Upwork vs Fiverr: Коя платформа има най-добрият талант?

днес, 36% от работната сила в САЩ се състои от фрийлансъри.


Тези гъвкави служители допринасят около 1,4 трилиона долара за икономиката всяка година, което представлява отлична възможност за новия свят на работа.

Докато много работодатели изследват предимствата на отдалечените работници, много от тях не знаят къде да търсят, когато търсят правилния талант. Публикуването на реклама във вашия местен вестник няма да работи в тази среда.

Създадени са фрилансерски общности като Upwork и Fiverr, които подкрепят работната сила на свободна практика. Тези сайтове са хъбове, където можете да намерите свободни лица със специфичните умения, от които се нуждаете, да възлагате проекти и дори да проследявате работата на избрания от вас изпълнител..

Как работи Fiverr?

Fiverr е общност на свободна практика, предназначена за работодатели, които имат бързи и евтини проекти, с които се нуждаят от помощ. Този уебсайт е фантастичен за намиране на работници на концерти на цена, която ви подхожда.

Как работи Upwork?

Upwork е лесен за използване уебсайт, предлагащ таланти от фрийлансъри от всякакъв произход. Сайтът има над 10 милиона души, регистрирани и готови да поемат работа.

И двата уебсайта дават на компаниите начин да се свързват с работници в различни категории умения. Как обаче работят тези две платформи е много различно.

И така, кой от тях да изберете?

Upwork vs Fiverr: Коя платформа има най-добрия талант? #freelancing #outsourcing #upwork #fiverr кажи на приятел

Upwork vs. Fiverr: Кой трябва да изберете?

Въпреки че и Upwork, и Fiverr имат значително присъствие в света на фрийланс, те не предоставят едно и също преживяване.

Нека разгледаме по-подробно какво можете да очаквате от всеки.

1. Upwork vs. Fiverr: Ценообразуването

Независимо за какво се наемате, бюджетът винаги ще бъде решаващо значение.

Както Upwork, така и Fiverr печелят пари, като приспадат такса от плащанията, които обработват в своите системи. Въпреки това, как те определят цените могат да варират.

Демо - Търсене на SEO в Upwork.comТърсене на SEO в Upwork.com

На Upwork, фрийлансърите определят тарифа и оферта по проекта или по час в зависимост от предпочитанията си.

Екипът на Upwork печели пари, като начислява такса за всеки завършен проект. Те включват разходите в цената, която ви котира вашият фрийлансър, така че цената, която дават, може да бъде по-висока, за да се съобрази с таксата.

Например, ако фрийлансър котира 500 долара за проект, 20% от това може да отиде в Upwork, което означава, че професионалистът получава само $ 400. Допълнителните разходи също таксуват 2,75% върху плащането като такса за обработка.

Демо: Търсене на графичен дизайнер във FiverrТърсене на графични дизайнери във Fiverr

Fiverr също има такси и за двете страни. Купувачът ще трябва да плати предварително за концерта, който желае да закупи. Таксата е 2 долара за концерти до 40 долара и 5% за всичко по-горе. Продавачът (фрийлансър) ще получи 80% от приходите си, защото а 20% комисионна отива във Фивърр.

2. Сравнение на работния поток: как работят?

Не само ценообразуването се различава между Fiverr и Upwork.

Тези платформи също са доста различни в това как управляват работата си.

Например, на Upwork, фрилансерите предлагат услуги, които са свързани с определен набор от умения. Fiverr позволява на хората да предоставят широк спектър от различни услуги наведнъж.

На Upwork, фрилансерите наддават за конкретни проекти, като изпращат уникални приложения и мотивационни писма до клиенти, когато публикуват достъпна работа. В Fiverr клиентите купуват конкретни услуги, които вече е дефинирал фрийлансърът.

Вместо да публикувате работа и да получите заявление за Fiverr, сортирате база данни с потенциални таланти, търсейки нещо, което отговаря на вашите нужди.

Една впечатляваща особеност на Upwork е, че той идва с науката за данни, вградена в платформата. Това означава, че платформата може да открие най-добрите фрийлансъри, за да отговаря на вашите нужди въз основа на алгоритмично съвпадение.

Това може да ви спести много време да търсите подходящия човек сред хиляди фрийлансъри. Разбира се – не е задължително да използвате фрийлансъра, който Upwork предлага, но опцията е налице.

3. Качеството на работата на фрилансерите

Най-критичният аспект на избора на подходящия фрийлансър е да се уверите, че ще получите качеството на работа, която заслужавате.

И двата пазара Fiverr срещу Upwork предлагат редица квалифицирани специалисти, от които да избирате. Съществуват обаче много различия в това как да намерите и класифицирате потенциални служители.

Например в Upwork можете да търсите необходимите умения, като кликнете върху определена ниша и прегледате хора с индивидуални таланти в техния профил:

Подробна категоризация на уменията на свободна практика в Upwork.

