne uzrokuje zabunu. Iskreno, BlueHost cPanel je šareniji i uključuje WordPress alate. Jer obje nude cPanel, tako da je ovo izjednačenje.

Pobjednik: Kravata

[Napomena: Osobno volimo BlueHost kontrolnu ploču više nego HostGator.]

BlueHost

Hostgator

Instalacijski program

Prošli su dani kada morate naučiti naredbe za instaliranje web aplikacije (skripte) poput WordPressa. Sada su se predstavili svi najbolji WordPress hosting hostingi Instalacijski program za jedan klik što omogućava brzu instalaciju. To je samo nekoliko klikova.

Ne samo WordPress oba web domaćina nude brojne skripte poput Joomla, Drupal i PrestaShop itd. za jednostavno izvođenje instalacija.

Pobjednik: Kravata

PHP verzija

PHP je najpoznatiji programski jezik i pokriva gotovo 82% web stranica. Koliko vam je važno da odaberete tvrtku koja podržava najnoviju PHP verziju?

Odgovor je jednostavan, odgovor najnovija PHP verzija poput 7.0, 7.1 može značajno poboljšati brzinu stranice. Ovdje možete saznati više o PHP-u.

I HostGator i BlueHost podržavaju najnovije verzije. No, možete i nadograditi na bilo koju staru verziju, poput 5.6 ili 5.4.

Pobjednik: Kravata

BlueHost

Hostgator

Parkirane domene

Možda nećete osjetiti nužnost parkiranih domena u samom startu, ali jednom kada ste poznati, ovaj će vam znak osigurati i marku i promet. Na primjer, imate domenu abc.com i primate značajan promet. Pa što ako netko stvori naziv domene sličan vama kao abc.net? Postoji vjerojatnost da će on / ona dobiti nekoga od vaših potencijalnih posjetitelja.

Parkirana domena štiti vas od takvih incidenata. S Osnovni plan BlueHost možete parkirati 5 domena. Ako kupite abc.net, možete joj usmjeriti naziv svoje domene (abc.com) i kad god posjetitelj otvori abc.net, automatski će se preusmjeriti na vašu web lokaciju (abc.com).

No, HostGator nije ponudio niti jedan objekt za parkiranje domena u njihovom Hatchling (osnovnom) planu. Dakle, ako je parkiranje na domenu mora biti uključeno u vašem slučaju, HostGatorov plan hatchlinga nije dobar izbor.

Pobjednik: BlueHost

Automatska migracija web mjesta

Migracija web mjesta pokazala se prikladnom opcijom kada ste se odlučili premjestiti svoj blog / web stranicu s postojećeg davatelja usluge na drugog. Može postojati više razloga migracije poput nedostatka skalabilnih opcija. Drugi bi razlog mogao biti taj što postojeći pružatelj usluga nije više kvalitetan.

Ako želite preći sa starog pružatelja usluga na HostGator, tada samo ispunite njihov obrazac za prijenos, a oni će sve prenijeti kao što su baze podataka, sadržaj i skripte itd. uz nultu cijenu. Imajte na umu da ispunjavate uvjete za automatsku migraciju tijekom prvih 30 dana od prijave. I nakon 30 dana administrator će vam samo pomoći.

Dok s druge strane, šokirat ćete se kad to vidite BlueHost naplaćuje 149,99 USD za migraciju automatskog web mjesta. Ako želite prebaciti svoju web lokaciju na BlueHost poslužitelje, onda to bolje učinite sami. Na internetu je dostupno puno udžbenika.

Pobjednik: HostGator

Šifrirajmo SSL

U početku je SSL bio važan dio web lokacija koje se bave osobnim podacima kupaca poput imena, adrese, brojeva kreditnih kartica itd. Koristi se za šifriranje korisnikovih osobnih podataka primjenom sigurnosnih protokola za poboljšanu sigurnost i privatnost.

Ali sada on postaje obavezni dio svake web stranice i blogova bez obzira na to da li imate, blog temeljen na sadržaju ili web mjesto za e-trgovinu zbog nedavne najave Googlea. Kako tražilice (Google) daju određenu prednost rangiranju web lokacijama s SSL-om.

BlueHost cPanel predstavljen je opcijom Let’s Encrypt u svim njihovim planovima. To korisniku omogućuje aktiviranje SSL-a u samo nekoliko klikova. No HostGator do sada nije uveo takvu automatiziranu i praktičnu značajku (hajde da Šifriramo). Naravno, oni također pružaju SSL za sve svoje planove, ali morate učiniti neki tehnički posao da se ovo aktivira i platiti dodatne troškove.

Pobjednik: BlueHost

BlueHost

Hostgator

Sigurnosna kopija podataka

Imati sigurnosne kopije posljednja je nada kada se sve zabrlja i ne vidite rješenje. Vraćanjem sigurnosne kopije vaša se web lokacija pomiče na položaj kada ste zadnji put izradili sigurnosnu kopiju. Zbog toga je potrebno stvoriti sigurnosnu kopiju. Postoji mnogo besplatnih i plaćenih usluga za izradu sigurnosne kopije cijelih ili odabranih elemenata web stranice.

Opcija stvaranja sigurnosne kopije koju pruža hosting tvrtka zajedno s planom koji se obično daje na upravljačkoj ploči i ne morate instalirati nijedan dodatak.

BlueHost nudi i besplatne i plaćene rezervne usluge. Možete konfigurirati uslugu za stvaranje dnevnih, tjednih i mjesečnih sigurnosnih kopija. Ako želite sigurnosnu kopiju preuzeti na svoje računalo, to možete učiniti putem FTP-a. Također, ne postoji naknada za vraćanje sigurnosne kopije.

HostGator ovdje loše radi. Tvrtka kaže da nude besplatnu sigurnosnu kopiju i da, u pravu su, ali kad god želite vratiti sigurnosnu kopiju, naplaćuju 15 dolara. Ozbiljno ?? Jahve! Ozbiljni smo. Pa što ćemo učiniti s besplatnim uslugama koje mogu napraviti samo sigurnosnu kopiju, ali ne dopustiti besplatno vraćanje?

Pobjednik: BlueHost

cijena

Cijena je još jedan vrlo važan element koji treba uzeti u obzir posebno za one koji imaju ograničena sredstva. Trebali biste osigurati da dobijete vrijednost za svoj novac. Obje tvrtke nude dijeljene, WordPress, VPS i namjenske hosting planove.

Besplatno ime domene

Naziv domene web je adresa bilo kojeg bloga ili web stranica. Bez toga ne možete postaviti blog. Mnogi od pružatelja usluga hostinga nude to besplatno ako kupite hosting plan. BlueHost nudi i besplatno ime domene zajedno s web hostingom. Ne morate platiti ni jedan denar za prvu godinu.

HostGator nije ponudio besplatno ime domene svojim kupcima. Ovo će biti nešto više za prvu godinu od BlueHosta.

Pobjednik: BlueHost

BlueHost

Hostgator

domene & Zaštita privatnosti

Što ako želite kupiti samo ime domene? Iako postoje neki drugi najbolji registrari domena, BlueHost i HostGator također su iznimna pozornost. Između njihovih cijena postoji mala razlika.

BlueHost naplaćuje 11,99 USD za .com domenu, dok ga HostGator nudi u iznosu od 12,95 USD. No, priča još nije gotova. Nakon godinu dana BH košta 15,99 dolara, dok HG zahtijeva 15 dolara za obnovu. Dakle, ako krenete za BiH, tada možete uštedjeti gotovo dolar za jedanput, ali platiti više na obnavljanju u usporedbi s HG-om.

Zaštita privatnosti domene dodatak je koji sakriva vaše privatne podatke poput adrese e-pošte itd. Kako bi vas spasio od zlonamjernih poruka e-pošte i marketinških tvrtki. Ali ovdje imajte na umu da to nije obvezni dodatak. Dakle, ako ovo želite aktivirati, BlueHost ga nudi u 11,88 USD, dok HostGator nudi u 12,95 USD.

Prve godine ćete uštedjeti gotovo 2 dolara prilikom kupnje domene i zaštite privatnosti s BlueHosta i pri obnavljanju uštedjet ćete nekoliko centi. Budući da su razlike manje, to je jasna veza.