Кликването върху изброено умение ще ви отведе до друга страница, където ще видите фрийлансъри, които принадлежат към тази категория. Профилите, които ще намерите, ще предлагат много информация за часовата ставка на човека, времето, което е прекарало за работа и други.

Fiverr също така ви позволява да търсите талант, като въведете ключова дума в лентата за търсене.

Fiverr използва по-директен стил в търсенето на таланти.Fiverr използва по-директен стил в търсенето на таланти.

Едно фантастично нещо за Fiverr е колко информация получавате, когато кликнете върху услуга, предоставена от фрийлансър. Можете да получите достъп до подробни сравнения на пакетите, които предлагат различни хора, което улеснява решаването на кого да се наеме.

4. Системите за оценка

Намирането на правилното качество на работа не е само да избирате няколко души, от които да избирате.

Обстрелването на пари на хора, които не сте срещали, може да бъде тревожна перспектива. Ето защо и Upwork, и Fiverr предлагат рейтингови системи, които да ви помогнат да получите представа от работодателите, дошли преди вас.

Оценките със звезди до всеки фрийлансър, заедно с опцията за проверка на отзивите от други проекти, могат да ви осигурят фантастично спокойствие.

За да защитите качеството си на работа, важно е да избягвате всеки специалист на свободна практика, който има много завършени задачи под колана си, но няма обратна връзка. Това може да е знак, че се отърват от отрицателните отзиви.

5. Предварителни скринингови услуги

Освен оценките и отзивите, Upwork също отива една стъпка по-напред, за да ви осигури по-високо качество на работа. Този уебсайт е много добър, за да сте сигурни, че знаете какво получавате от таланта, който наемате чрез:

 • Проверка на самоличността на свободна практика за целите на сигурността и спазването
 • Предоставяне на функции за видео и чат конференции за интервюта
 • Показване на резултати на фрийлансър, истории за успех и обратна връзка от завършени работни места
 • Предоставяне на онлайн тестове за умения: Можете да търсите хора, завършили тестове в неща като UX и HTML умения.

Има и възможност да инвестирате в услугата Upwork Pro, ако искате да наемете професионалист, който да намери подходящия фрийлансър от ваше име. Всичко, което трябва да направите, е да предоставите подробностите за вашия проект и Upwork ще провери и ще избере подходящите хора за вас.

Гарантирането, че получавате подходящия талант в Fiverr, не винаги е толкова просто. С изключение на „Плюсове“ на Fiver, всеки може да продаде услуга на Fiverr. Можете да оставите анонимна обратна връзка на този фрийлансър, но няма тестове за умения или опции за проверка, за да сте сигурни, че не губите времето си.

6. Мониторинг на работата и разрешаване на спорове

Друга важна характеристика, която трябва да се търси в платформата на свободна практика за качеството на работа, са инструментите за мониторинг.

Upwork ви позволява да организирате целия си проект чрез неговата платформа, с комуникация между вас и вашия фрийлансър. Можете да зададете основни етапи за дадена задача и да се уверите, че изпращате плащане, когато работата е завършена.

Upwork също се отделя с невероятен център за решаване на спорове, който можете да използвате за разрешаване на проблеми, ако забележите някакви проблеми с вашия завършен проект. Ще имате посредник, определен за вашия случай, който ще ви върне парите, ако установи, че оплакванията ви са валидни.

Fiverr няма същата система за управление на работата. Докато продавачът спазва условията на услугата, която купувате, тогава всичко ще работи безпроблемно.

Въпреки това, винаги можете да се свържете с продавача с бързо съобщение, ако искате да проверите състоянието на вашия проект.

За разрешаване на спорове Fiverr също не предлага посредник за уреждане на спора ви. Можете да посетите центъра за разрешаване, за да удължите времето за доставка по проект или да поискате актуализация на поръчката. Въпреки това е много по-трудно да се реши проблем, ако нещо се обърка във Fiverr.

Ръководство за наемане: Изграждане на вашата свободна работна сила

Според Medium, на свободна практика ще съставлява по-голямата част от работната сила в САЩ до 2027 г..

Сега е моментът да работите върху стратегията си за наемане, ако искате да сте сигурни, че получавате правилния талант.

Докато служителите на свободна практика могат да предложат много ползи под формата на по-добра производителност, по-ниски режийни разходи и по-голям достъп до таланти, това може да бъде предизвикателство да намерите правилните хора.

Ако не наемете някой подходящ за вашия конкретен проект, просто губите време и пари.

И така, как можете да увеличите шансовете си за успех?

1. Определете какво търсите

Първото нещо, което трябва да знаете, е от какво се нуждаете от нов фрийлансър.

Това не означава само изброяване на уменията, които ще бъдат от решаващо значение за завършването на проект. Вие също трябва да определите какъв служител ще работи най-добре като част от вашия екип – дори ако те ще взаимодействат с вас само за ограничено време.

Проверката на потребителския профил на фрийлансър в сайт за наемане като Upwork или Fiverr ще ви даде представа за тяхната личност и работна етика. Това ще ви помогне да получите правилното качество на изпълнителя.

2. Правете вашето надлежно старание

Както всеки процес на наемане, е важно да научите колкото се може повече за потенциален кандидат, преди да разширите оферта за работа.

Обновяването може да бъде полезно в този процес, като предварително се преглеждат кандидати за вас и ви позволява да хоствате видео интервюта, преди да наемете някого.

Въпреки това, без значение кой инструмент използвате, трябва да можете да научите нещо за бъдещия си фрийлансър, като четете техните профили и проверявате коментари от предишни клиенти.

Уверете се, че избраният от вас човек предоставя добро качество на услугата, като проверите техните отзиви и се уверете, че има опит и с вашия тип проект.

3. Проследяване на работата

След като интервюирате вашия фрийлансър и проверите дали той е подходящ за работата, не забравяйте, че не трябва просто да ги оставяте на него.

Най-добрите уебсайтове на свободна практика ще ви позволят да поддържате постоянен разговор с човека, с когото работите. Това означава, че можете да проверите текущия им проект и да зададете въпроси за това как върви задачата.

Ако нещо се обърка, не се колебайте да започнете запитване с услугата, която също използвате. Както Upwork, така и Fiverr ще ви позволят да прекратите работа или да изпратите заявка за помощ, ако смятате, че няма да получите нужната работа.

Upwork vs. Fiverr: Кое е най-доброто за кои работни места?

Изборът между Fiverr и Upwork ще бъде лично решение въз основа на вашите уникални нужди.

За повечето компании Upwork ще бъде по-добрият вариант за по-големи проекти или задачи, които изискват знанието и прозрението на специалист. Ако просто търсите някой, който да се справи с нещо просто, тогава Fiverr може да бъде чудесен начин да спестите пари.

Fiverr е платформа за възлагане на малки и лесни работни места, без да харчите много пари.

Предимства на използването на Upwork:

 • Контрол върху процеса на скрининг / набиране
 • Отлична подпренивна поддръжка
 • Не са необходими предварителни разходи
 • Страхотно за специфична, специализирана поддръжка
 • Огромен световен фонд от таланти

Предимства на използването на Fiverr:

 • Бюджет лесен
 • Лесна за използване среда
 • Активна общност
 • Бърз начин за проследяване на таланта

Fiverr срещу Upwork: често задавани въпроси

&# 11088; По-добре ли е Fiverr или Upwork за фрийлансъри?

Всяка от тези платформи предлага своите предимства. Fiverr често има работа, ориентирана към бюджета, което означава по-голям обем, докато Upwork е по-добър за квалифицирани специалисти.

&# 11088; По-евтина ли е Fiverr или Upwork?

И двата сайта таксуват по различни начини. Фрилансерите на Upwork таксуват по час, докато Fiverr таксуват за работа.

&# 11088; Коя платформа на свободна практика е подходяща за начинаещи?

Fiverr има фрийланси, разделени по нива на умения. Това го прави добър ресурс за фирми, които искат да вземат по-благоприятни за бюджета фрийлансъри.

Прочетете повече за работата по разработването на уебсайтове.

&# 11088; Лесно ли е да наемем фрийлансъри във Fiverr?

Да, Fiverr разполага с голям набор от таланти, предлагащи множество услуги. Много топ фрийлансъри в Fiverr обикновено реагират бързо.

&# 11088; Кой е най-добрият уебсайт на свободна практика?

Повечето уебсайтове на свободна практика се грижат за собствения си профил на клиенти. Най-добрият е този, който отговаря на уменията и опита на хората на свободна практика.

Готови ли сте да наемете своите служители на свободна практика?

Тъй като светът продължава да се развива и хората търсят повече баланс между работата и личния си живот, свободното балансиране ще става само по-популярно.

В следващите години работодателите няма да имат избор дали да използват или не на свободна практика. Въпреки че може да се сблъскате с възходите и паденията на аутсорсинга, ако искате правилния талант, трябва да се приспособите.

Уебсайтове като Fiverr и UpWork, които обединяват общности от квалифицирани хора в лесна за използване платформа, могат да бъдат отличен източник на помощ за хората в търсене на работници на свободна практика.

Важно е обаче да се уверите, че използвате инструмента, който ще ви даде най-добри резултати.

Уверете се, че знаете какво търсите, преди да започнете, и изберете общността на свободна практика, която работи най-добре за вашия екип.

Ако търсите удобен за бюджета източник на поддръжка за прост проект, Fiverr може да е най-добрият ви вариант.

Ако имате нужда от нещо по-напреднало и сте готови да платите за специалист, Upwork може да бъде решение за вас.

Кредит: Тази статия е написана първоначално от Ашли Уилсън през 2019 г. дигитален номад, който пише за бизнеса и технологиите. Актуализирахме публикацията многократно и добавихме много повече подробности през март 2020 г..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map