Pobjednik: Kravata

Web hosting

BlueHost nudi 3 web hosting planova u zajedničkoj kategoriji. Trenutno nema razlike u troškovima, cijene obje usluge su iste, osim osnovnih planova. U svom osnovnom planu, BlueHost nude 1 besplatno ime domene, 50 GB prostora za pohranu (više nego dovoljno) i nesmjernu propusnost. Na ovom planu možete ugostiti jednu domenu. To je vrlo prikladno ako želite ugostiti mali osobni blog.

HostGator nudi nesmereni prostor za pohranu i širinu pojasa u svom izravnom planu, ali ograničen na host jednog imena domene. Za razliku od BlueHosta, oni vam ne daju besplatnu domenu prve godine na kupnji računa za hosting.

Osim osnovnog plana, ako govorimo o planovima Plus (BlueHost) i Baby (HostGator), oba su prilično slična. Možete ugostiti neograničene domene. Najbolje je to za korisnike koji su u bliskoj budućnosti planirali stvoriti više web stranica bez trošenja dodatnih sredstava. Kao što vidite, ne postoji izrazito različita razlika između viših planova od osnovnog, tako da ćemo ovaj dio povezati kao gore.

Pobjednik: Kravata

BlueHost

Hostgator

Politika povrata novca

Politika povrata novca može se opisati i kao garancija povrata novca. Tvrtka može samo nastojati zadovoljiti sve svoje kupce. Nema garancije da je ako je korisnik u potpunosti zadovoljan, kao i onaj drugi. Ovdje se vraća politika povrata i štedi vaš novac.

Nakon prijave s BlueHost-om, možete zatražiti povrat novca u prvih 30 dana. Dakle, ako smatrate da njihove usluge nisu zadovoljavajuće, onda sigurno vratite svoj novac. Ovdje zapamtite da nakon 30 dana ne ispunjavate uvjete za traženje povrata.

Dok HostGator provodi politiku povrata od 45 dana, to znači da imate više dana za testiranje njihovih usluga prije nego što donesete odluku želite li zatražiti povrat ili ne?

Dakle, odlučivanje između BlueHosta ili HostGatora u smislu garancije povrata novca, nije tako teško odabrati najbolju. Nije baš lako?

Pobjednik: HostGator

Zaključak

Vrijeme je da napravimo zaključak BlueHost vs HostGator. Kada govorimo o drugim aspektima poput besplatnog SSL-a, onda i BlueHost ima prednost nad HostGatorom. Štoviše, BlueHost u svoj najosnovniji plan uključuje i besplatnu sigurnosnu kopiju, parkiranje domene, besplatno ime domene i dobro namješten upravljački panel.

S druge strane, HostGator nudi i mnoge druge značajke, kao što su neograničeni računi e-pošte, poddomene, veća pohrana za e-poštu i 4500 besplatnih predložaka web stranica. Ali, trebali bi razmotriti besplatni SSL pomoću Šifrirajmo jer je to važno za SEO.

Besplatni SSL možete dobiti od CloudFlare-a. CloudFlare na većini naših blogova već koristimo besplatni SSL, a najpovoljniji dio je što ne morate naučiti nikakve tehničke stvari za njegovu implementaciju.. Evo cjelovitog vodiča kako biste omogućili besplatni SSL CloudFlare na vašim web lokacijama koje pokreću WordPress.

Sve u svemu, planovi BlueHosta su dobro osmišljeni i učinkovitije postižu maksimalnu dostupnost svojih brzih usluga, pa ćemo vam predložiti BlueHost.

Uvjereni smo da će vam pregled sve razjasniti i više nema zabune oko toga koje odabrati između BlueHost-a i HostGator-a?

BlueHost

Hostgator

Ako mislite da smo zaboravili pokriti bilo koju glavnu značajku koju treba usporediti, javite nam u komentarima. Rado ćemo pročitati vaše prijedloge i povratne informacije.

Ako vam je i dalje potrebna pomoć i zbunjeni ste u vezi s HostGator-om u odnosu na BlueHost, ne oklijevajte kontaktirati. Uvijek smo tu da vam pomognemo u pronalaženju najboljeg domaćina.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map